- Konu Sahibi Handandandan
-
- #41.141
Diğer takımları dolanıyorum, bazı bilgiler aldımregl döneminde yapılan sporun 2 katı etkisi oluyormuş bugün spora baya yüklenmem lazım
dershaneden ceza aldım yarın arkadaşıma gidicem tiramisuyla kısır yapcez.. de şu hazır tiramisularda zor geldi bize
var mı yapılışını bilen falan.önerisi olan.Yada hazır yapabileceğimiz tatlıyı şunla değiştirin diyebileceğiniz..
Evt, ben de okudum onu az önce.Metabolizmamız regl döneminde daha hızlı olduğu için bence de olabilir. :112:
Cnm hazır pandispanya kekler var ya. İşte tiramisunun sadece ara kremasını yapıp (ve tabii ki keki uygun şekilde ıslatıp:112:) onun arasına-üstüne sürün. Oldu size tiramisu.Hiç kekle, fırınla uğraşmamış olursunuz. :112:
hoş beldin canım :) çok yoğunum yaa sorma vallab fit sistemi güzel ancak kuzeninin söylediği kadar evde yapılası birşey değil. şöyle anlatayım hareket ettirme yetisin,in sana ait olduğu makinalar var o mekinalarda iç bacak dış bacak arka bacak alt bacak kollar yanlar göbek çalıştırıyorsun. bi zil var 30 / 45 saniyede bir çalıyor o arada makinadan inip hemen kenarda antrenörün gösterdiği harejetleri yapıyorsun. böyle 3 tur dönüyorsun. ben sporcu olduğum halde ( ki biliyorsun yani sporda sınır tanımam ) bütün kaslarımı tek tek hissettim özellikle bacak kaslarımın çalışmasını sonuna kadar hissettim yani. bu 3 tur ortalama 30 dk sürüyor sende 0 dk sonra nabzını yükselterek kalori yakımını yağ yakımını attırıyorsun. ardından açma germe hareketleriyle sonlandırıyorsun. spordan sonraki yarım saat içerisinde ayran tüketmeni istiyorlar yağ yakımını arttırmak için :)
canım burda ben dururken aranırmı öyle tarif falan :) uluslar arası mutfak dersim vardı bugün ( normaldede aşçıyım istediğini sorabilirsin) bende tiramisu yaptım hemide en orjinalini :) rum la yaptım. sana en pratik tarifini vereyim tatlım :)
herhangi bir markete girip;
1 paket kedi dili büskivi
1 kutu süt ( 1lt.)
1 kutu pasta kreması ( vanilyalı / sakın krem şanti alma)
1 paket labne
1 yada 2 tane çözünür 2 si bir arada kahve alıyorsun çıkıp eve geliyorsun :)
1 paket kakao da al :) üstüne lazım :)
önce pasta kremasını üstündeki süt miktarından yarım çay bardağı daha az süt ile hazırlıyorsun ( dr.otkere ise tam süt kullan azaltma)
ardından kedi dili büsküvilerin yarısını sıcak suyla karıştırdığın kahveye çok kısa süreli olarak batırıp çıkartıyorsun.
yaptığın pasta kremasının içerisine labneyi katıp iyice karıştırıyorsun ardından 1 sıra dizdiğin kedi dili büsküvilerin üstüne yayıyorsun kremanın yarısını. ardından kalan kedi dili büsküvilerede aynı işlemi uygulayıp kremanın üstüne bir kat daha büsküvi diziyorsun sonra yine krema.. bu şekilde dolaba atıyorsun. 15 20 dk sonra çıkartıp üstüne çay süzgecinden kakao serpiyorsun :) hazır :):)
canımmmtiramisu pandispanya keki ile yapılınca yaş pasta oluyor kedi dili ile az önceki mesajımda yazdığım tarife göre yapmayı dene sende eminim çok daha farklı lezzette olacağını görürsün :)
Vaovv, uluslar arası mutfak dersi he?E çok iyiymiş. Kuzucm ne okuyordun ki sen? :44:
Biliyorum cnmcm evde yapılacak bir şey olmadığını. Zaten hakkında okuduğum, küçük kasları çalıştırdıkları ve bu sebepten daha çok yağ yaktırdıkları, yorumları ısındırmıştı beni onlara.
Ama sanırım kuzenimin manuel yürüyüş bandı olarak anlattığı şey gözümde yurttaki fi tarihinden kalma yürüyüş bandını hatırlattığı için olsa gerek hemmen vazgeçtim.(Tabii bana da bahane lazım ya )
Ama şimdi bunu okudum ya, hemen yarın görüşmeye giderim bakalım, ne çıkacak.
O tarifi biliyorum cnm. Bizim buralarda direkt kedi dili olarak anılır kendileri ve ben tabii ki her pastaya olduğu gibi ona da bayılırım.
Benim yazdığımı ben bireysel olarak denemedim. Ama çalışan bayanlar tiramisuyu genellikle böyle yapıyorlar.Gerçek tiramisu yerine geçeceğini düşünmüyorum ama nihayetinde labne içerecek ve benim gözümde tiramisu=labne. Tabii benim ki amatör yiyici bakışı. Sen öyle diyorsan öyledir.
kıııız sen benim lafımlamı bozacaksın diyeti...sen dedin ya iştahım arttı diye bende ondan öyle şeyettim..normal diyet yapıpda otla, börtü böcekle beslenenler bile bir zaman sonra sıkılıyorken sen yine iyi dayandın..benim gazıma gelip diet bozacaksan boz o zaman boz boz.. bozamaz ki ..nihahahahaaaaaaaaaaa
gidiyorum geliyorum kendi başıma konuşuyorum...bu ne yahu
git git hemen konuş ve başlabende öyle yürüyüş bandına benzer birşey yok valla cnaım kuzeninin gittiğinde farklı bir alet varsa bilemeyeceğim. ama ben gayet memnun kaldım yani :)
bu arada ben turizm öğretmenliği okuyorum. lisedende turizm çıkışlıyım 2 sezon aşçılık 1 sezon resepsiyonistlik yapmışlığım var :) vitamin barından tutta snack bara alkol bara kadar her alanda çalıştım :) o yüzden hem alaylı hem mektepli sayılırım :)
buradada kedidili diyorlar canım zaten kedi dili diye yazmıştım :) pandispanya ile yaptığın şey sadece yaş pastadan ibaret. labneyi koyduğun kremanın lezzeti bambaşkadır. en asıl orjinal tiramisu mascarpone peyniri ile yapılır. ki ben bugün aldım o peynirden maşallah nasıl bir değeri varsa altın gibi mübarek 500 gr. 27.50 tliçim acıdı yeminle... birde rom aldım hem alkollüsünü hem rom esanslı ama alkolsüzünü battım remen öğrenci bütçesiyle.. haftaya meksika mutfağını yapacağız :) bakalım neler olacak bu arada uluslar arası birşeyler tadarken olabildiğince türklere özgü yapımlardan kaçın canım. anlattığım gibi tiramisuyu yaş pasta gibi yersin yoksa :)
Ohh oh, maş.
Bir süre tiramisunun o yaş pasta haline bile hasret kalacağa benziyorum zaten.Konuştukça cnm çekti yahu. Neyse, yeme isteğimizi görmemezlikten gelerek en acilinden atlıyoruz.
Gelelim sana; öğren, öğret güzelim. Bayılırım bu tür bilgilere.Ama aman diyim, sen o yaptıklarından yeme.
,
sormaabugün yaptık işte tiramisu falan sonra italyanların sebzeli çorbasndan panell bilmemneyli tavuğundan o kadar uğraştım o tiramisunun kremasının kıvamı için toplasan 5 çatal yoktur yediğim birde sabahın köründe gidip rum (rom) aldım yetmedi esans aradım migrosun içinde :) ama yiye yiye 5 ufacık çatal yedim
Sen yine de 5 çatal diyip geçme kuzum. 5 çatal bundan 4 çatal şundan.Bunların hepsi kalori bombası.
bazen aeorobik, bazen step , bazende minderde yer hareketleri yapıyoruz canım..spor hocamı çoook seviyorum..şeker gibi hatun vallahi..diğeri robot gibi hareketleri yaptırıp gidiyordu, şimdiki hocam kakara kikiri..tam benlik..hopiş hoca size salonda hangi hareketleri yaptırıyor
len yemekten 10 dk. sonra zıplanırmıkızlar yemekten 10 dakika sonra 100 kere hoplamak kilo verdiriyormuş
yewruuuuum....seviyom kız seni..tam benim kafa
yewruuuuum....seviyom kız seni..tam benim kafa
bugün yine spora gitmedim kargoyu bekliyorum ne gelmez kargoymuş
sinir oldum
sinir oldum
sinir oldum
vay vay vay..adamlara helal olsun..selam millet yine bir carsamba ve yine benim bos gunum, ve yine temizlik zamani :84: bu sefer esim de yok yardim etcek kimse yok neyse biraz daha oturayim birazdan girisirim
adimsayar almistim yani sadece adim da saymiyor bir cok ozelligi var Fitbit Ultra diye bir sey.. 2 ay once almistim ama hic kullanmamistim. dun ise giderken takayim dedim aksam bi geldim dusurmusum, etegimin belinde takiliydihem de ne bicim para saymistim 250 liraya falan denk geliyor ona sinir oldum hic kullanamadan gitti diye. sonra dun gece bu Fitbit'in musteri hizmetlerine mail attim 1 gunde dustu kayboldu diye sikayet ettim bi guzel. sabah bi telefon geldi yenisini yolluyorlarmis hangi renk istersiniz diyorlar hizmete bak harika bidaha belime takmam artik sutyenime falan takarim napayim bidaha dusurursem 3.yu gondereceklerini hic sanmiyorum
gelelim diyet kismina. diyetimin ilk asamasini bitirmeme 3 gun kaldi. 3 ayda verdigim kilo 24kaldi 18.. 4 ayda falan vermeyi umut ediyorum kalani da. cumartesi sabah diyetisyen randevum var sonra da (3 ay aradan sonra) yeniden peynir yogurt yumurta sebze vs vs yemeye baslicam heyecanliyim zero icecekler de serbest ama onlara hic bulasmamaya kararliyim.
[
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?