Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Hoşbulduk canımm oo hadi yarışalım o zamann Spor varda boğazı kesmeyince olmuyor yahu

Yarışalım istersen canım benim hedefime 1.5 kg kaldı.. İnşallah sende kısa zamanda tamamlarsın rejimini.. Bu arada çok haklısın yememek lazım ama arada kaçırıyoruz malesef..

selam kizlar 12de kalktim bugun superim tatilin tadini cikariyorum.. yuzume maske yaptim, sac bakimi yaptim, uzun uzun banyo yaptim oh simdi de pc basina geldim simdi aksama kadar oyun hayat ne guzel

Valla süper ya imrendim arkadaşım bende bütün gün koşturdum.. Tadını çıkar canım..

hatunlarrrrrrr yarın dershanede veli toplantısı var.Neymiş efendim en iyisi olmamızı istiyolarmış.Yarın hepside ispiyonlayacak birşey bulacak.Sonra tut tutabilirsen annemin çenesini
Bir de birşey danışacağım.Kredi kartının kesim tarihinde henüz borcu göremiyorsak bile alışveriş yaptığımızda sonraki aya erteliyor mu?

Kartın hesap kesim tarihi geçtiyse alışverişin diğer aya aktarılıyor. Bildiğim kadarıyla hesap kesim günüde hafta sonuna gelmediyse alışveriş yapabilirsin oda diğer aya aktarılıyor.

Altını üstünü çizdim ve daire içine aldım:))) Küçük hatalarda insanı büyük hatalara yönlendirir diye korkuyorum ama şimdilik sıkıntı yok.Cuma görücez bakalım neler olmuş :S
Kız bu nasıl diyet bozmak:) Aç kaldım desene sen şuna:)

Hoşbuldum butterfly.Bende o günleri görürüm inşallah..

Aile apartmanında oturmayıda geçtim ev alıp burdan kurtulmak için o hiç sevmediği kayınvalideye çocuk emanet edicem:S Neden beyefendinin annesi yaa ondan İşim çok tempolu ve kalabalık bir şirket diyet sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum ama inşallah bu taraftan iyice strese sokmazlar beni..

canım kesinlikle yemek kaçış oluyor ama bazı şeylerden kaçarken bi girdabın içine doğru sürükleniyorsun birde bakmışsın ki dah büyük sorunların içine girmişsin

Ya sorma Büyük bir gövde en kötüsü :S

kızlar bugün ki menüm
sabah
1 yumurta ile omlet
1 domates
peynir

öğle
1 kase çorba
ıspanak kavurması
2 kaşık yoğurt

ara 1 bardak süt
akşam
1 kase çorba salata

Şu Ispanakları pişirmeden salata yapın diyorlar ya sen ne düşünüyorsun bu konuda? Ispanak görünce aklıma geldi:)

Artık kamuda çalışacak kurum bulmakta zor:) benim eşim Elektrik/Elektronik Mühendisi.Tüm kurumlar özelleştirildi diye kamuda girecek iş bulamıyor gariban:)))))))))) Yıllardır biz özel sektörde çalışıyoruz.İzinlerini yasalara uygun kullandığın sürece sıkıntı olmuyor ama ne yazıkk ki haftasonları tatil yapma şansın olacağını sanmam.Cumartesi değil tatil yapmak utanmasalar pazar bile çağıracaklar...Çocuk konusunda da kendini üzme.Bende hep kendimi gaza getiriyordum kızımın herşeyini kaçırıcam şahit olamıycam diye..Oysa Önemli olan çocuklarımızla uzun değil kaliteli vakit geçirmek.Çocuklar pamuk ipliği gibi.Mutlu bir şekilde büyür mutlaka.Ama sen mutsuz olursan onuda mutsuz edersin.Önemli olan önce sensin senin ne istediğin.

Başınız sağolsun.
Bizde bu çene varken 35 mesaj nedir diyesim geldi:) Bende dışarı çıkmak zorunda kalmadığım sürece mutlaka tamamlarım.
Kilo verene kadar güne girmemek ve davetlere gitmemek lazım:))))))))) Mümkün değil tabiki:) Artık bir sistem oturtmak lazım ama.Her davette kaçamak yapmak bana ne kadar iradesiz bir insan olduğumu hatırlatıyor:S

İyi geceler kızlar.
Bende dün kardeşimi ziyarete diye çıktım akşam orda kalakaldım:)Bu akşam dönünce yemek hazırla çocukla ilgilen doyur yatır ancak kendime sıra geldi.
Ben kaçamaksız gittiğimi düşünüyorum ama yazayım bakalım siz nasıl yorumlayacaksınız.

Pazartesi:

Sabah malesef sohbet bebekler derken öğle ye sarktı:)
1 domates
1 salatalık
maydanoz
kepek ekmeği ile kaşarlı tost(Ölçü gayet uygun)

Ara:Kahve ve 1 tane(Paket değil)yulaflı bisküvi
Akşam üzeri beyaz leblebi

Akşam yemeği:3 yemek kaşığı et
Salata ve 2 yemek kaşığı közlenmiş patlıcan salatası.

Salı

Sabah 1 elma
öğle:1 salatalık maydanoz 5 siyah 2 yeşil zeytin 1 haşlanmış yumurta
Yumurta yediğim için yarım tost.(kaşarlı ama tat versin diye zar gibi incecik 3 dlm sucuk)
1 dlm kepek ekmeği.(Tostla beraber 2 dlm yemiş oldum)

Ara:1 mandalina
Saat 4 gibi bir arkadaşta çaydaydık.Veeeeeeee ben o canım kekleriiiiii yemedimmmmmmmm.Simitle çay içtim.

akşam yemeğini eve geç geldiğim için yiyemedim.Eşime yemek hazırlarken o geçen günden kalan dolmalardan:) 3 tane kuru biber dolması yedim.(3 tane derken küçük biberleri kastediyorum.Totali 1 biber dolması anca eder.)
Çayla da 1 avuç kuruyemiş yedim.Çoğunluğu leblebi.

Final:) Bugünde başarılı sayıyorum kendimi.Uarım sizde olulu yorularsınız da için rahat eder:)

Kızlar dayanamadım yazdıktan sonra basküle koşuverdim.Biraz adet bitiminden kaynaklanan iniş var kabul ediyorum ama gece bu yorgunlukla vücudun ağır geldiğini düşünürsek dengelenir sanırım.Çizelgeme bakın ben neler yapmışım:)) :109:

Son düzenleme:
herkese çok selam kızlar öncelikle ececim kural koyulmuş hatırlıyor gibiyim ama karıştırıyor olabilirim :) günlük 5 mesaj denilmiş ama ben bu saatte giriyorum ve bir çok kişi ( hatta hiç) açık olmuyor kendi kendime okuyup yazıp çıkıyorum. yazdıkalrımada cevap gelmiyor ve ister istemez uğramaz oluyorum. daha öncede dile getirmiştim bu konuyu zaten canım.

evet bayanlar yine bir salı ve yine bir mutfak dersi klasiği olarak çok kaçırdım kahretsin modundan herkese merhabalar :) ( yalnız ne giriş yaptım sanki çok çok iyi birşey gibi söylüyorum sunucu gibi ) bugün yediklerimi sırasıyla yazıyorum :)

sabah:
1 peynirli poğaça ( dün misafirlerim vardı ordan kalma)
1 bardak yeşil çay

öğlen:
4 adet borsok
yarım kase lebeniye
1 dilim peynirli pide
4 adet özbek mantısı
1 yemek kaşığından daha az sossuz cakcak tatlısı
3 adet nohutlu sebzeli köfte ( kıymasız)
salata

ara:
1 adet greyfurt
3 adet mandalina

akşam:
ufak tabaklarda patlıcanlı bişi ( annem adını dedi unuttum garip birşey)
1 dilim kepek ekmeği
1 kase yoğurt
ufak kase kayısı kompostosu ( şekersiz)

eveeettt... ister dövün ister sövün ama sonuç bu kendimi bir türlü toplayamıyorum psikolojik olarak su içsem kilo alıyorum moduna girdim acayip sinirlerim bozuk kızlar ne yapmalıyım bir fikir verin diyetisyene başlarken haftada 1 kg ile devam eicez v.s. dedik ama benim 1. ayım bitti henüz 1.5 kilo verebildim ilk iki hafta şeker tüketiminden dolayı atamamıştım ama ne bileyim sonuca bakınca çok moralim bozuluyor kendimi yeniden motive etmem tekrardan kendime gelmem lazım yardım edin lütfen öğretmenlik okuyorum diye okula çalışmaya gidiyorum ama giyecek kıyafetim yok pek fazla evdeki pantalonlarımı giyince tiksinti geliyor oturup ağlıyorum resmen kendimi kalın kışlık kazakların ardna saklıyorum bunalımdayım

bravo bence harika gidiyorsun aynen boyle devam et canim sakin bozma bu sistemi

selam canim saat farkindan ve genelde isten eve oldukca gec geldigimden ben de ayni dertten muzdaribim ise gittigim gunler genelde kimseyle karsilasamiyorum kendi kendime konusup cikmis gibi oluyorum veya gun icinde yazilanlara cevap yazmaya calisiyorum oyle geciyor iste. menun o kadar da kotu degil bence, oglen yediklerinin cogunun ne oldugunu bilmiyorum gerci ama biraz karisik (biraz da karbonhidrat agirlikli) bir liste gibi duruyor, yag seker orani nedir kac kaloridir bilemem tabi ama cok abartmadiysan azar azar hepsinden tattiysan bence cok abartilacak bir sorun yok gibi gorunuyor. yarin daha cok dikkat ederek dengelemeye calismalisin. su icsen yariyor modundan da cik bence cunku yok oyle birsey.. herkes her diyeti yapamaz diye dusunuyorum kimi ayda 2-4 kg arasi verir yavas ve emin adimlarla. kimi de isvec diyetiyle 2 ayda 20 kg verir sonra onu korur. ben ketojenik diyeti sectim cunku kendimi bildim bileli karbonhidrat bagimlisiydim ve bunu kirmam gerekiyordu. gunde 1200 kalori bile yesem kilo veremeyecek durumdaydim onca karbonhidrattan dolayi (vejeteryan oldugumdan benim icin karbonhidrattan kacinmak daha da zor bir olay ustelik). eger su anki diyet sana yaramiyorsa ya sen bir seyleri yanlis yapiyorsun ya da belki farkli bir beslenme duzenine gecmen gerekiyor. bilemiyorum bunlar sadece fikir...

bunalimdayim demissin su an hissettiklerini cok iyi anliyorum ben de oyleydim ama simdi durup durup eskiden dar geldigi icin bir kenara atilan kiyafetlerimi cikarip deniyorum bazilari bol bile geliyor nasil mutlu oluyorum o zaman diyorum ki iyi ki kacamak yapmamisim iyi ki su diyete siki siki sarilmisim. kilo verince insan kendini daha mutlu hissediyor, kendine guveni artiyor.. hala 70lerdeyim yani hala kiloluyum biliyorum ama yine de ruh dunyamda o kadar buyuk bir degisiklik yaratti ki su verdigim kilo su an anlatacak kelime bulamiyorum o kadar mutluyum..bununla anlatmak istedigim, eger biraz nefsine hakim olursan bir sure sonra o bunalim kendiliginden yok olacak ve sen aynada her gun kendini hayranlikla seyrediyor olacaksin (ki bunun icin hedef kiloya ulasmana bile gerek yok insan inceldigini farkettigi an zaten mutluluktan ucmaya basliyor). zararin neresinden donersen kar Busracim bu sekilde dusunmeye calis hep. bundan bir 6 ay sonrasini dusun mesela diyelim ki yeme duzeninde bir degisiklik yapmamissin ve hala su anki kilondasin. keske zamaninda diyeti daha ciddiye alip su kacamaklari yapmayip, ikram edilene hayir deseydim (bunlarin hicbirini yapmiyor da olabilirsin bilmiyorum su an tamamen atiyorum =] ) simdi ideal kilomda olabilirdim deyip pisman olmaz miydin.. iste gelecekte keske dememek o pismanligi yasamamak icin bugunden ipleri elimize almamiz gerek. yememen gerektigini bildigin bir seyi sirf canin istedigi icin (veya canin sikkin oldugu icin, veya israf etmemek icin...vs vs insan bir seyi yemek istiyorsa yerken kendini suclu hissetmemek icin yuzlerce hakli sebep uretebilir) yemeden once bir saniye icin durup dusun incecik fit bir beden, istedigin kiyafeti giyip icinde harika durabilmek, kendine guvenin tavan yapmis .. ve diger yanda o yagli/sekerli/kalorili yiyecek (her ne ise, kurabiye diyelim), cignerken birkac dakika boyunca sana inanilmaz super hissettirecek muhtesem otesi agizda dagilan ama az sonra seni bunalima sokacak kurabiye. bir secim yapmamiz gerekiyor hepimiz icin gecerli. bugun kv aksam yemegine cagirdi cok kalabaliktik. herkes o yagli yemekleri tereyagli patates purelerini pilavlari kepce kepce gotururken (ve inanilmaz guzel kokuyordu kabul etmeliyim, ozellikle de tatli), ben kendime vejeteryan tavugu, haslanmis brokoli ve yagsiz yogurt hazirladim sonuc hepimiz tika basa doyduk ama ben 280 kalori aldim onlar 1000-1500 arasi tahminim... yemekten sonra esim patlayacak gibi sisti ve bu yuzden de 2 saat mizmizlandi ben de rahat rahat oturdum bitki cayimi ictim kalktim. boyle zamanlarda kendi kendime durup dusunuyorum o guzel yemeklerden yemedigim icin kendimi eksik/yoksun mu hissediyorum hayir tam aksine hayir demeyi basarabildigim her an kendimi cok daha guclu ve mutlu hissediyorum. sen de kendini bunalimdan bunalima sokmak, kalin kazaklarin arkasina gizlemektense bence artik gozlerini hedefe kitleyip hicbir seyin seni yolundan sasirtmasina izin verme.. uzgunum biraz uzun uzun yaziyorum ama boyle seyleri okuyunca hep eski depresif halim aklima geliyor uzuluyorum kimsenin o durumda olmasini istemem berbat bir his insanin kendini sevememesi.. bilmiyorum yazdiklarim ne kadar yardimci olabilir ama elimden gelen bu Busracim. tatlilar pogacalar her zaman var. bunlarla buyuduk tatlarini biliyoruz hicbir yere de kacmiyorlar olene kadar kek borek ve pogaca ile cevrilmis olacagiz ozellikle de siz (turkiye'de oldugunuzdan oturu). o yuzden simdilik o pogaca ve tatlilara biraz ara verirsen mesela bence kilona buyuk etkisi olabilir. mesela meyve olayina da geleyim... sebzelerde de meyvede olan her yararli vitamin var. meyvenin tadi daha guzel tabi o ayri ama seker orani o kadar yuksek ki. sen bugun 3 mandalina 1 greyfurt yiyerek 3x7=21 gr (mandalina) ve neredeyse 24 gr (greyfurt) toplam 45 gram seker sadece ara ogununden almis oldun. eger bugun cilginca spor yapmissan bu miktar cok olmayabilir ama siradan bir gun icin oldukca fazla (ki bu gunluk toplam degil sadece bir ogunden gelen seker). ben weightwatchers yaparken meyve serbest diye 4-5 porsiyon yerdim gunde ama gram verememistim tamamen kuralllara uymama ragmen. bir de vejeteryan olunca daha da zor oluyor dengeyi kurabilmek.. zamanla aklim basima geldi meyve ile ilgili. bir de 2011 eylulden beri kalori gunlugu tutuyorum ben gunluk karbonhidrat protein yag sodyum lif bir de vitaminleri surekli takipteyim (arada birkac ay ara verdim tabi cunku o kadar cok yiyordum ki kendime ne kadar zarar verdigimi gormek istemiyordum) ona basladigimdan beri masum gorunen seylerin bile aslinda o kadar masum olmadigini ogrendim. bunlari sadece diyet yapmana ragmen istedigin sonucu alamadigin icin yaziyorum (benim de basima geldiginden zamaninda...nasil bir his oldugunu biliyorum). yani boyle onemsiz gorunen seyler aslinda cok etkili olabiliyor kilo vermede. en kotusu de dikkat ettigin halde kilo verememek. cunku insan, madem ne de olsa veremiyorum bari normal yiyeyim diye dusunmeye basliyor bir sure sonra. veya basarisiz ve ise yaramaz hissedip umutsuzluga kapiliyor. bence sen yarin sabahtan itibaren kendi kendine bir soz ver, kisa hedefler koy.. mesela bugun hic kacamak yapmayacagim, 8-10 bardak su icecegim, en az 5000 adim atacagim vs vs artik her ne ise... sonra gun icinde yediklerinin niceliginden cok niteligine onem vermeye basla. boyle boyle zamanla sistem oturur diye dusunuyorum bunalima da girmene hic gerek yok insan yeter ki degismeyi GERCEKTEN istesin ve bunun icin her seye hazir olsun iste o an zaten degisim basliyor :)

Son düzenleme:
herkese günaydınnn.

salı sabah
1 b.peynirli sandivic
2 dilim börek(patronun ve elamanların zoruyla ayıp olmasın diye masumcuk 2 dilim)

öğle
1 kase çorba
1 adet patates püreli köfte
yoğurt ekmek yok

akşam
1 kase çorba
1 porsiyon sebze yemeği
2 dilim kadar ekmek

1 dilim ayva
1 tane elma

(yatmadan önce salçalı makarna yedi ev halkı ama kendimi tutum.2-3 kasık alıp bıraktım.)

işten 6,30 - 7 arası geliyorum.bu aralar taziye nedeni ile ev dolup taşıyor.
dün akşam 25 kişiden sonrasını sayamadım.
spor yapamıyorum ama epey bi kalori yakıyorumdur herhalde.

Bende dün gece kendi kendime yazdım gittim:)))))))) Şu öğlen yediğin borsokla cakcak tatlısı nasıl oluyor kız çok merak ettim:)özbek mantısınında bildiğimiz mantıdan ebat olarak büyük olduğu hissi uyandı bende.Büyük bişey mi o?
Şu işin psikolojik kısmı varya en tehlikeli olan yer orası işte.Sırf kiloları veremem ben iğrenç bir insanım diye kendimi doldurup daha çok yediğim günleri hatırlıyorum:S:S:S Benim dolabımda 36 beden pantolonlar bekliyor O caaanım elbiseleri ben bi daha zayıflayamam diye dağıttım üstelik.Resimlere bakınca şmdi yaaaaaa ben bu gömleği ne çok severdim kime verdim acaba diye içleniyorum kaç gündür.Ben bu değilim.Gidicek bu üstümdeki allahın cezası pislik yağlar ve ben eski hayatıma geri dönücem.Daracık pantolonlar kafama kocaman tokalar takıcam.Takıları dolaptan çıkarıcam.Parmağıma olmayan söz ve nikah yüzüğümü yeniden takıcam.İnsanın kendini durdurması o kadar zor ki.Birgün mutlaka olmalı böyle düşün sende.Benimde inancımı kaybettiğim çok oldu.Oturduğum ağladığım.Şimdi bakıyorum da her zaman yemek için bir alternatif var.Davetlerde bile yiyecek birşey bulamayınca tabağı yarıya hatta çeyreğe indirmek yeter.Böylece üzüntü de duymadan yemek yemiş oluruz.

Üzülmeyi bi kenara bırakta silkelen şekerim.Daha yolun başındasın.Çok güzel bir hayat seni bekliyor.
bende de sabahin 2sinde ne cene varmis arkadas neyse, iyi geceler topigim yarin gorusuruz
İlham perimsin sen benim.Daha çok konuş ben dinlerim vallahi:)Senden aldığım gazla hala yi gidiyorum maşallah:)))))))))))

Ev halkıda insanı yoldan çıkaracak bak bak..Bi daha yatmadan bişeyler yenirse ya yatağa kaç yada müzik dinle:)Şahsen ben byerken görsem bende dayanamayabilirdim.Onun için kaçıyoru başka odalara:)

Son düzenleme:
Günaydın kızlar.Sabah sabah gözümü açar açmaz koştum geldim:)Benim bıcır uyanmadan bir göz atayım dedim.Karşılaşamadık kimseyle yine:)Herkes için güzel bir gün olsun inşallah.Bollllllll kaçamaksız:)))))))))

hane sahibi sen olunca kaçmak pek mümkün olmuyor.mecburen yanlarına oturuyorum

bilgisayar başında dolaşıyorken üşenmedim araştırdım kendime bir pedometre buldum.Ben sürekli ayakta sağa sola koşturuyor gibi hissediyorum kendimi.Acaba gerçekten çok hareketlimiyim merak ettim.Kargo yarın bilemedin öbürgün gelir.Bakalım nasılmış.Günde kaç adım atsak kar değil mi?Tam 1 ay kaldı işe dönmeme.Başladıktan sonra öğle saatlerimi yürüyerek değerlendirebilirim.Eşim benden 1 saat sonra işten çıkıyor.İşe giderken de araba bende kalıyor.Tam tersini yapsam o beni işe bıraksa araba onda kalsa akşam onun iş yerine tam 1 saatte yürürüm. Ohhhhhhhhhhhhhh gitsin kilolarrrrrrrrrrrrrrrr
Şimdi kızımla son günlerim diye ondan ayrılmak istemiyorumEvde ne yapabiliyorsam onunla idare ediyorum.

Gözünü kapat:))
Senin çizelgene bakayım dedim ama başlangıç kilon yazmıyor:S 68 kilo verdi yazıyor

çizelgeyi yanlış yaptım düzenleyemedim.68,2 kilo ile başladım.geçen hafta 67 ye düştüm. bu hafta 66,7 falan oldum .cumaya kadar ne olacak bakalım.hedefim de 60. bu hafta hedefimi 64 yazmışlar, neye göre yazıldı bilmiyorum. bu aralar hiç dikkat edemiyorum.tek avantajım evde çok hareketli olmak zorunda kalmam. o bira yediklerimi eritir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…