- 30 Ağustos 2012
- 2.760
- 304
- 363
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #41.501
Bende dün gece kendi kendime yazdım gittim:)))))))) Şu öğlen yediğin borsokla cakcak tatlısı nasıl oluyor kız çok merak ettim:)özbek mantısınında bildiğimiz mantıdan ebat olarak büyük olduğu hissi uyandı bende.Büyük bişey mi o?
Şu işin psikolojik kısmı varya en tehlikeli olan yer orası işte.Sırf kiloları veremem ben iğrenç bir insanım diye kendimi doldurup daha çok yediğim günleri hatırlıyorum:S:S:S Benim dolabımda 36 beden pantolonlar bekliyorO caaanım elbiseleri ben bi daha zayıflayamam diye dağıttım üstelik.Resimlere bakınca şmdi yaaaaaa ben bu gömleği ne çok severdim kime verdim acaba diye içleniyorum kaç gündür.Ben bu değilim.Gidicek bu üstümdeki allahın cezası pislik yağlar ve ben eski hayatıma geri dönücem.Daracık pantolonlar kafama kocaman tokalar takıcam.Takıları dolaptan çıkarıcam.Parmağıma olmayan söz ve nikah yüzüğümü yeniden takıcam.İnsanın kendini durdurması o kadar zor ki.Birgün mutlaka olmalı böyle düşün sende.Benimde inancımı kaybettiğim çok oldu.Oturduğum ağladığım.Şimdi bakıyorum da her zaman yemek için bir alternatif var.Davetlerde bile yiyecek birşey bulamayınca tabağı yarıya hatta çeyreğe indirmek yeter.Böylece üzüntü de duymadan yemek yemiş oluruz.
Üzülmeyi bi kenara bırakta silkelen şekerim.Daha yolun başındasın.Çok güzel bir hayat seni bekliyor.)
canım teşekkür ederim verdiğin yanıt için :) ben turizm öğretmenliği okuyorum ve uluslar arası mutfak dersim var. o gün yemekler yapıp yiyoruz farklı ülkelere ait. borsok böyle mayalı bir hamur ( dün hep hamur vardı) un maya tuz şeker yumurta dan elede ediliyor kesip yağda çeviriyorsun çok kısa süreli hemen kabarıyor bizim bişi gibi birşey. orta asyada ekmek yedine tüketilen madde olarak geçiyor. az yedim hepsinden ama yinede bilmiyorum yaa
bravo bence harika gidiyorsun aynen boyle devam et canim sakin bozma bu sistemi
selam canim saat farkindan ve genelde isten eve oldukca gec geldigimden ben de ayni dertten muzdaribim ise gittigim gunler genelde kimseyle karsilasamiyorum kendi kendime konusup cikmis gibi oluyorum veya gun icinde yazilanlara cevap yazmaya calisiyorum oyle geciyor iste. menun o kadar da kotu degil bence, oglen yediklerinin cogunun ne oldugunu bilmiyorum gerciama biraz karisik (biraz da karbonhidrat agirlikli) bir liste gibi duruyor, yag seker orani nedir kac kaloridir bilemem tabi ama cok abartmadiysan azar azar hepsinden tattiysan bence cok abartilacak bir sorun yok gibi gorunuyor. yarin daha cok dikkat ederek dengelemeye calismalisin. su icsen yariyor modundan da cik bence cunku yok oyle birsey.. herkes her diyeti yapamaz diye dusunuyorum kimi ayda 2-4 kg arasi verir yavas ve emin adimlarla. kimi de isvec diyetiyle 2 ayda 20 kg verir sonra onu korur. ben ketojenik diyeti sectim cunku kendimi bildim bileli karbonhidrat bagimlisiydim ve bunu kirmam gerekiyordu. gunde 1200 kalori bile yesem kilo veremeyecek durumdaydim onca karbonhidrattan dolayi (vejeteryan oldugumdan benim icin karbonhidrattan kacinmak daha da zor bir olay ustelik). eger su anki diyet sana yaramiyorsa ya sen bir seyleri yanlis yapiyorsun ya da belki farkli bir beslenme duzenine gecmen gerekiyor. bilemiyorum bunlar sadece fikir...
bunalimdayim demissin su an hissettiklerini cok iyi anliyorum ben de oyleydim ama simdi durup durup eskiden dar geldigi icin bir kenara atilan kiyafetlerimi cikarip deniyorum bazilari bol bile geliyor nasil mutlu oluyorum o zaman diyorum ki iyi ki kacamak yapmamisim iyi ki su diyete siki siki sarilmisim. kilo verince insan kendini daha mutlu hissediyor, kendine guveni artiyor.. hala 70lerdeyim yani hala kiloluyum biliyorum ama yine de ruh dunyamda o kadar buyuk bir degisiklik yaratti ki su verdigim kilo su an anlatacak kelime bulamiyorum o kadar mutluyum..bununla anlatmak istedigim, eger biraz nefsine hakim olursan bir sure sonra o bunalim kendiliginden yok olacak ve sen aynada her gun kendini hayranlikla seyrediyor olacaksin (ki bunun icin hedef kiloya ulasmana bile gerek yok insan inceldigini farkettigi an zaten mutluluktan ucmaya basliyor). zararin neresinden donersen kar Busracim bu sekilde dusunmeye calis hep. bundan bir 6 ay sonrasini dusun mesela diyelim ki yeme duzeninde bir degisiklik yapmamissin ve hala su anki kilondasin. keske zamaninda diyeti daha ciddiye alip su kacamaklari yapmayip, ikram edilene hayir deseydim (bunlarin hicbirini yapmiyor da olabilirsin bilmiyorum su an tamamen atiyorum =] ) simdi ideal kilomda olabilirdim deyip pisman olmaz miydin.. iste gelecekte keske dememek o pismanligi yasamamak icin bugunden ipleri elimize almamiz gerek. yememen gerektigini bildigin bir seyi sirf canin istedigi icin (veya canin sikkin oldugu icin, veya israf etmemek icin...vs vs insan bir seyi yemek istiyorsa yerken kendini suclu hissetmemek icin yuzlerce hakli sebep uretebilir) yemeden once bir saniye icin durup dusun incecik fit bir beden, istedigin kiyafeti giyip icinde harika durabilmek, kendine guvenin tavan yapmis.. ve diger yanda o yagli/sekerli/kalorili yiyecek (her ne ise, kurabiye diyelim), cignerken birkac dakika boyunca sana inanilmaz super hissettirecek muhtesem otesi agizda dagilan ama az sonra seni bunalima sokacak kurabiye. bir secim yapmamiz gerekiyor hepimiz icin gecerli. bugun kv aksam yemegine cagirdi cok kalabaliktik. herkes o yagli yemekleri tereyagli patates purelerini pilavlari kepce kepce gotururken (ve inanilmaz guzel kokuyordu kabul etmeliyim, ozellikle de tatli), ben kendime vejeteryan tavugu, haslanmis brokoli ve yagsiz yogurt hazirladim sonuc hepimiz tika basa doyduk ama ben 280 kalori aldim onlar 1000-1500 arasi tahminim... yemekten sonra esim patlayacak gibi sisti ve bu yuzden de 2 saat mizmizlandi ben de rahat rahat oturdum bitki cayimi ictim kalktim. boyle zamanlarda kendi kendime durup dusunuyorum o guzel yemeklerden yemedigim icin kendimi eksik/yoksun mu hissediyorum hayir tam aksine hayir demeyi basarabildigim her an kendimi cok daha guclu ve mutlu hissediyorum. sen de kendini bunalimdan bunalima sokmak, kalin kazaklarin arkasina gizlemektense bence artik gozlerini hedefe kitleyip hicbir seyin seni yolundan sasirtmasina izin verme.. uzgunum biraz uzun uzun yaziyorum ama boyle seyleri okuyunca hep eski depresif halim aklima geliyor uzuluyorum kimsenin o durumda olmasini istemem berbat bir his insanin kendini sevememesi.. bilmiyorum yazdiklarim ne kadar yardimci olabilir ama elimden gelen bu Busracim. tatlilar pogacalar her zaman var. bunlarla buyuduk tatlarini biliyoruz hicbir yere de kacmiyorlar olene kadar kek borek ve pogaca ile cevrilmis olacagiz ozellikle de siz (turkiye'de oldugunuzdan oturu). o yuzden simdilik o pogaca ve tatlilara biraz ara verirsen mesela bence kilona buyuk etkisi olabilir. mesela meyve olayina da geleyim... sebzelerde de meyvede olan her yararli vitamin var. meyvenin tadi daha guzel tabi o ayri ama seker orani o kadar yuksek ki. sen bugun 3 mandalina 1 greyfurt yiyerek 3x7=21 gr (mandalina) ve neredeyse 24 gr (greyfurt) toplam 45 gram seker sadece ara ogununden almis oldun. eger bugun cilginca spor yapmissan bu miktar cok olmayabilir ama siradan bir gun icin oldukca fazla (ki bu gunluk toplam degil sadece bir ogunden gelen seker). ben weightwatchers yaparken meyve serbest diye 4-5 porsiyon yerdim gunde ama gram verememistim tamamen kuralllara uymama ragmen. bir de vejeteryan olunca daha da zor oluyor dengeyi kurabilmek.. zamanla aklim basima geldi meyve ile ilgili. bir de 2011 eylulden beri kalori gunlugu tutuyorum ben gunluk karbonhidrat protein yag sodyum lif bir de vitaminleri surekli takipteyim (arada birkac ay ara verdim tabi cunku o kadar cok yiyordum ki kendime ne kadar zarar verdigimi gormek istemiyordum) ona basladigimdan beri masum gorunen seylerin bile aslinda o kadar masum olmadigini ogrendim. bunlari sadece diyet yapmana ragmen istedigin sonucu alamadigin icin yaziyorum (benim de basima geldiginden zamaninda...nasil bir his oldugunu biliyorum). yani boyle onemsiz gorunen seyler aslinda cok etkili olabiliyor kilo vermede. en kotusu de dikkat ettigin halde kilo verememek. cunku insan, madem ne de olsa veremiyorum bari normal yiyeyim diye dusunmeye basliyor bir sure sonra. veya basarisiz ve ise yaramaz hissedip umutsuzluga kapiliyor. bence sen yarin sabahtan itibaren kendi kendine bir soz ver, kisa hedefler koy.. mesela bugun hic kacamak yapmayacagim, 8-10 bardak su icecegim, en az 5000 adim atacagim vs vs artik her ne ise... sonra gun icinde yediklerinin niceliginden cok niteligine onem vermeye basla. boyle boyle zamanla sistem oturur diye dusunuyorum bunalima da girmene hic gerek yok insan yeter ki degismeyi GERCEKTEN istesin ve bunun icin her seye hazir olsun iste o an zaten degisim basliyor :)
canım o kadar teşekkür ederimki yazdıkların için zahmete girip uzuuuunca bir cevap yazmışsın hepsini bir çırpıda okudum o kadar mutlu oldumki. canım meyve konusunda 7 porsiyon meyve tüketmem lazım günde diyetisyenim vardi mecbur yapıyorum kalori cetvelinide yine diyetisyenimin sistemine her gün giriyorum ne yiyiyp ne içtiysem ordan takip ediyor beni. bende ne tükettim görüyorum yani. ben gerçek manada hazır hissetsemde kendimi bilmiyorum bir şekilde sanki şişmiş hissediyorum kendimi. o pantalonları arkalar aittirdim ve diyetisyenimin dediğine göre mart nisan gibi o ayırdıklarımın hepsini daralttırıp tekrardan giyecekmişim :) çok istiyorum. benim bedenim geniş yani kemik yapımdan dolayı dümdüz inen bir sülüetim var. sporculuktan kaynaklı omuzlarda geniş bacaklarda. en çok bacaklarımın incelmesini istiyorum mesela :) böyle artık dılşarda dolaşan insanların daha çok bacak yapısını inceler oldum. çok ince olmakta istemem 36 beden olmak gibi bir derdim yok çünkü zaten ne kadar zayıf olursam olayım kemik yapım müsait değil 36 bedene. :) yaza mezuniyetim var ve ben bahar döneminde sömestre tailinden dönünce milleti bir şoka uğratmak istiyorum. zayıf zayıf salınmak istiyorum ortalıklarda. teklif edilenlere hayır diyebiliyorum. mesela az önce pc başına oturdum annem çikolata getirdi hemde bitter( en sevdiğim) hayır istemiyorum dedim. bazen oluyor böyle şeyler. diyet listeme uygun gidiyorum 2 haftadır şekeri bıraktığım için kiloda veriyorum su miktarımda artıyor aslına bakarsan sonuçlar iyi ama ben biraz kötümserim sanırım