- Konu Sahibi Handandandan
-
- #41.901
yummmmyyyyyyy cok masum degil biliyorum ama gercekten sabah yataktan kalkis sebebimdi dayanamadim yedim ama en azindan gecen hafta yedigim 8 truffel kadar kotu bi hata olmadi
Zaten yemeyim diye:18: inan bir fincan irmikten yaptim ama kaldi iste bir kasecikemineee irmik helvası senin neyineeeeee bizim neyimize emineeeeee
hemen kendini toparlıyorsun o helvayı koluya komşuya dağıtıyorsun ve evden uzaklaştırıyorsun
ben de bilmiyorum işte bunu ama şu şekilde
geçen haftadaki kilon/bu haftadaki kilon/ikisinin arasındaki fark/ve yüzdesi
böyle slaş işaretleriyle yazıp bildiriyorsun buradan. ama yüzde hesaplamayı ben bilmiyorum. orayı boş bırakacağım. onu takım kaptanımız hallediyormuş
hmmmmm acaba gecen haftaki mi yoksa baslangic kilosu mu ilk basa yazilacak Fulyaaaaaaaasen bilirsin yardim lutfeeeeeeeen
Annecigimi arayacagim sonra disari cikip burnum dona donaen kotunun iyisi olmus. yine de fazla kalori. bugun sporla o kaloriler yakilacakyoksa geliyor terlik
:13:tesekkurler:129:gecen haftaki kilo, bu haftaki kilo, fark ve yuzde canim
Annecigimi arayacagim sonra disari cikip burnum dona dona10 km yuruyup gelecegim aslinda salona gidip orda yurumekte var hatta sonra saunaya girmek ama arabayi alirsam biliyorum 'a uyabilirim arabasiz cikip gidebildigim en uzak mesafeye gidip sonra bu yol biter mi :96: yaaa diyerek eve donecegim:119:
tatliiiimnasilsin umarim daha iyisindir biz yanindayiz uzme kendini
canim yaa cok uzuldum umarim birdaha hiiic yasamazsiniz boyle bi tatsizlik
barismaniza sevindim canim hadi gecmis olsun umarim bir daha boyle bir sorun yasamazsiniz ikiniz de cok uzulmussunuz bak.. kiyamam
kizlar sabah kalktim kedim mutfak kapisina tik tik vuruyordu iceri aldim miyav miyav basimi sisirdi sonra yemek yedi suyunu icti o sirada ben de annemlerle skype yapiyordum... geldi yanima miyav miyav ama hic susmuyor araliksiz miyavliyor. sonra kedi kapisindan geri disari cikti. simdi iceri girdi yine miyav miyav.. valla basima agriyor yaderdi ne anlamadim. seviyorum oksuyorum susuyor elimi ceker cekmez yine basliyor. deli midir nedir
bu arada annemle babam 13 martta ingiltere'ye geliyorlar biletlerini bugun aldilarhemen hemen 2.5 ayim var yani.. 60lari kesin gormus olmam lazim :18: beni 1 yildir gormediler sok olsunlar istiyorum.. spora daha cok agirlik vermem lazim..
kesinlikle. kilonu 6 lılara düşürüp şok et onları :) hatta spor konusunda birlikte planlayalım istersen canım. bende spor yapamıyorum bir kaç gündür bugün yürüyüş yapıcam koşu bandına çıkıcam birde mekik çekmiyorum 1 haftadır 150 tane mekik çekmeyi planlıyorum :)
hosgeldin yeeeeeewrumhelloooooooooo 9. takım
amaniiiiiiiiiiiiiiiinnn destan yazmışsın ya fulyaayh su yazdigini gorunce bir anda cenem acildi doktureyim biraz.
bence degismeyi gercekten istiyorsan buna hazirsan kendine bahaneler uretmeyi birakmalisin. dukan yapmayabilirsin ama bir yerden bence baslamak lazim. herseyden az yiyeyim sporla yavas yavas vereyim isi bence yas. 50 kilodan 60a cikmis olsak da kilo vermek istiyor olsak neyse de... hayatinda hic gercekten sisman olmamis, diyet yapanlarin psikolojisini anlamayan, durduramadigi yeme krizlerini hic yasamamis, psikolojik aclik nedir bilmeyen, bir sekilde uc bes kilo almis onu vermek isteyen insanla biz bir olamayiz. bu kilolara ciktigimiza gore demek gerceten de yemeklerle aramizda oldukca sagliksiz bir iliski var. bizim hem yediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor (kilo vermek icin) hem de yemekle olan iliskimize yeni bastan baslamamiz tum eski aliskanliklari silip yenilerini edinmemiz, psikolojik bagimliliklarimizdan kurtulmamiz gerekiyor (bu da diyet sonrasinda kilomuzu koruyabilmemiz icin). isimiz zor yani.. ama mumkun.
ben belli kurallari sinirlamalari olan (ama fix menu gibi de olmayan) bir programi uygulamak en iyisidir diyorum. dukani neden bu kadar ovuyorum heryerde cunku dukanla kac ulkede milyonlarca kisi kilo verdi biliyorsundur. bizim Prens William'in esi yok mu Kate Middleton.. (sanki mahalleden arkadasimmis gibi oldu oyle deyince) o bile dukanla kilo verdi dugununden once, ve de onun kiz kardesi. burada da cok yaygin dukan. bunca insan yaniliyor olamazha sen illa yapacaksin demiyorum sevmeyebilirsin ama karatay ve dukan disinda ben de ise yarayan pek diyet bilmiyorum. karatay menuleri de bana cok yagli geliyor acikcasi ve kilo verme de oldukca yavas oluyor bildigim kadariyla (bu senin icin bir problem degilse gerci neden olmasin). onun disinda diyetisyene gitmek haftalik tartilma acisindan iyi olsa da diyetisyen listelerini artik hepimiz ezbere biliyoruz...
ben de gecen yil diyeti birakmasaydim da kaldigim yerden devam etseydim simdiye ben de coktan zayiftim. hayatimdaki en buyuk pismanliklarimdan biri... ama ayni hatayi bir kere daha yapmamaya yemin ettim artik. o donem 84lere geldikten sonra diyetim bozulup da yeniden kilo almaya baslayinca moralman yerle bir olmustum. zayif olmayi cok istiyordum ama artik kendime olan saygimdan ve motivasyonumdan bir kirinti bile kalmamisti geriye, insan icine cikmaya bile cok utaniyordum. kilo aldikca aliyor ama diyet olayini da kendimi hazir hissetmedigim icin erteleyip duruyodum. pazartesi basliyorum derdim hep ama en fazla yarim gun dayanirdim boyle boyle onlarca pazartesi gecti ve ben o sene verdigim tum kiloyu (ve 2 kilo da ekstradan) geri aldim. cunku ac kala kala kilo vermistim ama kendimi porsiyon kontrolu vb konularinda hic egitmemistim diyet bitince eski sistemime aynen geri donmustum o da bana kilo kilo yag olarak geri donuyordu. inanilmaz mutsuzdum depresyonun dibine vurmustum artik ama vermem gereken kilo da cok oldugu icin acayip gozumde buyuyordu. gozumde buyudugu icin de ertelemeye devam ediyordum. ama eger diyete baslamak icin o son karari vermemis olsam hala erteliyor olsam su an hala 100 kusur kiloda olacaktim ve kendimden nefret etmeye devam edecektim.
bir yerden baslaman lazim disiplinli bir sekilde. ipin ucu cok kolay kaciyor bir kacamak iki kacamak derken her hafta duzenli kacamaklar ve sonrasinda takimdan ayrilmalar vs bunu kac kez yasadik ve gorduk. puskevitcikolata pilav pasta borek sarma vs hayir demek zor diyeceksiniz ben hayir diyebiliyorsam dunya uzerindeki her insan bunu yapabilir demektir. benim onlardan farkim ne benim de celik gibi bir iradem yok sonucta (yoksa 102 kiloya cikar miydim daha cocuk bile yapmadan). iradeye hakim olmak da zayiflamak da bizim elimizde. moralim bozuldu yiyeyim, canim sikildi ne yesem, bakayim dolapta ne varmis vs... bunlari tamamen bitirmek gerekiyor (ben ve benim gibi olanlar icin soyluyorum). mesela annem oyle degil, tablet cikolatasindan her gun bir kare koparir onu bir haftada anca bitirir veya bitiremez. ama ben oyle degilim ben cikolatadan birkac kare koparir sonra kalani da agzima tikistiririm sanki elimden alacaklar gibi... bir kare yiyip biraksam artik o cikolatadan baska bir sey dusunemez olurum butun gun aklimda duracagina midemde dursun hesabi. iste o yuzden benim ipleri hic birakmamam gerek. az gevsetsem bile elimden kacacak diye dusundugumden simdiye kadar siki siki tuttum. o yuzden eylulden beri sifir kacamakla devam ediyorum. etmek zorundayim.
benim de canim surekli yemek yemek isterdi ilk zamanlar ozellikle, karnim devamli acti acayip hassastim moralim bozuktu esim karsimda yemekleri yedikce ona gicik oluyordumbana meyveli tart yaptirmisti ilk haftamda, tadina bile bakamadan minik kremali recelli tartlar yapmistim mis gibi de kokuyordu parmagimdaki kremayi bile yalamam yasakken su senin "mubarek insan" karsimda 4-5 tanesini goturmustu de neredeyse aglayacaktim. ertesi gun de cin yemegi soyledi onu yerken artik agladim tutamadim ama ilk birkac haftayi atlatinca gerisi geliyor. o sureci atlatana kadar da ne zaman yemek yemek istesem baska bir odaya kactim. normalde haftada bir seffaf sedefli oje suren (veya onu bile surmeyen) ben her gun yeni ojeler falan surmeye surekli manikur yapmaya basladim o donem anahtar sozcuk dikkat dagitma yemek aklindan cikana kadar baska seyle ilgilenmek. erken yatmak vs. cocuk varsa tabi daha zor olabilir ama ben o konuda sansliydim neyse ki. esimi asagida birakip kendim odama cikip laptoptan dizi izleyip tirnak boyuyordum veya cilt maskesi yapiyordum, erken yatiyordum vs. (cunku benim en eski ve en buyuk problemim gece yemeleriydi).
bir de ikram edilene hayir demek, yemek yapip tadina bile bakmamak, herkes yaptigin tatlidan borekten yerken sadece diyet yemekleri yiyebilmek vs... bu tip seylere olan bakis acimizi kesinlikle kokten degistirmeliyiz diye dusunuyorum. cok sinir oluyorum mesela benim KV ne zaman diyet yemegimi yerken beni gorse oyy yaziiik falan gibi yorumlar yapiyor.... ben de bir sey demeyeyim diyorum ama gecenlerde dayanamadim soyledim artik ben gayet mutluyum hem tadini sevdigim seyleri zevkle yiyorum hem de her ay bir beden kuculuyorum bunun nesine aciyorsun ki anlamadim dedim. cunku cidden ben kendime acimak bir yana onlarin yemek/tatlilarina hayir dedigim icin bilakis acayip mutlu hissederken bana gelip de "oyy fulya'ya bakin yazik izgara & salata yiyor" veya iste "iyy brokoli mi o yazik sana" falan diye sacma sapan yorumlar yapmasi acayip sinir ediyor. eskiden olsa ben de onlarin yediklerinden "yiyemedigim" icin cok uzulur kendimi herseyden yoksun hisseder depresif olur iyice hassaslasirdim. simdi "yemiyorum" diyorum cunku istesem yerim degil mi. istesem su an buzdolabindaki en sevdigim ben&jerrry's dondurmayi gider bitirene kadar kasiklarim. onlara yaptigim pilavdan eskiden oldugu gibi yine 2 tabak dolusu yerim. ama ben istemiyorum. istemedigim bir seyi de yememek bana hic koymuyor (ama benim kv bunu anlayamiyor henuz).
ben zayif olmak istiyorum. zayifken de yemekle saglikli bir iliskim olsun, gece buzdolabinin karsisina gecip ne yesem diye bakmayayim, tv/pc karsisinda atistirmayayim istiyorum. evde surekli saglikli yemekler pisirip ara sira tatli/cikolata/dondurma/cips/cerez aldigimizda veya disari yemege ciktigimizda herseyi zevkle ve pismanlik duymadan yiyebilmek istiyorum. canim sikkinken ne yesem diye dusunmek yerine ne yapsam demek istiyorum. buzdolabina kosmak yerine pc/tv/kitap/yagli boya/orgu/alisveris artik ne olursa. aciktigim zaman yiyip doydugum anda birakabilmek istiyorum. 36/38 beden olup her istedigimi giyebilmek ve de her giydigimi de guzel tasimak istiyorum. is-ti-yo-rumve de bunlarin hepsi olacak siz de adim adim sahit olacaksiniz.
ozetle beyin ayni beyin de zorla bir diyeti uygulamaya calisiyorsan bir yerden sonra o sistem cokuyor bunu demek istiyorum. bizim gibi artik obez kategorisine kadar cikmis insanlarin kilo vermesi ancak (UYARI: cok kli$e bir cumle yazmak uzereyim) hayat tarzimizin komple degismesi ile mumkun olabilir. yemeklerle olan tum bagini ve onlara bakis acini degistirmen gerekiyor, eger bagimliliksa onun uzerine gitmen bagimliliktan tamamen kurtulduguna emin olana kadar gerekirse o seyden (her ne ise) uzak kalman gerekiyor. iste o zaman herhangi bir diyette basarili olmaman icin hicbir sebep kalmayacak. ama eski kafa ile devam edersek hedef kiloya ulasamadigimiz gibi verdigimiz kiloyu da asla koruyamayiz. ki bu da en az kilo vermek kadar onemli (hatta belki daha onemli).
simdi yabanci bir forum var benim diyeti yapanlarin forumu. orada bir bayan var devamli mesajlasiyoruz. yillardir o forumun mudavimi ve cok tatli & yardimsever biri. kendisi 40 kg verdi hem de 3 kere. cunku ilk ikisinde aynen geri almis. ilkinde verdigi hizla geri almis. ikincisinde 1-2 yil icinde geri almis. 3.sunde artik olayi beyninde bitirerek (yukarida yazdigim seyler) o kiloyu uzun sure korumayi sonunda basardi, artik geri almaz da cunku degisim beyinde gerceklesmis artik.. onunla uzun uzun konustugum cok olmustu benim su an size yaptigimi o bana yapardi (iskence mi yani dediginizi duyar gibiyim) motivasyonumda etkisi cok buyuktur. resmini de paylasicam simdi..
(7 ayda verdi bu arada kiloyu)
baslangic kilomuz ayni boyumuz da ayni hedefimiz de ayni o yuzden de biraz ona kendimi yakin hissetmistim, ama tanidikca hepten sevdimo beni nasil olumlu etkilediyse ben de sizi etkilemek istiyorum umarim sonuna kadar okumayi basarabilen olursa tabi
valla canim sabah ya yulaf lapasi ya da protein tozundan milkshake. oglen bir kase corba (ekmeksiz). aksam bir kalorilik zeytinyagi fislatip izgara tavuk yapiyorum 200-240 gram kadar tavuktan (2 gogus gibi) yanina yagsiz tuzsuz limonlu yesil salata. garibim su an boyle besleniyor :) ama bizimki oldukca dusuk kalorili ozel bir liste o yulaf lapalari, corbalar falan bizim diyetin kendi urunleri diyetisyenden aliyoruz. yani bizim listeyi bire bir uygulamak mumkun degil. yine de fikir olsun diye yazdim.
ben de taciz edicem
hoşbulduk canımHoppişimm hoşgeldinnnn
kizlar facebookta bende kayitli olmayanlar bilmezler dun de burada evcil hayvan muhabbeti donuyordu ben de paylasayim istedim benim miniskolarimihayvanlari insanlardan daha cok sevdigim bir gercek.. o yuzden yillardir hic et yemedim esime de vejeteryan olmayi yavas yavas asiliyorum. cocuklarim da vejeteryan hatta vegan olarak buyuyecekler. bu cok hassas oldugum konulardan biridir.. neyse gelelim benim miniklere
bu benim acayip havali bir o kadar da gicik, hickimseye pas vermeyen, sarilmaktan oksanmaktan olesiye tiksinen ("isine gelince" sadece bana izin verir gerci), elinde olsa tum insanligin sonunu getirecek olan kedim Persie
Eki Görüntüle 593658 Eki Görüntüle 593659 Eki Görüntüle 593660 Eki Görüntüle 593661
bu 2 yildir bizim bahcede yasayan cani istediginde iceri girip Persie'nin yemeklerinden asiran marti ailesinin babasi Barry
Eki Görüntüle 593662
bu da bizim birkac ay once bahcemizde alet edevatin durdugu barakada kis uykusuna yatmis halde buldugumuz, sonra ona kutudan ev yapip uyandirmadan oraya naklettigimiz kirpimiz Pickle
Eki Görüntüle 593663
ve son olarak yillar yillar once turkiye'deyken elimde buyuttugum, bana sorumluluk almayi ve hayvan sevgisini ogreten, hala deli gibi ozledigim bitanecik kopegim Waffle
Eki Görüntüle 593665 Eki Görüntüle 593666 Eki Görüntüle 593667
Hoppişimm hoşgeldinnnn
amaniiiiiiiiiiiiiiiinnn destan yazmışsın ya fulya..çok teşekkür ederim öncelikle , bana böylesi ayrıntılı bir cevap yazdığın için, zaman ayırdığın için.. ..bende paragraf ve satırbaşı yaparak sana cevap vermek isterdim ama maalesef o formata nasıl geçiliyor bilmiyorum..haa paralı üyelere mahsus bişeyse zaten olay beni aşar..(eziğe bağlan hopiş)..sonra efendim gelelim asıl konuya...............mesafeler uzak, renk, dil, din ne kadar farklı olsada sonuçta hepimiz ademoğluyuz, dolayısıyla aynı sorunları yaşıyoruz aynı ortak noktalarda buluşuyoruz..yazını okduğumda "hadi bee" dedim gayri ihtiyari..eşim bile beni bu kadar anlatamazken sen olaya o kadar vakıf olmuşsunki beni bana anlatmışsın..aslında topikte bulunan çoğu kişiyi anlatmışsın..evet, kendi adıma söylüyorum BEN BAĞIMLIYIM..yemek bağımlısı..canım sıkılınca yemek arar, sevinince yemek arar, üzülünce yemek ararım...benim bu bağımlılık sorununu çözmem gerek önce..tamam , diyet yapınca geçici bir süre kendimi kontrol altına alıyorum ama iki ay bilemedin üç ay sonra diyetden sıkılıyorum hooop gelsin verdiğim üç-beş kilo..e ne oluyor o zaman, "ben iradesizim" düşüncesiyle , hayal kırıklığıyla , mutsuzlukla daha fazla sarılıyorum yemek yemeye..her diyetden sonra daha fazla kilo alıyorum, sonra "dukan kötü, karatay kaka "...aslında yanlışlık, hata bende de ben bahaneler arıyorum işte ............forumdaki arkadaşının fotolarını görünce ağzım açık kaldı ..sen iki fotonunda aynı kişiye ait olduğunu söylemesen ben kesinlikle anlamazdım zaten.. konuştuğunda benden bahset muhakkak..nasıl çaresiz durumuda olduğumdanda tabii..(yine ezikteyiz)..yineden ne yalan söyleyeyim kendim için umudum var....zaten umudum olmasa burada olmaz, burayada bunları yazmazdım..satırlarıma burada son verirken büyüklerin ellerinden , küçüklerin gözlerinden öperim ..herkese selamlar sevgiler..
hello beybileeerr
şeymacıımm nasıl gidiyor? ben öğle yemeğinden sonra fark ettim ki zaten bu diyete 2 günden fazla dayanamam.baharatla tadı çok kötü olduuu sabah yediğim sade pirinç daha güzeldi valla. :26: ama katlanıcaz artık. çok rahatlamış hissediyorum kendimi şimdiden. karnım tok ama rahatım bi değişik yani. bu arada gerçekten çok tok tutuyor bu lapa sende durumlar nasıııl?
hepsine bayıldım canııım harikalaar. o fotoğraftaki sen isen sen de harikasııın sana da bayıldım ve zayıfsııınvejetaryenlik ve veganlık konusu tartışılır ama benim de hayvanları çok sevdiğim bir gerçeek eski evimiz bahçeliydi ve benim de kirpim vardııı muhabbet kuşum vardı adı boncuk sizlere ömür :26:bir ara wc de örümcek besliyordum vee en çok istediğim şey ise ayrı evim olduğunda evde mırlayan bir kedimin olması.
menümü de paylaşayım:
sabah pirinç lapası
ara öğün yeşil elma, yeşil çay
öğlen pirinç lapası
araöğün 4-5 adet kuru kayısı
akşam pirinç lapası
yatmadan yeşil çay ve elma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?