Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

oiy dogumgunu mu var senin minik askitonun yirim ya, tombis yanaklardan op benim icin simdiden tebrikler :124::118:

sen de gerilme yaw halledersin plan yap gun gun saat saat planla mesela temizlik ikram vs vs artik ne yapilacaksa. o zaman cok stres olmuyor. ben her seyi planlarim eger planim yoksa hicbir sey yapamam bir yerden "baslarim gerisi gelir" diye dusunmek bana gore degil :18: tam bir OKBliyim bi de basak burcuyum super kombinasyon

ikram demisken... neler yapicaksin?

kızlaar internetten dukan da kullanabileceğim yiyecekleri araştırıyordum bir de ne göreyim benim 8 liraya sipariş ettiğim şey bir sitede 4,5 lira hemen iptal ettim sanalmarketim deki siparişimi komple yulaf kepeğim de iptal olmuş oldu. şimdi başka siteden bakıcam ama çünkü aktarlara güvenmiyorum ve bizim burda yulaf kepeği satılabilecek kadar büyük market yok

bugün kaçamak yapmadım

az önce ara olarak portakal yedim

akşam yemeği olarak da birazdan ıspanak yiyeceğim

ögrende bizede söyle hopiş
bende abca bugün dr lara gittim yarın kv götürücem

benim emarım temiz çıktı sadece migren dedi dr .ben zaten migren oldugunu biliyordum olan 70 lirama oldu

hopiş fazla temizlik yapma zaten milletin senin yemeklerinden gözleri başka birşey görmez
70 lira ne ki sağlığının yanında fadime..emarının temiz çıkmasına sevin bence..vallahi ne yapacağımı bende bilmiyorum , bakalım..

bende çok planlı çalışırım aslında ama....yanımdaki bu küçük canavar bütün plan ve projelerimi bozuyor..ikramlarım önceden yapılmış şeyler olacak, çünkü bu canavarla son güne hiçbirşey bırakmak istemiyorum..evin diğer fertleri evdeyken yapıp dolaba atmak istiyorum..neler yapıcağımı söylemem, sizinde günahınıza girmek istemiyorum..

fulyaaaaaaaaaaaaaa beni bi dinle kuzum..şimdi bu ketojen diyetlere bakıyorumda en ketojeni (hahahahaaaaaa) atkins diyetiymiş be gülüm..dukan değil yani..kafam çok karıştı...vücudu ketosise sokdum sokmasınada (hayalde) oradan sonra dukanlamı devam edicem yoksa yağla balla kaymaklamı?? (atkinslemi yani)

dusunceli arkadasim benim, piki tamam soyleme

orada olsam yardima gelirdim ama malesef aramizda koca bir kita bir de ingiliz kanali var buradan psikolojik destek verebilirim anca

.Ketojenik diyetin en zor kısmı ilk 10 gündür. İlk 3 gün vücut bitkin düşer, 4-5 günden sonra şekere olan düşkünlük tavan yapar, 7-8 gibi vücut bu duruma alışır. Ama olay ilk sefer 10 günlük sürede kesinlikle bozmamak. Yoksa bu işlem baştan başlar.
Vücut ketojenik duruma alıştığı zaman yani ilk 10 gün bittiği zaman, sadece ve sadece haftada bir karbonhidrat içeren bir öğün yemesine izin verilir. Tabii duruma göre 1 gün yapılanıda var. Ama annenizin bu gibi bir duruma ihtiyacı yok zira bu karbonhidrat yüklemesi ağırlık çalışan sporcunun kaslarındaki glikojen depolarını tekrar doldurmasıyla alakalı.

Diyelim ki ilk 10 günü halletti, ve başka bir gün diyeti bozdu. Olay burda başlıyor, diyet neyle bozuldu? Temelde ketojenik diyette basit şeker asla ve asla tüketilemez ve diyet bozma işlemi hafta 1 dir. Daha fazla değil. Vücut herhangi bir karbonhidratı aldığı anda ketojenik durumdan çıkacaktır. Tekrar bu duruma geçmek 2-3 gün alabilir.

Egzersiz kısmıysa tercihe bağlı. Ben kesinlikle yürüyüş öneriyorum. Yapılırsa günlük harcana ve alınan kalori arasında daha fazla fark sağlanır.

yağ yakıcı ise herşey olabilir. Cla o kadar etkili bir yağ yakıcı değil. Bunun yerine sütsüz, şekersiz hatta türk kahvesi içmesini kesinlikle tavsiye ederim. Mümkünse de l-carnitine le takviye edilirse daha iyi olacaktır. Bunun için günde 3 defa l-carnitine alınabilir ki ben uygularken bunu yapıyordum.

Beslenme listesine bakınca kesinlikle süt ve süt ürünlerini listeden çıkartmalısınız. Süt, süt şekeri olan laktoz içerir ve bu kolayca insanın ketojenik diyetten çıkmasına sebep olur. Ayrıca yüksek kolestrollü bir beslenmede önermem o yaştaki birisi için. Bu nedenle salam, sosis gibi şeyleride çıkartabilirsiniz. Yumurtaya gelince günlük 2-3 adet sarılı yemesinde sorun yok.

Ayrıca tuzu genel prensib olarak hayatınızdan çıkartın, sadece vücutta fazladan su tutulmasına ve gereksiz bir şişkinliğe sebep olur, insan vücuduna sadece yemeklere tat katmak dışında bir yararı yoktur.

Bunlar dışında günlük öğün sayısının 5-6 olması önemli. Vücuda düzenli olarak karbonhidratsız, sağlıklı yağlar girmeli. Bunlara ek olarak ara öğün için ben ceviz ve badem öneririm. Bende bu diyeti yaparken bunları tüketiyordum. Miktar ise bence sayılarla sınırlı olmalı. Yani 3-4 ceviz, 7-8 adet badem gibi bir öğünde alınabilir. Bir bayan için fazlası iyi olmayabilir.

Gelelim yağ konusuna. Yemeklerde kullanılacak bitkisel yağlar, çabuk sindirildikleri için kısa süreli acıkmalara sebep olabilir. Doymuş yağlar, yani hayvansal kaynaklı yağlar sindirimi uzun sireceği için daha uzun süre tok tutar. Ayrıca o kadar çeşitli kaynakardan yağ almaya gerek yok. Her öğünde az bir miktar tereyağı iş görecektir. Bunlar dışında baharatları kesinlikle öneririm ki sarımsak genel anlamda insan vücudu için bire birdir. Ayrıca, sebzelerden yeşil olmayanlarda bu diyette yasaktır(domates dahil). Mümkün olduğu kadar yeşil sebze, salata, balık, tavuk ve kırmızı et tüketilmesinden yanayım. Miktar olarak sorarsanız, sadece spor yapan bir bireyin ihtiyaclarını biliyorum o konuda yadımcı olamayacağım.

atkins var evet ama atkinsin sorunu yagin serbest olmasi. yag oranlari falan hic onemli degil o yuzden cok saglikli oldugunu dusunmuyorum. ama buradaki en yakin arkadasim neredeyse 20 kg verdi atkinsle 3 ayda. ketosis sayesinde baya bi kilo veriliyor.
dukanin da ilk evresi ketojenik. ikinci evrede ketosisten cikiliyor cunku sebzelere sinir koymuyor dukan. seyirde herkes her sebzeden bir suru yiyor dolayisiyla vucut yag yakma modundan cikiyor karbonhidratlarin gelisiyle. gunde 50 gram karbonhidrati gecmedigin surece zaten dukan yaparken de ketosis durumunda kalabilirsin ama surekli her yedigini olcup tartman lazim o da biraz zor olabilir. ama bu bir secenek.
veya istersen atkins diyetini dene ama yag serbest diye yagli yagli yeme, dukan gibi surekli dusuk yag oranli seyler al. o zaman olur bence.
baska ketojenik diyet ne var bilmiyorum :44:
benimki de ketonejik ama ahh keske turkiye'ye gelse onu beraber yapardik. arap ulkelerine bile gitmis ama turkiye'de hala yok malesef.

benim diyetim de boyle iste canim ya ilk 3 gun olcem sandim. surekli bas agrisi. ilac alip yattinm hep. midem cok bulandi ilk 2 gun. hep karbonhidrat yoksunlugu belirtileri imis bunlar. sonra hatta grip oluyorsun. yani grip saniyorsun ama o kadar uzun surmuyor. vucut baya bi afalliyor karbonhidratsiz. hele de benim gibi seker cikolata tatliya duskunsen.
ceviz badem vs bana yasak. su yazida dedigi gibi renkli olan sebzeler yasak. sadece yesil ve beyaz sebzeler serbest. turp, karnibahar gibi beyazlar yani. sogan yasak, sadece taze sogan serbest. limon yasak ilk iki hafta icinde sitrik asit olan hersey tamamen yasakti. mesela canin kola istedi ya diyet kola yasak, ama zero serbest. zeroda sitrik asit yok cunku.
baharat cok kullanirim ben. her seye basiyorum baharati, aciyi.
l-carnitine ben surekli kullanirdim eskiden. 4-5 yil once ilk baslamistim. spora her gidisimde kullanirdim. ise yaradigini dusunuyorum. ama ketojenik diyette almaya gerek yok diyorum cunku ketosise girdigin an zaten depo yagi yakma modunda oluyor vucut. ayrica bir takviyeye gerek oldugunu sanmiyorum.

bu arada sutteki laktoz (gunde bir bardagi asmadigin surece) ketosis'ten cikarmiyor ama yine de diyetin kurali neyse ona uymak lazim. ben laktozu kesmedim yani ama ketosisteydim. idrar testleri var eczanelerde var. sisenin icinde 50 tane minik test kagidi oluyor. idrarin icine bir saniyeligine sokup cikariyorsun eger ketosisteyse vucut o pembe-mor renk oluyor. onunla hep kontrol ettim ketosisten hic cikmadim ben ilk 3 ay. laktoza ragmen.
ha yine de istersen laktozsuz peynir ve sut tuketebilirsin.

fulyaaaaaaaaaaaa sen bu işi bliyorsunda neden anlatmıyorsun..kaç saatten beri bak bak kafam çatladı ya...

ketosisden çıkmamak için süt , yoğurt yememek ya da ketoyoğurt yemek gerekiyomuş ki dukanda kase kase yoğurt yediğimi biliyorum..napcam şimdi ben..dukana başlıycam mı başlamıycammı?

okuyorum yazışmalarınızı valla da billa da ketosis neyse ondan yapasım geldi. sanki dukan dan daha mı kolay ne? ne dersin fuli? :26: bir de dukanda hayat boyu yulaf kepeği yeme olayı ve hayat boyu haftada bir gün sırf protein günü var. bunlar kafamı karıştırıyor. :26:

ketosisden çıkmamak için süt , yoğurt yememek ya da ketoyoğurt yemek gerekiyomuş ki dukanda kase kase yoğurt yediğimi biliyorum..napcam şimdi ben..dukana başlıycam mı başlamıycammı?

fulyaaaaaaaaaaaa sen bu işi bliyorsunda neden anlatmıyorsun..kaç saatten beri bak bak kafam çatladı ya...

anlatiyorum iste yeeewrum

evet yogurt yasak. yogurt yemeyeli 4 ay oldu artik tadini unuttum resmen

dukan yapabilirsin yani illa aylarca ketosis'te olman gerekmiyor ki. ben de su an degilim son 3 haftadir sebzeler eklendiginden beri. kilodaki duraklamanin sebebi de o. hani dukanda da seyire gecince oluyor ya kisa bir duraklama.

valla senin aklina hangisi yatiyorsa onu yap. hangisi daha kolayina gelir mesela bir de o var. dukan ketojenik olmasa bile protein diyeti yani ve de hizli verdiriyor. bak face'den bahsettigim arkadasima verdi 15 kiloyu bir bucuk ayda dukanla. arada 2 kere falan da kacamak yapmisti bir de ama kacamakla kilo almamisti kaldigi yerden devam etmisti. yapmasa belki daha bile cok vermis olacakti.

ketosis'in yarari bence aclik hissinin olmamasi. ketosisteyken acikmiyorsun ve acayip enerjik oluyorsun. kilo verme hizina etkili mi ondan emin degilim.

istersen ketojenik diyeti bir dene. zor gelirse dukana gecersin?

yalniz bastan uyarayim ilk hafta baya zor gececek. ben ozellikle ilk 5 gun hasta gibiydim hep. ilk gun en berbatiydi ilk gunun aksami olcem sandim. ikinci gun de eh iste yine basim agriyordu ama ilk gunku kadar degil. sonra her gun azar azar duzeldim ama yine de enerjim sifirdi moralim de oyle. derken bir sabah buyuk bir enerji ile uyandim (ve de agzimda degisik metalik bir tatla). o an anladim sonunda ketosisin basladigini yani olcem diye dusunsen bile ilk hafta dayandin mi gerisi cok kolay. bunu bilerek basla da ilk gunlerin eziyetinden sonra korkup kacma

yani illa hayat boyu olmasina gerek yok bence ama normal yemege gecis sureci her protein diyetinde (ketojenik diyetlerde de oyle, benimkinde de oyle) cok uzun sureli olmali. yani kilo hizli veriliyor ama koruma programini atlamamak cok ciddiye almak gerek. karbonhidratlari yavas yavas ve cok dikkatlice hayatimiza geri sokmamiz gerek. sirayla once sebzeler sonra yavastan patates vb, meyveler, oyle oyle. haftada bir gun protein gunu bence zor degil cekinme bence ama istemiyorsan da yapma ketojenik diyete bak derim ama onda da ayni seyler olacak. hicbir protein diyetinde birden karbonhidratlara baslayip da eski aliskanliklarina donemezsin. yani uzun bir gecis surecinden sonra anca. ketojenik diyette de vardir eminim buna benzer bir kural illa ki. benimkinde de var. hayat boyu sisko olmaktansa hayat boyu haftanin bir gununde protein gunu yapmaya raziyim ben.

aklım karıştı sanırım iyice. çok da hevesliydim aslında. ne yapsam normal diyet listesi mi yapsam acaba her tür besinin bir arada bulunduğu :26:dukanı tamamlamayıp bırakanlara baktım da aynen geri almışlar yani. seyirde yarım bırakanlar falan hep geri almış. ben kaçamak yapabilecek biriyim. gözüm korktu bunları da okuyunca. :18:

emineeeeee nerelerdesinnn emineeee yaptığın yemeklerden mi götürüyorsun yoksaa

aaaaa bu hikayeyi bi ara detaylariyla birlikte dinlemek istiyorum ona gore

mubarek bugun iyi is cikardi aferin ona. benim de gozume girdi

hadi iyi geceler canim
Anlaticaaaaam cok komik

caniiiiim supeeer sevindim hadi bakalim cumaya da basarilarinin devamini bekliyoruz.Dediklerini yaptiiim az yedim ama bi dilim tiramisuda ceyrek yapamadim buseeeeeem yapamadiiiim sozunu tutamadi emineeeeenaffet beniiii

Bak bak bak bana aklimi karistirmaaa Emineeeeeeee diyene bak kiz ben sana demedim mi onu mu yapsak bunu mu diye sende bana emineeeeee kafami karistirma emineeeeee demedin mi neyse ben seninle herseye varim farketmez kararliyim ha dukan olmus ha katojenik olmus hepsini yaparim ben diyet getirin yapacamdiyet verin banaDiyeeeeeeet
Misafirlerim gitti yazismalri okudum klasik gene cooook guldum valla misafirlerin de basini agrittim hep sizden bahsettim aaa bizde bakalim dediler yok dedim isimlerimizi falan vermedimBugun yediklerim
sabah bir elma 3 ceviz
oglen yumurtali kisir bir kasik yarim acma bir dilim tiramisu (kucuk sayilmazdi) minicik bir kurabiye
ara yok(olmasin tabii)
aksam Bir bardak ayran bir kasik kalan yumurtali kisir Bugun bu kadaaaaaar sinir oldum yazinca yaaaaa ne gerek vardi da o tiramisuyu yedim tadini biliosun zaten ne gerek var:44:yarin daha kararli bi gun olacak

Son düzenleme:

dukan sabir ve kararlilik isteyen bir diyet. isvec diyeti gibi 2 hafta yapip kurtulamiyorsun yani. eger gercekten saglikli sekilde kilo vermek istiyorsan ve azimliysen dukana baslayip tam olarak uygulamalisin. yarida birakirsan evet aynen geri alma olasiligin cok yuksek. eger kararli olamayacaksan hic baslama derim. sorumluluk isteyen bir diyet.
tam olarak dukanin planina gore diyetlerini tamamlamis olanlar da su an incecik, hem de yagdan verdikleri icin yag oranlari cok dusuk cok bicimli ve diri duruyorlar. verdikleri kiloyu da koruyorlar. benim diyetim de protein diyeti bak 40 yillik bir diyet. koruma programini yapan herkes kilosunu korumayi basariyor. sen kotu orneklere bakip endise edecegine iyi orneklere bakmalisin. kotu orneklerin hepsi ya kacamak yapanlar, ya yarida kesenler, ya hic guclendirme/koruma programini uygulamayanlar.... neden kendini onlarla kiyasliyorsun ki. eger sen kararliysan tabi ki onlarin yaptiklari hatalari yapmayacaksin.
ha su da var diyetisyenle dengeli beslenip spor yaparak yavas yavas kilo verip de 2 katini alanlar da cok var (bunlardan biri de benim). peki bu durum o diyet & spor sisteminin mi kotu oldugunu gosterir? hayir. kisinin hatali oldugunu gosterir. bence kilo verildikten sonra en az 1-2 yil insan kendine cok dikkat etmeli o kilo oturana kadar. hangi diyet olursa olsun.

ahahahhah :) ay bi an kıskandım sankim

ondan suskun suskun bekliyon demek ki daha ne söyleyecekler diye

aşk böcişiiim benim gözümü korkutan bir diğer şey de yahu ekmek yok hiç. ben yemek yapmasını bilmiyorum yani kendi ekmeğimizi kendimiz yapmamız gerek dukanda. tembel insanım ben dukan yaparsam mutfaktan çıkmamam gerek annem de fıttırdı zaten acayip acayip sorular sordum bugün diye. evde şu aramosı var mı, böyle kakao var mı, böyle soya sosu var mı dedim durdum şu kitap da bi gelemedi valla sinir oldum ya.

iyi yapmışsın yine de fazla yememişsin. tiramisu yu biraz daha ufaltsan tabi daha iyiydi. en iyisi hiç yememendi tabi ama olan olmuş off o da ne güzel bi tatlıdır yaa. ağzımın suyu aktı şimdi ellerine sağlık emineciiim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…