- 14 Aralık 2012
- 6.167
- 6.595
- 148
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #42.501
dukan sabir ve kararlilik isteyen bir diyet. isvec diyeti gibi 2 hafta yapip kurtulamiyorsun yani. eger gercekten saglikli sekilde kilo vermek istiyorsan ve azimliysen dukana baslayip tam olarak uygulamalisin. yarida birakirsan evet aynen geri alma olasiligin cok yuksek. eger kararli olamayacaksan hic baslama derim. sorumluluk isteyen bir diyet.
tam olarak dukanin planina gore diyetlerini tamamlamis olanlar da su an incecik, hem de yagdan verdikleri icin yag oranlari cok dusuk cok bicimli ve diri duruyorlar. verdikleri kiloyu da koruyorlar. benim diyetim de protein diyeti bak 40 yillik bir diyet. koruma programini yapan herkes kilosunu korumayi basariyor. sen kotu orneklere bakip endise edecegine iyi orneklere bakmalisin. kotu orneklerin hepsi ya kacamak yapanlar, ya yarida kesenler, ya hic guclendirme/koruma programini uygulamayanlar.... neden kendini onlarla kiyasliyorsun ki. eger sen kararliysan tabi ki onlarin yaptiklari hatalari yapmayacaksin.
ha su da var diyetisyenle dengeli beslenip spor yaparak yavas yavas kilo verip de 2 katini alanlar da cok var (bunlardan biri de benim). peki bu durum o diyet & spor sisteminin mi kotu oldugunu gosterir? hayir. kisinin hatali oldugunu gosterir. bence kilo verildikten sonra en az 1-2 yil insan kendine cok dikkat etmeli o kilo oturana kadar. hangi diyet olursa olsun.
ondan suskun suskun bekliyon demek ki daha ne söyleyecekler diye
aşk böcişiiimbenim gözümü korkutan bir diğer şey de yahu ekmek yok hiç. ben yemek yapmasını bilmiyorum yani kendi ekmeğimizi kendimiz yapmamız gerek dukanda. tembel insanım ben dukan yaparsam mutfaktan çıkmamam gerek annem de fıttırdı zaten acayip acayip sorular sordum bugün diye. evde şu aramosı var mı, böyle kakao var mı, böyle soya sosu var mı dedim durdum şu kitap da bi gelemedi valla sinir oldum ya.
iyi yapmışsın yine de fazla yememişsin. tiramisu yu biraz daha ufaltsan tabi daha iyiydi. en iyisi hiç yememendi tabi ama olan olmuşoff o da ne güzel bi tatlıdır yaa. ağzımın suyu aktı şimdi ellerine sağlık emineciiim
hanımlar geçen yıl bir site açmıştım. Arşiv niteliğinde. Orada geçen seneden kalan bazı alıntı bilgiler var. İsteyen birisine linki atayım. Arada paylaşırsınız. Geçen yıl benim motivem artardı onları okudukça bilgi bile olsa. Belki işinize yarar, hayallerinizi hatırlarsınız :)
ayy bana ne olyuor bu ara ya :) siz yazıyorsunuz ben hırslanıyorum.. Elimde olsa sopayı kapıp döverdim senin mübareğikusura bakma valla bi an etkilendim bende. Sanki bana yapılmış gibi..
kizlar ya az once esim beni telefonda bir guzel isletti. gumrukten ariyormus da benim vizemin suresi dolmus da yasa disi isler yapildigi tespit edilmis de beni sinirdisi edeceklermismismis. bunu da hintli bir adamin agziyla yapiyor. esim cok iyi taklit yapar bu arada bu konuda superdir. degisik milletlerin aksanlarini falan super yapar. ben de hic anlamadim ya saf gibi. boyle olaylari duymustum milletten para sizdirmak icin boyle seyler yapildigini. vizemin suresi dolmadi cunku nisanda doluyor ona eminim ben de o yuzden dolandiricilar ariyor sandim. adimi falan nereden biliyorlar diyorum kendi kendime.. neyse dedim ki kardesim benim vizemin suresi nisanda doluyor para sizdirmaya calisiyorsaniz bosuna zahmet etmeyin baska kapiya deyip kapattim telefonu. sonra esim aradi gulmekten yerlere yatiyorisyerinde ogle arasinda cani sikilinca beni keklemek istemis. hey allaaam cok pis intikam alicam bittin sen dedim kapattim. o saatten beri de surekli mesaj atiyor seni seviyorum diye. tirsti galiba
canim ya ben de isler karistirmis kizlarla deyince aldatti zannettim. tanidigi biriyse yolda gorup de durmamak birakayim diye teklif etmemek kabalik olur diye dusunmus olabilir ben de yapardim cunku selam verip gecemezdim ben arabada olsam da tanidigim yol kenarinda bekliyor olsa. senin de onu sevmedigini bildigi icin olay buyumesin diye bahsetmemis olabilir. yaaa siz benim mubaregin tarafini tutarken iyiydi simdi ben de senin mubaregin tarafindayim dermisimsaka bir yana cidden bu sebepten iliskinizi yipratmaya degmez canim ya bosver. biraz eziyet et sonra affet, benim taktik
sen bence onu birak da klozetle arani duzeltmeye bak. benimki de gunlerdir bana triplerdeydi hic pas vermiyordu aramiz cok bozuktu da bugun baristik cok sukur
ben musli hic yiyemiyorum ya nefret ediyorum. zaten soguk hic yenmiyor bence kitir kitir teyzem yerdi sabahlari ama bence berbat bisey. yulaf lapasi halinde olursa yiyorum ama tabi hatta cok seviyorum. yulafin icine sut veya su katip (sutle daha iyi oluyor tabi) mikrodalgaya atiyorsun 1 veya 2 dakika max. yani ocakta da yapsan olur da daha uzun surer. yumusak tam lapa kivamina gelince icine bal veya taze/kuru meyve veya findik/badem artik ne istersen. benim diyet yuzunden bana hemen hepsi yasak ben suyla pisirip tarcin koyuyorum super oluyor ama. her gun yiyorum mutlaka, hastasiyim
off yoğurtsuz bir hayat benim için noooooo..süt 7 yaşından beri ağzıma sürmedim ama benim peynir ve yoğrt hastalığım vardır ki şu an bile buzdolabında dört çeşit (beş de olabilir) peynir var..o yüzden dukan bana biraz daha yakın..ama bir tarafımda keto yap diyor , o konudada türkçe fazla bişey bulmak mümkün değil netteanlatiyorum iste yeeewrum
evet yogurt yasak. yogurt yemeyeli 4 ay oldu artik tadini unuttum resmen
dukan yapabilirsin yani illa aylarca ketosis'te olman gerekmiyor ki. ben de su an degilim son 3 haftadir sebzeler eklendiginden beri. kilodaki duraklamanin sebebi de o. hani dukanda da seyire gecince oluyor ya kisa bir duraklama.
valla senin aklina hangisi yatiyorsa onu yap. hangisi daha kolayina gelir mesela bir de o var. dukan ketojenik olmasa bile protein diyeti yani ve de hizli verdiriyor. bak face'den bahsettigim arkadasima verdi 15 kiloyu bir bucuk ayda dukanla. arada 2 kere falan da kacamak yapmisti bir de ama kacamakla kilo almamisti kaldigi yerden devam etmisti. yapmasa belki daha bile cok vermis olacakti.
ketosis'in yarari bence aclik hissinin olmamasi. ketosisteyken acikmiyorsun ve acayip enerjik oluyorsun. kilo verme hizina etkili mi ondan emin degilim.
istersen ketojenik diyeti bir dene. zor gelirse dukana gecersin?
yalniz bastan uyarayim ilk hafta baya zor gececek. ben ozellikle ilk 5 gun hasta gibiydim hep. ilk gun en berbatiydi ilk gunun aksami olcem sandim. ikinci gun de eh iste yine basim agriyordu ama ilk gunku kadar degil. sonra her gun azar azar duzeldim ama yine de enerjim sifirdi moralim de oyle. derken bir sabah buyuk bir enerji ile uyandim (ve de agzimda degisik metalik bir tatla). o an anladim sonunda ketosisin basladiginiyani olcem diye dusunsen bile ilk hafta dayandin mi gerisi cok kolay. bunu bilerek basla da ilk gunlerin eziyetinden sonra korkup kacma
aynen bende şu an senin durumundayım..on numara motivasyon ama hangi yola gideceğime karar vermemiş olmanın verdiği sıkıntı..üzüntü ve muz kabuğuuuuuuuuuBak bak bak bana aklimi karistirmaaa Emineeeeeeee diyene bak kiz ben sana demedim mi onu mu yapsak bunu mu diye sende bana emineeeeee kafami karistirma emineeeeee demedin mi neyse ben seninle herseye varim farketmez kararliyim ha dukan olmus ha katojenik olmus hepsini yaparim bendiyet getirin yapacam diyet verin bana Diyeeeeeeet
hoppiş arkadaşınız yapacak diyet,
ama hangisi seçsem diye düşünerek yapıyo kendine eziyet.
bir el atın, bir yardım edin a dostlar,
yoksa kapatıp gözünü edecek bir diyete niyet..
off yoğurtsuz bir hayat benim için noooooo..süt 7 yaşından beri ağzıma sürmedim ama benim peynir ve yoğrt hastalığım vardır ki şu an bile buzdolabında dört çeşit (beş de olabilir) peynir var..o yüzden dukan bana biraz daha yakın..ama bir tarafımda keto yap diyor , o konudada türkçe fazla bişey bulmak mümkün değil nette..şu ketosis olayı çok aklıma yattı , biraz daha araştırıcam onu..
aynen bende şu an senin durumundayım..on numara motivasyon ama hangi yola gideceğime karar vermemiş olmanın verdiği sıkıntı..üzüntü ve muz kabuğuuuuuuuuu
baya korkmuş kız senin mübarek. ya canım iyi hoş diyorsunda bu adam bana erkeklerle konuşmamı yasaklayan insan yani kıskançlık hatsafhada elinden gelse odaya kapatacak üstüme kilit atıcak arkadan yani.. nefes alsan haber ver diyenlerden bazen boğuyor hatta yani o kadar sıkılıyorumki arada bir. ama kendine gelince bnmde arkadaşım olsa arabaya alıyor. birde bugün arkadaşım resmen benle alay eder gibi bırakma çocuğu alıcısı çok olur dedi hani sen bırak ben hazırım der gibi allahımmm böyle yolasım geldi saçlarınıneyse geçti şimdi sinir hırs ama hala tavırlıyım mübareğe :) çektiricem.. hatasını anlasın
müsliyi cumartesi diyetisyene sormadan yemek istemedim yaa.. enerjisi baya yüksekmiş. bendeki diyet değişimine göre 3 ekmek + 1 meyve kredisi demek. o yüzden sormadan yememek için attım buzdolabının üstüne :)
selam kızlar yine ben :) menümü yazayım dedim :)
sabah
2 dilim kepek ekmeği
30 gram mozerella peyniri ile hazırlanmış tost
öğlen
1 dilim sütlü nuriye :26::26::26::26:
4 parça diyabetik çikolata
200 ml. kayısı nektarı
akşam:
1 tabak susuz zeytin yağlı taze fasulye
100 gr. haşlanmış hindi eti
1 haşlanmış patates
200 gr. yarım yağlı yoğurt
ara:
4 parça diabetik çikolata
1 greyfurt
1 mandalina
1 kivi
spor
gn içerisinde yrüdüm bayaaa bi
1 saat koşu bandında yürüyüş planlamaktayım :)
su:
1.5 litre kadariçemedim :2:
he o zaman hepten eziyet et burnu surtulsun bidaha aklindan bile geciremesin oyle seyleri. kisasa kisaso kizi da yol bence haketmis cunku
ben turkle bu yuzden evlenmezdim iste. cogu boyle bu cinsin. ingiliz kocayi bulmasaydim ben kesin muzmin bekardim...
anaaam sanki o çikolatalar ve meyveler biraz abartılmışher geçen gün de artıyor sanki.:26: şu haşlanmış patatesi de gözüm tutmuyor. aman dikkat.
Busecim iyi diosun hos diosunda ekmek mi peynir yogurt v.s sut urunleri mi walla ben ekmekten gecerim(aslinda ekmegi de cok sseverim ama ekmek ekmek nereye kadar ne kadar yenebilir ekmek) ama sut urunlerindenaşk böcişiiimbenim gözümü korkutan bir diğer şey de yahu ekmek yok hiç. ben yemek yapmasını bilmiyorum yani kendi ekmeğimizi kendimiz yapmamız gerek dukanda. tembel insanım ben dukan yaparsam mutfaktan çıkmamam gerek annem de fıttırdı zaten acayip acayip sorular sordum bugün diye. evde şu aramosı var mı, böyle kakao var mı, böyle soya sosu var mı dedim durdum şu kitap da bi gelemedi valla sinir oldum ya.
iyi yapmışsın yine de fazla yememişsin. tiramisu yu biraz daha ufaltsan tabi daha iyiydi. en iyisi hiç yememendi tabi ama olan olmuşoff o da ne güzel bi tatlıdır yaa. ağzımın suyu aktı şimdi ellerine sağlık emineciiim
aslinda cok da tehlikeli bi tatli degil sekrini az koyarsaktiramisuya ben de bayilirim :26: yazin yerim artik zayif zayif ne de guzel yerim amagobusum de cikmaz
Ben seninle ayni fikirdeyim Hoppidicigim ama bunu bi buseye anlatamadimoff yoğurtsuz bir hayat benim için noooooo..süt 7 yaşından beri ağzıma sürmedim ama benim peynir ve yoğrt hastalığım vardır ki şu an bile buzdolabında dört çeşit (beş de olabilir) peynir var..o yüzden dukan bana biraz daha yakın..ama bir tarafımda keto yap diyor , o konudada türkçe fazla bişey bulmak mümkün değil nette..şu ketosis olayı çok aklıma yattı , biraz daha araştırıcam onu..
aynen bende şu an senin durumundayım..on numara motivasyon ama hangi yola gideceğime karar vermemiş olmanın verdiği sıkıntı..üzüntü ve muz kabuğuuuuuuuuu
o ne kiz allahim kitliktan mi ciktin ozellikle ogle hem tatli hem meyve suyu hem de cikolata (ben anlamam oooole diyet cikolata falan yemissin iste basbayagi) ceza git 50 mekik:88:selam kızlar yine ben :) menümü yazayım dedim :)
sabah
2 dilim kepek ekmeği
30 gram mozerella peyniri ile hazırlanmış tost
öğlen
1 dilim sütlü nuriye :26::26::26::26:
4 parça diyabetik çikolata
200 ml. kayısı nektarı
akşam:
1 tabak susuz zeytin yağlı taze fasulye
100 gr. haşlanmış hindi eti
1 haşlanmış patates
200 gr. yarım yağlı yoğurt
ara:
4 parça diabetik çikolata
1 greyfurt
1 mandalina
1 kivi
spor
gn içerisinde yrüdüm bayaaa bi
1 saat koşu bandında yürüyüş planlamaktayım :)
su:
1.5 litre kadariçemedim :2:
Kesinlikle katiliyorum aaaaaaa biraz mi abartilmis coook iyimsersin busecim nerdeyse Busra benim 8 truffel rekorumu kirmaya calisiyoanaaam sanki o çikolatalar ve meyveler biraz abartılmışher geçen gün de artıyor sanki.:26: şu haşlanmış patatesi de gözüm tutmuyor. aman dikkat.
ben ben ben ben örttttmenim ama buseyle cuma demistik biz.Gerci p.tesi daha ii olur hafta sonu herkes evdekızlar benle birlikte p.tesiden itibaren dukan yapacaklar bir el kaldırsın bakiimm
Puhahahahhhaaa kiz allah sana ne deyim,kiz ne bu sanki sanal marketten Yulaf kepegi siparisi mi veriyosun allah iyiligini versin cok guldum:) şimdi desem ki yokmu senim mübareğin eşi dostu akrabası falan ama gönül razı gelmez :) kıyamam ben sevdiğime :) seviyorumda pisliği ama kızmadanda dayanamıyorum
kalori dolduracaksan sut ic yogurt ye o ne o oooleyavrum dışarıdaydım mecburen yedim yani. haşlama patates hindi etiyle birlikte haşlamıştım. sebze tüketimim olarak geçiyor zaten :) meyveleride dayanamam ayrıca kalorim karbonhidratım düşük kalıyor mecbur yiyorum meyve :) kalori doldurmak için. bu menüm hepsi komple 1352 kalori yani. benim en az 1500 yemem gerekli
kızlar benle birlikte p.tesiden itibaren dukan yapacaklar bir el kaldırsın bakiimm
yavrum dışarıdaydım mecburen yedim yani. haşlama patates hindi etiyle birlikte haşlamıştım. sebze tüketimim olarak geçiyor zaten :) meyveleride dayanamam ayrıca kalorim karbonhidratım düşük kalıyor mecbur yiyorum meyve :) kalori doldurmak için. bu menüm hepsi komple 1352 kalori yani. benim en az 1500 yemem gerekli
Busecim iyi diosun hos diosunda ekmek mi peynir yogurt v.s sut urunleri mi walla ben ekmekten gecerim(aslinda ekmegi de cok sseverim ama ekmek ekmek nereye kadar ne kadar yenebilir ekmek) ama sut urunlerindengecemeeeem hele kilolari verelim bak gene azcik yeriz tiramisu yaaa o kadar menuyle gozunu korkutma atakta sadece protein(cok zor degil hem 3 gun)sonra da protein +sebze gene zor degil bence yulaf tarifleri bence gozunu korkutmasin bebaaaaam.Bak birbirimize ne yiyoruz onlari da soyleyerek diyet sirasinda yardimlasiriz falan olur bu is walla
aslinda cok da tehlikeli bi tatli degil sekrini az koyarsak
Ben seninle ayni fikirdeyim Hoppidicigim ama bunu bi buseye anlatamadim
o ne kiz allahim kitliktan mi ciktin ozellikle ogle hem tatli hem meyve suyu hem de cikolata (ben anlamam oooole diyet cikolata falan yemissin iste basbayagi) ceza git 50 mekik:88:
Kesinlikle katiliyorum aaaaaaa biraz mi abartilmis coook iyimsersin busecim nerdeyse Busra benim 8 truffel rekorumu kirmaya calisiyobi de patates ben de yiyorum ama cok masum bi sebze degil haslanmis olsa bile cooook nisastasi yok mu?
ben ben ben ben örttttmenim ama buseyle cuma demistik biz.Gerci p.tesi daha ii olur hafta sonu herkes evdeseytana uyabilirim daha basinda hata yapmak istemiorum.Cuma ya da p.tesi ben kesin basliyoruuuum bu boyle biline varin soyleyin cumle aleme
Puhahahahhhaaa kiz allah sana ne deyim,kiz ne bu sanki sanal marketten Yulaf kepegi siparisi mi veriyosun allah iyiligini versin cok guldum
kalori dolduracaksan sut ic yogurt ye o ne o ooole
Yessssssss oldu bu is tmm sakin degistirme kararini p.tesi kadinlar kulubu 9.takimda buse emine hoppicik:118:ve dukan diyeti savuluuuun gelioruz biiiiizyulaf kepeğim anca elime ulaşııır. pazartesi ye ok diyoruz emineyleeeeeeee
emineee tamamdır PAZARTESİ başlıyoruz dukanaa
eveet patates aynen dediğin gibi diğer sebzelere benzemezz
dukanda süt peynir vs serbest ama yağsız ve tuzsuz olcak. yani lor veya tofu peyniri, bir de light süt ve yoğurt olcak. yağ oranları 100 gramda en fazla %2 olcakmış. marketlerde vaar.ay pazartesi kesin başlayalım. kilolarımızdan da bi kurtulalım 3 aya kadar zayıf olalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?