- Konu Sahibi Handandandan
-
- #44.461
topiğimizin ennn sporcusu büşra madem sen bu konularda bilgilisin ve tecrübelisin benimde bir sorum olacak efem..şimdi ben spor yaparkene daha doğrusu ilk 20 dakikadan sonra ayak bileklerim ağrımaya başlıyor ve bazı hareketleri yapmakta zorlanıyorum....bu neden olabilir acaba?? benim tahminim ayak bileklerim kilom fazla olduğu için zorlanıyor..ama benden daha kilolu bayanlar var, onlarda böyle bir problem yok..acaba benim kemiklerim mi
ince?? ne bileyim işte aklıma her şey geliyo. .
kızlaar 1 haftadır sol ayak bileğimde acı var. bugün morarma da basladı.ayağımı böyle balerin gibi yaptığımda yani düz yaptıgımda feci acıyor yapamıyorum yani yarın ortopediye görünücem, lif kopması olabilrmiş eğer lif kopmasıyla 6-8 hafta arası alçıya alınacak. hatta iç bağ kopmasıysa ameliyat olmak zorunda kalırmışım. çok korkuyorum.
günaydınn teşekkkür ederiz.günaydın hatunlar nasılsınız bakayım?
evet canım bak ayağın zorladığın için olabilir. lif kopması benim en çok yaşadığım sorun muhtemeelen anlattığından çıkarttığım şeyse sendede lif kopması var. ama alçıya aldırma ayağını sakın. bandaj ile sar mutlaka. muscoril, termoflex ve bengayı karıştır kötü kokar ama en iyi gelen destektir. :) bandajla ve çok sıkma sakın o şekilde kalsın bir iki gün doktora gider gitmez alçı diyorlar ve alçı çok tehlikeli birşey lif yırtılmasında. yaptırtma sakın bandaj iste. yada medikalin birine git açılı ayak bileğinden dize kadar olan koruyucdu al böylece ayak duruşuna göre sabitletirsin ayağını.. sakın alçı kabul etme. bak bunu en az 25 defa lif kopması yaşamış biri olarak söylüyorum. sporcu olduğumdan dolayı çok fazla yaşadım.
mrb kızlar,
bu gün öğlen
yarım kase mercimek çorbası
yarım porsiyon sulu köfte
ekmek yok
akşam,
1 porsiyon k.fasulye
çavdar ekmeği ile
arada çay ve mısır
az sonrada biraz hareket edip yatacağım.
şimdiden herkese ii geceler.
yarın görüşürüz.
canim gecmis olsun bak sana nazar degdi benden sooolemesikorkma spor ve yogun protein nedeniyle bi kas zedelenmesidir muhakkak ama ciddi bisey olacagini sanmiyorum cunku cok zorlamis olman gerekir ki sen akilli kizsin yapmazsin ooole seyler hadi yarin iyi haberlerini bekliyoruz opiiiim de gecsin
oyy bacım sanada geçmiş olsun..burkulma falan olmasın ya da ezilme..yoksa ben mi nazar ettim seni?..valla nazar işiyse kesinlikle ben etmişimdir, bütün sorumluluğu üzerime alabilirim.. ..ağrın çok olursa ağrı kesici al canım,keşke yarını beklemeden bugünden görünseydin doktora..
Buseeee uyumadiysan bi sorum olacak simdi ben iki gun atak yaptim yaaa yarin sebze+protein mi yapicam yoksa atak devam mi kafam karisti yani benim kacamak cooook buyuk kacamaga giriyo yaaa atak iki gunden cok mu olmali acepdiorum
günaydın kızlar.
bu sabah nasılız.?
ben ufak bir dere otlu ev poğaçası yedim
şimdide çay içiyorum.
öğle arasını hafif yapacam.
soğuk algınlığım var.
karnım falan şişkin.
ama kilom aynı
Günaydın hatunlar nasılsınız bakayım?
Tartı benle dalga geçiyor yaa dün 69.3 onca dikkat bugün daha düşük beklerken 70.0 acaba yine şişlik mi kibir günde o kadar dikkate rağmen 700 gram fark olur mu yaa
Tamam ben bugun de atak yapiyoruuuuuum yarindan itibaren beraberiz S+P Buseciiiim,kahvaltini yap git bakalim doktora hadi iyi haberlerini bekliyoruz umarim simdi daha iyisindir yani agri azalmistir.Genelde ben doktora gidecegim gun pek bi iyi hissederim kendimi
Kesin şişlik busecim...
Alçıya aldirma çünkü alçı hem ayağını hem bacağını sabit tutar onu cikartana kadar sabit tutması sorun değil ama çıkartınca hareket edememek gibi bir sorun var ayrıca alçı hayatını kısıtlar seni engeller ama bandaj yada açılı sabitleyici ile geziptoza bilirsin. Ve hareketini kısıtlamadıgi gibi senin eklemlerine zarar vermez çıkarınca tutulma falan yaşamazsın tatlım
Rica ederim canım ben kendime yardımcı olamıyorum bari size yardımcı olayım kuzum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?