- 14 Aralık 2012
- 6.167
- 6.595
- 148
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #44.661
kv ye gidip aslında orda bi tartılsan çok iyi olurdu fulyacım. çünkü yazık yani baskül değişikliğinden doğan farkı bilmediğin için yarışmada sanırım sonuncu olacağız, kilo verenlerin motivasyonunu düşürüyor bu olay, özellikle benim.beni yanlış anlama olay kilo almış olman değil, baskül yüzünden doğan fark. iki baskül arasındaki farkı öğrenemeyeceksen de ne yapalım yani sağlık olsun. haftaya iyi bi şeyler görürüz belki yarışmada takım olarak
Kizlaaaar ben bugun oglumu okula birakip geldim gelirgelmez de arkadaslarimla disari ciktik once biyerde kahve ictik ordan da bi magazaya girdik hemen bakip cikacaktik ama arkadaslardan biri aaaa cuzdanim yok dedi kesin kafede unuttuk die donduk yok tekrar kosarak magazaya geldik baktik yok ben kasadaki kiza sordum o da adiniz ne dedi hah dedik bulmuslar aboooooooooo bisuru cuzdan ama o isime yok eee dedik alamanyada booole durumlarda ne yapilir hemen polise gidin dediler bende hani turkiyede icindekileri alinca cope atarlar cikip coplere falan bakalim mi dedik biz aksam dukkani toplarken buluruz merak etmeyin burdadir dedilereee burdaysi hadi kizlaaaaaaar dukkani kaldiriyoruz dedim biz birakirmiyiz burda alan kisiler oralardaysa die haaaa polis de gelio aradik falan die yuksek sesle konustuk falan o sirada o neeeee ben bi cuzdan buuuulduuuum ama bizimki degil sonra diger arkadasim bitane daha anaaaaaa o ne laaaaa kabus gibi yok bizimki bizimki marka die aldilar dedim ama bi tane daha daha iyi bi marka bulunca yok dedim alsa bunu alirdi sonraaaaa arkadaslardan biri bulduuuuuum dedi sabahtan kahvaltimi yapmistim ama ogleni eve gelince 5 te yaptim biraz once de firinda balik yedim(Busenin dunku gec kalmis menusunu copy ettim)
haaa bi deeeeee insanlara yaslarina gore muamele yapmak bence coook yanlis diyorum bunu da bi atasozumuzle destekliyorum akil yadsta degil bastadir benim ne tanidigim insanlar var 40 yasinda ama 4 yasindaki insanin yapmayacagi seyleri yapiyorlar benim oglum mesela daha once de yazmistim 16 yasinda ama benden olgundur herseyi konusun inanin bazen kendimden utaniyorum prensip sahibi olmanin yasla ne ilgisi var yaaa kisiliktir bu yani ben simdi 43 yasimdayim Buse 23 ben buseden daha mi kisilikliyimheee ben kisilikliyim ama Buse sadece kisi ''kisi Buse''
o zaman bi daha copy ettim ben de cooook mutluyum seninle basladigim icin Busecim ben bukadar hizli sonuca yaklastiysam kesinlikle sen yolarkadasim oldugun icin inan.Ooooo bosver yaaaaa diyen bisey olmaz diyen arkadaslarla biz burdayiz bunu degistirmek icin bugun de bana arkadaslarim sunu ye bunu ye sukadarciktan bisey olmaz dediler onlar frambuazli pasta yerken ben o beni yerken mutlu edebilir ama bir hafta cumaya kadar ne oldu benim kilom die dusunmek beni mahveder degmez dedim icimden ama onlara bunu soyleyemedim halbuki bunlar gercek dusuncelerimdi sadce canim istemio die gecistirdim ama burda sen benim ic sesim gibi oldun aslinda bildigim ama itiraf edemediklerimi pat pat soyledin ve ben kendi bildiklerimi kendim uygulayamadigimi bunu biri bana soylerse uyabildigimi farkettim coook da iyi ettim iyi ki varsin dukandasim,arkadasim, olumune kankayiiiiiz burdayiz ve yaza bikinileri giyip odul gunlerimizde frambuazli biseyler kesin yiyciiiizmenü copy paste heeeeebayıldım bu lafına. afiyet olsun yol arkadaşıııım aferin bak ne güzel kaçamak falan yapmıyorsun, nazar değmesin azimine yaa iyi ki seninle başlamışım ben de bu dukana. senin geçen gün bana dediğini copy ettim ben de şimdi ama gerçek vallahi seviliyorsun
başaracağız bu işi yolu yoook yolu yoook
bikini de güzel görünen vücut istiyoruz
edit: topik daha fazla kisisel tartisma platformuna donmesin diye yazdiklarimi sildim. zaten artik bir anlami da yok.
takimi daha fazla kotu etkilememek icin burada herkesin huzurunda takimdan ayrildigimi acikliyorum. herkese diyet yolunda basarilar diliyorum ben yoluma tek basima devam edecegim.
o zaman bi daha copy ettim ben de cooook mutluyum seninle basladigim icin Busecim ben bukadar hizli sonuca yaklastiysam kesinlikle sen yolarkadasim oldugun icin inan.Ooooo bosver yaaaaa diyen bisey olmaz diyen arkadaslarla biz burdayiz bunu degistirmek icin bugun de bana arkadaslarim sunu ye bunu ye sukadarciktan bisey olmaz dediler onlar frambuazli pasta yerken ben o beni yerken mutlu edebilir ama bir hafta cumaya kadar ne oldu benim kilom die dusunmek beni mahveder degmez dedim icimden ama onlara bunu soyleyemedim halbuki bunlar gercek dusuncelerimdi sadce canim istemio die gecistirdim ama burda sen benim ic sesim gibi oldun aslinda bildigim ama itiraf edemediklerimi pat pat soyledin ve ben kendi bildiklerimi kendim uygulayamadigimi bunu biri bana soylerse uyabildigimi farkettim coook da iyi ettim iyi ki varsin dukandasim,arkadasim, olumune kankayiiiiiz burdayiz ve yaza bikinileri giyip odul gunlerimizde frambuazli biseyler kesin yiyciiiiz
canım busebcim , benim anlatmak istediğimi fulya çok iyi anlamış ve anlatmış..her kelimesine harfiyyen katılıyorum..lütfen olayı kişiselliştirmeden ve gruplaştırmadan anlamaya çalış..ama benim hissettiğim sıkıntıyı başkalarıda hissettiğine göre demekki hakkaten olumsuz giden birşeyler var demektir..olabilir, hayatımın her evresinde, okulda , evde , herşey yolunda gitmeyebilir..önemli olan karşılıklı empati kurabilmek , olayları çözüme kavuşturabilmek ki bence 9. takım bunun gayet güzel üstesinden gelebilir..:ilk mesaji ise giderken telden okudum ve acikcasi cok uzuldum. verecek uzunca bir cevabim vardi ama telden yazmaktan nefret ettigim icin aksama biraktim. iceri girer girmez de normalde aksam yemegi icin mutfaga kosmam gerekirken (acliktan oluyorum) hemen odama gidip laptopu actim ilk is.
oncelikle sunu bilmelisin ki ben su son 1.5 aydir bu bocalamayi yasiyorum evet. duraklama ile basladi (ki diyete 100% uyup da gram verememek ne kadar kotu bir histir sanirim bunu cogumuz biliyoruz. kacamak yapip da kilo almaktan daha kotudur cunku herseyi dogru yaptigin halde vucudun sana karsi direnir bu da motivasyonunu dusurur). sonra da tasinma olayi vs araya girdi o ara ben diyet modundan tamamen koptum. bu hikayeyi sanirim takimda bilmeyen yok gerci ama yine de ozet geceyim dedim.
bu olaylarin oncesinde haftada 1.5-2 kg verdigim donemde takimin geri kalaninin (herkes olmasa da cogunlugun) dokuldugu zamanlar da olmustu. inan ben hickimseye birinci olamamamizin sebebi sensin modunda bir konusma yapmadim, ima bile etmedim.. sonuncu olduk hem de kac kere ama ben bunu dile getirmedim cunku:
1- bence takim derece olayi gayet sembolik bir sey, kisi kendisini kendi ile (ve istiyorsa kendi kilosuna yakin kilodaki insanlar ile) kiyaslayabilir, kisisel olarak takim icinde veya genel dereceye girmeyi hedefleyebilir, vs vs. takim ortalamasini herseyin onunde tutan biri olacagini ben zannetmiyorum (sonucta burasi Biggest Loser yarismasi degil, takimimiz sonuncu olursa haftaya elenmiyoruz veya para kazanip kaybetmiyoruz). ben her hafta yarim-1 kg versem yaza mezun olsam mesela super olur. yaza kadar takimim HER HAFTA sonuncu (veya birinci) olsa ne olur? acikcasi bana hic farketmez. herkesi de kendim gibi biliyorum sanirim.
2- sonuncu olduk tuh tuh vah vah dersem, kilosu sabit kalan veya artanlari kirabilirim. kimse benim kisisel tercihlerim yuzunden kendini sorumlu hissetsin istemem cunku bu onlari kotu yonde etkiler.
sonuc olarak o donem boyunca bilakis arkadaslarimi motive etmeye calistim. kendi motivasyonum o donem cok yuksek oldugundan herkese kendimde ise yarayan yontemleri anlattim vs belki bir ise yarar diye umarak (bunu buradaki herkes bilir). ve bunlarin hicbirini cuma listesinde birinci olmak icin yapmadim (acikcasi umurumda bile degil cuma kacinci oldugum, sahsi fikrim tabi sen farkli dusunebilirsin saygi duyarim) burada kimi motive etmeye calistiysam tek derdim o arkadasima yardim edebilmekti cunku 30 kg verdikten sonra psikolojik olarak bile oyle bir degisim gecirmistim ki artik kendime guvenim iyice artmisti surekli kiyafet alisverisi yapar olmustum zayif hissediyordum (zayif degildim gerci ama artik obez de degildim super bir histi) vs. bunu herkes yasasin istedim ozelllikle de burada tanisip cok sevdigim arkadaslarim, hoppisim mesela :)
ama sabah senin mesajini okuyunca simdi boyle mi olduk dedim.. her hafta israrla kilo alan olduysa bile ben kimseye boyle bir uslupla hayatimda konusmazken ben bunu hakedecek ne yapmis olabilirim. ustelik yukarida alintiladigim ikinci mesajinda bunun aldigim kiloyla ilgisi olmadigini, baskul olayi oldugunu yazmissin. bu kismi cidden anlayamadim bana o kadar ilginc geldi o cumle... bu takimda hickimse benim yeni tartim eskisinden fazla tartiyor da bir haftaligina takim ortalamasini dusuruyor diye motivasyonunu kaybedip buzdolabina kosmaz diye dusunuyorum... acikcasi bu konuda seninle hemfikir olmayi birak bu fikrin mantigini algilamakta bile buyuk zorluk cekiyorum. ve de gercekten uzuldum bu noktaya gelindigi icin.
baskul olayina gelince. benim buradan kvye gidip gelmem (hali hazirda hala araba kullanamadiigm icin) 1.5 saatten toplam 3 saat suruyor. arabayla gidis donus 1 saat ama esimi razi edemem bu gece sadece tartilmak icin onca yolu gitmeyi. gecen gece esim beni oraya arabayla oturdugunde aklima gelseydi tartilirdim ama tamamen unutmusum acikcasi. neyse sonuc olarak yarina kadar benim bunu yapmam mumkun degil. eger takimin derecesi bu kadar onemliyse lutfen beni izinli yazin. acikcasi sabah mesaji ilk okudugumda yaristan tamamen ayrilmayi bile dusunmustum. ama arkadaslarimdan kopmak istemiyorum o yuzden kalmaya karar verdim.
kilo aldigimda veya kacamak yaptigimda buraya yazip kizin dovun beni falan diyorum zaten biliyorsunuz, cunku sakayla karisik kizacaginizi biliyorum ciddiye almiyorum. kilo aldigim icin bana ciddi ciddi kizan biri olsaydi ben bu takimda bir dakika durmazdim. zaten hayatinda bir kez olsun obezlik kategorisine girmis olan herkes bunu bilir, yemek yeme ve negatif duygu/dusunceler arasinda oldukca saglam bir bag var ve kolay kolay da yikilmiyor. o yuzden yangina korukle gitmek olur benim durumumda birine bu sebepten oturu sert cikmak.
sabah mesaji okudugumda ilk hissettigim suydu, bariz bir suclama var ortada ve soz konusu olan sey de cuma gunku derece.. cidden inanamadim bu dereceye girme olayi bu kadar onemli miydi, veya oyleyse de ne zamandir.... takim ici dayanismasi, biri dustugunde digerinin kaldirmasi ve bu sekilde grup motivasyonunun saglanmasi, parmakla gosterme ve suclama yerine takim olarak ihtiyaci olana tam destek verilmesi, insanlarin kisisel hedeflerine ulasmaya odaklanmalari... bence bunlar cok daha onemli seyler. mesela ben haftaya bu tartida 78 olmayi hedefliyorum diyelim, busra 68i hedefliyor, hoppidicik 80lere inmeyi hedefliyor.. vs. bu genelde hep boyle oldu bizim icin. takimca 1. olmayi bir veya iki kez basardiysak ve buna sevindiysek de bu hicbir zaman bizim icin bir oncelik olmamisti daha once. yaniliyor muyum..
aldigim yeni tartida 2 kg fazla ciktigim ama eski tarti ile karsilastirma olanagim olmadigi icin kayitlara 2 kg almis gibi gecmem ve takimi 8.lige suruklemem yuzunden motivasyon kaybina ugrayan bir uye varsa lutfen simdi ortaya ciksin ve acik acik soylesin. eger bu takimin dereceye girmesi bu kadar onemliyse lutfen beni 2 hafta izinli gosterin eski kiloma inerim sonra da kaldigim yerden devam ederim. yorgan gitti kavga bitti olayi.
ama diyet yolunda her tokezledigimde veya bir hata yaptigimda vs bu tonda igneleyici konusmalar olacaksa takimdan tamamen ayrilmam daha dogru olacak. cunku boyle kendimi takim uyelerine karsi sorumlu hissettirmekle, suclu hissettirmekle inanin hicbir yere varilamaz bu beni motive etmedigi gibi tam tersi diyetten de takimdan da sogutur. benim motive olmam icin pozitif olmaya, pozitif seylere odaklanmaya (busranin bana yaptigi gibi ornegin o bana 36 beden sortlari her hatirlattiginda gozumun onunde o halim belirir ve bir an gaza gelirim mesela), dustugumde birinin beni kaldiracagini bilmeye, her an mukemmel olunmayacagini insanlarin zaman zaman motivasyonlarini kaybedebildigini kendi icimde kabullenmeye (cunku diger turlu her tokezledigimde kendimi tamamen basarisiz hicbir isi beceremeyen iradesiz biri olarak gormeye basliyorum kendime guvenim tamamen bitiyor) ihtiyacim var..
uzun yazdigim icin ozur dilerim sabahtan beri kafami kurcalayip duruyor bu olay.. icimi doktum, yorumu olan yazsin aksi dusunen varsa da soylesin asla kirilmam. elestiri bile gelse onemli olan o elestirinin ne sekilde geldigi.
simdi gidip yemek hazirlamam lazim sonra yine girerim.
fulya saçmalama yaa...olmaz öyle şey...edit: topik daha fazla kisisel tartisma platformuna donmesin diye yazdiklarimi sildim. zaten artik bir anlami da yok.
takimi daha fazla kotu etkilememek icin burada herkesin huzurunda takimdan ayrildigimi acikliyorum. herkese diyet yolunda basarilar diliyorum ben yoluma tek basima devam edecegim.
fulya saçmalama yaa...olmaz öyle şey...
canım busebcim , benim anlatmak istediğimi fulya çok iyi anlamış ve anlatmış..her kelimesine harfiyyen katılıyorum..lütfen olayı kişiselliştirmeden ve gruplaştırmadan anlamaya çalış..ama benim hissettiğim sıkıntıyı başkalarıda hissettiğine göre demekki hakkaten olumsuz giden birşeyler var demektir..olabilir, hayatımın her evresinde, okulda , evde , herşey yolunda gitmeyebilir..önemli olan karşılıklı empati kurabilmek , olayları çözüme kavuşturabilmek ki bence 9. takım bunun gayet güzel üstesinden gelebilir..:
fulyaaaaaa hemen buraya gelbir yere gidemezsin, tamam ben gidicem, lütfen sen gel yaaaaaaaa sinirim asabım bozuldu, ben kıyamam dayanamam sana nolur gel taş bebeğim benim. çok yanlış anladın beni. bak gözlerim doldu yemin ederim. gel hadi.
fulyaaaaaaaaaaaa buseb in kötü niyetle yapmadığına eminim, üslubu bu kızın..lütfen yanlış anlama ve geri gel..fulyaaaaaa hemen buraya gelbir yere gidemezsin, tamam ben gidicem, lütfen sen gel yaaaaaaaa sinirim asabım bozuldu, ben kıyamam dayanamam sana nolur gel taş bebeğim benim. çok yanlış anladın beni. bak gözlerim doldu yemin ederim. gel hadi.
madem devamını okumadın, okuman için tekrar kopyalıyorum fulyacım. artık beni yanlış şekilde lanse etmeyi bırakırsan çok memnun olurum. bu durum can sıkıcı olmaya başladı.
"fulyacım alıntıladığım gibi cevabımı tekrar okursan, açıklamamı gayet güzel yapmışım. ben evet yarışmaya da önem veriyorum, vermeyen de vermesin. geçen hafta takımı etkiledin, hilal vs. güzelce kilo veriyorduk tam gaz. ama ben sana bir şey demedim ve demem. kimseye demem. aynı senin demediğin gibi. isteyen kilo alsın isteyen versin. elbetteki vermenizi isterim. yarışma da iyi sonuç almak da beni mutlu eder ama bunun için kimseyi suçlamam. geçen hafta da seni suçlamadım ve hatta durumunu açıklayıcı yorumlarda bulundum. baskül olayı sana saçma gelebilir ama bence hiç saçma değil. ben kv lerin sana o kadar uzak oldugunu bilemem ve gönlümden geçeni söyledim çünkü derece görmek isteyenler de var aramızda biliyorum. illa sana git gibi bir yaptırımım olmadı olamaz. ve ayrıca kilo aldığın için değil de baskül değişikliğindeki farka dikkat etmediğin için takıma yansımaması gerektiği halde, yani yazık günah boş yere gelen artılara moralim bozuldu ve açıkcası bunun da açıklamasını yapmak zorunda değilim. moral bu, bozulur bozulur. seninle veya kimseyle bu konuda senin gibi düşünmek zorunda değilim.
herkes kilo versin istiyorum kendim gibi. ve hepinizi samimi bulduğum için gerektiğinde kızarak, gerektiğinde överek motive etmeye çalıştım. kötü bi niyetim asla olmadı olamaz. bundan sonra hanginize nasıl davranacağımı daha iyi anlamış oldum ama çarpıtılmasın ki isteyen 3 isteyen 5 kilo alsın, ben bu yüzden kimseye sitem etmedim. ve etmem de. iyice okursan yorumumu sana da aldığın kilo için bir laf etmedim fulya. boş yere alınganlık yapmışsın, bütün gün içine dert etmişsin. daha fazla da bu konuda konuşmak istemiyorum açıkcası.
"
ayrıca hala aynı düşüncedesin ve diretiyorsun, beni suçluyorsun. geçen hafta takımı etkiledin lafı bi suçlama yapmak değil, bi açıklama yapmak. devamını okursan görürsün. sonuçta kimimizin kilosu takımın derecesi iyi etkiler kimininki kötü, her şey olabilir ama sonuçta bi etkileşim var değil mi? bahsedilen bu... ben sana niye kilo aldın fulya dedim mi hiç, diyor muyum? hayır. ama sen beni böyle yapıyormuşum gibi lanse ediyorsun. senden bi özür bekleyen oldu mu bu konu da, hayır? ama baskül konusunda, kusura bakmayın arkadaşlar düşünemedim gibi bi ifade kullanabilirdin, yapcak bir şey yok olan oldu tarzında davranmak yerine değil mi? ister kilo ver ister kilo al, benim sana dediğim bir laf yok. bu kadar alınıp takımdan ayrılmaya kalkıyorsun. bu kadar büyütecek bir şey yok. olay senin yanlış anlamalarından ibaret. sonuçta kimse kimse gibi düşünmek, zorunda değil. seni sevdiğimi söylemiştim ve seviyorum da. bi insan olarak alıngansın, bunu fark ettim. seni istemeden kırdım, üzgünüm ama beni hala ve hala yanlış anlıyorsun.
lütfen şunu iyi bil. ister kilo al ister kilo ve kimsenin seni sorguladığı, neden aldın, neden takımı etkiledin, senin yüzünden sonuncu olduk falan dediği yok. ben sadece bu takımdaki insanların bazı takımı etkileyecek konularda daha dikkatli davranmalarını bekliyorum (baskül konusu gibi) aslında bu da yanlış çünkü kimsenin sorumluluk duygusu diğeriyle aynı değil. artık böyle bir düşüncem de yok.
ben takıma devam etmeni isterim açıkcası, gitmeni gerektirecek bir şey yapmadım. bunca açıklama yaptım, yapıyorum ve seni vazgeçirecekse yapmaya da devam ederim.
yahu busebcim ben sana ne dedim..olay fulya sorunu değil zaten , fulya olayı üzerine alınmış ve dolayısıyla durumu kendi üzerinden anlatmış..bende fulyanın kendi şahsı üzerinden anlattığı duruma katılıyorum diyorum....yani böyle böyle rahatsız edici bir durum var, konuşalım halledelim diyorum...hopişcanım, her kelimesine katılıyorsan yaptığım açıklamaları okumadıysan okumanı temenni ederim. :26: açıklamalarımı yaptım. olayın fulyanın kilo alması olmadığından üzerine basa basa bahsettim. eğer hala anlatamadıysam daha fazla konuşmak istemiyorum açıkcası. çünkü başka bi açıklamam kelimem anlatımım kalmadı, tıkandım.
fulyaaaaaaaaaaaa buseb in kötü niyetle yapmadığına eminim, üslubu bu kızın..lütfen yanlış anlama ve geri gel..sen olmazsan 9. takım eksik kalır dön bebeeeeeeemm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?