- 14 Aralık 2012
- 6.167
- 6.595
- 148
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #44.701
ayyy ben de iciyim yok yok yogurt yiyim aaaa buldum ben ayran yapip iciyim daha iyi olur
Heeeey n'oluyo orda bu topikte donlar ve sutyenler Fadimenin tekelinde:92: olmaaaaaazsen hedef kilona ulas sana buradan gondericem bitane vintage bikini, soz. en firfirlisindan
iyi geceler fistiklaaaaar ben de yatiyorum ama buse sen yoksan kim? nasil? yani liste falan? kiiiiz gec kalmayoğurt daha çok tok tutar ama emineeee :26: yoğurt ye eğer acıktıysan, keyif içinse ayran iç
kızlar, kuzucanlar ben yatıyorum çünkü acıkmaya başlıyorum. bu saatte buzluktan tavuk çıkarıp yapmak zorunda kalmasam iyi olur
eminecim ve takımımın nadide çiçeklerii, hepinize iyi geceler.
çook önemli not: yarın annemle kadınlar matinesinde olacağım.eski komşular toplaşıyor, gün yapacaklar, pastalar börekler vs neler neler havada uçuşacak düşünün öğle yemeğimi yapıp gideceğim ve sebze günüm olduğundan orada dişime göre zeytinyağlı bir şey bulursam azıcık yiyebileceğim. yanıma light danone 100 grlık yoğurdumu da alacağım. kaçamak yapmayacağım söz veriyorum size. sağ salim gidip döneceğim. çay, kahve içeceğim. ağzıma tıkıştırmaya çalışacaklar ya da bana anoreksi muamelesi yapacaklar, bu kesin. o yüzden tabağıma bi iki bir şey alıp yiyor gibi yapıp, tekrar yerine geri koymayı düşünüyorum. böylece milletin diline de düşmem. zaten ben çay servisi yapacağım onlar yerken, sen niye yemiyorsun diyene birazdan yiycem ben de bunları halledince diyeceğim veeeeeeee operasyona başlayacağım
çok fenayım dimiama yoksa bu tombiks kadınlardan kurtulamam zaten fulyanın vintage bikini sözünden sonra artık kaçamak aklımın ucundan bile geçemez hatta ayağım yüzünden spor yapamadığıma daha bi üzüldüm şimdi
tekrardan iyi geceler fıstıklaaar
iyi geceler fistiklaaaaar ben de yatiyorum ama buse sen yoksan kim? nasil? yani liste falan? kiiiiz gec kalmayarin ne kalori harcarsin sen yaaaa
gamzecim izinli yazıldın ya ondan yoksun kuzum.
kızlar ben acil çıkıyorum annemin arabya belediye otosu vurmuşneyski canına bi şey olmamış. aynası kopmuş. sanayiye tamier ettirmeye gidioz. ordan da köpeğimle ilgilencem. yemeğimi yanıma alıyorum. komsuda pişircem
okuyamadım geçmişi haberiniz olsun gelince bakcam
herkez yediklerini yazsın mesala hergün.... kaçamağınıda yazsın..... spor yaptıysa yazsın yapmadıysa yapmadım yazsın.... 20 kere tavana zıplamak gibi günlük alt limiti 20 olan hepimizin o gün yaptığı bir eylemimiz olsun. eylenceli olur bence..... mesela şöyle diyelim herkez 20 sağa 20 sola esnesin gün içinde yapsın bunu.... bu gün herkez bunu yapsın diyelim yapanlar yaptım yazsın olmaz mı..... grup olmamızın bir anlamı olsun bence... birlikte bir eylemimiz olsun.... tartışmaya açık bir öneridir...
ilk mesaji ise giderken telden okudum ve acikcasi cok uzuldum. verecek uzunca bir cevabim vardi ama telden yazmaktan nefret ettigim icin aksama biraktim. iceri girer girmez de normalde aksam yemegi icin mutfaga kosmam gerekirken (acliktan oluyorum) hemen odama gidip laptopu actim ilk is.
oncelikle sunu bilmelisin ki ben su son 1.5 aydir bu bocalamayi yasiyorum evet. duraklama ile basladi (ki diyete 100% uyup da gram verememek ne kadar kotu bir histir sanirim bunu cogumuz biliyoruz. kacamak yapip da kilo almaktan daha kotudur cunku herseyi dogru yaptigin halde vucudun sana karsi direnir bu da motivasyonunu dusurur). sonra da tasinma olayi vs araya girdi o ara ben diyet modundan tamamen koptum. bu hikayeyi sanirim takimda bilmeyen yok gerci ama yine de ozet geceyim dedim.
bu olaylarin oncesinde haftada 1.5-2 kg verdigim donemde takimin geri kalaninin (herkes olmasa da cogunlugun) dokuldugu zamanlar da olmustu. inan ben hickimseye birinci olamamamizin sebebi sensin modunda bir konusma yapmadim, ima bile etmedim.. sonuncu olduk hem de kac kere ama ben bunu dile getirmedim cunku:
1- bence takim derece olayi gayet sembolik bir sey, kisi kendisini kendi ile (ve istiyorsa kendi kilosuna yakin kilodaki insanlar ile) kiyaslayabilir, kisisel olarak takim icinde veya genel dereceye girmeyi hedefleyebilir, vs vs. takim ortalamasini herseyin onunde tutan biri olacagini ben zannetmiyorum (sonucta burasi Biggest Loser yarismasi degil, takimimiz sonuncu olursa haftaya elenmiyoruz veya para kazanip kaybetmiyoruz). ben her hafta yarim-1 kg versem yaza mezun olsam mesela super olur. yaza kadar takimim HER HAFTA sonuncu (veya birinci) olsa ne olur? acikcasi bana hic farketmez. herkesi de kendim gibi biliyorum sanirim.
2- sonuncu olduk tuh tuh vah vah dersem, kilosu sabit kalan veya artanlari kirabilirim. kimse benim kisisel tercihlerim yuzunden kendini sorumlu hissetsin istemem cunku bu onlari kotu yonde etkiler.
sonuc olarak o donem boyunca bilakis arkadaslarimi motive etmeye calistim. kendi motivasyonum o donem cok yuksek oldugundan herkese kendimde ise yarayan yontemleri anlattim vs belki bir ise yarar diye umarak (bunu buradaki herkes bilir). ve bunlarin hicbirini cuma listesinde birinci olmak icin yapmadim (acikcasi umurumda bile degil cuma kacinci oldugum, sahsi fikrim tabi sen farkli dusunebilirsin saygi duyarim) burada kimi motive etmeye calistiysam tek derdim o arkadasima yardim edebilmekti cunku 30 kg verdikten sonra psikolojik olarak bile oyle bir degisim gecirmistim ki artik kendime guvenim iyice artmisti surekli kiyafet alisverisi yapar olmustum zayif hissediyordum (zayif degildim gerci ama artik obez de degildim super bir histi) vs. bunu herkes yasasin istedim ozelllikle de burada tanisip cok sevdigim arkadaslarim, hoppisim mesela :)
ama sabah senin mesajini okuyunca simdi boyle mi olduk dedim.. her hafta israrla kilo alan olduysa bile ben kimseye boyle bir uslupla hayatimda konusmazken ben bunu hakedecek ne yapmis olabilirim. ustelik yukarida alintiladigim ikinci mesajinda bunun aldigim kiloyla ilgisi olmadigini, baskul olayi oldugunu yazmissin. bu kismi cidden anlayamadim bana o kadar ilginc geldi o cumle... bu takimda hickimse benim yeni tartim eskisinden fazla tartiyor da bir haftaligina takim ortalamasini dusuruyor diye motivasyonunu kaybedip buzdolabina kosmaz diye dusunuyorum... acikcasi bu konuda seninle hemfikir olmayi birak bu fikrin mantigini algilamakta bile buyuk zorluk cekiyorum. ve de gercekten uzuldum bu noktaya gelindigi icin.
baskul olayina gelince. benim buradan kvye gidip gelmem (hali hazirda hala araba kullanamadiigm icin) 1.5 saatten toplam 3 saat suruyor. arabayla gidis donus 1 saat ama esimi razi edemem bu gece sadece tartilmak icin onca yolu gitmeyi. gecen gece esim beni oraya arabayla oturdugunde aklima gelseydi tartilirdim ama tamamen unutmusum acikcasi. neyse sonuc olarak yarina kadar benim bunu yapmam mumkun degil. eger takimin derecesi bu kadar onemliyse lutfen beni izinli yazin. acikcasi sabah mesaji ilk okudugumda yaristan tamamen ayrilmayi bile dusunmustum. ama arkadaslarimdan kopmak istemiyorum o yuzden kalmaya karar verdim.
kilo aldigimda veya kacamak yaptigimda buraya yazip kizin dovun beni falan diyorum zaten biliyorsunuz, cunku sakayla karisik kizacaginizi biliyorum ciddiye almiyorum. kilo aldigim icin bana ciddi ciddi kizan biri olsaydi ben bu takimda bir dakika durmazdim. zaten hayatinda bir kez olsun obezlik kategorisine girmis olan herkes bunu bilir, yemek yeme ve negatif duygu/dusunceler arasinda oldukca saglam bir bag var ve kolay kolay da yikilmiyor. o yuzden yangina korukle gitmek olur benim durumumda birine bu sebepten oturu sert cikmak.
sabah mesaji okudugumda ilk hissettigim suydu, bariz bir suclama var ortada ve soz konusu olan sey de cuma gunku derece.. cidden inanamadim bu dereceye girme olayi bu kadar onemli miydi, veya oyleyse de ne zamandir.... takim ici dayanismasi, biri dustugunde digerinin kaldirmasi ve bu sekilde grup motivasyonunun saglanmasi, parmakla gosterme ve suclama yerine takim olarak ihtiyaci olana tam destek verilmesi, insanlarin kisisel hedeflerine ulasmaya odaklanmalari... bence bunlar cok daha onemli seyler. mesela ben haftaya bu tartida 78 olmayi hedefliyorum diyelim, busra 68i hedefliyor, hoppidicik 80lere inmeyi hedefliyor.. vs. bu genelde hep boyle oldu bizim icin. takimca 1. olmayi bir veya iki kez basardiysak ve buna sevindiysek de bu hicbir zaman bizim icin bir oncelik olmamisti daha once. yaniliyor muyum..
aldigim yeni tartida 2 kg fazla ciktigim ama eski tarti ile karsilastirma olanagim olmadigi icin kayitlara 2 kg almis gibi gecmem ve takimi 8.lige suruklemem yuzunden motivasyon kaybina ugrayan bir uye varsa lutfen simdi ortaya ciksin ve acik acik soylesin. eger bu takimin dereceye girmesi bu kadar onemliyse lutfen beni 2 hafta izinli gosterin eski kiloma inerim sonra da kaldigim yerden devam ederim. yorgan gitti kavga bitti olayi.
ama diyet yolunda her tokezledigimde veya bir hata yaptigimda vs bu tonda igneleyici konusmalar olacaksa takimdan tamamen ayrilmam daha dogru olacak. cunku boyle kendimi takim uyelerine karsi sorumlu hissettirmekle, suclu hissettirmekle inanin hicbir yere varilamaz bu beni motive etmedigi gibi tam tersi diyetten de takimdan da sogutur. benim motive olmam icin pozitif olmaya, pozitif seylere odaklanmaya (busranin bana yaptigi gibi ornegin o bana 36 beden sortlari her hatirlattiginda gozumun onunde o halim belirir ve bir an gaza gelirim mesela), dustugumde birinin beni kaldiracagini bilmeye, her an mukemmel olunmayacagini insanlarin zaman zaman motivasyonlarini kaybedebildigini kendi icimde kabullenmeye (cunku diger turlu her tokezledigimde kendimi tamamen basarisiz hicbir isi beceremeyen iradesiz biri olarak gormeye basliyorum kendime guvenim tamamen bitiyor) ihtiyacim var..
uzun yazdigim icin ozur dilerim sabahtan beri kafami kurcalayip duruyor bu olay.. icimi doktum, yorumu olan yazsin aksi dusunen varsa da soylesin asla kirilmam. elestiri bile gelse onemli olan o elestirinin ne sekilde geldigi.
simdi gidip yemek hazirlamam lazim sonra yine girerim.
edit: topik daha fazla kisisel tartisma platformuna donmesin diye yazdiklarimi sildim. zaten artik bir anlami da yok.
takimi daha fazla kotu etkilememek icin burada herkesin huzurunda takimdan ayrildigimi acikliyorum. herkese diyet yolunda basarilar diliyorum ben yoluma tek basima devam edecegim.
Günaydın kızlarDünden bugüne 100 gram daha almışım. Hafta içi 55'i görmeme rağmen neden böyle oldu bilmiyorum. Bir mucize olsa da yarın 54 lü bir şey görsem keşke
Geçen hafta kilom: 55.4
Perşembe bildirimim:55.4
vuu siyah deri pantolon heee bayılırıımiyi günlerde kullan kuzuuum menün gayet güzel, bu hafta eksilerde olacaksın gibi doğuyor içime, sakın kaçamak yapma kaçamak sınırını doldurdun sen
kendini kandırmaya bak yaaaaaçokonatı yemeden de bugün yeni bir gün olabilirdi başarabileceğine olan inancımı cidden sarsıyorsun büşra
benim doğum günüm de 12 haziranhiç böyle düşünmemiştim, ben de o zamana kadar 47 olayım bari güzel fikir
oleeeyyişte diyette dediğin insan, kendine hakim insan böyle oluurr helal sana hilalcim, sakın kaçamak falan yapma bizim takımdaki bu haftanın iradesizlerini kendine örnek alma menüler de gayet güzel. keşke ben de verebilsem, hiç kaçamak yapmıyorum. koca diyet boyunca 1 kere yaptım, o da 6 tatlı kaşığı hoşmerim. ama niye bu hafta böyle oldum bilmiyorum. aslında kaçamak yapmadım ama aç kalmak zorunda kaldım 1-2 kere. bu yüzden sanırım. :26: yarına 100 gr bile versem kardır, takıma katkım olur
günaydıınharikasın canım tebrikleeer bu arada yine unuttum sanırım isim nurcan mıydı? :26:
günaydın hopişim, tartıldın mı perşembe bildirimini göremedim senin ve fadimenin?
çok sağol canım ben en son cuma sabahı kilo bildirimi sandım o yüzden yazmadım eğer herkes perşembeden yazıcaksa bende yazarım kusura bakmaaayy çok güldüm şimdiiiiiiibak sen şu gıcıklara yaaa artık o göbekten kurtulup taş gibi olman farzdır öyleyse betüş
inşallah eksilere inersin, sen de ben de
o çikolatayı unut amakahvenin yanına çikolata koymayın de
hopişcanım ben bu hafta unutma diye söyledim. yoksa sana lafımız sözümüz yok, saygımız sevgimiz hürmetimiz vesayiremiz sonsuzbayılıom sana
aaaaaaa nasıl da görmemişimo zaman geçmiş olsun da dilememiş oluyorum
fadimetoscum, doncu sütyenci fadimem, kozmetikçi fadimem hatırlamıyorum ben böyle bir şey. geçmiş olsun dilemediysem affola :26:
çook geçmiş olsun canım çoooooooookkkkkkkkk
kusuruma bakma
betüül ve hilaaal ben bütün bu konuşmalarıma rağmen verdiğiniz ödev sporumu yaptım haberiniz oldun.
fulyaaaaaa hemen buraya gelbir yere gidemezsin, tamam ben gidicem, lütfen sen gel yaaaaaaaa sinirim asabım bozuldu, ben kıyamam dayanamam sana nolur gel taş bebeğim benim. çok yanlış anladın beni. bak gözlerim doldu yemin ederim. gel hadi.
edit: topik daha fazla kisisel tartisma platformuna donmesin diye yazdiklarimi sildim. zaten artik bir anlami da yok.
takimi daha fazla kotu etkilememek icin burada herkesin huzurunda takimdan ayrildigimi acikliyorum. herkese diyet yolunda basarilar diliyorum ben yoluma tek basima devam edecegim.
gecenin son yazisini da yazip cikayim.. yarin buyuk ihtimal sonuncu olacagimiz ve bunda benim buyuk bir payim olacagi icin herkesten ozur diliyorum simdiden. haftaya acisini cikartirim soz :)
iyi geceler..
uyuyun uleyn!!
ben varım bu fikre. hatta günün hareketi diye her gece yazarım kocaman kocaman puntolarla isterseniz :) takımın sporcusu olarak vazife bilirim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?