- 18 Şubat 2008
- 11.731
- 26.234
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #44.801
aa bendemi menü yazacaktımkine???ben kaçamak için söz verdiğimizi sanıyodum ama olsun be fadime , senimi kırıcam..her akşam yazarım menümü..
sen yine taş dağıtabiliyormuşsun, ben okeyin o sunu bilmem bacım..
oooooooo buseb hanım anlayalim yanii..öyle günlere gitmeler, misafir ağırlamalar falan..sen iyice umutsuz ev kadını moduna girdin bak, benden söylemesi..tez çık o psikolojiden , yoksa gidişat belli
ayrıca o "istemem, yan cebime koy" halin hopişin gözünden kaçmadı haa..yok çocuk mühendismişde yok efendim yahuşukluymuşda falan filansankim biraz heveslendin sanki bi kıpraştı için gibime geliyo, yazdıklarından öyle bir elentirik aldım..kısmetin nereden geleceği belli olmaz yewrum..madem merak ettin yahuşukluyu vereydin face mace(mace??)hem beğenmezsen sonra " beni ne mühendisler istedide gitmedim " dersin. .bak şimdi bende merak ettim iyimi..:26:
sormayın kızlar yine fenalardayım az öncede sıcak çikolata içtimben diyetisyeni bırakıp dukana başlıyciiimm... yardım edi verin bana. :S
geldim cnaım geldim :) eve kızlar günün hareketi
Egzersiz Hocasından Selülit Ve Bacak İncelten Zafılama Egzersizleri - YouTube
bu videodaki hareket. busecim sanada mekik vericem ayrıca sen ayak bacak hareketi yapabilemiyorsun çünkülüm
4 dakikada karın egzersizi - kadınlar için - YouTube
buda sana busişim.
şimdi kızlar hepiniz buradayken aklıma takılan birşey var sorabilirmiyim??(haaaaaaaaaaayır , yinemidediğinizi duymadım sanmayın)
biliyorsunuz ara ara anlattığım tatlı , şirin spor hocama bir hediye almak istiyorum ama ne alayım kararsızım:26:büşram sporcum benim sen söyle ne alayım bu hatuna ben..evli, çocuğu yok , evinemi bir hediye alayım yoksa sporla alakalı birşeymi alayım?..kararsızım yahu..haydin kızlar bir el atıverin..
kız vereyim de feys yok ki benim yahuolsa da vermezdim gerçi. bu hatun milleti belli olmaz. bu sefer de kız hemen feysini verdi der, belli olmaz bu garular telefon no mu da veremezdim öyle hemen meraklısıymışım gibi olurdu. yok yani olmazdı. zaten komşumuzda var numaramız, bize ulaşmak istedikten sonra ulaşırlar yani. kısmette varsa görüşürüm. çocuk fena çocuk değildi. hem çocuk beni görmedi ki, yengesi gördü. yani ortada bir şey yok henüz
yok be hopişcanım 23 yaşındayım daha erken olduğunu düşünüyorum, 2 sene nişanlı kalırım şimdi bi ciddi ilişkim olsa, yine 25 te falan evlenirim yani. bekarlık sultanlık bana kalırsa
şimdi kızlar hepiniz buradayken aklıma takılan birşey var sorabilirmiyim??(haaaaaaaaaaayır , yinemidediğinizi duymadım sanmayın)
biliyorsunuz ara ara anlattığım tatlı , şirin spor hocama bir hediye almak istiyorum ama ne alayım kararsızım:26:büşram sporcum benim sen söyle ne alayım bu hatuna ben..evli, çocuğu yok , evinemi bir hediye alayım yoksa sporla alakalı birşeymi alayım?..kararsızım yahu..haydin kızlar bir el atıverin..
yaa büşra yaaaaaanasıl içersin onu yavrum yaa, unuttun mu hayalleri, yazın giyeceğin şortları, bikiniyi, 36 bedenii yapma gözünü seveyim bi anlık heves uğruna bak yazık günah. tutmayı öğren kendini lütfen yavrum, o yediklerin içtiklerin hep artı olarak dönecek ki sen zor kilo veriyorsun bak. yapma yavrucum yaa, sana yazık, bünyene acı, yolu uzatıyorsun her kaçamakta
bir de dukan diyorsun, asla ön ayak olmam ben sana. bu iradeyle ne dukanı büşracım, kendini bi tutmayı öğrenemedin ki, dukan yapsan duraklamadan duraklamaya koşarsın 2 haftada bırakırsındiyetisyeni de sakın ama sakın bırakma. sen zor kilo veriyorsn, diyetisyensiz olmaz diye düşünüyorum. ki diyetisyenin ne günahı var, içiyorsun çikolatayı, yiyorsun çokanatları sonra ağlıyorsun, diyetisyeni bırakcam diyorsun.
o kiloların gidecek, o boğaz tutulacak ve kaçamak yapılmayacak, yapılacaksa da bari sabah yapılsın ki akşama kadar yak o yediğini içtiğini yahu :26:
ne diyceğimi şaşırdım
belkide oğlanın (oğlan?) haberi bile yok..bunlar kendi başlarına iş çeviriyorlar..olamazmı??adam son sınıfta okuyor, askerede gitmemiş, işi yok harıl harıl evlenilecek kız mı arıyor yani??pehh..yok busebcim , ben işkillendim bu durumdan..ama dediğin gibi kısmetde varsa olabilir..şöyle;
şimdi bu yenge eve gidince oğlana " ayy murtaza (murtaza olsun adı) bugün bir kız gördüm , huyu huyuna, boyu boyuna, çok hizmetkar, pek asil, sakın kaçırma " derse murtazada "ulen okulun bitmesine az kaldı, mühendisim işim hazır (yalaan), ee güzelde bir kısmet varmış, dur bi bakimm" der ve komşudan sizin evin teli almak suretiyle sana ulaşırsa...sonrası ..sonrası Allah kerim...hadi sonrasını siz yazın..
evet kızlar kesin kararımı verdim. diyetisyene çarşamba günü gidip artık gelmeyeceğimi söyleyeceğim ve dukana yarından itibaren başlıyorum az önce testi yaptım olmam gereken kilo 58 çıktı ki benim hedefimde 55 58 olmak :) atak evresi 4 gün çıktı. yarın markete gidip lor alacağım evde yulaf kepeğim var rusheym marka toz halinde bi ara kullanıyordum. kitabımda var. okuyacapım sabahtan itibaren. kahvaltıda da yulaf kepeğinden krep yaparım yada yumurta kırarım oda olmazsa lor alıp gelirim :)kesin kararımı verdim meyve yok beni en çok o zorlayacak bunca zaman düşünmemin sebebide o zaten ama atak evresinde bile yeterli olacak bana. buseee şimdik yarın bana bütün ayrıntılarını anlatıyorsun gün içinde nasıl besleniyorsun falan herşeyi emminecan sende. ben füme v.s. alamam çünkü bulunduğum ilçede yok öyle bir yer. tatlandırıcı ihtiyacım az oluyor sadece puding falan yaparken onuda hallederim migrostan alıp yine. goji berry neki? onu yiyebilirim belki yarın vardır bizim burda aktarda kuruyemişçide uamrım. yada yarın konuşalım ennnn balştan herşeyi. mesela ben bütün gün ızgara tavuk yiyebilir miyim atak evresinde??
buseb senin murtaza mühendis değil bildiğin tesisatçıymış loo ..
yok buse ben ki şu anda meyveden vazgeçmiş durumdayım. yarın alışverişimi yapıp başlayacağım işin içinde et tavuk balık varsa bende varım diyorum ve başlıyorum 4 gün neki 4 günden sonra sebzelerde giriyor nasılsa işin içine nolur yardım et. söz kaçamak yok hemde hiççççç... burdanda böyle sözümü veriyorum yeterki şu 65 leri göreyim artık sonrasındada hedefim belli önce 60 sonra 58 ve koruma progreamı. nolur yardım et. yarın oturup neleri seviyorum dukana hangileri uyuyor atakta neler yer içerim hepsini yazıcam menü hazırlıycam kendime. ben bu şekilde kolay kolay karar vermem bak lütfen nolur buse..
peki mademyiyebilirsin istediğin kadar evet. yağsız şekilde tüketebilirsin goji berry diye yaz google a bak neymiş, küçük kuru bi meyve. günde 1 yemek kaşığı kadar izin var ona. çerez niyetine tv karşısında lüpletirsin
kuzucum tabiki yardımcı olurum ama bu senin diyetlerine benzemez. bak fulya bize 0 kaçamak dedi, ben 1 kaçamak yaptım, emine 3 ve 1,5 ay oluyor biz başlayalıkaçamaklarımız da biliyorsun çok küçük şeyler yani. koca bir gün diyeti bozmak falan değil asla. bu irade meselesi, sen çikolatasız yapamıyorsun, bu diyette diyabetik dediğin çikolatadan da yiyemeyeceksin. yani meyve de yok. iyi düşün derim ben tekrar. kaçamak yaparsan hadi bi oldu iki oldu üç oldu dukan amcanın dediği gibi balon patlar tüm çabalar başa döner ve haydee baştaan. bu diyete hayat boyu 2 kez izin var dukan amca tarafından. iyi düşün, doğru karar ver. unutma meyve hiç yok, ve çikolata da hiç yok, pilavmış makarnaymış, bakliyatmış saymıyorum bile. sadece et, süt ürünleri ve sebze var. kendinden eminsen ben sana yardımcı olurum ama kitabı oku hemen. okumadan başlama. atakta ne yiyeceğin kitabın arkasında yazılı. örnek menüler var kitapta ordan bak ve ona göre kendini ayarla. atakta sebze yok, et ve süt ürünleri sadece
tamam canım kesin kararlıyım 0 kaçamak ve meyve yok diyabetik dahi olsa çikolatqa yok asla... sürekli burda olacağım yarın. kitap elimde olacak sürekli okuyacağım zaten. yarın sabah yumurta yada tonbalığı yerim dukan ekmeğide yaparım netten bakıp. kolay hazırlanıyor diyordunuz siz. hazırlarım hemencik. yeşil çay ve su bolca tüketeceğim yürüyüşümüde alışverişte yaparım bir güzel. öğretmen buseee öğretmen emineee.. çok düşündüm biliyorsun bir ara yine düşünmüştüm. bu benim 2. dukan deneyişim olacak ve asla ama asla kaçamak olmadan 58 olacağım ciddi manada istiyorum bunu. hem bak gör 4 günde en azından bi 3 kilom gider benim çabuk yanıt verir vücudum çünü çok çok iyi hazırladım beynimi. hatta bugün anneme ananas aldırdım ama yemiycem. ağzıma bile sürmüycem yada annemide ikna edicem yarın normal beslenip ertesi gün başlayacağım çnkü alışveriş için duygusal desteğe ihtiyacım var :) bunda saat sınır yok demi? gece gece yiyebiliriz yemek falan? mesela şu saatte tavuk ızgara yenir mi? ( nerden taktıysam ) ben atakta 7 24 tavuk balık yesem bıkmam acayip severim tavuk balık. mesela salam falan yenmiyor demi? light yani %2 yağlı olmalı yada şu var kaşar yok süzme peynir yok sadece lor yada light peynir. var. benim başımı ağrıtıyor mesela o peynirler ben normal peynir yesem az yağlı sütaş süzme mesela??? ne olurbozulur mu? ayyy buse amma sordum hee.. nolur anlat sen bana ben yarın annemide ikna edicem onada testi yapıcam birlikte başlıycaz inşallah o yüzden yarın elki normal beslenebilirim. son defa ekmek yiyip tost yapabilirim belkim ama son. çünkü hayatım boyunca bozmayacağım bir diyete başlıyorum. üstelik sizin yardımınız ve öğretileriniz deneyimlerinizde olacak :)
birde mesela kahvaltıda light ton balığı yiyebiliyor muyuz? ben kitaba bakmadım henüz bakıcam ama sizden öğrenmekte istiyorum. sonuçta bu evreyi atlattınız. mesela sabah kahvaltıda yumurta yeem yanınada yulaf kepeği krepi yapsam yada ton balığıyla dukan ekmeği yapsam?? öğlen lor yesem yada köfte falan aralarda yoğurt yada kendim içine kakao katıp süt içsem biraz akşamda balık yesem nasıl olur???
büşraa sen şimdiden şu olur mu bu olur mulara başladınolmaz tabi ki %2 yağı geçen hiçbir şey olmaz normal salam çok yağlı, onlardan yiyemiyoruz. %2 yağlı bulursan yiyebilirsin, o da patates nişastası da olmayacak içinde ve böyle bi salama henüz rastlamadım ben. ama pınarın delight diye bi salamı var sanırım, onu yine de yiyorlar. 10 lu ince pakette satılıyor. fümeyi de migroslarda bulabilirsin. polonez hindi füme üzerinde %1 yağlı yazıyor kocaman. bize en uygunu o. içinde patates nişastası da yok. ama pahalı biraz. :26: her sabah 1 dilim yiyorum ben. bazen akşam bi dilim daha gönderiyorum mideye acıkırsam mesela günlük süt ürünleri toplamı 1 lt yi gecmeyecek, ve süte 1 su bardağı izin var günlük, içindeki laktoz nedeniyle. yumurtanın sarısını da 2 yi geçmeyin günde diyorlar :26: sınırsız denilenlerin içinde bile biraz sınır var yani ama sadece süt ürünlerinde. diğer soruna gelincee, istediğin saatte yiyebilirsin ama her zaman her diyette olduğu gibi yatmadan 4 sa önce yersen iyi olur, vucüdun yoksa yakamaz yediğini bildiğin gibi ben dikkat ediyorum bu konuya. hergün 30 dk yürüyeceksin bir de tempolu. sallana sallana çarşı gezer gibi değil. yoksa duraklama kaçınılmaz tatlandırıcı almadan başlama. dr oetkerin şekersiz vanilyalı pudingi ve şekersiz sakızlı muhallebisi bize uygun. tatlandırınla tüketebilirsin. tatlı krizlerinde hayat kurtarıyor. ekmek evet kolay mikro dalga fırınınız varsa 7 dk da ffalan hazır olur, dukan mikrodalga fırın ekmeği yaz google a çıkar.
light ton balığını yağını komple süzdürüp tüketebilirsin. yoğurt, süt ve yumurtayla ara öğün yapabilirsin. ana öğünün et, tavuk, balıklardan oluşmalı. ve sebze tüketebileceğin günlerde de her zaman her öğünde aldığın protein karbonhidrattan fazla olmalı. yani sebze yiyorsan yediğin sebzeden daha fazla protein (et, balık, tavuk) tüketmek zorundasın.atakta kakao vs hepsi yasak. kakaoya seyirde 1 tatlı kaşığı izin var. kakao sınırlı izinli besin. sınırlı izinli besinlerin listesi internette var. seyir evresinde sınırlı izinlilerden günde seçtiğin 2 tanesini tüketmene izin var. hepsini birden tüketemezsin.
mikrodlgamız yok sağolsun anam almamakta ısrarcı :) yok kız başlamadım yani kesin kararlıyım yarın migrosada gidicem anamı ikna edicem yarın bir şekilde oda uymak zorunda çünkü benle yoksa benicidden zorluyor. yarın normal beslenmek istiyorum :) dukanın atak evresi için bir sürü şeyi var yalnız yumurta beyazı yiyemem zaten tüm yumurta 2 adet serbestmiş günde ben yiyemem o kadar :) 1 tane kafi bana haftadapek aram yok yumurta ile. ama ekmeğime şuna buna katarım. yarın kredi kartımı alıp doooğru migrosa gidiyorum. spora gelince zaten haftada 3 gün fitness + pilates 2 günde voleybol var birde burdaki günlük hareketlere ek olarak 30 60 dk koşu bandında yürürüm. benim vücudum kas yapmaya çok müsait hemen şişer çnkü biliyorsun topicte dert yandıydım bir ara. o yüzden faza yüklenmem spora bu kadarı fazla bile :) yarın sıkı bir alışeriş beni bekler hatta öyleki bu ayki diyetisyen paramı vericem resmen :) yağsız süt alıcam yoğurt alıcam füme alıcam migrosa gidip goji berry bakıcam aktardan falan. tatlandırıcı alıcam. dr. otkerin kendiniz tatlandırın diye çıkarttığı tatlılardan bahsetmişsin onlardan alıcam :) yağsız peynir alıcam ( en fazla bu sıkıntı yaratır bana çnkü bende migren var ve peynirin her çeşidini yiyemem ) şimdi uyuyalım yrın yolda giderken dönerkende okurum kitapcığımı yanıma alıp. ayyy çok sevindim yaa. yarınki misafirlerimi uğurluycam akşama misafirimde var çnkü üyelerim bana çaya gelicekler :) 1.5 hafta sonra 3 kg e daha fazlasını vermiş olacağım inşallah :) hadi uyudum ben görüşürüz tatlım yarına :) sana telefondan girip girip birşeyler sorarım yada bi ara numaranı almıştım migrostayken arar serbestmi değilmi diye sorarım alacaklarımı en kötü ihtimalle yani :) bay bayyy... :) sabah görüşrüz :)
tamam büşüm. zaten bu bahsettiğin sporlar aşırı fazla. dukanla kilo vermek istiyorsan bu sporların yanına günde 3 kg et yesen anca vücut kendini salar. ben 1,5 sa spor yapıyordum 1 sa yürüyüş 30 dk jillian, ama yediklerim az geldiğin 100 gr dahi veremiyordum hatırla. sonra sadece jillianla devam ettim ve kilo verdim. burdan hesapla senin bahsettiğin sporun aşırılığını
peynire gelincee, pınarın light üçgen peyniri var. ondan alıp günde 1 üçgen tükebilirsin. ben sabah kahvaltısında tüketiyorum. tadı da lor dan çok iyi. lor peynirde bize uygun yörsanın böreklik loru var migrosta ama sen yağ oranına bakmadan alma. bazı lor peynirlerde %13 yağ oranı bile olabiliyorhadi bakalım kolay gelsin şimdiden
çok geç oldu ben de yatıyorum iyi geceler kuzulaaar
kuzucanlaar ben geldiim. ben yokken kimse liste işiyle ilgilenmedi miyardım isteyin demiştim yahu :26: gözünüzü seveyim böyle yapmayın kız, isteyenin bir vermeyenin iki yüzü kara
ben hiiç kaçamak yapmadımgörseniz masada neler vardı ama yan gözle bile bakmadım herkes bana bayıldı, talibim bile çıktı yahu kadının teki gözüne kestirdi beni çıldırdı soruyor da soruyor. numaramı istiyor, facebook istiyor. dedim face yok. tel de veremem ay neler neler ppooff. çocuğun fotosunu gösterdi inş mühendisi sonuncu sınıf cocuk hemi de yahuşukluuu ama kendimi ağırdan sattım tabi ki yuh yani gelin evimize buyrun gayfemizi için bi ayak üstü kadın beni götürecek yahuuu, öyle kolay mı kız almak
nasıl zayıfladın, ne güzel olmuşsun deyip durdular bugün, bir morallendim ki anlatamaaamay gözlerini alamadılar benden kaç bedensin dedi benim gibi diyette olan 33 yaşında bi kadın var, evli mutlu çocuklu. dedim 36-38 ay ne 38 i 36 sın sen bas baya, hayatta inanmam 38 olduğuna dedi
bu aradaaaaa 9. olmuşuz kızlaar, canımız sağ olsunönümüzdeki maçlara bakiciiizz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?