Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

fadimeeeeeee eddanın niki neydi??kardeşi vefat etmiş herhalde, üzüldüm şimdi((

hadi ya.. ben de cok uzuldum nereden duydun? facebook sayfasinda bir bassagligi var ama kim oldugunu anlayamamistim

evet canim ya bu aralar bana geldiler oyle.. mubarek cok buyuk destek neyse ki, biliyormus gibi isten gelir gelmez bi sarilmalar sirnasmalar moralimi duzeltti. az once dus aldim guzel kokular surdum kendimi daha iyi hissediyorum annemlerle de skype yaptik iyi geldi.. 2 hafta sonra geliyorlar yuppiii o zamana biseyim kalmaz dusundukce heyecanlaniyorum

cıssss burda kal fulyaaa burda kall... ayrıca madem börek yapacaksın bak bunu yap sende ye :)

dukandiyetitariflerim: PEYNİRLİ TAVA BÖREĞİ

om nom nom yaparim valla ama bugun olmaz artik, yarin veya cuma olar

hopişcim eda kim bilemedim ama başı sağolsun eğer tanıyorsan ilet lütfen. yarın yap bence hemen :) bu arada ben yarında yapıcam atak sonra bir güzel sebzelerime geçicemm :)

hopişcim eda kim bilemedim ama başı sağolsun eğer tanıyorsan ilet lütfen. yarın yap bence hemen :) bu arada ben yarında yapıcam atak sonra bir güzel sebzelerime geçicemm :)

valla esimin boregi hazir bi canim cekti ki aglamak uzereyim kesin kendime su dukan boregini yapmam lazim. yalniz daha guzel gorunen bi dukan boregi vardi icim gitmisti gorunce dur bulayim da paylasayim..

sizden onceki devreden o da 9. takimdaydi, sonra hamis kalmisti simdi bebisi var minicik. bir ara buraya gelmisti merhaba demeye birkac ay once ama hatirlar misiniz bilmiyorum..

valla esimin boregi hazir bi canim cekti ki aglamak uzereyim kesin kendime su dukan boregini yapmam lazim. yalniz daha guzel gorunen bi dukan boregi vardi icim gitmisti gorunce dur bulayim da paylasayim..

yok valla hatırlamadım canımcım bu arada sen paylaşa dur bende eppmeeeğimi yapayımm hadi gelirim birazdan ben bu mikrodalgayı keşke daha önce alsaymışız dedi anacım :) yeni başına geldi aklı 3 dk da kek yapınca

sevgili dukankalar, su begendigim borek tarifini paylasiyorum notlarinizi alin, bundan yapicam seyire gecer gecmez. cok iddiali konusmus en guzel borek bu diyor denemezsem catlarim cidden guzel gorunuoyr ya oooff simdi olsa da hepsini yesem

ALINTI:

Eda Dukancan
tekrar ediyorum şimdiye kadar yediğiniz bütün dukan böreklerini unutun bu kadar da iddalıyım:)) bu tarif ıspanaklı gözleme yapma amacıyla çıktığım yoldan yoğurtlu krebi yine tutturamayıp tavadan kazımam üzerine geri dönmemle ortaya çıktı:)

buyrun size el açması tadında mis gibi peynirli ıspanaklı börek

içi:
200 gr ıspanak
100 gr light beyaz peynir
tuz, karabiber

hamuru:
3 yk yulaf kepeği
2 yk süt tozu
1 tk mısır unu
1 tk tatlandırıcı (kepek tadını yok ediyor olmazsa olmaz)
2 yumurta
1 çok tepeleme yk yoğurt
yarıdan biraz fazla çay bardağı süt
1 çk kabartma tozu (ben karbonat koydum)

hamurun tüm malzemeleri karıştırılır. (çırpmayın çok sulanıyor. sadece topak kalmayacak şekilde karıştırın). ıspanak ocakta kavrulur. pişmesine yakın peynir içine eklenir ve hafif eritilir. çırpılan hamurun yarısı baton kek kalıbına dökülür. ıspanaklı karışım ortasına alınıp üstüne kalan hamur eklenir. 150 derecede ısıtılmış fırında 20 dk piştikten sonra 10 dk da 100 derecede pişirilir. bunu içi iyice pişsin diye yapıyoruz. en son tekrar 5 dk 200 dereceye çıkarılıp üstü kızartılır. servis edilip afiyetle yenir. denemeyen kalmasın:))

ya evet mikrodalgasiz ben yasayamam mutfagimda en cok kullandigim sey o inan ki herseyi mikroda yapiyorum :26: yani hemen herseyi

görüntü harikaymış :) ben ilk defa tatlandırıcı kullandım yaa :) umarım yarına etki etmez 1 yemek kaşığı kullandım yarısını yedim say işte 65 e inenen kadar sınırlı olan yiyecekleri tüketmeyeceğim karar verdim :)

ya evet mikrodalgasiz ben yasayamam mutfagimda en cok kullandigim sey o inan ki herseyi mikroda yapiyorum :26: yani hemen herseyi

hee bende bugün aldırdım ancak anneme almıyordu bi türlü bugün aldı çok şükür :) fulyaa karnabahardan gökkuşağı salatası var simlanın sitesinde bittim ona yaa.. sebze günümün ilk yemeği olacak o çok çok çok beğendim görüntüsü harikaa.. yanınada bir güzel izgara tavuk ooohhh...

gecen sefer ben her gun tatlandiricili kakaolu falan seyler yapardim. ya puding ya helva kesin yerdim her gun :26: hatta sirf helvayi yiyebilmek icin de sabah kepeksiz kreplerden yapardim kendime sut tozu yumurta ile olan var ya... bu kez oyle yapmicam. tatlandiriciyi bilmem de misir nisastasi ve kakaoya sinir koydum ben de. ayda yilda bir tuketicem onlari.

a onu ben kacirmisim dur hemen bulayim kulaga guzel geliyor

tamam simdi gordum. orijinalini yapmistim daha once ama patates versiyonu, bunu da denemeliyim guzel gorunuyor cidden

Son düzenleme:

kesinlikle canım benim bende öyle yapıcam tatlandırıcı sınırlı izinliler listesinde sanırım 2 yemek kaşığı tükete biliyoruz. bu arada ben azönce tost ekmeğide yaptım sabah tost yapıcam ama kendime ekmek için acilen baton ekmek kalıbı şeklinde mikrodalga kabı almalıyım :) beni deli eden şey reklamlardaki eti karam çikolata reklamı. bende 65 i göreyim bi kendime dukan usulü tatlılardan yapıcam haftada 1 gün ama şartlı olarak :) cumadan cumaya şartı koyucam ve 1 kg vermiş isem yapılacak o tatlı yoksa olmaz hem kilo verme hem tatlı ye olurmu hiç

a onu ben kacirmisim dur hemen bulayim kulaga guzel geliyor

tamam simdi gordum. orijinalini yapmistim daha once ama patates versiyonu, bunu da denemeliyim guzel gorunuyor cidden

görünce o dakika atak bir an önce bitsin istedim zaten yarınki kg me bağlı olarak devam edicem atak evresine 68.0 çıkarsam yani bugün sanmamakla birlikte 600 gr. vermiş isem sebze günü yapıcam yarına :) ama yok hala 68.6 isem bir gün daha yapıcam :) hem böylece seninle aynı anda başlarız sebze gününe

evet ekmek ve muffin kaliplari olmazsa olmaz hemen almalisin haftada bir tatli bence uygun ben de oyle bir sey dusunuyorum kendim icim

tamam fistik duruma gore bakarsin :) oh ne guzel 68 ya diyetimi 2 ay once bozmamis olsaydim su an ben de o kiloda olabilirdim ahhh ah essek kafam

hadi ya.. ben de cok uzuldum nereden duydun? facebook sayfasinda bir bassagligi var ama kim oldugunu anlayamamistim

:

Hoppis edda kim yaaa allah rahmet eylesin

bu topiğin eskilerinden canım..bebeği olunca gitmişti..küçülenleri kızkardeşime veririm derdi hep, iyice baktım, evet kızkardeşi vefat etmiş..20 li yaşlarda bir kız, çook güzel..kendisi hiç yorum yapmamış, ben msj attım..

Günaydın Bacılar..Okumayı ancak bitirdim.
Edaya başsağlığı diliyorum.Allah sabır versin.
Büşracım sana hayırlı olsun mikrodalgan.Gerçekten hayat kurtarıyor.Olmasa çok zorlanacağım kankilerden biri kendisi.
Hoppişim sana ne oldu yaw.Hemen de kaçmışsın bi soramadım.

Birdaha soruyorum daha sormak yok söz
Nurcan btlbetl müydü..Noramıydı:18::18:

Perşembe bildirim :93,8

nurcan ozdemi idi.

günaydın kızlar.
bu hafta kilom aynı 64,5
sarım bu hafta regl olmam lazım hala olmadım.sanırım o yüzden kilomda
bir değişiklik yok.aslında karnım falan bana daha bir düzleşti gibi geliyor.
ama bu hafta hareketlere de başlıyacam ,
haftaya olmaz ama diğer haftaya güzel bir fark olur inşallah
çünkü haftaya büyük ihtimal reg döneminin içinde olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…