- 18 Şubat 2008
- 11.731
- 26.234
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #45.801
Ayy hoppiş canımsın o senin kalbinin güzelliği ama ben kara kuru ne biçim kız desinler istiyorum
Bu arada evlendikten sonra almaya başladım kiloları 2 yıl sonrada hamile kalınca tadı kaçtı..
Bu yaylar çok fena oluyorHer telden herşeyden anlıyorlar.Sanatın mutlaka bir dalına ilgi duyuyorlar bencede...Bende çok yazarım ama bu bir tesadüfmüdür bilmem
tesadüf değil canım..yaylar sanata düşkün olurlarmış..ayy şimdi aklıma geldi bak , anlatmadan olmaz..benim bir eniştem var, halamın kocası..ilkokul mezunu adam, yay burcu..ne anlar sanatdan dersin demi..geçen halama gittim , baktım masanın üzerinde böyle uzun dallı mallı ağaç parçası..bu ne dedim..enişten bulmuş getirmiş dedi halam..dikkatle baktım , hakkaten sanat eseri yahu..ağaç dalı ama kurumuş, farklı bir boyuta geçmiş..sonra gittiğimde baktım üzerine birşeyler asmış, çok şık durmuştu..
sonra bu adam bahçesine öyle bir tasarım yapmışki zannedersin bu işin eğitimini almış..benim internetten görüp beğendiğim bahçe formlarını bahçesinde uygulamış..kalın ağaç köklerini oymuş, içine toprak doldurmuş, çiçek ekmiş..harika olmuş..daha neler neler..yani demek istediğim bu adamın yaratılışında var sanatçılık, o da bir yerde gün yüzüne çıkıyor tabii..
bu arada eniştemin bayağı kulakları çınladı hani..
Evet yaww ne kadar güzel yürüyorum öğle saatlerinde ama bugün yürüyemem(( Ayağımda bi topuklu ayakkabı var ki püfffffffff.Azıcık zayıfladım ya şımardım Onlarla yürürsem bileklerim şişer.Büyük ihtimalle uzun bi süre giymem topuklu
boşuna üzülmüşsün işte büşra...sen bilirsin, atak yapmak istiyorsan yap yinede, bence yapmana bile gerek yok..
o kaçakları buraya tek tek not alıyorum..başta betüüüüüüüüüüüll, noraaaaaaaa sonra emineeeeee..aa emine çocuğu okula götürmüştür kız, almayalım günahını..fully de daha yeni izine çıktı, onada bir güzellik yapalım hadi..geri kalanlarda burada zaten..
Günaydın sabah şekeri hoppiş ve yol arakadaşlarım.
Ahhhhh ahhh Busen olsada duysa onun sinir olduğu kaşarlı ekmeklerle başladım güne
Boll kepekli ekmekle erimiş kaşar mmmmmmmmmmmm...
Öğle yemeği içinde çakma piyaz planlarım var.Rokalı tereli kıvırcıklı havuçlu allah ne verdiyse karıştırdım salata yaptım.Birde haşlanmış barbunya aldım marketten.Öğlen karıştırıp çakma piyaz yapıcam..
Şu 8 leri göremedim ya akşam yemeklerini de kesicem yakında heeeeeeeee az kaldı..Ben bu kiloda çok uzun süre kaldımya ondan mı acaba inemiyorum bi türlü...Yani iniyorumda azıcık azıcık...
Ben bir yay burcuyum.Beni kalıba sokmaya çalıştın mı issssyaaaannnnnnnnnnnnnn....Yapmam gereken herşeyi yapıyorum.Sabah kahvaltımı,öğle yemeğimi atlamıyorum.Akşamları mümkün oldukça et ve salata yiyorum.Bol sebze,salata,yeşil çay,yoğurt..
Karbonhidrattan çok korkuyorum bu yüzden sandwiç yapıp yemiyorum.Çünkü hem doymuyorum hem fazla kalori alıyorum.
öyle işte..Pazare günleri güzel bir kahvaltı yapıyorum.Biraz abarttığımda oluyor.Sonraki öğünlerde de biraz esnek davranıyorum.Haftada 1 kg verebiliyorum.
Ama ben daha çok istiyorum8 leri görsem ne biçim gaza gelicem anlatamam
Bu arada diyetisyene gitmekten bıktım artrık.Söylediklerini uyguluyorum ama artık hiç bir doktora gitmiyorum.Bunu bir yaşam biçimi haline getirmeye çalışıyorum.Doktor arada olunca koşullu gibi oluyor.Sanki belli bir süre onunla birlikteyken yapmam gereken şeyler gibi geliyor bana.Ama benim artık hayat boyu kurtulmam gereken tek şey bu allahın belası kilolar.Giyemediğim bütün elbiseler için moralim bozuluyor.Alışveriş yaparken hiç gömleklere yaklaşamamak ne demek son zamanlarda bunun acısını çeker oldum.Nasıl olsa bana olmazlar diye düşünüyorumEsnek kumaşlar.Belden lastik destekli pantolonlar.Bir terziye gidip şunu daraltırmısın demeyeli ne kadar uzun zaman olmuştu.Bir kez daralttırmayı başardım.Şimdi elbiselerim çok çirkin oluyor bana çünkü bollaşıyorlar her gü biraz daha.Sanırım bu pazar günleri esnekliği de artık bi kenara bırakıyorum.1 Mayıs kızımı doğum günü.Mart ve Nisan ayını çok iddalı geçirmem lazım.Üstelik Haziran da uzun zamandır hayalini kurduğum bir tatil var.
Kafam bazen çok karışıyor biliyomusunuz kankicanlar.Öfff defolun gidin artık daha ne yapayım gitmrniz için diye elbiselerimi çekiştiresim geliyor.Çivi topuk ayakkabı giyenlerinde topuklarını kırasımBeni o ayakkabılar taşıyamıyor çünkü.Sadece kalın topuklu ayakkabı alıp giyiyorum oda zayıflamaya başladıktan sonra.
Lütfen biri bana artık bu halimin benim kaderim olmadığını,o hayallerimin çok uzak olmadığını söylesin.
Eki Görüntüle 649355
İşte size yaşadığım hayal kırıklığından kareler.Normal ben...........Doğum sonrası ben................Ve 9 kg verdikten sonra yüzündeki şişlikleri inen ben........
anaa o kadar konuştum konuştum size haberi vermeyi unuttum :) kızlar dünki kaçamaklara rağmen 68.0 ı gördüm :) yani en son 68.4 tü ve 68.1 e iniyordu max. bugün 68.0 ı gördüm ama cezadan vazgeçmeyeceğim. 3 gün atak yapacağım.. bu arada fulya yok nerede o ??? eminede gözükmüyor ortalıklarda? fadime gelmiş geri gitmiş. kardeşiyle meşgul diye birşey demiyorum derdi başından aşkın zaten. gamzede yok ortalarda?? haberi olan varmı bu hatuncanlardan?
ahaaaaaaaaduydum duydum işteeeeeeee ben de bizim takıma seni tanıtmıştım, kendisi azimli çatur çutur kilo veriyor diyordum hııhhh sanaaa
canııım hilaliiim maşallaah bu ne güzellik, bu ne güzel annelikzayıf halin de çok güzelmiş, ama sen o halinden bile zayıf olacaksın bence. yolun biraz uzun gözükse de sağlam adımlarla ilerliyorsun. hiç moralini bozma. çivi topuklar seni bekler sen yeterki azimli ol. biraz da sporla destekle ki sarkma da olmasın öyle güzel kilo vereceksin ki inşallahh, terziye bile götüremeyeceksin pantolonlarını çünkü terzi diyecek bu daraltılmaz her yerini kesmem lazım bunun zaten sen bi 38-36 beden ol, o evdekileri beğenmeyeceksin. gideceksin kendine zayıf insanların giyindiği mağazalardan allı pullu streç şeyler alacakcaksın. ben inanıyorum, sen de inan kuzum
büşracııım dukan amca böyle bir şeyi önermiyor, sen duraklama yaşamamışsın kaçamak sonrası, üzerine kilo da vermişsin. yapacağın atak bünyeni sarsmaktan, düzenini bozmaktan başka bir işe yaramaz. sebzeye döndüğünde duraklama yaşamana bile neden olabilir. bence hiç düzenini bozma. kaldığın yerden devam et kuzum
evet adamla yaşıyor seviyormuş .burda bir gerçek kardeşim güzel ama adama hiç yüz vermiyordu hep itici hareketler yapardı kendisi sebep olmuş gibi suçlu kendisini buluyor bir şans daha vericekler birbirlerine ama kadın bırakmıyormuş kadında çok zenginfadimeeeeeeeeeeeeeeeee beni buralarda tek başıma bıraktında nerelere gittin sen cazuuuubak çabuk dön , yoksa ben gelicem oraya..kardeşinden hiç bahsetmemişsin , ne durumda, yine o adamlamı yaşıyor??son durumlar nee??azıcık anlatsaydın ya ..
anaa o kadar konuştum konuştum size haberi vermeyi unuttum :) kızlar dünki kaçamaklara rağmen 68.0 ı gördüm :) yani en son 68.4 tü ve 68.1 e iniyordu max. bugün 68.0 ı gördüm ama cezadan vazgeçmeyeceğim. 3 gün atak yapacağım.. bu arada fulya yok nerede o ??? eminede gözükmüyor ortalıklarda? fadime gelmiş geri gitmiş. kardeşiyle meşgul diye birşey demiyorum derdi başından aşkın zaten. gamzede yok ortalarda?? haberi olan varmı bu hatuncanlardan?
tesadüf değil canım..yaylar sanata düşkün olurlarmış..ayy şimdi aklıma geldi bak , anlatmadan olmaz..benim bir eniştem var, halamın kocası..ilkokul mezunu adam, yay burcu..ne anlar sanatdan dersin demi..geçen halama gittim , baktım masanın üzerinde böyle uzun dallı mallı ağaç parçası..bu ne dedim..enişten bulmuş getirmiş dedi halam..dikkatle baktım , hakkaten sanat eseri yahu..ağaç dalı ama kurumuş, farklı bir boyuta geçmiş..sonra gittiğimde baktım üzerine birşeyler asmış, çok şık durmuştu..
sonra bu adam bahçesine öyle bir tasarım yapmışki zannedersin bu işin eğitimini almış..benim internetten görüp beğendiğim bahçe formlarını bahçesinde uygulamış..kalın ağaç köklerini oymuş, içine toprak doldurmuş, çiçek ekmiş..harika olmuş..daha neler neler..yani demek istediğim bu adamın yaratılışında var sanatçılık, o da bir yerde gün yüzüne çıkıyor tabii..
bu arada eniştemin bayağı kulakları çınladı hani..
bugün zaten saf protein günüm canım sınırlı izinlileri kesmeyi planlıyorum ki zaten süt tozu kullanıyordum azıcık onuda ekmek dışında kullanmak yok artık :) tost ekmeği yaparken kullanıyorum güzelde oluyor :)ama bitti :) dediğin gibi yapayım canım. 3 gün atak yapıp bünyem düzene oturmaya başlamışken birde sarsmayalım şimdik. hem zaten bugünde atak günü :) oda etkiler rahat ederim. regl şişliğide iniyor yavaş yavaş hissediyorum yani :)
sen de mi dukan yapiyorsun canim?
ah şu körolasıca aşk!!..ne diyebilirimkievet adamla yaşıyor seviyormuş .burda bir gerçek kardeşim güzel ama adama hiç yüz vermiyordu hep itici hareketler yapardı kendisi sebep olmuş gibi suçlu kendisini buluyor bir şans daha vericekler birbirlerine ama kadın bırakmıyormuş kadında çok zengin
sanki başka adam kalmamış bekar birini bulaydı
ayyyy çohhhhh komik yahu..vay benim saf köylüm fully..al işte bir aşk faciası daha..bak mübarek iki çiziktirmiş nasıl tavlamış seni, afferin onaagac koklerinin icine cicek ekmek, muhtesem fikir bayildim
ve sunu okuyunca aklima mubarek geldibiz daha yeni cikmaya basladigimizda bana bi resim gostermisti. 16 yasindayken yaptigi akrilik bir tablo.. bir kadin oturuyor ama yuzu cok ilginc agzi bir tarafta burnu bir tarafta renkler falan super ama cidden. ben de bunu sanatsal yonu acayip gelismis biri sandim, hani kubizm veya surrealizm akimindan etkilenmis bir ressam gibi yani.. ve cok hosuma gitti cunku benim de sanatsal yonum cok baskindir, mubarege resmen bir kez daha asik oldum. sonradan ogrendim ki o tablo hayati boyunca yaptigi tek tabloymus ve surrealizmden degil direkt yeteneksizliktenmis o insan yuzunun o hale gelmesi. gul gul oldum sunu yazarken bile kahkaha atiyorum sapsalim benim ya oiy hic yetenegi yok malesef sanata. benim resmimi yapmisti bir kez dur bulabilirsem resmini cekip paylasayim.. ilkokul cocugundan hallice bir calisma olmustu
:
fuli şöyle birşeydi canım..bende eşime söyleyip kapı için aldırıcam 1-2 kütük, fotolara baktıkça daha hoş gözüktü gözüme.. Eki Görüntüle 649626
öylede olabilir canım..ama toprağı orada tutmak sıkıntılı olur..hani suladıkça falan toprak akmazmı acaba:26:Ben bu kütükleri değilde bildiğin ağaç köklerini canlandırmıştım gözümde
ayyyy çohhhhh komik yahu..vay benim saf köylüm fully..al işte bir aşk faciası daha..bak mübarek iki çiziktirmiş nasıl tavlamış seni, afferin ona
yahu benimde hiç resim yeteneğim falan yokdur,cin aliden başka adam çizemem..sırf bu yüzden lisede resim dersi yerine müziği seçmeli ders seçmiştim..olmayınca olmuyor yani..ama kardeşim (ki yay burcu kendisi) hakkaten harika resim yapar..lisedeki resim öğretmeni muhakkak ileride resim üzerine eğitim almasını istemişti ki kendiside istiyordu..ama ne yaptı bizim sıpa..okul saç uzatmasına izin vermiyor diye okulu bıraktı..şimdi rapunzel misali gezip dışardan veriyor derslerini..yanımda yok çalışmaları, bende anneme gittiğimde 2-3 tane alıp eklerim buraya
ayrıca o kökün içine ekilmiş çiçekleride unutmazsam çekip eklerimi buraya..çok doğal duruyorlar fuli..
fuli şöyle birşeydi canım..bende eşime söyleyip kapı için aldırıcam 1-2 kütük, fotolara baktıkça daha hoş gözüktü gözüme.. Eki Görüntüle 649626
hiii baştan okurken "fuli yanılıyorsun, anne olunca anlarsın annenin ne demek istediğini, ne düşündüğünü" falan yazmayı düşünüyordum ama sonlara doğru artık "oyy canım fulim, nasıl yaptılar sana bunu" ya döndü olay...ay cidden ya hihihkutularin icindedir bi bulayim hemen koycam resmini buraya ama, sen de anlayacaksin o zaman ne demek istedigimi
ah hopisim ah, ben de sana kendi icler acisi hikayemi anlatayim o halde. yine uzun olacak bastan uyarayim :26:
ben hem resme hem muzige cok yatkinim. anne tarafim (annem, dayim, dedem vs) hep ressam/mimar. baba tarafim da hep muzisyen dolu.. ben iki taraftan da kapmisim. nitekim ailem hic desteklemedi sanat uzerine egitim almami. ne zaman resim yapsam annem "resim ogretmeni mi olacaksin" der asagilardi (kendi de ogretmen ve bundan mutsuz oldugundan, hic istemezdi). ne zaman muzikle ilgilensem hobi olarak kalsin muzisyen olup da ac mi kalacaksin derlerdi. bunlari cocuklugumdan beri asilana asilana ben resimden resmen sogudum uzunca bir sure hic yapmadim desem yeridir, defter kenarina karalamak disinda yani... muzige hep devam ettim ama. cocuk yastan beri hep enstruman caldim. piyano ve klasik gitar.. ama asil enstrumanim kendi sesimdi. tabi ki ailem lisedeyken beni kendi etkisi altina alip universite icin ankara'ya "normal bir bolum okumam icin" yolladilar. universitedeki ilk yilimda ozel dersle bilkent sahne sanatlari opera bolumune hazirlaniyordum. tum harcligim san dersine gidiyordu. okulu birakip opera sanatcisi olmakti niyetim. hayat boyu icimde ukde kalacak tek sey de iste bu hopisim.
hocam ankara devlet operadan unlu bir dramatik sopranoydu ve benden inanilmaz umitliydi kazanacagim kesindi de ilk uce girince burslu olunuyor diye ona kasiyorduk. o kadinla calisabilmek icin haftada 80 lira oduyordum.. bundan 9-10 yil once dusun.. geri kalanla da karin tokluguna yasiyordum desem yeridir. annemlere soyleyemiyordum san dersini odeyin diye. kadinla tanismamiz ise apayri bir hikaye. ben ankara devlet operasindan yaslica bir bariton ile calisiyordum (bedavaydi cunku odtu'ye konuk hoca olarak gelmisti ve kredili ders acmisti) ama tabi bu dersler bire bir degildi, grupla da nereye kadar.. ama ben hocamin favorisiydim onu biliyorum. bir cuma gunu ders cikisi en yakin arkasima kalmaya gittim ankaralilar bilir ta eryaman'da oturuyor. o kadar uzak ki 1 saat otobuste sikis tepis oksijensiz gittikten sonra ayni gun donemiyorum zaten, haftasonu kaliyorum 2 gun boyunca. neyse cumartesi oldu ben banyoya girdim bir yandan da bulbul gibi sakiyorumbanyodan ciktim giyinirken kapi caldi. arkadasim acti iceriden duyuyorum, yasli bir adam ve bir kadin kapidalar. banyoda sarki soyleyen kimdi diyorlar. odum patladi sikayete geldiler diye... korka korka ciktim odadan ve yanlarina gittim. dediler ki "sesinizi duyduk siz de mi operacisiniz? cok guzel soyluyorsunuz." yok ben ders aliyorum ama asil bolumum farkli dedim. "bizim kizimiz ankara devlet operasindan Sule Koken" dediler, "tanistiralim ister misin" dediler ben soktayim resmen banyoda kesfedildim yani, film gibi neyse bunlar bizi tanistirdiler ve -cok pahali gelmesine ragmen- ondan ozel ders almaya basladim.
sene sonunda planlarimi acikladigimda annem kiyameti kopartti. odtu'de okudugum icin, senin yerine olmak isteyen kac kisi var sen oyle bir okulu kazanmisken birakip da muzisyen olup milleti mi eglendirceksin, oyle bir sey yaparsan bizden 5 kurus bekleme diye acayip tuhaf bir bakis acisi ve savurdugu tehdit ile benim muzik kariyerimi yerle bir etti. ben de mecbur (yani mecbur hissetmistim o zaman, simdi dusunuyorum da keske isyan etseymisim elleri mahkum gondereceklerdi harcligimi, beni oralarda ac acikta birakacak degillerdi ya) ne salakmisim ki annemin bos tehditlerinden korkup geri cekildim. okulu zorla bitirdim, yani son seneme kadar nefret ede ede gittim desem daha dogru olur. son senemde (kendimi artik baya bi zorladiktan sonra) bolumumu biraz sevmeye basladim. yenilgiyi asil o zaman kabullendim belki de. san dersini de son senemde biraktim (ozel dersi yani). okulda 14 tane secmeli ders almamiz gerekiyordu herkes kendi bolumumuzden almis secmelileri tabi dogal olarak, ama benimkini bir gor hepsi guzel sanatlar. san dersi, solfej, caz tarihi, viyola. nasil belliydi bolumumu sevmedigim ona ragmen master'a kabul edilmeyi basardim. bir baska okula basvursam asla kabul edilmezdim bunu biliyorum, beni cok seven ve konuyu bilen bir profesor hocam sayesinde kabul edildim. cunku son senemde onun sayesinde bolumumu sevmistim ve notlarim da bir anda C'lerden A'ya firlamisti. mezuniyet ortalamam dusuktu tabi ilk yillarda bolumumden alakasiz biri oldugum icin.
simdiki aklim olsa asla ve asla annemi dinlemezdim .... anneler her zaman hakli olmuyor bence. cok uzuluyorum, 30 yasima geldim hala icimde kalmistir cok ama cok pismanim. zamani geriye alabilsem keske. ileride kendi cocuklarima asla oyle bir baski uygulamamaya yemin ettim. onlari sanata ve spora yonlendiricem tabi kucuk yastan ama istemezlerse de zorlama yok. hangi dalda uzmanlasmak isterlerse destek cikacagima soz verdim kendi kendime, ne olursa olsun.
neyse simdi evde konser veriyorum artik napalim mubarek de benim tek seyircim (ve muhtemelen alt komsular)evimin sopranosu oldum anlayacagin resme de gecen yil yeniden basladim. biraz karakalem, biraz yagliboya. vakit oldukca yani.. hobi olarak kaldilar tam da annemin istedigi gibi.
hopiş canım sıkılıyor.dr gideyim dedim eşim dediki senin canın çok kıymetli üzerine basma iyleşir
artık sporada gidemem kaç gün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?