Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

tesadüf değil canım..yaylar sanata düşkün olurlarmış..ayy şimdi aklıma geldi bak , anlatmadan olmaz..benim bir eniştem var, halamın kocası..ilkokul mezunu adam, yay burcu..ne anlar sanatdan dersin demi..geçen halama gittim , baktım masanın üzerinde böyle uzun dallı mallı ağaç parçası..bu ne dedim..enişten bulmuş getirmiş dedi halam..dikkatle baktım , hakkaten sanat eseri yahu..ağaç dalı ama kurumuş, farklı bir boyuta geçmiş..sonra gittiğimde baktım üzerine birşeyler asmış, çok şık durmuştu..

sonra bu adam bahçesine öyle bir tasarım yapmışki zannedersin bu işin eğitimini almış..benim internetten görüp beğendiğim bahçe formlarını bahçesinde uygulamış..kalın ağaç köklerini oymuş, içine toprak doldurmuş, çiçek ekmiş..harika olmuş..daha neler neler..yani demek istediğim bu adamın yaratılışında var sanatçılık, o da bir yerde gün yüzüne çıkıyor tabii..

bu arada eniştemin bayağı kulakları çınladı hani..

Ayy o eniştenin yaptığı daldan bende yaptım daha geçen ay çöpe attım hatta bu kadar tesadüf olur
Dal parçası ama dallı budaklı..Grapon kağıdıyla da renkli çiçekler yaptım üzerine serpiştirdim.mmmm harika bi dekor oldu evime yıllarca..Sonra sıkıldım attım
Aferin yaylara

ya yanında spor ayakkabı taşı yada ofisine bırak bir tane rahat yürüyebileceğin ayakabı canım :) öyle kilo verdim diye şımarmak yok rahatlık nerede hoooop kilolar orada bunu biliyoruz hepimiz. ne zaman rahtız desek anında dolaba sarılan cipsleri kolaları eline alan bir milletiz en basitinden yürüyüşe çıktığımızda bile elimizde çekirdeğimiz olur :) ne tezatlıktır bu. bugün yürüme ama yarından itibaren hergün yürüyeceksin.. burdan mızrakalrım seni valla :)

annemde onu dedi düzenini bozma madem yumruk mumruk bişi varmış bünyen atak dönemine alışırsa veremezsin kilo dedi kararsız kaldım bende ne yapmalıyımki acep :26:

ahaaaaaaaa duydum duydum işteeeeeeee ben de bizim takıma seni tanıtmıştım, kendisi azimli çatur çutur kilo veriyor diyordum hııhhh sanaaa

canııım hilaliiim maşallaah bu ne güzellik, bu ne güzel annelik zayıf halin de çok güzelmiş, ama sen o halinden bile zayıf olacaksın bence. yolun biraz uzun gözükse de sağlam adımlarla ilerliyorsun. hiç moralini bozma. çivi topuklar seni bekler sen yeterki azimli ol. biraz da sporla destekle ki sarkma da olmasın öyle güzel kilo vereceksin ki inşallahh, terziye bile götüremeyeceksin pantolonlarını çünkü terzi diyecek bu daraltılmaz her yerini kesmem lazım bunun zaten sen bi 38-36 beden ol, o evdekileri beğenmeyeceksin. gideceksin kendine zayıf insanların giyindiği mağazalardan allı pullu streç şeyler alacakcaksın. ben inanıyorum, sen de inan kuzum

büşracııım dukan amca böyle bir şeyi önermiyor, sen duraklama yaşamamışsın kaçamak sonrası, üzerine kilo da vermişsin. yapacağın atak bünyeni sarsmaktan, düzenini bozmaktan başka bir işe yaramaz. sebzeye döndüğünde duraklama yaşamana bile neden olabilir. bence hiç düzenini bozma. kaldığın yerden devam et kuzum

bugün zaten saf protein günüm canım sınırlı izinlileri kesmeyi planlıyorum ki zaten süt tozu kullanıyordum azıcık onuda ekmek dışında kullanmak yok artık :) tost ekmeği yaparken kullanıyorum güzelde oluyor :) ama bitti :) dediğin gibi yapayım canım. 3 gün atak yapıp bünyem düzene oturmaya başlamışken birde sarsmayalım şimdik. hem zaten bugünde atak günü :) oda etkiler rahat ederim. regl şişliğide iniyor yavaş yavaş hissediyorum yani :)

evet adamla yaşıyor seviyormuş .burda bir gerçek kardeşim güzel ama adama hiç yüz vermiyordu hep itici hareketler yapardı kendisi sebep olmuş gibi suçlu kendisini buluyor bir şans daha vericekler birbirlerine ama kadın bırakmıyormuş kadında çok zengin

sanki başka adam kalmamış bekar birini bulaydı

buradayim bebegim yataktan cikabildim cok sukur, dun resmen tum gun yattim ya basim agridi artik yatmaktan. bugun ayaklandim neyse ki biraz mutfagi toparlayip sonra resim yapicam

agac koklerinin icine cicek ekmek, muhtesem fikir bayildim

ve sunu okuyunca aklima mubarek geldi biz daha yeni cikmaya basladigimizda bana bi resim gostermisti. 16 yasindayken yaptigi akrilik bir tablo.. bir kadin oturuyor ama yuzu cok ilginc agzi bir tarafta burnu bir tarafta renkler falan super ama cidden. ben de bunu sanatsal yonu acayip gelismis biri sandim, hani kubizm veya surrealizm akimindan etkilenmis bir ressam gibi yani.. ve cok hosuma gitti cunku benim de sanatsal yonum cok baskindir, mubarege resmen bir kez daha asik oldum. sonradan ogrendim ki o tablo hayati boyunca yaptigi tek tabloymus ve surrealizmden degil direkt yeteneksizliktenmis o insan yuzunun o hale gelmesi. gul gul oldum sunu yazarken bile kahkaha atiyorum sapsalim benim ya oiy hic yetenegi yok malesef sanata. benim resmimi yapmisti bir kez dur bulabilirsem resmini cekip paylasayim.. ilkokul cocugundan hallice bir calisma olmustu

ben de atak yapma diyecektim busracim zaten. vucudu ona alistirirsan sonra duraklama yasadiginda ne yapacaksin? o bizim gizli silahimiz olmali

Buseye gösterdin sizede göstereyim.Hiç söylemek aklıma gelmedimi benim daha önce yahu

Kalori saymak ve bunun size ne kadar verdirdiğini görebilmek için tıklayınız

Bu arada ücretsiz bir sayfa..

Son düzenleme:
ah şu körolasıca aşk!!..ne diyebilirimki..hayırlısı olsun..

ayyyy çohhhhh komik yahu..vay benim saf köylüm fully..al işte bir aşk faciası daha..bak mübarek iki çiziktirmiş nasıl tavlamış seni, afferin ona

yahu benimde hiç resim yeteneğim falan yokdur,cin aliden başka adam çizemem..sırf bu yüzden lisede resim dersi yerine müziği seçmeli ders seçmiştim..olmayınca olmuyor yani..ama kardeşim (ki yay burcu kendisi) hakkaten harika resim yapar..lisedeki resim öğretmeni muhakkak ileride resim üzerine eğitim almasını istemişti ki kendiside istiyordu..ama ne yaptı bizim sıpa..okul saç uzatmasına izin vermiyor diye okulu bıraktı..şimdi rapunzel misali gezip dışardan veriyor derslerini..yanımda yok çalışmaları, bende anneme gittiğimde 2-3 tane alıp eklerim buraya

ayrıca o kökün içine ekilmiş çiçekleride unutmazsam çekip eklerimi buraya..çok doğal duruyorlar fuli..

fuli şöyle birşeydi canım..bende eşime söyleyip kapı için aldırıcam 1-2 kütük, fotolara baktıkça daha hoş gözüktü gözüme..

Eklentiler

• $tree-stump-planter-mrbrownthumb.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu kütükleri değilde bildiğin ağaç köklerini canlandırmıştım gözümde
öylede olabilir canım..ama toprağı orada tutmak sıkıntılı olur..hani suladıkça falan toprak akmazmı acaba:26:

edit:ben kök yazmışım demiiii..yok canım, kökden kastetiğim yukarıda foto koyduğum gibi yassı kütükdü..

Son düzenleyen: Moderatör:
hopiş canım sıkılıyor.dr gideyim dedim eşim dediki senin canın çok kıymetli üzerine basma iyleşir
artık sporada gidemem kaç gün

ay cidden ya hihih kutularin icindedir bi bulayim hemen koycam resmini buraya ama, sen de anlayacaksin o zaman ne demek istedigimi

ah hopisim ah, ben de sana kendi icler acisi hikayemi anlatayim o halde. yine uzun olacak bastan uyarayim :26:

ben hem resme hem muzige cok yatkinim. anne tarafim (annem, dayim, dedem vs) hep ressam/mimar. baba tarafim da hep muzisyen dolu.. ben iki taraftan da kapmisim. nitekim ailem hic desteklemedi sanat uzerine egitim almami. ne zaman resim yapsam annem "resim ogretmeni mi olacaksin" der asagilardi (kendi de ogretmen ve bundan mutsuz oldugundan, hic istemezdi). ne zaman muzikle ilgilensem hobi olarak kalsin muzisyen olup da ac mi kalacaksin derlerdi. bunlari cocuklugumdan beri asilana asilana ben resimden resmen sogudum uzunca bir sure hic yapmadim desem yeridir, defter kenarina karalamak disinda yani... muzige hep devam ettim ama. cocuk yastan beri hep enstruman caldim. piyano ve klasik gitar.. ama asil enstrumanim kendi sesimdi. tabi ki ailem lisedeyken beni kendi etkisi altina alip universite icin ankara'ya "normal bir bolum okumam icin" yolladilar. universitedeki ilk yilimda ozel dersle bilkent sahne sanatlari opera bolumune hazirlaniyordum. tum harcligim san dersine gidiyordu. okulu birakip opera sanatcisi olmakti niyetim. hayat boyu icimde ukde kalacak tek sey de iste bu hopisim.

hocam ankara devlet operadan unlu bir dramatik sopranoydu ve benden inanilmaz umitliydi kazanacagim kesindi de ilk uce girince burslu olunuyor diye ona kasiyorduk. o kadinla calisabilmek icin haftada 80 lira oduyordum.. bundan 9-10 yil once dusun.. geri kalanla da karin tokluguna yasiyordum desem yeridir. annemlere soyleyemiyordum san dersini odeyin diye. kadinla tanismamiz ise apayri bir hikaye. ben ankara devlet operasindan yaslica bir bariton ile calisiyordum (bedavaydi cunku odtu'ye konuk hoca olarak gelmisti ve kredili ders acmisti) ama tabi bu dersler bire bir degildi, grupla da nereye kadar.. ama ben hocamin favorisiydim onu biliyorum. bir cuma gunu ders cikisi en yakin arkasima kalmaya gittim ankaralilar bilir ta eryaman'da oturuyor. o kadar uzak ki 1 saat otobuste sikis tepis oksijensiz gittikten sonra ayni gun donemiyorum zaten, haftasonu kaliyorum 2 gun boyunca. neyse cumartesi oldu ben banyoya girdim bir yandan da bulbul gibi sakiyorum banyodan ciktim giyinirken kapi caldi. arkadasim acti iceriden duyuyorum, yasli bir adam ve bir kadin kapidalar. banyoda sarki soyleyen kimdi diyorlar. odum patladi sikayete geldiler diye... korka korka ciktim odadan ve yanlarina gittim. dediler ki "sesinizi duyduk siz de mi operacisiniz? cok guzel soyluyorsunuz." yok ben ders aliyorum ama asil bolumum farkli dedim. "bizim kizimiz ankara devlet operasindan Sule Koken" dediler, "tanistiralim ister misin" dediler ben soktayim resmen banyoda kesfedildim yani, film gibi neyse bunlar bizi tanistirdiler ve -cok pahali gelmesine ragmen- ondan ozel ders almaya basladim.

sene sonunda planlarimi acikladigimda annem kiyameti kopartti. odtu'de okudugum icin, senin yerine olmak isteyen kac kisi var sen oyle bir okulu kazanmisken birakip da muzisyen olup milleti mi eglendirceksin, oyle bir sey yaparsan bizden 5 kurus bekleme diye acayip tuhaf bir bakis acisi ve savurdugu tehdit ile benim muzik kariyerimi yerle bir etti. ben de mecbur (yani mecbur hissetmistim o zaman, simdi dusunuyorum da keske isyan etseymisim elleri mahkum gondereceklerdi harcligimi, beni oralarda ac acikta birakacak degillerdi ya ) ne salakmisim ki annemin bos tehditlerinden korkup geri cekildim. okulu zorla bitirdim, yani son seneme kadar nefret ede ede gittim desem daha dogru olur. son senemde (kendimi artik baya bi zorladiktan sonra) bolumumu biraz sevmeye basladim. yenilgiyi asil o zaman kabullendim belki de. san dersini de son senemde biraktim (ozel dersi yani). okulda 14 tane secmeli ders almamiz gerekiyordu herkes kendi bolumumuzden almis secmelileri tabi dogal olarak, ama benimkini bir gor hepsi guzel sanatlar. san dersi, solfej, caz tarihi, viyola. nasil belliydi bolumumu sevmedigim ona ragmen master'a kabul edilmeyi basardim. bir baska okula basvursam asla kabul edilmezdim bunu biliyorum, beni cok seven ve konuyu bilen bir profesor hocam sayesinde kabul edildim. cunku son senemde onun sayesinde bolumumu sevmistim ve notlarim da bir anda C'lerden A'ya firlamisti. mezuniyet ortalamam dusuktu tabi ilk yillarda bolumumden alakasiz biri oldugum icin.

simdiki aklim olsa asla ve asla annemi dinlemezdim .... anneler her zaman hakli olmuyor bence. cok uzuluyorum, 30 yasima geldim hala icimde kalmistir cok ama cok pismanim. zamani geriye alabilsem keske. ileride kendi cocuklarima asla oyle bir baski uygulamamaya yemin ettim. onlari sanata ve spora yonlendiricem tabi kucuk yastan ama istemezlerse de zorlama yok. hangi dalda uzmanlasmak isterlerse destek cikacagima soz verdim kendi kendime, ne olursa olsun.

neyse simdi evde konser veriyorum artik napalim mubarek de benim tek seyircim (ve muhtemelen alt komsular) evimin sopranosu oldum anlayacagin resme de gecen yil yeniden basladim. biraz karakalem, biraz yagliboya. vakit oldukca yani.. hobi olarak kaldilar tam da annemin istedigi gibi.

hiii baştan okurken "fuli yanılıyorsun, anne olunca anlarsın annenin ne demek istediğini, ne düşündüğünü" falan yazmayı düşünüyordum ama sonlara doğru artık "oyy canım fulim, nasıl yaptılar sana bunu" ya döndü olay...

kız o ne sanat aşkı, ne müzik tutkusuşaşırdım kaldım okurken..aileni karşına alıp içinden geçenleri anlatabilseydin keşke diyecem ama anlatmıştırsın muhakkak..işte ebeveynlerdeki (ve tabii bendeki) eksikliklerden birtanesi bu.."ben ne dersem o" olayı..tamamen iyi niyetle , yine çocuğu düşünerek yapılmış bir hareket ama sonuçları ortada..şimdi içinde ukde olarak kalacak ömür boyu..senin için çok üzüldüm fulim..aslında derdini çok güzel anlatabiliyorsun, daha doğrusu kendini hissettiklerini anlatabiliyorsun ama karşındaki anne-baban olunca ı-ıhh olmamış işte..

aslında öğretmen olmakda çok kötü birşey değil ki ben saygı duyarım öğretmenlere..kızımı öğretmen lisesine yollamıştım olmadı ama üni. sınavında öğretmenlik tercih etse bile sesimi çıkarmam..annen neden öyle düşündü acaba??tek çocuk olunca çıtayı yüksek tutmuş olabilirmi??ne bileyim aklıma başka sebep gelmiyor..babanda aynı düşüncedeymişki ses çıkarmamış baksana...tamam , odtü herkesin hayali olabilir ama sonuçta mutsuz bir odtülü olmaktansa mutlu bir operacı çocuğum olmasını tercih ederdim herhalde..hem operacılarda asgari ücretle çalışmıyorlar ya muhakkak güzel bir maaş alıyorlardır değilmi..

neyse fulişim şimdi geçen geçti ama madem bu kadar heveslisin orada durum nasıl oluyor bilmiyorum ama yinede kendini müzikten ve sanatdan uzak tutmamalısın..veya orada tekrar sınavlara girsen 2 senelik falan bir üni. okusan olmazmı??hiç değilse içinde ukde olarak kalmazdı kuzum..hazır çocuğunda yokken (veya çocuklu) yapsan öyle bir şey..ne bileyim işte..okurken o kadar üzüldümki bir çıkar yol arıyorum..yoksa mübareğe oku oku nereye kadar yani

hopiş canım sıkılıyor.dr gideyim dedim eşim dediki senin canın çok kıymetli üzerine basma iyleşir
artık sporada gidemem kaç gün

fadime Allah senin iyiliği versin emi..kız kocanı anlatıp durma bana birgün gelip adamın boynuna yapışıcam vallahi..adamın sonu benden olucak..üzerine basamıyosun kocan gitme dedi sende gitmedin..kocamaaaan bir aferin sana..yahu sen hastaneye gidecek kadar yokmusun adama ne soruyosun allasen..atla bir taksiye git..kendi başına gelse aynı durum napardı acaba..Allahım sen şu adamlara akıl fikir ver yarabbim birazda fadimeye tabii...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…