- 30 Ağustos 2012
- 2.760
- 304
- 363
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #45.821
ay harika ya su cicekli olan ozellikle, nerden bulunur ki acaba kutuk :44: enistenin fikrini "odunc almak" istiyorum da
oyy böşraa sendemi??Vay canına fulya kız çok üzüldüm duKanka niye öyle yapmış ki annen valla içim gitti yaa. Benimde annem aldı beni taekwondo ya gidiyordum hasta oldum diye aldı üstelik marmara birincisi olmuştum belgelerimı yırtıp madalyalari attı. Bende voleybolda geliştirdim kendimi orada da transfer teklifi geldi malatya dan resmen hayatım kurtulacakti o dönemde bir sürü para teklif ettiler ama yollamadıoran buran inciniyor dedi göndermedi beni hatta ben üniversite takımına girdim burada falan annem on iki yılın sonunda ilk defa maçıma geldi. ben diyorum bir kız evladim olsun hemen spora yönlendiricegim belki de müziğe falan olabilir. Ne isterse yapsin ben beden eğitimi okumak istedim yok olmaz dedi. Izmire gitmek istedim üniversite için olmaz dedi. Benim resme yeteneğim yoktur hemde hiç yani cin ali bile düzgün çizemem hep bi yanı daha uzun olur :) ama allaha şükür sevdigim yetenekli o konuda çizimi çok iyi. Hatta bana doğum günü hediyesi yapmıştı kendi elleriyle akşam foto eklerim buraya. Onun eli çok yatkın böyle şeylere çok pratik çok değişik şeyler yapıyor bazen şaşırıyorum mucit gibi adamla evleneceğim diye de seviniyorum :) elektronikten de anlıyor zaten eve tamirci girmez valla :) benim tek sanatsal yönüm okumak saatlerce okurum hatta günlerce :) birde yazarım arada bir şiir yazarım kk da mani yazarım :) birde gitar çalmaya çalışırdim bir zamanlar o var o kadar :)
hiii baştan okurken "fuli yanılıyorsun, anne olunca anlarsın annenin ne demek istediğini, ne düşündüğünü" falan yazmayı düşünüyordum ama sonlara doğru artık "oyy canım fulim, nasıl yaptılar sana bunu" ya döndü olay...
kız o ne sanat aşkı, ne müzik tutkusuşaşırdım kaldım okurken..aileni karşına alıp içinden geçenleri anlatabilseydin keşke diyecem ama anlatmıştırsın muhakkak..işte ebeveynlerdeki (ve tabii bendeki) eksikliklerden birtanesi bu.."ben ne dersem o" olayı..tamamen iyi niyetle , yine çocuğu düşünerek yapılmış bir hareket ama sonuçları ortada..şimdi içinde ukde olarak kalacak ömür boyu..senin için çok üzüldüm fulim..aslında derdini çok güzel anlatabiliyorsun, daha doğrusu kendini hissettiklerini anlatabiliyorsun ama karşındaki anne-baban olunca ı-ıhh olmamış işte..
aslında öğretmen olmakda çok kötü birşey değil ki ben saygı duyarım öğretmenlere..kızımı öğretmen lisesine yollamıştım olmadı ama üni. sınavında öğretmenlik tercih etse bile sesimi çıkarmam..annen neden öyle düşündü acaba??tek çocuk olunca çıtayı yüksek tutmuş olabilirmi??ne bileyim aklıma başka sebep gelmiyor..babanda aynı düşüncedeymişki ses çıkarmamış baksana...tamam , odtü herkesin hayali olabilir ama sonuçta mutsuz bir odtülü olmaktansa mutlu bir operacı çocuğum olmasını tercih ederdim herhalde..hem operacılarda asgari ücretle çalışmıyorlar ya muhakkak güzel bir maaş alıyorlardır değilmi..
neyse fulişim şimdi geçen geçti ama madem bu kadar heveslisin orada durum nasıl oluyor bilmiyorum ama yinede kendini müzikten ve sanatdan uzak tutmamalısın..veya orada tekrar sınavlara girsen 2 senelik falan bir üni. okusan olmazmı??hiç değilse içinde ukde olarak kalmazdı kuzum..hazır çocuğunda yokken (veya çocuklu) yapsan öyle bir şey..ne bileyim işte..okurken o kadar üzüldümki bir çıkar yol arıyorum..yoksa mübareğe oku oku nereye kadar yani
oyy böşraa sendemi??yalnız dikkatinizi çektiyse durum hep annelerden kaynaklanıyor, babam şöyle dedi diyen olmadı..demekki evde hep annelerin sözü geçiyor..yalnız sende durum fuli kadar kötü sayılmaz, hiç değilse sporun başka bir dalıyla ilgilenmişsin..artı müstakbel eşinde san'at ve san'atçı dostuymuş..o yüzden fazla üzülme sen..
kız şimdi aklıma ne geldi biliyormusun , bende çocuğuma devamlı eczacılık kazan, eczacılık oku diye baskı yapıyorum..belkide onunda istediği bir bölüm vardır değilmi..bir sorayım bakayım ne diyor..
kizlar slmlar aslinda simdi musait degilim ama bugun tartildim da moral oldu hemen ugrayayim dedim yarin 4 haftam doluyor 64 le baslamistim bugun 58 olduk 4 haftada 6 kilo hic fena degil haa
Vay canına fulya kız çok üzüldüm duKanka niye öyle yapmış ki annen valla içim gitti yaa. Benimde annem aldı beni taekwondo ya gidiyordum hasta oldum diye aldı üstelik marmara birincisi olmuştum belgelerimı yırtıp madalyalari attı. Bende voleybolda geliştirdim kendimi orada da transfer teklifi geldi malatya dan resmen hayatım kurtulacakti o dönemde bir sürü para teklif ettiler ama yollamadıoran buran inciniyor dedi göndermedi beni hatta ben üniversite takımına girdim burada falan annem on iki yılın sonunda ilk defa maçıma geldi. ben diyorum bir kız evladim olsun hemen spora yönlendiricegim belki de müziğe falan olabilir. Ne isterse yapsin ben beden eğitimi okumak istedim yok olmaz dedi. Izmire gitmek istedim üniversite için olmaz dedi. Benim resme yeteneğim yoktur hemde hiç yani cin ali bile düzgün çizemem hep bi yanı daha uzun olur :) ama allaha şükür sevdigim yetenekli o konuda çizimi çok iyi. Hatta bana doğum günü hediyesi yapmıştı kendi elleriyle akşam foto eklerim buraya. Onun eli çok yatkın böyle şeylere çok pratik çok değişik şeyler yapıyor bazen şaşırıyorum mucit gibi adamla evleneceğim diye de seviniyorum :) elektronikten de anlıyor zaten eve tamirci girmez valla :) benim tek sanatsal yönüm okumak saatlerce okurum hatta günlerce :) birde yazarım arada bir şiir yazarım kk da mani yazarım :) birde gitar çalmaya çalışırdim bir zamanlar o var o kadar :)
inşallah fuli..aslında annende aynı olayları yaşamış, sana karşi biraz daha anlayışlı olabilrmiş ama anna-baba oluca olay başka bir boyuta taşınıyor fulişim..kader diyelim geçelim o zaman..keşke filmdeki gibi böyle bir zaman makinesi falan olaydıda istediğimiz zamanlara döneydik..benim içim durum yine aynı olurdu gibime geliyo..yine benim şişkoyu alır ve yine umutsuz ev kadını olurdum herhalde..benim annem de babam da ogretmen ve ikisi de ogretmenlikten memnun degiller o yuzden hic istemediler ogretmen olmami. gerci ben zaten ogretmen olmayi istemezdim, cunku inanilmaz sabirsizimdir. mubarege turkce ogretmeyi basaramadim o sebeple.
annemleri dinlemeyip opera bolumune gecebilseydim isimde eminim cok basarili olacaktim, adim gibi eminim hem de.. maaslar asgari ucretin 4 ila 6 katiymis oyle okumustum. ama ben o meslegi isterken maas isini hic dusunmemistim acikcasi, sevdigim isi yapayim daha ne isterim. zaten ozel davetlerde soylersen mesela oldukca yuklu paralar alabiliyorsun. burada dugunler icin cagiriyorlar opera sanatcilarini, yani unlu olmana hic gerek yok egitimli olman yeterli. benim 2 haftada kazandigimi bir dugunde 2-3 saatte kazaniyorlar. sirtim yere gelmezdi yani.
artik 29(bucuk) yasima geldim bu saatten sonra yeniden universiteye gitmek, hic sanmiyorum.. diplomasiz da mumkun degil zaten.. daha once de dedigim gibi hobi olarak kaldi - gibi gorunuyor.
isin komik (trajikomik demeliyim) tarafi, annemlerin beni bu kadar yonlendirmeye calismalari da aslinda zamaninda kendileri istedikleri hayati secememis olmalarindan kaynaklaniyor. annemin amerika'da tip egitimi icin burs kazanmasi ama 5 cocuklu tek maasli dedemin anneme hayir deyip onu zorla yatili ogretmen okuluna yollamasi.. annemin de o hayat boyu icinde kalmistir mesela. ve buna ragmen ayni hatayi kendisi de yapip, o da benim hayatimi aynen boyle etkiledi. ben o yuzden cocuklarim oldugunda kendim de ayni hataya asla dusmeyecegim diyorum ya hopisim.
yok be canım..o kadarda değil yani..ben kızımı bu sene anadolu sağlık lisesine vermeyi çok istiyordum ki üni. derdi olmasın..sınavdı dershaneydi stres çekmesin, mesleği hazır olsun en azından diye..ama baktım çocukda o cesaret yok..yani kan görse bayılır, o kadar tırsaktır benim kızım..bende vazgeçtim dolayısıyla..ama eczacılık veya dr. luk istiyorum onun için , kafasıda güzel çalışıyor, kazanır gibime geliyor..ama ben yinede ona bırakıcam..ne yaparsa yapsın..sonra dediğin gibi forum forum gezip "annemim yüzünden oldu" demesin değilmi??aman hopisim bir gun senin cocugun da buyuyup boyle forumlarda "annem yuzunden istedigim sevdigim isi yapamadim eczaci oldum" diye aglayabilir bunu dusun, baski yapma. yani tamamen basi bos birak demiyorum tabiilla ki uygun yonlendirmeleri yapacaksin ozellikle de gelecekte ne yapmak istedigini bilmiyorsa diyelim onun karakterine uygun meslekleri tanitmak vs gibi. ama bende ve busra'da oldugu gibi cocugunun icinde belirli bir alana karsi cok buyuk bir ilgi varsa diyelim, nolur onu koreltme. sonra hayat boyu onun acisini ceker
inşallah fuli..aslında annende aynı olayları yaşamış, sana karşi biraz daha anlayışlı olabilrmiş ama anna-baba oluca olay başka bir boyuta taşınıyor fulişim..kader diyelim geçelim o zaman..keşke filmdeki gibi böyle bir zaman makinesi falan olaydıda istediğimiz zamanlara döneydik..benim içim durum yine aynı olurdu gibime geliyo..yine benim şişkoyu alır ve yine umutsuz ev kadını olurdum herhalde..
yok be canım..o kadarda değil yani..ben kızımı bu sene anadolu sağlık lisesine vermeyi çok istiyordum ki üni. derdi olmasın..sınavdı dershaneydi stres çekmesin, mesleği hazır olsun en azından diye..ama baktım çocukda o cesaret yok..yani kan görse bayılır, o kadar tırsaktır benim kızım..bende vazgeçtim dolayısıyla..ama eczacılık veya dr. luk istiyorum onun için , kafasıda güzel çalışıyor, kazanır gibime geliyor..ama ben yinede ona bırakıcam..ne yaparsa yapsın..sonra dediğin gibi forum forum gezip "annemim yüzünden oldu" demesin değilmi??
o değilde şimdi farkına vardım , nedir bendeki bu sağlık sektörü ısrarlılığı..vallahi yeni farkettim..bir bilinçaltıma bak fulişim neden ben böyle illa sağlık illa sağlık neden yani??haa ben üni de sosyal bilimler okuyordum, hiçde sağlık falan istememiştim ama..ne bileyim ..bir bilinçaltı gerekli gibi:26:
benim annem de benim tip okumami istemisti. babamsa hukuk okumami istemisti. simdi bil bakalim zamaninda kendileri icin hangi meslekleri istemisler?babamin gonlu olsun diye ankara siyasali yazmistim ben tercih listesinin sonuna. ama benim puanimdan (o zamanin sistemiyle) 10-15 puan dusuktu ankara hukuk. gelmedi tabi ki. babam ne uzulmustu... ama o meslek konusunda cok baskici degildi annem gibi. babamin mottosu sudur, kizim copcu bile olacaksan en iyi copcu ol derdi hep. annem oyle degil tabi. ben yillar once mezun olmusum annem bugun hala psikolog yerine doktor olsaydin keske diye soylenir durur.
senin durumun biraz daha ilginc olmus kendin icin istemedigin meslegi cocugun icin dusunmen, nereden kaynaklaniyor acaba.. bi ara hatirlat da inelim bilinc altina hopisim :122:
evet evet..hipnoz et beni..çocukluğuma döndür, sorular sor bana..sonra elini şıklat uyanayım.. (hep filmler yüzünden oluyo bunlar)
ah keske bilsem hipnoz, eglenceli olurdumesela tatli ve hamurislerinden nefret etmeni saglardim hipnozla, o ise de yarardi ama iste okulda ogretilmiyor malesef. turk psikologlar derneginin parali sertifika programlari var. oradan sece sece istedigin alanlarda uzmanlasabiliyorsun. yalniz acayip pahalilar :26:
ben geleneksel yontemlerle inerim cocukluguna canim cay kahve esliginde sohbet seklinde
tamam..ben sana bi sürü bi sürü mama yaparım ..sende çocukluğuma inersin..kız fuli biliyomusun (nerden bilcen) benim çocukluğum acıların çocuğu gibi geçti..vallahi..annem-babam alamancı, annem beni babaneme bırakıp almanyaya gitmişler..sonra dönüncede babanem beni onlara vermemiş..ben 6 yaşında halen babaneme "anne" diyordumonu annem sanıyordum yahu ..7 yaşından sonra babanem beni annemlere vermeye razı oldu ama ben alışamadım, annemi üvey anne gibi görüyordum, hep babanemi özlüyordum..18 yaşıma kadar anneme anne diyemedim..neyse..şimdi benim bilinçaltı farz oldu gibime geliyor, vardır muhakkak birşeyler..
üüüüüüütamam bisssuru mama yapben tr gelene kadar coktaaan zayiflamis olurum ne de olsa diyet bitmis olur
cidden film gibiymis cocuklugun hopisimsen kac yasindaymissin onlar seni babaannene biraktiklarinda? almanya'ya neden seni goturmemisler ki, veya neden sonradan aldirmamislar? gerci vardir mutlaka kendilerince hakli sebepleri. kiyamam ben sana ya oiy cidden, kimbilir neler cikar senin bilincaltindan..
üüüüüüücanım annem doğum için tr geliyor , ben 20 günlük falan olunca tekrar almanaya ya dönüyor..orada bakacak kimse yok diye beni babaneme bırakmış..belkide babanem çok ısrar etmese başının çaresine bakabilirdi bir şekilde ama babanem ilk çocuğunun ilk çocuğunu vermemiş anneme..sonrası bir dram , en azından benim için...
oturdum ağlıyorum
[video]http://www.izlesene.com/video/karmate-karaduman/2990313[/video]
üüüüüüücanım annem doğum için tr geliyor , ben 20 günlük falan olunca tekrar almanaya ya dönüyor..orada bakacak kimse yok diye beni babaneme bırakmış..belkide babanem çok ısrar etmese başının çaresine bakabilirdi bir şekilde ama babanem ilk çocuğunun ilk çocuğunu vermemiş anneme..sonrası bir dram , en azından benim için...
inan ne diyecegimi bilemiyorum hopisim ben de uzuldum simdi cokcok zordur eminim aile kavrami tam gelisemeden buyumek. annene uzun sure anne diyememen de cok normal boyle bir durumda.. kiyamam simdi gelip sana sarilasim geldi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?