- Konu Sahibi Handandandan
-
- #47.121
dukan topiğine sorsana betüş, onlardada yanma üşüme oluyormu?üşüme açlıktan olabilirde yanma neden??şu an benimde yüzüm yanıyor ama hava hem sıcak artı peteklerde yanıyor (çocukalar yıkandı)hopişde cayır cayır..yani havalar oradada sıcakmı bilmiyorum , sıcaktan olabilirmi??
kız sen kendini incelmiş hissediyosan gersi boş bee..illa birileri tasdikmi etmek zorunda..sen tartıdaki rakamlara takıl boşver insanları..
kizlar ya bi yardimesim degisik bisiler istemisti turk mutfagindan hastayiz ya ise gitmiyor oglende kahvalti edecek diye sabah google'dan tarif buldum mayali hamurdan sodali pogaca iste ici peynirli... daha once hic hamur yogurmadim ama :26: hamuru baya civik bisey oldu azar azar un kattim ele yapismayacak gibi ama hala yumusakken ustunu sardim kaloriferin yaninda 1 saat durdu ama hicbi kabarma olmadi sonra firini cooook az acip icinde biraz beklettim biraz kaabrdi iste. sonra normal yuvarladim vs. firina koydum 2 dk sonra pat butun elektrikler kesildi. firin&ocak benim elektrikli bu arada sacma sapan bisi,evde vardi diye almamistik keske alsaymisiz. neyse esim elektrigi geri acti ama bu kez firinda bi cozutma oldu sanirsam, cunku ustu hic pisirmiyor alti pisiriyor (hatta yakiyor demeliyim). ust resmen cig... icinden hic bahsetmiyorum bile. ooof of. firinla ilgilidir dimi yani yoksa benim hamurun dandikligi mi ya :26: hic boyle bi felaketle sonuclanan bir mutfak maceram olmamisti. sonuc: aksam yemegi vakti oldu pogacalar 1 saattir pismedi mubarek de daha kahvalti bile etmedi, bekleyis suruyor
oo bebişim hamurlar poğaçalar havada uçuşuyor..topikten ayrılmak sana yaramıyor zannımca
gelelim soruna:mayan kesildiyse hamurun kabarmaz fulişim.çok az kabarır ki senin hamurundada bir kesilme söz konusu gibi..ben önce mayayı kabartır, sonra unla buluştururum.ama oktay usta direk unla mayayı karıştırıyor ama o da onun ustalığı olsa gerek..neyse..hamurun büyük ihtimalle geç pişecek ve sert olacak..hele ki fırında sorunluysa..off..bence yarın tekrar baştan hamurunu yoğur ve fırının en üst tarafında düşük ayarla pişir..zamanla fırınını tanır, süreleri ona göre ayarlarsın zaten..tarif istersen ben sana veririm, ne işin var öyle sitelerde mitelerde tarif arıyosun aaaa
hamurlar havada ucusuyor haha evet biraz oyle oldu cidden :26: instant maya diye direkt unla karistirdim hopisim ya oyle yaziodu, ama zaten en onemli sorunu anlamis bulunmaktayiz. firinin ust tarafindaki element dedikleri yer bozulmus o anlattigim elektrik kesilme olayi da ona bagliymis. esim kontrol etti firinin sadece alti sicak ust taraf soguk.. servisi aradik gelip yapacaklar, o parcayi degistirecekler. firinda pisecek tonla sey vardi aklimda ona gore malzeme almistim dun et vs mubarek icin, hepsini buzluga attim servis gelene kadar oohoooo bozulurdu hepsi. boyleyken boyle hopisim, dolayisiyla firin tamir olana kadar hamurlar falan bi sure havada ucusamayacak... hee hamur konusuna da gelince... kesilme olayi nedir nasil olur neye benzer hic bilmiyorum hamur konusunda inanilmaz tecrubesizimhamurlu bisey yapacaksam burada marketten hazir yogurulmus, hatta cogu zaman hazir acilip rulo yapilmis hamuru aliyorum bir iki ic falan koyup mubarege "hamarat turk hanimi" havasi yapiyorum bidaha hamur yogurmaya tesebbus edecek olursam once sana daniscam soz burada usta dururken gittim internetteki bloglara baktim hata bende dukan tariflerini iyi yapiyorum diye kendimi bisey sandim, ama isin icine un ve maya girince elime yuzume bulastirdim :26:
hmm.. instant mayaylada güzel bir sonuç alırsın tabii fulim..o zaman senin fırın sana yamuk yapmış, tamir olunca ilk iş yeni baştan hamur yoğuralım tamammı..kız valla benim burnuma şu an fırından poğaça kokusu geliyor sankisana yazarken hayal gücümü ne kadar zorladıysam birde fulim benim bir buzluk poğaça tarifim var, yapıyosun buzluğa atıyosun..sonra arada yapıp yiyosun..elinin altında her daim hamur işi oluyo..sen değil tabii, mübarek insan için bu tarif..
harikasın büşüm..ayakta alkışlıyorum seni
Yahu nedir bu benim başıma geleler böyle
Bugün bir telaşe bir hengame ki sormayın..Bilgisayar gibi gözü çıkmasın bunun sen sabah sabah çökkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...
Ödüm patladı yedek fln alamadım kaç zamandır hiç boş kalamadığım için
Neyseki kurtardık
Bilgisayar yeniden kurulunca biraz da hızlandı sanki.Kızıma doğum günü hazırlıkları yapıyorum ne zamandır biliyosunuz..Tütü için alışverişimi de yaptım.Masaya da renkli tüller fln aldım...
kardeşimin daha gelmesine aylaaaaarrrrrrrrrr olan bebeği için battaniye diktim gece..Derdin ne kızım bu kadar iş arasında demeyin.Stres atma yöntemim o benim.Boşta kalınca insanın düşünmeye çok zamanı oluyor.Böyle koşturmaca her zaman insanı dinç tutuyorÇokta cici oldu beeeeeeeeeeeee..Birde kenarlarına fırfır yapmak lazım diye bugün yemek saatinde düştüm yollara..Aradım taradım aldım.Sonra netten bakınca daha güzelleri olduğunu gördüm.Şimdi o daha güzellerden almak lazım
Bir taraftandan da yeni yeğen için alışveriş derken bütçem de dibe vuracak kızlar az kaldı.Zaten işe döndüğümden beri maaş flnda verdikleri yok.Bizim müdürün yoğun bakım olayı da devam ettiğinden para soramaz olduk ne yalan söyleyeyim.Ama bu kadar alışveriş yapmışken de kendime arada bir babet almadım değil yaniO kadarcıktan bişey olmaz..
Bu hafta yaptığım kaçamak rezilliğinden sonra tartı da da umudum yok zaten.Ama düne göre bugün biraz daha indi kilom..İnşallah cuma ya en azından aynı kalmayı başarmış olurum.
Akşam da olmuş beeee..Yalan dünyanın vasviye teyzesi olaydı: Ne çektin be hilalim derdi bana
ayy dün tavuk kıymasından köfte yaptım... tarifi nasıl okuduysam yarım yambalak.... yumurtasız mumurtasız dereotu çok koymuşum bir acayip oldu... yenir amaa.... ayyy bir şeyide becersem aaahhhh ahhhhh.....
ah betüşüm ahh bi öğrenemedin karnını doyurmayı pardon yemek yapmayı :) yani karın her türlü doyuyorda yemek yapamıyon be kuzumbak dur az daha kaldı sınavlardan sorna kaçayım sana ben bir iki gün oooh dukan usulü bir güzel yimekler yapayım dolabını doldurup geri dönetyim 1 aylık yimeklerle
bu dukan bana bir şeyler yapıyorya hadi hayırlısı
çok halsizim, akşamları resmen çok üşüyorum gündüzleri resmen pişiyorum misal şuan yüzüm cayır cayır yanıyor koca gün bu yanmayı hissediyorum bir garip şeyler oluyor içerde :)
onun dışında dukana alıştım gibi.. eee evde de başka biri olmayınca önümde yiyen içen olmayınca canımda çekmiyor bir şeyler..... o konuda şanslıyım ama kimse bana zayıfladın demiyor çok can sıkıcııı..... sen inceldin sanki felam deseler..... ki koca göbeğem gitti en azından yarıya indi yani... pantalonlarım bollaştı felam... neyse yarın kızlarla buluşuciik belkim biri der :)) aynı zamanda gözlerimin altıda mor mor....
yürüyüş ayakkabısı almak istiyorum şu kalçayı çalıştıranlardan..... önerisi olan var mı?
Ay şu mayalı hamurla bende hiç birşey yapamıyorum.Hep hüsranla sonuçlanıyor.Benim pişmesinde fln bir sıkıntı olmuyo ama tadı ekşi ekşi oluyor.kizlar ya bi yardimesim degisik bisiler istemisti turk mutfagindan hastayiz ya ise gitmiyor oglende kahvalti edecek diye sabah google'dan tarif buldum mayali hamurdan sodali pogaca iste ici peynirli... daha once hic hamur yogurmadim ama :26: hamuru baya civik bisey oldu azar azar un kattim ele yapismayacak gibi ama hala yumusakken ustunu sardim kaloriferin yaninda 1 saat durdu ama hicbi kabarma olmadi sonra firini cooook az acip icinde biraz beklettim biraz kaabrdi iste. sonra normal yuvarladim vs. firina koydum 2 dk sonra pat butun elektrikler kesildi. firin&ocak benim elektrikli bu arada sacma sapan bisi,evde vardi diye almamistik keske alsaymisiz. neyse esim elektrigi geri acti ama bu kez firinda bi cozutma oldu sanirsam, cunku ustu hic pisirmiyor alti pisiriyor (hatta yakiyor demeliyim). ust resmen cig... icinden hic bahsetmiyorum bile. ooof of. firinla ilgilidir dimi yani yoksa benim hamurun dandikligi mi ya :26: hic boyle bi felaketle sonuclanan bir mutfak maceram olmamisti. sonuc: aksam yemegi vakti oldu pogacalar 1 saattir pismedi mubarek de daha kahvalti bile etmedi, bekleyis suruyor
Hilalcim bizi biraz da bu guzel havalar mahvediyor sanirim sairin dedigi gibi yani,diyete sadik kalamamak,para harcayasimizin tutmasi ustune ustelik beklenmedik sinir katsayimizi yukselten olaylar falan ama napiyoruuuuz hicbiseyi kafaya takmamaya calisarak battaniye dikmeye devam tatlim hazirlar ne kadar guzel olursa olsun teyzesinin yorgun argin bi gece vakti yaptigi el emegiyle hicbi guzellik yarisamaz ellerine saglik, gelecek bebek de saglikla gule gule kullansin onu sen de babetlerini tabii
betüşüm o halsizlik bende de oluyordu bir de kolumu kaldırsam yoruluyordum yürüyüş yaparken sürekli nefesim kesiliyordu zaten ben bu yüzden bırakmak zorunda kaldım ama sen bırakma tabiimaşallah gidiyor kilolar seni uzun zamandır görmeyen biri şuan gördüğünde inceldiğini anlayacaktır sürekli gören insanlar anlamaz :)
kız hamurdan korkulurmu beee..en sevdiğim işdir..yapmak ve yemek..yapa yapa , yiye yiye bu hale geldim işteeayy hopisim ne guzel olur su firin tamir olsun sinavimi da bir atlatayim haftaya carsamba bos gunum ya girisirim yine hamuraoncesinde sana mesaj atarim tarif icin yalniz bu kez de tutturamazsam pes edicem hamurdan korktugum kadar hicbir seyden korkmuyorum desem yeridir :18:
kız napcan dukanı bulup, gitmene gerek yok, kargoyınan bir turkısh delıght, bir "antep baklava" göndersen yeterBeybileeeeeeeeeeeeeer.............
Sıkı durun perşembe bildirimim geliyoooooo...........
64.7777777777777777777777
hay dukan amca seni yaradana kurban..... bulcam ben seni... hedefimi ulaşayım söz :)))) yawww ne mübarek insanmış bu dukan amca yaa.....
kız hamurdan korkulurmu beee..en sevdiğim işdir..yapmak ve yemek..yapa yapa , yiye yiye bu hale geldim iştee
kız napcan dukanı bulup, gitmene gerek yok, kargoyınan bir turkısh delıght, bir "antep baklava" göndersen yeter...sonra bir bakmışsın dukan olmuş koca göbekli koca totolu bir adam..
kızlar kilomda en ufak bir oynama yok..yarın regl olucam ve gerim gerim gerildim..yüzümü kaşımaktan bir hal oldum..bu hafata sabitim anlayacağınız, önümüzdeki haftalara bakıcaz artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?