Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

kizlar ya bi yardim esim degisik bisiler istemisti turk mutfagindan hastayiz ya ise gitmiyor oglende kahvalti edecek diye sabah google'dan tarif buldum mayali hamurdan sodali pogaca iste ici peynirli... daha once hic hamur yogurmadim ama :26: hamuru baya civik bisey oldu azar azar un kattim ele yapismayacak gibi ama hala yumusakken ustunu sardim kaloriferin yaninda 1 saat durdu ama hicbi kabarma olmadi sonra firini cooook az acip icinde biraz beklettim biraz kaabrdi iste. sonra normal yuvarladim vs. firina koydum 2 dk sonra pat butun elektrikler kesildi. firin&ocak benim elektrikli bu arada sacma sapan bisi,evde vardi diye almamistik keske alsaymisiz. neyse esim elektrigi geri acti ama bu kez firinda bi cozutma oldu sanirsam, cunku ustu hic pisirmiyor alti pisiriyor (hatta yakiyor demeliyim). ust resmen cig... icinden hic bahsetmiyorum bile. ooof of. firinla ilgilidir dimi yani yoksa benim hamurun dandikligi mi ya :26: hic boyle bi felaketle sonuclanan bir mutfak maceram olmamisti. sonuc: aksam yemegi vakti oldu pogacalar 1 saattir pismedi mubarek de daha kahvalti bile etmedi, bekleyis suruyor

doğru dedin yaaa onlara sorayım bi benn..... inceldim inceldim :))) deli olcam yakında valla..... tamemen kiloyla bozdum kafayı....

oo bebişim hamurlar poğaçalar havada uçuşuyor..topikten ayrılmak sana yaramıyor zannımca

gelelim soruna:mayan kesildiyse hamurun kabarmaz fulişim.çok az kabarır ki senin hamurundada bir kesilme söz konusu gibi..ben önce mayayı kabartır, sonra unla buluştururum.ama oktay usta direk unla mayayı karıştırıyor ama o da onun ustalığı olsa gerek..neyse..hamurun büyük ihtimalle geç pişecek ve sert olacak..hele ki fırında sorunluysa..off..bence yarın tekrar baştan hamurunu yoğur ve fırının en üst tarafında düşük ayarla pişir..zamanla fırınını tanır, süreleri ona göre ayarlarsın zaten..tarif istersen ben sana veririm, ne işin var öyle sitelerde mitelerde tarif arıyosun aaaa

hamurlar havada ucusuyor haha evet biraz oyle oldu cidden :26: instant maya diye direkt unla karistirdim hopisim ya oyle yaziodu, ama zaten en onemli sorunu anlamis bulunmaktayiz. firinin ust tarafindaki element dedikleri yer bozulmus o anlattigim elektrik kesilme olayi da ona bagliymis. esim kontrol etti firinin sadece alti sicak ust taraf soguk.. servisi aradik gelip yapacaklar, o parcayi degistirecekler. firinda pisecek tonla sey vardi aklimda ona gore malzeme almistim dun et vs mubarek icin, hepsini buzluga attim servis gelene kadar oohoooo bozulurdu hepsi. boyleyken boyle hopisim, dolayisiyla firin tamir olana kadar hamurlar falan bi sure havada ucusamayacak... hee hamur konusuna da gelince... kesilme olayi nedir nasil olur neye benzer hic bilmiyorum hamur konusunda inanilmaz tecrubesizim hamurlu bisey yapacaksam burada marketten hazir yogurulmus, hatta cogu zaman hazir acilip rulo yapilmis hamuru aliyorum bir iki ic falan koyup mubarege "hamarat turk hanimi" havasi yapiyorum bidaha hamur yogurmaya tesebbus edecek olursam once sana daniscam soz burada usta dururken gittim internetteki bloglara baktim hata bende dukan tariflerini iyi yapiyorum diye kendimi bisey sandim, ama isin icine un ve maya girince elime yuzume bulastirdim :26:

hmm.. instant mayaylada güzel bir sonuç alırsın tabii fulim..o zaman senin fırın sana yamuk yapmış, tamir olunca ilk iş yeni baştan hamur yoğuralım tamammı..kız valla benim burnuma şu an fırından poğaça kokusu geliyor sankisana yazarken hayal gücümü ne kadar zorladıysambirde fulim benim bir buzluk poğaça tarifim var, yapıyosun buzluğa atıyosun..sonra arada yapıp yiyosun..elinin altında her daim hamur işi oluyo..sen değil tabii, mübarek insan için bu tarif..

ayy hopisim ne guzel olur su firin tamir olsun sinavimi da bir atlatayim haftaya carsamba bos gunum ya girisirim yine hamura oncesinde sana mesaj atarim tarif icin yalniz bu kez de tutturamazsam pes edicem hamurdan korktugum kadar hicbir seyden korkmuyorum desem yeridir :18:

harikasın büşüm..ayakta alkışlıyorum seni

teşekkür ederim hopişim.. kaldı 48 :)

nee çektiiin bee hilalimmm :) valla gözümde canlandıda allah sabır versin sana kuzum D:

ayy dün tavuk kıymasından köfte yaptım... tarifi nasıl okuduysam yarım yambalak.... yumurtasız mumurtasız dereotu çok koymuşum bir acayip oldu... yenir amaa.... ayyy bir şeyide becersem aaahhhh ahhhhh.....

ah betüşüm ahh bi öğrenemedin karnını doyurmayı pardon yemek yapmayı :) yani karın her türlü doyuyorda yemek yapamıyon be kuzum bak dur az daha kaldı sınavlardan sorna kaçayım sana ben bir iki gün oooh dukan usulü bir güzel yimekler yapayım dolabını doldurup geri dönetyim 1 aylık yimeklerle

hahahaaa kız tatilde iş mi yapçan seni dört gözle bekliyorummm

Beybileeeeeeeeeeeeeer.............

Sıkı durun perşembe bildirimim geliyoooooo...........

64.7777777777777777777777

hay dukan amca seni yaradana kurban..... bulcam ben seni... hedefimi ulaşayım söz :)))) yawww ne mübarek insanmış bu dukan amca yaa.....

betüşüm o halsizlik bende de oluyordu bir de kolumu kaldırsam yoruluyordum yürüyüş yaparken sürekli nefesim kesiliyordu zaten ben bu yüzden bırakmak zorunda kaldım ama sen bırakma tabii maşallah gidiyor kilolar seni uzun zamandır görmeyen biri şuan gördüğünde inceldiğini anlayacaktır sürekli gören insanlar anlamaz :)

Ay şu mayalı hamurla bende hiç birşey yapamıyorum.Hep hüsranla sonuçlanıyor.Benim pişmesinde fln bir sıkıntı olmuyo ama tadı ekşi ekşi oluyor.

Vallahi eminoşum ya..Diyet bozmak konusunda nazarlara geldim.Kenafir gözlü arkadaşlarım zayıfladı zayıfladı dedilerNazarlara geldim.
Hemen silkelenmek lazım çünkü ben hala ayyyyyyyyy yesem mi yemesem mi modundayım.Hiç böyle değildim önceden..

Bu arada şu paylaşım azlığına büşra dikkat çekmiş ama bi kararlar vermek lazım.Gelmeden gitmeden paylaşmadan olmuyor bu iş..Günlük mesaj limiti mutlaka gerekli.Bir kaç hafta bizi ihmal edeni gönderelim gitsin.Kimse alınmasın bana ama millet çatır çatır paylaşımlar öneriler tavsiyeler...Kıskanıyorum

evet çok halsizlik oluyoo... akşam 10 dedimmi uyku moduna giriyorum... yürürken yorulmakta cabası bakalım kilolar gidiyo ya olsun kadarcık razıyım :)))

Günaydın bayanlar görüyorum ki yine gelen giden yok topic te hilalin de söylediği gibi mesaj limiti koyalım diyorum. Nedir bu yani ya? Kızlar bu topic görüşmek konuşmak ve paylaşımda bulunmak için giriyorum çıkıyorum akşama kadar 2 sayfa ancak yazıyoruz.

Birde menülerde sıkıntı var nagihan ve betül dışında menü paylaşımı göremiyorum? Onlarda sık sık olmuyor. Menüleri paylasmaz isek nasıl moral bulacağız doğruyu yanlısı nereden öğreneceğiz?

Haydi bakayım toparlanın ve herkes topicte ki trafiği arttırmak adına bir öneride bulunsun haydiyin gençler genç kalanlar çıtır hatunlar :):):) piliçler sizi :) 36 beden şortlu ve tatlı baaaaayanlarr :):):):):):)

aaa menümü yazayım ben

hep aynı olunca yazmak sıkıyo beni....

sabah

6 minik tavık köftesi

öğle
tavuk budu fırında
yanına yoğuurtt

ara
yoğurtt + 4 tavuk köftesi + 2 kaşık kepek (yoğurda katıyorum)

akşam
arkidişlerle tavık partisi.... hiç yemiyomya yazık bana.... hasret kalmıştım tavığa zaten
aaartıı zero taam mııı....

su su suuu suuu.... yeşilçay form çayı

kız hamurdan korkulurmu beee..en sevdiğim işdir..yapmak ve yemek..yapa yapa , yiye yiye bu hale geldim iştee

kız napcan dukanı bulup, gitmene gerek yok, kargoyınan bir turkısh delıght, bir "antep baklava" göndersen yeter...sonra bir bakmışsın dukan olmuş koca göbekli koca totolu bir adam..

Bence kural ihlali için herkesin ayda 2 hakkı olsun...Neticede acil durum her zaman sözkonusu olabilir.Onun dışında hiç kimseye taviz verilmesin.Cuma günleri şöyşle bir tablo kullanalım.

Edit....Kaç kere tablo koydum ama bugün göstermeye niyeti yok sayfanın ((((((

Menü paylaşımı
Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar
marti
btlbetul
bsrmhmmt
ozdemi
trulyscrumptions
lypsa
hoppidicik
noraaa
maBaby
nagieymen

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar
marti
btlbetul
bsrmhmmt
ozdemi
trulyscrumptions
lypsa
hoppidicik
noraaa
maBaby
nagieymen

Son düzenleme:
kızlar kilomda en ufak bir oynama yok..yarın regl olucam ve gerim gerim gerildim..yüzümü kaşımaktan bir hal oldum..bu hafata sabitim anlayacağınız, önümüzdeki haftalara bakıcaz artık

öpecem.... öpmeden bırakmam..... kız valla aklıma geldi yollıyayım kestane şekeri dediydim içimden haa..... amaa yer mi ki bu adam....

kızlar kilomda en ufak bir oynama yok..yarın regl olucam ve gerim gerim gerildim..yüzümü kaşımaktan bir hal oldum..bu hafata sabitim anlayacağınız, önümüzdeki haftalara bakıcaz artık

hopiş hiç yazmıyon ne yiyiyon ne içiyon.... azcık kulak çekerdik... yeşil çay içiliyomu su içiliyomu gerçi kimse yazmıyo ama yazalım yaa.... yazınca liste dışına çıkmaya utanıyo insan... baskı oluyo bari...

Selam kızlar, geçmişi okudum başka takımlarda da uygulama bu şekilde mesaj sayılarını haftalık ya da günlük olarak sayıp yazalım, menülerde herkes düzenli yazarsa bir disiplin olur en azından.

Yazayım bari hemen menümü :)

Sabah
1 bardak maydanoz suyu.
1,5 tabak karnıbahar yemeği
1 d.çavdar ekmeği

Öğle
1,5 kase çorba
3 kaşık kuru fasulye

Ara: 1 elma

Akşam 6'dan önce 1 paket form bisküvi

Artık akşam 6'dan sonra ağzıma çay ve süt dışında birşey sürmüyorum, sebze yemeği bile olsa, mesela dün karnıbaharı canım çok çekti yemedim ama sabah kahvaltıda doya doya yedimm :))

Spor: 1 saat yürüyüş
3 bardak yeşilçay+1 litreye yakın sıvı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…