Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Yeni bi ortama alışmak başlangıçta hep zordur ama sen girişkinliğinle hemen kaynaşırsın.
Kız dur akşam akşam ne muzu bırak miden dinlensin biraz bence onu es geç

Birbeste:
Beril77:
Silvers:
Kitkurdu:75 dk
Hily25:
Sevda-gul:
Mirayzuhal:
Selinmh:

Dünü pek telafi edemedim; mahcubum artılar yüzünden sadece okuyorum

menüm
sabah peynirli tost
çay
ara sütlü kahve

öğle
bikaç tane kuşbaşı et
yoğurt
yayla çorbası
ara biberli ekmek

akşam
sebzeli et sote biraz fazlabyedim
5 yaprak sarması
1 dilim ekmek
peynir
çay

canım benim afiyet olsun :) sabah çok güzel, öğle fena değil ama biraz az akşam karışmış :) hem et sote hemde yaprak sarması yemek yerine tek bir yemeği tercih etmeye çalış.. et sote yiyiyorsa yanına koca bir kase salata koy. yok sarma yiyeceksen yanına kocaman bir kase yoğurt koy ekmek yeme..

Bu arada ki biberli ekmek nedir bilmiyorum ama korbonhidrat grubunu genelde pek ara öğün olarak tüketme, boşa karbon hidrat almak kilo vermeyi zorlaştırıyor. Onun yerine 10-15 tane badem ya da fındık ye.. illa karbon hidrat diyosan iki tane diyet bisküvi ye.. bunları halledersen hem menun süper olacak hemde ilerde de böyle rahatça devam edebilirsin :)

Menümü yazayım ben
Sabah
2 yumurta peynır omlet tereyağlı

Öğle
Peynır Salatalık

Aksam
Tavuk Çorbası 2 kase
( tavuk suyuna tavuk dıdıkledım)

Su 4 lt
Spor
100 Kürek 5 dak
70 dakıka eklıptık

Birbeste:
Beril77:
Silvers:
Kitkurdu:75 dk
Hily25:
Sevda-gul:
Mirayzuhal:
Selinmh:

Dünü pek telafi edemedim; mahcubum artılar yüzünden sadece okuyorum
Saçmalama ya ne mahcubiyeti
Eğer kaçamak yapıp +çıksan tamam kızarız ama bu hafta hata yapmadın dünkü ekmeği saymazsak
Artık ne yapacaksan yap bak yetişecem sana

Geçmiş olsun canım
tesekkur ederim canm ins gecicek bakalim :)

canm cok cok gecmis olsun dikkat et kendne isinmadan baslama sakin yuruhuse filan banada aynisi olmustu cok aciyor bilirim nasil oldun simdik daha iyimisin ..takimmizin gururna nazar degdi yahuu

Herkese günaydın
Beklediğim gibi oldu yoğurt işe yaradı
Veeeee ikili rakamlara adım atmış oldum çok sevindim
zuhaliim supersin gercekten maslllah yorurt isini bende bi deniym

hilal nerde kayip yardimcim
selin gelemez damadim hasta onu biliyomda
ay damadin kurban olsun sana :) damat hala pek bi atesli simdik uyudu bende size kostum :)

canm neler dusundun oyle senn gibi tatli bi kiza oyle seyler yapilirmi sensiz olurmu hic bidaha gitmek yok tammmi :) her zorlugu bizimle paylaski paylastikca azalsin tok olsun :)

Kızlar her gün ne konuşuyoruz ama ne işe yaradıklarını pek bilmiyoruz. ben dün bir yazı için biraz araştırma yaparken topladım bunları en özet halini sizinle de paylaşayım:

Karbonhidratlar ne iş yarar: özetle vücudumuzun odunlarıdır. enerjiyi onlar sağlarlar. beynimiz en çok karbonhidratları yakarak kendisine enerji sağlar. vücudumuzun proteinin direk olarak yakılmasını engelleyerek, kas kaybımızı önlerler. bu yüzden napıyoruz, ölçüsünde ekmek yiyiyoruz

Protenler ne işe yarar: proteinler vücudumuzun tuğlalarıdır. kas dokularımız proteinlerden oluşur. vücudumuz içinde önemli bir enerji kaynağıdır. ancak protein yakmanın zararı, vücudumuza lazım olan tuğlaları kullanmak gibi olabilir. bu yüzden dikkatli olmak gerekir. vücudun yakmak için en çok uğraştığı şey proteinlerdir ve yaktığında hepsini enerji olarak kullanır. bu yüzden protein diyetleri işe yarar ama tehlikelidir.

Sebzeler ne işe yarar: o lifli gıda dedikleri şeyler var ya işte bu sebzeler oluyor kendileri. helede o yeşil sebzeler.. kendilerinin bağırsak sistemini çalıştırırlar. yani kabızım diyorsanız vücudunuz sebze yolla biraz daha diye sinyal veriyor demektir :) ayrıca inisülin dengesinide sağlamada büyük görevler üstleniyorlar. yani o birden beliren açlık krizleri, çikolata aşermeleri hep bu sebzeleri dışladığımız için oluyormuş.

Meyveler ne işe yarar: işte doğal tatlılar biliyorum çikolatanın yanında pek cazip değiller ama en kaliteli şeker kendilerinde bulunuyor. üstelik -hepsi olmasa da- pek çok meyve bu tatlı krizlerini önlüyor ve hatta cildimizi bile gençleştiriyor. araştırmalara göre meyveler bağışıklık sistemimizin de en yakın destekçisi.. yani meyve yoksa vücudun cephanesi azalıyor :)

işte genel durumu böyleymiş :) inşallah işinize yarar :)

Menümü yazayım ben
Sabah

Öğle
Peynır Salatalık

Aksam
Tavuk Çorbası 2 kase

Su 4 lt
Spor
100 Kürek 5 dak
70 dakıka eklıptık
Ben pek menü göremedim ortalıkta gören varmııı huuu huu
Sporlarda yapılmış
Berilim gelde şu sayfa hareketlensin

birbeste:
beril77:
Kitkurdu:75 dk yuruyus
silvers:
selinmh:30 dk yuruyus
hily25:
matilda:
mirayzuhal:
sevda-gul

Menümü yazayım ben
Sabah

Öğle
Peynır Salatalık

Aksam
Tavuk Çorbası 2 kase

Su 4 lt
Spor
100 Kürek 5 dak
70 dakıka eklıptık

ben şimdi soruyorum sana kaptanım bu menün enerji kaynağı karbonhidratları nerede? bu menün cephanelik olacak meyveleri nerede? bu menünün denge sağlayacak bağırsakları dürtükleyecek sebzeleri nerede?

Birbeste:
beril77: 75 yürüyüş+ Kürek
Kitkurdu:75 dk yuruyus
silvers:
selinmh:30 dk yuruyus
hily25:
matilda:
mirayzuhal:
sevda-gül

ben şimdi soruyorum sana kaptanım bu menün enerji kaynağı karbonhidratları nerede? bu menün cephanelik olacak meyveleri nerede? bu menünün denge sağlayacak bağırsakları dürtükleyecek sebzeleri nerede?
Canım bırsey ıstemıyor
Proteyınıde spor ıcın yedım gıbı
Arpa suyu Yada üzüm suyu ıstıyom ben

hazır başlamışken bu haftanın savunmasınıda geçeyim ben :) ben 3 gün sonra regliyim. hevesle bekliyorum. yumuş yumuş oldum :) bu yüzden muhtemelen kilom pazartesiye oynar umudum var ama bu güne yetişemedim

Insallah önemlı bırseyı yoktur tosunumun

hazır başlamışken bu haftanın savunmasınıda geçeyim ben :) ben 3 gün sonra regliyim. hevesle bekliyorum. yumuş yumuş oldum :) bu yüzden muhtemelen kilom pazartesiye oynar umudum var ama bu güne yetişemedim
Gectıııııı haftaya ınsallah canım
Burda olmana sevındım

Canım bırsey ıstemıyor
Proteyınıde spor ıcın yedım gıbı
Arpa suyu Yada üzüm suyu ıstıyom ben

oooooo şu kiloları verelim onları hep beraber parti yapıp içicez :) sen ne bakıyosun cannın ne istediğine, sen yiyeceksin vücudun çalışsın yoksa hemen alışıyor tembelliğe.metabolizma hızını da düşürüyor, ohh hayat ona ve yağlara güzel sonra :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…