Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Bugünkü mönüm

Sabah peynir, bir haşlanmış yumurta, ekmek, bir çay kaşığı reçel

Ara: kiraz

Öğle: patlıcan kebabı, ayran

Ara: yok

Akşam: bir dilim ızgara balık, roka

Su: iki litre
spor: bir saat

يَقُولُ اللَّهُ تَعَالَى Allah-u Teala der ki اُنْظُرُو اِلَى عَبْدِى Benim kuluma bakın! اِبْتَلَيْتُهُ بِاالطَّعَامِ وَ الشَّرَابِ فِى الدُّنْيَا Ben kulumu dünyada yemek ve içmek ile imtihan ettim… Yani onun önüne türlü türlü yiyecekler ve içecekleri koydum, sofrasını donattım ve her nimetimi ona ulaştırdım. Bu nimetlerin ne kadarını kullanacak ve ne kadarını benim rızamı umarak terk edecek diye onu imtihan ettim. فَصَبَرَKulum ise sabretti وَتَرَكَهُمَاVe ikisini de terk etti… Yani imkânı vardı, doyuncaya kadar yiyebilirdi ve içebilirdi. Ama kulum benim rızamı düşünerek yememeye ve içmemeye sabretti ve ikisini de benim rızam için terk etti.

Bundan sonra Cenab-ı Hak şöyle buyurur: اِشْهَدُو يَا مَلآئِكَتِى Ey meleklerim şahit olun! مَا مِنْ اَكْلَةٍ يَدَعُهَا Kulumun terk ettiği hiçbir lokma yoktur ki اِلاَّ اَبْدَلْتُهُ بِهَا دَرَجَاتٍ فِى الْجَنَّةِ Ben o lokmaya mukabil cennette ona dereceler vermemiş olayım. Yani kulumun benim rızam için terk ettiği her lokmaya mukabil ben de ona cennette dereceler vereceğim… Bu ne büyük bir devlettir! Ve cennetin yüksek derecelerine kavuşmayı umanlar ve buna ciddi çalışanlar için ne büyük bir irşaddır.

Evet, hadis-i şeriften öğrendik ki: Allah’ın rızası için sabredilen açlık ve susuzluk, Allah’a en sevgili amellerden birisidir. Bu ameli sebebiyle, Allah-u Teâlâ meleklere karşı o kulu ile iftihar eder. Ayrıca kulunun kendi rızası için terk ettiği her bir lokmaya mukabil cennette ona dereceler verir.

Açlık hususunda Peygamber Efendimizden birçok hadis-i şerifler nakledilmiştir. Bu hadislerden bazıları şunlardır:

لاَ تُمِيتُ الْقُلُوبَ بِكَثْرَتِ الطَّعَامِ وَ الشَّرَابِ ، فَاِنَّ الْقَلْبَ كَاالزَّرْعِ ، يَمُوتُ اِذَا كَثُرَ عَلَيِهِ الْمَاءُ

Allah’ın Resulü (sav) şöyle dedi: Kalplerinizi çok yemek ve içmekle öldürmeyiniz. Muhakkak ki kalpler tarla gibidir. Ondaki su çok olursa ölür.

عَنْ حَصَانٍ قَالَ رَسُولُ اللَّه صلى الله عليه و سلم اَفْضَلُكُمْ عِنْدَ اللَّهِ مَنْزِلَةً يَوْمَ الْقِيَامَةِ اَطْوَلُكُمْ جُوعًا وَ تَفَكُّرًا فِى اللَّهِ سُبْحَانَهُ ، وَ اَبْغَضُكُمْ عِنْدَ اللَّهِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ كُلُّ نَؤُمٍ اَكُولٍ شَرُوبٍ

İmam Hasan’dan (r.a.) rivayet edilmiştir. Allah’ın Resulü (sav) şöyle dedi: Kıyamet günü makam olarak en faziletliniz, dünyada açlığı en uzun olanınız ve Allah’ın azametini tefekkür edeninizdir. Kıyamet günü en sevimsiziniz ise, çok uyuyan, çok yiyen ve çok içendir.

جَاهِدُو اَنْفُسَكُمْ بِاالْجُوعِ وَ الْعَطَشِ ، فَاِنَّ اْلاَجْرَ فِى ذَالِكَ كَأَجْرِ الْمُجَاهِدِ فِى سَبِيلِ اللَّهِ ، وَ اِنَّهُ لَيْسَ مِنْ عَمَلٍ اَحَبُّ اِلَى اللَّهِ مِنْ جُوعٍ وَ عَطَشٍ

Allah’ın Resulü (sav) şöyle dedi: Açlık ve susuzluk ile nefislerinizle cihat edin. Muhakkak ki bu cihadın mükâfatı, Allah yolunda cihad edenin mükâfatı gibidir. Allah-u Teâlâ’ya, açlıktan ve susuzluktan daha sevgili bir amel yoktur.

عَنْ عَائِشَةِ قَالَ رَسُولُ اللَّه صلى الله عليه و سلم اَدِيمُو قَرْعَ بَابِ الْجَنَّةِ يُفْتَحُ لَكُمْ ، بِاالْجُوعِ وَ الْعَطَشِ

Hz. Aişe’den (r.a.) rivayet edilmiştir. Allah’ın Resulü (sav) şöyle dedi: “Cennetin kapısını çalmaya devam ediniz ki size açılsın.” Hz. Aişe sordu: “Ne ile çalalım?” Efendimiz (sav) şöyle cevap verdi: “Açlık ve susuzlukla.”

Kızlar selam çok yorgunum ama araba işini hallettik artık benimde ayaklarım yerden kesildi sizde ne çok kaynatmışsınız kaşlar yapılmış kuaföre gidilmiş
sevil hayirli olsun tatlim ins.kazasiz belasiz gunlerde kullan

Eminim sana yakisir guzel kadin
canimmm cok gecmis olsun
belki ordaki ruzgar okadar kuvvetlli değildi ondan seni kaldiramamistir yoksa aramizda fazla fark yok

Açlık vücudu temizler kulu Allah'a yakınlaştırır
Cok haklisin cnm tabiki orucun sevabi büyük
zaten herzaman icin fazla yemek haramdir
peygamber efendimizin sünneti midenin ucte biri suyla ucte biri yemekle ucte biri bos kalmasidir
ama bu demek degildirki sadece 1 bar suyla oruc tutulacak .vAllahin verdigi bedenede isgence etmek haramdir

Açlık vücudu temizler kulu Allah'a yakınlaştırır
Çok açlık bayağı bir yaklaştırır ama dikkat et..

sevil hayirli olsun tatlim ins.kazasiz belasiz gunlerde kullan

canimmm cok gecmis olsun
belki ordaki ruzgar okadar kuvvetlli değildi ondan seni kaldiramamistir yoksa aramizda fazla fark yok
öylemi dersin

Teşekkür ederim tatlım o senin guzelligin
sacim hoşuma gitti yumuşak bi renk oldu
göstert! göstert!!

Huuuu huuuuu
ayranci geldi haaaaniiiiim

Sabah 1 armut 1 bar kefir peynir

Ögle 1 bar kefirayrani

Akşam 2 bar kefir Ayranı

Su ölcemedim ama en az 2 lt
spor izinli +kuaför

iyi aksamlar beriocenin sultanlari
hepicinizi okudum topluca yazayim dedim
önce menuler
rosebud34 canim spor yok 45 dakika yapilmaliydi ya hani....menu su guzel

@talkon su guzel canim sporun 5 dakika eksik mümkünse yap bu aksam, menude calistigin ortam ve imkanlarina gore olabilecek guzel bir menu

@xMaviDerin adin ckmadi yawwww neyse...su az olmus biliyom bildigini....
37 dakika spor var diger hareketler kac dak.45 e tamamla
sosis niye kuzum sevmedim o sagliksiz seyi

matilda34 bezelyeyi aksam aksam yemeseydin keske.spor yok biliyorum da es gecmeyim yine de dedim.suda yazilmamis seker
kazasiz belasiz sürmeni dilerim yeni arabani sekercim

@hoppidicik recele ragmen guzel canim
su az ama spor guzel

Biz de mönü isteriZ!!

Mönü! Mönü! Mönü!!

berilceenin menusu sporu
sabah
3 yumurta beyazi 30 gr peynirden sahanda yumurta

ogle
iki tavuk baget derisiz haslama minik kase salata

aksam
bir baget derisiz haslama
3yk ispanak haslama
1 sb yogurt

belki bir elma

su sanirim 2,5 lt oldu

spor
40 dak bantta yuruyus
20 dak ekliptik
100 mekik
300 ip atlama
2*25 ic bacak aletli
2*25 yan bacak aletli
150 kürek
10 dakika streccing

Beril menün güzel spor harika
Sadece merak ediyom yumurtanın sarılarını ne yapıyon,
bence en azından birinin sarısını yiyebilirsin

ebrar sattlerce bilgisayarda ölü ve dirisuarastirmasi yaptim ve herhangi bir bilgiye ulasamadim.sen yazinca merak ettim ve bilgilenmek istedim.daha sonra bir tip egitimi almis tanidigimi arayip sordum ve bana ph degeri hakkinda bilgi verdigi buda suyun yumusakligi ve saglikliligiyla bilinen bilgilerden öte birsey degil
ote yandan mide sarkmaz genislemez canim suyla.mide fazla yemek yemeyle sadece hacmini buyutur elastiki yapisindan dolayi.ictimigimiz suda cok uzun midede kalmaz bobreklerde suzulup idarar olur.ama yemek ayri...
egerki az ve sik yenirse mide kuculur buda kisiye gore 1-2 yili alir.
yemekten once ve sonra su icilmesi konusunda uzmanlar iki ye ayrilmis durumda.bazilari yemekten once iki bardak suyu önerir mide dolsun ve fazla yenmesin diye
bazilari ise yemekten once ve sonra hatta yemek aninda bile su icilmesini önermez gereksiz midede yer tutmasin diye.
bu nedene yazdiklarinin coguna katilamiyorum ama belkide beni aydinlatip yanlisimi dogrulamama yardim edersin.
menune cevap vermedim cunku menu yokki sen yazmissin.dinde eziyet yok biliyorsun.yaptigin oruc yuzyillar önce alimlerin nefslerini terbiye etmek icin uyguladiklari bir oructu.secim senin ben sen menu basliginda yazdin diye cevap yazdim yoksa fikrimi bildirmezdim bile.ama yinede saglik sorunu yasamassin.
birde bu konuda sana okumani tavsiye ettigim bir yazi var hemen ekliyorum

Sıhhat orucu sünnette var mıdır?

Selamün Aleyküm. Son zamanlarda sıhhat orucu adı altında 36 saatlik, 3 günlük, 10 günlük oruçlardan bahsediliyor. Peygamberimiz (asm) bu tarzda oruç tutmuş mudur? Tutmadı ise sağlık adına bu oruçları tutmak caiz midir?

Aleyküm Selam Değerli Kardeşimiz;
Sıhhat orucu günümüz doktorlarının sağlık açısından uyguladıkları bir metottur. İslam dininde böyle bir oruç bulunmamaktadır. Eğer bu uygulama sağlığa zarar vermiyor ve günlerce aç kalmak suretinde yapılmıyorsa tatbikinde bir sakınca yoktur denilebilir. Fakat ibadet maksadı ile yapılamaz. İslamda olduğu şekliyle oruç tutmak da sıhhate vesiledir. Ancak ibadetler Cenab-ı Hakkın rızasını kazanmak için yapılmalıdır. Dünyevi neticeler için yapmak, ibadetin makbuliyetine zarar getirir.

Hz. Peygamber (asm) iftar etmeden birkaç gün boyunca oruç tutmayı (mesela 48 saatten 72 saate kadar süren savm-i visali) veya senenin bütün günleri kendini yemek ve içmekten mahrum bırakarak kesintisiz bir oruç tutmaya girişmeyi yasaklamıştır. (Siret Ansiklopedisi, c. 5)
Geceleyin orucu bozmayıp iki gün birbirine bitişik olarak oruç tutulması mekruhtur. Buna "Savm-i Visal" denilir. (Büyük İslam İlmihali, Ömer Nasuhi Bilmen)
Savm-i visal orucu ile ilgili dört mezhebin görüşleri şöyledir:
Hanefilere göre:
Aralıksız olarak her gün oruç tutmak, bedeni zayıf düşüreceğinden dolayı, tenzihen mekruhtur. Visal orucu da bu hükme tabidir.
Malikilere göre:
Visal orucu haramdır. Visal orucu, iftar etmeksizin geceyle gündüzü birbirine eklemektir.
Şafiilere göre:
Bütün zaman boyunca oruç tutmak mekruhtur.
Hanbelilere göre:
Visal orucu mekruhtur. (Dört Mezhebe Göre İslam Fıkhı, A. Ceziri)
Peygamber Efendimiz (asm) bir günün orucunu diğer günün orucuna eklemeyi nehyetmiştir
Yüce Allah'ın: "Sonra orucu geceye kadar imsak ederek tamamlayınız…" (Bakara, 187) kavlinden ötürü, geceleyin oruç yoktur diyen kimse; Peygamber (asm) ümmetine bir rahmet olmak ve bedenlerinin kuvvetini baki kılıp korumak için visal orucu tutmaktan nehyetti. (Buhari)
"Sizler, orucunuzu öbürüsüne eklemeyiniz. Hanginiz bir günün orucunu diğer günün orucuna eklemek isterse, nihayet sahur vaktine kadar ulaştırsın."
Peygamber (asm) sahabilerine iki kere:
"Sizleri, orucunuzu öbür günün orucuna eklemekten nehyediyorum" buyurdu.
Kendisine:
Sen orucunu öbür, günün orucuna ekliyorsun, denildi.
Peygamber:
"Ben, Rabb'im beni doyurur ve sular hâlde gecelerim. Bunun için sizler amellerden (ibadetlerden) gücünüzün yeteceği mikdam-ı muhabbet eyleyin (üzerinize alın)." buyurdu. (Buhari)
Ebu Hureyre (ra) şöyle demiştir:
Resulallah (asm) oruçta birbirine eklemekten nehyetmişti. Müslümanlardan bir kimse Resulallah'a hitaben:
Ya Resulallah! Sen bir günün orucunu, öbür günün orucuna ekliyorsun! dedi.
Bunun üzerine Resulallah:
"Sizin hanginiz benim gibidir? Ben, Rabb'im beni doyurur ve sular bir halde gecelerim" buyurdu.
Fakat sahabiler bir günün orucunu diğer günün orucuna ekle¬mekten vazgeçmekten (yine) çekindiklerinde, Resulallah oruçlarını bir gün, sonra bir gün daha (arka arkaya iki gün) birbirine ekletti. Sonra (üçüncü günü) hilâli gördüler. Bunun üzerine Resulallah oru¬cu birbirine eklemekten vazgeçmek istemeyenleri cezalandırma yapar gibi:
"Eğer hilal (bir ay) geri kalsaydı, eklemeyi sizin için (bir i'tibar olsun diye) o kadar artırırdım"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…