Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

inşaallah canım bende - olurum inşaAllah tartı bir sürpriz yapmaz bize

Canım menün gayet güzel. Afiyet olsun.
spor olması da süper.

Canım bence akşama salata ve az bir et tüketirsen en az şişkinlikle kalkarsın yarın. Benim nacizane fikrim.

günaydın cebir canım geliş tarihini başlangıç ve hedef kilonu yazarmısın notlarımı kaybettim

Canim sanırsam 29 mayısta gelmiştim.
Geliş kilom 89.4 kg
Hedefim 63 kg olmak.
Biraz fazla oldu ama bu kiloyu görene kadar buradayım inşallah.

Merhaba kızlar.. Yeni katıldım aranıza. 29 yaşındayım. İki oğlum var ikincisi 2.5aylık oldu çok şükür ve kilolar gitmiyor. Emziriyorum diye umursamıyordum ama dur demenin vakti geldi.
Boyum 1.64 kilom 69.6. Grubun kuralları fln varrmı?
daha önce 4sene önce 58le mezun olmuştum buralardan inş yine olurum desteklerinizle..

Şu bendeki kitaptan okuduğum bir bölümü paylaşmak istiyorum sizinle,

Zayıflamak ve zayıf kalabilmek için bilmeniz gereken 10 şey!

+ protein tok tutar. Bilimsel çalışmalar, karbonhidrat, yağ ve protein karşılaştırıldığında, proteinin tok tutmakta ne kadar etkili olduğu kanıtlanmıştır.

+ Deney yapılmış ve birinci gruba kahvaltıda otlu omlet ve ekmek verilmiş, ikinci gruba müsli süt verilmiş. Bu iki gruptan hangisinin en çok tok kaldığı incelendiğinde birinci grubun diğerlerine göre çok daha uzun süre tokluk hissettikleri saptanmış. Bu nedenle kahvaltıda mutlaka protein alınmalı.

+ süt ve süt ürünleri tüketin. Süt ve süt ürünleri vücuttan daha fazla yağ atımını sağlar. Süt ve süt ürünlerinin içindeki kalsiyum yağı sarmalıyor ve ince bağırsağa ulaştığında yağın emilmesini zorlaştıran sabunsu bir maddeye dönüştürüyor. Bu nedenle yüksek kalsiyum içeren gıdalar daha fazla yağ atımı sağlıyor. Ayrıca kalsiyum bağırsakta yağın emilimini azaltıyor.

+ tabakları küçültün. Daha büyük tabaklarda normalde yediğinizden %22 oranında daha fazla yiyorsunuz ne kadar yediğinizin farkında olmuyorsunuz.

+ tek çeşit yiyin. Açık büfelerde, ve mangal patilerinde insanlar normalden %60 daha fazla kalori alıyor. Bu çeşitliliğin beyni yanılttığını ve yenilenleri arttırdığını gösteriyor. Yine bir kaseye tek renk şekerler, ikinci kaseye çeşitli renklerde şekerler konmuş ve tüketicilerin hangisini seçtiği gözlenmiş. İkinci kase birinciye göre çok daha fazla tercih edilmiş.

+çorba tüketin. Çorba tok tutar. Çorbanın midede katı bir yemeğe göre 60dk daha fazla kaldığı, bu nedenle bir kap katı yemeğe göre daha tok tuttuğu saptanmış. Başka bir deneyde birinci gruba öğle yemeğinde tavuk ve pilav verilmiş, ikinci gruba aynı miktardaki, aynı kalorideki yemek blender'dan geçirilerek tavuklu şehriye çorbası olarak verilmiş. İkinci grubun birinci gruba göre çok daha uzun süre tok kaldığı saptanmıştır.

+içeceklerinize dikkat edin. Yedikleriniz kadar içecekleriniz de önemli. Alkol içmek kalorilidir. Yemekten önce su içerseniz daha az yersiniz ama açlığınızı gidermez. Amerikalılar her yıl 57milyar litre gazlı içecek tüketiyor. Kişi başına 190litreden fazla! Tüm içeceklerin içeriği de şuruptan oluşuyor.

+ ne yediğinizi gözlemleyin, bir beslenme günlüğü oluşturun. Böylece yediklerinizin farkına varacaksınız. Ama sakın kendinize kızmayın, ruhunuza ve bedeninize iyi davranın, onlardan ani değişimler isteyerek kopmayın. Hemen şimdi kendinize gğzel ve yanınızda taşıyabileceğiniz büyüklükte bir defter alın. Bu sizin beslenme günlüğünüz olmalı. Bugünden başlayarak bütün yediklerinizi ve içtiklerinizi günü gününe ve saati saatine, miktarlarıyla defterinize yazın ve dikkatlice bütün yeme pratiklerinizi inceleyin.

+ ÖĞÜN ATLAMAYIN. öğün atlayanların, atlamayanlara göre sonrasında çok daha yağlı ve kalorili yiyeceklere yöneldiği saptanmıştır.

+ egzersiz yapın. Sağlıklı ve düzgün bir vücuda sahip olmak için egzersiz yapmak şart. İşin güzel yanı egzersiz yapmaya başladıktan 23 hafta sonra egzersiz yapmadan duramıyor hale geliyorsunuz.

kızlar 2 günlük ayran detoksu yapmayı düşünüyorum sizce nasıl olur fotosunu paylaşıyorum bi bakın yorumlarınızı bekliyorum kahvaltıyı normal bi şekilde yapılıyor yumurtayla fln öğlen akşam sadece bu çorbadan içiliyormuş

Eklentiler

• wp_ss_20150603_0001.webp
    44,4 KB · Görüntüleme: 51
hoşgeldin canım ben kaptan yardımcısı gülsüm kaptanımız berilcee ilk sayfada kurallarımız var oku istersen 15 günlük deneme sürecin olacak paylaşımın bol olmassı lazım günlük menünü suyunu sporunu yazacaksın ve kilo vermeye gerçekten kararlı olcaksın :) sen kuralları oku tatlım uyarım dersen tekrar hoşgeldinn :))

canım şok diyetler sağlıksız olduğundan dolayı biz takımda önermiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…