Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

bugün leblebi sordum arkadaşlar yarım çay bardağı bir dil. ekmeğe eş değermiş bu aralar canım kek istedi onuda sordum bol kepekli yağsız ve tatlandırıcılı 2 dilim yiyebilirmişiz ikindide kahveyle süper olucak...ama şekerli yaparsak bir dil. ekmek yemiycez tatlandırıcılı yaparsak ikindideki meyveden vaz geçicez yani

slm 9 takım 3 haftadır paylasımlarınız ve takım ruhunuzu olurturamamamanız nedenıyle takımdan dıskalıfıyeler olucaktır kaptan ve kaptan yard. ıle yaptıgımız konusmada one cıkan bazı ısımler mevcut sayet bu ısımlerde degısım gozlenmezse en kısa surede takımdan ıhrac edıcez

ve artıkk lutfen bu ısı cıddıye aldıgınızı yada almadıgınızı bılelım ya varsınızdır yada yok

sımdı butun takım uyelerınden sorunun cozumu ıcın ve bu cıddıyetsızlıkle ılgılı savunmanızı beklıyorum

not: takım olmak sunu yedım bunu ıctım deyıp cıkıp gıtmek degıldır zıra bu mantıkda olan varsa not defterı alsın kendıne

make up takım ruhuna cuma günününe kadar ulasılamayanlar lütfen diskalifiyeedilsin fazla uzatmaya gerek yok en azından kilo vermek isteyen diğer arkadaslarımıza yardımcı olalaım onalara yer acalım takımımızda

aslında zorlada olmaz ya yınede dıskalıfıye oncesı yazmak lazım yenı adayları degerlendırmeye almak lazımm artık yenıler ıyıdır

9. takım kaptanı ve kaptan yardımcısı olarak yaptığımız konusmalarla çıkan son liste aşağıdaki gibidir arkadaşlar

bucakmagduru
zemus
maviask
asl35
innuk

şuan sadece 5 kişiyiz kapımız her gelene açık yalnız gelipde günde bir yada 2 kere ben sunu yedim bunu yedim deyip gitmek kesinlikle yasaktır en azından takım arkadaslarınız olarak bizlere soru sorun nasıl gidiyor çalışmalarınız gibisinden

kilo alımlarında veya verememe gibi durumlarda 2 hafta üstüste gerçeklesmesi durumunda kilo alan veya veremeyen kişi takımdan diskalifiye edilecektir

Kızlar iyi akşamlar 24 saat yoktum neler neler olmuş anacaım..
Matahari gitmiş.... özlüycem ben onu yaww..
Zemuscum la bucakmagdurum takım kaptaniçeleri olmuşlar.. Hayırlı olsn canlarım..
Takım beş kişi kalmış.. Ama bendiyom yeni gelmemişmiysi paylaşımıda iyiydi onu neden eledik.?? Gerçi siz öyle karar verdiyseniz vardır bir sebebi..
Bana gelince ben dün işten sonra eve bir geldim çoluk çocuk iş güç derken ancak gelebildim netin başına.Bu sabah tartıldım şok oldum kilo vermişim ama söylemiycem sonuçta regl durmuda var perşembeye kadar değişebilir madara olmuyum sonra ..
Bugün kahvaltıda yani saat 10 gibi 2-3 dilim kepekli ekmek, pekmez, yeşil çay domates, salatalık yedim.
Arada.4 tane elmelı kepekli bisküvi ve tarçın çayı...(süper oluyo deneyin mutlaka)
Öğlen bebişi doktora götürdük bişi yiyemedim.
Akşam 5,5 gibi burger kıngden menü yedim yanında Ice tea içtim
şimdide 1 ç. bardağı kadar leblebi yedim..

canım lıste yanlıs anlasılmıs bendiyom lıstede yok cunku lıstedekıler paylasımlarında sorun olan kısıler kaydirigubbakcemile3

Canım ben bu listeden bahsediyorum.. şimdi bu listemi paylaşımında sorun olanların listesi ?? anlayamadım ne yalan söylüyüm. Nası yanii

Canım ben bu listeden bahsediyorum.. şimdi bu listemi paylaşımında sorun olanların listesi ?? anlayamadım ne yalan söylüyüm. Nası yanii

innuk ,bu takımda olanların listesi canım...

arkadaşlar, sizde takdir edersinki kimse takıma sık sık girmiyor
yazan yeme içme durumunu anlatıp gidiyor..
ama cuma takımının kuralları arasında paylaşım yapmak takıma uymak mecburi(tüm takımlariçin geçerli)
bu takımı götürmek içinki bizim için açıldı 9. takım kapalıydı biz gelene kadar
ve bize dahada büyük sorumluluk bindi ..
eğer gerçekten takım olarak yazışarak danışarak kilo vermek isteyenleri ve takımın kurallarına ayak uyduranlarla takımımız gidicek..
arada kaytaran ,artık yazmaktan böh geldi şu paylaşım kelimesini
aslında zorlada olmuyo neden anlamıyorum.
neden buradyız beraber kilo verelim diye disiplin içinde kurallara uyarak kendimizi kontrol edelim diye...
açıkcası kırıcı olmak istemiyorum ama takıma uyana , ben azimle kilolarımı sizinle vermek istiyorum herşeye varım diyene kapımız açık gönlümüzde..
ama buraya ceee dergibi bakıp çekip gidene elveda demekten başka bişi gelmiyo elimden..yoksa takım kapanıcak .....
okuyun ölçün tartın biçin ben devam edicem yada etmicem deyin belirtin ...turkbayragi

KARAR DEFTERı

1- Her ay başında, başvuru topiği yeni üye alımı için açılacak. Takımlar kaç tane üye alacaklarını, takımlarının linki beraberinde topiğe yazacak. Alımlar tamamlandığında topik, bir sonraki aybaşına kadar kapatılacak.

2- Toplam takım sayısı “12” yi geçmeyecek.

3- Takım üyeleri “izinli” görünmeyecek. Herhangi bir nedenle aramızda olmayan yarışmacılar “kilo vermemiş” gibi, takım kilo bildirim listelerinde rakamsal varlıklarına devam edecekler. Mazaret süreleri uzarsa, liderin inisiyatifinde “yeniden alınmak” kaydıyla yarışmadan çıkartılabilirler.

4- Takımlardaki üye sayısı “12” olarak belirlenecek. Yarışmaya girmeyi bekleyenleri de düşünerek; bu üye sınırı sayısına ulaşmak her takım için zorunlu olacak. Aylık alımlar bu sınıra göre yapılacak.

5- Haber vermeden, geçerli bir neden ileri sürmeden yarışmadan ayrılan yarışmacılar, bir daha yarışamazlar. Dolayısı ile konuyla ilgili bilgi paylaşımı esastır. Başvuru topiğinde, bu tanıma uyan arkadaşlarımızı gördüğümüzde gerekli uyarıları yazalım.

6- Her etap bitiminde, sonuç listelerinde, takımlardan bağımsız olarak bireysel sıralamada gösterdiğimiz "etap birincisi" unvanını alan arkadaşımız, etap bitiminde ve en geç Pazartesi gününe kadar olmak kaydıyla, sözkonusu etapta neler yaptığını, neyi değiştirdiği, hangi yönteme başvurduğunu... yani kısaca nasıl olup da o kiloyu verdiğini bizlerle paylaşacaktır. Konunun takibini, sözkonusu üyenin bağlı olduğu takım lideri ve/ya yardımcısının yapması gerekmektedir.

7 - "Geri dönmek üzere" ayrılarak yarışmaya ara veren yarışmacımızın kilosu döndüğünde nasıl bildirilecek?

A // Yarışmacı KıLO ALARAK döndü:

Bu durumda yarışmacının dönüş yaptığı etabın başlangıç kilosu, ayrıldığı etabın bitiş kilosu olacaktır. Yani yarışırken bildirdiği son kilosu, daha sonra döndüğündeki kilo olarak kabul edilecektir. Bu kuralın sebebi, ara verme döneminde alınması muhtemel olan kiloların sorumluluğunu yarışmacıya kazandırmaktır.

Eğer üye, herhangi bir nedenle yarışmadan ayrıldıysa ve durumu "geri dönmek üzere ayrıldı" ibaresiyle belirtilmediyse, bu durumda da aynı kurallar geçerllidir.

Yani yarışmaya kilo alarak geri dönen üyenin, dönüş yaptığı etabın başlangıç kilosu, arşivimizde kayıtlı son kilosu olacaktır. Amaç aradan geçen süre zarfında aldığı kilonun sorumluluğunu, takımıyla paylaşma gereğidir.

Bu kuralın tek istisnası, üyemizin kilo almasının zorunlu/istemsiz koşullarda olmasıdır. Bu koşullar da sadece ve sadece iki tanedir:
a) Hamilelik nedeniyle kilo almak
b) Hastalık / tedavi nedeniyle kilo almak

B // Yarışmacı KıLO VEREREK döndü:

Bu durumda yarışmacının, yarışmaya ara verdiği dönemde verdiği TOPLAM kilo, ara vermiş olduğu HAFTA SAYISI na bölünerek, ort. haftalık verdiği kilo bulunur.
Dönüş etabının ilk kilosu yine A maddedindeki gibi ayrılış kilosudur.
Son kilo döbnüş yaptığı kilodur.
Ama aradaki fark "ort. haftalık verdiği" kilodur.

Örnek:

Yarışmacı 155. etapta ayrıldı. Kilosu 75.
160. etapta 5 kilo vermiş olarak döndü. Kilosu 70

Verdiği Toplam Kilo = 75-70: 5
Ara verdiği Toplam Süre : 160.etap - 155. etap: 5 etap
Haftalık verdiği Kilo : 5 kilo / 5 etap : 1 kilo/etap

Bildirim Şekli: *****DıKKAT*****
geri dönen üyemiz ( 75,0 / 70,0 / 1,0 / 1,33% )

8 - 19 Aralık 2008 tarihinden itibaren kilo bildirimlerinde "Kardeş Takım Kontrol Sistemi" devreye girmiştir.
Kardeş Takım Listesi :
8.Takım - 6.Takım
4.Takım - 7.Takım
3.Takım - 14. Takm
12.Takım - 2. Takım
5.Takım - 13. Takım

Sistem Nasıl ışleyecek ?1. aşama: Takım listesini hazırladı. Kardeş takımın topiğine listeyi iletir. Kardeş takım kontrolünü yapar, onaylar. Hata varsa uyarır ve takım gerekli düzenlemeyi yapar. Böylece, liste kontrolü ve editi, takım topiklerinde bitmiş olur.

2. aşama: Kontrolü ve düzenlemesi biten kilo bildirim listesi Paylaşım Alanına yazılır. Yani paylaşım alanına eklenen listeler, işi bitmiş temize çıkmış listelerdir.

3. aşama: Sona kalan takım dona kalmaz. 12 takımız. 1. takımdan başlayarak her takım sırayla bu işi üstlenir. Bundan sonraki bildirim 19 Aralıkta. O etabın liste hazırlayan takımı 1. takımdır. Sonraki etap 2. takım, sonraki etap 3. takım... Ben bu sırayı takip eder ve ilgili takım liderine sorumlu olduğu haftayı iletirim. Böylece, sonuç listelerini hazırlama işi her takıma 12 haftada bir gelmiş olur ki bu 3 ay demek.. Fena değil hani.. )

4. aşama: Bütün listelerin, kontrolü editi vs.. sonrasında temiz halde paylaşım alanında yayımlanması için son süre, Cuma günleri 16:30 dur.

5. aşama: O hafta sıra hangi takımdaysa Cuma akşamı 21:00 kadar listeleri yayımlar.

"Herhangi bir mazaret ileri sürmeden, yukarıdaki şartlarda bildirim yapmayan takımlar kapatılacaktır."

9 - MEZUNıYET KARNESıNE HAK KAZANMA:
11 Ocak 2010 tarihi itibariyle mezuniyet karnesine hak kazanma konusunda yeni bir uygulama başlatılmıştır.
Bu tarih itibariyle, hedef kilosunun minimum %80 ine ulaşmış arkadaşlarımız karne almaya hak kazanacaktır. Örneğin 100 kilo ile yarışmaya başlamış ve hedefinin 80 kiloya inmek olduğunu söylemiş olan bir arkadaşımız, en az 16 kilo (hedefin %80 i : 20*0.80=16) vermiş olmalıdır ki mezuniyet karnesi alabilsin. Bu konudaki denetim, takım kaptanına aittir.
Bu kararın uygulamaya geçilebilmesi için, takım kaptanlarının, takım üyelerinin hedeflerini biliyor olması gerekmektedir.

Hedefinin %80 ine ulaşmış üyemizin mezuniyet karnesi talebi, takım kaptanınca, ilgili etabın Cuma sonuç listesinde beyan edilmesi gerekmektedir.

Açıklama :
Yukarıda yazılı kararlar, “öneri” niteliğinde paylaşım alanında takım liderlerinin onayına sunulup, geçerli oyu sağlayarak “karar” niteliği almış önerilerdir.

Alınan kararlara uymak ve takım içi iletişimi sağlamak zorunludur.

Takım toplam mevcudunun, yarıdan bir fazlası “geçerli oy” tanımıdır. (11 takımda 6 lider veya yardımcısı oyu yeterlidir. Takım sayısı 12 olduğunda, oy sayısı 7 ye çıkacaktır.)

Öneriler ve oylama sayılarıyla ilgili bilgiler linkte mevcuttur.

--------------------------------------------------------------------------------

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...-zayiflama-yarismasi-nedir-karar-defteri.html

ılgılı karralar yonetım kararlarıdır uyulması ve uydurulması zorunludur sevgıyle

Saol canım, bende öyle düşünmüştüm. Make up deyince o liste paylşımında sorun olanların listesi deyi dumur oldum du yaanee...
Walla ellerinize sağlık arkadaşım madem takımız herkesin hergün burda olması lazım ayrıcada kimse kimsenin ne yediğini o kadar merak etmiyor önemli olan birlik beraberlik kanımca..
Artık sadece işi ciddiye alıp motive olabilen ve motive edebilenler burda olmalı diye düşünüyorum..
Ben bu takıma geldiğimden beri çok motiveyim inşallah hedef kilomada ulaşıcam :):teytey:

günaydın canlarım bakıyorum ki sadece innukcu sen gelmissin asl35 ve maviaskdan hala haber yok 3 kişi olarak takımım yükü bizim üzerimizde yeni gelenleri ve gelecek olanları yönlendirip takım ruhu içinde olmaya alıştırıcaz burası bizim birbirimizi destekleme yerimiz kimin ne yediği neler yaptığı yeri öğrenme yerimiz değil cuma günü en cok kilo veren arkadasımızdan hafta boyunca tüyolar alabileceğimiz heryeni bulduuğumuz kilo verme yöntemini anında ailemizle paylaşabileceğimiz bi yer gibi burası ki koca insanlarız herkesde asıl davrnaması gerektiğini artık anlamış durumdadır artık buna göre kilo vermemize büyük hırsla devam edeceğiz ve mümkünse gene takımlar arası birinci olacağız anlaştık mı

Merhaba arkadaşlar aramızda yeşilçay içen varmı ?
Zayıflama döneminde çok ektili olduğu kesin. Yağ yakımını hızlandırıyor. Ben günde 2-3 bardak içiyoru. Süt verdiğim için artıramıyorum ama sizede tavsiye ederim. Aşağıda yeşil çayın yararları ile ilgili bilgiler var sağlıksifa.com dan alıntıdır. İçelim zayıflayalım kaydirigubbakcemile2
Yeşil çayı günde kaç fincan içmeliyiz?
*Hiç içmeyenler En az 1 fincan içmelidir.
*En mantıklısı günde 2-3 Fincan içilmesidir
*5 fincandan fazlası size zarar verebilir.
Bu konuda benim en çok güvendiğim kaynak 2002 yılında başladığı araştırmayı 2006’da tamamlamış olan Japon bilim adamı Kuriyama’nın tavsiyesidir. Kuriyama herkesin günde en az bir fincan yeşil çay içmesini öneriyor günlük iki ya da 3 fincan çayın çok faydalı olacağını söylüyor 5 fincana kadar zararı yok.
Uyarı: Yeşil çay asla aşırı sıcak içilmemelidir. Antioksidan içerdiği için yemek borusu kanseri oluşumunu hızlandırabilir

Yeşilçayın Faydaları:

Yeşilçayın faydaları hakkında bilinenler son yıllarda yapılan araştırmalarla daha da artmıştır. Japonların uzun yıllar yaşamasının temel nedeni olarak yeşil çay tüketimi gösterilmektedir. Yeşil çayın bir tedavi yöntemi olmadığı destekleyici alternatif bir yöntem olduğu unutulmamalıdır.

* Yeşil çay insan ömrünü uzatır ve insan sağlığına çok faydalıdır!
* Diyet yapanlar muhakkak kullanmalıdır!
* Anti hipertansif etkisi, anti bakteriyel etkisi, antiviral etkisi ve nöroprotektif etkisi vardır.
* Uyarı:Şimdi yeşil çayın 30 dan fazla kanıtlanmış faydasını aşağıda okuyacaksınız fakat vakti olamayanlar için en önemlilerini belirteyim
* Kalp rahtsızlığı olanlar, Obezite, Parkinson, Alzheimer gibi hastalıklar bazı kanser türlerinde yeşil çay çok ama çok faydalıdır.
* Japon bilim adamı Prof. Shinichi Kuriyama 4 yıl süren bir araştırmadan sonra yeşil çayın kalp hastalıklarına iyi geldiğini keşfetmiştir. Kuriyama’nın Japonya’daki Tohoku University in Sendai adlı üniversitesinde yaptığı yeşil çayla ilgili araştırmalara göre: (ilk 6 madde)
* Günde 5 fincan ve daha fazla yeşil çay içenler günde 1 fincandan az Yeşil Çay içenlere göre tüm hastalıklardan ölme oranları % 16 daha düşüktür. Yani Günde 5 fincan çay içenlerin ölüm riskleri %16 daha azdır.
* Günde 5 fincan çay içen kadınlar diğer kadınlara oranla %31 oranında kalp hastalıklarından korunmuş olurlar.
* Bu da demektir ki kadınlar yeşil çayın sağladığı faydalar konusunda, erkeklerden daha avantajlıdırlar.
* Yapılan bu araştırmaya göre Siyah çayın da çok az bir faydasının olduğundan bahsedilmiştir fakat yeşil çay kadar etkili antioksidanlar içermemektedir.
* Yeşil çayın Kansere faydası olduğu tespit edilmiş fakat Kardiyovasküler rahatsızlıklar (kalp hastalıkları) konusunda çok daha etkili olduğu belirlenmiştir.
* Yeşil çayın içindeki Polifenol adlı antioksidanlar Kalp hastalıkları için son derece faydalı eşsiz bileşenler içerir
* Kalp hastalıklarını önlemede ve yavaşlatmada yeşil çay içenler içmeyenlere göre %26 daha az risk taşımaktadırlar.
* Bakteriyel ve viral hastalıklara karşı direnç sağlar
* Nörodejeneretif hastalıkların önlenmesinde etkilidir.
* Alerjilere iyi gelir
* Artrit’ e iyi gelir
* Kemik- mineral yoğunluğunu arttırır
* Bağışıklık geliştirmeye yardımcı olur.
* Grip belirtilerini ve soğuk algınlığının yok etmede önemli bir yardımcıdır.
* Meme, pankreas, yumurtalık, kolerektal, ağız, kolon ve prostat kanseri gibi çeşitli kanser türlerine karşı müdahalede yeşil çay faydalıdır.
* İltihapları ve ödemleri engeller
* Diyabetle mücadelede yeşil çay size faydalı olabilir.
* İnmeleri engellemede etkilidir.
* Zindelik verir.
* Kan basıncını düzenler
* Obezite ve damar hastalıklarında dengeli beslenme ve egzersizle birlikte uygulandığında çok faydalı sonuçlar vermektedir
* Şeker hastalığını önlemede son derece faydalıdır.
* Alzheimer hastalığına ve hafıza bozukluğuna faydası araştırılmaktadır.
* Parkinson hastaları için muhakkak kullanılması gereken bir bitkidir.
* Diş çürümesini engelleyicidir.
* Serbest radikallerden vücudu korur.
* Lösemi’de gerileme sağlar
* Böbrek taşlarının düşürülmesinde etkilidir.
* Yorgunluğun önlenmesi etkilidir
* Berberi hastalığının tedavisinde kullanılmıştır.
* Migreni hafifletir
* Ağız kokusunu giderir
* Boğazımıza ferahlık hissi verir.

Yeşilçayın Kanıtlanamamış Faydaları:
1- Multipl skleroz tedavisinde faydalıdır
2- Alzheimer ve Parkinson hastalığını durdurmada faydalıdır
3- Hücre bozulmalarını engellemede faydalıdır
4- Yeşil çay içmek, total kolesterol düzeylerini düşürür, iyi (HDL) kolesterolü düzenler, kötü kolesterolün (LDL) düşürülmesini sağlar. (Bu maddeden emin değiliz bir çok ciddi site kolesterolü düşürdüğü yazmakta)
5- Ekstradan kalori yaktırdığı söylenmektedir. (Aslında mevcut vücut yağlarını metabolizmayı hızlandırarak yaktığını söyleyebiliriz ama bu bize fazladan bir dilim ekmek yeme hakkı vermez)
6- HIV virüsüne karşı etkisi tam bilinmemektedir

Ben OK yim kaptan..
Bence asl35 gelir dün yazmış çünküm akşam okumuştum ben. Diyetisyene gitmiş iyide kilo vermiş maaşallah
Ama maviask göremedim bende...Neyse yeni gelecek olanlara bakalım bizde ben takımın motivasyon üyesi olabilrim mesela..

gunaydın hanımlarr ooo sabah ıstımasına baslamıs bucakmagduru allamm yaa seker senıııııı ısırım kız senıı

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...-zayiflama-yarismasi-nedir-karar-defteri.html

ılgılı karralar yonetım kararlarıdır uyulması ve uydurulması zorunludur sevgıyle
sağol kuuzum sen olmasan bize kim sahip çıkardı..olumunekankayizsmile

bizde öğle düşündük bebem,inan bir kişinin salması bile bizi etkiler yavaş yavaş takım dökülür...bu hafta bizi baya yordu zaten...bundan kelli hepimiz bomba gibim olucaz..en azından kurban bayramına kadar bi hedef belirleyip o kiloya inmeye çalışalım diyorum..sempatiksalakcinni
innukum okadar yazdık anlayana artık..giden gider kalan sağlar bizim..
ben lafımı ortaya korum beğenen alır gider begenmeyen bırakır gaçar..kaydirigubbakcemile3

gunaydın hanımlarr ooo sabah ıstımasına baslamıs bucakmagduru allamm yaa seker senıııııı ısırım kız senıı

oruç nası gidiyo bidenem kilo verdinmi...sempatiksalakcinni
bucakmağdurunu ısırmayı düşünüyosun senin diyette et yasak değilmi kız..lülülülülülü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…