- Konu Sahibi Handandandan
-
- #128.661
Kızlar hayalim
Canim aslinda hamileyken hersey cok güzeldi hic bir sorun yok hatta dr cok iyi bo hamilelik gecirdin dedi dogum yaptim yibe bi sıkıntı yok tam hastaneden cikarken işitme testi yaptılar geçemedi dediler normal olabiliyo kulakta sivi kaliyo bi hafta sobra gelin neyse ciktik sarilik oldu bi ay gecmefi 7gun hadtanede yattik oyle gecti bu arada defalarca testlere goturduk yok yok bi ustu bi üstü testlerin derken ileri derecede işitme kaybı var olduğu belirlendi bu yetnezmis gibi yopuk kani bizik cikti pku denilen bi protein aldiginda zekasinin nerdeyse sifurlanacagi bi hadtalikla karsilastik defalarca ankaraya gittik geldik cok sukur en son gittigimizde bu hastaligin olmadigi ama degerlerin normal insanlardan biraz fazla oldugu soylendi buda bi tehlike arzetmiyo denildi ins haftaya tekrar kontrolumuz var tamamen normal degerlere dusnesi icin dua ediyorum iste işitme icibde suan cihaz kullaniyoruz ama bunun yeterli olmadığı normal bi insanin isitmesine yakin olması icibde ameliyat olnasi ve ic kulaga bi cihaz daha yerlestirilmesi gerekiyo ameliyattan oncede bi suru tetkik yapiyolar onun icin gidiyoruz ins basarili bi sekilde bunuda atlatiruz tabi konusabilmesi icin ayda bir iceme gidiyoruz yani Eskişehir e irda boze eğitim veriyolar napmamiz gerektigiyle ilgili ameliyattan sonra haftada bir olcakmis ins verim alir ve oglusumun hayatini kolaylastirabiliriz yani furum bu hic bisey yoktan cok sey vara geldikrabbim bizi agir bi imtihaba tutuyor bu işitme kaybı icin drlar hic bir sebep gösteremiyor allahtan gelene bagrimiz acik rabi bu surecte cok uzuldum yiprandim astim ataklarim tuttu hastanelik oldum defalarca bi çocuğum daha var onunla ilgilwnmek ve belli etmemek zorundayım cok üzüldüm ama şimdi uzulnemeye çalışıyorum sukrediyrm allh daha beterini vermesin yatalak olup ömür boyu kapiya baksaydi napcaktim bu durumda elimden geleni yapip hayata haxirliycam ömrüm onub yoluna feda olsun yeterki o iyi olsun öyle iste nehircim rabbimin verdigi bi tirnagi yaratmaya gucumuz yok beni. Oglanin da ic kulakta bi kac tüycuk olsa duyacak bütün sıkıntı bu ama yerine koyamiyosun onun verdiği gibi olmuyo o yüzden elimuzdekinin degerini bilmek lazim özellikle cocuklarimizin kendimizin sagligina sukretmek gerekiyo şükür nimeti ziyadelestirur yani artirirmis sekva sikayette azaltirmis kizimda yok buyumedi yurumedi diye şikayet ederken şimdi bir baaaaa hecesi cikti diye deliler gibi seviniyorum insan işte
Cevremdeki annelere ya da hamilelere soruyorum kac kilo aldiklarini en az 15 kilo alan duydum acikcasi korkuyorum.Ablam da suan bes aylik hamile ama simdiden 11 kilo aldi.Bende gebelik oncesi verebildigim kadar vereyim istiyorum.
elifce1453
Cumartesi menüm
Kızlar bu hafta başarabilirsem akşamı önce çekicem o yüzden miktarı biraz fazla oluyor
Kalkınca 1 bar sirkeli ballı su
Sabah _9.30 _tavada 1 yumurta, peynir, 2 y.zeytin, 1 tb sandwıch Ekm
Öğle _13.00__1 bar ayran
Akşam __15.15 __2 yumurta +1 kabak +az süt +1 kş yulaf kepeği +maydonuz =krep, domates, ayran
Belki akşam 1 bar süt yada kefir içerim
Su 2 lt olur
Spor _45 dk yapılacak
Kizlar bugunku menum:
Sabah uyandigimda bes tane kuru uzum yedim.
KAHVALTI: 11.30 bir bucuk yumurta tavada, 1 tb ekmegi, 4 tane zeytin,1 kk peynir, yesillik ve cay.
Ara öğun: 14.20 uc kasik naneli yogurt bir avuc ici kadar ceviz ve findik.
AKŞAM: 17.30 bir orta boy tabak brokoli yemegi, bir kase mercimek corbasi ve uc kasik naneli yogurt.
2.5 litre su, 2 mil leslie, iki saat sonra da yarim greyfurt yerim.@elifce1453
kızlar bugünkü menümü yazayım tatil moduna geçtiğim için yemek saatleri düzenli değil zira tatilde erken kalkmak istemiyorum
menüm:
sabah 10.30
bir k.k beyaz peynir
bir haş.yumurta
maydonoz
domates
2 dilim çavdar ekmeği
öğle:
kahvaltıyıçok geç saatte bitirdiğim için
sadece 1 su bardağı tarçınlı süt
araöğün:15.00
bir armut
AKŞAM:18.00
4 yemek kaşığı taze fasulye
5 tane lahana dolması (bu olmasa iyi olurdu)
bir kase yoğurt
Menum
Sabah
Iki dilim ekmek peynir zeytin maydanoz 1ck tereyağı
Öğle
Salata yoğurt
1kase topalak bu biraz kh
Ara
1kahve
Aksam
1kase m.corbasi
1dilim ekmek
Salata yoğurt
Su 1,5 oldu iki olur inş
Spor 30 dk cardio yapılacak
Canlarım menümü yazıyım,sonra haftalık menü takibini paylaşıp,sonra da geçmişe bakıcam.Daha yeni uyandım
Zuhal'im en az kilo veren GingerCookie izne ayrılmış,sonra en kilo veren poniponna da,sonra da elifce1453 ile burcugncy geliyor.Menü sayımını kime devredicem canım bu hafta ben?
Uyaninca limonlu balli ilik su
Sabah 09.30
Yarim kk peynir
3 zeytin
1 bardak sut
Ogle 12.30
1 yumurta 2 halka sucuk
Avucum kadar bazlama
Yarim kk peynir
3 zeytin
Sekersiz cay
Ara 16.00
1 sade turk kahve
Aksam 18.00
1 kase tarhana
4 parca firinda kaburga
2 litre su
2 mil leslie
Bugünkü menüm şöyleydi:
SABAH:
*1 kase mercimek çorbası+1 dilim tam buğday ekmeği(11.00)
ÖĞLE YEMEĞİ:
*1 kase mercimek çorbası+1 dilim tam buğday ekmeği(15.00)
AKŞAM YEMEĞİ:
*1 kase mercimek çorbası+1 dilim tam buğday ekmeği(19.00)
SU:
*2 litre
SPOR:
* Yok
(Akşama kadar yattım canlarım garip bir menü oldu ama)
elifce1453
Kızlar giremiyorum kaynanamdayim misafir var
9.00 limonlu su
9.30 1 kk peynir 1 yumurta 1 tatlı kaşığı bal 1 dilim tb ekmeği salatalık domates 2 halka sucuk
Ara 1 bardak süt
13.00 küçük tabak kisir marul salatalık ayran
15.30 1 elma
16.30 1 kase enginar çorbası 2 parça tavada az yagda balık salata
Su 2 lt
Spor yok
İyi akşamlar herkese anne evinden selamlar
Her hafta en az kilo veren menü takibi yapıyor o kişiyi etiketlersen menüleei takip eden arkadaş tek tek bizi aramak zorunda kalmaz kolaylık olurEklerim abla eklememizin nedeni nedir ben takip edemedim misafirlikteyiz bugün. Bir de ne zamana kadar eklemeye devam edicez
Sabah limonlu ılık su
09.00 1 kk peynir 1 yumurta
Ara 1 hurma
13.00 1 kase mercimek çorba bol salata
Ara 1 portakal
17.00 1 kase tavuklu yoğurt çorbası
Su 2,5 lt geçmiştir. Bugün yüreğim yanıyor acayip su içtim
Spor yokelifce1453
Slm kızlar bizim modem yalan oldu. Dışarısı aşırı soğuk ve kar yağışı var yollar kapalı bugün alışverişe gidip hemde modemi alıcaktık ama bu gidişle zor. Ve benim netim bitmek üzere.
Menüm
Sabah 11.00
Bi haşlanmış yumurta
Beş zeytin
Bi dilim çavdar
Akşam 5.00
Haşlanmış kaz eti (az)
İki kaşık bulgur pilavı
Yoğurt
Salata
Su 2.lt
Spor yok
elifce1453
gerçekten mi iiiiiiiiiSen aklima gelince durdum bebis
hayırlısı be canim olur ins modem en kisa zamanda menu güzelSlm kızlar bizim modem yalan oldu. Dışarısı aşırı soğuk ve kar yağışı var yollar kapalı bugün alışverişe gidip hemde modemi alıcaktık ama bu gidişle zor. Ve benim netim bitmek üzere.
Menüm
Sabah 11.00
Bi haşlanmış yumurta
Beş zeytin
Bi dilim çavdar
Akşam 5.00
Haşlanmış kaz eti (az)
İki kaşık bulgur pilavı
Yoğurt
Salata
Su 2.lt
Spor yok
elifce1453
patates salatasinin yaninda bisi yemefigin icin güzelMenümü bildireyim geçmişe bakacaüım
Sabah 10 00 1 yumurta omlet 5 zeytin 1 kk peynir yarım dlm ekmek
Öğlen 14.00 6 kaşık patates salatası
Akşam 18 30 2 tavuk baget ızgara
Su 1.5 lt
Spor yok
elifce1453
Kız yermiyim zaten gıdım gıdım gidiyogerçekten mi iiiiiiiii
Ah seniiii beni kandiruyooon dimiiiii
hayırlısı be canim olur ins modem en kisa zamanda menu güzel
patates salatasinin yaninda bisi yemefigin icin güzel
Tatlım sen yorulduysan biz ne yapalım
Bak kaç aydır gel gitler yaşıyorum ama iyi kötü devam edecem diye uğraşıyorum
Senin kalmış bikaç kilo
Varsın onlarda yavaş gitsin
Ama şu 1-2 gün kaliteli karbon alırsan iyi olur
Aynen öyle pazartesi bomba gibi geliyorum ablacımSanada bebişim
Sende yeterince dinlendin artık harekete geçme zamanı geldi
Canım benim Rabbim dirayetini arttırsın inşallah bu imtihanı başarıyla geçersiniz ki maşallah çok bilinçli ve inançlı bir insansın Rabbim yardımcın olsunCanim aslinda hamileyken hersey cok güzeldi hic bir sorun yok hatta dr cok iyi bo hamilelik gecirdin dedi dogum yaptim yibe bi sıkıntı yok tam hastaneden cikarken işitme testi yaptılar geçemedi dediler normal olabiliyo kulakta sivi kaliyo bi hafta sobra gelin neyse ciktik sarilik oldu bi ay gecmefi 7gun hadtanede yattik oyle gecti bu arada defalarca testlere goturduk yok yok bi ustu bi üstü testlerin derken ileri derecede işitme kaybı var olduğu belirlendi bu yetnezmis gibi yopuk kani bizik cikti pku denilen bi protein aldiginda zekasinin nerdeyse sifurlanacagi bi hadtalikla karsilastik defalarca ankaraya gittik geldik cok sukur en son gittigimizde bu hastaligin olmadigi ama degerlerin normal insanlardan biraz fazla oldugu soylendi buda bi tehlike arzetmiyo denildi ins haftaya tekrar kontrolumuz var tamamen normal degerlere dusnesi icin dua ediyorum iste işitme icibde suan cihaz kullaniyoruz ama bunun yeterli olmadığı normal bi insanin isitmesine yakin olması icibde ameliyat olnasi ve ic kulaga bi cihaz daha yerlestirilmesi gerekiyo ameliyattan oncede bi suru tetkik yapiyolar onun icin gidiyoruz ins basarili bi sekilde bunuda atlatiruz tabi konusabilmesi icin ayda bir iceme gidiyoruz yani Eskişehir e irda boze eğitim veriyolar napmamiz gerektigiyle ilgili ameliyattan sonra haftada bir olcakmis ins verim alir ve oglusumun hayatini kolaylastirabiliriz yani furum bu hic bisey yoktan cok sey vara geldikrabbim bizi agir bi imtihaba tutuyor bu işitme kaybı icin drlar hic bir sebep gösteremiyor allahtan gelene bagrimiz acik rabi bu surecte cok uzuldum yiprandim astim ataklarim tuttu hastanelik oldum defalarca bi çocuğum daha var onunla ilgilwnmek ve belli etmemek zorundayım cok üzüldüm ama şimdi uzulnemeye çalışıyorum sukrediyrm allh daha beterini vermesin yatalak olup ömür boyu kapiya baksaydi napcaktim bu durumda elimden geleni yapip hayata haxirliycam ömrüm onub yoluna feda olsun yeterki o iyi olsun öyle iste nehircim rabbimin verdigi bi tirnagi yaratmaya gucumuz yok beni. Oglanin da ic kulakta bi kac tüycuk olsa duyacak bütün sıkıntı bu ama yerine koyamiyosun onun verdiği gibi olmuyo o yüzden elimuzdekinin degerini bilmek lazim özellikle cocuklarimizin kendimizin sagligina sukretmek gerekiyo şükür nimeti ziyadelestirur yani artirirmis sekva sikayette azaltirmis kizimda yok buyumedi yurumedi diye şikayet ederken şimdi bir baaaaa hecesi cikti diye deliler gibi seviniyorum insan işte
Gayet güzel cnmKizlar bugunku menum:
Sabah uyandigimda bes tane kuru uzum yedim.
KAHVALTI: 11.30 bir bucuk yumurta tavada, 1 tb ekmegi, 4 tane zeytin,1 kk peynir, yesillik ve cay.
Ara öğun: 14.20 uc kasik naneli yogurt bir avuc ici kadar ceviz ve findik.
AKŞAM: 17.30 bir orta boy tabak brokoli yemegi, bir kase mercimek corbasi ve uc kasik naneli yogurt.
2.5 litre su, 2 mil leslie, iki saat sonra da yarim greyfurt yerim.@elifce1453
Çok kötü değil bitanemkızlar bugünkü menümü yazayım tatil moduna geçtiğim için yemek saatleri düzenli değil zira tatilde erken kalkmak istemiyorum
menüm:
sabah 10.30
bir k.k beyaz peynir
bir haş.yumurta
maydonoz
domates
2 dilim çavdar ekmeği
öğle:
kahvaltıyıçok geç saatte bitirdiğim için
sadece 1 su bardağı tarçınlı süt
araöğün:15.00
bir armut
AKŞAM:18.00
4 yemek kaşığı taze fasulye
5 tane lahana dolması (bu olmasa iyi olurdu)
bir kase yoğurt
Hafta başı olduğu için Akşamki ekmeğe bişey demiyorum fıstık diğerleri güzelMenum
Sabah
Iki dilim ekmek peynir zeytin maydanoz 1ck tereyağı
Öğle
Salata yoğurt
1kase topalak bu biraz kh
Ara
1kahve
Aksam
1kase m.corbasi
1dilim ekmek
Salata yoğurt
Su 1,5 oldu iki olur inş
Spor 30 dk cardio yapılacak
En az yüzde elifin di cnmZuhal'im en az kilo veren GingerCookie izne ayrılmış,sonra en kilo veren poniponna da,sonra da elifce1453 ile burcugncy geliyor.Menü sayımını kime devredicem canım bu hafta ben?
bugünlük güzel cnmUyaninca limonlu balli ilik su
Sabah 09.30
Yarim kk peynir
3 zeytin
1 bardak sut
Ogle 12.30
1 yumurta 2 halka sucuk
Avucum kadar bazlama
Yarim kk peynir
3 zeytin
Sekersiz cay
Ara 16.00
1 sade turk kahve
Aksam 18.00
1 kase tarhana
4 parca firinda kaburga
2 litre su
2 mil leslie
Tatlım portakal falan yesen içinin yangınını alırdıBugünkü menüm şöyleydi:
SABAH:
*1 kase mercimek çorbası+1 dilim tam buğday ekmeği(11.00)
ÖĞLE YEMEĞİ:
*1 kase mercimek çorbası+1 dilim tam buğday ekmeği(15.00)
AKŞAM YEMEĞİ:
*1 kase mercimek çorbası+1 dilim tam buğday ekmeği(19.00)
SU:
*2 litre
SPOR:
* Yok
(Akşama kadar yattım canlarım garip bir menü oldu ama)
elifce1453
Güzel bitanemKızlar giremiyorum kaynanamdayim misafir var
9.00 limonlu su
9.30 1 kk peynir 1 yumurta 1 tatlı kaşığı bal 1 dilim tb ekmeği salatalık domates 2 halka sucuk
Ara 1 bardak süt
13.00 küçük tabak kisir marul salatalık ayran
15.30 1 elma
16.30 1 kase enginar çorbası 2 parça tavada az yagda balık salata
Su 2 lt
Spor yok
Tatlım 2 gün menüsünü yazmayan sarı kart alır 3 sarı kart alan diskalifiyeEklerim abla eklememizin nedeni nedir ben takip edemedim misafirlikteyiz bugün. Bir de ne zamana kadar eklemeye devam edicez
Sabah biraz az olsada güzel olmuş cnmSabah limonlu ılık su
09.00 1 kk peynir 1 yumurta
Ara 1 hurma
13.00 1 kase mercimek çorba bol salata
Ara 1 portakal
17.00 1 kase tavuklu yoğurt çorbası
Su 2,5 lt geçmiştir. Bugün yüreğim yanıyor acayip su içtim
Spor yokelifce1453
Teşekkür ederim Tatlıcımabkacigim senin verdigin kilolarin yaninda bizimki neki yorulman duraklaman cok normal ben alt tarafi on kilo verdim ben bile bazen yildigimi hissediyorum ve bir yildir burada mucadele verdigin ve basardigin icin seni cani gonulden tebrik ediyorum
Hadi bugünlük görmedim canikomBugun ki mnum
Sabak.1 yumurta azcik peynir 5 tane zeytin
1 dilim ekmek
Kizlar oglen kek.yaomistim inanin yememek icin cook.zorladim ama en sinunda 1 dilim yedin affedin beni ne olir yedikten sinra cok moralim bozuldu ama.cok canim cekmistibaska bisey yemedim ogken
Ara 1 elma
aksam da saat 6 da 10 tane hamsi buglama ve bool salata
Su iki litre
Sporda yapican insallah misafirler yabanci degil
First buluo daldim buraya sonre gorusuruz yine canlarim.benim
Kizlar menuleri kim takip ediyo
Güzel olmuş tatlımSlm kızlar bizim modem yalan oldu. Dışarısı aşırı soğuk ve kar yağışı var yollar kapalı bugün alışverişe gidip hemde modemi alıcaktık ama bu gidişle zor. Ve benim netim bitmek üzere.
Menüm
Sabah 11.00
Bi haşlanmış yumurta
Beş zeytin
Bi dilim çavdar
Akşam 5.00
Haşlanmış kaz eti (az)
İki kaşık bulgur pilavı
Yoğurt
Salata
Su 2.lt
Spor yok
elifce1453
Fena değil bitanemMenümü bildireyim geçmişe bakacaüım
Sabah 10 00 1 yumurta omlet 5 zeytin 1 kk peynir yarım dlm ekmek
Öğlen 14.00 6 kaşık patates salatası
Akşam 18 30 2 tavuk baget ızgara
Su 1.5 lt
Spor yok
elifce1453
Bulgur, baklagiller cnmĮ
Kaliteli karbon derken ne önerirsin
cumartesi menüsü için kötü sayılmaz cnmMenümü yazıp kaçıyorum şimdilik
Vira Bismillah
Sabah:
2 dilim kızartılmış tbe
1 kk kaşar
1 kk beyaz peynir
2 halka sucuk, 1 yumurta
Yeşillik
Öğlen:
1 tabak etli kuru fasulye
1 kase yoğurt, 2 yk pilav
Akşam:
1 kase mercimek çorbası
Salata
Spor yok.
Suyu ölçemedim
(Ilk gün pek başarılı bi menü olmadı çok kalabalık ve yoğun bi gündü telafi edicem inşallah. )
Dün hep yoldaydik düzenli yiyemedik bugunden itibaren yazmaya çalışırım-Bin muhtesem gunes-
Nilüferim liste için eline emeğine sağlık cnm
Çok güzel hazırlamışın
@poniponna
Poni anne evindeyim diye menü yazmıcanmı
Zorunlu değilsin ama yazarsan senin için iyi olur
Allah razi olsun tatlımAynen öyle pazartesi bomba gibi geliyorum ablacım
Canım benim Rabbim dirayetini arttırsın inşallah bu imtihanı başarıyla geçersiniz ki maşallah çok bilinçli ve inançlı bir insansın Rabbim yardımcın olsun
yok canım ya cokta kotu degilMenümü yazıp kaçıyorum şimdilik
Vira Bismillah
Sabah:
2 dilim kızartılmış tbe
1 kk kaşar
1 kk beyaz peynir
2 halka sucuk, 1 yumurta
Yeşillik
Öğlen:
1 tabak etli kuru fasulye
1 kase yoğurt, 2 yk pilav
Akşam:
1 kase mercimek çorbası
Salata
Spor yok.
Suyu ölçemedim
(Ilk gün pek başarılı bi menü olmadı çok kalabalık ve yoğun bi gündü telafi edicem inşallah. )
Günaydın tatilciGünaydın herkese
Çok geçmiş olsun canım aman dikkat et .Oğlum nezle olmus hapsirik tiksirik götürüyor ortalogi cuma hastanede usudu galiba ilac verdim uyutmaya çalışıyorum gece cok ax uyudu bugun guzrl baslafim güne kh ins cok cok az olcak yarın eksi olmayı cok istiyorum
İyi akşamlar fıstıklar
Bugün akşam yemeğini erken yiyim dedim ama yapamadım akşam biraz ayranla peynir ekmek yedim
Anladımki ben menümü erken yazmıyım
Sporuda yapamadım
Gayet güzel cnm
Çok kötü değil bitanem
Pazartesiden sonra akşamları karbon olmasa iyi olur
Hafta başı olduğu için Akşamki ekmeğe bişey demiyorum fıstık diğerleri güzel
En az yüzde elifin di cnm
bugünlük güzel cnm
Tatlım portakal falan yesen içinin yangınını alırdı
Güzel bitanem
Tatlım 2 gün menüsünü yazmayan sarı kart alır 3 sarı kart alan diskalifiye
Her hafta en az yüzdesi olan menüleri kontrol ediyor
Sabah biraz az olsada güzel olmuş cnm
Teşekkür ederim Tatlıcım
Rabiam haftaya senin hedefini tekrar yazalım listeye başladığında 70 yapılmış
Hadi bugünlük görmedim canikom
elifce1453
Güzel olmuş tatlım
Fena değil bitanem
Bulgur, baklagiller cnm
Ama yiceksen yarın ye pazartesiden sonra olmasın
Bide haftaya cuma cumartesi ara öğünler yaparak vücudu şaşırtabilirsin
cumartesi menüsü için kötü sayılmaz cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?