Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Bu hafta listeye dahil olabilirim inşallah kızlar inanılmaz ama son 5.8 kilom kaldı
Sana nasıl ozendıms şimdi bi bilsen
Bende öyle de işte Canım ama burda olunca daha çok dikkat ediyorum kendimden utanıyorum yiyince
kız seyda bizi catlatmadan gitmıycenn dimi hayranım senin azmine aman diyim geri falan alıyıım deme aklından sil artık sen bidaha kilolu olmayacaksın buyuk bedenleri atki beynin alışşın

Senin baby doymuyor gülüm ben tıkanıklığı basa doyutuyorum 8-9 gıbı o halde sut olmadıgı gun uyumuyo seninki edince sysuyosa kesin aç kalıyo benimki dun açlıktan degıl gazdan yatmadı galiba emmek istemiyordu cunku

Kizlar selammm pazara gittim.somra komsularla parkta oturduk yeni eve girdim aksamda kaynanama godicez ins. Yarina 100 gr da olsa eksiye duserim
Hadi inş daha fazla olur
Aksami buğday sisirmez inş
Yorum yapmıyoz o zaman abla örnek almıyosak taaaaa emzirme bende her hafta yaoacamda korkuyorum
Ben de yaziyim menümü
Sabah 1 yumurta 1 dilim tb ekmeği 1 kk peynir salatalık
Günün boyu ayran detoksu
Su 2lt
Spor 40 dk yürüyüş
Hadi bakam yarın iyi bi sayı bekliyorum
Guzel tatlım
ama daha fazla yemek çözüm degilmi bende yaptım p hatayı hala debelenyrm toparlamak için

Canim diyet arkadaslarim iyi aksamlar
Ne olur kusira bakmayin gercekten netim cok az giremiyorum 23 unde yenilecek o zaman daha aktif olacagim ins.menumu yazip cikayim
Sabah 1 bucuk.yumurta 4 zeytin 1 kk peynir

Gun boyida ayran deetoksu yedim

Su 3 litre
Spor yarim saat yuruyuz
Yarin icin cok heyecanliyim bakalim nolacak :)))

İyi akşamlar

Menüm
Sabah 09:00
Elma

Öğle 12.00
Yumurtalı mantar
1 d ekmek
1 kk peynir
1 tk bal
7 zeytin
Domates,salatalik

Ara
Neskafe

Akşam 18:20
4 yk haşlama et
Bol salata

Su,2 lt
Spor,henüz yok

Kaynanan sizi gaza getirdiğini bilse demez zayiflamazsin diye herhalde

Çiğ ispanaktan mi canım ıspanak salatası,nasil??

Aslında sabahda az olmuş cnm
Yeşillik vs.eklersen iyi olur
Genel olarak güzel

Sana başka sosyal hesaplara girmeyi yasaklıyorum rabia
Netini burası için harca

İyi akşamlar

Menüm
Elma

Öğle 12.00
Yumurtalı mantar
1 d ekmek
1 kk peynir
1 tk bal
7 zeytin
Domates,salatalik

Ara
Neskafe

4 yk haşlama et
Bol salata

Su,2 lt
Spor,henüz yok
Güzel olmuş tatlım bakalım yarın ne çıkacak sonuç

Kızlar annemin teyzesi vefat etmişti birazdan cenazeye gidicez geldiğimde geçmişe bakarım inş.
basınız sag olsun canım

Ve pastalar borekler gelir yenir icilir sohbetler edilir herkes ugurlanir gun biter ama diyet bozulmaz...
super işte buuuuu

Bence güzel olmuş cnm
Hem Emzirdiğin hemde sebze olduğu için Akşamki ekmek gözüme batmadı bide erken yemişin
Ama akşam acıkırsın muhtemelen ayran iç
Bugun açlığı suyla geçiştiricem inş abla
guzel canım

Kalori Sayımı Değil! Düşük Glisemik İndeks Önemli...

Kilo vermenin en iyi yolu, “düşük glisemik indeks” odaklı beslenme listesi oluşturmaktır. Kalori sayımı , açlık dolu, dar ve devamı olmayan bir kilo verme yöntemiyken, gıdaların glisemik indekslerini anlamak beslenmeye doğru ve geniş katkılarda bulunur.

Belki de, yaptığınız diyetin uzun bir koşu kadar işe yaradığını düşünmüyorsunuz… Yani aç kalmıyor, hatta deyim yerindeyse tıka basa yiyorsunuz? Eh yan yana geldiğinde de oldukça kalori alıyorsunuz, değil mi? Yeni çalışmalar diyor ki, kalorileri kestirip atmak işin püf noktası olmayabilir. Önemli olan ne çeşit kaloriler aldığınız… Yani daha doğrusu, kalorinizi hangi besinden aldığınız...

Amerikan Tıp Derneği Dergisi’nde (The Journal of the American Medical Association) 27 Haziran 2012’de yayınlanan makaleye göre, düşük glisemik indeksli diyetler kişinin metabolizma hızını değiştirdiğinden en iyi kilo kaybetme ve Kilo koruma yöntemi düşük glisemik indeksli diyetler yapmak olduğunu belirttiler.

Çalışma şu: Bütün kaloriler aynı “YAPI”da değildir. Aynı veya yakın kalorili iki gıda birbirine taban tabana zıt olabilir.

- Çalışmalar gösteriyor ki, uzun süreli kilo verme çalışmalarında yağı ve karbonhidratları tamamen çıkartmak yerine bunların kalitesini yükseltmek ve doğru eşlikçilerle tüketmenin faydası görülmüştür. Örneğin makarnadan tam olarak vazgeçmek yerine tam tahıllı undan elde edilmiş makarna tüketmek ya da hiç yağ tüketmemektense elzem yağları belli oranlarda badem, ceviz, fındık gibi kabuklu yemişlerden almak...

- Bazen kalori odaklı diyetlerde kilitlenmeler, direnmeler (açlık ve süreksizliğin yanı sıra) vücudun bir yerden sonra kilo vermeyi durdurması gibi durumlarla karşılaşılabilir. Oysa metabolizmayı sürekli çalışır ve hızlanır halde tutan, yani anlayacağınız metabolizmanızın dinamosunu ateşleyen şey glisemik indeksi düşük gıdalardır. Bu gıdalardan az az sık sık tüketmek size yardım eder ve kalori sayımındakinin aksine tok ve metabolizmayı tam hızla çalışır şekilde tutar.

- Kişiler kilo kaybettikten sonra kalori yakım hızı düşer. Bu, kilo verme hızını da düşürür. Ancak öyle bir diyet inşa edersiniz ki, vücut uzu süre direnemez, kalori yakımı yeniden yapılanmış bir metabolizma ile devam eder.

- 21 obez ya da aşırı kilolu kişi arasında bir araştırma yapılıyor. Beden ağırlıklarının %15’i kadarını kaybetmiş kişilerden seçilmiş kişilere, aynı kalorileri içeren menüler veriliyor. Ancak bu kaloriler farklı kaynaklardan elde edilecek… Yani, kimi menüde yağ düşürülmüş, kimisinde karbonhidrat, kimisinde protein oranı yükseltilmiş, kimisinde de düşük glisemik indeksli gıdalara yer verilmiş. Sonuç çok ayrıştırıcı… 1 ay sonunda elde edilen sonuçlara göre düşük glisemik indeksli diyetlerin başarı oranı diğerlerine göre %60 daha fazla.

- Bu esnada, bütün katılımcıların aktif ve aktif olmayan hallerinde total enerji harcama güçleri de ölçülmüş… Yani metabolizma hızları… Glisemik indeksi düşük olan diyetler yine açık ara metabolizma hızlandırıcı güçleriyle diğer uygulamalara fark atmış. Hormon seviyeleri üzerindeki etkilerde olumludan olumsuza doğru sıralandığında, en olumlu etkiyi yine düşük glisemik indeksli diyet listesi göstermiş. En kötü etkiyi gösteren ise karbonhidratsız diyet olmuş...

- Anlaşılan o ki, diğer diyetlerle yan yana konulduğunda da tek başına da, glisemik indeksi düşük gıdalardan oluşan menüler kilo kaybı ve sağlık artışı konularında başı çekiyor.

- Düşük glisemik indeksli diyetlerde en çok yer alan besinler yüksek lifli olanlardır çünkü bir besindeki lif oranı arttıkça o besindeki glisemik indeks düşer.

- Kepekli karbonhidrat (ki kepek en bilinen liftir) bu anlamda beyaz karbonhidratla kıyaslandığında kalori olarak aralarında bir fark olmasa da glisemik indeks açısından ciddi fark oluştururlar.

- Düşük glisemik indeksli gıdaları birer kilo verme makinesine çevirmenin yolu, onları çok iyi tanımak ve diğer yiyeceklerle oluşturacakları kombinasyonu iyi belirlemektir. Bu anlamda, hepsi meyve, nasılsa hepsi sebze, kuruyemişlerin hepsi kötü gibi genellemeler, eskide kalmış klişe yaklaşımlardır.

- Düşük glisemik indeksli diyetlerde lifli beslenme esas olduğu için su tüketimi de listeden alınan verimliliği doğrudan etkiler.

- Kalori sayımı yapan diyetler, yalnızca bir grup ya da küçük bir miktar besini içerirken, düşük glisemik indeks diyeti bütün besin gruplarını içerdiğinden çocukların bile yapabileceği kadar sağlıklıdır.

- Geleneksel olanları yeniden sorguladığımız düşük glisemik indeksli diyetlerde, kan şekerimizi yükselten, iştahımızı açan ve bize uzun vadede kilo aldırıp iştah pompalayan bütün karanlık noktaları bulabiliriz.

- Glisemik indeksi düşük diyetlerin karbonhidratlara yaklaşımı da bu şekildedir. Karbonhidratları doğru seçip doğru tüketmek mi? Yoksa klasik yöntemlerle alıp, “neden sürekli acıkıyorum?”, “neden tatlı istiyorum?”, “Neden çabuk şişip çabuk halsizleşiyorum” gibi aslında yanıtı karbonhidratın beyazında gizli sorular sormak mı? Karbonhidratlar sadece bizi çabuk acıktırmakla kalmıyorlar, açlık kan şekeri dengemizi etkileyip, metabolizmamızı yavaşlatabiliyorlar ki bu da kilo almanın formülü sanırım. Bu anlamda yinelemekte fayda var ki, karbonhidratların dahi glisemik indeksi düşük olanlarını yanı lifli ve tamtahıllı ya da kepekli olanları tercih etmek önemlidir.

Gayet guzel canim.
Kızlar annemin teyzesi vefat etmişti birazdan cenazeye gidicez geldiğimde geçmişe bakarım inş.
Basiniz sagolsun, mekani cennet olsun canim.
Cok iyi canim hem sporun hem suyun hemde menun:)
Hadi bakalim bende merak ediyorum insallah ise yarar detoksun:)
İyi akşamlar

Menüm
Elma

Öğle 12.00
Yumurtalı mantar
1 d ekmek
1 kk peynir
1 tk bal
7 zeytin
Domates,salatalik

Ara
Neskafe

4 yk haşlama et
Bol salata

Su,2 lt
Spor,henüz yok
Guzel menun ama kahvaltiyi daha erken saatte yapsan cok daha iyi olurcanim.

Bu günkü menüm.
Sabah 6.30
1 haşlanmış yumurta
Domates
Sslatalık
1 dilim ekmek

Öğlen 13.30
5 yk kapuska
1 kade yoģury

Akşam 19.00
Fırında 1 parça tabuk
1 bardak ayran

2 litre su

bende cok merak ediyorum dizi nehirle

İyi akşamlar

Menüm
Elma

Öğle 12.00
Yumurtalı mantar
1 d ekmek
1 kk peynir
1 tk bal
7 zeytin
Domates,salatalik

Ara
Neskafe

4 yk haşlama et
Bol salata

Su,2 lt
Spor,henüz yok
Guzel canım
Çiğ ispanaktan mi canım ıspanak salatası,nasil??
Evet ıspanak peynir soğan baharat birazda yag guzel oluyo ben kabızlık için sık sık yiyorum herkes sevmeyrbilir
aslında nekadar yediğimiz değil ne yediğimiz önemli galiba

Bu günkü menüm.
Sabah 6.30
1 haşlanmış yumurta
Domates
Sslatalık
1 dilim ekmek

Öğlen 13.30
5 yk kapuska
1 kade yoģury

Akşam 19.00
Fırında 1 parça tabuk
1 bardak ayran

2 litre su
Güzel Elifim inşallah lahana bende olduğu gibi şişlik yapmaz sana

Bugünkü menüm şöyleydi:

SABAH:
*Maydonozlu peynirli yumurta+1 dilim tam buğday ekmeği(07.00)

ARA ÖĞÜN-1:
*10 fındık+1 bardak süt(09.30)

ÖĞLE YEMEĞİ:
*1 kase yoğurtla yapılmış light müsli+2 kaşık kuru fasulye(12.00)

ARA ÖĞÜN-2:
*1 sütlü nescafe+5 fındık(15.00)

AKŞAM YEMEĞİ:
*1 orta boy balık+1 tabak salata(18.00)

SU:
*2 litre

SPOR:
* Canlarım hastalıktan dolayı yapamadım.

canım menülerin hep guzel inş bu hafta guzel vermişsindir

İyi akşamlar canlarrrr
Salı günü bahçe nöbetinde yakalandığım grip,beklenen şekilde bugün ciğerlerime inmiş durumda.Derste sınıfın sıcağından çıkıp tenefüste de öğretmeni bu gibi bahçe nöbetine diken zihniyeti ne zaman anlarım,ne zaman mantıklı bulurum bilmiyorumAllah beterini vermesin.Sizler neler yapıyorsunuz?Bi geçmişi okuyup geliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…