- Konu Sahibi Handandandan
-
- #135.901
Ay meslektaşz bende sınıf Öğretmeni yim deee ya hep bz öğretmenler mi kiloluyuz yav en çok bizden cıkıyı şişkkolarMemnun oldum.Bende öğretmenim.3 kızım var en büyüğü bu sene üniversite sınavına hazırlanıyor,ortanca kızım 11.sınıf en küçüğüm 9. sınıfta ...Ağrıda görev yapıyorum.Tarih öğretmeniyim.47 yaşımdayım...
gecmis olsun tatlım baya zoe bi dönemdesin allah kolaylık versinSelam canlarım iyi pazarlar
Kabus gibi bir haftanın sonunda(Allah beterini vermesin)burdayım.Hafta başında boynum tutuldu önce ama ne tutulma sandalyede bile oturamayacak duruma geldim.Üzerine 3 aydır olmayan özel günüm soğan kürü sayesinde oldu ama 3 ayın acısını çıkardı resmen doğum sancısı çektim 1 hafta.Sevgili okul idarem bunların üstüne bu hafta bana yazdıkları salı ve cuma bahçe nöbeti ile çektiğim ağrıları katmerlediler.Üzerine cuma günü arabam bozuldu ve bütün hafta sonu uyuyarak,geçen haftanın kabusunu ve yorgunluğunu şükür atlattım.Boynum iyileşti,özel günüm de bitti şükürler olsun.
Ve şimdi burdayım yeni kararlar ve başlangıçlarla
Zuhal'imle de konuştum çok onaylamıyor ama bir şekilde bu kilo duraklamasını kırıp hedefe ulaşmam için bi yerlerden başlamam gerektiğinde de ikimiz de hemfikiriz.
Canlarım ben 2012 yılında 40 kilo vermiştim yaklaşık.Bunun ilk 20'sini kalori sayımı ve müslü ile son 20'sini ise dukan diyeti ile.Dukan diyeti direk yağdan yaktırdığı için verdiğimin de 2 katı vermiş kadar incelmiştim o dönem.
Bu sefer şartlarım o 40 kilo verdiğim yıl gibi değil.Yaşım oldu 35,30 yaşımda verdiğim gibi rahat veremiyorum.Okul şartlarım gerçekten çok kötü.Sabah 6'da yollara düşüyorum,dönüşüm akşam 4.Ve günde 2 saat yol tırmanıyoruz okulumuzun bulunduğu dağa.Bedenen de ruhen de beni çok zorlayan bir öğrenci grubu içindeyiz ve moralsizlik beni diyetten de koparıyor spordan da.
Velhasıl bir atılıma ihtiyacım var ve motivasyonumu yeniden kazanmak ve sonucu daha hızlı görererk moralimi yükseltmek için bu hafta dukan diyetine dönüş yapıcam.7 hanesine düşene kadar sürdürüp,sonra tekrar meyveli sebzeli sağlıklı diyetlere dönücem ama bu 20 kiloyu 5 ayda atmam için şu an görünen en kesin yol dukan.
Bugün sabah sağlıklı bir kahvaltı yaptım,şimdiden 1.5 litre suyum bitti,öğle ve akşam kabak yiyerek şu özel gün ödemlerinden bi kurtulucam önce inşallah.Umarım sabah da biraz olsun eksi ile yeni diyet sürecime sağlam bir şekilde başlarım.Şimdilik bende durumlar böyle
Bugday akşamda olmasa ıyı olurduKizlar erkenden menumu yazayim
Sabah kahvalti icin esimi beklerken dayanamadim ve bir bardak sut,uc dort gun kurusu kayisi ve cok az badem findik yedim.9.30
KAHVALTI:12.00 bir dilim tb ekmegi,uc dort kasik kiymali yumurta,biraz kozlenmis biber(yazdan buzluga atmistim),bir kase yogurt,1 zeytin,roka ve cay.
Ara ogun:16.00 bir kuru incir bir avuc ceviz(aslinda ara ogun yapmayacaktim ama temizlik yaparken yoruldum ve aciktim)
AKSAM:17.45 dunden kalan ispanakli yogurt icine bir kasik haslanmis bugday koydum.
2,5 litre su,temizlik yaptigim icin spor yapamadim.
Guzel canımMerhaba kızlar nasilsinz?
Bugün ki menum
Sabah
1 d ekmek
5zeytin
Domates salatalık
Öğlen
4 k yeşil fasulye yemeği
1 d ekmek
Ara öğün
Elma
Aksam
1 kase çorba
Yeşil salata yağsız ve tuzsuz
3litre şu
Spor yok :-(
Ilk gün çok zorlandım o yüzden spor yapamdm yarın yapıcam
Sizce nasıl bugünluk
Harikasın abla yaaa okadar seyin içinden cıkabilmişsinSelamlarrrrrr
Mevlütten yeni geldim tabiki büyük bi sınavı başarıyla geçtim çok şükür
Allahım yok yoktu. Poğaçalar börekler tatlılar pastalar sarmalar mantılar
Ama ben ne yaptım. Millet tabaklarını doldurup tıkınırken bi çay bi kahve içip geldim
Evde yoğurdumu yedim
Efferim bana
Bide uzun süredir görmeyenler beni gördü
Kimisi resmen tanımadı beni
Tabiki hep aynı sorular, ne yaptın nasıl zayıfladın vs.
Tatlım şimdilik sadece yapman gereken pazartesi ara kontrol cumada liste için kilo bildirimi yapmak
Cuma bildirimi şu şekilde
Geçen hafta
Bugün
Fark
Yüzde (nasıl yapıldığı ilk sayfada yazıyor)
Mesaj sayısı (cumadan bidahaki perşembe gece 12 ye kadar olan mesajlar sayılır)
Bunun haricinde günlük menü paylaşımı ve diğer menülere yorumlar
Tabiki bol sohbet, sadece kilo değil burda biz her şeyi paylaşıyoruz
Tekrar geçmiş olsun cnm
Ve Hadi bismillah diyorum
Inşallah gönlünce olur herşey
Sen bizler gibi 100 ün üstü değildinki cnm
Keşke bizimde fazlalığımız az olsaydıda bu kadar uğraşmasaydık
yinede fırsat bulduğunda gelmeye çalış cnm
Ohhh şimdi mis gibi otur cnm eline sağlık
Ben düşmedimmmmm
Menü güzel görünüyor cnm
Sadece ceviz 3 taneyi geçmediyse sorun yok
Başlangıç için çok güzel cnm
Ama sana tavsiyem sabahlarına yumurta peynir ilave et
Diğer öğünlerindede bol salata Yoğurt eksik olmasın
Arada meyve yediğinde yanında 3 kş yoğurt yada 1 çb süt iyi olur
oğlen az olmus be gulumBugünkü menüm şöyleydi:
*Uyanır uyanmaz 1 bardak soğan suyu içtim.
SABAH:
* 1 haşlanmış yumurta/peynir+yeşillik+1 dilim tam buğday ekmeği(11.00)
ARA ÖĞÜN-1:
*5 badem+1 portakal(13.00)
ÖĞLE YEMEĞİ:
*1 kase yayla çorbası(15.00)
ARA ÖĞÜN-2:
*10 fındık(16.30)
AKŞAM YEMEĞİ:
*1 tabak fırında müjver yoğurtla(18.15)
SU:
*2.5 litre
SPOR:
* Yarım saat açık havada yürüyüş
ben bunu yapmaya calısıyorum gercekten işe yarıyorKizlar bugun Canan karatayin bir programini izledim netten diyorki;
Beynimizde susamak ve acikmak ayni yerden sinyal veriyor ve bazen acikiyoruz saniyoruz ama susamis da olabiliriz bu nedenle aciktigimiz zaman su icmeliyiz.Gerci burda suya dikkat etmeyen yok ama yinede paylasayim dedim:)
Aaaaa işte bizim kaplumbağa lık bundan oluyo bende yapıyorum iştw ana bugun basarılı bi gun gecirdim inş sende ekleme tapmadan atlatabilirain gunuMenüm
Sabah9;00
Muz
Öğle 11:30
1 d ekmek
1 kk peynir
3 zeytin
Domates,salatalık
1 ç k tereyağ,1 tk bal
Aksam18:00
5 yk yeşil mercimekli bulgur p
1 yk yulaf kepeği eklenmiş 1 kase yoğurt
Salata,tere
Su,2 lt
Spor 20 dk dışarıda yürüyüş,bntta yürümeyi düşünüyorum yatmadan
Son 1 haftadır akşamları çayın yanında şekerli leblebi, kabak çekirdeği gibi şeyler atıştırıyorum. Çok acıkıyorum ben yulaf kepegini bu yüzden aldım
Ah yaksa ya zorDün yatmadan 20 dk daha bantta yurudum sırf bu atıştırdıklarımı yakmak için.
Herseyin coğu zarar protein cok yemekte oyle fazlasının yag olarak depo edildiğini dinlenmiştim bi dr danMenum
Sabah 1 sb sut
Saat 12.00
2 yumurta haslamasi
5 ham zeytin
Az peynir
1 ceviz
Domates
Marul
Cay
Ara 17.00
Yarim kase yogurt
1 armut
Aksam 19.00
Salata
Yogurt
Derisiz tavuk haslama
Spor 1 saat yuruyus acik havada
Su yatana 3 litre civari olur bugun sayamadim
Aksam ciss yoktu ama cok yedim tavuktan heralde midem sisti
guzel canımSabah 09 30
Iki dilim tb ekmegi
Biber domates kavurmasi
Uc zeytin
Ogle1400
Bir kepce domates çorbası
6 kasik pirasa yemeg
Ara turk kahvesi
Aksam 19 00
Hamsi bugulama
Dere otu maydonoz
Su 3,5 lt koşturmaktan hararet yapti vücudum
ohoooooo abla bu olmamış ya makarna kurabiye ğstüne akşam şehriye ve ekmek olmaması gereken hersey var biraz daha dikkatli olmalısınGünlük menüm SABAH:Kibrit kutusu peynir,1 zeytin,domates,biber ,salatalık,bir yumurta ARA:2 kuru incir ÖĞLE:Bir tabak makarna ARA:Bir adet kurabiye AKŞAM:bir kase şehriye çorbası ,4 yemek kaşığı kabak yemeği 1 dilim tam buğday ekmeği
Güzel canım temizlik yaptığın için ara menü de çok değil benceKizlar erkenden menumu yazayim
Sabah kahvalti icin esimi beklerken dayanamadim ve bir bardak sut,uc dort gun kurusu kayisi ve cok az badem findik yedim.9.30
KAHVALTI:12.00 bir dilim tb ekmegi,uc dort kasik kiymali yumurta,biraz kozlenmis biber(yazdan buzluga atmistim),bir kase yogurt,1 zeytin,roka ve cay.
Ara ogun:16.00 bir kuru incir bir avuc ceviz(aslinda ara ogun yapmayacaktim ama temizlik yaparken yoruldum ve aciktim)
AKSAM:17.45 dunden kalan ispanakli yogurt icine bir kasik haslanmis bugday koydum.
2,5 litre su,temizlik yaptigim icin spor yapamadim.
Bir tabak mücver çok olmuş sanki.. Onun dışında güzel canım.Bugünkü menüm şöyleydi:
*Uyanır uyanmaz 1 bardak soğan suyu içtim.
SABAH:
* 1 haşlanmış yumurta/peynir+yeşillik+1 dilim tam buğday ekmeği(11.00)
ARA ÖĞÜN-1:
*5 badem+1 portakal(13.00)
ÖĞLE YEMEĞİ:
*1 kase yayla çorbası(15.00)
ARA ÖĞÜN-2:
*10 fındık(16.30)
AKŞAM YEMEĞİ:
*1 tabak fırında müjver yoğurtla(18.15)
SU:
*2.5 litre
SPOR:
* Yarım saat açık havada yürüyüş
Oooo şekerli leblebiiiiiiii çok severim ama kararlıyım 75in altını görene kadar şekerli herşeyi yasakladım kendime!!!! Bence sende yeme canım yaza az kaldıMenüm
Sabah9;00
Muz
Öğle 11:30
1 d ekmek
1 kk peynir
3 zeytin
Domates,salatalık
1 ç k tereyağ,1 tk bal
Aksam18:00
5 yk yeşil mercimekli bulgur p
1 yk yulaf kepeği eklenmiş 1 kase yoğurt
Salata,tere
Su,2 lt
Spor 20 dk dışarıda yürüyüş,bntta yürümeyi düşünüyorum yatmadan
Son 1 haftadır akşamları çayın yanında şekerli leblebi, kabak çekirdeği gibi şeyler atıştırıyorum. Çok acıkıyorum ben yulaf kepegini bu yüzden aldım
Menü güzel canımMenum
Sabah 1 sb sut
Saat 12.00
2 yumurta haslamasi
5 ham zeytin
Az peynir
1 ceviz
Domates
Marul
Cay
Ara 17.00
Yarim kase yogurt
1 armut
Aksam 19.00
Salata
Yogurt
Derisiz tavuk haslama
Spor 1 saat yuruyus acik havada
Su yatana 3 litre civari olur bugun sayamadim
Aksam ciss yoktu ama cok yedim tavuktan heralde midem sisti
Ooowww menünü çok beğendim canmSabah 09 30
Iki dilim tb ekmegi
Biber domates kavurmasi
Uc zeytin
Ogle1400
Bir kepce domates çorbası
6 kasik pirasa yemeg
Ara turk kahvesi
Aksam 19 00
Hamsi bugulama
Dere otu maydonoz
Su 3,5 lt koşturmaktan hararet yapti vücudum
ablacim sabahi biraz artirsan makarna ve kurabiye yemesen iyi olur biz onlara ciss diyoruz ve sadece azcik cuma tartidan sonra tuketiyoruz.sabaha tam bugday ekmegi ekleyebilirsin zeytin ve peyniri artirabilirsin.ictigin su ve yaptigin sporuda yaz canim.Günlük menüm SABAH:Kibrit kutusu peynir,1 zeytin,domates,biber ,salatalık,bir yumurta ARA:2 kuru incir ÖĞLE:Bir tabak makarna ARA:Bir adet kurabiye AKŞAM:bir kase şehriye çorbası ,4 yemek kaşığı kabak yemeği 1 dilim tam buğday ekmeği
super canimMerhaba kızlar menu m
Sabah 9:00
2dilim ekmek
1yumurta
Marul domates
Öğle 13:00
1tabak kabak yemeği
Salata ayran
Ara
1sutlü kahve 1elma
Akşam 17:00
2yagda yumurta
Salata 1dilim ekmek
Su 3 lt 2si limonlu
Spor 45 dk yurıyus 150 mekik 50 squat 500 ip bunu normal iple atladım yarım saat surdu resmen öldüm
aman canim bu guzel tabloyu bozmaKendimi cok iyi hissediyorum bugın hiç agzıma yazdıklarım dışında hiçbişey almadım hatta puding falan yaptım normalde tencerenin dibini parmakla bi sıyırırdım asla dokunöadım ve hemen suyun altına attım cok mutluyum
Spor olsaymis iyiymis canimGeçmiş bitti sonunda menüm gelsin
Sabah 10.30
4yk sucuklu yumurta
1kk peynir
5zeytin
1yk taze kekik
1 kase tarhana çorbası
Ara 1 avuç fındık
Öğle 14.30
5yk ince bulgur pilavı
1 kase yoğurt
Akşam 18.30
2 tane küçük tavuk baget
1 kase şehriyeli çorba
1 bardak ayran
Su 2 lt
Spor yok
inşallah canım 72ablacim sabahi biraz artirsan makarna ve kurabiye yemesen iyi olur biz onlara ciss diyoruz ve sadece azcik cuma tartidan sonra tuketiyoruz.sabaha tam bugday ekmegi ekleyebilirsin zeytin ve peyniri artirabilirsin.ictigin su ve yaptigin sporuda yaz canim.
super canim
aman canim bu guzel tabloyu bozma
sabah sucuk olmasa iyi plur sucuk diyette tavsiye edilmiyor bildiğim kadarıylaGeçmiş bitti sonunda menüm gelsin
Sabah 10.30
4yk sucuklu yumurta
1kk peynir
5zeytin
1yk taze kekik
1 kase tarhana çorbası
Ara 1 avuç fındık
Öğle 14.30
5yk ince bulgur pilavı
1 kase yoğurt
Akşam 18.30
2 tane küçük tavuk baget
1 kase şehriyeli çorba
1 bardak ayran
Su 2 lt
Spor yok
Nagihancım sen kilo verirken nasıl bi yol izlemeyi düşünüyosunGünlük menüm SABAH:Kibrit kutusu peynir,1 zeytin,domates,biber ,salatalık,bir yumurta ARA:2 kuru incir ÖĞLE:Bir tabak makarna ARA:Bir adet kurabiye AKŞAM:bir kase şehriye çorbası ,4 yemek kaşığı kabak yemeği 1 dilim tam buğday ekmeği
Sabah erken kalkan biri için 2 öğün az cnmKaratayin kitabını aldım bn.karatay hakkında ne düşünüyorsunuz? Normalde de iki öğün beslenen birisiyim
Bende 1 kere 10 dk yaptım çok sıkıcı geldi bana15 dk zumba ve ben nakavt
Çok güzel cnm Ama niye akşam yemek yemedinMerhaba kızlar menu m
Sabah 9:00
2dilim ekmek
1yumurta
Marul domates
Öğle 13:00
1tabak kabak yemeği
Salata ayran
Ara
1sutlü kahve 1elma
Akşam 17:00
2yagda yumurta
Salata 1dilim ekmek
Su 3 lt 2si limonlu
Spor 45 dk yurıyus 150 mekik 50 squat 500 ip bunu normal iple atladım yarım saat surdu resmen öldüm
Harikasın fıstığımKendimi cok iyi hissediyorum bugın hiç agzıma yazdıklarım dışında hiçbişey almadım hatta puding falan yaptım normalde tencerenin dibini parmakla bi sıyırırdım asla dokunöadım ve hemen suyun altına attım cok mutluyum
Bazen önemsemediğimiz ufak şeyler kilo vermemize Engel oluyor sonrada niye veremiyoz diyoruzaaaa işte bizim kaplumbağa lık bundan oluyo bende yapıyorum iştw ana bugun basarılı bi gun gecirdim inş sende ekleme tapmadan atlatabi
Tatlım sucuk ev sucuğu değilse yemeyelimGeçmiş bitti sonunda menüm gelsin
Sabah 10.30
4yk sucuklu yumurta
1kk peynir
5zeytin
1yk taze kekik
1 kase tarhana çorbası
Ara 1 avuç fındık
Öğle 14.30
5yk ince bulgur pilavı
1 kase yoğurt
Akşam 18.30
2 tane küçük tavuk baget
1 kase şehriyeli çorba
1 bardak ayran
Su 2 lt
Spor yok
Bazen bende yapıyorum onuGece uyurken dişlerimi çok sıkmışım hepsi birden sızlıyor ya
Canm kayınvalidem çok ısrar etti anne koyma dedikçe emziklisin ye bakim dedi bende sabah olduğu için kalbini kırmak istemediminşallah canım 72
Nin aşyona imene kadar ödül yok sonrada 69 ı görmedennş basarıcam kısa zamanda
sabah sucuk olmasa iyi plur sucuk diyette tavsiye edilmiyor bildiğim kadarıyla
Ev sucuğuydu abla zaten kv de olduğumuz için yedim yoksa eve almıyorum sevmiyorum pek kv çok ısrar edince yedimÇok güzel cnm Ama niye akşam yemek yemedin
Harikasın fıstığım
Bazen önemsemediğimiz ufak şeyler kilo vermemize Engel oluyor sonrada niye veremiyoz diyoruz
Tatlım sucuk ev sucuğu değilse yemeyelim
Hem sağlıksız hemde su tutuyor
Diğerleri güzel ama salatan eksik
Aynennnnn bende öyle ama yemicemKızlaaaaaar karnım çok acıktı bişeyler yemeden yatıyorum ben.... İyi geceleeeeer Güneş takımıııııı yarın güzel sonuçlarla yıldızları çatlatalııııııımmmmmm
Abla ben bayıldım ya tam benlikmişBende 1 kere 10 dk yaptım çok sıkıcı geldi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?