- 5 Nisan 2016
- 581
- 1.416
- 28
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #150.321
Ohh miss.. çok güzel menu canimSabah 08.30
2 dilim tb ekmek
19 tane zeytin
Yarim kk peynir
1 tk recel
Domates salatalik
Ogle 13.00
1 porsiyon ciger
Salata
Ayran
Aksam 08.20
1 kase ezogelin
1 minik biber dolma koy biberinden
Firinda tavuk 3 parca gogus
Salata
2 litre su
1 saat yuruyus
Çok hafif bir menü olmuş canım Tebrikler.Gunaydin kizlar,dun cok yorgundum internettede sorun vardi menumu yazamamistim simdi yazayim,
Sahur:02.30 bir dilim tb ekmegi,1 haslanmis yum,6 yesil zeytin,1 kk peynir ve cay.
Iftar:19.50 bir tabak zy yesil fasulye,bir dilim ekmek,bir kac tane kozlenmis biber,bir bucuk kase cacik.
1.5 litre su spor yok.Kizlar ramazanda suyum az farkindayim ama en gec 11 de uyuyorum sahura kalkmak icin sure az olunca su bukadar oluyor.
Canim benim eşim karışmıyo hatta bu sıralar bende kilo versem iyi olur demeye başladı. Diyet yaparken eslerin destek olması çok önemli gerçekten.Arkadaşlar eşimde ben kilo verirken gaza gelip 6 kilo verdi ama şimdi Ramazanda diyet yapmama çok kızıyor sizde de karışan var mı?
Vay vay vay ne güzelmis o... hakkaten dayanilcak gibi değilmiş. Ama hafta da 1 ve 2 3 lokma şeklinde kendini sinirlayabilirsin bence. Hem hedefine ne kaldi. Az daha sabret kubracimEki Görüntüle 1843962 İşteeeeee Gaziantepiminnn meşhuuur RAMAZAN KAHKESİ tadı hafif tatlı içinde mahlep var SADECE RAMAZANDA ÇIKAR (buraya dikkat) 28 gün sonra olmayacak seneye görüşeceğiz nasıl dayanayım bu acıya söyleyin bana
Çok çok sevindim canım. Herşey daha güzel olsun insallahSağolasın canim Benim hqyirli ramazanlar
Teşekkür ederim tatlım burdayım artik
oldu canim ya bata zor zamanlar atlattik ama cok şükür değecek
evet abla ilk sesi verdikleri an görülmeye değerdi titredi resmen ve bastı cigligi kuzucum daha annesinin sesini bile bilmiyormus biz biraz duydugunu dusunuyoduk ama yanilmisiz eve geldik baya bi kucaktan ayrilmadi resmen saklanmaya calisir korkar bi hali vardi uzun bi sure boyle yapti 5-6saat sonra falan alisti yani anlatilacak bisey degil Rabbim drlari eksik etmesin bundan sonrası bol bol eğitim konusma işi neyse yine uzattım ve yine agliyorum yazarken ama bu sefer mutluluktan
Ve artık sura bende bilmiyorum kac oldugumu yarin bi tartilip bakicam orucla zor oluyo biraz cocuk ama yedirmeye calisicam bol bol telafi edicez artikta ben nasil bi program yapsam onu bilemedim bi menu örneği bulsam iyi olcak emzurmemide goz onune alarak
Neyse cok uzattım hadi hayirli sahurlar
Sagol canim cok guzel bilgiler.baharati bilmiyodum ve kullanmiyodum bu yaziyi okuduktan sonra yemeklere baharat katmaya karar verdimMetabolizma hızlandırmak için 8 yol
1.KAS KİTLESİNİ ARTTIRMAK
"Kas kitlesi direk olarak kalori yakımı ile doğru orantılıdır. Eğer kas oranınız normale göre yüksek ise metabolizma hızınız olması gerekenden daha yüksek olduğu anlamına gelmektedir. Gün içerisinde yapılacak düzenli egzersiz ile kalori yakımını iki katına yakın arttırabilirsiniz. Egzersizin düzenli yapılması buradaki en önemli unsurdur. Çünkü yapmış olduğunuz egzersizde o anda yakılan kaloriden çok metabolizmanın aktif olarak sürekli çalışması daha önemlidir. Uzun süre ama daha orta tempo ile yapılan egzersizin, hızlı tempo ile daha kısa süre yapılan çalışmalara göre daha verimli sonuçlar vereceğini de unutmamalısınız.
2.SU İLE FAZLA YAKIT
Bedeninizin işlevselliğini devam ettirebilmesi için suya ihtiyaç duyar. Hatta hafif susuz iseniz metabolizmanız yavaşlayabilir. Yapılan bir çalışmada günde 8 bardak su içen kişilerin vücutlarının yakmış olduğu kalorinin 4 bardak içenlere göre daha fazla olduğu gösterilmiştir. Gün içerisinde alınan sıvı miktarına taze sebze ve meyvelerinde katkı sağladığını unutmadan bunları da günlük beslenme programınızda bulundurmanız önemlidir.
3.KONTROLLÜ TAURİN ALIMI ÖNEMLİDİR
Birçok enerji içeceği içerisinde bulunan kafein nedeni ile metabolizma hızlandırıcıdır. Ayrıca bazı enerji içecekleri içerisinde taurin bulunmaktadır. Bu madde yine kişinin metabolizmasının ciddi anlamda hızlanması için önemlidir. Ancak bu içecekler yüksek tansiyona, anksiyeteye ve uyku sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle Amerika Pediatri Akademisi çocuklar ve gençler için bu içecekleri önermez. Eğer enerji içeceği kullanacaksanız doktor veya diyetisyeninize kesinlikle danışmalısınız.
4.GÜNAHSIZ ATIŞTIRMALIKLAR
Sık besin tüketilmesi kilo alımına neden olabilir. Ama bu tüketmiş olduğunuz besinin kalori ve besin değerleri ile doğru orantılı olarak değişebilir. Eğer yüksek kalorili atıştırmalıklar tüketirseniz kilo almanız kaçınılmaz olacaktır. Genel olarak ana yemeklerin arasının uzun süre açlık ile geçmesi metabolizma hızınızın yavaşlamasına neden olur. Sağlıklı ara öğün alternatifleri ile hem metabolizmanız hızlanacaktır hem de bir sonraki ara öğünde kalori alımı düşecektir.
5.BAHARAT KULLANIN
Baharatlı gıdalar metabolizmayı yüksek vitese almak anlamına gelmektedir. Kırmızı biber veya diğer baharatlardan toplamda ortalama bir çorba kaşığı olarak yemeğe eklenmesi metabolizma hızınızı arttırır. Bu metabolizma hızlandırıcı etki yapılan egzersiz gibi kalıcı bir metabolizma artışı sağlamasa da anlık işe yaradığı bilinmektedir.
6.PROTEİN TÜKETİN
Proteinli besinlerin termojenik etkileri karbonhidrat ve yağlara göre daha yüksektir. Yani proteinli besinler sindirilirken vücudumuz daha fazla kalori harcar. Bu durumda metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlar. Protein içeriği en yüksek olan besinler, yağsız sığır eti, hindi, balık, tavuk, fındık, yumurta, süt ve ürünleridir.
7.KOYU KAHVE İÇİN
Bir kahve tiryakisi iseniz sabah ritüeli olan kahve içiminin keyfini çıkarmalısınız. Çünkü kahve hem metabolizma hızlandırıcıdır hem de konsantrasyonu arttırır. Kahvenin metabolizma hızlandırıcı etkisi de baharatlar gibi anlık olmaktadır. Miktarına ve sıklığına dikkat ederek gün içerisinde kahve tüketebilirsiniz.
8.YEŞİL ÇAY İÇİN
Yeşil çay kateşin ve kafein içeriği nedeni ile metabolizmanın birkaç saat hızlanması için kombine fayda sunmaktadır. Yapılan araştırma göstermiştir ki egzersiz yapılmadan önceki zaman aralığında 2-4 bardak su, 2 bardak yeşil çay orta yoğunlukta bir egzersiz anında yüzde 17 kalori daha fazla yakıldığı gözlemlenmiştir. "
En guzeli kayisiymis
maşallah sana kuşum
pide pirinc pilavi karpuz hepai cok gibi olmus sanki ama spor çok güzel canım
Güzel canım afiyet olsun Allah kabul etsin
himm bak o pide olmadi şimdi
mirayim herşey Güzel afiyet olsun akşam ekmek olmasamiydi
Allah kabul etsin canim cok güzel
Allah kabul etsin tatlim
cik cik hiç olmadi kaptanim nargile mi ..Tütün ürünlerinin hepsine karsiyiz
Niye oyle yapiyolar nekaa ayipben karnemi almadan gitmem kaptanim
Maydonoz da koyuyorum canim super oluyor canim saat 10 bucukta yapıyorum yapmadan yazmistim aliskanlik oldu spor
Masaallah Allah bagislasin benim kızımla yaşıtmış. Sen nasıl kilo aldm cnm
Tabi ki tatilde geliyor artık tekrar motive olmak istiyorum canm
Çok geçmiş olsun canm ameliyat oldu mu minik
İyi akşamlar herkese iftardan önce tartılıyorum hergun, bugün eksiye geçmişim çok mutluyum
Sagol canim cok guzel bilgiler.baharati bilmiyodum ve kullanmiyodum bu yaziyi okuduktan sonra yemeklere baharat katmaya karar verdim
Kızlar Nasılsıniz nasıl gidiyor oruç bugün gelenedim komsumdaydim
Aynen kaptancigmm bende öyle acikmadim ama vakit geçsin istiyorum halsizlestim bahçeye indim ağaçlardan biraz Çağla ve kiraz erik topladım iftardan sonra yiyeyim diyevakit geçirmeye çalışıyorum valla Can'ım acıktım
nerde bende o sans kizda böyleydi oglanda erkenciGünaydın canim biz gec kalktiik bugunoglusun uykucu degil herhalde
amin canım cok sagolÇok çok sevindim canım. Herşey daha güzel olsun insallah
-200 grla 78.8kaçsın canım
Benim başım çok agriyor iftara 3-4saat kala onun dışında iyi havalarda serin buradaKızlar Nasılsıniz nasıl gidiyor oruç bugün gelenedim komsumdaydim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?