- 17 Mart 2013
- 5.095
- 14.270
- 448
- 37
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #150.361
Tamamdr kaptanim iftardan once tariliyoruz dimiYarın tartı günü tekrar hatırlatıyorum
@masal3487_Masalim_ @zamannn35 KumraL_KrakeR eliya Bayankokosh @esmazc @sonumud
Afiyet olsun bitanem cok guzelSahur
1 kase şehriye çorbası
1 kase karışık salata
1 bardak ayran
2 dilim tam buğday ekmek
Iftar
1 kase yoğurt çorbası
1 tabak karnabahar haslamasi
1 kase salata
2 adet hurma
Spor
11de yapiyorum bisiklet 30 dk
Su 3 litre
Biraz agir olmus sanki canimVe menumuz
Sahur
Yarim yufka icine bi cay kasigi tereyağı ve bi dilim peynir koyup tavada pisirdim
10zeytin
yarim yumurta
Uc dört dilim karpuz
Iftar
1tabak taze fasulye
5kasik makarna
Bol salata
Cacik
4-5kasik corba
Bi catal kadayıf
Su iftarla sahur arası 2lt ictim ama tabi bi anda çok cok ictigim için cokta bi ise yaramadi
Spor yok
Afiyet olsun bebisimIyi geceler kızlar
Sahur 2 yumurtadan omlet
Domates salatalık
1 ceviz 1 hurma 1 bardak ayran
1 kk peynir
Iftar
Sulu köfte 1 tabak 2 yemek k. z.yagli patlıcan 1 kase yoğurt 1 hurma
Cok guzel canmcim afiyetler olsunMenum
Sahur
Yarım saat önce zencefilli zerdelcalli tarcinlj yoğurt
3 kaşık Menemen yarım salatalık 1 dikim kep ekmek şekersiz çay
İftar
1 kase tarhana çorbası
1 biber dolması 2 bardak ayran
3 kaşık z yağlı t fasulye
2 hurma
Ara 1 avuç Çağla 1 avuç kiraz
Su sahura kadar 2 lt olur
20 dk plates yapcam birazdan
Biz azaldik iyice dimi kaptanim her grup 10 kisimi oluyoreliya _Masalim_ @zamannn35 size bir görev veriyorum cuma zayıflama yarışması katılmak isteyenler topiğini takibe Alın kızlar eğer içinize Sinen kilosu çok çok az olmayan katılmak isteyen üyeleri 9.takıma yanı takımımıza davet edebilirsiniz denk gelirseniz edin yanı :)
Ben uyumuyomBenim takimim nerde bakim uyuyomusunuz kizlar
çok güzel tatlim
Suyu artirmissindir inş canım. Vücut susuz kalmasın da.
Afiyet olsun cnm. Kadayıf Hemen gözüme çarptı
cok güzel bilgiler canim Sağol
cok güzel Mirayim afiyet olsun Allah kabul etsin
canim Allah kabul etsin suyu arttirdin inşallah
azicik karbonhidrat agirlikli olmuş canim..Allah kabul etsin
Güzel Can'ım afiyet olsun
Fazla karbonhidrat olmuş Can'ım makarna kadayıf yufka fazla
Güzel Can'ım afiyet olsun bol eksi olsun
Supersin ortimmm
Cok tesekkur ederim canlar bi öpücük yoluyorum sizeAfiyet olsun bitanem cok guzel
Biraz agir olmus sanki canim
Afiyet olsun bebisim
Hu huuu ortimm ya bugun bi bas agrisi sorma gitsin uyudum genelde hastayim sanirimBenim takimim nerde bakim uyuyomusunuz kizlar
Metabolizma hızlandırmak için 8 yol
1.KAS KİTLESİNİ ARTTIRMAK
"Kas kitlesi direk olarak kalori yakımı ile doğru orantılıdır. Eğer kas oranınız normale göre yüksek ise metabolizma hızınız olması gerekenden daha yüksek olduğu anlamına gelmektedir. Gün içerisinde yapılacak düzenli egzersiz ile kalori yakımını iki katına yakın arttırabilirsiniz. Egzersizin düzenli yapılması buradaki en önemli unsurdur. Çünkü yapmış olduğunuz egzersizde o anda yakılan kaloriden çok metabolizmanın aktif olarak sürekli çalışması daha önemlidir. Uzun süre ama daha orta tempo ile yapılan egzersizin, hızlı tempo ile daha kısa süre yapılan çalışmalara göre daha verimli sonuçlar vereceğini de unutmamalısınız.
2.SU İLE FAZLA YAKIT
Bedeninizin işlevselliğini devam ettirebilmesi için suya ihtiyaç duyar. Hatta hafif susuz iseniz metabolizmanız yavaşlayabilir. Yapılan bir çalışmada günde 8 bardak su içen kişilerin vücutlarının yakmış olduğu kalorinin 4 bardak içenlere göre daha fazla olduğu gösterilmiştir. Gün içerisinde alınan sıvı miktarına taze sebze ve meyvelerinde katkı sağladığını unutmadan bunları da günlük beslenme programınızda bulundurmanız önemlidir.
3.KONTROLLÜ TAURİN ALIMI ÖNEMLİDİR
Birçok enerji içeceği içerisinde bulunan kafein nedeni ile metabolizma hızlandırıcıdır. Ayrıca bazı enerji içecekleri içerisinde taurin bulunmaktadır. Bu madde yine kişinin metabolizmasının ciddi anlamda hızlanması için önemlidir. Ancak bu içecekler yüksek tansiyona, anksiyeteye ve uyku sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle Amerika Pediatri Akademisi çocuklar ve gençler için bu içecekleri önermez. Eğer enerji içeceği kullanacaksanız doktor veya diyetisyeninize kesinlikle danışmalısınız.
4.GÜNAHSIZ ATIŞTIRMALIKLAR
Sık besin tüketilmesi kilo alımına neden olabilir. Ama bu tüketmiş olduğunuz besinin kalori ve besin değerleri ile doğru orantılı olarak değişebilir. Eğer yüksek kalorili atıştırmalıklar tüketirseniz kilo almanız kaçınılmaz olacaktır. Genel olarak ana yemeklerin arasının uzun süre açlık ile geçmesi metabolizma hızınızın yavaşlamasına neden olur. Sağlıklı ara öğün alternatifleri ile hem metabolizmanız hızlanacaktır hem de bir sonraki ara öğünde kalori alımı düşecektir.
5.BAHARAT KULLANIN
Baharatlı gıdalar metabolizmayı yüksek vitese almak anlamına gelmektedir. Kırmızı biber veya diğer baharatlardan toplamda ortalama bir çorba kaşığı olarak yemeğe eklenmesi metabolizma hızınızı arttırır. Bu metabolizma hızlandırıcı etki yapılan egzersiz gibi kalıcı bir metabolizma artışı sağlamasa da anlık işe yaradığı bilinmektedir.
6.PROTEİN TÜKETİN
Proteinli besinlerin termojenik etkileri karbonhidrat ve yağlara göre daha yüksektir. Yani proteinli besinler sindirilirken vücudumuz daha fazla kalori harcar. Bu durumda metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlar. Protein içeriği en yüksek olan besinler, yağsız sığır eti, hindi, balık, tavuk, fındık, yumurta, süt ve ürünleridir.
7.KOYU KAHVE İÇİN
Bir kahve tiryakisi iseniz sabah ritüeli olan kahve içiminin keyfini çıkarmalısınız. Çünkü kahve hem metabolizma hızlandırıcıdır hem de konsantrasyonu arttırır. Kahvenin metabolizma hızlandırıcı etkisi de baharatlar gibi anlık olmaktadır. Miktarına ve sıklığına dikkat ederek gün içerisinde kahve tüketebilirsiniz.
8.YEŞİL ÇAY İÇİN
Yeşil çay kateşin ve kafein içeriği nedeni ile metabolizmanın birkaç saat hızlanması için kombine fayda sunmaktadır. Yapılan araştırma göstermiştir ki egzersiz yapılmadan önceki zaman aralığında 2-4 bardak su, 2 bardak yeşil çay orta yoğunlukta bir egzersiz anında yüzde 17 kalori daha fazla yakıldığı gözlemlenmiştir. "
Cok guzel bilgiler canim benim yüreğine saglikEn guzeli kayisiymisben kavun daha kalorili diye biliyodum
Supersin fistikSahur:1 has. Yumurta zeytin peynir domates salatalik yarim dilim tb ekmk cay
Iftar:1kase domates corbasi+8yk taze fasulye+4 catal kozlenms biberli havuclu yogurtlama+1dilim pide
Su henüz 3 bardak ictim kv caya geliyoms hazrlik yapiyorm gece girerm kizlar gorusuruk
Kuzum biraz fazla geldi afiyet olsunVe menumuz
Sahur
Yarim yufka icine bi cay kasigi tereyağı ve bi dilim peynir koyup tavada pisirdim
10zeytin
yarim yumurta
Uc dört dilim karpuz
Iftar
1tabak taze fasulye
5kasik makarna
Bol salata
Cacik
4-5kasik corba
Bi catal kadayıf
Su iftarla sahur arası 2lt ictim ama tabi bi anda çok cok ictigim için cokta bi ise yaramadi
Spor yok
Harikasinnn yaseminim örnek menuuuIyi geceler kızlar
Sahur 2 yumurtadan omlet
Domates salatalık
1 kk peynir
Iftar
Ortim harikasin sahur menune ayri bi bayildimMenum
Sahur
İftar
1 kase tarhana çorbası
2 hurma
Tamam kuzum oralarda olucameliya _Masalim_ @zamannn35 size bir görev veriyorum cuma zayıflama yarışması katılmak isteyenler topiğini takibe Alın kızlar eğer içinize Sinen kilosu çok çok az olmayan katılmak isteyen üyeleri 9.takıma yanı takımımıza davet edebilirsiniz denk gelirseniz edin yanı :)
Yollarım canım adres gönder sen :)Ayy nede guzel gozukuyo hic duymadm ve gormemestm tadini merak ettim kiz banada yollada bende yiyim
Teşekkürler canimmmm benden de sana öpücükCok guzel bilgiler canim benim yüreğine saglik
Supersin fistik
Kuzum biraz fazla geldi afiyet olsun
Harikasinnn yaseminim örnek menuuu
Ortim harikasin sahur menune ayri bi bayildim
Var hemde emzirdiğim için benim oruç tutmama bile karşılar. Direniyorum ama :))Arkadaşlar eşimde ben kilo verirken gaza gelip 6 kilo verdi ama şimdi Ramazanda diyet yapmama çok kızıyor sizde de karışan var mı?
Canim afiyet olsun menu çok güzel suyun miktarı ve spor yazmamissin birde kahke ne dir tatlım anlamadımKızlar ramazan kahkesi ile ilgili tepkileri şimdi okudum ve artık gün aşırı yemeğe karar verdim yani birgün arayla 1 taneaaah aaaah gençliğimde olsaydı götürürdüm hepsini mideye :) Neyse konumuza dönelim
Sahur 1 ramazan kahkesi 1kk peynir 2zeytin 1hurma 2ceviz 5badem
İftar 1kase ekşili ufak köfte avuçiçi büyüklüğünde lor böreği yarım kk peynir 3zeytin
Heyecanla yorumlarınızı bekliyorum
Kahke budur bebeğimmmm paylaşmıştım ama kaçırmışsın :)) tadı da bi güzel hmmmCanim afiyet olsun menu çok güzel suyun miktarı ve spor yazmamissin birde kahke ne dir tatlım anlamadım
çok sevindim canım Allah başka dert keder vermesin. Yavrum Kıyamam ben ona. Güzel günler sizin olsun canım.Merhaba kizlar ben geldim bu sefer kesin donus gecen tam gelecem dedim netim bitti ins ramaxanla birlikte daha güzel gider kilolar da oruç çok zor oluyor emzirirken ve tabi sürekli yürüyen bi bidigin arkasından kosmak
Bu arada bugun oglumun dış cihazi takıldı sesleri duymaya baslayinca baya korktu ciglik cigliga ağladı bi sure ama cok sukur duydugunu görmek beni cok mutlu etti dr alışma süresi dedi bir ay ama bi gün de bile cok fark var tepkilerde inş bundan sonra güzel günler bizi bekliyor
neyyy nikotin mi cık cikkkkk yanlış duydum galibaBeni birazda Nikotin vuruyor Cnm
Iftar 21.49 falan Cnm
Tr saatiyle 22.49
Bu sene zaten en uzun zaman hiç düşmüyor,
Hatta 21.58 E çıkacak
mefkusum ne iş yapıyosun sen?Firardayım fıstık
Görümcem izine gitti o yüzden 2 hafta her akşam ben gidecem işe
Iftarı aceleyle yiyip evden çıkıyorum
Gecede Doğru dürüst uyuyamıyorum
Tüm günde sersem gibi yarı yatar vaziyetteyim
Seninde tekrar başlamana sevindim Cnm
Biran önce listeye gir geri kalan kilolarıda ver kurtul
zeytin 10 mus okudum sonra da afiyet olsun. Bende bazen zeytin yerken kendimi zor durduruyorumSabah 08.30
2 dilim tb ekmek
19 tane zeytin
Yarim kk peynir
1 tk recel
Domates salatalik
Ogle 13.00
1 porsiyon ciger
Salata
Ayran
Aksam 08.20
1 kase ezogelin
1 minik biber dolma koy biberinden
Firinda tavuk 3 parca gogus
Salata
2 litre su
1 saat yuruyus
su az olmuş menü güzel afiyet olsun.Gunaydin kizlar,dun cok yorgundum internettede sorun vardi menumu yazamamistim simdi yazayim,
Sahur:02.30 bir dilim tb ekmegi,1 haslanmis yum,6 yesil zeytin,1 kk peynir ve cay.
Iftar:19.50 bir tabak zy yesil fasulye,bir dilim ekmek,bir kac tane kozlenmis biber,bir bucuk kase cacik.
1.5 litre su spor yok.Kizlar ramazanda suyum az farkindayim ama en gec 11 de uyuyorum sahura kalkmak icin sure az olunca su bukadar oluyor.
Yok hayatım ne uyumasi yollardaydik yazamadımGünaydın hala uyuyonuznu bizin gun 7.30da başladı oglusum bugun baya baya yürüyor pesinde dusmesin diye kosturuyorum allahtan hava serinde dokunmuyo oruc oruc
Ay benimkinin umrunda değilArkadaşlar eşimde ben kilo verirken gaza gelip 6 kilo verdi ama şimdi Ramazanda diyet yapmama çok kızıyor sizde de karışan var mı?
vassss çok fenaEki Görüntüle 1843962 İşteeeeee Gaziantepiminnn meşhuuur RAMAZAN KAHKESİ tadı hafif tatlı içinde mahlep var SADECE RAMAZANDA ÇIKAR (buraya dikkat) 28 gün sonra olmayacak seneye görüşeceğiz nasıl dayanayım bu acıya söyleyin bana
Evet uyarıyor benimki de ama kendisi homini gırtlakAynen benim kocamda oyle canim azicik kacirayim ne oldu diyete hayirdir deyip uyariyor beni:)
Harika muhteşemSahur
1 kase şehriye çorbası
1 kase karışık salata
1 bardak ayran
2 dilim tam buğday ekmek
Iftar
1 kase yoğurt çorbası
1 tabak karnabahar haslamasi
1 kase salata
2 adet hurma
Spor
11de yapiyorum bisiklet 30 dk
Su 3 litre
Afiyet ola can can o pide nedir ama yaniSahur:1 has. Yumurta zeytin peynir domates salatalik yarim dilim tb ekmk cay
Iftar:1kase domates corbasi+8yk taze fasulye+4 catal kozlenms biberli havuclu yogurtlama+1dilim pide
Su henüz 3 bardak ictim kv caya geliyoms hazrlik yapiyorm gece girerm kizlar gorusuruk
yufka makarna kadayıf yorumsuzum can canVe menumuz
Sahur
10zeytin
yarim yumurta
Uc dört dilim karpuz
Iftar
1tabak taze fasulye
5kasik makarna
Bol salata
Cacik
4-5kasik corba
Bi catal kadayıf
Spor yok
Çok güzel afiyet olsun su nerde bu arada.Iyi geceler kızlar
Sahur 2 yumurtadan omlet
Domates salatalık
1 kk peynir
Iftar
okey hallederiz sıkıntı yok kardeşimde kaptı nasil güzel dimi sıkıntı yok bebekeliya _Masalim_ @zamannn35 size bir görev veriyorum cuma zayıflama yarışması katılmak isteyenler topiğini takibe Alın kızlar eğer içinize Sinen kilosu çok çok az olmayan katılmak isteyen üyeleri 9.takıma yanı takımımıza davet edebilirsiniz denk gelirseniz edin yanı :)
Guzel canim. Afiyet olsunMenum
Sahur
İftar
1 kase tarhana çorbası
2 hurma
Geçmiş olsun tatlım.Hu huuu ortimm ya bugun bi bas agrisi sorma gitsin uyudum genelde hastayim sanirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?