Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

KABIZLIK SORUNU İÇİN
Taze zencefil 1-2 ince dilim veya yarım çay kaşığı toz zencefil,
1 çay kaşığı bal,
1 bardak kaynamış su veya 1 kahve cezvesi sıcak su

Taze zencefili patates soyar gibi kabuğunu soyun. 2 ince dilim kesin. Toz zencefil ise yarım çay kaşığı toz zencefili demlenmek üzere cezveye koyun ve üzerini çay tabağı ile kapatın. 10 dakika kısık ateşte kaynatın. 5 dakika bekleyin. Fincanın 1/3 ünü bu demlediğiniz çayı süzerek doldurun. 1 çay kaşığı balı içerisine karıştırın ve en son üzerini süt ile doldurun. Süt sevmiyorsanız içerisine biraz limon suyu konulabilir. Fakat süt hem acıktırmaz hem de sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağlar.

Özellikle bu yıl yaklaşık 17 saat aç ve susuz kalındığını ifade eden Özgönül, şöyle konuştu: “Eğer oruç tutuyor ve son zamanlarda daha çok stresli bir hal alıyorsanız; Ballı, sütlü zencefil çayı tam size göre. Stresli olduğumuz zaman böbrek üstü bezlerimiz kortizol adı verilen bir hormon salgılayarak vücudumuzun enerji dengesinin olumsuz yönde etkiliyor.

Hatta aşırı kortizol üretimi neticesine vücutta hem lüzumsuz su tutulmasına (ödem) hem de vücudumuzun bu suyu kullanması nedeniyle sonrasında aşırı su isteğine neden oluyor. Ballı ve sütlü zencefil çayını her sahurda içtiğimizde, Zencefil içerisinde bulunan gingerol adlı madde sayesinde bağırsak hareketleri güçleniyor ve oruç tutarken de yaşadığımız kabızlık sorunundan kurtulmuş oluyoruz.

Sütlü zencefil çayı kortizol üretimini azaltarak ayrıca dopamin ve seratonin hormonlarının salınımını düzenleyici etkisi ile vücudumuzu depresyona ve strese karşı koruyucudur. Sütlü zencefil çayı sindirim enzim üretimini de tetiklediği için oruçlu olduğumuz dönemde daha az acıkmamızı sağlar ve böylelikle de göbek yağlarından daha kolay kurtuluruz.” (saglikmodu.com)

Afiyet olsun canim gayet guzel mum isiginda kabak yemegi he arabada bise varmi canim surteni buldumu esin

ne guzel ranbim hayirlara vesile kilsin insallh mutlu huzurlu bir evlilik nasip etsin... benimde aslinda deneme surem bu gerek sizleri tanima gerek bu sayfaya alisma gerek sizin hiziniza yetisme ...mesajlar biraz karisik geliyor bana insallh alisirimm

Afiyet olsun tatlim menun gayet iyi
Afiyet olsun canim serbetli tatlidan iyi bence cokta kotu degil

Canim cok güzel ama ben bal yiyemiyorum

Canim menun olmams ya sabah 1dilim beyaz ekmk var helva var pilav var icli kofte var baklava var dondurma var varda var hepsini bigunde yemisin bide daha dikkatli ol tatlim az pilav yazmsn ama ne kadar az kime gore az

Amin kuzum ya yengenede Allah sifa versin son gunleri demisler ama Allahin takdiri artik
Herkese gunaydin arkadaslar... dunku uygunsuz menuden sonra bugun dikkatli olacagim insallah...ben de sizleri merak ediyorum kendinizden bahsedermisiniz ? Zamanla tanirim gerci ama olsun )
Gunaydinlar canim ben merve 28 yasindayim 3.5 yasinda oglum var 1.5 aydr burdayim 5kilo verdim oyle istee

1 kase yoğurtla nasıl oruç tutuyorsun canım??

Aramıza hoşgeldin ben Poni,umarim eşinle problemlerini çözer kilolarını verirsin bir an önce.

Sizde böyle komşu varken kameraya filan ihtiyaç yok
Tutuluyomus kiz 1haftadr hep sadece yogurt yedim ne aciktim ne susadm ama bu gece yumurta falan yedim az degisiklik yapiyim dedm

Canım Allah yardımcısı olsun günahlarına Kefaret olsun yaşadığı acılar Rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin.

elifcim geçmiş olsun tatlım arabada ciddi bir sorun yok inşallah neyse ki çarpanları da bulmuşsunuz
sagol canim cok ciddi birsey yok konuştular akşam eşimle halloldu.

Herkese gunaydin arkadaslar... dunku uygunsuz menuden sonra bugun dikkatli olacagim insallah...ben de sizleri merak ediyorum kendinizden bahsedermisiniz ? Zamanla tanirim gerci ama olsun )
Nurgül Cum ben Elif 35 yaşındayım 2 oglusum var büyük 12 küçük 3 yaşında 3 aydır burdayım 10 kg verdim. Tam çalışıyorum denmez 1 aydır ortağı olduğum aile işyerinde haftada bir kaç gün çalışıyorum. Muhasebeciyim.

1 kase yoğurtla nasıl oruç tutuyorsun canım??

Aramıza hoşgeldin ben Poni,umarim eşinle problemlerini çözer kilolarını verirsin bir an önce.

Sizde böyle komşu varken kameraya filan ihtiyaç yok
dimi

Yasemin ben bunları çok yaptım ise yaramıyor bende inşallah sende ise yarar

Afiyet olsun canim gayet guzel mum isiginda kabak yemegi he arabada bise varmi canim surteni buldumu esin
Çok bişey yok canım bulduk çektik kulaklarını )))

et ye tavuk ye sebze ye çorba iç mercimek te olsa onların yanında o kadarcıktan bişey olmaz salta ye balık ye hepsini yiyebilirsin bakliyatı her gün tüketmemeye çalış bir de bakliyat tükettiğin zaman yanında yoğurt tüket mutlaka iftar geç oluyor ya bide geç vakit karbonhidrattan uzak dur karbonhşdratı sabah veya öğlen tüketmek gerekiyor

alışırsın alışırsın merak etme
teşekkür ederim inşallah canım

Menume gelince
Sahur:1kase yogurt
Iftar:1kase mercmk corbasi+yarim imam bayildi+2yk pilav+bol salata
Su 2litre
Spor 30dk yuruyus
Gayet güzel canım

Güzel menü olmuş canım

Inş elif artık bu halimden dolayı dışarı bile çıkmıyorum hayattan soğudum resmen
Hoşgeldin canım ben kübra 28 yaşındayım bende 84 kilo ile başladım şimdi 67 kiloyum bende eskiden hiç dışarı çıkmak istemiyordum hiçbir kıyafeti yakıştırmıyordum kendime ama kilo verdikçe kendimi sevdim kendimi sevdikçe kilo verdim inşallah en kısa sürede sen de hedeflediğin kiloya ulaşırsın yeter ki burdaki arkadaşlarımın tavsiyesini göz ardı etme

Çok güzel canım afiyer olsun

Kızlar ben kızımla beraber cumartesi gününden beri annemlerde kalıyorum eşimle tartıştık. Ve ilginçtir belki bana yaptıklarından dolayı hiç mutsuz değilim hiç özlemiyorum hatta mutluyum.
Kübra cım üzüldüm ya inşallah seni kırıcak uzucek kötü bir durum yoktur. Gelip gec içi bir ayrılıktır bu

Kübra cım üzüldüm ya inşallah seni kırıcak uzucek kötü bir durum yoktur. Gelip gec içi bir ayrılıktır bu
Canım aslında kırıcı bir durum var. Ben boşanmak istiyorum ve bu konuda ısrarcıyım fakat annem ve babam yapıcı olmaya çalışıyor onları ikna etmeye çalışıyorum. Hakkımda hayırlısı neyse o olsun. Mutsuz değilim hatta kendimi rahatlamış hissediyorum belki beni bıktırdığı için belki de olaylar taze olduğu için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…