Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

canım çizelgenimi değiştin hayırlı olsunnn :)

buarada ballı çay önerin için tşk ederim bitanem içtim sabah ballı ballı çay :)

canım çizelgenimi değiştin hayırlı olsunnn :)

buarada ballı çay önerin için tşk ederim bitanem içtim sabah ballı ballı çay :)

Evt cnm 800 gr gıtmıs dayanamadım cumayı bekleyemedım degıstırdım.Cumaya ıns dahada cok gıtmıs olacak.Afiyet bal şeker olsun cnm şifa olsun

canm söylemiştim önceden de ben ben verdiğim 10 kiloyu suyla verdim die ama 2 gündür su içince bana bişey oluyo anlamadım 6 aydır nerdeyse hergün en az 2 lt içiyorum ben sende sakın bırakma bak daha çok görüceksin fayadısını inş.

KIZLAR öğle yemeği ne yiyceme karar veremedim dışarı çıkıpta ağırşeyler yemek istemiyorum bende azcık çorba içtim şimdi çay + bisküvi yiyorum ..

KIZLAR öğle yemeği ne yiyceme karar veremedim dışarı çıkıpta ağırşeyler yemek istemiyorum bende azcık çorba içtim şimdi çay + bisküvi yiyorum ..

bende haşlama bürüksel lahanası yedim yoğurtlu çok az
çok azda salata vardı onu yedim bide tokluk versin die 5 adet yulaflı bisküvi yedim.Ama kaçamak yapıpta yemek yemedim.Musakka vardı yemekte çok severim ama hiç yemedim.Ve şu an çok açım

AH BU AÇLIK AHHHH

eşim yemege gidiyodu aradı sanada birşey getiriyimmi önce evet dedim getir sonra düşündüm dedim yiycemde nolacakk aradımki getirme şaşırdı oda

akşama karnıbahar kızartacagım yogurtlu ekmeksiz yiycem

yeşil çayım bitti burda dışarı çıkacam halim yok çıkışta bide çay alacagımm

Cnm valla bende anca bıseyler atıstırabıldım.Sizin ofıste mutfak var heralde.Keske bızdede olsa.Kuru ekmek peynıre talım.Daha bulamadım su buruksel lahanalarından bulsam hemen denıcem.Tadını cok merak edıyorum

tatlım normal beyaz lahana varya onunla aynı ama bu büyük lahanın küçük küçük birsürü hali tadı aynı lahanayla ama brokoli daha çok tok tutuyo sanki gerçi ben dün ekstra tavuk yediğim için doymuştum bugün sadece bunda doymadım galiba.Bide evet ofiste mutfak var ama bana göre yemek yapmıyobazen çok canımı sıkıyo ama sesimi çıkarmıyorum malum aşlıktan agresif oluyoruz kalp kırmak istemiyorum ama biraz daha devam ederse fevri davranıcam.Pazarlarda satılıo cnm bide akşamlar ton balıklı salata yiyin kızlar malzemesi çok olmasın ama deneyin tavsiye ediyorum

kızlar dün akşam yoğurtlu semiz otu yedim kabızlığa çok iyi deneyin derimm bundan sonra daha sık yicem semizotunu doğrayın üstüne sarımsaklı yoğurt tadı çok güzel ve bugün şişliğim yok çok iyyimm :87:

Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor.

Semizotunun, şeker hastalarının susuzluğunu azalttığını, şişmanlara kilo verdirdiğini belirten uzmanlar, semizotu, yeşil salata olarak yenirse faydasının fazla olduğunu ifade ediyor

Semizotu, en çok 30 cm. kadar boylanabilen bir ya da çokyıllık otsu bir bitkidir. Yuvarlağa yakın oval biçimli, yeşil renkli etli ve sulu yaprakları vardır. Bu yapraklar ile yine etli ve sulu olan yaprak sapları yenilir.

Bitkinin küçük çiçekleri genellikle sarı, bazen eflatun, pembe ya da kırmızı renkli olur. Erselik özellikler taşıyan çiçeklerinin döllenmesiyle olgunlaşan küçük kapsül durumundaki meyvelerinin içinde çok sayıda siyah renkli minik tohum bulunur. Kültür çeşitlerinin yaprakları daha irice ve yabanilerininki küçük olan semizotunun kıymalı ve pirinçli yemeği yapılır. Ayrıca semizotu yapraklan, çiğ olarak öylece ya da salatalara katılarak yenilir.

BESİN DEĞERLERİ

100 gr. taze semizotunun besin değerleri şunlardır: 32 kalori; 2 gr. protein; 3,8 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,4 gr. yağ; 1,4 gr. lif: 4 mgr. fosfor; 40 mgr. kalsiyum; 0,2 mgr. demir; 80 mgr. sodyum; 45 mgr. potasyum; 180 IU A vitamini; 0,04 mgr. B1 vitamini; 0,03 mgr. B2 vitamini; 0,03 mgr. B6 vitamini ve 8 mgr. C vitamini.

SAĞLIĞIMIZA YARARLARI

Yukarıda sayılan besin değerlerinin yanı sıra;

* Semizotu, içerdiği yüksek oranlı lifiyle peklik (kabızlık) çekenlere iyi gelir.

* Yaşlı, hasta ve diyet yapan kişiler için çok uygun bir sebzedir.

* Semizotunun içerdiği omega 3 doymamış yağlar, balıklarınkiyle kıyaslanabilecek düzeydedir: Geleneksel olarak gut hastalığına, baş ağrısı ve bedendeki diğer ağrılara iyi geldiğine inanılmaktadır. Günümüzde yapılan bilimsel araştırmalar, semizotunun sağlığa yararlı bu etkisinin varlığını doğrulamaktadır.

* Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor.

* Semizotunun, şeker hastalarının susuzluğunu azalttığını, şişmanlara kilo verdirdiğini belirten uzmanlar, semizotu, yeşil salata olarak yenirse faydasının fazla olduğunu ifade ediyor.

Sayılan bütün bu etkileri için semizotu, diyete katılıp bolca yenilmelidir.

Bu konuyu paylaş

Ya aslında bılıyorum buruksel lahanasını pazarda marketlerde goruyorum hep ama lahanayı ole cok bayıla bayıla yemedıgım ıcın denemedım hıc.ama gorur gormez alıcam ve denıcem.Brokoli hıc agzıma koymadım daha.Karnıbaharı yıyorum ama brokolı yemedım hıc ondanda denıcem yanında yogurtla felan gıderı olur heralde.Aynı seylerı yemekten gına geldı artık menuyu cesıtlendırelım bıraz.

Mutfagınız varsa koy dolaba masraflarını ordan cıkar kendın yap.Olmuyomu ole ılla bırıne baglımı kalmak zorundasın.Kalk kendı ıstedıgını pişir olmuyomu ole.

canım oluyoda hatta ben cebimden alıyorm neyse girmeyelim bu konulara kızıyorum sonra.bende bu akşam doktora gidicem o yüzden 2 lt filan su içtim bide mide bulantısından içemedim fazla akşam bi sorayım bakalım :26:

KİMSELER UĞRAMAMIŞ
bende menümü yazayım gideyim.

sabah:
3 kuru kayısı
1 büyük bardak su
1 küçük elma

kahvaltı:
domates salatalık roka
1 dilim beyaz peynir
1 dilim kepek ekmeği

1.ara :
1 küçük elma

öğle:
7 adet haşlanmış bürüksel lahanası yoğurtlu
5 adet yulaflı bisküvü
salata ama çok az

2.ara:
200 ml süt
1 adet halley

akşam:
ton balıklı salata

iş çıkışı hastaneye gideceğim diye suyumu az içtim 2 yada 2,5 lt
3 kupa yeşil çay
1 kupa adaçayı
düzenli regl olmadığımı hepiniz biliyosunuz ama sanki olacakmışım gibi midem nasıl kazınıyor anlatamam hayırlısı artık öptüm hepinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…