- 5 Temmuz 2011
- 11.803
- 8.937
- 448
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #157.301
Versin versin ben hakettim100 ip atlama mıydı seçeneğin biri? Çocuklar uyurken zıplayım şimdi.
:)))))))))))))))))) Alsınlar üstüne para veriyim getirmeyi unutsunlar
:) Ben biraz fazlaca hareketli biriyim.Hayatım da sağolsun gaz veriyor koştur diye.Cebim de suya düştü dün.Pcden ne kadar girebilirsem artık.İnşallah tlf düzelir
Cezam neyse razıyım kaptan. Reglin ilk günüydü doymak nedir bilmedim.Bilemedim
Ya bayılıyorum ben senin yazılarına.İnanılmaz motive ediyor beni.Pişman oluyorum,vicdan yapıyorum yerken.Sizin de motivenizi etkilediğim için. Bende tam biz yeniler için (alınan olursa kendim için :)) tavsiyelerinizi isteyecektim.Yemek düzenimizi değiştireyim istiyorum.Tüm ailem için daha sağlıklı beslenme oluşturayım.Misal vereyim kaşar benim evin vazgeçilmezi maalesef.Makarna,çorba,tost,börek aklınıza gelecek herseye koyarım.Kızım çok seviyor çünkü.E tabi bende :) Yemeklerim en az yağ ile olur.Tereyağımı kendim yapıyorum ve saf İzmir zeytinyağım gelir.Onlar dışında bişey kullanmıyorum.Ayçiçek yağı eser miktarda. Çoğu zaman salataya bile dökmem.Koklatırım dökersem de.Tuz dersen o da öyle az. Haftada 2 et,tavuk,balık - 2veya 3 sebze günüdür genelde. Normal ekmek ayda 1 ya alınır ya alınmaz.Dönüşümlü tam buğday ve kepekli alıyorum.Akşam yemeğinde hiç yenmez ekmek. Yani elimden geleni yapıyorum sağlıklı beslenmek için. Eksiklerimi görmek ve tamamlamak isterim hep.
Ben yeni değilim tamammı eskidim :) kocaaa 1 hafta geçti
canlar ben yaklasik 2 aydir burdayim.ve belli basli seyler edindim.oncelikle evde yogurt.sut.tb ekmek.yumurta.yesillik hol olacak.meyve gunde 1 porsiyon yeterli bence.en fazla 2.sabah ac karnina sekersiz turk kahvesi iciyorum7-7.30 gibi.onun cok faydasini gordum.sabah kahvemi ictikten sonra yarim litreden fazla su tyketiyorum evi toparlarken.8.30 en gec 9 da sabit 2 yumurta.1 kk peynir.1 dilim tb ekmegi yiyorum degisik sekillerde.haslanmis.menemen.biberli.donates.salatalikla.arada zeytin de koyuyorum 5 tane.bir de ogunlerden en az 2 saat sonra su iciyorum.yani en az iki saat mide kendini dinliyor.saat 10 gibi oglani okula bebek arabasiyla goturuyorum.gidis gelis 40 dk tutuyor.10.30 gibi aciktiysam bi 2-3 hurma ya da 1 porsiyon meyve yiyorum.ya da genelde yemiyorum.ogle 13.30 en gec yemeye calisiyorum proteinli.hi bir sey olmasa domates.salatalik uzerine 2 kk kadar peynir ezip salata yapiyprum kendime yagsiz ve tuzsuz.cunku peynirlwrim genelde tuzlu.ikindi 16.gibi 1 sb sut yanina 1 kuru incir yiyorum.sonra oglani okuldan almaya gidiyorum 17 gibi.yuruyprum yine 40 dk.sonra .aksam da 19 gibi yine en kotu ihtimal 2 kk peynirli salata.bu en en aliaverissz zamanimda en kotu sartlarda cozum.burda peynirleri kofte.tavuk.yumurta ile degistireboleiz.sebzeleri az az yagsiz yapabiliriz yanlarina.corbayi es evmeyin yapabilriseniz.mercimegin icine pirinc bulgur ve patates koymadan da duduklude yapabilirsiniz kendinize.bir de aksam 22de 2 yk yetiyorsa o kadar yetmiyorsa yarim kase yogurt.yuruyus aonrasinda da 2-3 bardak su iciyoum.1.5luk pet sise vardi evde.onu sabah bi dolduyyorum ogen yemek oncesi bitirmeye calisiyoum.aksam da 2.bitmee yakin kaliyor.ve muhakkak 22.den sonra cogunlukla suyu bile az iciyorum cunku biz uyanik olsak da vucut artik uyku modunda.oncelerden bir lokma isiriyodum cok canim cekeni.ama onu birakinca aclik nobetlerim de ecti cok sukur.benim duzen su an bu sekilde.ama herkes kendi hayatina gore bi duzen oturtmali.cunku bu artik bizim hayatimizin bi parcasi.bu sekilde uzun olsu ama kusura bakmayin.ben yeniyim burda zaten.su anki duzende haftada min.350-500 gr gidiyor ki bu benim icin yeterli.cunku bir sene hedefi koydum.seneye 7 agustosta maksimum 60 olmak istiyoum cunku.acelem yok.olabilecegim her yerde kilolarim oldu cunku.simdiden sonra yeni bir hayat istiyorum artikSizlerden bişey rica edicem kızlar. B burnfat55 arkadaşımız yazmış ama sizlerin de fikirlerine ihtiyacım var. Yeme düzeni olarak genel geçer kurallar nelerdir ? Yani şöyle söyleyim. Beyaz ekmek,tatlı,asitli,hazır çorba vs ürünler,hazır gıdalar,işlenmişler bunlar zararlı. Yoğurt her öğünde olmalı. Akşam 19dan sonra yemek faslı olmamalı. Kaçamak olursa da sabah olmalıki telafi edilebilsin. Kahvaltı erken yapılırsa meto daha cabuk çalışmaya başlar. Bunun gibi neler var dikkat etmemiz gereken.Dünkü kh gününden sonra bugün akşamı yoğurt kürü ile geçistirmeyi düşünüyorum ben misal. Deneyimlerinize ihtiyacım var
Ohh ohhh benim güzellerim 1.mi olmuş
Tabiki olurlar hafta içi bu kadar azmedip Çaba gösteren cumada karşılığını alırlar
Liste içi dışı hetkesin bu 1.likte payı var
O yüzden hepinizi yürekten tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum.
zamannn35
buseb
Kızlar sizi derecenizden dolayı ayrıca tebrik ederim. Süpersinizzzz
@seydan94
Şeydacım artık takım Sana emanet
Arada bakarım ama sık gelemem
Hepinizi
Abla ozleriz ama sık sık gelOhh ohhh benim güzellerim 1.mi olmuş
Tabiki olurlar hafta içi bu kadar azmedip Çaba gösteren cumada karşılığını alırlar
zamannn35
buseb
@seydan94
Hepinizi
zuhal ablacim teselkurler.dogru yonlendirmelerin sayesinde cok yol aldim saglikli duzen kurarkenOhh ohhh benim güzellerim 1.mi olmuş
zamannn35
buseb
@seydan94
Hepinizi
rica ederim cnmBiliyorum güZelim tekrar geldim zaten merak etme yokluğumda burda olduğun için teşekkür ederim
Abla ozleriz ama sık sık gel
Ben herzaman derimkizuhal ablacim teselkurler.dogru yonlendirmelerin sayesinde cok yol aldim saglikli duzen kurarken
yeni arkadaslar bu yazdiklarimi oturtmamda cok emegi olan seyda kaptancim ve zuhal ablama ayrica tesekkurler.herseyi biliyoruz ama yanlis uygulama yizunden bi karmada var ortada bence.yoksa kilolu insanlar zayif insanlara gore gidalar konusunda daha bilgili.ama yanlis uygulama sonucu.asiri fedakarlik sonucu veya faxla duygusalliktan basarisiz oluyoruz
Sizlerden bişey rica edicem kızlar. B burnfat55 arkadaşımız yazmış ama sizlerin de fikirlerine ihtiyacım var. Yeme düzeni olarak genel geçer kurallar nelerdir ? Yani şöyle söyleyim. Beyaz ekmek,tatlı,asitli,hazır çorba vs ürünler,hazır gıdalar,işlenmişler bunlar zararlı. Yoğurt her öğünde olmalı. Akşam 19dan sonra yemek faslı olmamalı. Kaçamak olursa da sabah olmalıki telafi edilebilsin. Kahvaltı erken yapılırsa meto daha cabuk çalışmaya başlar. Bunun gibi neler var dikkat etmemiz gereken.Dünkü kh gününden sonra bugün akşamı yoğurt kürü ile geçistirmeyi düşünüyorum ben misal. Deneyimlerinize ihtiyacım var
benimkinidee
canlar ben yaklasik 2 aydir burdayim.ve belli basli seyler edindim.oncelikle evde yogurt.sut.tb ekmek.yumurta.yesillik hol olacak.meyve gunde 1 porsiyon yeterli bence.en fazla 2.sabah ac karnina sekersiz turk kahvesi iciyorum7-7.30 gibi.onun cok faydasini gordum.sabah kahvemi ictikten sonra yarim litreden fazla su tyketiyorum evi toparlarken.8.30 en gec 9 da sabit 2 yumurta.1 kk peynir.1 dilim tb ekmegi yiyorum degisik sekillerde.haslanmis.menemen.biberli.donates.salatalikla.arada zeytin de koyuyorum 5 tane.bir de ogunlerden en az 2 saat sonra su iciyorum.yani en az iki saat mide kendini dinliyor.saat 10 gibi oglani okula bebek arabasiyla goturuyorum.gidis gelis 40 dk tutuyor.10.30 gibi aciktiysam bi 2-3 hurma ya da 1 porsiyon meyve yiyorum.ya da genelde yemiyorum.ogle 13.30 en gec yemeye calisiyorum proteinli.hi bir sey olmasa domates.salatalik uzerine 2 kk kadar peynir ezip salata yapiyprum kendime yagsiz ve tuzsuz.cunku peynirlwrim genelde tuzlu.ikindi 16.gibi 1 sb sut yanina 1 kuru incir yiyorum.sonra oglani okuldan almaya gidiyorum 17 gibi.yuruyprum yine 40 dk.sonra .aksam da 19 gibi yine en kotu ihtimal 2 kk peynirli salata.bu en en aliaverissz zamanimda en kotu sartlarda cozum.burda peynirleri kofte.tavuk.yumurta ile degistireboleiz.sebzeleri az az yagsiz yapabiliriz yanlarina.corbayi es evmeyin yapabilriseniz.mercimegin icine pirinc bulgur ve patates koymadan da duduklude yapabilirsiniz kendinize.bir de aksam 22de 2 yk yetiyorsa o kadar yetmiyorsa yarim kase yogurt.yuruyus aonrasinda da 2-3 bardak su iciyoum.1.5luk pet sise vardi evde.onu sabah bi dolduyyorum ogen yemek oncesi bitirmeye calisiyoum.aksam da 2.bitmee yakin kaliyor.ve muhakkak 22.den sonra cogunlukla suyu bile az iciyorum cunku biz uyanik olsak da vucut artik uyku modunda.oncelerden bir lokma isiriyodum cok canim cekeni.ama onu birakinca aclik nobetlerim de ecti cok sukur.benim duzen su an bu sekilde.ama herkes kendi hayatina gore bi duzen oturtmali.cunku bu artik bizim hayatimizin bi parcasi.bu sekilde uzun olsu ama kusura bakmayin.ben yeniyim burda zaten.su anki duzende haftada min.350-500 gr gidiyor ki bu benim icin yeterli.cunku bir sene hedefi koydum.seneye 7 agustosta maksimum 60 olmak istiyoum cunku.acelem yok.olabilecegim her yerde kilolarim oldu cunku.simdiden sonra yeni bir hayat istiyorum artik
Ohh ohhh benim güzellerim 1.mi olmuş
zamannn35
buseb
@seydan94
Hepinizi
Menu harika canim.tam olarak budur.sadece aksamki tahillari sabah veya ogle ye.aksam karbonhidrat tuketmemeye calis aclik yasamamak icinEveet menü yazıyorum
10.45 kahvaltı
3 kırmızı erik, 15 yaprak maydonoz, 2 parmak kadar cecil peyniri, 1 küçük domates 2 küçük salatalık 1 çay bardağı süt
14.00 ara
yarım nektari, 2 erik, 3 küçük üzüm bir çay bardağı süt
17.30 akşam
2 yemek kaşığı döner eti, 1 biber, yarım kırmızı biber, çeyrek domates, iki dilim tahıl ekmeği, 4-5 kaşık sulu yoğurt
Su 1.5 litre
Spor 50 mekik, 10 ve 20 sn periyotlarla toplamda 80 saniye plank, 30 dk yürüyüş, 50 squat
olmaz mi ablacim.sen ve diger arkadaslarin uyarilari.yonlendirmesi gozumu cok acti.yedigim miktar evet azaldi ama en onemlisi neyi nerde neyle yiyoruz onu anladim sanirim.insallah yilmak yok.tekrar tesekkuerlerrica ederim cnm
Ben herzaman derimki
cevresel etkenler biyere kadar önemli olan kisinin kendinin isteyip caba göstermesi tatlim
Masallah sende burdaki bi cok arkadas gibi bu isi cozdun kendi azminlede devam ediyosun
Eger benimde ufacik bi katkım olduysada cok memnun olurum
Cunku ben kilonun acisini psikolojik olarak cok cektim
Istiyorumki herkes kurtulsun bu beladan
not :Kalitesiz karbonhidratlar hem bizi tok tutmayip cabuk aciktiriyor hemde daha halsiz enerjisiz olmamiza neden oluyor tabiki kiloda cabasi
Yani işin özü kaliteli kalori alımı
Canım hepten ekmek yemedim psikolojisine girmiyim dedim bir kaç gün beyaz ekmekten uzaklasayim sonra akşam ekmek yememeyi düşünüyorumMenu harika canim.tam olarak budur.sadece aksamki tahillari sabah veya ogle ye.aksam karbonhidrat tuketmemeye calis aclik yasamamak icin
Yiiih sabah ki uyandığımda yediğim cukuyu yazmamisim yatmadan daha spor yapacağım o yüzden eklemiş olayım kızın banaEveet menü yazıyorum
10.45 kahvaltı
3 kırmızı erik, 15 yaprak maydonoz, 2 parmak kadar cecil peyniri, 1 küçük domates 2 küçük salatalık 1 çay bardağı süt
14.00 ara
17.30 akşam
2 yemek kaşığı döner eti, 1 biber, yarım kırmızı biber, çeyrek domates, iki dilim tahıl ekmeği, 4-5 kaşık sulu yoğurt
Su 1.5 litre
Spor 50 mekik, 10 ve 20 sn periyotlarla toplamda 80 saniye plank, 30 dk yürüyüş, 50 squat
Estağfurullah uzun olmasini farketmedim ben.içeriği çok güzel. Teşekkür ederim tek tek uğraşıp yazdığın için. Bende kendimce bi düzen kurmak istiyorum ama benim hayatım biraz fazla hareketli ve bilinmezli. Yani söyle ki her gün şu saatte şu işi yaparım diyemiyorum pek. Kalkış ve yatış saatlerim hariç. 8.30da kahvaltı 13 öğle 18 veya 19 akşam yemeği net saatler.ama tabı evdemi isyerindemi disardami misafirliktemi o belli olmuyor pek. Yorgun olunca ve sıcak da eklenince ben atistirmaliga dayaniyorum maalesef.tost kurabiye poğaça sandviç gibi.salata çorba vs hazır olsa bile yemek istemiyor canım. Atıştırmalık konusunu netlestirmem lazım benim.canlar ben yaklasik 2 aydir burdayim.ve belli basli seyler edindim.oncelikle evde yogurt.sut.tb ekmek.yumurta.yesillik hol olacak.meyve gunde 1 porsiyon yeterli bence.en fazla 2.sabah ac karnina sekersiz turk kahvesi iciyorum7-7.30 gibi.onun cok faydasini gordum.sabah kahvemi ictikten sonra yarim litreden fazla su tyketiyorum evi toparlarken.8.30 en gec 9 da sabit 2 yumurta.1 kk peynir.1 dilim tb ekmegi yiyorum degisik sekillerde.haslanmis.menemen.biberli.donates.salatalikla.arada zeytin de koyuyorum 5 tane.bir de ogunlerden en az 2 saat sonra su iciyorum.yani en az iki saat mide kendini dinliyor.saat 10 gibi oglani okula bebek arabasiyla goturuyorum.gidis gelis 40 dk tutuyor.10.30 gibi aciktiysam bi 2-3 hurma ya da 1 porsiyon meyve yiyorum.ya da genelde yemiyorum.ogle 13.30 en gec yemeye calisiyorum proteinli.hi bir sey olmasa domates.salatalik uzerine 2 kk kadar peynir ezip salata yapiyprum kendime yagsiz ve tuzsuz.cunku peynirlwrim genelde tuzlu.ikindi 16.gibi 1 sb sut yanina 1 kuru incir yiyorum.sonra oglani okuldan almaya gidiyorum 17 gibi.yuruyprum yine 40 dk.sonra .aksam da 19 gibi yine en kotu ihtimal 2 kk peynirli salata.bu en en aliaverissz zamanimda en kotu sartlarda cozum.burda peynirleri kofte.tavuk.yumurta ile degistireboleiz.sebzeleri az az yagsiz yapabiliriz yanlarina.corbayi es evmeyin yapabilriseniz.mercimegin icine pirinc bulgur ve patates koymadan da duduklude yapabilirsiniz kendinize.bir de aksam 22de 2 yk yetiyorsa o kadar yetmiyorsa yarim kase yogurt.yuruyus aonrasinda da 2-3 bardak su iciyoum.1.5luk pet sise vardi evde.onu sabah bi dolduyyorum ogen yemek oncesi bitirmeye calisiyoum.aksam da 2.bitmee yakin kaliyor.ve muhakkak 22.den sonra cogunlukla suyu bile az iciyorum cunku biz uyanik olsak da vucut artik uyku modunda.oncelerden bir lokma isiriyodum cok canim cekeni.ama onu birakinca aclik nobetlerim de ecti cok sukur.benim duzen su an bu sekilde.ama herkes kendi hayatina gore bi duzen oturtmali.cunku bu artik bizim hayatimizin bi parcasi.bu sekilde uzun olsu ama kusura bakmayin.ben yeniyim burda zaten.su anki duzende haftada min.350-500 gr gidiyor ki bu benim icin yeterli.cunku bir sene hedefi koydum.seneye 7 agustosta maksimum 60 olmak istiyoum cunku.acelem yok.olabilecegim her yerde kilolarim oldu cunku.simdiden sonra yeni bir hayat istiyorum artik
Teşekkür ederim kendi adıma. Yardımcı oldun,bilgiler verdin.yanlislarimi görmemi sağladın. Özletme kendiniOhh ohhh benim güzellerim 1.mi olmuş
zamannn35
buseb
@seydan94
Hepinizi
afiyet olsun canım ekmekleri sabah yersen daha iyiEveet menü yazıyorum
10.45 kahvaltı
14.00 ara
17.30 akşam
Su 1.5 litre
Sende olmadığını biliyorsun kuzum yorum yapmicam onun için afiyet olsunmenüm
sabah 8
1 fincan şekersiz sütlü nescafe
1 kutu kayısı
1 ceviz
11.00
1 tatlı kaşığı z.yağlı 1 tabak patlıcan yemeği
1 dilim tb ekmeği
2 yk yoğurt
16.00
3 sıkım etsiz çigköfteden yeşillikli lavaş dürüm
yarım bardak ev yapımı şekersiz limonata
17.45
10 adet mısır tanesi yemişi
3 lt su
spor yok
reglim çok ağrım var kızlar menüm olmadı farkındayım ama kendimle bile uğraşamadım ağrıdan. eşimde çiğköfte almış gelmiş annemle dayanamadım aç olunca.
Afiyet olsun canım ama bu yoğurt kuru haftada 2 gün yapılır canım. Sanki sen daha sık yapıyorsunBugünkü menümu yazayım da hem günü kapatmış olayım hem de yarına kalmasın. Ne olur ne olmaz :)
08.30 kahvaltı
1 haşlanmış yumurta
1 zeytin
1 çatal peynir
Domates salatalık
2 dilim kepekli ekmek
11 ara
1 kayisili form cayi
13 öğe yemegi
2 yk bulgur pilavı
3 çatal tavugun beyaz etinden
2 sb ayran
15 ara
1 yeşil çay
18 akşam yemeği
3 çatal karniyarik yaklaşık dolu dolu 2 yk
7 8 yk yogurt (zencefil Zerdeçal tarçınlı )
Su 2.5 lt
Spor 100 ip atlama (dermanım olursa leslie yaparım akşam çocuklar uyuduktan sonra)
Can cazim benim net berbat bir noktada zorla çekiyor artı değilim şükürsonra daha beter artılar gelsin diye mi hayırdır güzelim kız ben nesquiki en son çocukken içerdim
anladım canım
yaparım öyle şeyler :)))
valla benimkiler en son da öyle bir topluca gelmişlerdi ki hala gülerim ona
hobaaaa güzelim yapma böyle kendine zarar veriyorsun ama
tatlım gel bildirimlerini yap ayrıca artı olmaman gerekiyor listeye girmen için gel buraya menü de paylaşabilirsin sıkıntı yok listeye girmeden takıl
doğru valla stres bitti ya şükürler olsun
öncelikle hoşgeldin
hedefini not alırım ve hayır listede olman gerekmiyor hedef için ama lütfen daha sık burda olmaya hergün menü paylaş ve burda katılımın olsun
Eveet menü yazıyorum
10.45 kahvaltı
14.00 ara
17.30 akşam
Su 1.5 litre
menüm
sabah 8
1 fincan şekersiz sütlü nescafe
1 kutu kayısı
1 ceviz
11.00
1 tatlı kaşığı z.yağlı 1 tabak patlıcan yemeği
1 dilim tb ekmeği
2 yk yoğurt
16.00
3 sıkım etsiz çigköfteden yeşillikli lavaş dürüm
yarım bardak ev yapımı şekersiz limonata
17.45
10 adet mısır tanesi yemişi
3 lt su
spor yok
reglim çok ağrım var kızlar menüm olmadı farkındayım ama kendimle bile uğraşamadım ağrıdan. eşimde çiğköfte almış gelmiş annemle dayanamadım aç olunca.
Bugünkü menümu yazayım da hem günü kapatmış olayım hem de yarına kalmasın. Ne olur ne olmaz :)
08.30 kahvaltı
1 haşlanmış yumurta
1 zeytin
1 çatal peynir
Domates salatalık
2 dilim kepekli ekmek
11 ara
1 kayisili form cayi
13 öğe yemegi
2 yk bulgur pilavı
3 çatal tavugun beyaz etinden
2 sb ayran
15 ara
1 yeşil çay
18 akşam yemeği
3 çatal karniyarik yaklaşık dolu dolu 2 yk
7 8 yk yogurt (zencefil Zerdeçal tarçınlı )
Su 2.5 lt
Spor 100 ip atlama (dermanım olursa leslie yaparım akşam çocuklar uyuduktan sonra)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?