- 24 Eylül 2011
- 1.366
- 1.666
- 133
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #157.421
Merhaba canım ben kübra ocak ayından beri bu takımdayım izne ayrılmıştım. Yeni geldim ısınma turu atıyorum cuma listeye tekrar giricem inşallahay merhaba kübra ben buse hoşgeldin. kusura bakma 2 gündür regl sancısı ondan önce de birazz yoğundum kaçırdım sanırım gözümden. 27 yaşındayım 11 aylık evliyim bebişim yok. istanbuldayım. aramıza yeni mi katıldın? tanıtır mısın bana kendini :)
ayy fatmacııım doğum günün kutlu olsun güzel insan :)
az kaçamaklar dilerim
Fatmacim doğum günün kutlu olsun nice mutlu senelere. .serin havayi accik buraya da gonder canim ya.cok sicak:/masallah 4.yse.Allah kolaylik versin
kizlar ben unutmusum da bugun dogumgunummus:):)arkadas aksama organizasyon yapmis.reddetmedim ama acik bi dille soyledim yemeyecegimi.ins abartmam ama sanirim hazirlik yaptiklari icin hepsinden azar azar tadarim ama ektra ceza sporumu da yapicam 45+45 dk spor.ne yapalim unutmusum ayol 33 olmusum ya becennet yasina girmisim diyip moral buluyorum artik.simdi hazirlik yapip cikicam birazdan.gece gec gelebilirim.haberiniz olsun.hepinizi cok opuyorum
afiyet olsun canım etimek yerine 1 dilim ekmek yiyebilirsin07.08.2016 pazar
11.00 5 yk semizotu yemeği, 2 yk fasulye kavurmasi 4 yk yoğurt hiç birinde yüz yoktu 2 dl tam tahıl ekmeği
14.30 bir kayısı activia içine 4 tatlı kaşığı musli
16.00 çoook az pastırma ne kadar az nasıl anlatayım bilemedim ucundan küçücük aldım
17.10 patlıcan salatası yine tuzsuz 10 yk. 2.5 dl form etimek, bir lokma cecil peyniri.
20.00 3 kabuklu fıstık, 3 kırmızı erik
22.30 yoğurt kürü
2 lt su
50 mekik, 50 yan hareketi, 50 sn plank
Hoş beş, pastırma ve peynirin geri kalanı, beyaz ekmek, fıstık ezmesi, kek, halley reddettikerim. Gururluyumsu tam bitmedi bir de son 2 ara belli olduğu için yazdım sporlar tamam
alistim sanirim canım cok şükür hic aclik hissetmedimCanını sıkmak istemem ama kan ilacının kilo yaptığını daha doğrusu iştah açtığını duymuştum. Ama önemli olan sağlığın bence.
:) ne güzel. Hep böyle devam eder inşallah.
Aksam o kadar az yemekle nasıl duruyorsun ? Atıştırmalık gibi geliyor bana 18deki meyvelerin. Ben böyle yesem 21 gibi dolaba saldiririm herhalde.
Antepfistigi yağlı ürünlerden. Yersen de 2 3 tane olmalı bence.sucuk pastırma vs hakkında doğru dusunmussun. Light ürün onermiyorlar ne olursa olsun.ben yarım yağlı alıyorum sütü yoğurdu. Form biskuvilerde sağlıklı değil. Leblebi üzüm kuru meyve tercih etmeliyiz.
Aksama "zikkimin kökünü ye" veya "ye de gör gününü" de diyebilirsin :)))))
Benim sloganim da su: kahvaltı krallar gibi,öğlen vezirler gibi,aksam sefiller gibi yemeliyiz :)
Sabahki kahvaltını okuyunca ozledigimi farkettim. Bende yarına yapayım :) afiyet olsun. Akşam menun harika.
Ayy ne çok hamile haberi alır oldum bu aralar. Son 10 gündür gündem hep hamilelik :)
Bahçeden yesillik toplamak :) aaah ah. Çok güzel. Miss. Hayırlı olsun bebisiniz. Uzun hayırlı sağlıklı bi ömrü olsun inşallah :)
Bende boşa çıktığım ilk anda takımda 1in üstünde kilo verenlerin menülerini inceleyip notlar alicam.bi de 1.ler sırlarını paylasiyoru didiklemem lazım :))))
Inşallah verirsin.ben ayda 3 kg verebilirmiyim diye şüphedeyim :)
Mutlu yıllar. Çıtır yıllar diliyorum bende sana :)
Bende diyorum pazarı mi yanlış yazdı acaba diye düşündüm :)))) ileri.görüşlü arkadaşım benim :)) Tebrikler reddettiklerin için :)
Buse kendin de yazmışsın zaten olmamış. .çok sagliksiz bir menü olmuşbugün menüm hiç iyi değil kızlar
sabah 10.00
1 kupa light sütlü şekersiz nescafe
2 ceviz
13.30
3 top kornette dondurma
19.00
1o tane taze yer fıstığı
3,5 lt su
sahilde 30 dk yürüyüş
menün güzel olmuş canım :) tebriklerMenüyü yazayim gecmise bakayim h.sonu cok kosturmacali geçti pek ugrayamadim
08:00 2 yumurtadan omlet 2 kk peynir domates salatalık 5 zeytin
12:00 1 nektarin
15:00 1 ayran 1 soda 10 adet b.leblebi
18:00 4 köfte 1 bardak ayran bol salata
Su 3.5 lt
2 saat yüzme
Sagol canımmenün güzel olmuş canım :) tebrikler
ne diyeceğimi bilemedim akşam ve su iyi olmuş ona diyecekk yok da ara yok ve yarım ekmek işini çözemedim... Neyse artık yarından itibaren başarılar :)Kızlar bugün yine coştum ama demiştim yarından itibaren başlıyorum.
Sabah 12.30 yarım ekmeğe 1 bardak ayran
Akşam 19.00 2 şiş ekmeksiz kuşbaşı 2 bardak ayran
Su 3 lt
Spor yok
ama nasıl ekmek :) etimek tercih etmemin sebebi yerken yoruluyorum ve yediğim diğer şeye daha fazla ağırlık vererek yiyebiliyor olmam :)afiyet olsun canım etimek yerine 1 dilim ekmek yiyebilirsin
Bende form biskuvileri senin gibi almıştım yeme dediler.dolap bekliyorlar :) ayran veya süt iç onların yerine :)sütü bende yarım yağlı içiyorum :) yoğurdu denemedim. form bisküvileri çok acil durumlar için aldım. teşekkürler yorumun için. Ve öğün isimleri için de
pazar ile ilgili ne düşünmüş olabileceğini anlayamadım canımneden ileri görüşlü dedin error verdim şu an aç da değilim ama
Umut güzel şey :) bak ben umut bile edemiyorum 2 haftada 2 kgyu :/ben de verebileceğimden değil işte ama umut fakirin ekmeği
Su tok tutmuş seni bence.metoyu sasirtmaca gibi olmuş. Ya çok az ya da az fazla yeniyormus ya sasirtmak için. O gibi.bugün menüm hiç iyi değil kızlar
sabah 10.00
2 ceviz
13.30
3 top kornette dondurma
19.00
1o tane taze yer fıstığı
3,5 lt su
sahilde 30 dk yürüyüş
Sabah 8 deki 2 yumurtayla akşam 18e kadar nasıl durdun ?? Ay valla ben öküz gibi yiyorum sizlerin menülerine bakınca. Yuh bana.Menüyü yazayim gecmise bakayim h.sonu cok kosturmacali geçti pek ugrayamadim
Su 3.5 lt
2 saat yüzme
Yarım ekmekle ayran mi için? Niye yaptinki böyle bişiy? Aksam güzel :)Kızlar bugün yine coştum ama demiştim yarından itibaren başlıyorum.
Su 3 lt
Spor yok
Maşallah valla. Ben hayatta yapamam valla.
Fatmacim doğum günün kutlu olsun nice mutlu senelere. .
afiyet olsun canım etimek yerine 1 dilim ekmek yiyebilirsin
alistim sanirim canım cok şükür hic aclik hissetmedim
Buse kendin de yazmışsın zaten olmamış. .çok sagliksiz bir menü olmuş
cavdar ekmegi siyah bugday ekmegi hedi hic bulamazsan tam bugday tam tahilli ekmek yene diyeceğimi bilemedim akşam ve su iyi olmuş ona diyecekk yok da ara yok ve yarım ekmek işini çözemedim... Neyse artık yarından itibaren başarılar :)
ama nasıl ekmek :) etimek tercih etmemin sebebi yerken yoruluyorum ve yediğim diğer şeye daha fazla ağırlık vererek yiyebiliyor olmam :)
salgam şişlik yapacagindan tüketmeni pek önermem karniyarik firindi inşallah kizartma degildi diye düşünüyorum. .afiyet olsunBugün Menüm şöyleydi
08.30 kahvaltı
1 haşlanmış yumurta
Domates salatalık
1/2 kk peynir
2 zeytin
2 çay
13 öğle yemeği
5 yk kavurma
2 yk bulgur pilavı
1 ayran
1 acili sağlam
15 ara
2 çay
19 akşam yemeği
1.5 karniyarik
Domates salatalık biber söğüş.
2 yk.yoğurt
Öğlen davetteydik.açık havada olduğum ve 1.5 saat yol gittiğim halde tuttum kendimi. Yemek ardı baklava ve kuruyemisi de görmedim :) ama akşamki acligim 1.5 porsiyon karniyarik olduonu yemeseydim atistiracaktim . Yemek üstüne 2 saate yakın yürüdük ailece.spordan sayilirmi bilmem ama
Su 3 lt olmuştur %90
Arada ayran ictim ve meyve yedim canım onlarda tuttu beni..inan aclik cekmedim ..seninde düzen alisacaktir zamanla ..ilk basladigimda bende sik ara ile yiyordum gitgide aralar acildi öğünler azaldiBende form biskuvileri senin gibi almıştım yeme dediler.dolap bekliyorlar :) ayran veya süt iç onların yerine :)
Kız pazar günü Menüm yazmışsın altına da 2 3 saat sonra yiyeceklerini yazmışsın ya.ondan dedim.ileri görüşlü diye :)))
Umut güzel şey :) bak ben umut bile edemiyorum 2 haftada 2 kgyu :/
Su tok tutmuş seni bence.metoyu sasirtmaca gibi olmuş. Ya çok az ya da az fazla yeniyormus ya sasirtmak için. O gibi.
Sabah 8 deki 2 yumurtayla akşam 18e kadar nasıl durdun ?? Ay valla ben öküz gibi yiyorum sizlerin menülerine bakınca. Yuh bana.
Yarım ekmekle ayran mi için? Niye yaptinki böyle bişiy? Aksam güzel :)
Maşallah valla. Ben hayatta yapamam valla.
Elifim hayırlı olsun bebisiniz.Mutlu pazarlar canlar. Burda hava serin iki katın süpürgesi banyolar mutfak dolapları temizlendi şimdi yesillik toplamaya çıkıyorum bahçeye salata için. Az önce annem aradı kız kardeşim doğum yapmis 4. BebişimmOpuldunuz.
Hahah tüyo almaya çalışma kuzum sor söylerim sendenmi saklicamIyi yapiyon kiz keske bende icebilsem caydan daha faydali..bide niye sordum biliyonmu cok kilo verdn ya bu ay acaba dedm sut ictigin icinmi tuyo almaya calisiyom
Sagol canim kurtlarimi dokcem insallah
Iyi yapmışsınız canım bizde disardaydik şimdi geldik evetünaydın kızlar eşimle dışardaydık sabahtan çıktık şimdi geldim sahil tutu yaptık :))
Hayırlı yolculuklar canım. Bol bol eglen kafa dağıtkızlar yarın ankaraya gidiyorum 1-2 hafta orda kalıcam tatil amaçlı :) ama diyete devam edicem tabiki. telefondan bağlancam burdayım yine bu kadar olamasam da :)
kuzu olmamış ki amaMerhabalar kızlar dün 4 te eve geldik çok uykum vardu yazamadım
Dünkü menüm
Sabah 10.00 1 kk peynir 4 kaşık karoşık kızartma
Ara 1 dilim börek
Akşam 20.00 2 kaşık humus 1 kase salata
Su 3 lt olmuştur
Dün çok saçmaydı bugüne de iyi başladığım söylenemez ç. Tatili atamamışım üstümden ama pazartesinden itibaren çok dikkat edicem!
doğum günün kutlu olsun canım. Iyi eğlenceler :)serin havayi accik buraya da gonder canim ya.cok sicak:/masallah 4.yse.Allah kolaylik versin
kizlar ben unutmusum da bugun dogumgunummus:):)arkadas aksama organizasyon yapmis.reddetmedim ama acik bi dille soyledim yemeyecegimi.ins abartmam ama sanirim hazirlik yaptiklari icin hepsinden azar azar tadarim ama ektra ceza sporumu da yapicam 45+45 dk spor.ne yapalim unutmusum ayol 33 olmusum ya becennet yasina girmisim diyip moral buluyorum artik.simdi hazirlik yapip cikicam birazdan.gece gec gelebilirim.haberiniz olsun.hepinizi cok opuyorum
afiyet olsun canım07.08.2016 pazar
11.00 5 yk semizotu yemeği, 2 yk fasulye kavurmasi 4 yk yoğurt hiç birinde yüz yoktu 2 dl tam tahıl ekmeği
14.30 bir kayısı activia içine 4 tatlı kaşığı musli
16.00 çoook az pastırma ne kadar az nasıl anlatayım bilemedim ucundan küçücük aldım
17.10 patlıcan salatası yine tuzsuz 10 yk. 2.5 dl form etimek, bir lokma cecil peyniri.
20.00 3 kabuklu fıstık, 3 kırmızı erik
22.30 yoğurt kürü
2 lt su
50 mekik, 50 yan hareketi, 50 sn plank
Hoş beş, pastırma ve peynirin geri kalanı, beyaz ekmek, fıstık ezmesi, kek, halley reddettikerim. Gururluyumsu tam bitmedi bir de son 2 ara belli olduğu için yazdım sporlar tamam
kahvaltiyi değiştirerek yapıyorum canım. Hergün aynı olunca sıkılıyorumCanını sıkmak istemem ama kan ilacının kilo yaptığını daha doğrusu iştah açtığını duymuştum. Ama önemli olan sağlığın bence.
Aksam o kadar az yemekle nasıl duruyorsun ? Atıştırmalık gibi geliyor bana 18deki meyvelerin. Ben böyle yesem 21 gibi dolaba saldiririm herhalde.
Antepfistigi yağlı ürünlerden. Yersen de 2 3 tane olmalı bence.sucuk pastırma vs hakkında doğru dusunmussun. Light ürün onermiyorlar ne olursa olsun.ben yarım yağlı alıyorum sütü yoğurdu. Form biskuvilerde sağlıklı değil. Leblebi üzüm kuru meyve tercih etmeliyiz.
Benim sloganim da su: kahvaltı krallar gibi,öğlen vezirler gibi,aksam sefiller gibi yemeliyiz :)
Sabahki kahvaltını okuyunca ozledigimi farkettim. Bende yarına yapayım :) afiyet olsun. Akşam menun harika.
Ayy ne çok hamile haberi alır oldum bu aralar. Son 10 gündür gündem hep hamilelik :)
Bahçeden yesillik toplamak :) aaah ah. Çok güzel. Miss. Hayırlı olsun bebisiniz. Uzun hayırlı sağlıklı bi ömrü olsun inşallah :)
Bende boşa çıktığım ilk anda takımda 1in üstünde kilo verenlerin menülerini inceleyip notlar alicam.bi de 1.ler sırlarını paylasiyoru didiklemem lazım :))))
Mutlu yıllar. Çıtır yıllar diliyorum bend e sana :)
Bende diyorum pazarı mi yanlış yazdı acaba diye düşündüm :)))) ileri.görüşlü arkadaşım benim :)) Tebrikler reddettiklerin için :)
kuzum bisi yememissinki ama yaabugün menüm hiç iyi değil kızlar
sabah 10.00
2 ceviz
13.30
3 top kornette dondurma
19.00
1o tane taze yer fıstığı
3,5 lt su
sahilde 30 dk yürüyüş
afiyet olsun canımMenüyü yazayim gecmise bakayim h.sonu cok kosturmacali geçti pek ugrayamadim
Su 3.5 lt
2 saat yüzme
yarım ekmeği bende anlamadım canım. Ekmek arasi mi yaptinKızlar bugün yine coştum ama demiştim yarından itibaren başlıyorum.
Su 3 lt
Spor yok
Afiyet olsun canım o kadar abartılı olmamış benceBugün Menüm şöyleydi
08.30 kahvaltı
1 haşlanmış yumurta
Domates salatalık
1/2 kk peynir
2 zeytin
2 çay
13 öğle yemeği
5 yk kavurma
2 yk bulgur pilavı
1 ayran
1 acili sağlam
15 ara
2 çay
19 akşam yemeği
1.5 karniyarik
Domates salatalık biber söğüş.
2 yk.yoğurt
Öğlen davetteydik.açık havada olduğum ve 1.5 saat yol gittiğim halde tuttum kendimi. Yemek ardı baklava ve kuruyemisi de görmedim :) ama akşamki acligim 1.5 porsiyon karniyarik olduonu yemeseydim atistiracaktim . Yemek üstüne 2 saate yakın yürüdük ailece.spordan sayilirmi bilmem ama
Su 3 lt olmuştur %90
Dışına cikmiyim diye yazdım canım :) canım yemiycem muhtemelen annem falan yer ama cuma günü örneğin atıştırma fırsatı dahi bulamadan çıkmak zorunda kaldım uyandım giyindim çıktım 5 dk da. Ve arabada yanımda bir şey olmadığından hiç yiyemedim. Çantama koydum birini. Dursun öyle. Çiğ kuruyemiş kuru meyve vs alınca onları da ekleyecegimBende form biskuvileri senin gibi almıştım yeme dediler.dolap bekliyorlar :) ayran veya süt iç onların yerine :)
Kız pazar günü Menüm yazmışsın altına da 2 3 saat sonra yiyeceklerini yazmışsın ya.ondan dedim.ileri görüşlü diye :))).
Sağ ol canım bu ekmeklerden birini bulundurucamcavdar ekmegi siyah bugday ekmegi hedi hic bulamazsan tam bugday tam tahilli ekmek ye
.etimek firinlanmis oldugundan sagliksiz ve söylemeye gerek varmi bilmem ama katki maddeli..diyet düzenine hic birimiz hop diye uyum saglamadik yavaş yavaş oldu sende zamanla takip ederek kendi isteklerinde dogrultusunda ayarlarsin
Hmm yeni bilgicavdar ekmegi siyah bugday ekmegi hedi hic bulamazsan tam bugday tam tahilli ekmek ye
.etimek firinlanmis oldugundan sagliksiz ve söylemeye gerek varmi bilmem ama katki maddeli..diyet düzenine hic birimiz hop diye uyum saglamadik yavaş yavaş oldu sende zamanla takip ederek kendi isteklerinde dogrultusunda ayarlarsin
salgam şişlik yapacagindan tüketmeni pek önermem karniyarik firindi inşallah kizartma degildi diye düşünüyorum. .afiyet olsun
Ben ara öğün yapınca daha çok acikiyorum sanki. 3 ana olduğunda daha rahatım ve daha az yiyorum bence. Evde olduğumda daha sık atistiriyorum :/Arada ayran ictim ve meyve yedim canım onlarda tuttu beni..inan aclik cekmedim ..seninde düzen alisacaktir zamanla ..ilk basladigimda bende sik ara ile yiyordum gitgide aralar acildi öğünler azaldi
:) Sağol. Abartmadigima sevindim.bakalım kaptan ne Yrd. Ne dicek :)Elifim hayırlı olsun bebisiniz.
Hahah tüyo almaya çalışma kuzum sor söylerim sendenmi saklicam
Iyi yapmışsınız canım bizde disardaydik şimdi geldik eve
Hayırlı yolculuklar canım. Bol bol eglen kafa dağıt
kuzu olmamış ki ama
doğum günün kutlu olsun canım. Iyi eğlenceler :)
afiyet olsun canım
kahvaltiyi değiştirerek yapıyorum canım. Hergün aynı olunca sıkılıyorum
kuzum bisi yememissinki ama yaa
afiyet olsun canım
yarım ekmeği bende anlamadım canım. Ekmek arasi mi yaptin
Afiyet olsun canım o kadar abartılı olmamış bence
Canım ne diyeceğimi bilemedimNasıl geçti pazariniz kızlar?
Benim için çok yorucuydu. Hem bedenen hem ruhen
Kendimi çok mutsuz ve yalnız hissettim. Kaç defa gozyaslarima hakim olamadım sayamadim.boncuk boncuk döküldü elimde olmadan. Herkes yasattigini yasayacakmis öyle olecekmis ya, tek tesellim bu oldu bugün...
Detayini sormayın olurmu? Bugunu yeniden yaşamak istemiyorum anlatarak. Yakinlarima da bu yüzden bahsetmicem bugünkü duygularimdan. Sadece kimse bu kadar yalniz birakilmamali...
Eşimle bari dertlesebilsem diyecek oluyorum. Yalnızlığı hissettiren o değilmi zaten diyorum sonra...
Doğum günün kutlu olsunsağlıklı mutlu huzurlu sevdiklerinle nice çıtır senelere inşallah :) umarım en ucuz şekilde kurtarirsin bir de saat geç olacak çünkü
ay merhaba kübra ben buse hoşgeldin. kusura bakma 2 gündür regl sancısı ondan önce de birazz yoğundum kaçırdım sanırım gözümden. 27 yaşındayım 11 aylık evliyim bebişim yok. istanbuldayım. aramıza yeni mi katıldın? tanıtır mısın bana kendini :)
ayy fatmacııım doğum günün kutlu olsun güzel insan :)
az kaçamaklar dilerim
Canını sıkmak istemem ama kan ilacının kilo yaptığını daha doğrusu iştah açtığını duymuştum. Ama önemli olan sağlığın bence.
Mutlu yıllar. Çıtır yıllar diliyorum bende sana :)
Fatmacim doğum günün kutlu olsun nice mutlu senelere. .
afiyet olsun canım etimek yerine 1 dilim ekmek yiyebilirsin
alistim sanirim canım cok şükür hic aclik hissetmedim
Buse kendin de yazmışsın zaten olmamış. .çok sagliksiz bir menü olmuş
Sagolun kizlar.hepimiz sevdiklerimizle beraber guzel ve saglikli bir hayat gecirelim insallahElifim hayırlı olsun bebisiniz.
Hahah tüyo almaya çalışma kuzum sor söylerim sendenmi saklicam
Iyi yapmışsınız canım bizde disardaydik şimdi geldik eve
Hayırlı yolculuklar canım. Bol bol eglen kafa dağıt
kuzu olmamış ki ama
doğum günün kutlu olsun canım. Iyi eğlenceler :)
afiyet olsun canım
kahvaltiyi değiştirerek yapıyorum canım. Hergün aynı olunca sıkılıyorum
kuzum bisi yememissinki ama yaa
afiyet olsun canım
yarım ekmeği bende anlamadım canım. Ekmek arasi mi yaptin
Afiyet olsun canım o kadar abartılı olmamış bence
Canimcim.Rabbim icini ferahlatsin.esinle paylasakadigini bir dostla paylasmak iyi oluyor.yoksa da Allah tam sana iyi gelecek bir fost gondersin hayatina.yanliz hissetmek cok yorucu:/:/Nasıl geçti pazariniz kızlar?
Benim için çok yorucuydu. Hem bedenen hem ruhen
Kendimi çok mutsuz ve yalnız hissettim. Kaç defa gozyaslarima hakim olamadım sayamadim.boncuk boncuk döküldü elimde olmadan. Herkes yasattigini yasayacakmis öyle olecekmis ya, tek tesellim bu oldu bugün...
Detayini sormayın olurmu? Bugunu yeniden yaşamak istemiyorum anlatarak. Yakinlarima da bu yüzden bahsetmicem bugünkü duygularimdan. Sadece kimse bu kadar yalniz birakilmamali...
Eşimle bari dertlesebilsem diyecek oluyorum. Yalnızlığı hissettiren o değilmi zaten diyorum sonra...
Yakinlarda kutuphane yok mu tatlim?kac oraya annen evdeyken:)Kızlar bende bugün dışarı çıkamadım hava sıcak diye annem bir sürü şey söyledi evde bu ara canı sıkılıyor ona bağladım bir şey demedim yarın nasılsa çıkacağım hastane işi var. Arkadaşımın doğum günü akşamda onunla buluşacağım ama hem pasta vs için para yok hem diyetteyim diye kesin tavır koydum. Yalnız bu akşam üstüme bir depresiflik çöktü. Sanki bu diyet işini beceremeyecekmişim gibi içten içe bir sıkıntı var. Dışarı da çıkamayınca canım sıkıldı.Kpss çalışmam lazım ama bir türlü konsantre olamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?