Teşekkürler kızlar, gözümden kaçmadı tabi ama takım düzenini bilmeyince insan emin olamıyor. Öyleyse artık gönül rahatlığıyla hoşbuldum diyebilirim.
Teşekkürler Mefkurem.
Hoşbulduk Busecim. Veririz tabiki, yeterli süreklilik devam etsin.
Kaptan onayından geçmeden çok maydanoz olmayayım demiştim ama meğer geçmişim.
Hahaha.
Dedektifleri severim.
Okuma sevgisi ve yazma sevgisi farklı şeyler zaten, her zaman bir arada olmaz. :) Fantastik ve bilimkurgudan sevdiğin romanlar varsa tavsiye alırım haberin olsun.
Teşekkürler, hep beraber kurtuluruz umarım. Evet grup dinamiği güzel gerçekten.
Buenos Dias Ela. Ela es el color de mis ojos. (Kel alaka ama maksat inceden pratik.
) Belediyenin kursları bana uzak kalıyor ama bakmak lazım aslında. Hazır tam da kurs mevsimiyken, teşekkürler fikir için.
Ben biraz uç bir insanım da, bana göre birini hele gözümü bu kadar karartmışken biraz zor bulurum diye düşünüyorum açıkcası. Yoksa bugün çıksa karşıma 1 yıla bile evlenebilirim, beklemeye niyetim yok.
Zaten çocuğa da niyetim yok açıkcası, dünyanın halini rezalet buluyorum. Ama zaman ne getirir yine de belli olmaz.
Bence biraz daha kalorisi arttırılabilir bu menünün. Uzun vadede düşük kalori zorluk yaşatabilir. Tatlının kalorisinden ziyade glisemik indeksi yüksek olduğu için acıktırma sıkıntısı olur, tabi bir de şekerin metabolizma üzerinde etkileri var. Ama sanırım sürekli tekrarlanmıyor. O yüzden orta şeker menü diyorum. :)
Güzel bir menü olmuş. Sadece 2 yk kuru üzüm yüksek glisemik indeksli olacağı için çabuk acıktıtır. Zaten 1,5 saat sonra peşine de bol proteinli bir öğün gelmiş, dengelemiş diyelim. :) Yürüyüşler tabi ki güzel. :)
Kalorisinden ziyade karbonhidrat ağırlıklı bir menü olmuş. Proteini spor yapmayanlar için bile yeterli değil. Makarna çorbasında ne kadar makarna vardı bilemeyeceğim ama akşam vakit ilerledikçe artan karbohhidrat tüketiminin nedeni aslında düşük proteinli yiyor olman. Gerçi bilemiyorum her gün böyle midir ama her gün en az 40 gram protein tüketmeni tavsiye ederim. Spor güzel. :)
Kalorisi düşük, proteini az bir menü. Uzun sürede yapılması güç olabilir. Taş çatlasın 350 kalori var şu menüde ve uzmanlar günde 1200 kcal'den aşağı düşmeyin derler, haydi biz bunu 1000 yapalım. Bence kesinlikle ve kesinlikle daha fazla yemelisin. Yemekten korkma, bol protein ye. O zaman daha uzun yürüyüşler için de enerjin olur.
Spor güzel. :)
Tulum peyniri yanılmıyorsam biraz yağlı ama herkes yağsız peynir sevmeyebiliyor, o yüzden bir şey demeyeceğim. 2 dilim ekmeği çok bulanlar olmuş. Rejimde bir öğün için belki pek alışıldık değil ama bence günün genelinde dengelediğin için sakıncası yok. Bir dilim çikolata sanırım 1 karedir, olabilir. Diyet kolanın şöyle bir zararı var. Şeker hastası olmadığınız sürece tatlandırıcılı yiyecek ve içecekler de beyin de şeker olarak algılanıyor ve insülin salgılanıyor. İnsülin de biliyorsunuz ki fazla salgılanınca insanlara pek de dostça davranmıyor. Hele rejim yaparken daha çok uzak durmak gerekir bence. :)
Kuru meyveler yine yüksek glisemik indeksli olduğu için çabuk acıktırır. Plastik bardak dolusunun da kalorisi yüksek olmuştur. Ara öğünde kahvaltıdan daha çok yemişsin. :) Ha bence sakıncası yok, o ayrı. Tavuk döner ekmeksiz de olsa yağlı oluyor. Yağ rejimde dostumuz değil. Şekerli içecekler boş kalori. Hem vücuduna hem rejimine zarar. Bu menüyle yavaş ilerlersin gibi geliyor bana.
Yine kalorisi yüksek olmasa da proteini düşük, karbonhidratı yüksek bir menü. Aslında yine 1000 kalori bile etmiyor, 700 civarında kalıyor gibi. 300 kcal civarında protein eklemeyi düşünebilirsin bence.
Spor güzel. Kalorisi yine çok düşük, sanıyorum 600-700 civarı. Var olan kaloriye göre içerik dağılımı güzel ama ben yine de 1000 kcal i yakalamanı öneririm.
Sana da biraz daha protein eklemeni öneririm. Hali hazırdaki menünün üzerine 100 gr kadar et ekleyebilirsin. Yürüyüş güzel. :)
-----------
İlk günden bu kadar menü yorumunun ardına umarım ukala olduğumu düşünmezsiniz. :) Menülere bakınca derecenin sırrı çıkıyor ortaya aslında. Ama bence bu takımın menülerinin kalori olarak biraz artmaya ihtiyacı var, az biraz. :)