- 5 Temmuz 2011
- 11.803
- 8.937
- 448
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #157.601
CanimNerde bu kaptan?Duysun sesimi artık.
Sabah kalktığım gibi spora koştum, eve yeni geldim.Gül gibi üye adayını kaçırmayın yahu.
Bu arada herkese günaydın.
Yorumlarina baktimda kiz sen baya biliyosum bu isi sanki karsimda diyetisyenimi gordumTeşekkürler kızlar, gözümden kaçmadı tabi ama takım düzenini bilmeyince insan emin olamıyor. Öyleyse artık gönül rahatlığıyla hoşbuldum diyebilirim.Teşekkürler Mefkurem.
Hoşbulduk Busecim. Veririz tabiki, yeterli süreklilik devam etsin.
Kaptan onayından geçmeden çok maydanoz olmayayım demiştim ama meğer geçmişim.
Hahaha.Dedektifleri severim.
Okuma sevgisi ve yazma sevgisi farklı şeyler zaten, her zaman bir arada olmaz. :) Fantastik ve bilimkurgudan sevdiğin romanlar varsa tavsiye alırım haberin olsun.
Teşekkürler, hep beraber kurtuluruz umarım. Evet grup dinamiği güzel gerçekten.
Buenos Dias Ela. Ela es el color de mis ojos. (Kel alaka ama maksat inceden pratik.) Belediyenin kursları bana uzak kalıyor ama bakmak lazım aslında. Hazır tam da kurs mevsimiyken, teşekkürler fikir için.
Ben biraz uç bir insanım da, bana göre birini hele gözümü bu kadar karartmışken biraz zor bulurum diye düşünüyorum açıkcası. Yoksa bugün çıksa karşıma 1 yıla bile evlenebilirim, beklemeye niyetim yok.Zaten çocuğa da niyetim yok açıkcası, dünyanın halini rezalet buluyorum. Ama zaman ne getirir yine de belli olmaz.
Bence biraz daha kalorisi arttırılabilir bu menünün. Uzun vadede düşük kalori zorluk yaşatabilir. Tatlının kalorisinden ziyade glisemik indeksi yüksek olduğu için acıktırma sıkıntısı olur, tabi bir de şekerin metabolizma üzerinde etkileri var. Ama sanırım sürekli tekrarlanmıyor. O yüzden orta şeker menü diyorum. :)
Güzel bir menü olmuş. Sadece 2 yk kuru üzüm yüksek glisemik indeksli olacağı için çabuk acıktıtır. Zaten 1,5 saat sonra peşine de bol proteinli bir öğün gelmiş, dengelemiş diyelim. :) Yürüyüşler tabi ki güzel. :)
Kalorisinden ziyade karbonhidrat ağırlıklı bir menü olmuş. Proteini spor yapmayanlar için bile yeterli değil. Makarna çorbasında ne kadar makarna vardı bilemeyeceğim ama akşam vakit ilerledikçe artan karbohhidrat tüketiminin nedeni aslında düşük proteinli yiyor olman. Gerçi bilemiyorum her gün böyle midir ama her gün en az 40 gram protein tüketmeni tavsiye ederim. Spor güzel. :)
Kalorisi düşük, proteini az bir menü. Uzun sürede yapılması güç olabilir. Taş çatlasın 350 kalori var şu menüde ve uzmanlar günde 1200 kcal'den aşağı düşmeyin derler, haydi biz bunu 1000 yapalım. Bence kesinlikle ve kesinlikle daha fazla yemelisin. Yemekten korkma, bol protein ye. O zaman daha uzun yürüyüşler için de enerjin olur.
Spor güzel. :)
Tulum peyniri yanılmıyorsam biraz yağlı ama herkes yağsız peynir sevmeyebiliyor, o yüzden bir şey demeyeceğim. 2 dilim ekmeği çok bulanlar olmuş. Rejimde bir öğün için belki pek alışıldık değil ama bence günün genelinde dengelediğin için sakıncası yok. Bir dilim çikolata sanırım 1 karedir, olabilir. Diyet kolanın şöyle bir zararı var. Şeker hastası olmadığınız sürece tatlandırıcılı yiyecek ve içecekler de beyin de şeker olarak algılanıyor ve insülin salgılanıyor. İnsülin de biliyorsunuz ki fazla salgılanınca insanlara pek de dostça davranmıyor. Hele rejim yaparken daha çok uzak durmak gerekir bence. :)
Kuru meyveler yine yüksek glisemik indeksli olduğu için çabuk acıktırır. Plastik bardak dolusunun da kalorisi yüksek olmuştur. Ara öğünde kahvaltıdan daha çok yemişsin. :) Ha bence sakıncası yok, o ayrı. Tavuk döner ekmeksiz de olsa yağlı oluyor. Yağ rejimde dostumuz değil. Şekerli içecekler boş kalori. Hem vücuduna hem rejimine zarar. Bu menüyle yavaş ilerlersin gibi geliyor bana.
Yine kalorisi yüksek olmasa da proteini düşük, karbonhidratı yüksek bir menü. Aslında yine 1000 kalori bile etmiyor, 700 civarında kalıyor gibi. 300 kcal civarında protein eklemeyi düşünebilirsin bence.
Spor güzel. Kalorisi yine çok düşük, sanıyorum 600-700 civarı. Var olan kaloriye göre içerik dağılımı güzel ama ben yine de 1000 kcal i yakalamanı öneririm.
Sana da biraz daha protein eklemeni öneririm. Hali hazırdaki menünün üzerine 100 gr kadar et ekleyebilirsin. Yürüyüş güzel. :)
-----------
İlk günden bu kadar menü yorumunun ardına umarım ukala olduğumu düşünmezsiniz. :) Menülere bakınca derecenin sırrı çıkıyor ortaya aslında. Ama bence bu takımın menülerinin kalori olarak biraz artmaya ihtiyacı var, az biraz. :)
Tatlıcım kaptan olmadığı zaman yetki yardımcılarındadırCanimMefkurem zaten okey vermis yazisini okumadn sanirim
Kızlar bana bir akıl verir misiniz? Hastanedeyim akşam eve geç gideceğim yakınım da market var ne alabilirim akşam için?
Sağ ol canım yağını suzmek biraz sıkıntı bir şey bulamazsam iyi fikir ama başka fikrin var mıKonserve barbunya ya da fasulye olabilir ama yağını süzmen gerek, yoksa çok yağlı olur.
Sağ ol canım yağını suzmek biraz sıkıntı bir şey bulamazsam iyi fikir ama başka fikrin var mı
Sağ ol canım :)Yemek yerine geçecek başka bir şey gelmiyor aklıma. Buğday kepeği satıyorlarsa küçük 300 gramlık bir yoğurdun içine 1-2 yemek kaşığı buğday kepeği ekleyip yemeyi de deneyebilirsin, en azından tok tutar.
Sağolasın mucksayşee tebrik ederim senii
fatmam Allah yardımcın olsun
hilalciim sensiz buralar hiç çekilmez şimdii
ecee hadi bakalım çık yataktan kızx
Krebe fırsat kalmadı zaten :) teşekkür ederim kızım adına :)Bergamotlu içe tea icmistim fena değil onu da denetim canım sağ ol :) iştah bende de artıyor ve tatlı isteği inşallah ödem olmaz canım ben en azından liste de değilim takımı etkilemez ama sende olmasın
Canım hazır şeyler önermem içeriğine her şeyi yazmamakla birlikte yazılanlar da mutlaka bize ters gelen şeyler oluyor. Prenses güle güle giyinsin kolay gelsin canim
Günaydın buseeee
Evlilik ve cocuk için hayırlısı diyelim o zaman.Teşekkürler kızlar, gözümden kaçmadı tabi ama takım düzenini bilmeyince insan emin olamıyor. Öyleyse artık gönül rahatlığıyla hoşbuldum diyebilirim.Teşekkürler Mefkurem.
Okuma sevgisi ve yazma sevgisi farklı şeyler zaten, her zaman bir arada olmaz. :) Fantastik ve bilimkurgudan sevdiğin romanlar varsa tavsiye alırım haberin olsun.
Buenos Dias Ela. Ela es el color de mis ojos. (Kel alaka ama maksat inceden pratik.) Belediyenin kursları bana uzak kalıyor ama bakmak lazım aslında. Hazır tam da kurs mevsimiyken, teşekkürler fikir için.
Ben biraz uç bir insanım da, bana göre birini hele gözümü bu kadar karartmışken biraz zor bulurum diye düşünüyorum açıkcası. Yoksa bugün çıksa karşıma 1 yıla bile evlenebilirim, beklemeye niyetim yok.Zaten çocuğa da niyetim yok açıkcası, dünyanın halini rezalet buluyorum. Ama zaman ne getirir yine de belli olmaz.
Bence biraz daha kalorisi arttırılabilir bu menünün. Uzun vadede düşük kalori zorluk yaşatabilir. Tatlının kalorisinden ziyade glisemik indeksi yüksek olduğu için acıktırma sıkıntısı olur, tabi bir de şekerin metabolizma üzerinde etkileri var. Ama sanırım sürekli tekrarlanmıyor. O yüzden orta şeker menü diyorum. :)
Güzel bir menü olmuş. Sadece 2 yk kuru üzüm yüksek glisemik indeksli olacağı için çabuk acıktıtır. Zaten 1,5 saat sonra peşine de bol proteinli bir öğün gelmiş, dengelemiş diyelim. :) Yürüyüşler tabi ki güzel. :)
Kalorisinden ziyade karbonhidrat ağırlıklı bir menü olmuş. Proteini spor yapmayanlar için bile yeterli değil. Makarna çorbasında ne kadar makarna vardı bilemeyeceğim ama akşam vakit ilerledikçe artan karbohhidrat tüketiminin nedeni aslında düşük proteinli yiyor olman. Gerçi bilemiyorum her gün böyle midir ama her gün en az 40 gram protein tüketmeni tavsiye ederim. Spor güzel. :)
Kalorisi düşük, proteini az bir menü. Uzun sürede yapılması güç olabilir. Taş çatlasın 350 kalori var şu menüde ve uzmanlar günde 1200 kcal'den aşağı düşmeyin derler, haydi biz bunu 1000 yapalım. Bence kesinlikle ve kesinlikle daha fazla yemelisin. Yemekten korkma, bol protein ye. O zaman daha uzun yürüyüşler için de enerjin olur.
Tulum peyniri yanılmıyorsam biraz yağlı ama herkes yağsız peynir sevmeyebiliyor, o yüzden bir şey demeyeceğim. 2 dilim ekmeği çok bulanlar olmuş. Rejimde bir öğün için belki pek alışıldık değil ama bence günün genelinde dengelediğin için sakıncası yok. Bir dilim çikolata sanırım 1 karedir, olabilir. Diyet kolanın şöyle bir zararı var. Şeker hastası olmadığınız sürece tatlandırıcılı yiyecek ve içecekler de beyin de şeker olarak algılanıyor ve insülin salgılanıyor. İnsülin de biliyorsunuz ki fazla salgılanınca insanlara pek de dostça davranmıyor. Hele rejim yaparken daha çok uzak durmak gerekir bence. :)
Kuru meyveler yine yüksek glisemik indeksli olduğu için çabuk acıktırır. Plastik bardak dolusunun da kalorisi yüksek olmuştur. Ara öğünde kahvaltıdan daha çok yemişsin. :) Ha bence sakıncası yok, o ayrı. Tavuk döner ekmeksiz de olsa yağlı oluyor. Yağ rejimde dostumuz değil. Şekerli içecekler boş kalori. Hem vücuduna hem rejimine zarar. Bu menüyle yavaş ilerlersin gibi geliyor bana.
Yine kalorisi yüksek olmasa da proteini düşük, karbonhidratı yüksek bir menü. Aslında yine 1000 kalori bile etmiyor, 700 civarında kalıyor gibi. 300 kcal civarında protein eklemeyi düşünebilirsin bence.
Spor güzel. Kalorisi yine çok düşük, sanıyorum 600-700 civarı. Var olan kaloriye göre içerik dağılımı güzel ama ben yine de 1000 kcal i yakalamanı öneririm.
Sana da biraz daha protein eklemeni öneririm. Hali hazırdaki menünün üzerine 100 gr kadar et ekleyebilirsin. Yürüyüş güzel. :)
-----------
İlk günden bu kadar menü yorumunun ardına umarım ukala olduğumu düşünmezsiniz. :) Menülere bakınca derecenin sırrı çıkıyor ortaya aslında. Ama bence bu takımın menülerinin kalori olarak biraz artmaya ihtiyacı var, az biraz. :)
Afedersin kasıt yoktu.sadece atlamisimayşe kızzz sen bizi kaptan yardımcısından saymıyon heralde ben elif ve merve 3 ümüz yardımcıyızsemplice_signora
toz hazır krepler uygun değil canım kendin yiyeceksen omlet yap kendine 2 yumurta peynır maydanoz mis
yorumların için teşekkürler canım..bizim ihtiyacımızda hepimizin birbirine doğru yönlendirmelerde bulunması...haklısın akşam yoğurdu arttırabilir yada yanına 3 köfte falan ilave edebilirim bugün bakayım bir
CanimMefkurem zaten okey vermis yazisini okumadn sanirim
Yorumlarina baktimda kiz sen baya biliyosum bu isi sanki karsimda diyetisyenimi gordummaşallah ne guzel senden ogrenicegim cok sey var demekki
Iyi akşamlar kızlar
Yorucu bi gün değildi de detaylar yordu kafamı. Bir de kızımın sinir krizleri bitirdi beni(((((((
Bugünkü menum söyle
08.30 kahvaltı
1 yumurta ve tuzsuz az yağlı lordan omlet
2 çay
2 zeytin
Domates
Peynir
1/2 dilim tam buğday ekmeği
11 ara
1 kupa çay
14 öğle yemeği
2 avuc buyuklugunde tavuk parçası (mangalda)
Domates salatalık
1 yeşil çay
16 ara
Türk Kahvesi sade
19 akşam yemeği
2 sb ayran
Su 2 lt
Spor yok
Çıktım canım çıktım ortalığı toparladım öğle yemeği yaptım bulaşık yikadim süpürge yapi cam şimdi
Busem Aman dikkat et güzelim orda
Bak listedesin
Kızlar bugün öğle yemeğimi hazırlarken hesaplastim kendimle .. evet hala düzene girmedi yemelerim ama en azından çaba harcıyorum ve eskiden bile bile hayır demedigim çoğu şeye artık gözüm takilsa hemen kafamı çeviriyorum. Ve imkanlarimi zorlamaya çalıştığıma inandım bu sabah. Daha fazlasını yapmak için isteğim ve hirsim da var kendimi fazla kasarsam iradem benimle inatlasabilir. Tabi ki kesin ve net hedef sağlıklı beslenmek. Sonuna kadar direnip çareler tukense bile çare üretmeye çalışmak ama suçtan kaçar gibi değil bilinçaltına baskı uygulamadan doğru yaşam tarzını oturtmak. Işte böyle kendi kendime düşündüm uzun uzun şimdi çok iyiyimm .. öğle yemeğimi de yedim cumaya daha varken bulgur yiyeyim dedim bugün canım çok çekiyordu. Ama çoğunluğu sebze ve yağı tuzu yok ayrıntılar akşam menü de dışarıda isim var. Acil durum paketime ek olarak meyve ve salatalık da koydum çantaya ne olur ne olmaz. Yine gelirim mutlaka :)
Iyi akşamlar kızlar
Yorucu bi gün değildi de detaylar yordu kafamı. Bir de kızımın sinir krizleri bitirdi beni(((((((
Bugünkü menum söyle
08.30 kahvaltı
2 çay
2 zeytin
Domates
Peynir
11 ara
1 kupa çay
14 öğle yemeği
Domates salatalık
1 yeşil çay
16 ara
Türk Kahvesi sade
19 akşam yemeği
2 sb ayran
Su 2 lt
Spor yok
yok canim.yapan cok kisi var.karistiriyorsun sanirim.yogurt yedigim oluyor ama kur olarak 2 en fazla 3 yapiyorumYok yok o kadar da beklemeyin. Her geçen yaş çocuk büyütmek daha zor.bi an once kaliteli bi baba bulup anne olun :) (imza uykusuz bir anne) :)
Yoğurt kuru haftada 2 yapılmıyor mu? Hemen hemen her gün görüyorum ben senin menunde sanki ???
Hedefe son haftalar gibi sende.maşallah. senin menulere bi göz atayım ben :)
olsun canim.agir tempolu yuruyus de diyebilirsin ama yaz bence.Bir de bergamutlu yeşil çayı dene. Tabi bergamot aromasını seviyorsan. Icebildigim tek yeşil çay :) iyiki çıkarmışlar
aylardır icmiyorum valla.asitli ile pek aram yoktur ama buna dayanamiyorum.inan reyonundan gecmiyorum markette.o derece. Kosturmacam çok diye içtim. 50 ip atlama kurtarirmi dersin
Acikali ne ki?
Bi dahakine az koyucam önüme kuruyemisi.bittiğini farketmedim bile çalışırken :/
Hmm yeni bilgi. Ben yeşil çay ve kayisili form çayı içiyorum gün içinde. Onlar da mı olmaz ki :)
Canim sıkkın olunca yemek yapasim gelmedi işin açığı. Makarna pek tercihim değildir akşam yemeği olarak. Gazozu bile isteye içtim itiraf ediyorum
Geçmiş olsun. Inşallah güzelce dinlenirsin.
:))) kimse 10 dk da cozmedi burayı merak etme. Hoşgeldin. @seydan94 kaptanimiz,KumraL_KrakeR yardımcımız açıklama yaparlar sana.
Inşallah gitmiştir. Regl ödemi diye düşünüyorum ben :/
Inşallah gitmiştir.geçen hafta için 76.1 gördüm ya.hala artidaymisim gibi geliyor bana.
Allah kolaylik versin :)
Olmadı dimi.akşam makarnadan sonra 1 saat yürüdük ama tempolu değildi. Spor sayılmaz diye yazmadım.
Istah artar bende de regl yaklaştıkça ve döneminde. Bi de tuz isteğiinşallah ödem olmaz cumaya.
kendine ise krep yapma canim.beyaz un sonucta.Sabahki tartı yüzümü güldürse de gecen haftaiçinde gördüğüm 76.1 den sonra hala artidaymisim gibi hissediyorum. :/ neyse buna da şükür :)
Bugün kardeşim gelecek süsleri ve hediyelikleri tamamlicaz evde. Kızıma da elbise almış hediye :) o eksikten de kurtardı sağolsun.
Öğlene krep yapıyim diyorum.içeriğini bilmiyorum ama hazır toz kreplerden var evde. Ne dersiniz sıkıntı olur mu?
Nerde bu kaptan?Duysun sesimi artık.
Sabah kalktığım gibi spora koştum, eve yeni geldim.Gül gibi üye adayını kaçırmayın yahu.
Bu arada herkese günaydın.
yok be canim.benim.icin daha iyi.bir kisi daha fazla yorum yapiyor menume sonucta.eminim diger canolarda ayni dusunur.hosgeldin tekrardanTeşekkürler kızlar, gözümden kaçmadı tabi ama takım düzenini bilmeyince insan emin olamıyor. Öyleyse artık gönül rahatlığıyla hoşbuldum diyebilirim.Teşekkürler Mefkurem.
-----------
canimcim artik sadece saglik odakli dusunmen cok saha iyi gelir dedigin gibi.su kadar kilo vericem su etkinlige kadar vs degil de daha cokhayatim bundan sonra boyle.oncelikle kendim icin diyor insan bu takimda.ins kurtulucaz bu grupla yaglarimizdanKızlar bugün öğle yemeğimi hazırlarken hesaplastim kendimle .. evet hala düzene girmedi yemelerim ama en azından çaba harcıyorum ve eskiden bile bile hayır demedigim çoğu şeye artık gözüm takilsa hemen kafamı çeviriyorum. Ve imkanlarimi zorlamaya çalıştığıma inandım bu sabah. Daha fazlasını yapmak için isteğim ve hirsim da var kendimi fazla kasarsam iradem benimle inatlasabilir. Tabi ki kesin ve net hedef sağlıklı beslenmek. Sonuna kadar direnip çareler tukense bile çare üretmeye çalışmak ama suçtan kaçar gibi değil bilinçaltına baskı uygulamadan doğru yaşam tarzını oturtmak. Işte böyle kendi kendime düşündüm uzun uzun şimdi çok iyiyimm .. öğle yemeğimi de yedim cumaya daha varken bulgur yiyeyim dedim bugün canım çok çekiyordu. Ama çoğunluğu sebze ve yağı tuzu yok ayrıntılar akşam menü de dışarıda isim var. Acil durum paketime ek olarak meyve ve salatalık da koydum çantaya ne olur ne olmaz. Yine gelirim mutlaka :)
Oyle bi durumda ben gobek salatalik domates alip dogruyoru..icine 2-3 ceviz 22 kk peynir koyuyorum.yagsiz tuzsuz oh mis gibi protein deposu:)Kızlar bana bir akıl verir misiniz? Hastanedeyim akşam eve geç gideceğim yakınım da market var ne alabilirim akşam için?
Canim gece acikmazsan guzel menu benceIyi akşamlar kızlar
Bugünkü menum söyle
08.30 kahvaltı
2 çay
2 zeytin
Domates
Peynir
11 ara
1 kupa çay
14 öğle yemeği
Domates salatalık
1 yeşil çay
16 ara
Türk Kahvesi sade
19 akşam yemeği
2 sb ayran
Su 2 lt
Spor yok
Menum
sabah 8.00
2 yumurta.1 kk peynir.1/2 tb ekmegi.3 zeytin
ogle 12.00 1 avuc yesil uzum 1 kk peynir
ara 14.30 1 sb sut
aksam 18.00 50 gr ton baligi 1 kk peynir 1 tb ekmek
ara 20.30 1 sb ayran
su 2 litre
spor yok(adet yogunlugundan dolayi)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?