- 6 Kasım 2010
- 5.143
- 13.417
- 448
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #157.661
Hilal im nasılsın canım durumlar ne alemde varmı bir gelisme? Moralin düzeldimi?afiyet olsun canım. Fazla yemedigin için kuruyemiste sıkıntı yok bence
Afiyet olsun canım güzel menü sporda güzel
Kitap okumak kadar gyzel bisi yok canım en guzel sakinleştirici bence :)
Annene fazla takilma bence. Surekli o israrlari hepimiz yaşıyoruz. Ondan bisi olmaz bundan bi lokma al öyle öyle alınıyor bu kilolar. Sen vazgeçme devam canım
Iyi geceler kuzum
Bu kadar detayli yazmana gerek yok canimönce menümü yazayım sonra alıntılayabildiklerimi cevaplarım kızlar..
09,08,2016 Salı
10,00 ara diyeyim ben 1 br yeşilçay, 1 salatalık
12,30 öğlen biber-domatesli bulgur (yağsız tuzsuz tam bir kase çıktı.) kaseyle tabağa kapatıp salatalık yoğurt pılbiber ve naneyle süsledim.1 salatalık 2 yk yoğurt vardı
Ara öğün 2 = 15,30-17,00 arası aralıklarla toplamda 2 avuç çiğ kuruyemiş-meyve
19,00 Akşam bir ekmeğin arasına konulan KADAR tavuk döner- çiğköftecilerde satılanlardan yarım göbek marul, 1 ayran
(ekmek vs yok)
1,25 lt su
spor 15 i hızlı gerisi ağır tempo 45 dk yürüyüş, 50 kol egzerisizi 10 squat
Aralari bu kadar fazla yapmana gerek yok canim tek ara yap surekli biseler yiyip iciyosun gibi oluyo sankiMerhabalar, kurstu banyoydu derken ancak yazabiliyorum.
Kahvaltı 07:30 1 lor peynirli uno çok tahıllı ekmekten yapılma tost
Ara 10:00 1 bardak soğuk süt
Ara 11:00 sütlü nescafe
Öğlen 12:30 akdeniz salata, bir minnak avuç büyüklüğünde tavuk ızgara( 7 ya, eldiveni kullanan benim avucumdu, ölçü :) )
Ara 14:00 sade türk kahvesi
Ara 15:00 güllü yeşil çay
Akşam 17:30 4 ızgara köfte, yağsız akdeniz salata
Gece 22:00 1 bardak sıcak süt
Gece 23:00 uyku çayı karışımı
Spor 45 dakika saat yürüme, 75 ip atlama, 100 duvarla voleybol oynamaca
Su 2 lt
Iyiyim tatlim sen nasilsin nasil gidiyor anlat bakimSelam canlar nasilsiniz?
hoşgeldin elifcim iyi sayılır sen nasılsın ozlettin kendini yaaSelam canlar nasilsiniz?
Anlıyorum seni canım. Ama fazla stres yapmamaya çalış.Sağ ol canım
Canım öyle demesi ayrı da aralıklı olarak ya yediğime ya yemedigime söyleniyor
Aleyküm selam canım hoşgeldin
Var gibi canım bu hafta iş başı yaptı yeni isyerine. Ay sonu da tasinicaz ins. Bende biraz daha iyiyim ama bu hafta artı çıkıyorum ona canım sıkıldı birazHilal im nasılsın canım durumlar ne alemde varmı bir gelisme? Moralin düzeldimi?
Iyi geceler mervemKizlar bende yatiyorum herkeze iyi geceler
estağfurullah canım takıldım ben sana..krep yememekle de iyi yapmışsınSağolasın mucks
Krebe fırsat kalmadı zaten :) teşekkür ederim kızım adına :)
Evlilik ve cocuk için hayırlısı diyelim o zaman.
Zaten haftada max.500 gr verebiliyorumukalalık olarak görmedim yorumlarını. Bilgini aktarmissin. Teşekkür ederim kendi adıma. Herkesin yorumunu okudum ki pay düşsün bana da
Afedersin kasıt yoktu.sadece atlamisim
Krebe fırsat kalmadı zaten bugün. Bilgilendirmelerinizle hic yememeye karar verdim :)
akşam az olmakla birlikte güzel olmuş menün..ah bu yaramazların kaprisleri Allah yardımcın olsun insanı çok zorluyorlar bazenIyi akşamlar kızlar
Yorucu bi gün değildi de detaylar yordu kafamı. Bir de kızımın sinir krizleri bitirdi beni(((((((
Bugünkü menum söyle
08.30 kahvaltı
1 yumurta ve tuzsuz az yağlı lordan omlet
2 çay
2 zeytin
Domates
Peynir
1/2 dilim tam buğday ekmeği
11 ara
1 kupa çay
14 öğle yemeği
2 avuc buyuklugunde tavuk parçası (mangalda)
Domates salatalık
1 yeşil çay
16 ara
Türk Kahvesi sade
19 akşam yemeği
2 sb ayran
Su 2 lt
Spor yok
kuzummm neden hiç yemek yok menünde Fatma olmaz böyle kabız olursun tatlım dikkat etMenum
sabah 8.00
2 yumurta.1 kk peynir.1/2 tb ekmegi.3 zeytin
ogle 12.00 1 avuc yesil uzum 1 kk peynir
ara 14.30 1 sb sut
aksam 18.00 50 gr ton baligi 1 kk peynir 1 tb ekmek
ara 20.30 1 sb ayran
su 2 litre
spor yok(adet yogunlugundan dolayi)
afiyet olsun menün güzel sporlar dahada güzel ama buseye katılıyorum su içimin az hem bu kadar spor ve protein alımına hemde bu sıcaklardaBugünkü Menüm
10:30= 1 ölçek protein tozu (Spor sonrası)
12:30= 3 yumurta, 1 kk peynir, 1 bardak süt, 2 yk yulaf ezmesi
14:30= 3 ceviz, 10 badem
17:00= 1,5 tabak tavuklu türlü
20:30= 2 salatalık, 1 su bardağı yoğurt
Su= 2,5 lt
Spor 35 dakika yürüyüş+koşudan ve 35 dk ağırlık antrenmanından oluşuyor. Tek tek hareket yazmıyorum, sıkıcı gelir sanki. :)
sağol tatlımAfiyet olsun canım
sagol canim yumurtayı değişik şekilde omlet yapmayı seviyorum :)
Ya günü dolmadi paketin canım onu bekliyorum
afiyet olsun canım arkadaşlar söylemiş bir daha demiyeyim benmenüm
sabah 11
domatesli omlet
2 zeytin
1 dilim çok tahıllı ekmek
yarım kk beyaz peynir
15.00
yarım kase ezogelin çorbası
2 kaşık çoban salata
1 bardak ayran
yarım dilim beyaz ekmek
19.00
1 kase bulgur pilavı
1 kase cacık
4 yk patates salatası
2,5 lt su
1 saat çarşı gezmesi
afiyetler olsun canımmMemnun
Sabah 11
Bir haşlanmış yumurta
Yarım domates
Yarım salatalık
Kk tulum peyniri
Ara 13
Bir salatalık
Ara 16
Bir küçük kase üzüm
Akşam 19
Yarım kase susuz nohut
Bir kase yoğurt
Su 2 yi gecti
Spor şimdilik yok
sağol canımhımm iyice araştırmadan alınma bu tozlar evet :/
valla içtim artık :)
canım malesef hiç seçeneğim yok çok sinirim bozuk bu yüzden
içtim canım malesef :/
süt iyi olmuş canım. iyi geceler :)
güzel olmus canım afiyet olsun :)
merve gayet iyiymiş menün ama akşam saati olmamış simit..yürüyüşe şapka çıkarttım amaMenum
Sabah11
2yumurtadan peynirli omlet
Ogle14
1kase mercmk corb
1tabk taze fasulye
Aksam18
Yarim simit
Ayran
Su 3olmustur
Spor yuruyus diyelm bugu cok yurudum alisveris yaptil dur kalk tam ne kadar yurudum bilmiyom ama 4bucukta ciktik 9bucukta geldik eve
sağol canımAfiyet olsun canım
neyse bidahakine aklında olur canım
Afiyet olsun mervem ama simit olmamış
afiyet olsun canım meyvenin ismini ve miktarını da yaz olur muönce menümü yazayım sonra alıntılayabildiklerimi cevaplarım kızlar..
09,08,2016 Salı
12,30 öğlen biber-domatesli bulgur (yağsız tuzsuz tam bir kase çıktı.) kaseyle tabağa kapatıp salatalık yoğurt pılbiber ve naneyle süsledim.1 salatalık 2 yk yoğurt vardı
19,00 Akşam bir ekmeğin arasına konulan KADAR tavuk döner- çiğköftecilerde satılanlardan yarım göbek marul, 1 ayran
(ekmek vs yok)
1,25 lt su
menün genel anlamda güzel ancak araların çok sık leptin hormonu salgılanmaz bu kadar sık arayla canım su miktarın az spor gayet iyi ..birde katılımın oldukça az menülerine yaptığımız yorumlara cevap yazmıyorsun bunlara dikkat edelim günde 5 mesaj kuralı var tatlımMerhabalar, kurstu banyoydu derken ancak yazabiliyorum.
Öğlen 12:30 akdeniz salata, bir minnak avuç büyüklüğünde tavuk ızgara( 7 ya, eldiveni kullanan benim avucumdu, ölçü :) )
Su 2 lt
sağol canım ...yulaf ezmesi eti lifalifteşekkürler :) ben makarnadansa bulguru tercih ettim bugün canım :)
aynen canım inşallah kurtulacağız
öneri için teşekkürler ceviz aklıma gelmemişti salataya koymak tekrar ara öğün alışverişi yaparken onu da alayım
afiyet olsun :) yulaf ezmesi hangi marka canım? bir daha ki ara öğün alışverişimde yulaf ezmesi alacağım da..
söyleyenler olmuş bulgur patates bir arada çok iyi durmamış canım. Diğer öğünler iyi de beyaz ekmek olmasa daha iyi olurdu. Afiyet olsun :)
su içme konusunda tembel misin?2,5 litreyi nasıl sabrediyorsun :) ben çok içemiyorum da ondan şey ettim
güzel olmuş canım afiyet olsun. Yulaf ezmesi hangi marka?
mmmm tost çekti canım böylesine bile razıyım yeter ki tost olsun
duvarla voleybol oynamaca yabancı gelmedi ama ayrıntısını merak ettim. bende önceden boşlukla yumruk ve tekme yarışı yapıyordum
açık bir dille sana daha destekçi olmalarını rica edebilirsin canım anlayacaklardır belkide senin çok kararlı olduğunu tam net anlamamışlardır ..anneciğine de çok geçmiş olsun sağ girip selamet çıksınBu arada bende kitap okumaya bayılırım. Bir de kendim kadar çevremin (en önemlisi annemin) yeme alışkanlığı konusunda bilinçlenmesine yardımcı olmayı düşünüyorum. Hem kiloluyum diye çikolataya şuna buna laf söyleyip hem benim en hırslı zamanımda amaan makarnadan bir yarım ekmek dönerden ne olur denmesi zorluyor beni ve ister istemez olumsuz hissedebiliyorum. bugün sandviç döner aldılar bana ama ekmeğini inatla yemedim. ameliyat kararı çıktı hassastı aç kalıcan falan diye hayıflandı ama geçti sonra .. çook yorgunum ruhsal olarak daha çok. iyi geceler herkese
oyyy Elifimm hoş geldin özledik yavrum ya...ben iyiyim sen nasılsınSelam canlar nasilsiniz?
günaydın canım..maşallahh gitsin kilolar..ben yalnızca pzt ve cuma tartılıyorum mesela aralarda hiç bakmamGünaydın
Tukkani ben açayım dedim bugün.
Sık tartılmak iyi değilmiş biliyorum ama 100 gr bile eksi gorsem motivem artıyor :) ve 75.9 :)))) yıllar sonraaaaa selammmmm :))))
Selam canlar nasilsiniz?
hoşgeldin elifcim iyi sayılır sen nasılsın ozlettin kendini yaa
Anlıyorum seni canım. Ama fazla stres yapmamaya çalış.
Var gibi canım bu hafta iş başı yaptı yeni isyerine. Ay sonu da tasinicaz ins. Bende biraz daha iyiyim ama bu hafta artı çıkıyorum ona canım sıkıldı biraz
Iyi geceler mervem
Günaydın
Sık tartılmak iyi değilmiş biliyorum ama 100 gr bile eksi gorsem motivem artıyor :) ve 75.9 :)))) yıllar sonraaaaa selammmmm :))))
Canım meyve iki avucun içinde kuru meyve kayısı ve üzüm ben o an motiveme göre detaylı ya da kısa yazıyorum. 1.5 litrelik şişe nin dibinde 2-3 parmak su kaldı.Bu kadar detayli yazmana gerek yok canim
2 avuc kuruyemis ve arkasindan meyve yemsn fazla olmus sanki..sporun guzel suyu cok az iciyosun 1.25 naasil oluyo onuda anlamdm toplam kac bardak oluyo yani
Merhaba kizlar menüm
08:00 1 bardak süt 10 cig badem 5 cig findik 6 kuru üzüm 3 yemek kasigi yulaf ezmesi
12:00 1/2 kase tavuk çorbası 4 y.kasigi bezelye salata
16:00 1 nektarin
18:00 8 y.kasigi barbunya yanina 1 kase yogurt
3.5 lt su
45 dk yürüyüş
Menum
Sabah11
2yumurtadan peynirli omlet
Ogle14
1kase mercmk corb
1tabk taze fasulye
Aksam18
Yarim simit
Ayran
Su 3olmustur
Spor yuruyus diyelm bugu cok yurudum alisveris yaptil dur kalk tam ne kadar yurudum bilmiyom ama 4bucukta ciktik 9bucukta geldik eve
önce menümü yazayım sonra alıntılayabildiklerimi cevaplarım kızlar..
09,08,2016 Salı
(ekmek vs yok)
1,25 lt su
Merhabalar, kurstu banyoydu derken ancak yazabiliyorum.
Su 2 lt
afiyet olsun :) yulaf ezmesi hangi marka canım? bir daha ki ara öğün alışverişimde yulaf ezmesi alacağım da..
su içme konusunda tembel misin?2,5 litreyi nasıl sabrediyorsun :) ben çok içemiyorum da ondan şey ettim
Bu arada bende kitap okumaya bayılırım. Bir de kendim kadar çevremin (en önemlisi annemin) yeme alışkanlığı konusunda bilinçlenmesine yardımcı olmayı düşünüyorum. Hem kiloluyum diye çikolataya şuna buna laf söyleyip hem benim en hırslı zamanımda amaan makarnadan bir yarım ekmek dönerden ne olur denmesi zorluyor beni ve ister istemez olumsuz hissedebiliyorum. bugün sandviç döner aldılar bana ama ekmeğini inatla yemedim. ameliyat kararı çıktı hassastı aç kalıcan falan diye hayıflandı ama geçti sonra .. çook yorgunum ruhsal olarak daha çok. iyi geceler herkese
Yazagelen Merhaba tatlım aramiza hoş geldin. Ben Elif izinde ama bir türlü 9. Takımdan uzaklaşamayan balkonda donarak net çeksin diye bekleyen zavallınin biriyim aman dikkat bağımlılık yapıyor 9. Takım.
Günaydın
afiyet olsun menün güzel sporlar dahada güzel ama buseye katılıyorum su içimin az hem bu kadar spor ve protein alımına hemde bu sıcaklarda
menün genel anlamda güzel ancak araların çok sık leptin hormonu salgılanmaz bu kadar sık arayla
günaydın kızlar moralim bozuk diyetim geberdi gibi geliyor. tartı + gösteriyor. umarım bulgurdandır ve ödemdir. ne yiyeceğimi şaşırmış durumdayım. bugun kahvaltı ve sonrasında salata ve yoğurt yemeyi düşünüyorum. merkeze uzak bi yerdeyiz. merkeze inersek bugün köfte alıcam. hayalim 3 kilo vermekken başıma gelen bu öğün sorunu
Sonuç alırsan bize de haber ver canım. Ben TUMMY HONEY kullanmıştım faydasını gördüm ama çoğu kişi zayıfladığın için çatlaklar az görünüyor vücut kendini topladıkça azalıyor dedi emin olamadım o yüzdenGünaydın kızlar. :)
Size bir soru, aranızda herhalde çatlağı olan vardır. Bu çatlağı geçirmek için bir şey yapmış olanınız var mı acaba, sonuç almış ya da almamış olsanız da...
Ben yıllar önce burada görüp kahve-limon yapmıştım birkaç ay. Hafifletmişti bana göre ama hiç fotoğraf çekmemiştim, emin olamıyorum psikolojik olarak bana mı öyle geldi diye... Şimdi 3 gündür Bio Oil sürüyorum. 3 gün kısacık bir süre, değil mi? Ama bu sabah resmen yok olmaya başlamışlar gibi geldi bana. Hem de bunlar taaa 12 yaş civarından kalma çatlaklar. Ama bu defa başlamadan önce fotoğraflarının çektim, biraz süre geçince karşılaştıracağım. :)
Aaah ah canım biliyoruz da uygulamada sıkıntı oluyor bir uygulayabilsek herşey bombastik olacak. Bu arada ben kübra ocak ayında başlamıştım tatil için izindeydim takip edemedim hoşgeldin:) adın nedir kaç kilosun hedefin nedir:)Teşekkürler kızlar, gözümden kaçmadı tabi ama takım düzenini bilmeyince insan emin olamıyor. Öyleyse artık gönül rahatlığıyla hoşbuldum diyebilirim.Teşekkürler Mefkurem.
Hoşbulduk Busecim. Veririz tabiki, yeterli süreklilik devam etsin.
Kaptan onayından geçmeden çok maydanoz olmayayım demiştim ama meğer geçmişim.
Hahaha.Dedektifleri severim.
Okuma sevgisi ve yazma sevgisi farklı şeyler zaten, her zaman bir arada olmaz. :) Fantastik ve bilimkurgudan sevdiğin romanlar varsa tavsiye alırım haberin olsun.
Teşekkürler, hep beraber kurtuluruz umarım. Evet grup dinamiği güzel gerçekten.
Buenos Dias Ela. Ela es el color de mis ojos. (Kel alaka ama maksat inceden pratik.) Belediyenin kursları bana uzak kalıyor ama bakmak lazım aslında. Hazır tam da kurs mevsimiyken, teşekkürler fikir için.
Ben biraz uç bir insanım da, bana göre birini hele gözümü bu kadar karartmışken biraz zor bulurum diye düşünüyorum açıkcası. Yoksa bugün çıksa karşıma 1 yıla bile evlenebilirim, beklemeye niyetim yok.Zaten çocuğa da niyetim yok açıkcası, dünyanın halini rezalet buluyorum. Ama zaman ne getirir yine de belli olmaz.
Bence biraz daha kalorisi arttırılabilir bu menünün. Uzun vadede düşük kalori zorluk yaşatabilir. Tatlının kalorisinden ziyade glisemik indeksi yüksek olduğu için acıktırma sıkıntısı olur, tabi bir de şekerin metabolizma üzerinde etkileri var. Ama sanırım sürekli tekrarlanmıyor. O yüzden orta şeker menü diyorum. :)
Güzel bir menü olmuş. Sadece 2 yk kuru üzüm yüksek glisemik indeksli olacağı için çabuk acıktıtır. Zaten 1,5 saat sonra peşine de bol proteinli bir öğün gelmiş, dengelemiş diyelim. :) Yürüyüşler tabi ki güzel. :)
Kalorisinden ziyade karbonhidrat ağırlıklı bir menü olmuş. Proteini spor yapmayanlar için bile yeterli değil. Makarna çorbasında ne kadar makarna vardı bilemeyeceğim ama akşam vakit ilerledikçe artan karbohhidrat tüketiminin nedeni aslında düşük proteinli yiyor olman. Gerçi bilemiyorum her gün böyle midir ama her gün en az 40 gram protein tüketmeni tavsiye ederim. Spor güzel. :)
Kalorisi düşük, proteini az bir menü. Uzun sürede yapılması güç olabilir. Taş çatlasın 350 kalori var şu menüde ve uzmanlar günde 1200 kcal'den aşağı düşmeyin derler, haydi biz bunu 1000 yapalım. Bence kesinlikle ve kesinlikle daha fazla yemelisin. Yemekten korkma, bol protein ye. O zaman daha uzun yürüyüşler için de enerjin olur.
Spor güzel. :)
Tulum peyniri yanılmıyorsam biraz yağlı ama herkes yağsız peynir sevmeyebiliyor, o yüzden bir şey demeyeceğim. 2 dilim ekmeği çok bulanlar olmuş. Rejimde bir öğün için belki pek alışıldık değil ama bence günün genelinde dengelediğin için sakıncası yok. Bir dilim çikolata sanırım 1 karedir, olabilir. Diyet kolanın şöyle bir zararı var. Şeker hastası olmadığınız sürece tatlandırıcılı yiyecek ve içecekler de beyin de şeker olarak algılanıyor ve insülin salgılanıyor. İnsülin de biliyorsunuz ki fazla salgılanınca insanlara pek de dostça davranmıyor. Hele rejim yaparken daha çok uzak durmak gerekir bence. :)
Kuru meyveler yine yüksek glisemik indeksli olduğu için çabuk acıktırır. Plastik bardak dolusunun da kalorisi yüksek olmuştur. Ara öğünde kahvaltıdan daha çok yemişsin. :) Ha bence sakıncası yok, o ayrı. Tavuk döner ekmeksiz de olsa yağlı oluyor. Yağ rejimde dostumuz değil. Şekerli içecekler boş kalori. Hem vücuduna hem rejimine zarar. Bu menüyle yavaş ilerlersin gibi geliyor bana.
Yine kalorisi yüksek olmasa da proteini düşük, karbonhidratı yüksek bir menü. Aslında yine 1000 kalori bile etmiyor, 700 civarında kalıyor gibi. 300 kcal civarında protein eklemeyi düşünebilirsin bence.
Spor güzel. Kalorisi yine çok düşük, sanıyorum 600-700 civarı. Var olan kaloriye göre içerik dağılımı güzel ama ben yine de 1000 kcal i yakalamanı öneririm.
Sana da biraz daha protein eklemeni öneririm. Hali hazırdaki menünün üzerine 100 gr kadar et ekleyebilirsin. Yürüyüş güzel. :)
-----------
İlk günden bu kadar menü yorumunun ardına umarım ukala olduğumu düşünmezsiniz. :) Menülere bakınca derecenin sırrı çıkıyor ortaya aslında. Ama bence bu takımın menülerinin kalori olarak biraz artmaya ihtiyacı var, az biraz. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?