- 5 Temmuz 2011
- 11.803
- 8.937
- 448
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #162.561
nasıl oldun canımInş çıkar canım gozlerinide açmış. Devamı gelir ınş
yarım kilo ödem mi olur diyecektim kiHarika geçmiş haftasonu :)
Not mevzularini bilmesem de güzel bişey almisiz sanırım :)
Kusura bakma keşke daha önce yazabilseydim. Inşallah memnun kalırsın aldigindan. Güle güle kullan.
Muhabbeti okudum da eşinin senden onay almadan misafir çağırma olayina bende garip baktım. Sanki hep senden gidiyor gibi evliliginizde. Biz akşam çayına bile birbirimize sormadan ok demeyiz. Allahtan sevdiğin insanlarmış. Belki bi fırsatın olur annelere kaçamak yaparsın kışın vs. Ama kurban bayramında yatılı misafir gercekten zor. Allah kolaylik versin.
En azından + değilsin hiLal
Esin canına okuma konusunda bende sendenim :)))
Offf hadi çamaşır hallolur da balkon baya sikintiymis. Kolay gelsin BACIM.
Amaaaan yaktigin yemek olsun canın yanmasinda. Sirke karbonat temizler tencereyi.
Verdim verdim. Hala soktayiz((
Odemdir o ödem :)
1 haftada 2 kg hatta 3 kg verilebiliyor gördük bunu geçen hafta. Sikarsan rahatça giyersin bence o giysinisöz kıyafetim var misafirliğe uygun. bayramda onu giymek istiyorum inş bana oluro zamana kadar lütfen ya lütfen ilk bayramda giymiştim yine istiyorum değişmedim kilo almadım hissiyatı vermek istiyorum
semplice_signora geçmiş olsun canm başına gelmeyen kalmamış
Bence de tam tersi.en agiri kahvaltı en hafifi akşam yemeği olmalı. Çok şişman olup da az yiyen çok insan tanıyorum. Hormonel durumlarla açligin alakası yok çünkü. Protein zayıflatır mi bilmem ama iyi tok tutuyor bence :) light urunler bana da mantıklı gelmiyor. Yağ önemli bi durum.ölçüsünde alınmazsa ciddi problem yaratabilir.sıkı bir kahvaltının kilo verildiğine dair inancı yalanladı. Bu söz konusu durumun sadece ağır fiziksel şartlar altında çalışan tarla işçileri için geçerli olduğunu söyledi.
Yurtsever, büyük şehirlerde yaşayan insanların İtalyanlar gibi beslenmeleri gerektiğine dikkat çekti. Onlar güne bir kaç bisküvi ve kahveyle başladıklarını, öğlen yemeklerini geçiştirip, ana öğünü ise akşama bıraktıklarını ifade etti.
Esra Tüzün’ün sabah.com.tr’de yer alan haberine göre; Psikolog Zaza Yurtsever’in ‘Korkma Ye’ adlı kitabında, kilo vermek için diyet listelerinden önce, ruhunuzu hazırlamanız çok daha önemli olduğunu söylüyor. Yurtsever kitabında diyetlerle ilgili bilinenlerin çoğunun yanlış olduğunu da söylüyor. İşte efsane dediği diyet mitlerini de şu şekilde sıralıyor’
1- Zayıflamak sağlıklıdır
Araştırmalar, radikal diyetlerle, kısa sürede kilo veren insanlarda; kalp ritm bozukluğu, safra kesesinde taş, kemik erimesi, saç dökülmesi, karaciğer rahatsızlıkları, kas kaybı ve diyabet gibi sağlık sorunlarının oluştuğunu gösteriyor. 35 bin kişinin katıldığı Iowa Women’s Health Study adlı araştırmanın sonucunda; zayıflamaya bağlı diyabetin daha sık ortaya çıktığı ve kalp krizi riskinin arttığı belirtiliyor.
2- Zayıfsa uzun yaşar
İsrail’de yapılan bir çalışmada; doktorlar beş yıl boyunca, 40-65 yaş arasındaki 9 bin erkeği inceledi. Bu süre içinde 5 kilodan fazla zayıflayanların; zayıflamayanlara göre ölüm risklerinin yüzde 30’dan daha fazla olduğu ortaya çıktı. Bu ve buna benzer diğer araştırmalar da, bilinenin tam tersine; zayıflamanın, ölüm riskini artırdığını gösteriyor. Hızlı kilo verme gibi, hızlı kilo alma da bu riski yükseltirken, en uzun yaşayanlar; zaman içinde düzenli ama yavaş kilo alanlar oluyor.
3- Şişman fazla yer
Şişmanların daha fazla yemek yediği için kilo aldığına inanılır. Oysa bu alanda yapılan birçok araştırma; şişmanların daha fazla yemek yemediklerini, hatta zayıf insanlarla karşılaştırıldıklarında daha az yediklerini gözler önüne seriyor.
4- Protein diyeti kilo verdirir
Protein ağırlıklı beslenmek; depresif bir ruh haline sebep olabilir. Fiziksel boyutta ise; idrar asidinde yükselmeye, gut hastalığına, karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları gibi birçok soruna da yol açabilir.
5- Lıght gıda zayıflatır
Diyet ve gıda endüstrisinin kıskacına giren insanlar, light gıdalar tüketerek zayıflayabileceklerine inanırlar. Bu tür gıdaların ortak özelliği; yağ ve şekerden arındırılmış olmalarıdır. Ancak buna rağmen yani light gıda tükettikleri halde zayıflamayamayan insanlar görüyoruz. Çünkü bu tür gıdaların içinde bulunan kimyasal maddeler, organizmaya önemli zararlar vermektedir.
6- Tatlandırıcı kullanın
Tatlandırıcılar son derece tehlikeli sonuçları olabilecek diyet mitidir ve kullanıcının şişmanlamasına yol açar. Nedeni; beynimizin tatlandırıcılara karşı gösterdiği reflekstir.
7- Yağ yasak
Yağ, vücutta safra temizliği için gerekli maddelerin üretimine yardımcı olur. Yağsız beslenenlerin safra atılımı azalır, ayrıca ruh hallerinde de bozulmalar görülür.
alıntıdır
ne diyorsunuz kızlar
Bence masum geldi poğaça. Unsuz vs. Menü güzel. Afiyet olsun.Sabah 10.30
1 tb mayasiz pogaca peynirli.sert mert ama pogaca ihtiyacimi giderdi resmen:)(ev yapimi beyaz unsuzdu.tb ekmek yerine yedim ama yanlis mi yaptim sizce)
Koz domates biber mantar
1 sogan mucver
Ogle 14.30 1 bardak sekersiz sut 1 bardak az sekerli ev limonatasi
aksam 18.45 5 parca izgara tavuk.2 kofte
su 2 litre
spor 45 dk yuruyus
Kız sabah 7den akşam 5 e kadar nasıl durdun? ??sabah 7 : badem ,1 tabak bezelye :)
ara ögün 05:00 .: karısık kuruyemıs ölçüsünü bilmiyorum poşetten alıp ydim çok degıl ama
akşam 07.00 : 7 tane köfte :)
7 bardak su içtim
spor yok biraz müzik eşliğinde dans ettim .
Canım öfkeyle kalkan zararla oturur yapma izne ayrılma ben gibi kilo alıp dönersin. Bizimle paylaş paylaşmak istemezsen bir kaç gün bekle öyle karar verCanımı sikacak birkac şey oldu suan devam edebilecegimi sanmıyorum
Neden fincani cift kisi olmayinca vermiiler mitarif olan bana da yazsın
inşallah iyi bir yer bulursun canım en yakın zamanda
inşallah sağ ol :) ben yerini biliyomda gidecek kimse yokyalnızlıktan ölüciğim yakında
biraz zaman ver kendine olayi sindirmek icin canim 1-2 gun.sonra konusmak istersen biz her daim burdayizCanımı sikacak birkac şey oldu suan devam edebilecegimi sanmıyorum
bak cok sukur biraz daha iyi oluyor demek kiAnnemin bugün gözleri açıkmiş teyzem biraz tepki verdi dedi ama doktorlar aralarında beyinde ödem gibi bir laf geçirmiş teyzem sorunca geri almışlar inşallah bayram oncesi çıkar yoğun bakımdan yaa
geceye kadar tipp::)ben gidiyim gece gelirim yine9 Sayfam var geçmiş okuyorum. 1 2 3 tip oynayın azıcık.yetişemiyorum son sayfaya. :))
ayy di mii hazır bayram tatili başlamadan gideyim benNeden fincani cift kisi olmayinca vermiiler migit ic kahveni hatta eline de guzel bi kitap alip okurken ic be gulum
biraz zaman ver kendine olayi sindirmek icin canim 1-2 gun.sonra konusmak istersen biz her daim burdayiz
bak cok sukur biraz daha iyi oluyor demek ki
geceye kadar tipp::)ben gidiyim gece gelirim yine
geçmişe bakamıyorum suan. eltimdeyiz ve kilom için hiç bişey demeditotalde 5.6 kg verdim hiç belli olmaz mı kızlar yaa daha eşimin abisi gelmedi bakayım o fark edicek mi gelince :/ moralim bozuldu biraz
buraya gelmeden öğleni yedim dışarda. bu kez börek yapmış kurabiye yapmış şaşırttı bizi yine dışardan pizza söylemiycekler en azından :)) ama ben yemiycem tabiki akşam menüm evinde varsa salata ve 1 meyve
canım benimde belli olmuyor biraz daha sabretmek ve spora daha fazla ağırlık vermek gerek afiyet olsunmenüm
10.00
1 orta t. kahvesi
1 dilim kızarmış kepek ekmeği
15.00 dışarda
ızgara dana köfte 1 porsiyon
çoban salata bol limon çok az z. yağlı
akşam saat kaçta olur bilmiyorum ama kafamdaki menüyü yazayım
1 elma ya da başka bir meyve ne varsa artık
yanına salata
ya da hiçbiri yoksa yoğurt
su 2,5 lt
40 dk yürüyüş
nasıl oldun canım
Canım öfkeyle kalkan zararla oturur yapma izne ayrılma ben gibi kilo alıp dönersin. Bizimle paylaş paylaşmak istemezsen bir kaç gün bekle öyle karar ver
çok kirildim çok üzüldümNeden fincani cift kisi olmayinca vermiiler migit ic kahveni hatta eline de guzel bi kitap alip okurken ic be gulum
biraz zaman ver kendine olayi sindirmek icin canim 1-2 gun.sonra konusmak istersen biz her daim burdayiz
bak cok sukur biraz daha iyi oluyor demek ki
geceye kadar tipp::)ben gidiyim gece gelirim yine
Cekemiyorsa ondan dirgeçmişe bakamıyorum suan. eltimdeyiz ve kilom için hiç bişey demeditotalde 5.6 kg verdim hiç belli olmaz mı kızlar yaa daha eşimin abisi gelmedi bakayım o fark edicek mi gelince :/ moralim bozuldu biraz
buraya gelmeden öğleni yedim dışarda. bu kez börek yapmış kurabiye yapmış şaşırttı bizi yine dışardan pizza söylemiycekler en azından :)) ama ben yemiycem tabiki akşam menüm evinde varsa salata ve 1 meyve
gerizekalinin teki canımı sıktı
gerizekalinin teki canımı sıktı
aynen ya.yarin oburgun evlatciklarla keyif yapamiyon cok bak.git keyfini cikarayy di mii hazır bayram tatili başlamadan gideyim ben
hey Allah bosverkiz ne bozuyon moralini.eltin tarti olmadigina ve bu gruptaolmadigina gore kilo konuaunda da moral ve destek beklemene gerekyok beybi.yene yeme.yanina koydur cuma yer yorum yaparsin kiz.bu firsat kacmaz.bi daha teeeee ne zaman yapcak kim bilir hatta buzlukta biraz sakla.ilerde evlatciklarina gosterirsin:):):)geçmişe bakamıyorum suan. eltimdeyiz ve kilom için hiç bişey demeditotalde 5.6 kg verdim hiç belli olmaz mı kızlar yaa daha eşimin abisi gelmedi bakayım o fark edicek mi gelince :/ moralim bozuldu biraz
hepsini bisiklet sporun silmis supurmus be yavrum.masallah:)Grip iyiden indi bugün.
Geçmiş yine bitmedi
Menü
08 kahvaltı
Yarım ceviz
1 dilim etimek
1 kk peynir
2 çay k. Bal
2 cb ihlamur
12 öğle
1 sb ılık ballı süt
1 dilim etimek
1 kk peynir
2 çay kaşığı bal
13 ara
1 kupa çay şekersiz
15 ara
2 tane gong parçası
1 ayran
16 ara
1 ayran
19 akşam
3 yk mercimek çorbası
2 çatal makarna
5 6 yk yoğurt
Su 2.5 lt.
Spor 14 ile 17.30 arası bisiklet sürme. Yarım saat mola vardı sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?