Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Oluyor baharcım böyle donemler. Uzun zaman aynı kiloda kalınca benimde oluyor. Sıkılma sen ama bende arkadaşlarına katılıyorum. Eşin çok iyi davranmış. Ne güzel

kabu
maşallah canm zaten bence bazen bunların tadına bakılabılır metabolızmamız aç kalırsam zayıflarım sekılde dızayn edilmemiş ki mi tekim -300 de görmüşsün etcem etcem inş

Ya bu Karabugday nedir bende aldım pilav yaparım diye yapmadım sonrada kurtlanmış koca paket çöpe gitti. Eğer güzelse detoks bende alayım yapayım. Bulgurdan fln daha mı iyi ?

Kızlar napıyonuz geldi çattı tartı günü ben bu hafta hiç spor yapamadım hastalıktn ve ders çalşmaktn yediklerime çok dikkat ettim ama umarım artı çıkmam en azından 75 kiloda kalırım
Azda Olsa Eksi Çıkarsın Bence Canım Iyi Düşün Iyi Olsun
Kaban almam gerek kızlar 44 beden giyiyorum şimdi mi alsam yoksa 72 kg görünce mi alsam 42 beden ya da bu sene almasam mı
42 beden alıp düğmelerini aZıcık ileri dikebilirsin bence hem masraftan kurtulursun hem yeni kaban almış olursun

Buymuş karabugday :)

Kara buğday diyabet, yüksek tansiyon,kolesterol, obezite ve çölyak gibi çeşitli sağlık sorunlarına karşı kullanması önerilen sağlıklı besinlerden birisidir. İsminden dolayı tahıl olduğu düşünülse de karabuğday tahıl değil, kuzukulağıgiller (Polygonaceae)familyasına ait tahıl benzeri (pseudo-cereal ) bir bitkidir. Greçka olarak da bilinir, İngilizcesi ''buckwheat'', Latincesi"Fagopyrum esculentum"dur. Karabuğdayın yenen kısmı üçgen şeklindeki tohumlarıdır. Hafif aromalı, pek baskın olmayan bulgura benzeyen bir tadı vardır.

Dünyada en büyük kara buğday üreticisi Çin'dir. Toplam üretimin yaklaşık yarısını gerçekleştirmektedir. Bunu Rusya ve Ukrayna izlemektedir. Polonya, Japonya, Amerika, Kanada ve Fransa da ticari olarak karabuğday yetiştirilen ülkelerdir. Geçmişi çok eskilere dayanan karabuğday Orta Asya kökenli bir bitkidir. İlk olarak Çin ve Japonya’da yetiştirilmiş, daha sonra Rusya ve Avrupa’ya yayılmış ve oradan da 17. yüzyıl başlarında Amerika’ya ulaşmıştır. Zaman içinde Doğu ve Batı'ya, daha soğuk iklim bölgelerine yayılmıştır. Karabuğdayın sağlıklı bir gıda olması ve verimli olmayan topraklarda bile yetiştirilebilme özelliği,nadasa bırakılan tahıl ürünleri arasında tercih edilmesinde önemli rol oynamıştır. Ayrıca hızlı büyümesi ve gelişmesi, soğuk iklimlerde yetişebilmesi ve zor koşullara uyum sağlayabilmesi geniş bir coğrafyaya yayılmasında etken olmuştur.

Karabuğdayın Besin Değeri Nedir?
Besin değeri son derece yüksektir. 1 su bardağı 168 gram pişmiş karabuğday 155 kaloridir. % 34 manganez, % 28 bakır, %21 magnezyum, % 18 lif ve % 17 fosfor içerir. Antioksidanlar (flavonoid), B1, B2, P ve E vitaminleri ve yüksek oranda diyet lif barındırır. %13-15 oranında en iyi kalitede bitkisel hazmedilebilir protein içerir. Vücut tarafından üretilemediği için mutlaka dışardan süt, yoğurt, et gibi hayvansal ürünlerle alınması gereken temel dokuz amino asitin tümünü bulundurur. Temel amino asitlerin yanı sıra karabuğday yavaş emilen kompleks karbonhidratlar içerdiği için protein yakılmadan en etkili ve yararlı şekilde vücudun enerji ihtiyacı karşılanır. Karabuğdayda kompleks karbonhidratların oranı % 75’dir. Karabuğday vejeteryanlar ve veganlar için çok önemli bir bitkisel protein kaynağıdır.

Karabuğdayın Yararları Nelerdir?
Gluten İçermediği İçin Çölyak Hastalarına Uygundur: Buğday, çavdar, yulaf, arpa gibi tahıllarda bulunan gluten adlı proteine çölyak hastalığı olanların alerjisi vardır ve sindiremezler. Bu nedenle asla tüketmemeleri gerekekir. Karabuğday gluten içermediği için çölyak hastalarının beslenmesinde önemli bir alternatif besin kaynağıdır. Ancak bazı markalara ait karabuğdayda aynı üretim hattında tahıl da işlendiği için "eser miktarda gluten içermektedir" uyarısı yer almakta çölyaklılar karabuğday alırken bu uyarının olmadığı markaları tercih etmelidir.

Zayıflamaya Yardımcıdır: İnsan vücudu karabuğdayda bulunan proteinin % 74’ünü kullanabilir. Yüksek proteine sahip olan diğer gıdaların tersine karabuğdayın içerdiği yağ oranı çok düşüktür. Bu yüzden obeziteye karşı yüksek besin değerli ve düşük kalorili zayıflama diyetlerinde rahatlıkla kullanılabilir. Karabuğday açlık duygusunu gidermede oldukça etkilidir. Lif oranı yüksektir, bağırsakların çalışmasını kolaylaştırır.

Kolesterolü Düşürür: Günlük 100 gram karabuğday tüketiminin kötü huylu kolesterolü (LDL) düşürücü, iyi huylu kolesterolü (HDL) yükseltici etkisi vardır.

Yüksek Tansiyonu Düşürür, Kansızlıkta ve Kalp Rahatsızlıklarında Etkilidir:Yüksek oranda potasyum, magnezyum, fosfor ve demir içerir. Bu mineraller yüksek tansiyon, kansızlık ve kalp rahatsızlıklarına karşı çok etkilidir.

Kan Şekerinin Kontrolünde Etkilidir ve Diyabet Riskini Azaltır: Zengin bir magnezyum kaynağıdır. Yapılan araştırmalar yüksek oranda magnezyum içeren gıdalarla beslenen kişilerin kan şekeri düzeyinin dengeli kaldığını göstermiştir. Şeker hastaları karabuğdayı diğer karbonhidratlara göre daha rahat tüketebilirler.

Hormona Dayalı Kanserlere ve Kalp Hastalıklarına Karşı Koruyucudur: Bitkisel lignan içeriği ile hormon bağlantılı kanser riskini azaltmaktadır.

Karaciğer Dostudur: İçerdiği Choline bileşiği karaciğer yağlanmasını azaltır ve karaciğerin çalışmasını kolaylaştırır.

Karabuğday (Greçka) Nasıl Pişirilir?
Karabuğday bizim mutfağımıza yabancı bir malzeme olsa da kullanımı bulgura benzer pek yadırgamazsınız. Bulgurla yaptığınız pek çok yemeği karabuğday ile yapabilirsiniz. Mesela 1 ölçü karabuğday için 2 ölçü su kullanarak pilav yapabilir, mercimekli köftede, yoğurtlu çorbalarda veyadolmalarda bulgur yerine kullanabilirsiniz. Haşladıktan sonra süzüpkısır ya da salata yapabilirsiniz veya haşlanmış karabuğdayı makarna gibi hafif yağda pişirebilirsiniz. Yıkayıp sıcak suda bir gece bekletip süzdükten sonra kahvaltıda süt ile mısır gevreği gibi kahvaltıda yiyebilirsiniz. Bu sağlıklı besine sofralarınızda yer verip lezzetli yemekler pişirebilirsiniz.

selam kızlar gelemedim iş yeri yogun biraz akşamada yatılı misafirim var spor yalan olur eve gidip yemek ıvır zıvır derken hoş cuma önceside iyi olur
Yok burcucum detoks değil iş yerine sağlıklı Yücel'ler götürüyorum yanımda olası bu aksılıkte yemeğe gidemeSem yiyeyim diye nitekim toplantıya girmekten yemek yiyemedim bende kayısı incir ne yedim durdum. Bide mesaiye kalınca akşamda bozuldu. Yoğurt kürü Zuhal abla dedi bende deniyorum bakalım 3 kaşık yoğurt biraz lımon 1 şişe maden suyu. Karıştırıp yatmadan önce içiyorum

Biraz daha az uyut ozaman canım en azindan uykusu düzene girene kadar

Zaten perşembe spor yapmiyoruz canım kaslar sismesin diye :) kolay gelsin
Ana yapmıyoz mu. Ben yaptıydım :) ama bişi olmaz inş bu gün - 600 deydim. Hemen spordan sonra tartılsan sıkıntı olur ama ben sabah erkenden yaptım iner şişlik inş.

Oluyor baharcım böyle donemler. Uzun zaman aynı kiloda kalınca benimde oluyor. Sıkılma sen ama bende arkadaşlarına katılıyorum. Eşin çok iyi davranmış. Ne güzel
Bence idare edebileceksen bu sene alma canım. Ben şişmanken geçen sene kışın artık kabanlarımın onu kapanmıyodu düğmeleri kopmuştu 92 iken annem geldi bi kızdı bana işe gidiyosun hala bunları mı giyosun rezıl etcen kendini diye. Sonra bana bi kaban almaya kalktı ama ben outletten ucuz bi kaban aldım. Şimdi o kadar kötü duruyor ki annem aldı birine vermeye götürdü.

ben onu sadece yogurtla yiyebildim gercekten kotu
Tek yoğurtla denemek lazım ben bidw tarcinida sevmem kara buğday ında kendine has bir kokusu da eklenince hiç hoş bir tat olmadı
Ya bu Karabugday nedir bende aldım pilav yaparım diye yapmadım sonrada kurtlanmış koca paket çöpe gitti. Eğer güzelse detoks bende alayım yapayım. Bulgurdan fln daha mı iyi ?
Valla bunla baya kilo verenler var canım ama bu benim yaptığım karışımı ben yemekte çok zorlaniyorum
Bunu yeni gördüm :) millet salatasına bayılıyor
paketin geri kalanını salata olarak yapım bari bi sevinçle aldım 13 tl paketi atmaya kiyamam

A kan grubu içinde iyiymiş ama ben bulamadım burda

Kızlar kineo da aynı şekilde
Glutensiz olduğu için şişkinlik yapmıyor ve besleyici

Salata tarifine baktimda baya lezzetli gorunuyor
Mervecim karatay teyze ne kadar doyuncaya kadar desede bence porsiyon kontrolüne dikkat edilmesi gerekekiyor
Bana göre senin porsiyonların biraz fazlaydı
Onun için işe yaramamış olabilir karatay

dün akşam bende başladım kaç gün yapıcaz Mefkurem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…