Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

menum
11.00 bir dilim tam buğday ekmek
Biraz peynir
domates salatalık
2,3zeytin
biber
1.tk tahin pekmez
1yumurta ile 5dilim sucuklu omlet

Arada kahve içtim nezaman dı hatırlamıyorum

5gibi lahana haşladım 1tabak yedim

7, 30,3köfte 1dilim ekmek ayran domates salatalık

bol su saymadım 3 bardak bitki çayı
soda kürü

afiyet olsun canım. lahana haşlama güzel oluyor mu?

güzel olmuş cnm

Allahtan akşam az salata yemişin kuzum yoksa kuru bi menü olacakmış

Kız o ne yürüyüşü maşallah benim hayallerim suya düştü

bilmiyorum abla diyetteyken sağlıklı beslenemiyorum. beslenmeyi
Kuzum sadece diyetteyken değil asıl hamiş olursan sağlıklı beslenmelisin

bla bilemedim ne yazım ama sandvıc le
haklısın cnm fazla oldu

Ooo bende menudas olcaz diye bekliyodum abla o yüzden yaptıydım brokolımı :) gayet güzel olmuş afiyet olsun.
kısmet yarına diyelim şekercim

Menum
Sabah 9 -11
2 yumurtadan yapılmış domates li omlet peynir salata turp yeşil soğan 3 ceviz 2 kayısı
Akşam 16 17
200 gr et döner salata ezme soğan
2 lt su spor yok
spor hariç güzel cnm

Bence öğleyin 2 dil.ekm.yerine 1 dil.yiyip yoğurt ilave edebilirdin cnm
Simit konusunıda hilalle anlaşın artık
Fazla ekmek türevli bi gün olmuş

hiç olmamış tatlım en azından bi sıcak çorba falan içseydin

sucuk ve tahin hariç güzel cnm

Aç kalmissin ama kuzu ama raziyssn 500 hoplama yap bisi yemedigin için karar senin
valla abla baharın 8/1 simite bile ceza geldi senin bide bol khli olmuş günün onun için totoyu kaldiralim
Afiyet olsun dileğim kosturmacana ragmen iyi menun
Abla akşamki yemegide erdem hazırladı sordu ne yersin diye salata çorba filan dedim malzeme yoktu gitti aldı

Spor ins bu hafta böyle abla. Erdem lerin çalıştığı makine bitmiş yenisi 20 sinde gelecek o zaman işbaşı yapacakmış bende bol bol spor yapacağım ins

Selam kizlar misafirlerim.gitmedi bala bugun gelinlik filan aldik baya gezdik filan ama.yemegi biraz kacirdim daha dogrusu bulguru onun disinda diyeti bozmadim misafilerim gidi ce gelecegim

Selam kizlar misafirlerim.gitmedi bala bugun gelinlik filan aldik baya gezdik filan ama.yemegi biraz kacirdim daha dogrusu bulguru onun disinda diyeti bozmadim misafilerim gidi ce gelecegim
Canım sende bi tam gelemedin ne zaman döndüm desen bi aksilik oldu. En azından günlük menülerini yazsan iyi olur. Kolay gelsin :)

Midemde pek bisey yok aslında abla sadece bogazim da bir agri

Bende de hep kurt oluyorda bugin bi fil var valla Ama anlamadım

Keşke her zaman olsa canm öyle
nasıl çocuk yetiştiriyorlar oyle
beben var aman öğret analar kutsal küfür edilmez diye :) gerçi kız ana olsun öğret genede:)

Öğün Atladığınızda Kilo Vereceğinizi Sanıyorsanız Yanılıyorsunuz? Neden Mi?
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Öğün atlamak hızlı bir şekilde kalorilerden kurtulmak için en basit yol olarak gözükür.

Sabah kahvaltıyı atlar, öğle yemeğiyle birleştirirsiniz veya bir poğaça ve çay ile sabahı geçiştirip öğlen yemeğini güzelce yersiniz. 3 öğün yerine 2 öğün, %33 az kalori…

Gerçek hayatta durum çok farklı.

Yapılan çalışmalar gösteriyor ki bırakın öğün atlayarak kilo vermeyi, her atlanan öğün size daha fazla kilo olarak dönüyor.

Neden mi?

1) Vücudunuz Açlık Moduna Geçer
Akşam yemeğinizi yediniz ve sabaha kadar aldığınız bütün besinler vücudunuz tarafından enerjiye çevrildi. Sabah uyandığınızda vücudunuz günlük aktivitelerine devam edebilmek için daha fazla enerjiye duydu.

Fakat siz kalori almamak için bir şey yemediniz veya az yiyerek geçiştirdiniz.

Bu noktada vücudunuz açlık moduna girmeye karar veriyor. Açlık modunda olduğu için enerjinizi düşürüyor, metabolizmanızı yavaşlatıyor.

Daha kötüsü ise, bir sonraki yemeğinizde aldığınız kaloriyi tutma eğilimi gösteriyor. Yani bir sonraki yediğiniz yemeğin daha fazlası yağ olarak vücudunuzda depolanır. Çünkü vücudunuz kendisini açlığa alıştırıyor.

Eskiden sular kesilmeye yakın herkes suları şişelere doldurur bu şekilde su kesintisine hazırlanırdı. Vücudumuz da aynı bizim gibi düşünür!

2) Tüm İç Organlarınız Bu Durumdan Etkilenir
Vücudumuzun glikoza (şeker) ihtiyacı var. Çünkü bütün enerjimiz bu şekilde sağlanır.

Vücutta glikoz eksik olunca karaciğer, böbrek gibi önemli organlarımız çalışmasını yavaşlatır ve daha diğer bağlantılı olduğu diğer sistemleri etkiler.

Beyin yeterince glikoz almadığı zaman dönüşü yorgunluk, halsizlik, dikkatsizlik ve depresyon olur. Bu şekilde günlük işlerde sorunlar başgösterir.

Yani vücut enerji alamadığı için, içe ve dışa dönük bütün organizasyonlarda problem yaşanır.

Özetle öğün atlayan bir bünye hiçbir zaman kendini iyi hissedemez.

3) Bir Sonraki Öğünde Daha Çok Yersiniz
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki öğün atlayanlar zaman bir sonraki öğünde daha fazla yiyorlar ve toplamda daha fazla kalori alıyorlar.

Ayrıca az önce bahsettiğimiz gibi, vücut açlık moduna girdiği zaman daha çok kalori tutma eğilimde olduğu için tüketilmediği zannedilen kaloriler fazlasıyla geri geliyor.

4) Kas Kaybı Yaşarsınız
Vücudumuz ilk olarak karbonhidratları enerji olarak kullanır. Karbonhidratlar bitince de en yakın kaynak olarak kaslardaki proteinlere yönelir, çünkü yağın yıkım prosedürü daha uzun ve zordur.

Proteinler ise vücudumuz için kolay enerji kaynağıdır. Dolayısıyla aç kaldığınız zaman ilk hedef kaslarınızdır.

Eğer kilo vermek istiyorsanız daha çok kasa ihtiyacınız var çünkü vücutta en çok enerjiyi kaslar tüketir. Daha çok enerji tüketmek ise daha fazla kalori yaktığınızı gösterir. Dolayısıyla daha az kaslı bir vücut daha çok yağ tutacaktır.

Ne Olursa Olsun Bir Şeyler Yiyin!
Sabah kahvaltı yapmaya üşeniyorsanız Müsli, yulaf ezmesi gibi çabuk bir şekilde sütle yiyebileceğiniz alternatifler oluşturabilirsiniz. İçine mevsim meyvelerinden doğrarsanız harika bir kahvaltı yapmış olabilirsiniz.

Veya akşamdan kendinize sandviç hazırlarsanız sabah kalktığınızda bir bardak meyve suyu ile yiyebilir ve öğün atlamanın negatif etkilerinden korunup harika bir güne başlayabilirsiniz.

Aynı durum öğlen ve akşam yemekleri için de geçerli, bir sandviç de olsa, iki yumurta kırmak da olsa ne yapın edin, yemeğinizi yiyin, öğün atlamayın

Dilara Koçak

Takip ettiğim danışanlarım içinde “Sanki iki farklı insan gibiyim. Gün içinde hiç acıkmıyorum, her şey akşam başlıyor” diyen çok fazla kişi oldu. Eğer siz de benzer şikayetlerden muzdaripseniz, belki aşağıdaki ipuçları bu sorununuzdan kurtulmakta faydalı olabilir.

Kalorileri dağıtamıyor olabilirsiniz
“Sabah aç hissetmiyorum, bu yüzden kahvaltı etmiyorum, böylece saat 14.00-15.00’e kadar kalori almadan kendimi tutuyorum ama gece yarısı iştah canavarım uyanıyor” diyenlerdenseniz, yaptığınız hata da çözüm de cümlenizin içinde saklı. Sabah kahvaltısında iştahlı olup gece iştahı köreltmek için öncelikle akşam yemeklerinizin boyutlarını sınırlandırın, birkaç gece atıştırmalıklara direnin, göreceksiniz ki sabah çok aç uyanacaksınız ve gün içinde dengeli seçimler yaptığınızda gece acıkmayacaksınız. Aç olmasanız bile, sabahları küçük de olsa bir şeyler yemeye özen gösterin. Kendinize, çocuklarınıza davrandığınız gibi davranın, onların nasıl öğün atlamalarına, kahvaltı yapmadan evden çıkmalarına izin vermiyorsanız, kendiniz için de aynısını uygulayın.

Reaktif hipoglisemi şikayetiniz olabilir
“Akşam yemeğinden sonra sanki hiç yemek yememişim gibi 1 saat içinde yeniden çok acıkıyorum ve tatlı yemeden duramıyorum. Üstelik yedikçe yiyesim geliyor” diyorsanız mutlaka endokrinoloji ve metabolizma uzmanı bir hekimle görüşmelisiniz. Doymak bilmeyen tatlı ihtiyacı ve kilo verememe şikayetleri genelde bu sonuçla birleşiyor.

Depresyonda olabilirsiniz
Aslında obez bireyler üzerinde yapılan çalışmalarda, bireylerin depresyon sebebiyle yedikleri için mi obez oldukları veya obez olma şikayeti sebebiyle mi depresyona girdikleri tam olarak belirlenemiyor. Ortak görüş, obeziteyle depresyonun sıklıkla bir arada görülmesi. İştah artışı ve kilo alımı depresyonun yaygın belirtilerinden. Ayrıca, depresyon için geliştirilmiş birçok ilacın yan etkisi de kilo almak olabiliyor. Depresyon ve kilo alımı kısır döngü haline geliyor. Sıkkınlık, yalnızlık, izole hissetme ve birçok farklı diğer duygusal sebepten dolayı yemek yediğinizde, kilo alıyorsunuz.

O zaman da daha depresif hissediyorsunuz ve kendi beden imajınızla mutlu olmuyorsunuz. Bu da sizin kendinizi daha rahat hissetmek ve bu olumsuz duygularla baş edebilmek için yemeklere yönelmenize yol açıyor olabilir. Bu durum özellikle birey kendiyle baş başa kaldığında yani aile, iş veya arkadaş ortamından koptuğu gece saatlerinde tıkınırcasına yemek şeklinde kendini gösterebiliyor.

Gece Atıştırmaları testi

Eğer aşağıdakilerden en az üçüne sahipseniz bu konuyu çözmek için bir terapist ve beslenme uzmanıyla görüşmenizde fayda var.
* Kişinin sabah kahvaltısında iştahı çok az ya da hiç yoktur. Sabah kalktıktan sonra saatlerce ilk öğünü erteler. Aç değildir ya da bir gece önce ne kadar çok yediğine üzülüyordur.
* Akşam yemeğinde yediklerinden daha fazlasını sonrasında yer.
* Günlük gıda alımının yarısından fazlasını akşam yemeğinden sonra yer. Gece atıştırmak için yataktan kalkabilir.
* Bu davranış kalıbı en az iki ay boyunca devam eder.
* Kişi yerken, kendisini asabi, kaygılı, üzgün ya da suçlu hissedebilir.
* Gece yarısı atıştırmasının stresle ilişkili olduğu düşünülüyor. Kişinin, özellikle geceleri ruh hali dengesiz olabilir
* Uykuya dalmada veya uyanık kalmada zorlanır. Sık sık uyanır ve atıştırır.
* Çoğunlukla karbonhidratlı besinler tercih eder.
* Gece yarısı atıştırmaları, oldukça kısa aralarla yapılan yiyeceklere saldırma şeklinde olmaktan çok, gece saatleri boyunca devamlı olarak yeme davranışına deniyor.
* Kişi bazen gece yediğinin farkında bile değildir, sabah uyandığında fark eder.

Menü güzelde cnm sen nerelerdesin

kız bu ne böyle bisi yememissin. Buna ceza kesilmez bence bilemedim şimdik

Yok yok 2 bardak kokteyl içmiş onuda burnundan getirdim zaten

iyi yapmışsın bu parasızlıkta bir de alkol alıyor olacak şey değil. tepkinde haklısın bence.

bence rahatsız olduğun için kabul etmeyebilirdin ama sen başka ben başkayız tabiki kolaylıklar dilerim yarın için canım. yine de seni aramalılar direkt olarak bu görüşüm net

anladım canım. konunun hallolmasına sevindim. iyiki babası arıza biri değilmiş de kavga falan çıkmamış. öyle babalar da var çünkü.

neyseki benim eşime yakın yer çıktı. belki de istanbullular bu konuda şanslı bilmiyorum.

oo sucuklu omlete hilal ceza keser bence canım. tahin de sırf susam yağı feci kalori
afiyet olsun spor yok sanırım dimi.

güzel menü canım afiyet olsun ama 1 tabak kıyma çok değil mi??

abla bugün niyeyse lokmalar ağzında büyüyor du hala daha tas gibi midem

Yarına hazırlıkları yeni bitirdim canım şimdi kızı uyutma cabasindaym sonrada oyuncaklari toparlicm söz yarın ziplicm
beben var aman öğret analar kutsal küfür edilmez diye :) gerçi kız ana olsun öğret genede:)
Cocuklari okul çağına kadar küfürle tanışmadan yaşatıyoruzda okula başlayınca koruyup kollayamiyorsun her anne baba da iş bitiyor aslindada işte inş canm güzel ahlaklı çocuklar yetistirebiliriz
Cok doğru bugünum boşa gitti
teşekkür ederim canım çocukluktan kalma bişey annem dolma yapacağı zaman isterdim tuzlayıp verirdi çok severdim bence güzel
bende çok yerdim annemler satarken bide kacirirdim onlardan

Meraba kizlar gelebildim cok sukur,sabahtan beri disardayim, ogleden sonra arkadasta,ordan aksam baska arkadasta kucuk siyriklarla atlattim bu gunu cok sukur,menuyu yazayim 20 sayfa gecmis var ona bakicam

Menu
08.00 2 yumurta,domates biber,az kasar,8 zeytin
11.00 5 parca mucver,cok az yag koydum
14.30 yogurtlu kereviz,5 kasik kisir
18.00 2 catal tiramisu

2 litre su

hilalim arkadaşı değil bile işin trajikomik tarafı olaybenim şoförlüğümden çıkmış, oğlan benim acemiliğimle dalga geçmiş benimkide kolaysa senin annen de kullansın diye atışmaya başlamışlar çocuk küfür edince çok pis küfür yani düşünsen aklına gelmeyecek benimde yazmaya edebim el vermeyecek bi küfür birbirine girmişler
bakalım bu araba daha başıma neler açacak :)

bende ayni gorusu savunuyorumda3 yıl olacak eşimle evleneli canm hala vazgeciremedm bundan illa eşimi arayıp haber veriyorlar ben davet ettigmde davet etmesende gelecektir zaten oluyor olay bosverdim artık ytakmıyorum kafama Görünmez gelin olma yolunda ilerliyorm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…