- 21 Kasım 2013
- 23.131
- 73.553
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #174.981
afiyet olsun canım. lahana haşlama güzel oluyor mu?menum
11.00 bir dilim tam buğday ekmek
Biraz peynir
domates salatalık
2,3zeytin
biber
1.tk tahin pekmez
1yumurta ile 5dilim sucuklu omlet
Arada kahve içtim nezaman dı hatırlamıyorum
5gibi lahana haşladım 1tabak yedim
7, 30,3köfte 1dilim ekmek ayran domates salatalık
bol su saymadım 3 bardak bitki çayı
soda kürü
güzel olmuş cnmOğlum şuan şişeler oynuyorbuyumuste bilmeden zıplıyor ya
Sabah
Kalkınca 4bardak su 1.5 ceviz
Kahvaltı yazmıştım
Arada(14:00)
1kase yigurt
Ara(16:00)
1fincan sutlu kahve
4kuru erik
2ceviz
Akşam(18:00)
6kofte küçüktü
Salata
1kepce çorba
3cin biber
Ara(20:00)
2findik
2kaju
Biraz önce attim ağzıma
Su:3lt spor: yok
Allahtan akşam az salata yemişin kuzum yoksa kuru bi menü olacakmışMenum
Sabah 11
Yogurt kuru
Öğle 14:30
1.5 haşlanmış yumurta
Kk peynir
3 zeytin
Ara 17
200 ml süt
Akşam 20
Bir kepçe tavuk çorbası
Bir kase yoğurt
Biraz salata
Su 2 ye yakın daha içerim
Spor 2 saat yürüyüş
Yarım saat parktaki spor aletleri
Kuzum sadece diyetteyken değil asıl hamiş olursan sağlıklı beslenmelisinbilmiyorum abla diyetteyken sağlıklı beslenemiyorum. beslenmeyi
haklısın cnm fazla oldubla bilemedim ne yazım ama sandvıc le
kısmet yarına diyelim şekercimOoo bende menudas olcaz diye bekliyodum abla o yüzden yaptıydım brokolımı :) gayet güzel olmuş afiyet olsun.
spor hariç güzel cnmMenum
Sabah 9 -11
2 yumurtadan yapılmış domates li omlet peynir salata turp yeşil soğan 3 ceviz 2 kayısı
Akşam 16 17
200 gr et döner salata ezme soğan
2 lt su spor yok
Bence öğleyin 2 dil.ekm.yerine 1 dil.yiyip yoğurt ilave edebilirdin cnmsabah; sucuklu yumurta, 1 dilim peynir, 2 dilim ekmek, domates salatalık
öğlen; etsiz sebze türlü, 2 dilim ekmek
ara; 1 dilim fit cheesecake (tarifi yazmıştım un yağ şeker yok)
akşam; 2 mandalina, 1/3 simitin içinde peynir domates
2 lt su
kızlar akşam yemeğimin başkaydı ama midem bulandı yiyemedim. mecbur bunları yedim. karbonhidrat fazla oldu biliyorum.
hiç olmamış tatlım en azından bi sıcak çorba falan içseydinHerkese iyi akşamlar kızlar
bugün doğru düzgün bir menum yok
sabah aç karnına 4 kayısı yedm 5 gibi de yarım poğaça yedim
Yarım saat yuruyusum var hepsi bundan ibaret
Yarına kahvaltiya misafirlerm var Akşam eşime haber vermiş ler
sucuk ve tahin hariç güzel cnmmenum
Biraz peynir
domates salatalık
2,3zeytin
biber
1.tk tahin pekmez
soda kürü
Aç kalmissin ama kuzu ama raziyssn 500 hoplama yapamin canım inşallah
yok canim esimi aramışlar eşimde bana sordu eşimin halasiyla ablalari gelecek halasinin kizinin sozu varmis yakında onun icin alışveriş yapacaklarmis bu taraftan bizede kahvalti yapmaya gelelim demişler kabul etmesem olmazdı şimdi
Yiyemedim canım ya baya zorladim kendimi ama olmadı beden olarak daha iyiyim
kes kız ne olacak
valla abla baharın 8/1 simite bile ceza geldi senin bide bol khli olmuş günün onun için totoyu kaldiralim1/3 parçaydı. ekmek yedim say. o azcık susamı da yemeğin yağı say. o kadarcık kaçamak olmaz fıstığım. yanında bişi yoktu ki azcık beyaz peynirden başka. kız şu saatte komşuların tepesinde nasıl zıplayayım. zaten midem iyi değil. bak yarın zumba yapacağım kafama koydum. senin verdiğin cezayı ona eklerim
Afiyet olsun dileğim kosturmacana ragmen iyi menunmenum
Biraz peynir
domates salatalık
2,3zeytin
biber
1.tk tahin pekmez
soda kürü
Abla akşamki yemegide erdem hazırladı sordu ne yersin diye salata çorba filan dedim malzeme yoktu gitti aldıgüzel olmuş cnm
Allahtan akşam az salata yemişin kuzum yoksa kuru bi menü olacakmış
Kız o ne yürüyüşü maşallah benim hayallerim suya düştü
Kuzum sadece diyetteyken değil asıl hamiş olursan sağlıklı beslenmelisin
haklısın cnm fazla oldu
kısmet yarına diyelim şekercim
spor hariç güzel cnm
Bence öğleyin 2 dil.ekm.yerine 1 dil.yiyip yoğurt ilave edebilirdin cnm
Simit konusunıda hilalle anlaşın artık
Fazla ekmek türevli bi gün olmuş
hiç olmamış tatlım en azından bi sıcak çorba falan içseydin
sucuk ve tahin hariç güzel cnm
güzel olmuş cnm
haklısın cnm fazla oldu
spor hariç güzel cnm
Canım sende bi tam gelemedin ne zaman döndüm desen bi aksilik oldu. En azından günlük menülerini yazsan iyi olur. Kolay gelsin :)Selam kizlar misafirlerim.gitmedi bala bugun gelinlik filan aldik baya gezdik filan ama.yemegi biraz kacirdim daha dogrusu bulguru onun disinda diyeti bozmadim misafilerim gidi ce gelecegim
beben var aman öğret analar kutsal küfür edilmez diye :) gerçi kız ana olsun öğret genede:)Midemde pek bisey yok aslında abla sadece bogazim da bir agri
Bende de hep kurt oluyorda bugin bi fil var valla Ama anlamadım
Keşke her zaman olsa canm öyle
nasıl çocuk yetiştiriyorlar oyle
teşekkür ederim canım çocukluktan kalma bişey annem dolma yapacağı zaman isterdim tuzlayıp verirdi çok severdim bence güzelafiyet olsun canım. lahana haşlama güzel oluyor mu?
Offf bu hafta şansım yok desene madalyayı sen kapacan heraldeSpor ins bu hafta böyle abla. Erdem lerin çalıştığı makine bitmiş yenisi 20 sinde gelecek o zaman işbaşı yapacakmış bende bol bol spor yapacağım ins
Menü güzelde cnm sen nerelerdesinIyi akşamlar kızlar menum
Sabah8:00
1yk lor ve K3b normal az tuzlu beyaz peynir marul domates salatalık
ÖĞLE 13:00
1tabak sulu köfte
Ara15:00
2kucuk mandalina
1dilinn armut
Aksam 18:00
1tabak kıyma domates salatalık
ara20:00
1elma
Su anca2oldu belkide olmadı bilmiyorum
Spor 20 dj yürüyüş
kız bu ne böyle bisi yememissin. Buna ceza kesilmez bence bilemedim şimdik
Yok yok 2 bardak kokteyl içmiş onuda burnundan getirdim zaten
amin canım inşallah
yok canim esimi aramışlar eşimde bana sordu eşimin halasiyla ablalari gelecek halasinin kizinin sozu varmis yakında onun icin alışveriş yapacaklarmis bu taraftan bizede kahvalti yapmaya gelelim demişler kabul etmesem olmazdı şimdi
Yiyemedim canım ya baya zorladim kendimi ama olmadı beden olarak daha iyiyim
kes kız ne olacak
seçim yapmaz olurmu yum, bi arkadaşım da Eskişehir çıkmış şaka gibi
canım benim oğlum 11 yaşında öbür çocuk 12, şimdi ben çocuğumun bu olayını hafife alıp kapatırsam ben kendi evladıma anaya küfür etmenin küfür etmenin çok büyütülmiyecek bi şey olduğunun msj verirdim, e ozaman da yarın Birgün başkasının anasına küfür ederse benim çocuğum bişey demeye hakkım olmazdı. ben evladıma kimseyw zarar vermeyeceksin kimseyle alay etmeyip küfür etmeyeceksin diye sürekli tembihliyosam ve Elhamdülillah düzgün bir çocuk yetiştiyseki bunu ben demiyorum çevre hep söyler okulda örnek öğrenci belgesi almış bi çocuk, e bi zahmet böyle çocukların analarıda babalarıda çocuk demenin doğur dışarıya sal olmadığını öğrensinler. eşimde benimle aynı kafada çocuk bu diyip geçmez ben annesine gitmedim biliyorum kadın milleti he he der kapatır eşim oğlumda aldı babasıyla çocukla konuşmaya gitti,sorunu hallettik çocuk oğlumda nda bendende özür diledi bu olaydan umarım ders almıştır yazık yani ağaç yaşken eğilir diye boşa atalarımız söylememiş
menum
Biraz peynir
domates salatalık
2,3zeytin
biber
1.tk tahin pekmez
soda kürü
Iyi akşamlar kızlar menum
Sabah8:00
1yk lor ve K3b normal az tuzlu beyaz peynir marul domates salatalık
ÖĞLE 13:00
1tabak sulu köfte
Ara15:00
2kucuk mandalina
1dilinn armut
Aksam 18:00
1tabak kıyma domates salatalık
ara20:00
1elma
Su anca2oldu belkide olmadı bilmiyorum
Spor 20 dj yürüyüş
abla bugün niyeyse lokmalar ağzında büyüyor du hala daha tas gibi midemgüzel olmuş cnm
haklısın cnm fazla oldu
spor hariç güzel cnm
Yarına hazırlıkları yeni bitirdim canım şimdi kızı uyutma cabasindaym sonrada oyuncaklari toparlicmAç kalmissin ama kuzu ama raziyssn 500 hoplama yapbisi yemedigin için karar senin
valla abla baharın 8/1 simite bile ceza geldi senin bide bol khli olmuş günün onun için totoyu kaldiralim
Afiyet olsun dileğim kosturmacana ragmen iyi menun
Abla akşamki yemegide erdem hazırladı sordu ne yersin diye salata çorba filan dedim malzeme yoktu gitti aldı
Cocuklari okul çağına kadar küfürle tanışmadan yaşatıyoruzda okula başlayınca koruyup kollayamiyorsun her anne baba da iş bitiyor aslindada işte inş canm güzel ahlaklı çocuklar yetistirebilirizbeben var aman öğret analar kutsal küfür edilmez diye :) gerçi kız ana olsun öğret genede:)
Cok doğru bugünum boşa gittiÖğün Atladığınızda Kilo Vereceğinizi Sanıyorsanız Yanılıyorsunuz? Neden Mi?
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş
Öğün atlamak hızlı bir şekilde kalorilerden kurtulmak için en basit yol olarak gözükür.
Sabah kahvaltıyı atlar, öğle yemeğiyle birleştirirsiniz veya bir poğaça ve çay ile sabahı geçiştirip öğlen yemeğini güzelce yersiniz. 3 öğün yerine 2 öğün, %33 az kalori…
Gerçek hayatta durum çok farklı.
Yapılan çalışmalar gösteriyor ki bırakın öğün atlayarak kilo vermeyi, her atlanan öğün size daha fazla kilo olarak dönüyor.
Neden mi?
1) Vücudunuz Açlık Moduna Geçer
Akşam yemeğinizi yediniz ve sabaha kadar aldığınız bütün besinler vücudunuz tarafından enerjiye çevrildi. Sabah uyandığınızda vücudunuz günlük aktivitelerine devam edebilmek için daha fazla enerjiye duydu.
Fakat siz kalori almamak için bir şey yemediniz veya az yiyerek geçiştirdiniz.
Bu noktada vücudunuz açlık moduna girmeye karar veriyor. Açlık modunda olduğu için enerjinizi düşürüyor, metabolizmanızı yavaşlatıyor.
Daha kötüsü ise, bir sonraki yemeğinizde aldığınız kaloriyi tutma eğilimi gösteriyor. Yani bir sonraki yediğiniz yemeğin daha fazlası yağ olarak vücudunuzda depolanır. Çünkü vücudunuz kendisini açlığa alıştırıyor.
Eskiden sular kesilmeye yakın herkes suları şişelere doldurur bu şekilde su kesintisine hazırlanırdı. Vücudumuz da aynı bizim gibi düşünür!
2) Tüm İç Organlarınız Bu Durumdan Etkilenir
Vücudumuzun glikoza (şeker) ihtiyacı var. Çünkü bütün enerjimiz bu şekilde sağlanır.
Vücutta glikoz eksik olunca karaciğer, böbrek gibi önemli organlarımız çalışmasını yavaşlatır ve daha diğer bağlantılı olduğu diğer sistemleri etkiler.
Beyin yeterince glikoz almadığı zaman dönüşü yorgunluk, halsizlik, dikkatsizlik ve depresyon olur. Bu şekilde günlük işlerde sorunlar başgösterir.
Yani vücut enerji alamadığı için, içe ve dışa dönük bütün organizasyonlarda problem yaşanır.
Özetle öğün atlayan bir bünye hiçbir zaman kendini iyi hissedemez.
3) Bir Sonraki Öğünde Daha Çok Yersiniz
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki öğün atlayanlar zaman bir sonraki öğünde daha fazla yiyorlar ve toplamda daha fazla kalori alıyorlar.
Ayrıca az önce bahsettiğimiz gibi, vücut açlık moduna girdiği zaman daha çok kalori tutma eğilimde olduğu için tüketilmediği zannedilen kaloriler fazlasıyla geri geliyor.
4) Kas Kaybı Yaşarsınız
Vücudumuz ilk olarak karbonhidratları enerji olarak kullanır. Karbonhidratlar bitince de en yakın kaynak olarak kaslardaki proteinlere yönelir, çünkü yağın yıkım prosedürü daha uzun ve zordur.
Proteinler ise vücudumuz için kolay enerji kaynağıdır. Dolayısıyla aç kaldığınız zaman ilk hedef kaslarınızdır.
Eğer kilo vermek istiyorsanız daha çok kasa ihtiyacınız var çünkü vücutta en çok enerjiyi kaslar tüketir. Daha çok enerji tüketmek ise daha fazla kalori yaktığınızı gösterir. Dolayısıyla daha az kaslı bir vücut daha çok yağ tutacaktır.
Ne Olursa Olsun Bir Şeyler Yiyin!
Sabah kahvaltı yapmaya üşeniyorsanız Müsli, yulaf ezmesi gibi çabuk bir şekilde sütle yiyebileceğiniz alternatifler oluşturabilirsiniz. İçine mevsim meyvelerinden doğrarsanız harika bir kahvaltı yapmış olabilirsiniz.
Veya akşamdan kendinize sandviç hazırlarsanız sabah kalktığınızda bir bardak meyve suyu ile yiyebilir ve öğün atlamanın negatif etkilerinden korunup harika bir güne başlayabilirsiniz.
Aynı durum öğlen ve akşam yemekleri için de geçerli, bir sandviç de olsa, iki yumurta kırmak da olsa ne yapın edin, yemeğinizi yiyin, öğün atlamayın
bende çok yerdim annemler satarken bide kacirirdim onlardanteşekkür ederim canım çocukluktan kalma bişey annem dolma yapacağı zaman isterdim tuzlayıp verirdi çok severdim bence güzel
hilalim arkadaşı değil bile işin trajikomik tarafı olaybenim şoförlüğümden çıkmış, oğlan benim acemiliğimle dalga geçmiş benimkide kolaysa senin annen de kullansın diye atışmaya başlamışlar çocuk küfür edince çok pis küfür yani düşünsen aklına gelmeyecek benimde yazmaya edebim el vermeyecek bi küfür birbirine girmişlerkuzu fazla sinir yapma bende kızarım böyle şeye ama çocuklar 2 3 gün sonra barisir
olur canım baya avantaj olur hatta senin için
Afiyet olsun canım
tarifi bekliyorum canım :) afiyet olsun
kizzz dikerim tabi bundan sonra böyle
en azindan denemissin bidahakine kendine göre neyi koyman gerektiğini bilirsin abla
Yok abla actirmam gözüm üstünde herkesin
Afiyet olsun abla o kadar dengesiz değil
Bak bak bide kaju yemiş yağ kız ospor nerde spor bakim afiyet olsun :)
Bende şimdi geldim busem :)
bende ayni gorusu savunuyorumda3 yıl olacak eşimle evleneli canm hala vazgeciremedm bundan illa eşimi arayıp haber veriyorlar ben davet ettigmde davet etmesende gelecektir zaten oluyor olay bosverdim artık ytakmıyorum kafama Görünmez gelin olma yolunda ilerliyormiyi yapmışsınbu parasızlıkta bir de alkol alıyor olacak şey değil. tepkinde haklısın bence.
bence rahatsız olduğun için kabul etmeyebilirdin ama sen başka ben başkayız tabikikolaylıklar dilerim yarın için canım. yine de seni aramalılar direkt olarak bu görüşüm net
anladım canım. konunun hallolmasına sevindim. iyiki babası arıza biri değilmiş de kavga falan çıkmamış. öyle babalar da var çünkü.
neyseki benim eşime yakın yer çıktı. belki de istanbullular bu konuda şanslı bilmiyorum.
oo sucuklu omlete hilal ceza keser bence canım. tahin de sırf susam yağı feci kalori
afiyet olsun spor yok sanırım dimi.
güzel menü canım afiyet olsun ama 1 tabak kıyma çok değil mi??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?