- 21 Kasım 2013
- 23.131
- 73.553
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #175.001
ablam protesto ediyorum girmiyorum:)ayyy bu kadar işinin arasında bide sınavamı girecen kuzum
Anacım tr dede sınav eksik olmuyor
Keşke kapuska gibi yapsaydın en azından birazdaha lezzetli olur
Öğlenle aranın yeri değişince akşamda aç kalmışın cnm
Sana diyomda benimde bugün öyle gibi oldu
Trampolininde dk sını yazki toplam dk yı hesap edesin
Spor dk ları cuma bildirimle beraber yazılacak unutma
neeee bu gün yapmadınmı
Hemen bunu avantaja çevirmem laxım
Menü güzel cnm hatta sabah 1 bar süt yada 1 meyve ilave edebilirdin biraz az olmuş
o kadar istedin yap madem tatlıcım
CurukElma hilalll efferim kız kimseye göz açtırma
Bak kaçamak yapmayan bile ceza istiyor
bende ayni gorusu savunuyorumda3 yıl olacak eşimle evleneli canm hala vazgeciremedm bundan illa eşimi arayıp haber veriyorlar ben davet ettigmde davet etmesende gelecektir zaten oluyor olay bosverdim artık ytakmıyorum kafama Görünmez gelin olma yolunda ilerliyorm
acemi macemi kullanıyoruz ya o sipaya nolmusta dalga geçiyormuş ay bu erkekler yüzünden trafiğe tek çıkmaya korkuyorum yahilalim arkadaşı değil bile işin trajikomik tarafı olaybenim şoförlüğümden çıkmış, oğlan benim acemiliğimle dalga geçmiş benimkide kolaysa senin annen de kullansın diye atışmaya başlamışlar çocuk küfür edince çok pis küfür yani düşünsen aklına gelmeyecek benimde yazmaya edebim el vermeyecek bi küfür birbirine girmişler
bakalım bu araba daha başıma neler açacak :)
Öğün Atladığınızda Kilo Vereceğinizi Sanıyorsanız Yanılıyorsunuz? Neden Mi?
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş
Öğün atlamak hızlı bir şekilde kalorilerden kurtulmak için en basit yol olarak gözükür.
Sabah kahvaltıyı atlar, öğle yemeğiyle birleştirirsiniz veya bir poğaça ve çay ile sabahı geçiştirip öğlen yemeğini güzelce yersiniz. 3 öğün yerine 2 öğün, %33 az kalori…
Gerçek hayatta durum çok farklı.
Yapılan çalışmalar gösteriyor ki bırakın öğün atlayarak kilo vermeyi, her atlanan öğün size daha fazla kilo olarak dönüyor.
Neden mi?
1) Vücudunuz Açlık Moduna Geçer
Akşam yemeğinizi yediniz ve sabaha kadar aldığınız bütün besinler vücudunuz tarafından enerjiye çevrildi. Sabah uyandığınızda vücudunuz günlük aktivitelerine devam edebilmek için daha fazla enerjiye duydu.
Fakat siz kalori almamak için bir şey yemediniz veya az yiyerek geçiştirdiniz.
Bu noktada vücudunuz açlık moduna girmeye karar veriyor. Açlık modunda olduğu için enerjinizi düşürüyor, metabolizmanızı yavaşlatıyor.
Daha kötüsü ise, bir sonraki yemeğinizde aldığınız kaloriyi tutma eğilimi gösteriyor. Yani bir sonraki yediğiniz yemeğin daha fazlası yağ olarak vücudunuzda depolanır. Çünkü vücudunuz kendisini açlığa alıştırıyor.
Eskiden sular kesilmeye yakın herkes suları şişelere doldurur bu şekilde su kesintisine hazırlanırdı. Vücudumuz da aynı bizim gibi düşünür!
2) Tüm İç Organlarınız Bu Durumdan Etkilenir
Vücudumuzun glikoza (şeker) ihtiyacı var. Çünkü bütün enerjimiz bu şekilde sağlanır.
Vücutta glikoz eksik olunca karaciğer, böbrek gibi önemli organlarımız çalışmasını yavaşlatır ve daha diğer bağlantılı olduğu diğer sistemleri etkiler.
Beyin yeterince glikoz almadığı zaman dönüşü yorgunluk, halsizlik, dikkatsizlik ve depresyon olur. Bu şekilde günlük işlerde sorunlar başgösterir.
Yani vücut enerji alamadığı için, içe ve dışa dönük bütün organizasyonlarda problem yaşanır.
Özetle öğün atlayan bir bünye hiçbir zaman kendini iyi hissedemez.
3) Bir Sonraki Öğünde Daha Çok Yersiniz
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki öğün atlayanlar zaman bir sonraki öğünde daha fazla yiyorlar ve toplamda daha fazla kalori alıyorlar.
Ayrıca az önce bahsettiğimiz gibi, vücut açlık moduna girdiği zaman daha çok kalori tutma eğilimde olduğu için tüketilmediği zannedilen kaloriler fazlasıyla geri geliyor.
4) Kas Kaybı Yaşarsınız
Vücudumuz ilk olarak karbonhidratları enerji olarak kullanır. Karbonhidratlar bitince de en yakın kaynak olarak kaslardaki proteinlere yönelir, çünkü yağın yıkım prosedürü daha uzun ve zordur.
Proteinler ise vücudumuz için kolay enerji kaynağıdır. Dolayısıyla aç kaldığınız zaman ilk hedef kaslarınızdır.
Eğer kilo vermek istiyorsanız daha çok kasa ihtiyacınız var çünkü vücutta en çok enerjiyi kaslar tüketir. Daha çok enerji tüketmek ise daha fazla kalori yaktığınızı gösterir. Dolayısıyla daha az kaslı bir vücut daha çok yağ tutacaktır.
Ne Olursa Olsun Bir Şeyler Yiyin!
Sabah kahvaltı yapmaya üşeniyorsanız Müsli, yulaf ezmesi gibi çabuk bir şekilde sütle yiyebileceğiniz alternatifler oluşturabilirsiniz. İçine mevsim meyvelerinden doğrarsanız harika bir kahvaltı yapmış olabilirsiniz.
Veya akşamdan kendinize sandviç hazırlarsanız sabah kalktığınızda bir bardak meyve suyu ile yiyebilir ve öğün atlamanın negatif etkilerinden korunup harika bir güne başlayabilirsiniz.
Aynı durum öğlen ve akşam yemekleri için de geçerli, bir sandviç de olsa, iki yumurta kırmak da olsa ne yapın edin, yemeğinizi yiyin, öğün atlamayın
Sağol ablam sanırım kilo problemi olduğu zaman bende depreyondaydimDilara Koçak
Takip ettiğim danışanlarım içinde “Sanki iki farklı insan gibiyim. Gün içinde hiç acıkmıyorum, her şey akşam başlıyor” diyen çok fazla kişi oldu. Eğer siz de benzer şikayetlerden muzdaripseniz, belki aşağıdaki ipuçları bu sorununuzdan kurtulmakta faydalı olabilir.
Kalorileri dağıtamıyor olabilirsiniz
“Sabah aç hissetmiyorum, bu yüzden kahvaltı etmiyorum, böylece saat 14.00-15.00’e kadar kalori almadan kendimi tutuyorum ama gece yarısı iştah canavarım uyanıyor” diyenlerdenseniz, yaptığınız hata da çözüm de cümlenizin içinde saklı. Sabah kahvaltısında iştahlı olup gece iştahı köreltmek için öncelikle akşam yemeklerinizin boyutlarını sınırlandırın, birkaç gece atıştırmalıklara direnin, göreceksiniz ki sabah çok aç uyanacaksınız ve gün içinde dengeli seçimler yaptığınızda gece acıkmayacaksınız. Aç olmasanız bile, sabahları küçük de olsa bir şeyler yemeye özen gösterin. Kendinize, çocuklarınıza davrandığınız gibi davranın, onların nasıl öğün atlamalarına, kahvaltı yapmadan evden çıkmalarına izin vermiyorsanız, kendiniz için de aynısını uygulayın.
Reaktif hipoglisemi şikayetiniz olabilir
“Akşam yemeğinden sonra sanki hiç yemek yememişim gibi 1 saat içinde yeniden çok acıkıyorum ve tatlı yemeden duramıyorum. Üstelik yedikçe yiyesim geliyor” diyorsanız mutlaka endokrinoloji ve metabolizma uzmanı bir hekimle görüşmelisiniz. Doymak bilmeyen tatlı ihtiyacı ve kilo verememe şikayetleri genelde bu sonuçla birleşiyor.
Depresyonda olabilirsiniz
Aslında obez bireyler üzerinde yapılan çalışmalarda, bireylerin depresyon sebebiyle yedikleri için mi obez oldukları veya obez olma şikayeti sebebiyle mi depresyona girdikleri tam olarak belirlenemiyor. Ortak görüş, obeziteyle depresyonun sıklıkla bir arada görülmesi. İştah artışı ve kilo alımı depresyonun yaygın belirtilerinden. Ayrıca, depresyon için geliştirilmiş birçok ilacın yan etkisi de kilo almak olabiliyor. Depresyon ve kilo alımı kısır döngü haline geliyor. Sıkkınlık, yalnızlık, izole hissetme ve birçok farklı diğer duygusal sebepten dolayı yemek yediğinizde, kilo alıyorsunuz.
O zaman da daha depresif hissediyorsunuz ve kendi beden imajınızla mutlu olmuyorsunuz. Bu da sizin kendinizi daha rahat hissetmek ve bu olumsuz duygularla baş edebilmek için yemeklere yönelmenize yol açıyor olabilir. Bu durum özellikle birey kendiyle baş başa kaldığında yani aile, iş veya arkadaş ortamından koptuğu gece saatlerinde tıkınırcasına yemek şeklinde kendini gösterebiliyor.
Gece Atıştırmaları testi
Eğer aşağıdakilerden en az üçüne sahipseniz bu konuyu çözmek için bir terapist ve beslenme uzmanıyla görüşmenizde fayda var.
* Kişinin sabah kahvaltısında iştahı çok az ya da hiç yoktur. Sabah kalktıktan sonra saatlerce ilk öğünü erteler. Aç değildir ya da bir gece önce ne kadar çok yediğine üzülüyordur.
* Akşam yemeğinde yediklerinden daha fazlasını sonrasında yer.
* Günlük gıda alımının yarısından fazlasını akşam yemeğinden sonra yer. Gece atıştırmak için yataktan kalkabilir.
* Bu davranış kalıbı en az iki ay boyunca devam eder.
* Kişi yerken, kendisini asabi, kaygılı, üzgün ya da suçlu hissedebilir.
* Gece yarısı atıştırmasının stresle ilişkili olduğu düşünülüyor. Kişinin, özellikle geceleri ruh hali dengesiz olabilir
* Uykuya dalmada veya uyanık kalmada zorlanır. Sık sık uyanır ve atıştırır.
* Çoğunlukla karbonhidratlı besinler tercih eder.
* Gece yarısı atıştırmaları, oldukça kısa aralarla yapılan yiyeceklere saldırma şeklinde olmaktan çok, gece saatleri boyunca devamlı olarak yeme davranışına deniyor.
* Kişi bazen gece yediğinin farkında bile değildir, sabah uyandığında fark eder.
afiyet olsun canım güzel menüIyi akşamlar kızlar menum
Sabah8:00
1yk lor ve K3b normal az tuzlu beyaz peynir marul domates salatalık
ÖĞLE 13:00
1tabak sulu köfte
Ara15:00
2kucuk mandalina
1dilinn armut
Aksam 18:00
1tabak kıyma domates salatalık
ara20:00
1elma
Su anca2oldu belkide olmadı bilmiyorum
Spor 20 dj yürüyüş
valla belli olmaz abla. Erdemlerin iş değişiyor iste acil bi makine gelir erken iş başı yapar. Ama o evdeyken cocuga bakiyo bede sporaOfff bu hafta şansım yok desene madalyayı sen kapacan heralde
kız sucuk kararinda tuketilirse bence kacamak degil tabi sucugada bagli. Hem dilege nasıl ceza keseyim kız evi taşıyor :)iyi yapmışsınbu parasızlıkta bir de alkol alıyor olacak şey değil. tepkinde haklısın bence.
bence rahatsız olduğun için kabul etmeyebilirdin ama sen başka ben başkayız tabikikolaylıklar dilerim yarın için canım. yine de seni aramalılar direkt olarak bu görüşüm net
anladım canım. konunun hallolmasına sevindim. iyiki babası arıza biri değilmiş de kavga falan çıkmamış. öyle babalar da var çünkü.
neyseki benim eşime yakın yer çıktı. belki de istanbullular bu konuda şanslı bilmiyorum.
oo sucuklu omlete hilal ceza keser bence canım. tahin de sırf susam yağı feci kalori
afiyet olsun spor yok sanırım dimi.
güzel menü canım afiyet olsun ama 1 tabak kıyma çok değil mi??
dediğim gibi beybi sana bıraktım ama yaparsan senin karınaabla bugün niyeyse lokmalar ağzında büyüyor du hala daha tas gibi midem
Yarına hazırlıkları yeni bitirdim canım şimdi kızı uyutma cabasindaym sonrada oyuncaklari toparlicmsöz yarın ziplicm
Cocuklari okul çağına kadar küfürle tanışmadan yaşatıyoruzda okula başlayınca koruyup kollayamiyorsun her anne baba da iş bitiyor aslindada işte inş canm güzel ahlaklı çocuklar yetistirebiliriz
Cok doğru bugünum boşa gitti
bende çok yerdim annemler satarken bide kacirirdim onlardan
Ahanda füme gördüm ordamenüm
sabah 12.00
2 kk beyaz peynir
2 dilim tb ekmek
1 tk bal
2 zeytin
2 dilim hindi füme
öğle 15.00
2 yk erişte
3 yk z. yağlı y.fasulye
yarım fırında karnıyarık
5 yk çoban salata
akşam 18.00
1 tabak tel şehriyeli çorba
3 yk çoban salata
2 lt su
30 dk yürüyüş
ilk zamanlar çok kafaya taktim canm herşeyi benim huzurm sagligim bozuldu o yüzden ben tercih ediyorm görünmez ligi varsın herşeyi eşimle halletsinlersenin eşin tarafı nereli canım? ayılı mı?? o nasıl bir laftır ya davet etmesen de gelecektik. oha ama. niye görünmez oluyorsun ki. bence doğru olan savunulmalı yani. sen değil onlar kendini düzeltsin. yontsun.
vuuu mucver kısır tiramisuuuMeraba kizlar gelebildim cok sukur,sabahtan beri disardayim, ogleden sonra arkadasta,ordan aksam baska arkadasta kucuk siyriklarla atlattim bu gunu cok sukur,menuyu yazayim 20 sayfa gecmis var ona bakicam
Menu
08.00 2 yumurta,domates biber,az kasar,8 zeytin
11.00 5 parca mucver,cok az yag koydum
14.30 yogurtlu kereviz,5 kasik kisir
18.00 2 catal tiramisu
2 litre su
Kiz bosver çekemeyen anten taksin diyerek espri yapayım barihilalim arkadaşı değil bile işin trajikomik tarafı olaybenim şoförlüğümden çıkmış, oğlan benim acemiliğimle dalga geçmiş benimkide kolaysa senin annen de kullansın diye atışmaya başlamışlar çocuk küfür edince çok pis küfür yani düşünsen aklına gelmeyecek benimde yazmaya edebim el vermeyecek bi küfür birbirine girmişler
bakalım bu araba daha başıma neler açacak :)
Sağol ablam sanırım kilo problemi olduğu zaman bende depreyondaydimne bi komşu arkadaş erdem desen zaten problem bide kp vardı şimdiye bakıyorum eskiye göre çok daha iyiyim :)
afiyet olsun canım güzel menü
valla belli olmaz abla. Erdemlerin iş değişiyor iste acil bi makine gelir erken iş başı yapar. Ama o evdeyken cocuga bakiyo bede spora
kız sucuk kararinda tuketilirse bence kacamak degil tabi sucugada bagli. Hem dilege nasıl ceza keseyim kız evi taşıyor :)
dediğim gibi beybi sana bıraktım ama yaparsan senin karına
Ahanda füme gördüm ordabuseeee napak şimdi Afiyet olsun beybii
ilk zamanlar çok kafaya taktim canm herşeyi benim huzurm sagligim bozuldu o yüzden ben tercih ediyorm görünmez ligi varsın herşeyi eşimle halletsinler
savunmamı yapayım :) sucuk haftasonu diye tahin iş çok enerji olsun diye:)iyi yapmışsınbu parasızlıkta bir de alkol alıyor olacak şey değil. tepkinde haklısın bence.
bence rahatsız olduğun için kabul etmeyebilirdin ama sen başka ben başkayız tabikikolaylıklar dilerim yarın için canım. yine de seni aramalılar direkt olarak bu görüşüm net
anladım canım. konunun hallolmasına sevindim. iyiki babası arıza biri değilmiş de kavga falan çıkmamış. öyle babalar da var çünkü.
neyseki benim eşime yakın yer çıktı. belki de istanbullular bu konuda şanslı bilmiyorum.
oo sucuklu omlete hilal ceza keser bence canım. tahin de sırf susam yağı feci kalori
afiyet olsun spor yok sanırım dimi.
güzel menü canım afiyet olsun ama 1 tabak kıyma çok değil mi??
doğru yoldasın kanka :)sucuğa kararında diyosan füme ye hiç laf edemezsin kuzumnapak şimdi
kafaya takmak hata işte. kafaya hiç takmayacaksın. kafaya taktıracaksınbenim başıma geliyor zaman zaman ben çat diye söylerim lafımı en kırmayacak şekilde. varsın onlar kafaya taksın bananeeeeeee benden kıymetli mi. hakkımı istiyorum lütuf beklemiyorum
sen iyi ol da gerisi önemli değil. ben senin gibi yaparsam asıl o zaman çok mutsuz olurum. eşim de diyor sen içinde tutup beni kendini yeme onları ye söyle diyobiz de öyle yapıyoz
bende grip oldumoglum grip oluyor hapsuruk burun akıntısı nefes alamıyor yşne bi çare tuz lambasını sipariş ettim yatıyorum sabahta anneme gidecegim orda tartılırım(ptesi bildirimine çözüm buldum) benim koca hala tartıyı eve getirmedi iyide oluyor hani meger ben saçmalamışım yemekten once yemekten sonra wcden önce sonra tartılıyrdum ya
kız füme cokkkk yağlısucuğa kararında diyosan füme ye hiç laf edemezsin kuzumnapak şimdi
kafaya takmak hata işte. kafaya hiç takmayacaksın. kafaya taktıracaksınbenim başıma geliyor zaman zaman ben çat diye söylerim lafımı en kırmayacak şekilde. varsın onlar kafaya taksın bananeeeeeee benden kıymetli mi. hakkımı istiyorum lütuf beklemiyorum
sen iyi ol da gerisi önemli değil. ben senin gibi yaparsam asıl o zaman çok mutsuz olurum. eşim de diyor sen içinde tutup beni kendini yeme onları ye söyle diyobiz de öyle yapıyoz
iyi geceler kuzumkızlar ben kaçtım. iyi geceler bol eksiler..
Hosgeldin canım :)Selam kızlar yeni geldik misafirlikteydik. menüler fena değil bu arada
Canım olmamış günü domates biberle gecirmissin afiyet olsunMenüm
11.00
2 halka sucuk
Domates soslu biber
2 d ekmek
1 kk peynir
1 tk bal
14.00
Domates soslu biber
1 d ekmek
18.30
Domates soslu biber
1 d ekmek
Salata
1 kase yoğurt
Su.1.5
Spor yok
Dondurucudan biber domates çıkkardm yağsız pişirdm çok oldu hemde çok seviyorum onu yedim bitinceye kadar bu arada misafirlikte bişey yemedim
Kız senin bebe askere gidecek hala emziriyoniyi geceler kızlar menğler iyi görünüyor bi ısırık iki çatallarada hilal ceza kesiyorama dilege kesmemiş bak bak hiç demiyo ki bu kız emziryor bi lokma simitten nolcak sütü çeker memeleri şiişer diye
ne fenasın ya :) kızım hilal biliyor Nekadan yorulacam mı bugün oyüzden görmedi tüm gün bu yorgunluğa sucukmu kalır:)iyi geceler kızlar menğler iyi görünüyor bi ısırık iki çatallarada hilal ceza kesiyorama dilege kesmemiş bak bak hiç demiyo ki bu kız emziryor bi lokma simitten nolcak sütü çeker memeleri şiişer diye
hilalim sen bu işi biliyorsun tahriklere gelme :)kız füme cokkkk yağlıhem dilegin bi sürü işi var kız o kadar gaddar değilim nasıl yapsın spor o şimdi
iyi geceler kuzum
Hosgeldin canım :)
Canım olmamış günü domates biberle gecirmissin afiyet olsun
Kız senin bebe askere gidecek hala emziriyon
valla ben anlamam süt süttür mis gibi geçen iki kestane yedim gece boyu bitiremedi cocuk maşallah deyim kendimekız füme cokkkk yağlıhem dilegin bi sürü işi var kız o kadar gaddar değilim nasıl yapsın spor o şimdi
iyi geceler kuzum
Hosgeldin canım :)
Canım olmamış günü domates biberle gecirmissin afiyet olsun
Kız senin bebe askere gidecek hala emziriyon
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?