- 27 Mayıs 2015
- 4.917
- 5.299
- 158
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #178.741
Malesef boğazımızı tutmadan olmuyormuş...Bu zamana kadar neden zayıflayamıyorum diyordum.Meğer yanlış besleniyormuşumburda hepimiz birbirimizden bişeyler öğreniyoruz bebeğim
Bazende bildiğimiz halde yanlışlar yapıyoruz
O zamanda burdaki kızlar devreye girip bizi yerin dibine sokuyolar
utandığımızdan mecburen boğazımızı tutuyoz
abla 2 gün üst üste denk geldi normalde 2 günde bi yapıyorumHilalcim sabahları bazen normal kahvaltı yapki vücut alışmasın
Öğlen az akşam güzel cnm
Bugün sporda yapılmış
afiyet olsun abla menü güzelsabah 08.40
2 yk lor peyniri
8 zeytin
12 çiğ fındık
domates, maydanoz, nane
öğlen 12.40
2 dilim fırında palamut
yarım kase radika salatası
ara 15.30
mandalina, 100 mlt keçi sütü
akşam 18.50
6 yk kıymalı mercimek yemeği
salata
ara 1 çay bardağı kefir
2,5 lt su, 40 dk tempolu yürüyüş
olur canım beyaz ekmek dışında yiyoruz bazen bizde değiştiriyoruz. ama kepek pekte iyi bi tercih değil zuhal abla aciklamis zaten :)Hoşbuldumm.. Ben de Elif.Allah bağışlasın yavrunuzu,maşallah epey kilo vermişsiniz :) Benim son noktam 56
Ama dönmek yok tabiki..Bu arada patates yememem gerekiyor biliyorum ama.Dayanamadım o da minnacık bişeydi.Çok tahıllı ekmek olsa da olur mu acaba?Arada değiştiriyorum çünkü bir kepekli bir çavdar bazen ekmek yemiyorum bile.
Abla zuhal Abla yazmış meyveyi suya koymayı sene sabahkızlar moralim bozuk. sanki tıkandım. çıkamıyorum. her akşam probiyotik içiyorum. niye böyleki
inanırmısın iyi geliyor bana yemiş kadar oluyorum :)kız daha çok ister canın bakma bence
Geçmiş olsun canım kis geldimi bitmiyor bu hastalıklar.
aç güzel bi müzikgibsy kings bana çok iyi geliyor mesela severse dinle bamboleo
dikkat bizim.işimiz mefkusum.
ekmek konusunda bilgi vermiş mefkusum patates zaten diyeti sekteye ugratiyor onu sende biliyorsun az yemişsin daha dikkatli olursun eminim. Ekmek marketlerde uno nun tam buğday ekmeği var ben çok seviyorum chia tohumlu hemde tavsiye olunur.Kilo:61.5
Sabah
1dilim kepek ekmek,1 haşlanmış yumurta,1 salatalık,1 domates,1 bardak çay,1kibrik küt. Peynir,4 zeytin :))
Öğle
1 kase şehriye çorbası (ekmek yok)
1adet yeşil elma(Fuji)
1fincan limonlu yeşil çay
Akşam
Yarım porsiyon fırında patlıcan patates
Büyük tabak salata
1 kase yoğurt
2 dilim kepek ekmek.
30 dk pilates
1 lt.Su ,1 fincan Türk kahvesi ...
Afiyet olsun canım güzel olmuş menün.Kizlar menumu yazayim
Sabah:08.00 1.5 haslanmis yum. 4 ceviz,1 kk peynir,7 yesil zeytin,roka ve cay.
Ogle:12.15 bir kase yogurt,6 yk dunden kalan kiymali pirasa.
Ara ogun:15.00 bir bar sut,1 kuru incir,bes alti badem.
Aksam:17.45 firinda bir orta boy cupra bir kac sogan halkasi ve salata.
2 litre su spor yok.
Afiyet olsun tartıya 2 gün var keşke kuru olmasaydı. Geçmiş olsun canım.Menüm
07.00
1 d ekmek arasına 1 kk peynir 1 salatalık
Neskafe
14.30
Mantar sote
1 d ekmek
1 kk peynir
Yeşillik
18.00
2 yk kurufasulye eklenmiş mor lahana salatası
Su su çok az aldı bugün başm ağrıyo hafiften gidip içeym
Spor henüz yok
Afiyet olsun mefkusum güzel menü.Menümü yazayım spor yaparsam eklerim niyetim leslie yapmak
9.00 __çörekotu yağı, sirkeli su
9.45 ___
2 yumurtalı ıspanaklı peynirli omlet
Yarım çb.ceviz
Roka
1 salatalık
5 y.zeytin
13.10 __
Cevizli brokoli salatası
Sade quark
17.15__
Yağsız tavada kızarmış tavuk göğsü
Salata
Yoğurt
Su 2.5 lt olur
Salata :marul maydonoz dereotu kereviz havuç pancar
Eki Görüntüle 1922199
hos geldin tanıyalım seni ben Elif.Merhabalar ben yeniyim.Boyum 1.55. Kilom 71. Bugun basladim diyete.
Çok geçmiş olsun canım ınsallah ciddi birşey değildir. Bizi habersiz bırakma.Kızlar bugün temizlik yaptım akşam da annem hasta ins çok ciddi birşey yok kan değerlerinde sıkıntı var yatış verdiler onun yanındayım dua edin menümü paylaşacağım ama spor yapamadim su da az içtim
Afiyet olsun az yemişsin hilal kusturmë metonu.Menum
Sabah 11
Chia puding
Ara 14
Sütlü kahve
Akşam 19
Bir parça haşlanmış tavuk göğsü
Büyük kase salata
Su 2 ye yakın
Spor bir saat yürüyüş
Afiyet olsun canım umarım mercimek sisirmez seni. Wc olayı için form çay en hızlı çözüm olur. Birde senin ictigin çay siyah çaydi diye hatırlıyorum siyah çay kabızlık yapıyor bence bu ara fazla tüketme.sabah 08.40
2 yk lor peyniri
8 zeytin
12 çiğ fındık
domates, maydanoz, nane
öğlen 12.40
2 dilim fırında palamut
yarım kase radika salatası
ara 15.30
mandalina, 100 mlt keçi sütü
akşam 18.50
6 yk kıymalı mercimek yemeği
salata
ara 1 çay bardağı kefir
2,5 lt su, 40 dk tempolu yürüyüş
Çok fena ya Allah yardımcısı olsun. İnşallah alırsınız en kisa surede.Karşı komşumun mutfağini yine su bastı kizlar valla bende tetikteyim su evi biran önce alabilsek ne iyi olacak bu evin dokuntulugunden bıktım
Valla ne güzel ben bakınca istemeyen canım istiyor valla. Kız 1 tepsi ıslak kek var evde suan balkona koydum kokmasin diyeinanırmısın iyi geliyor bana yemiş kadar oluyorum :)
Abla bgn dayanamadım tatlı yedim senin tatlıdan yaptım akşam yemeğı yerine yedim valla. Su +700 beni dağıttı resmen çok hevesliydim hevesim söndüTatlım bu hafta biraz fazla sıktın kendini bence o yüzden öyle hissediyosun
2 gün daha sabret sonra menülerini birazdaha normal yap
O 2 hafta sanırım 3 haftaya çıkıcak canmHayırdir canım güzel kilo da veriyorsun kapilma umutsuzluğa rakibem bak 2 hafta sonra mezun olma hedefiniz var kendini rahat bırak gittiği kadar gider
bu hafta senden iyi bi sonuç bekliyorum canisi
elif deme pekde güzel olur ıslak kek:) ama benim iradeli elifim tartı öncesi ağzına sürmez bileÇok fena ya Allah yardımcısı olsun. İnşallah alırsınız en kisa surede.
Valla ne güzel ben bakınca istemeyen canım istiyor valla. Kız 1 tepsi ıslak kek var evde suan balkona koydum kokmasin diye
valla açıkçası çarşamba günü diye yedim. şişlik yapsa bile cumaya kalmaz. zaten wc den dolayı şişim. daha fazlası olmaz herhaldeMercimek şişlik yapmıyosa gayet güzel cnm
Keçi sütü çok sağlıklı ama tadı bana çok kötü geldi
Stres yaptıysan ondanda olur cnm
Akşamdan 2-3 tane kurumeyve sıcak suya ıslat sabah ye suyunuda iç
Sabah form içersende etkisi olur aç karna
Senin içtiğin çaya dedinya normal çayı uzun süre bekletiyolar diye heralde siyah çay değilmi
Bildiğimiz bitki çayları içsen daha iyi değilmi
aşkolsun denizi geçip deredemi boğulacaz kanka okadar kilo verdik 3kilomu veremiycez, hevesin sönmesin sadece 3 hafta ondan sonra istediğimiz beden istediğimiz kıyafetler bizim olacakAbla bgn dayanamadım tatlı yedim senin tatlıdan yaptım akşam yemeğı yerine yedim valla. Su +700 beni dağıttı resmen çok hevesliydim hevesim söndü
Rabbim gönlünü görw versin canımKarşı komşumun mutfağini yine su bastı kizlar valla bende tetikteyim su evi biran önce alabilsek ne iyi olacak bu evin dokuntulugunden bıktım
diyetdaşım güzel bu menu suda harika spor azcık ama olsunMenüm
Sabah 8.00
10 badem
1 bardak neskafe
Sabah 10.30
2 haşlanmış yumurta
1 parça peynir
Domates avakado
Akşam 16.00
1 kase yulaflı tatlı ( süt , 3 çk yulaf, 2 tk kakao,8 kuru üzüm, 1tk keci boynuzu unu)
1 kase yoğurt
1 minicik tavuk göğsü
Gece
Kür
Sıvı: 2.5 lt su - 2 bardak yeşil çay
Spor 30 dk yürüyüş
Ne güzel dedin dilek ama 3 hafta sonra yine istediğim bedende olmuyorum ki. İstediğim şey fit olmak. P90x d başlıcam bide jullian ve ağırlık çalısıcam bunları yaparken kilo alabilirim bu yüzden aslında mezun olmak istiyorum.aşkolsun denizi geçip deredemi boğulacaz kanka okadar kilo verdik 3kilomu veremiycez, hevesin sönmesin sadece 3 hafta ondan sonra istediğimiz beden istediğimiz kıyafetler bizim olacak
Haftanın 3 günü 1.5 saat 3 günü sadece 30 dk yürüyüş yapıyorum canım. Bide canım bana akrabamız geldi eve ona sıkkın sanırım tam bu hafta benim diyodum diyetimi blockluyor. Bu hfta bende kalıcak. Ya tatlı yiyor ya cips. Yemiyorum ama kızıyorum. Bide bana kek çırpsana Şen'im şu börek güzeldi yapsana diyip duruyordiyetdaşım güzel bu menu suda harika spor azcık ama olsun
Ooo sarma ve pilav fena olmuş tartı öncesi nohut ta sisirirse vay halineselam kızlar biraz önce geldim gelir gelmez de attım koşu bandına kendimi
az hasarla atlatmaya çalıştım ama işte şöyle böyle :)
sabah 1ç.k çörek otu, 1y.k elma sirkeli su
10:00 bir t.b ekmek
Biraz peynir
4 zeytin
1yumurtalı omlet
4gibi kahve
6:30 bir kepçe tarhana çorbası
2 kaşık pilav
4 kaşık nohut
6,7 yaprak sarması
salata
2lt su 45dk yürüyüş
Çok çok koydum tabaklarina bitsin biran önce diyeelif deme pekde güzel olur ıslak kek:) ama benim iradeli elifim tartı öncesi ağzına sürmez bile
Fulya cım güzel görünüyor çayın maharetleri ama sen bi ara ver bakim ondan mı bu wc sorunu.valla açıkçası çarşamba günü diye yedim. şişlik yapsa bile cumaya kalmaz. zaten wc den dolayı şişim. daha fazlası olmaz herhaldelif içeriyor ya belki faydası olur dedim
az önce alman çayı içtim. yarın sabah için balkabağı haşladım.içine birşeyler karıştırıp onu yiyeceğim.
yarın doktor için randevu aldım. oraya gidip işe geçeceğim. yarın öğle yemeğimi yanıma alamam. dışardan yemek yerim. ne yiyeceğimi ayarlamam lazım.
evet canım puer çayı siyah çay. arada içiyorum zaten. onun özelliği var. dur yazayım.
Pu erh Çayının Faydaları:
Pu-erh (puer) çayı dünyanın en değerli çayıdır. Bu bir Çin çayıdır. Çinliler pu-erh çayını 100 hastalığın şifası gibi görürler. Puer çayı diğer bitki çaylarından farklı olarak mide ülseri zamanı bile içilebilir. Yaklaşık 10 senedir çay üreticileri bu Çin çayının aynısı yapmaya uğraşıyorlar. Bu çabalara rağmen hiç birisi orijinalinin yerini tutamamıştır. Diğer çaylardan farklı olarak pu-erh çayı yıllandıkça kalitesini artırır. Ne kadar uzun süre bekletilirse tadı da, faydası da o kadar artar. Günümüzdeki gerçek pi-erh çayı yalnız güney Çin’in Yunnan eyaletinde özel teknoloji ile çay bitkisinin en iri yapraklarından hazırlanır. Puer çayı özel üretim yöntemi sayesinde 20 – 30 sene bozulmadan ve tadını kaybetmeden kalabilir. Senelerce bozulmaması için presleme yöntemi kullanılır.
Puer çayının yaklaşık 700 senelik tarihi var. Bu çayın iki çeşidi vardır: Sheng Pu-erh (yeşil) ve Shou Pu-erh (koyu/siyah). Sheng puer fazla işlem görmediğinden preslenir. Bu çay rengini, tazeliğini ve faydasını korur. Rengi yeşil olduğundan bazıları unu yeşil çayla karıştırabilir. Tabi zaman geçtikçe rengi daha koyuya değişe bilir, ama kalitesi eksilmez.
Shou pu-erler (siyah çay) hızlandırılmış fermentasyon ürünüdür. İnsanın zamanı kandırmak isteyerek, hızlı çay elde etme yöntemidir. Shou puer, sıcaklık ve nem koşulları kontrol edilerek, cameliya yapraklarını ( çay bitkisi) hızlı fermentasyon görerek elde edilen çay türüdür. Bu işlemi gören yapraklar koyulaşarak siyah renge dönüşür. Sheng pu-erden daha az faydalı madde içerir.
Puer çayları yuvarlak ve dörtken 100 – 500 gr şeklinde preslenir. Taze puerlerin tadı odunumsu ve topraksı olduğu halde, yıllanmış çayların tadı daha çok bal ve cevizi anımsatır. Bir puer bitki çayından nem ve küf kokusu geliyorsa bu onun bozuk olduğunu gösterir.
Pu-erh çayının faydaları
• Kilo vermeye yardımcı olur
• Vücuttaki glikoz seviyesini normalleştirir
• Kandaki şeker ve kolesterol seviyesini düşürür
• Şekerli diyabet hastalığında kullanılır
• Metabolizmayı iyileştirir
• Toksinleri temizler
• Karaciğeri temizler
• Hazımsızlık sorununu aradan kaldırır
• Çeşitli zehirlenmelerde ve gastrit ile ilgili sorunlarda yardımcı olur
• Sarhoşluğa iyi gelir
• Dalağı olumlu etkiler
• İyi bir sakinleştirici vasıtadır
• Bağırsakları temizler
• Kabızlığı önler
• Kalp-damar hastalıklarını önler
• Kanser gelişimini engeller
• İshal ve dizanteri hastalıklarında etkilidir
• Hepatit hastalığının gelişimini engeller
ALINTI
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?