Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

kaçayım şimdi ama uğraycım mefkuremin paylaşımlarını özelliklede sakinlik de sindire sindire okuycam bu motivasyona bu hafta çok ihtiyacım var

inşallah
evet istiyorum da sanırım az çaba gösteriyorum bu sabah wc ye çıktım çok şükür bak o çok moral oldu. çünkü o da beni çok olumsuz etkiliyor. onunla birlikte ödem de tavan yapıyor çünkü. davul gibi ortada dolaşıyorum

öyle oluyor zaten eşim seyire gitmeden önce 68 dem geldi 63 olmuştum.Korktu noldu sana diye:))

evetb 50 çok az bir kilo. aslında senin yaşına ve boyuna göre 55-56 iyi bence.

tünaydın ablam benimde planım markete gidip bol bol sebze almak bugün akşama kendime özel ıspanak yapıcam
dilek zeytinyağında soğanlı pulbiber karabiberli ıspanak kavurma yap. yanında yoğurtla çok lezzetli oluyor. ben de topişi kaldırsam mutfağa gidip ekmek yapsam iyi olacak.

Tabi kişinin kendi seçimi
Ama şahsen ben çok kuru değnek gibi kadın sevmem. Kadın dediğin biraz hatları belli olacak
evet canım tahta gibi hiç güzel olmuyor

yarışın iptal olması iyi olmuş bence. önemli olan takımlar arasında 1. olmak bana göre.
ha gayret o zaman

Bana göre de öyle ama elbise giyemiyordum şimdi yavaş yavaş giymeye başladım.Naparsam yapayım göbekten kurtulamadım:))
bendeki göbeği hiç sorma

başıma ağrı girdi. yerimden kalkasım yok. öğle yemeğini de yiyince iyice mayıştım. azcık kendime gelsem kalkıp lesslie gibi bişi yapsam. uyku bastırdı iyice

Alıntı

KABIZLIĞIN NEDENLERİ
Kabızlık beslenme ile doğrudan ilişki içerisindedir. Yeterli sıvı tüketilmediğinde, posalı yiyeceklerden yenilmediğinde, yeterli egzersiz yapılmadığında veya uzun süreli uygulanan yağsız diyetler sonucunda kabızlık problemiyle karşılaşmak olasıdır. Bunların dışında, kalın barsaklarda fonksiyon bozukluklarına bağlı olarak ya da bir başka hastalığın semptomu olarak kabızlık gelişebilmesi de mümkündür. Vücut suyunun %10 gibi bir oranda azalması kabızlığa yol açmak için yeterlidir. Bu nedenle özellikle yeterli sıvı alımı çok büyük önem taşımaktadır.

PEKİ, KABIZLIK NASIL ÇÖZÜLÜR?
Genellikle posadan zengin besinler (meyve, sebze, tam tahıllı ürünler) tüketmek, bol sıvı almak ve bol egzersiz yapmak sorunu çözebilmektedir. Bu nedenle lif miktarını artırın: Beyaz ekmek ve rafinera tahıllar yerine tam tahıl ürünleri ile baklagilleri kullanın. Yani pirinç yerine bulgur, tam buğday ekmeği gibi. Meyveleri soymadan tüketin. Elma, armut gibi meyveleri kabuklu tüketin, diyetteki lif miktarını artırın. Kabızlığınızın şiddetli olduğu dönemde elma, ayva ve muzdan uzak durun bunlar yerine, armut, karpuz, kavun tercih edin. Ancak kronik kabızlık yaşayan belirli bir grupta bulunmaktadır, bu gibi durumlarda mutlaka doktora ve beslenmenizi düzenlemesi için bir diyetisyene başvurmalısınız.

KABIZLIĞA DOĞAL YÖNTEM MARMELAT TARİFİ:
1 Kuru incir

2 kuru kayısı

2 kuru erik

• Hepsi ince ince doğrayıp 1,5 çay bardağı suda haşlanıyor.

• Üzerine 1 tatkı kaşığı keten tohumu ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenip karıştırılıyor.

• Bu karışımı üçe bölüp her sabah 2 bardak su ile tüketebilirsiniz.

KABIZLIKTA ÇOK SORULAN DESTEK ÜRÜNLERİ
Kabızlık genellikle zararsızdır, ama başka ciddi problemlerin işaretçisi veya nedeni de olabilir. Bu nedenle çözüme hemen ulaşmak için laksatif içerikli ilaçlar, sinameki içerikli bitki çayları ve lavman doktora danışılmadan kullanılmamalıdır çünkü bu ilaçların uzun süre kullanımı barsak tembelliğini oluşturacaktır.

başıma ağrı girdi. yerimden kalkasım yok. öğle yemeğini de yiyince iyice mayıştım. azcık kendime gelsem kalkıp lesslie gibi bişi yapsam. uyku bastırdı iyice
Tatlım yatıp durursan tabi miskinleşirsin başında ağrır

Hadi artık tembelliğe negatiflğe yer yok hayatımızda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…