Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

@ezo16
Elifcim şaşırdım kaldım kızz
8 kilo bi insanı bu kadar değiştirirmi
Ablalıktan genç kızlığa terfi etmişin
Maşallah güzelim çok güzelim olmuşun
İşte eski resimlerime bakarak daha da gaza geldim :) Hala da vericem diyorum 56. Olana kadar devam.
Eşimden büyük gösteriyordum şimdi daha da ufak kaldım yanında :))

Salona gidersen çocuk ne olacak

Tatlım biliyorum kolay değil ama bişekilde sporu hayatına koyman lazım

İşte eski resimlerime bakarak daha da gaza geldim :) Hala da vericem diyorum 56. Olana kadar devam.
Eşimden büyük gösteriyordum şimdi daha da ufak kaldım yanında :))
Yani 20 kilo verince insanın değişmesi normalde
Senin 8 kiloda yüzün bile başka biri olmuş

Ben su içmeyip tuzlu şekerli şeyler yiyordum hep.Ödem oluyordu öden gidince normale döndüm ASLINDA .
Şimdi artık çocuk düşününce de normal kiloda kalırsam yine 68 70 olurum diye düşündüm o yüzden bi 55 56 ya gelsem iyi olur dedim.

Tabiki çocuktan önce ne kadar verebilirsen kâr

Hem şimdi beslenme konusunda daha bilinçlisin
Hamileliktede sağlıklı beslenirsen normalin dışında kilo almazsın

Sen takıma ne zaman gelmiştin cnm bakıyımda yanlışlık olmasın seni ona göre listeye ekliyim

inanıyoruz vericez olumsuzluk yok

@ezo16
Ayy catliyorum meraktan :)

akşam eşim evdeyken ona birakabilirim konuşmam lazım aksama.

mantıklı :)

Motivasyonumuzu neden kaybederiz?

1- Kendimize güvenmemek

2- Konsantrasyon eksikliği

3- Ne yapacağımızı tam olarak bilememek

Peki bunlarla mücadele için ne yapabiliriz?

1- Kendimize olan güveni yeniden kazanmak

Zihnimiz ne istediğimizi düşlerken veya kendimizi hangi noktada olduğumuzu hayal ederken hemen akabinde ''Neden o noktada olmadığımıza dair'' sebepler gelir aklımıza. ''Zaten yeterince zeki değilim, zaten yapabilecek olsam çoktan yapardım, zaten param olsa çoktan yapardım, zaten x'i yapabilsem y'ye çoktan ulaşırdım'' gibi.

Evet, motivasyonumuzu en büyük baltalayan şey daha kurduğumuz pozitif bir hayalin peşinden gelen bu negatif düşüncelerdir. Geçmişte yaşadığımız olumsuz tecrübeler, başarısızlıklar ya da kişisel yetersizlikler bu negatif düşünceleri besleyemek için muh-te-şem bir kaynaktırlar ve hemen bu yemi anında yutarız. Dahası bu seferi ulaşmak istediğimiz noktadaki insanları kıskanmaya başlar ve kendimizi onlarla kıyaslarız; kendi eksikliklerimizi sayar, sayar, kendimizi yerin dibine sokarız; zihnimiz böyle çalışıyor çünkü. Kendimize olan güven yerlerde sürünür hale gelir.

Bununla mücadele etmek için en güzel yöntem diğer başarılarınızdan, iyi yapabildiğiniz ya da yeteneğiniz olan her hangi bir konuya odaklanmaktan, kısacası negatif düşünceleri pozitif olarak yenmekten geçiyor. Şimdi diyeceksiniz ''of yine mi bu soyut kavramlar?'' Evet, çünkü zihnimiz hali hazırda negatif bir deneyimle elimizi ayağımızı bağlar hale getirebiliyorsa bunu engellemenin tek yolu olumlu deneyimlerinize odaklanmak ve kesinkes kendinize inanmak. Kafanızda motive olmaya çalıştığınız konuyu baltalayan herhangi bir düşünce aklınıza gelir gelmez, hemen ''Başardığımda şunu yapıyor olacağım, şunu giyiyorum, şuraya gidiyorum'' detaylı olarak kendinizi olmak istediğiniz noktada düşüneceksiniz ve bunu uzun uzun yapabilirsiniz. yeter ki kendinizi o noktada görün. Neden orada olamadığınızı ve burada olduğunuzu değil.

2- Odaklanma sorununu ortadan kaldırmak

Birçoğumuz daha işin başına oturduğumuzda , işe başlamadan negatif düşünceler ile en az 30 dakikaya yakın vakit kaybı yaşamızdır. Kafamızda hep olumsuz bahaneler dönüp durmaktadır. Senin odaklanmanı engelleyen, örneğin spora gitmemek için bile ''Ama çok yorgunum...'' gibi bahaneler hep olmuştur.

Ya da bahanelerin dışında en çok odaklanma sorununa yol açan konu : korkular. ''Ya başaramazsam, ya herkes bana saygısını kaybederse, ya filanca şunu düşünürse, şunun yüzüne nasıl bakarım..'' gibi.

Eğer bu şekilde korku odaklı düşünme handikapına yakalandıysanız, her gün üşenmeden kağıdı kalemi elinize alıp günlük plan yapacaksınız, ders çalışıyorsanız ''bugün şu şu konular bitecek'' diye günlük liste oluşturup, korkulardan ziyade ''günlük yapılması gereken iş'' yani ''hedef''e odaklanacaksınız.

Hatta en başta basit olanlardan başlamak motivasyonunuzu biraz daha artıracaktır. Sizin o günkü hedefiniz kağıtta yazanlar olacak, 5 ay sonra nerede olmak istediğiniz değil. Dolasıyla o gün için sizi rezil edecek, saygınlığınızın yitmesine neden olacak bir sebep yok, günlük hedefini yap, bitir ve kurtul, bu kadar basit.

Eğer bahaneler yüzünden bu hedefe oturmakta zorlanıyorsanız (ki liste yapmak bu süreci çok kolaylaştırır) kendinize bahane tablosu hazırlayacaksınız. Mesela ''Çok yorgunum'' cümlesinin karşılığına ''Filancayı bitirdikten sonra istediğin kadar dinlenebilirsin'' şeklinde alternatif cümlelerinizi yazacaksınız.

Herkesin bahanesi farklı farklı, karşılığında yazacağınız mantıklı ve sizi motive etmeye yaracak argümanları yazıp, her yorgun hissettiğinizde vs okumak işe yarayacaktır.

3- Ne yapacağımı ve nereden başlayacağımı bilemiyorum

Kişi genelde çılgınlar gibi her şeyi aynı anda yapmaya çalışır, kafası karışır ve pes eder. Bu hataya hepimiz düşüyoruz. Bunun önüne geçmek için en güzel yöntem yine madde 2'deki gibi liste yapmaktır.

Günlük listeye sadık kalmak o gün için yeterlidir. Her günkü hedefiniz listenize sadık kalmak olursa, başarısızlık korkusu ve ne yapacağını bilememe hissinin önüne geçilebilir. ''Düşünme, sadece yap''.

Sabır, motivasyon eksikliği yaratan olumsuz düşünceleri silmede işe yarar. Devam edin, durmayın.

4 haftada bedenindeki değişimi kendin görürsün.
8 haftada arkadaşların ve ailen fark eder.
12 haftada da kalan herkes...

Başarıdan 12 hafta uzaksın.
Devam et.
Yeni baştan başlamak, devam etmekten daha zordur.
Pes etme, devam et.
Başaracaksın.
Fit vücut, %100 irade işidir.
Zihnin vücudunu kontrol etmezse,
Vücudunu zorlamazsan,
vücudun olması gereken yere ulaşamaz.
Disiplinin kas ağrısı, pişmanlığın acısına yeğdir. Hangi acı ile baş edeceğini sen seç!

Şu an imkansız gördüğün hareketler, bir gün senin ısınma egzersizin olacak.
Pes etmek üzereysen, neden bu yola girdiğini hatırla.
Neden sağlıklı yaşamı seçtiğini anımsa.
Ne kadar yavaş ilerlersen ilerle, koltuğuna çöküp televizyon izleyenlerden hızlı ve öndesin.
Başarı bir gecede gerçekleşmez. Gözünü ödülünden ayırma, amacına odaklan.
Unutma, gelecek yılki bedenin "spora keşke geçen yıl başlasaydım" diyecek.
Bir sene sonra, spora bugün başlamış olmayı dileyeceksin.
Onun yerine bugün başla!
Bugün!
Yarın değil, erteleme yok. Şimdi!

Spor ve sağlıklı yaşama alışırken; başta hiçbir şey değişmiyor gibi hissedecek, olduğun yerde sayıyormuş gibi düşüneceksin. İşte tam gerçek değişim o anda başlar. Sabret, devam et.

Acıyacak mı? Evet.
Ağrıyacak mı? Evet.
Zor mu olacak? Fazlasıyla.
Değecek mi tüm bu çileye? Kesinlikle!

Her gün amacına bir adım daha yakınlaşacaksın. Sakın bugün pes etme.
Devam ettikçe pişmanlık yaşamayacaksın. Bıraktığın anda pişman olacaksın.

Eğer senin için önemliyse, bir yol bulursun.
Eğer değilse, bir mazeret bulursun.

Kendini kandırma. Yapabilirsin.
Yapacaksın!

Yaz için değil, güzel görünmek için değil, eski sevgilin ya da zayıf arkadaşını çatlatmak için değil.
Kendin, sağlığın ve bedenin için yap!

Mutlu olacaksın. Sağlıklı olacaksın. Güzel hissedeceksin. Hastalanmayacak, bitkin düşmeyeceksin. Enerjik olacağın sabahları ve mutlu, olumlu, neşeli bir ömrü seç!

Herkes başarmak ister; ama sadece bunu gerçekten isteyenler, bu meydan okumada aşacağı engellerin zorluklarından haberdardır ve sadece bunu gerçekten isteyenler, mücadele edip başarıya ulaşır.

İstediğini almak için tek yapman gereken, ödemen gereken bedeli çalışarak ve vazgeçmeyerek ödemektir.
Buna hazır mısın?
Gerçekten bunu istiyor musun?
Yapman gerekeni biliyorsun. Asla durmamak, başaramayacağını söyleyenlere inat devam etmek ve başarabileceğini kanıtlamak!
Başkalarına değil,
kendine.

Bu cuma 2 hafta oluyor

Öyle oldu tatlım.ama döndüm geriye
Mefkusum sabah su içmiştim 7 gibi su içtim ben yine kalkar kalkmaz su içiyorum 8 gibi cumaya gore +400 dum.
Yani 73.6
Kız elif kapisalim sen listeye girdin mı dur bende yarin sabah tartiliyim çok ödem vardır o ayrı ama ikinizde dönelim artık sahalara
@ezo16
Abla yağdan gidince 2kg bile fark ettiriyor
super

Akşam misafir var pacanga yapcam ama yemeyeceğim mis gibi köfte hazırladım sabahtan yanındada salata yerim
Ve saat kaç olursa olsun spor yapılacak gece 1de bile spor yaptım bu hafta çok iyiyim ayağımdaki kart kurt seslerinde azaldı

güzel nenu canım

ülkemiz üzerine oyunlar oynanıyor savaşa çekilmek isteniyor bol bol dua edelim kızlar zor zamanlardan geçiyoruz
amin canim gerçekten kotu bi dönemden geçiyoruz rabbim yardim etsin ulkemize

Bu hafta 7ler görülecek anlaşılan
Sabah 8:30
1 yumurta. 2 kk peynir
Öğle
4 yk haşlanmış Kuru fasulye
4 yk taze fasulye
Ara 1/4 ayva
Akşam 2 köfte 1 avuç leblebi 1/4 atom marul
1 saat spor yapıldı.
Yi e supersin
Qark ne
Menum

Sabah 9

kahve 3 kuru üzüm

Saat 11

omlet peynir yeşillik

Saat 15

Yeşil çay 2 ceviz 7 badem 3 erik

Saat 17

Karnıbahar kısırı yoğurt turp

3.lt su 50 dk koşu bandı
0 karbon harika

Yazıyorum simdi
Günaydın herkese
Günkü menüm
07.30
1 d ekmekle 1 kk kaşarlı tost

14.00
1 d ekmek
2 kk peynir
6 zeytin
Domates salatalık

18.00
60 gr döner
Salata
Ayran

Su 2 lt
Spor avmde 1 saat yürüyüş
ekmejsiz doner dimi

geçmiş olsun canım dinlen iyce
sagol canim iyiyim grip demiştim ama allerjik astım var bende zor oluyo ayirt etmek bugun daha iyiyim

Geçmiş olsunn canım
Sağol tatlısı

ha gel söyle ya niye gidttin kopamazsin zaten bizden bak ben burdan ayeilmamak icin kilo bile vrmiyom

him cig kofte

daha iyiyim anla sağolasın arada yokluyo astim mahvediyo o gun be arkasi gelecek grip oldum dediydim ya sukur bi hubde bıraktı yakami

canim agir bi spor yapiyosun bence kaslarin sisti panikleme dinlen iki gun gecer

Sagol elifim
Son 3 gün detoks falan yapayım diyorum hiç içimden gelmiyor. Başaramam gibi geliyor.
Aybenhic beceremiyorum detiksu kesin kacamakliyorum yapabilirsen iyi olur
Haklisin abla hersey beyinde bitiyor defigin gibi inanmak basarmanin yarisi

Daha ne yapayım sizin için

Yok motive olamıyom derseniz

Benden bu kadar
harikasin sultanim bukadar seyi okuyup hala arti olursak o merdane patlasin Kafamızda

Wp.aç adama söyleme

Yada aile grubuna katılmak zorunda değilsinki

Ayrıca @Nilyyyaaannn gördüm
Kız fıstık gibisin maşallah hele o beline hayran kaldım
Abla WhatsApp grubuna bende dahil olabilir miyim
Spor salonunu benim adam kabul etmedi çocukla olmaz diye akşam gitmek hiç aklıma gelmedi ama sanırım onada ben korkarım yakın değil pek su arabayı tek kullanabilsem illa yanımda biri olacak
çok doğru spor yaptığım an bütün modum değişiyor şuan kendimi o kadar incelmiş hissediyorum ki tartı aksi olsamda sanırım erken kalkmamak da benim için dezavantaj

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…