Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

yiden16

Hipotiroid hastaları için Beslenme önerileri

1 - Genel olarak sağlıklı bir beslenme uygulanmalı. Karbonhidrat, protein, yağ, vitamin-mineraller, posa ve su yönünden zengin olan tüm yiyecekler, diyetisyen tarafından, kişinin bünyesine özel hazırlanan miktarlarında olmalı.
2 - Tam tahıl ürünleri ve kuru baklagil tüketimi ihmal edilmemeli. Kuru baklagiller özellikle iyi birer bitkisel protein kaynağıdır ve haftada en az 1-2 kez tüketilmeli.
3 - Düzenli olarak taze ya da kuru kayısı, gün kurusu kayısı, hurma, yumurta sarısı, pekmez, maydanoz, maydanoz suyu, patates, kuru ya da taze mürdüm eriği, tam tahıl, balık, tavuk, süt ürünleri ve peynir tüketilmeli
4 - Sarımsak, su teresi gibi besinler fazla tüketilmemeli.
5 - Tiroit hormonlarının çalışmasını azaltan yiyecekler (guatrojenik besinler), aşırı alınmamalı. Brokoli, turp, Brüksel lahanası, lahana, karnabahar, hardal otu, kırmızı turp, ıspanak, pazı ve şalgam, guatrojenik besinlerdir. Eğer hipotiroidi semptomları arttıysa ya da ileri düzeyde ise bu yiyecekler tamamen diyeten çıkarılmalı.
6 - Mantar ve bira mayası aşırı tüketilmemelidir.
7 - Diyette, ihtiyaca uygun, yeterli düzeylerde iyot (iyotlu tuz, deniz ürünleri ve sarımsak) alınmalı
8 - Selenyum seviyesini dengede tutmak için mercimek, ayçekirdeği ve susam tüketilmeli.
9 - Çinko bakımından zengin badem, tofu, istiridye, yengeç, tavuk ve hindi gibi gıdalar yeme alışkanlıkları arasında olmalı.
10 - E, A ve C vitamini yeterli miktarlarda alınmalı.
11 - B2 (Riboflavin), B3 (Niasin), B6 (Piridoksin) yeterli ve dengeli miktarlarda alınmalıdır. B vitamin kompleksi hücre yenilenmesi ve hücresel enerji üretimi, sindirim sistemi, immün (bağışıklık) fonksiyonlar ve tiroit fonksiyonları için gereklidir.
12 - Rafine edilmiş besinlerden (beyaz un, şeker) uzak durulmalı.
13 - Florür (diş macunları ve musluk suyunda mevcuttur) ve klordan (musluk suyunda mevcuttur) sakının. Klor ve florür, tiroit bezlerindeki iyot reseptörlerini bloke eder ve hormon seviyelerini düşürür.
14 - Tiroit ilaçları diğer ilaç ve besinlerle etkileşime girebileceği için mutlaka aç karnına ya da doktorunuzun önereceği şekilde kullanılmalı
15 - Bol su içilmeli. Musluk suları kullanılmamalı. Tüketilen suyun kalitesine ve içeriğine dikkat edilmeli.
16 - Düzenli egzersiz yapılmalı. Egzersiz, tiroit bezinin salgısını ve salgılanan tiroit hormonuna karşı doku duyarlılığının artmasını sağlar. Metabolizma yavaş çalışıyorken egzersizle ve kas kütlesinin artırımıyla metabolizma hızı artırılabilir.

çok teşekkür ederim düşünceli arkadaşım sağol

beybileeer nasılsınız :)

sabah tartıldım +300 üm şuan izin kiloma göre. tam dikkat edeyim eksiye geçeyim diyorum bir misafir çıkıyor. yarın da kahvaltıya arkadaşım gelecek ama çok dikkat edicem artık bi eksiye geçeyim ya bıktım bu 61 belasından

çok teşekkür ederim düşünceli arkadaşım sağol
Rica ederim cnm
Bikaç tane sayfaya baktım senin için önemli olan glisemiks indeksi düşük şeylerle beslenmen. Orda patates yazmış ama onunda gi yüksek onu kullanma bence
Bide yasaklı ürünlere dikkat et
Hipotroid hastalarının metoyu hızlandırmak için normal kişilere göre 2 misli spor yapmaları gerekiyor. Başlangışta abartma yavaş yavaş artırırsın
Ilacınıda düzenli kullanmayı unutma kontrollerini aksatma
Allahın izniyle vereceksin inş.
Özellikle dereotunun çok faydalı olduğunu söylemişti, saraçoğluydu heralde

Hem o kadar çok troid sorunu olupta kilo veren varki sen niye veremeyesin
Önemli olan dopru yolda sabırla devam etmek

Oooo bizim kaçak fıstık gelmiş
Anacım sen misafir bitsin diye beklersen sonu gelmezki
Sanki bize hiçmi gelmiyor
Hadi dön bakayım artık
Hem biraz gaz ver, bak bu hafta 5.takımla yarıştayız

Oooo bizim kaçak fıstık gelmiş
Anacım sen misafir bitsin diye beklersen sonu gelmezki
Sanki bize hiçmi gelmiyor
Hadi dön bakayım artık
Hem biraz gaz ver, bak bu hafta 5.takımla yarıştayız

doğru abla bu misafir bitmiycek bencede :) haftaya girerim belki listeye
ben sevmiyorum bu takımlarla yarış olayını abla zaten size bol şans

doğru abla bu misafir bitmiycek bencede :) haftaya girerim belki listeye
ben sevmiyorum bu takımlarla yarış olayını abla zaten size bol şans
Kız sen yarışmıyonki biz yarışıyoz
Biraz destek versen olmazmı

Bende geçen hafta son sn.karar verip girdim listeye
Güzel bi eksiyle senide bekliyom
Hem bak bu hafta inş.dilek mezun olacak
Geçen hafta hilal oldu

Kız sen yarışmıyonki biz yarışıyoz
Biraz destek versen olmazmı

Bende geçen hafta son sn.karar verip girdim listeye
Güzel bi eksiyle senide bekliyom
Hem bak bu hafta inş.dilek mezun olacak
Geçen hafta hilal oldu

abla nasıl bi destek bol şans diliyorum işte

inş bi eksi olayım da zaten benim mezuniyetim yok 3 sene önce olmuştum mezun çünkü

tebrik ederim mezuniyetinizi kızlaarrrrrrr CurukElma Fitt_anne

kızlar beslenme ve kılo verebılmek ıcın kucuk notlar alıyordum defterıme derlemeden sıızınlede paylasmak ıstedım. bu hareket karın ıcını calıstırıyormus her daım yapılabılcek bır hareket
KARIN VAKUM
Bu yöntemde, başlangıç pozisyonu olarak ellerinizi bacaklarınızın üzerine koyarak “rahat pozisyona” geçin. Sonrasında, göğsünüzü de şişirerek olabildiğince derin nefes alın. Asıl olay nefesinizi verirken gerçekleşecek.

Nefesinizi yavaşça verirken, karnınızı içeri çekmeye başlayın. Öyle ki, göbek deliğinizi sırtınıza ya da omurganıza değdirmeye çalıştığınızı hayal edin. Karnınız olabildiğince içeri çekildikten sonra, bu pozisyonu koruyarak nefes alıp vermeye devam edebilirsiniz; hareket boyunca nefesinizi tutmanız gerekmez. Sonra başlangıç pozisyonuna dönün. Karnınızı bu şekilde içeride tutmaya (vakum efekti) 20 saniye ile başlayabilirsiniz. Ustalaştığınızda 60 saniyeye kadar çıkabilirsiniz.

faydası ne ?

bugün ki menüm

sabah 7:00 1 tam limonun suyu ile limonlu su +1 bardak su
sabah 9 da
1 poğaça + şekersiz çay (evde kahvaltı yapamıyorum buna bir çözüm bulmam lazım)

öğle 13:00
romen çorba (k cal 250)
karnıyarık (k cal 257)
cacık(k cal 99) işyeri menüsü

bu günki menüm bu akşam ne yesem acaba abartmadan

bu ev işleri neden hiç bitmezki helede bi gün önce dışarı çıktıysam ertesi gün çamaşırı süpürüp silmesi ayrı bi çoğalıyor sanki. şimdide ev halkına yemek koydum ocağa kurufasulye pilav şehriye çorbası var menüde, tabiki yemiycem ben

canım çözüm kolay akşamdan hazırlacan 1yumurta haşla Biraz peynir yeşillik bir dilim tam buğday ekmeği koy saklama kabına götür ne diyoruz zahmet olmadan rahmet olmaz karnıyarık olmamış zayıflama sürecinde kesinlikle yemiyoruz kızartma türlerini

işyerinde o vardı maaştan kesiliyor bir de parası itiraz da edemiyorsun

ben karnın içinde dik durmaya alıştım yıllar içinde bundan olsa gerek karnım sıkılır sarkma olmaz Nekadar zayıflasamda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…