- 21 Kasım 2013
- 23.131
- 73.553
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #180.941
buse helal olsun bence misafirlere rağmen çok artı değilsin sen koruma sistemini öğrenmişsin bebekbeybileeer nasılsınız :)
sabah tartıldım +300 üm şuan izin kiloma göre. tam dikkat edeyim eksiye geçeyim diyorum bir misafir çıkıyor. yarın da kahvaltıya arkadaşım gelecek ama çok dikkat edicem artık bi eksiye geçeyim ya bıktım bu 61 belasından
amin.En ufak bişeyi bile dert edip krndimize dertleniyoruz
Allah şükreden kullarından eylesin
uyku düzeni olmayınca normal canım ya.O zaman normal canım regl bitsin öyle tartil moral bozma
sorma spor yapmadığım zaman acayip bir usengeclik oluyor üzerimde
bilgi bankası :)yiden16
Hipotiroid hastaları için Beslenme önerileri
1 - Genel olarak sağlıklı bir beslenme uygulanmalı. Karbonhidrat, protein, yağ, vitamin-mineraller, posa ve su yönünden zengin olan tüm yiyecekler, diyetisyen tarafından, kişinin bünyesine özel hazırlanan miktarlarında olmalı.
2 - Tam tahıl ürünleri ve kuru baklagil tüketimi ihmal edilmemeli. Kuru baklagiller özellikle iyi birer bitkisel protein kaynağıdır ve haftada en az 1-2 kez tüketilmeli.
3 - Düzenli olarak taze ya da kuru kayısı, gün kurusu kayısı, hurma, yumurta sarısı, pekmez, maydanoz, maydanoz suyu, patates, kuru ya da taze mürdüm eriği, tam tahıl, balık, tavuk, süt ürünleri ve peynir tüketilmeli
4 - Sarımsak, su teresi gibi besinler fazla tüketilmemeli.
5 - Tiroit hormonlarının çalışmasını azaltan yiyecekler (guatrojenik besinler), aşırı alınmamalı. Brokoli, turp, Brüksel lahanası, lahana, karnabahar, hardal otu, kırmızı turp, ıspanak, pazı ve şalgam, guatrojenik besinlerdir. Eğer hipotiroidi semptomları arttıysa ya da ileri düzeyde ise bu yiyecekler tamamen diyeten çıkarılmalı.
6 - Mantar ve bira mayası aşırı tüketilmemelidir.
7 - Diyette, ihtiyaca uygun, yeterli düzeylerde iyot (iyotlu tuz, deniz ürünleri ve sarımsak) alınmalı
8 - Selenyum seviyesini dengede tutmak için mercimek, ayçekirdeği ve susam tüketilmeli.
9 - Çinko bakımından zengin badem, tofu, istiridye, yengeç, tavuk ve hindi gibi gıdalar yeme alışkanlıkları arasında olmalı.
10 - E, A ve C vitamini yeterli miktarlarda alınmalı.
11 - B2 (Riboflavin), B3 (Niasin), B6 (Piridoksin) yeterli ve dengeli miktarlarda alınmalıdır. B vitamin kompleksi hücre yenilenmesi ve hücresel enerji üretimi, sindirim sistemi, immün (bağışıklık) fonksiyonlar ve tiroit fonksiyonları için gereklidir.
12 - Rafine edilmiş besinlerden (beyaz un, şeker) uzak durulmalı.
13 - Florür (diş macunları ve musluk suyunda mevcuttur) ve klordan (musluk suyunda mevcuttur) sakının. Klor ve florür, tiroit bezlerindeki iyot reseptörlerini bloke eder ve hormon seviyelerini düşürür.
14 - Tiroit ilaçları diğer ilaç ve besinlerle etkileşime girebileceği için mutlaka aç karnına ya da doktorunuzun önereceği şekilde kullanılmalı
15 - Bol su içilmeli. Musluk suları kullanılmamalı. Tüketilen suyun kalitesine ve içeriğine dikkat edilmeli.
16 - Düzenli egzersiz yapılmalı. Egzersiz, tiroit bezinin salgısını ve salgılanan tiroit hormonuna karşı doku duyarlılığının artmasını sağlar. Metabolizma yavaş çalışıyorken egzersizle ve kas kütlesinin artırımıyla metabolizma hızı artırılabilir.
oo hoşgeldiniz hanfendi. Sahalara bekliyoruz çabuk gel.beybileeer nasılsınız :)
sabah tartıldım +300 üm şuan izin kiloma göre. tam dikkat edeyim eksiye geçeyim diyorum bir misafir çıkıyor. yarın da kahvaltıya arkadaşım gelecek ama çok dikkat edicem artık bi eksiye geçeyim ya bıktım bu 61 belasından
oturarak mi oluyor bu pozisyon.kızlar beslenme ve kılo verebılmek ıcın kucuk notlar alıyordum defterıme derlemeden sıızınlede paylasmak ıstedım. bu hareket karın ıcını calıstırıyormus her daım yapılabılcek bır hareket
KARIN VAKUM
Bu yöntemde, başlangıç pozisyonu olarak ellerinizi bacaklarınızın üzerine koyarak “rahat pozisyona” geçin. Sonrasında, göğsünüzü de şişirerek olabildiğince derin nefes alın. Asıl olay nefesinizi verirken gerçekleşecek.
Nefesinizi yavaşça verirken, karnınızı içeri çekmeye başlayın. Öyle ki, göbek deliğinizi sırtınıza ya da omurganıza değdirmeye çalıştığınızı hayal edin. Karnınız olabildiğince içeri çekildikten sonra, bu pozisyonu koruyarak nefes alıp vermeye devam edebilirsiniz; hareket boyunca nefesinizi tutmanız gerekmez. Sonra başlangıç pozisyonuna dönün. Karnınızı bu şekilde içeride tutmaya (vakum efekti) 20 saniye ile başlayabilirsiniz. Ustalaştığınızda 60 saniyeye kadar çıkabilirsiniz.
poğaça olmamış evden götür tatlım birseyler. Karnıyarık ta yağda kızarıyor diyete uygun değil.bugün ki menüm
sabah 7:00 1 tam limonun suyu ile limonlu su +1 bardak su
sabah 9 da
1 poğaça + şekersiz çay (evde kahvaltı yapamıyorum buna bir çözüm bulmam lazım)
öğle 13:00
romen çorba (k cal 250)
karnıyarık (k cal 257)
cacık(k cal 99) işyeri menüsü
bu günki menüm bu akşam ne yesem acaba abartmadan
iyi akşamlar canım.neyse kızlar size iyi akşamlar ben eve gidiyorum inşallah evde foruma girebilirim
biter mi kız iş bitmiş se artık yaşamıyoruz demektirbu ev işleri neden hiç bitmezki helede bi gün önce dışarı çıktıysam ertesi gün çamaşırı süpürüp silmesi ayrı bi çoğalıyor sanki. şimdide ev halkına yemek koydum ocağa kurufasulye pilav şehriye çorbası var menüde, tabiki yemiycem ben
7 dilim ekmekli diyet mi tam bana göreymişEvet destek ççoooook önemli
evde lor olmadığı zaman ben peyniri ufalayıp suya koyup bekletiyorum tuzu bayağı gidiyor
bana hiç böyle söylemedi diyetisyen acaba emzirdiğim için mi sadece 1750 kalorilik günde 7 dilim ekmekli diyet verdi ben de ekmekleri çıkardım çocuk zaten 20 aylık çok şükür yemeğe de başladı artık kaybettiğim zamana yazık dimi ama
Ne güzel dile getirdn canm çok doğru dediklerinponiciğim içindeki Poni sana demek istediği yeter beni istemediğim bu bedene hapsettim ben daha enerjik daha mutlu olduğum fiziği hakediyorum sen neler başardın dön geçmişine bir bak bi 10,15kilo vermekmi yapmıycan şey güldürme beni biliyoruz ikimizde sende bunu yapacak güç var hadi artık zamanı geldi istediğim bedene kavuştur beni bunu yapacağımızı biliyorum demiştir.. iyi kulak ver içindeki sese ponim onun Nekadar güçlü olduğunu biliyorsun takıma kulaklarını ona
Hoşgeldin canısı don artık aaa misafir bitermiş hiç kız özletiyorsunuz böyle bir biriniz kayboluyor bi birinizbeybileeer nasılsınız :)
sabah tartıldım +300 üm şuan izin kiloma göre. tam dikkat edeyim eksiye geçeyim diyorum bir misafir çıkıyor. yarın da kahvaltıya arkadaşım gelecek ama çok dikkat edicem artık bi eksiye geçeyim ya bıktım bu 61 belasından
Karın kasları oluşsa bile göbek var gibi duruyor ya onu engelliyor düz bir karın oluyor hemde iç organlar içinde faydalıfaydası ne ?
Olmamış canım bugün menunbugün ki menüm
sabah 7:00 1 tam limonun suyu ile limonlu su +1 bardak su
sabah 9 da
1 poğaça + şekersiz çay (evde kahvaltı yapamıyorum buna bir çözüm bulmam lazım)
öğle 13:00
romen çorba (k cal 250)
karnıyarık (k cal 257)
cacık(k cal 99) işyeri menüsü
bu günki menüm bu akşam ne yesem acaba abartmadan
Bitmiyor canım valla öncelik spora veriyorum ben öylede bitmiyor işler böylede bir sekilde yolunu buludrmaya çalışıyorum benim corbam vardı dünden beri sarma vardı fırına Karnıbahar koydumbu ev işleri neden hiç bitmezki helede bi gün önce dışarı çıktıysam ertesi gün çamaşırı süpürüp silmesi ayrı bi çoğalıyor sanki. şimdide ev halkına yemek koydum ocağa kurufasulye pilav şehriye çorbası var menüde, tabiki yemiycem ben
Aynen. Canım bende yürürken sıka sıka yururdum bi ara karnımiben karnın içinde dik durmaya alıştım yıllar içinde bundan olsa gerek karnım sıkılır sarkma olmaz Nekadar zayıflasamda
var canım ayakta da yapabilirsinamin.
uyku düzeni olmayınca normal canım ya.
bilgi bankası :)
oo hoşgeldiniz hanfendi. Sahalara bekliyoruz çabuk gel.
oturarak mi oluyor bu pozisyon.
poğaça olmamış evden götür tatlım birseyler. Karnıyarık ta yağda kızarıyor diyete uygun değil.
iyi akşamlar canım.
biter mi kız iş bitmiş se artık yaşamıyoruz demektir
5 görümce 1 elti 1 kayınvalide aman rabbim bol bol sabır versin canım sanaSert ama doğruydun gücendim ama haklı olduğunu da biliyordum o yüzden söylediklerini çok düşündüm ama inan elimden geleni yapıyorum yaşam şartlarım gerçekten çok zorluyor bazen ben bile kendi kendime kafayı mı yedim acaba bir insan bu kadar hayatının kontrolünü birilerine bırakır mı diye düşünmüyor değilim beş görümcem var beşi de ilk okul mezunu (küçümsemek için değil kıyaslama yapıyorum) ama evleri ayrı her fırsatta bizde yer içerler buna eltim de dahil zaten ondan iki cihanda da razı değilim ben üniversite mezunuyum iki evim var beni de beğenmezler haa ve kaynanam gibi kıskanç haset iki yüzlü memnuniyetsiz etrafındaki herkesi kendine köle yapmaya çalışan para delisi bir aç gözlüye sırf eşimle aramız bozulmasın diye katlanıyorum aileme mesafeli oldukları halde bazen bende mi hata diyorum ne yanlış yapıyorum acaba diyorum inanın her gün muhasebe yapıyorum ve yüzde yüz ben haklı çıkıyorum insan bir kere de olsa suçlu olur ama ben hep haklıyım buna rağmen nefes alırsam o evde şükrediyorum iki evladım babasız kalmasın diye sabrediyorum bu kilolar da bu yüzden kaynanam yemek yerken bile iki gözünü diker beni izler yediklerimi sayar ben de ona inat ede ede bu kiloları aldım şimdi diyet yapıyorum ya bu sefer ona karşı çıkıyor. delirdim herhalde ben yaaa insan yoksa bu kadar kin dolu bir insanla yaşayabilir mi? o bana kinlendikçe kızdıkça Allah bana daha çok yardım ediyor o da tabiki daha da çirkefleşiyor.Keşke tek problemim kilo olsa ... Kaynanamın nazarı değer çok şahit oldum bana kaç kere nazar değdirmek için bile bile baktığını da gördüm Ama Allahın takdiri gözleri bulanık görmeye başladı. Çocuklara bakıcı tutmak istedim eşimi elinde tutmak için ben bakıcam diye tutturdu şimdide her akşam mızmızlanıp duruyor kapıdan girer girmez bu ikisi beni mahveti bilmem ne diye başlar halbuki ikisi de kuzu gibi maaşallah denemek için bazen evde oturuyorum gıkları çıkmıyor çizgi film izleyip oyun oynuyorlar yalan söylüyor bana çatacak ya ben de inat ettim konuşmuyorum anlıycanız her akşam cehenneme gidiyorum İnşallah bir gün çocuklarım da ben de selamete çıkarız o evde kalmamak için çalışıyorum çocuklarıma o kadar düşkünüm ki bir ara istifa etmeyi bile düşündüm ama bu iş benim için bir cankurtaran dünyayla olan tek bağlantım.
evet ablaListeye girmende bi sorun yok cnm
Bu hafta 3.cuman oluyor
Bana perşembe akşamı
Başlama tarihi
Takıma başlangıç kilonu ve hedefini yazarmısın
tabiki tatlım
Isteyen nr sını özelden atsın
Erken kalkan yol alır demişler güzellik
Hem vücudun en fazla enerji harcadığı zamanları biz yatarak geçiriyoz
Menüler güzellik de sen bu lahanaya niye taktınkimarul maydonoz dereotu ye bari
Hatta saraçoğlu iştah için dereotu öneriyodu
Bide önceki gün menünde normal ekmek yazmışın. Sordum ama görmedin heralde
Beyaz ekmekmiydi
bunu hemen denuycem abla harikasınBir ay içinde dört kilo vermek isteyenler el kaldırsın! “Diyete Başlıyorum” ekibi olarak metabolizmanızı hızlandıracak yani vücudunuzun yağ ve enerji yakmasını artıracak bir çay tarifimiz var!
Metabolizmayı hızlandıran çay içerisinde elma, bağırsaklarınızı düzenli çalışmasını sağlayacaktır. Tarçın, kan şekerini düzenleyip açlık ve tatlı krizlerine girmenizi önler. Karabiber ve karanfil, vücudu uyarıcı ve enerji verici özelliğe sahiptir. Limon bildiğiniz gibi yağ yakımı için faydalıdır. Bu muhteşem metabolizmayı hızlandıran çay, New York Üniversitesi’nde uzmanlık eğitimleri alan temiz beslenme koçu Arzu Karabulut tarafından üretilmiştir.
Malzemeler,
Hazırlanışı,
- 1 elma
- 1 limon
- 1 tane çubuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 5-6 tane karanfil
- 1 çay kaşığı toz zencefil veya 1 dilim taze zencefil
- 1,5 litre kaynamış su
Çayımızı geceden hazırlıyoruz, sabah işe giderken rahatça götürebilmek için veya uyanır uyanmaz içmeniz gerektiği için bu şekilde çok pratik oluyor hem de çay iyi demleniyor.
Elma ve limonu iyice yıkayıp dörde bölüyoruz. Büyük bir tencereye tüm malzemeleri alıyoruz üzerine kaynamış sıcak suyu ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp sabaha kadar bekletiyoruz. Sabah, limonları iyice sıkıyoruz ki içindeki su çıksın. Çayı süzüp cam bir şişeye alıyoruz.
KESİNLİKLE ÇAYI KAYNATMAK YOK. MALZEMELERİN ÜZERİNE KAYNAR SUYU EKLEYİP SABAHA KADAR KENDİ KENDİNE DEMLENMEYE BIRAKIYORUZ. GÜNDE 3 ÖĞÜN SOĞUMUŞ ÇAYI İÇİYORUZ. SAKIN İÇİNE ŞEKER, BAL, PEKMEZ EKLEMEYİN. TARİFTE NE YAZIYORSA HARFİYEN UYGULAYIN.
Önemli bilgiler,
Metabolizmayı hızlandıran çayı her üç öğünden bir saat önce bir bardak olmak üzere günde toplam üç bardak içiyoruz. Çayı her gün içmeye devam edin. İlk iki haftadan sonra çok ciddi bir fark göreceksiniz. 3 ayda 12 kilo verebilirsiniz.
supersin canim
Basarabilecrnmi bende kesin içiyorum dur 20 bardakÇok radikal bir karar aldım bugün yarından itibaren siyah çayı bırakıyorum. Yeşil çaya geçiyorum. Yaşadığım kabızlık probleminin nedenlerinden biri de bu sanırım. Günde yirmi bardak dedikten sonra lafı olmuyor çünkü.
Ablaaaaa bu hafta cok hızlısn maşallahKızlar menüye 2.spor olarak 30 dk yazmıştım
50 dk yaptım toplam 95 dk oldu
Yarın bu kadar fazla yapmayı düşünmüyorum
Keşke bana iyi gelsede yapsam ama gelmiyor
Ins olursun canim sadece istedün haberlerde bir kız gördüm sizde duymuşsunuzdur. 2 senede 145 kilodan 70 kiloya inmiş maaşallah kız süperdi yaaaa bende iki geceden beri rüyalarımda kendimi eskisi gibi zayıf görüyorum inşaallah gerçek olur.
bencefe senin sistem error veriyo kizBende rüyamda gece elma yemisim leptin im bozulmuş üzülüyorum çok fena nolucak şimdi falan diye gördüm. O değilde sistem error vericek diye korkuyorum
selam gençler tartıya son gün hadi bakalım gösterin gücünüzü yapabildiklerinizi
misal bugün ben geçtim aynanın karşısına dileğim dedim varmısın iki gün saf protein yapmaya biliyorum sende bunu yapacak güç var biliyorum sen kafaya koydun ya kalan 1kiloyu vereceksin, ben sana içimdeki dileğe inanıyorum 13kiloyu verdiysen 1kiloyu vermek için şu iki gün sıkıp dişini yapacağın proyla spor la onuda vereceğine yüzde bi milyon inanıyorum hadi başlıyoruz gücünü göstermeye dedim aynada ve büyük bir motive ile güne başladım:)
Kızlar tavsiye ederim geçin aynan karşısına konuşun içinizdeki sizle inanın onda size yardımcı olacak büyük bir güç var
ahanda zuhal ablanin halifesi yetişti kiz sende ayni mefkusumun Enerjisi var inan buna cekiyosunponiciğim içindeki Poni sana demek istediği yeter beni istemediğim bu bedene hapsettim ben daha enerjik daha mutlu olduğum fiziği hakediyorum sen neler başardın dön geçmişine bir bak bi 10,15kilo vermekmi yapmıycan şey güldürme beni biliyoruz ikimizde sende bunu yapacak güç var hadi artık zamanı geldi istediğim bedene kavuştur beni bunu yapacağımızı biliyorum demiştir.. iyi kulak ver içindeki sese ponim onun Nekadar güçlü olduğunu biliyorsun takıma kulaklarını ona
Canim benim ya gerçekten zor basedilmesi anlattiklatinin ama gerçekten sabirli bir insansın belli dua et isini falanda aman birakma asla mecbur olma kimseye eğer şikayet ediyor sa hanim dersin bakici tutalim sıkıntı yapma diye ama üzüldüm yapabiliyosan ezdirme kenfini ama bazen yaşamakla söylemek konuşmak aynu olmuyo bilirimSert ama doğruydun gücendim ama haklı olduğunu da biliyordum o yüzden söylediklerini çok düşündüm ama inan elimden geleni yapıyorum yaşam şartlarım gerçekten çok zorluyor bazen ben bile kendi kendime kafayı mı yedim acaba bir insan bu kadar hayatının kontrolünü birilerine bırakır mı diye düşünmüyor değilim beş görümcem var beşi de ilk okul mezunu (küçümsemek için değil kıyaslama yapıyorum) ama evleri ayrı her fırsatta bizde yer içerler buna eltim de dahil zaten ondan iki cihanda da razı değilim ben üniversite mezunuyum iki evim var beni de beğenmezler haa ve kaynanam gibi kıskanç haset iki yüzlü memnuniyetsiz etrafındaki herkesi kendine köle yapmaya çalışan para delisi bir aç gözlüye sırf eşimle aramız bozulmasın diye katlanıyorum aileme mesafeli oldukları halde bazen bende mi hata diyorum ne yanlış yapıyorum acaba diyorum inanın her gün muhasebe yapıyorum ve yüzde yüz ben haklı çıkıyorum insan bir kere de olsa suçlu olur ama ben hep haklıyım buna rağmen nefes alırsam o evde şükrediyorum iki evladım babasız kalmasın diye sabrediyorum bu kilolar da bu yüzden kaynanam yemek yerken bile iki gözünü diker beni izler yediklerimi sayar ben de ona inat ede ede bu kiloları aldım şimdi diyet yapıyorum ya bu sefer ona karşı çıkıyor. delirdim herhalde ben yaaa insan yoksa bu kadar kin dolu bir insanla yaşayabilir mi? o bana kinlendikçe kızdıkça Allah bana daha çok yardım ediyor o da tabiki daha da çirkefleşiyor.Keşke tek problemim kilo olsa ... Kaynanamın nazarı değer çok şahit oldum bana kaç kere nazar değdirmek için bile bile baktığını da gördüm Ama Allahın takdiri gözleri bulanık görmeye başladı. Çocuklara bakıcı tutmak istedim eşimi elinde tutmak için ben bakıcam diye tutturdu şimdide her akşam mızmızlanıp duruyor kapıdan girer girmez bu ikisi beni mahveti bilmem ne diye başlar halbuki ikisi de kuzu gibi maaşallah denemek için bazen evde oturuyorum gıkları çıkmıyor çizgi film izleyip oyun oynuyorlar yalan söylüyor bana çatacak ya ben de inat ettim konuşmuyorum anlıycanız her akşam cehenneme gidiyorum İnşallah bir gün çocuklarım da ben de selamete çıkarız o evde kalmamak için çalışıyorum çocuklarıma o kadar düşkünüm ki bir ara istifa etmeyi bile düşündüm ama bu iş benim için bir cankurtaran dünyayla olan tek bağlantım.
işte ayakli ansiklopedimizyiden16
Hipotiroid hastaları için Beslenme önerileri
1 - Genel olarak sağlıklı bir beslenme uygulanmalı. Karbonhidrat, protein, yağ, vitamin-mineraller, posa ve su yönünden zengin olan tüm yiyecekler, diyetisyen tarafından, kişinin bünyesine özel hazırlanan miktarlarında olmalı.
2 - Tam tahıl ürünleri ve kuru baklagil tüketimi ihmal edilmemeli. Kuru baklagiller özellikle iyi birer bitkisel protein kaynağıdır ve haftada en az 1-2 kez tüketilmeli.
3 - Düzenli olarak taze ya da kuru kayısı, gün kurusu kayısı, hurma, yumurta sarısı, pekmez, maydanoz, maydanoz suyu, patates, kuru ya da taze mürdüm eriği, tam tahıl, balık, tavuk, süt ürünleri ve peynir tüketilmeli
4 - Sarımsak, su teresi gibi besinler fazla tüketilmemeli.
5 - Tiroit hormonlarının çalışmasını azaltan yiyecekler (guatrojenik besinler), aşırı alınmamalı. Brokoli, turp, Brüksel lahanası, lahana, karnabahar, hardal otu, kırmızı turp, ıspanak, pazı ve şalgam, guatrojenik besinlerdir. Eğer hipotiroidi semptomları arttıysa ya da ileri düzeyde ise bu yiyecekler tamamen diyeten çıkarılmalı.
6 - Mantar ve bira mayası aşırı tüketilmemelidir.
7 - Diyette, ihtiyaca uygun, yeterli düzeylerde iyot (iyotlu tuz, deniz ürünleri ve sarımsak) alınmalı
8 - Selenyum seviyesini dengede tutmak için mercimek, ayçekirdeği ve susam tüketilmeli.
9 - Çinko bakımından zengin badem, tofu, istiridye, yengeç, tavuk ve hindi gibi gıdalar yeme alışkanlıkları arasında olmalı.
10 - E, A ve C vitamini yeterli miktarlarda alınmalı.
11 - B2 (Riboflavin), B3 (Niasin), B6 (Piridoksin) yeterli ve dengeli miktarlarda alınmalıdır. B vitamin kompleksi hücre yenilenmesi ve hücresel enerji üretimi, sindirim sistemi, immün (bağışıklık) fonksiyonlar ve tiroit fonksiyonları için gereklidir.
12 - Rafine edilmiş besinlerden (beyaz un, şeker) uzak durulmalı.
13 - Florür (diş macunları ve musluk suyunda mevcuttur) ve klordan (musluk suyunda mevcuttur) sakının. Klor ve florür, tiroit bezlerindeki iyot reseptörlerini bloke eder ve hormon seviyelerini düşürür.
14 - Tiroit ilaçları diğer ilaç ve besinlerle etkileşime girebileceği için mutlaka aç karnına ya da doktorunuzun önereceği şekilde kullanılmalı
15 - Bol su içilmeli. Musluk suları kullanılmamalı. Tüketilen suyun kalitesine ve içeriğine dikkat edilmeli.
16 - Düzenli egzersiz yapılmalı. Egzersiz, tiroit bezinin salgısını ve salgılanan tiroit hormonuna karşı doku duyarlılığının artmasını sağlar. Metabolizma yavaş çalışıyorken egzersizle ve kas kütlesinin artırımıyla metabolizma hızı artırılabilir.
daha oncede dedigim gibi sende farkli bi enerji var nettin kadina de bakiyim saka bi tarafa oylelerini yola getirmek zirdur ana sevindim duzelmene ben kv ile yaz tatilinda bile yasiyamiyrm kesin sıkıntı çıkıyoyiden16 canım bu kadar sıkıntı yaşadığın nefret ettiğin bir insanla aynı evde neden oturuyorsun. her anne gibi evlatlarına düşkün bi annesin belli bu stresli negatif ortamda o çocukların psikolojisinide düşünmem lazım sinirleri enerjisi tükenmiş bir anne onlara ne verebilirki.. bu arada uzaktan konuşması kolay deme kv oturuyorum bende ilk sene alışma süresi diyelim sıkıntı yaşadım kocamı çok sevmeme rağmen çektim gittim boşanmaktı kesinlikle niyetim. lakin eşim çok yalvardı yakardı vazgeçtim ondan sonramı yoksa çocuklar oluncamı sebebi nedir bilmem kv değişti ağzından bi dilek diyince bi dilek daha çıkıyor fırsatını bulunca ortamlarda öve öve bitiremiyor böyle bir kadınında başımın üstünde yerin var 80yaşında kızıma merhametim nasılsa onada öyle amma sev beni seveyim seni eski kv değişmeseydi çokda sevsem kocamı on tanede bebem olsa harcatmazdım kendimi
Güzel olmuş. Tatlım afiyet olsunMenüm
Saat 7:30
1 kaşık Çörekotuyağı
1 bardak sirkeli su
Saat 10:30
1 yumurta
2 kaşık tulum peyniri
1 kk peynir
3 zeytin
2 ceviz
Saat 14
1 bardak süt
Saat 17:30
6 kaşık taze fasulye
Salata
Yoğurt
Su 2.5 litre
Spor 2 mil +1 mil leslie
güzel olmuş canm afiyet olsun sabah bir meyvede olabilirmişMenüm
09.00
1 avuç fındık antep fıstığı (yanıma aldm okula giderken,saysaydım keşke onar tane vardır)
1 portakal
1 yeşil elma
14.30
1 kk epeynir
1 d ekmek
4 zeytin
18.00
Yoğurtlu ıspanak
1 d ekmek
Su 2
Spor henüz yok leslie yapmayo düşünüyorum ama
Canim sabah pogaca olmamis hem seni tok tutmaz,aksamida yiyip sonra yazsaydin keske.bugün ki menüm
sabah 7:00 1 tam limonun suyu ile limonlu su +1 bardak su
sabah 9 da
1 poğaça + şekersiz çay (evde kahvaltı yapamıyorum buna bir çözüm bulmam lazım)
öğle 13:00
romen çorba (k cal 250)
karnıyarık (k cal 257)
cacık(k cal 99) işyeri menüsü
bu günki menüm bu akşam ne yesem acaba abartmadan
Gayet guzel canim afiyet olsun.Menüm gelsin kızlar
(09:00)
sıcak suda bekletilmis 4 kuru kayısı
(09:30)
2 ince dilim ananas
100 Gr kadar peynir (suda bekletilmis)
yeşil salata(dere otu, maydanoz,roka, limon)
(12:05)
1 kupa limonlu yeşil çay
(13:40)
100-150 Gr tavuk eti(tost makinasında yaptım)
1 ince dilim ananas
yeşil salata (1 taze soğan,½ limon kendisi ve suyu, roka, maydanoz, dereotu)
(14:30)
1 kupa limonlu yeşil çay
(15:40)
1 maden suyu
(17:10)
100-150 gram tavuk eti(tost makinasında pişirdim)
yeşil salata(roka, dereotu, maydanoz,yarım limonun suyu)
1 ince dilim ananas
SPOR : p 90x - esneme(50 dk)
Su:1,5 lt su
Menu spor gayet guzel canim afiyet olsun.Menüm
Saat 7:30
1 kaşık Çörekotuyağı
1 bardak sirkeli su
Saat 10:30
1 yumurta
2 kaşık tulum peyniri
1 kk peynir
3 zeytin
2 ceviz
Saat 14
1 bardak süt
Saat 17:30
6 kaşık taze fasulye
Salata
Yoğurt
Su 2.5 litre
Spor 2 mil +1 mil leslie
Sporda yaparsan tam olur canim afiyet olsun menun guzel.Menüm
09.00
1 avuç fındık antep fıstığı (yanıma aldm okula giderken,saysaydım keşke onar tane vardır)
1 portakal
1 yeşil elma
14.30
1 kk epeynir
1 d ekmek
4 zeytin
18.00
Yoğurtlu ıspanak
1 d ekmek
Su 2
Spor henüz yok leslie yapmayo düşünüyorum ama
Menun guzel canim afiyet olsun.İyi akşamlarrr dün akşamdan beri pek bakamadım misafirim vardı 2 gündür.
Menüm
Sabah 09.30
1 kk peynir
2 ceviz
2 zeytin
5 badem
5 fındık
1 haşlanmış yumurta
Öğle 12.30
2 ceviz
1 portakal
1 mandalina
Akşam 17.30
3 yk mantar sote
3 yk yoğurt
Roka,maydonoz..
Spor: Leslie 3 mil
Su 2 lt.
Afiyet olsunnn Can'ım menü iyi bu p90x Nasıl faydalı mıMenüm gelsin kızlar
(09:00)
sıcak suda bekletilmis 4 kuru kayısı
(09:30)
2 ince dilim ananas
100 Gr kadar peynir (suda bekletilmis)
yeşil salata(dere otu, maydanoz,roka, limon)
(12:05)
1 kupa limonlu yeşil çay
(13:40)
100-150 Gr tavuk eti(tost makinasında yaptım)
1 ince dilim ananas
yeşil salata (1 taze soğan,½ limon kendisi ve suyu, roka, maydanoz, dereotu)
(14:30)
1 kupa limonlu yeşil çay
(15:40)
1 maden suyu
(17:10)
100-150 gram tavuk eti(tost makinasında pişirdim)
yeşil salata(roka, dereotu, maydanoz,yarım limonun suyu)
1 ince dilim ananas
SPOR : p 90x - esneme(50 dk)
Su:1,5 lt su
Sağol Can'ım sana da afiyet olsunMenun guzel canim afiyet olsun.
afiyetler olsun adaşımmm gayet güzel menü:)))))Menüm
Saat 7:30
1 kaşık Çörekotuyağı
1 bardak sirkeli su
Saat 10:30
1 yumurta
2 kaşık tulum peyniri
1 kk peynir
3 zeytin
2 ceviz
Saat 14
1 bardak süt
Saat 17:30
6 kaşık taze fasulye
Salata
Yoğurt
Su 2.5 litre
Spor 2 mil +1 mil leslie
Kuruyemise ağırlık vermişsin canım afiyet olsunİyi akşamlarrr dün akşamdan beri pek bakamadım misafirim vardı 2 gündür.
Menüm
Sabah 09.30
1 kk peynir
2 ceviz
2 zeytin
5 badem
5 fındık
1 haşlanmış yumurta
Öğle 12.30
2 ceviz
1 portakal
1 mandalina
Akşam 17.30
3 yk mantar sote
3 yk yoğurt
Roka,maydonoz..
Spor: Leslie 3 mil
Su 2 lt.
Şuan kilo olarak bir faydası yok gibi görünüyor canım ama incelme ve kas bakımından daha önce çok faydasını gördüm olculerimi almıştım tekrar olcemedim daha çünkü en az iki set dönmeyi dusunuyorumAfiyet olsunnn Can'ım menü iyi bu p90x Nasıl faydalı mı
mercimek çorbası 1 kepçesi 1 dilim ekmek 1 kase 3 kepçe alsa en a 3 dilim ekmek bide desen zaten 5 tane çinekopu nasıl yedin canım çok küçük bir balıkta değil aslindaSelam kizlar bir saattir gecmisi okuyorum amma da kaynatmissiniz
Ben bugun de oruc tuttum ama sahur yapamadim,
Iftar:17.15 bir kase mercimek corbasi,bes tane cinekop(firinlanmis),salata ve elimin ici kadar pide.
Su yatana kadar 1.5 olur spor yapmadim henuz.muhtemelen sekiz gibi bir elma veya bir portakal yerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?