- 21 Kasım 2013
- 23.131
- 73.553
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #181.081
mefkuşum ben gece sık cıktığım zaman wc ertesi gün eksi çıkardım sende durum nasılGünaydınnnnnnn 1.olacak olan takımın kızları
Akşam dediğim gibi Bugün eminim herkes son vuruşunu yapaıcak yarında golünü atıp kupayı kaldıracaz
Bende gece uyuyamadım çokmu su çay içtim bilmiyom, sabaha kadar nerdeyse her yarım saatte wc ye kalktım
Eşim işe gitti. Bdnde geri yatabilirim sersem gibiyim
Fitt_anne 1 günde -400 az değilki cnm söylediğin sebeblerde etkili olabilir tabi
Önleminide alacan zaten sorun yok
@yiden16 tatlım liste gayet güzel görünüyor
Pırasa kabak t.fasülye olabilir
@herderdedeva çok geçmiş olsun cnm
Şimdi nasılsın
@askrhpozitif normaldede az yiyen biri olduğu için liste zorlamamsı lazım aslında cnm
Gerçi tam liste yede uymamışın
Önemli olan senin sağlığın cnm iyi hissetmiyosan normal diyetini yap
Geçmiş olsun
@sahgull bulgur yasaklı listesinde değildi cnm
Sen önceden azda olsa bazen pilav bitter falan yiyodun heralde, o yüzden sordum cnm.
Son 3 haftaki menülerin tam aklımda değil
O halde bizimlesin fıstık
@dagyolu sanada geçmiş olsun cnm bu gün daha iyimisin
Herkese umut dolu bi gün diliyorum
Önce seni tanıyabilirmiyiz cnmKizlar ben de bi gruba dahil olmak istiyorum. Okudum 2 hafta deneme suresi varmis. Katilabilir miyim?
zaten yeseydin şimdi bu kiloda olmazdın güzellikbende yapamam dedim ama şuan en son taşınırken tatlı yedim galiba 1ay oluyor y
pro için en iyi seçenek tavuk göğsüblam ben proya devam şimdi kıymalı yumurta akşamda tavuk göğsü haşlıyca
gel bekliyom bebişimBaya konuşulmus maşallah
Perşembe leri eşim evde ogleden sonra dersi var o yüzden gelemedim bugün.
Geçmişi okudum birazdan burdayım.
Ben gece uyuyamadımya cnm daldığımda 4 ü geçiyordumefkuşum ben gece sık cıktığım zaman wc ertesi gün eksi çıkardım sende durum nasıl
400gr fena bir rakam değil de detoks yapınca 1kilo veririm diye bekliyor insan
KOLAY Gelsin Canımannesi bazı özel sebeplerden dolayı yanında olamıyor. İst da bi ben varım yanında olabilecek bende çabalıyorum işte hiçte bilmem.
Olmamis Canım.güzelmiş bu arada hepinize iyi geceler akşam eve gelince bulgur pilavı yedim 1 kase dolusu
başka birşey yok
harika bir anlaşma olmuş her yönden karlisin. :)kızlar eşimle anlaşma yaptık 3 aşamalı yarından itibaren çok sıkı diyete girmem lazım 31 Aralıkta 97 kilo olmam lazım o da sigarayı bırakacak çok istiyordum sıkı bir iddia dahası var onu da yarın anlatırım inşallah Allah'a emanet olun iyi geceler.
üsuttün heralde ondan ağrıdı geçmiş olsun.Gün içinde gelemedim babasına bırakıp markete gitmiştim dönüşte kar topu getirdim eridi bitti anne karr anne karrr indim temiz yerlerden biri kova kar topladım1.5-2saat kesintisiz oynadı al sana etkinlik ama ben bu arada başımı usutuum galiba migren tuttu yeni kalktım ayaga menumu yazacağım tekrar yatacağım sörf sizin için kalktım
Afiyet olsun canım meyven biraz gec kalmış onun dışında harika.Sabah (9:30)
2dlm ekmek
2biber
1kk peynir
1/2yumurta
Öğle(13:00)
1kepce çorba
1kase salata
4kofte
Akşam(18:00)
1tabak karnabahar yoğurtlu
Salata
Ara(21:00)
1portakal
1dlm elma
5antep fıstığı
Su:3lt
Hayırlı yaşların olsun canım. Hasret bitti çok şükür yeni bir Dilek le hayata devam. :)bende 33 olucam ama en güzel yaşım olacak 13 yıl sonra hasret kaldığım bedene kiloya kavuştum çok güzel olacak her şey inşallah
Afiyet olsun mefkusum. Nasıl öğrenim o laktoz alerjisiniIyi akşamlar kızlar
Gündüz oğlan tlf etti akşam yemeye geliriz diye
Aslında yemek vardı ama onların yemiyeceği bişeydi
Önce ev işi yaptım sonra yemeye giriştim
Çay faslı falan
Onlar gitti bende buraya damladım
Menüleri okudum geneli güzeldi
Efferim benim iradeli yoldaşlarıma
Artık yarında son vuruşu yapıp cuma golümüzü atarız inşallah
Elif senin laktoz alerjinmi var acaba
Süt te şişkinlik yapabilir bazılarında kabızda yapıyor
@kkkmevsim5 tatlım ekmeğini sormamdaki sebep yılbaşı çıtırlarında devam edip etmediğin içindi
Ne yazıkki sende beyaz ekmekle elenenler arasına girdin
Hastalara şifa dertlilere deva dileyip menümü yazayım
Bugün hiç saate bakamadım hiç hatırlamıyom
Kalkınca
çörekotuyağı
Sirkeli su
Neskafe
Sabah
1 dil ananas
Mozerralla
Öğle 1 dil ananas
Akşam
1 dil ananas
Mozerralla 120 gr kadar sabahda aynı
Su 2 lt olmuştur
on günde 4-5 kilo sağlıklı bir kilo verimi olurmu bilemiyorum canım.günaydın hanımlar bana acil 10 günde 4-5 kilo verdirecek diyet lazım eşimin istediğinden fazlasını vermeliyim çünkü onun desteği bana iyi geliyor.
ahh çok geçmiş olsun şimdi nasılsın?Bayanlar günaydın,
Ben ayak bağlarımı kopardım günlerdir hastanelerdeyim. Bu yüzden de aktif olamadım.
ayça kaya diyetleri güzeldir dene bakalım.Dr.Ayça kayanın 1 haftada beş kilo verdiren bir diyeti var gayet sağlıklı görünüyor ona harfi harfine uymayı düşünüyorum.
1. Gün
2. Gün
- Kahvaltı (08:00): 1 dilim peynir ya da 1 adet haşlanmış yumurta, 2 dilim çavdar ekmeği, 3-4 yeşil zeytin, Maydanoz tabağı, Şekersiz çay
- Ara Öğün (10:00): 1 çay bardağı süt ( yağsız)
- Öğle ( 12:00): 1 kase sebze çorbası, 1 tabak sebze yemeği, 1 kase yağsız yoğurt
- Ara Öğün (15:00): 1 adet meyve
- Akşam (18:00): 100 gr ızgara tavuk ya da fırında balık, Bol yeşil salata
3. Gün
- Kahvaltı: 2 adet haşlanmış yumurta, 1 adet domates, 1 fincan şekersiz çay
- Ara Öğün: 5-6 adet badem
- Öğle: Haşlanmış brokoli ( yoğurt soslu), 3 adet ızgara köfte, 1 dilim kepek ekmeği
- Ara Öğün: 3-4 dilim karpuz ya da 1-2 adet meyve
- Akşam: 100 gr ızgara biftek, Göbek salata( zeytinyağlı ve limonlu),
4.Gün
- Kahvaltı: 4-5 tane mantar, 1 adet yumurta ile yapılmış mantarlı omlet
- Ara Öğün: 1 bardak süt, 2-3 ceviz
- Öğle: 4-5 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 kase yoğurt, Maydanoz tabağı
- Ara Öğün: 1 adet yeşil elma, Akşam, Izgara balık, Soğan saltası, Roka salatası, 1 dilim ekmek
5.Gün
- Kahvaltı (08:00): 1 dilim peynir ya da 1 adet haşlanmış yumurta, 2 dilim çavdar ekmeği, 3-4 yeşil zeytin, Maydanoz tabağı, Şekersiz çay
- Ara Öğün (10:00): 1 çay bardağı süt ( yağsız)
- Öğle ( 12:00): 1 kase sebze çorbası, 1 tabak sebze yemeği, 1 kase yağsız yoğurt
- Ara Öğün (15:00): 1 adet meyve
- Akşam (18:00): 100 gr ızgara tavuk ya da fırında balık, Bol yeşil salata
6. Gün
- Kahvaltı: 2 adet haşlanmış yumurta, 1 adet domates, 1 fincan şekersiz çay
- Ara Öğün: 5-6 adet badem
- Öğle: Haşlanmış brokoli ( yoğurt soslu), 3 adet ızgara köfte, 1 dilim kepek ekmeği
- Ara Öğün: 3-4 dilim karpuz ya da 1-2 adet meyve
- Akşam: 100 gr ızgara biftek, Göbek salata( zeytinyağlı ve limonlu),
7.Gün
- Kahvaltı: 4-5 tane mantar, 1 adet yumurta ile yapılmış mantarlı omlet
- Ara Öğün: 1 bardak süt, 2-3 ceviz
- Öğle: 4-5 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 kase yoğurt, Maydanoz tabağı
- Ara Öğün: 1 adet yeşil elma, Akşam, Izgara balık, Soğan saltası, Roka salatası, 1 dilim ekmek
- Kahvaltı: 2 yemek kaşığı müsli, 1 bardak süt, 1 yemek kaşığı kuru meyve
- Ara Öğün: 1 kase çorba
- Öğle: 100 gr ızgara tavuk, yeşil salata ile
- Ara Öğün: 1 adet meyve
- Akşam: 3 yemek kaşığı bulgur pilavı, 5-6 yemek kaşığı taze fasulye, 1 kase yağsız yoğurt
sizce nasıl şu brokoli ve lahana yerine ne koysam malum troit var
harikaymışiddianın iki aşaması daha var ikincisi tatile götürecek nereye istersem çocuklarla birlikte marta kadar 85e düşersem
üçüncüsü de mayıs ayında 75 i görürsem küçükken yaşadığım şehirlere götürüp gezdirecek
değmezmi yyaaa hayalim benim hep çocukluğumda yaşadığım yerleri tekrar görmek hatıralarımı tazelemek
Geçmiş olsun canım.Hayirli sabahlar hanimlar dün rahatsızdım gelemedim kusura bakmayın ins geçmişi okuyup menümü paylasacagim
Ne geceymis arkadaşGünaydın kızlar dün sanırım yeşil salatanın gözünü çıkardım yada dün erken kalkmak bana yaramadı bir ihtimalde ananas detoksu beni çarptı dün akşamdan sonra bel bolgemde hafif bir ağrı vardı gün boyu geçmek bilmeyen bir hafif baş agrisi vardi geçti geçecek derken ilaçta almamistim akşam saat 9 u zor ettim cadınin uyumasını bekledim uyur uyumaz bende yattım keşke ilaç alıp yatsaymiaim ama karnım açtı ve bazal metoyu yağ yakımı için kullanmak istedim 12 buçukta kizim uyandı sonra gece 3 20 de ben baş ağrısına uyandım karnım ve sırtım geçmiş ama başım fenaydi en son hamileligimin son haftasında tansiyonum yükseldiğinde böyle olmuştum hemen kalktım az bişey yedim ilaç aldım ve hemen dondurucudan buz aldım enseme koydum çok şükür yarım saat sonra azaldı tam uykuya daldım gibi derken 4 buçuk kız uyandı mama verdim uyudu bu seferde 6 buçukta kalktı,8 buçukta anca uyudu geri uyumayacaktim ama bugün annemler geliyor dün kü gibi olurum diye cesaret edemedim ve 10 dk oluyor kalkali merakla tartiyi bekliyorum
muhteşemEki Görüntüle 1928420
Dünden bugüne giden 1,1 kg cumaya gore -600 çok şükür Allahıma
Mefkurem Zuhal Abla com teşekkür ederim
eksi olsun inşallah
Afiyet olsun canım güzel menü. Hastası spor ihmal edilmemiş Tebrikler.Dünki menüm
Sabah 9.30
2 haşlanmış yumurta biraz peynir yeşillik 5 badem 3 ceviz 3 Antep fıstığı 3 kuru üzüm 1 kuru erik
Ara (planda yoktu çok aciktim)
1 kase süt içinde 1 tk yulaf ve chia
Akşam 16 17
Haşlanmış taze fasulye baharatlı yogurt
2 tavuk pirzola(rahatsızdım diye yedim) yeşil çay
3lt su sabah 30 dk koşu bandı
hpsgeldin. tanisak mi seni?Kizlar ben de bi gruba dahil olmak istiyorum. Okudum 2 hafta deneme suresi varmis. Katilabilir miyim?
geldimzaten yeseydin şimdi bu kiloda olmazdın güzellik
pro için en iyi seçenek tavuk göğsü
gel bekliyom bebişim
Ben gece uyuyamadımya cnm daldığımda 4 ü geçiyordu
Çokda acıkınca durmadan su içtim
sanki turşu yemiş gibide içim yanıyodu
Benim cumaya göre eksi beklediğim gibi değil yarın -2 yi yakalıyamıcam
Bugünde akşamı erken kapatıcam
Bakalım yarın ne olacak
Heralde dr da testi yapılıyodur cnmAfiyet olsun mefkusum. Nasıl öğrenim o laktoz alerjisini
Bence olmazhpsgeldin. tanisak mi seni?
geldim
Ben bugun pro yapıyorum sabah 1 kaşık mantar yedim sıkıntı olurmu ki pro günü için. Mantarı pro su yüksek diye biliyorum.
Isim neydi cnm1.60 boy 73 kiloyum. 3 cocuk annesiyim. Sekeri ve ekmegi asiri tukettigimden bu kilodayim. Yoksa cok hareketliyim.
bi arastirayim ben bu süt işini. Ay çok sevindim mantar bozmadı pro mu.Heralde dr da testi yapılıyodur cnm
Senin kronik kabızlığının sebebi buda olabilir
Bizim komşudada öyleydi.
Dr bi süre süt ve süt ürünlerini yeme demiş
Yada sadece laktozsuz olanlarını
Bence olmaz
Şeyda coşkunun pro gününde de sabah bikaç mantar vardı
Diğer öğünlerde de 100 gr kadar tavuk göğsü
sabah resmen sağa sola yalpaladim susuzluk tan di demekkiSu zayıflamaktan önce vücudumuzdaki organlar için çok faydalıdır. Çünkü vücudumuzdaki her organ suya bağlıdır. Vücudumuzun %75 i su olduğuna göre bu oran düştüğü zaman hem metabolizmamızın yavaşlamasına hem de vücudumuzda bulunan organların çalışmasında güçlük çekilmesine neden olur. Beynimizin %85’i, kaslarımızın %75’i, böbreklerimizin %82’si ve kaslarımızın %22’si su ile besleniyor. Temiz ve sağlıklı su tüketilmediği takdirde vücudumuzda bulunan organlar işlevlerini bir süre sonra yitirmeye başlar. Bu nedenle su tüketilmesi oldukça önemlidir. İdrar yoluyla ve soluk soluyla ortalama bir yetişkin 2,5 litre su kaybediyor. %5 su kaybettiğimizde vücutta direnç kaybı ve halsizlik meydana gelir. Peki, 1 günde kaç litre su içmeliyiz ki vücudumuz istediği su oranına ulaşsın.
Günde Ne Kadar Su Tüketmeliyiz?
Günlük aktivitelerimizi yerine getirirken su kaybı yaşarız. Metabolizmamızın işlevlerini yerine getirebilmesi için kaybettiğimiz suyu geri kazanmamız gerekir. Su ihtiyacımızı susama belirtileri ile gidermemeliyiz. Günde kaç litre su içmeliyiz soru burada devreye giriyor. Fakat günlük su miktarını net olarak belirlemek çok zordur. Genellikle 2,5 ile 3 litre arasında su tüketilmesi söylenir. Bu yaklaşım yanlış sonuçlara neden olur. Çünkü 50 kilodaki bir insanla 100 kiloda insan aynı su tüketim ihtiyacı duymaz. Bu nedenle herkes kendi kilosuna ve ihtiyacına göre su tüketmelidir. Su ihtiyacı sadece kilo olarak da belirlenmez. Yaşadığı iklim koşulları, yaşı, cinsiyeti hepsi birer etkendir. Fazla su tüketimi de vücut açısından zararlı olabildiği için gün içerisinde her canlının ihtiyacı kadar su tüketmesi gerekir.
Susuzluğun belirtileri nelerdir?
Bu örnekte vücudun ihtiyacı olan su miktarı sağlanmadığında,vücudumuzda gerçekleşen hafif ve orta seviyedeki değişiklikleri inceleyebilirsiniz.
vücudum susuz değilmiş süper :)Vücudumuz susuz kalırsa ileri seviye değişiklikler ise şu şekildedir.
Vücudun susuz kaldığını nasıl anlarız?
- Ciddi susuzluk ve ağız kuruluğu
- Daha hızlı gerçekleşen kalp atışı
- Bilinç kaybı
- Daha hızlı nefes alış verişi
- Bakışlardaki anlamsızlık
- Düşük tansiyon
- Hassas ve kuru cilt
- Güçlü baş dönmesi
- Çok koyu idrar
- Yoğun baskı ya da sıcaklara rağmen terlememe
Elinizin üst kısmında,cildinizi parmaklarınızla çekin.Cilt elastikiyetinden vücudunuzun susuz kalıp kalmadığını rahatlıkla test edebilirsiniz.Parmaklarınızla çektiğiniz cildiniz bıraktığınızda eski halini alıyorsa, bu durum vücudunuzun ihtiyacı olan suyu aldığını gösterir.Şayet cildiniz bıraktığınızda pürüzlü şekilde duruyorsa bu da susu kaldığınızı işaret eder.
Kiloya Göre Su İhtiyacı Nasıl Hesaplanır?
Vücut hacmi arttıkça suya olan ihtiyacımızda o derece artış gösterir. Örneğin 60 kiloluk bir insan günde 2 litre kadar, 100 kiloluk birisi ise 3,5 ile 4 litre arasında su tüketmesi gerekir. Suyun fazla tüketilmesi böbreklerimizi yormak dışında başka bir işe yaramıyor. Günde kaç litre su içilmeli hesaplama şekli kilonuz ile doğru orantılıdır. Çok kolay bir hesaplama yöntemini deneyebilirsiniz. Mevcut olan kilonuz ile 32 gramı çarparak günde kaç kitre su ihtiyacınız olduğunu bulabilirsiniz.
Zayıflamak İçin Su Tüketiminin Önemi
Diyet programlarında fark etmişsinizdir su tüketimine oldukça büyük önem veriliyor. Bunun en önemli nedeni vücuttaki yağları yakmada suyun önemi çok büyük olması… Kilonuza göre su miktarınızı hesapladığınızda çıkmış olan litreyi gün içerisinde tüketmeniz gerekir. Bu sayede vücut ihtiyacı olan suyu karşıladığından metabolizmanızı daha hızlı çalıştıracaktır. Peki, zayıflamak için günde kaç litre su içilmeli sorusunun yanıtı ne olabilir? Öncelikle şunu hatırlatalım. Fazla su tüketimi böbrekleriniz açısından zararlıdır. Bu nedenle zayıflamak için yapacağınız doğru su tüketimi kilonuz ve boyunuzun arasında her 5 kiloda 1 bardak arttırmak olacaktır. Bu şekilde hem boyunuz ile kilonuz arasındaki doğru orantıyı karşılamış olacaksınız hem de fazla su tüketimi yapmamış olacaksınız. Örnek verilmek gerekirse; 66 kiloda bulmuş olduğumuz 2,11 litre su tüketiminin yanında boyunuz 1,71, kilonuzda 66 ise tüketeceğiniz 2,11 litre suya 1 bardak daha ilave etmeniz gerekecek. Sağlığınız için su tüketiminizi ihmal etmeyin.
Inş.cnmIsmim Ayse. Tamam kurallara uyacagim insallah
Zaten biz diyet yapmıyoruz sağlıklı besleniyoruz cnmHenuz bir diyet programim yok. Olabildigince limonlu bol su iciyorum. Seker tuketmemek icin cayi azalttim. Ekmegi azalttim.
Bende cnmMefkurem tanistigima memnun oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?