Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

selam kızlar kış evde güzel bi iki eksikler vardı eşimede hediye bakıyım diye dışarı çıktım ama müthiş soğuk nefes aldırmıyor biraz önce geldim yemeğimi yedim suyum 1,5lt oldu bile bugun spor yok tartıyı yarın bendw çok merak ediyorum

mefkuşum ben gece sık cıktığım zaman wc ertesi gün eksi çıkardım sende durum nasıl

400gr fena bir rakam değil de detoks yapınca 1kilo veririm diye bekliyor insan

bende yapamam dedim ama şuan en son taşınırken tatlı yedim galiba 1ay oluyor y
zaten yeseydin şimdi bu kiloda olmazdın güzellik

blam ben proya devam şimdi kıymalı yumurta akşamda tavuk göğsü haşlıyca
pro için en iyi seçenek tavuk göğsü

Baya konuşulmus maşallah
Perşembe leri eşim evde ogleden sonra dersi var o yüzden gelemedim bugün.
Geçmişi okudum birazdan burdayım.
gel bekliyom bebişim

mefkuşum ben gece sık cıktığım zaman wc ertesi gün eksi çıkardım sende durum nasıl

400gr fena bir rakam değil de detoks yapınca 1kilo veririm diye bekliyor insan
Ben gece uyuyamadımya cnm daldığımda 4 ü geçiyordu
Çokda acıkınca durmadan su içtim
sanki turşu yemiş gibide içim yanıyodu

Benim cumaya göre eksi beklediğim gibi değil yarın -2 yi yakalıyamıcam
Bugünde akşamı erken kapatıcam
Bakalım yarın ne olacak

annesi bazı özel sebeplerden dolayı yanında olamıyor. İst da bi ben varım yanında olabilecek bende çabalıyorum işte hiçte bilmem.
KOLAY Gelsin Canım

güzelmiş bu arada hepinize iyi geceler akşam eve gelince bulgur pilavı yedim 1 kase dolusu
başka birşey yok
Olmamis Canım.

harika bir anlaşma olmuş her yönden karlisin. :)

üsuttün heralde ondan ağrıdı geçmiş olsun.

Sabah (9:30)
2dlm ekmek
2biber
1kk peynir
1/2yumurta

Öğle(13:00)
1kepce çorba
1kase salata
4kofte

Akşam(18:00)
1tabak karnabahar yoğurtlu
Salata

Ara(21:00)
1portakal
1dlm elma
5antep fıstığı

Su:3lt
Afiyet olsun canım meyven biraz gec kalmış onun dışında harika.

bende 33 olucam ama en güzel yaşım olacak 13 yıl sonra hasret kaldığım bedene kiloya kavuştum çok güzel olacak her şey inşallah
Hayırlı yaşların olsun canım. Hasret bitti çok şükür yeni bir Dilek le hayata devam. :)

Afiyet olsun mefkusum. Nasıl öğrenim o laktoz alerjisini
Ki.

günaydın hanımlar bana acil 10 günde 4-5 kilo verdirecek diyet lazım eşimin istediğinden fazlasını vermeliyim çünkü onun desteği bana iyi geliyor.
on günde 4-5 kilo sağlıklı bir kilo verimi olurmu bilemiyorum canım.

Bayanlar günaydın,
Ben ayak bağlarımı kopardım günlerdir hastanelerdeyim. Bu yüzden de aktif olamadım.
ahh çok geçmiş olsun şimdi nasılsın?

ayça kaya diyetleri güzeldir dene bakalım.

harikaymış

Hayirli sabahlar hanimlar dün rahatsızdım gelemedim kusura bakmayın ins geçmişi okuyup menümü paylasacagim
Geçmiş olsun canım.

Ne geceymis arkadaş geçmiş olsun kuzum

Eki Görüntüle 1928420

Dünden bugüne giden 1,1 kg cumaya gore -600 çok şükür Allahıma
Mefkurem Zuhal Abla com teşekkür ederim
muhteşem

Eki Görüntüle 1928433

Öğlen yemeğim
Kabak dolmasının dışını aldım
Çorbanında hepsini içemiycem
eksi olsun inşallah

Afiyet olsun canım güzel menü. Hastası spor ihmal edilmemiş Tebrikler.

Kizlar ben de bi gruba dahil olmak istiyorum. Okudum 2 hafta deneme suresi varmis. Katilabilir miyim?
hpsgeldin. tanisak mi seni?

geldim
Ben bugun pro yapıyorum sabah 1 kaşık mantar yedim sıkıntı olurmu ki pro günü için. Mantarı pro su yüksek diye biliyorum.

Afiyet olsun mefkusum. Nasıl öğrenim o laktoz alerjisini
Heralde dr da testi yapılıyodur cnm
Senin kronik kabızlığının sebebi buda olabilir

Bizim komşudada öyleydi.
Dr bi süre süt ve süt ürünlerini yeme demiş
Yada sadece laktozsuz olanlarını

hpsgeldin. tanisak mi seni?

geldim
Ben bugun pro yapıyorum sabah 1 kaşık mantar yedim sıkıntı olurmu ki pro günü için. Mantarı pro su yüksek diye biliyorum.
Bence olmaz
Şeyda coşkunun pro gününde de sabah bikaç mantar vardı

Diğer öğünlerde de 100 gr kadar tavuk göğsü

Su zayıflamaktan önce vücudumuzdaki organlar için çok faydalıdır. Çünkü vücudumuzdaki her organ suya bağlıdır. Vücudumuzun %75 i su olduğuna göre bu oran düştüğü zaman hem metabolizmamızın yavaşlamasına hem de vücudumuzda bulunan organların çalışmasında güçlük çekilmesine neden olur. Beynimizin %85’i, kaslarımızın %75’i, böbreklerimizin %82’si ve kaslarımızın %22’si su ile besleniyor. Temiz ve sağlıklı su tüketilmediği takdirde vücudumuzda bulunan organlar işlevlerini bir süre sonra yitirmeye başlar. Bu nedenle su tüketilmesi oldukça önemlidir. İdrar yoluyla ve soluk soluyla ortalama bir yetişkin 2,5 litre su kaybediyor. %5 su kaybettiğimizde vücutta direnç kaybı ve halsizlik meydana gelir. Peki, 1 günde kaç litre su içmeliyiz ki vücudumuz istediği su oranına ulaşsın.

Günde Ne Kadar Su Tüketmeliyiz?

Günlük aktivitelerimizi yerine getirirken su kaybı yaşarız. Metabolizmamızın işlevlerini yerine getirebilmesi için kaybettiğimiz suyu geri kazanmamız gerekir. Su ihtiyacımızı susama belirtileri ile gidermemeliyiz. Günde kaç litre su içmeliyiz soru burada devreye giriyor. Fakat günlük su miktarını net olarak belirlemek çok zordur. Genellikle 2,5 ile 3 litre arasında su tüketilmesi söylenir. Bu yaklaşım yanlış sonuçlara neden olur. Çünkü 50 kilodaki bir insanla 100 kiloda insan aynı su tüketim ihtiyacı duymaz. Bu nedenle herkes kendi kilosuna ve ihtiyacına göre su tüketmelidir. Su ihtiyacı sadece kilo olarak da belirlenmez. Yaşadığı iklim koşulları, yaşı, cinsiyeti hepsi birer etkendir. Fazla su tüketimi de vücut açısından zararlı olabildiği için gün içerisinde her canlının ihtiyacı kadar su tüketmesi gerekir.

Susuzluğun belirtileri nelerdir?

Bu örnekte vücudun ihtiyacı olan su miktarı sağlanmadığında,vücudumuzda gerçekleşen hafif ve orta seviyedeki değişiklikleri inceleyebilirsiniz.

Vücudumuz susuz kalırsa ileri seviye değişiklikler ise şu şekildedir.

• Ciddi susuzluk ve ağız kuruluğu
  • Daha hızlı gerçekleşen kalp atışı
  • Bilinç kaybı
  • Daha hızlı nefes alış verişi
  • Bakışlardaki anlamsızlık
  • Düşük tansiyon
  • Hassas ve kuru cilt
  • Güçlü baş dönmesi
  • Çok koyu idrar
  • Yoğun baskı ya da sıcaklara rağmen terlememe
Vücudun susuz kaldığını nasıl anlarız?

Elinizin üst kısmında,cildinizi parmaklarınızla çekin.Cilt elastikiyetinden vücudunuzun susuz kalıp kalmadığını rahatlıkla test edebilirsiniz.Parmaklarınızla çektiğiniz cildiniz bıraktığınızda eski halini alıyorsa, bu durum vücudunuzun ihtiyacı olan suyu aldığını gösterir.Şayet cildiniz bıraktığınızda pürüzlü şekilde duruyorsa bu da susu kaldığınızı işaret eder.

Kiloya Göre Su İhtiyacı Nasıl Hesaplanır?

Vücut hacmi arttıkça suya olan ihtiyacımızda o derece artış gösterir. Örneğin 60 kiloluk bir insan günde 2 litre kadar, 100 kiloluk birisi ise 3,5 ile 4 litre arasında su tüketmesi gerekir. Suyun fazla tüketilmesi böbreklerimizi yormak dışında başka bir işe yaramıyor. Günde kaç litre su içilmeli hesaplama şekli kilonuz ile doğru orantılıdır. Çok kolay bir hesaplama yöntemini deneyebilirsiniz. Mevcut olan kilonuz ile 32 gramı çarparak günde kaç kitre su ihtiyacınız olduğunu bulabilirsiniz.

Zayıflamak İçin Su Tüketiminin Önemi

Diyet programlarında fark etmişsinizdir su tüketimine oldukça büyük önem veriliyor. Bunun en önemli nedeni vücuttaki yağları yakmada suyun önemi çok büyük olması… Kilonuza göre su miktarınızı hesapladığınızda çıkmış olan litreyi gün içerisinde tüketmeniz gerekir. Bu sayede vücut ihtiyacı olan suyu karşıladığından metabolizmanızı daha hızlı çalıştıracaktır. Peki, zayıflamak için günde kaç litre su içilmeli sorusunun yanıtı ne olabilir? Öncelikle şunu hatırlatalım. Fazla su tüketimi böbrekleriniz açısından zararlıdır. Bu nedenle zayıflamak için yapacağınız doğru su tüketimi kilonuz ve boyunuzun arasında her 5 kiloda 1 bardak arttırmak olacaktır. Bu şekilde hem boyunuz ile kilonuz arasındaki doğru orantıyı karşılamış olacaksınız hem de fazla su tüketimi yapmamış olacaksınız. Örnek verilmek gerekirse; 66 kiloda bulmuş olduğumuz 2,11 litre su tüketiminin yanında boyunuz 1,71, kilonuzda 66 ise tüketeceğiniz 2,11 litre suya 1 bardak daha ilave etmeniz gerekecek. Sağlığınız için su tüketiminizi ihmal etmeyin.

1.60 boy 73 kiloyum. 3 cocuk annesiyim. Sekeri ve ekmegi asiri tukettigimden bu kilodayim. Yoksa cok hareketliyim.
Isim neydi cnm
Çalışıyomusun evdemisin vs.

Ilk sayfadaki kuralları okuyup kabul edersen
Bizimle devam edersin

Genel olarak kurallarımız bol paylaşım kaçamaksız menüler
Günlük menü yazımı ve yorumları
Cuma Genel liste için pazartesi takım içi kilo bildirimi

Düzenli paylaşımın ve yeterli kilo verimin olursa 3.cuma listeye girebiliyosun

bi arastirayim ben bu süt işini. Ay çok sevindim mantar bozmadı pro mu.

sabah resmen sağa sola yalpaladim susuzluk tan di demekki titriyordu vücudum. Şimdi gayet iyiyim.

vücudum susuz değilmiş süper :)

Henuz bir diyet programim yok. Olabildigince limonlu bol su iciyorum. Seker tuketmemek icin cayi azalttim. Ekmegi azalttim.
Zaten biz diyet yapmıyoruz sağlıklı besleniyoruz cnm

Içeceklerde şeker kullanmıyoruz
Ekmeğide tb.yada çavdar olarak sabah 1-2 dil yiyebilirsin
Diğer öğünlrrde sebze varsa 1 dil

Mefkurem tanistigima memnun oldum
Bende cnm

Akşam menünü saatleriyle toplu olarak yazarsın ve diğer menülere yorumlarıda bekleriz
Bol paylaşım yaptıkça daha çok tanışır kaynaşırız

Yarın cuma saatleriyle 12 ye kadar kilo bildirimi yapılması gerekiyor

Saat farkı olduğu için ben biraz geç yapıyom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…