- Konu Sahibi Handandandan
-
- #181.101
Sağol canm anne bebek iyi ama emzirirken sorun yaşıyor göğüsleri yarık. Kv de var ben artık çok gitmem.bişi diyorum kadın bana kızıyor. Ne aksi bu insanlar.Ahhh eski menulerim geldi aklima kostur kostur bi pogaca al ye bi saat sonra acik oglen yemekhanede full yagli yemekler aksam wvde abur cuburcu koca 53kg ben oldum 63ustunede hamilelik hobaaa gelsin 80ler yapma canim bunu kendine sandvich hazirla tam bugdaydan oglen kizartma tarzini yeme salata yogurt bol al aksami hafif tut verirsin inan
Guzel menuler
Bende bende regl bitsin baslayim diyorum inşallah
Afiyet olsun canım
Tatlım. Cig 10 kavrulmuş 5findik ben anlamam pikola fikola
1ck canım ben öyle biliyorum
Dimi
Afiyet olsun canım güzel menü
herşey yolundadır inşallah aycam anne bebek nasıl
Hadi hayırlısı mervem gelsin eksilerMeum gelsin
(03:30)
4 kuru kayısı( sıcak suda bekletilmis)
1 dilim tb sebzeli ekmek ( o an elime o geçti :-( )
(11:40)
1 kupa limonlu yeşil çay
(12:00)
1 minik haşlanmış yumurta üzerine azıcık kırmızı toz biberi
1 dilim çok ince ananas
50 gram kadar peynir
yeşil salata(10 dal maydanoz,10 dal dereotu, 15 dal roka,yarım limonun suyu)
(14:40)
1 kupa limonlu yeşil çay
(17:10)
1 ince dilim ananas
tavuklu patlıcan salatası (1 közlenmiş patlıcan, 2 diş sarımsak, 1 taze soğan,yarım limon,azıcık dereotu maydanoz)
(150-200)salatanin içine koydum tost makinasında
Su:1500 ml
spor yok
Ayşecim bi önceki mesajda askrhpozitifin menü bildirimine bak örnek olarakSabahtan baslayayim
- Ceyrek ekmegin ucte biri
- Kibrit ku. Beyaz peynir
- 6 7 zeytin
- 1 kupa az sekerli kahve
- 2 bardak cay
- 1 kase eriste corbasi
- Biraz yogurt
- 3 kasik patlican yemegi
- Aksam ise
- Biraz bulgur
- Iki uc kasik fasulye
- Yogurt
Göğüslerin uçlarına takılan bişeyler oluyor onlardan kullansaydıSağol canm anne bebek iyi ama emzirirken sorun yaşıyor göğüsleri yarık. Kv de var ben artık çok gitmem.bişi diyorum kadın bana kızıyor. Ne aksi bu insanlar.
tekrar hoşgeldin Ayşe cım. Ben Elif nisan ayından beri buradayım 36 yaşındayım 2 oglusum var.1.60 boy 73 kiloyum. 3 cocuk annesiyim. Sekeri ve ekmegi asiri tukettigimden bu kilodayim. Yoksa cok hareketliyim.
Afiyet olsun canım beğendim menunu suyu içersin daha.Meum gelsin
1 kupa limonlu yeşil çay
1 dilim çok ince ananas
50 gram kadar peynir
1 kupa limonlu yeşil çay
1 ince dilim ananas
tavuklu patlıcan salatası (1 közlenmiş patlıcan, 2 diş sarımsak, 1 taze soğan,yarım limon,azıcık dereotu maydanoz)
spor yok
Afiyet olsun canım genel anlamda güzel görünüyor.Sabahtan baslayayim
- Ceyrek ekmegin ucte biri
- Kibrit ku. Beyaz peynir
- 6 7 zeytin
- 1 kupa az sekerli kahve
- 2 bardak cay
- 1 kase eriste corbasi
- Biraz yogurt
- 3 kasik patlican yemegi
- Aksam ise
- Biraz bulgur
- Iki uc kasik fasulye
- Yogurt
ahh o kaynanalar çok bilir onlar insanı hayattan sogutuyorlar yaSağol canm anne bebek iyi ama emzirirken sorun yaşıyor göğüsleri yarık. Kv de var ben artık çok gitmem.bişi diyorum kadın bana kızıyor. Ne aksi bu insanlar.
ahh o kaynanalar çok bilir onlar insanı hayattan sogutuyorlar
Menüm
Saat 8
1 tk çörekotuyağı
1 yk sirkeli sıcak su
Saat 11
1 yumurta
1 kaşık mantar sote
4 kaşık tulum peyniri
Saat 14
1 küçük köfte (ekmeksiz yaptim)
1 bardak ayran
Saat 17:15
5 kaşık haşlanmış tavuk göğüs eti acılı ve Kekikli
1 büyük kase yoğurt
Su 1.5 litre 2 ye tamamlıycam
2 yeşil çay
Spor yok
Anladim canımCanim cinekoplar kucuktu cok buyuk degillerdikinormalde 7 tane falan yenir yani.oruc oldugum icin ekmeksiz mideme dokunuyor normalde zaten corba ve balikla asla ekmek yemem
Afiyet olsun canım
güzel canm afiyet olsunDünki menüm
Sabah 9.30
2 haşlanmış yumurta biraz peynir yeşillik 5 badem 3 ceviz 3 Antep fıstığı 3 kuru üzüm 1 kuru erik
Ara (planda yoktu çok aciktim)
1 kase süt içinde 1 tk yulaf ve chia
Akşam 16 17
Haşlanmış taze fasulye baharatlı yogurt
2 tavuk pirzola(rahatsızdım diye yedim) yeşil çay
3lt su sabah 30 dk koşu bandı
Demekki ablam bugünde güzel bi sonuç gelirse tadından yenmezÇok sevindim bitanem
Demekki ödemin çokmuş senin
Benim okadar gitmedi
Dün tartılmadım ama Belki 300 400 bugünkü sonuca göre
Kaldık 3 kişi o zaman cnm
Hadi azdaha sabır 1 haftamız kaldı
Ayy kendime inanamıyorum aslında başlarken hiç yapabilirim diye gelmiyordu
3 haftadır hiç tatlı hamurişi diğer cısslardan yemedim
Artık tatlı krizi falanda pek gelmiyor
Bana az gelmedi cnm
Kahvaltıyı erken yaptığın zaman öğlen daha doyurucu bişeyler yiyebilirsin
İyi olur en azından yanlış anlaşmalara mahal vermeyizKızlar unutmadan
Özellikle listedekiler
Kilo bildirmlerini resimli yapsak nasıl olur
Yarış olduğu için bence daha adilane olur
Çok şükür canım ya kırdım metonun bacağını Hızır gibi yetiştihelal kız sana kırdın ya şu metonun inadını:)
Ayşem araba bana özel ben kullanıyorum benim üzerime
güzel bscım
bende yapamam dedim ama şuan en son taşınırken tatlı yedim galiba 1ay oluyor yani
ablam ben proya devam şimdi kıymalı yumurta akşamda tavuk göğsü haşlıycam
bende dışarı çıktım çok soğuk fazla dolanmadan girdim eve
Ben öyle yapacaktım ablam zati
bitmek bilmeyen bir geceydi canım ama bugün çok şükür superimKOLAY Gelsin Canım
Olmamis Canım.
harika bir anlaşma olmuş her yönden karlisin. :)
üsuttün heralde ondan ağrıdı geçmiş olsun.
Afiyet olsun canım meyven biraz gec kalmış onun dışında harika.
Hayırlı yaşların olsun canım. Hasret bitti çok şükür yeni bir Dilek le hayata devam. :)
Afiyet olsun mefkusum. Nasıl öğrenim o laktoz alerjisini
Ki.
on günde 4-5 kilo sağlıklı bir kilo verimi olurmu bilemiyorum canım.
ahh çok geçmiş olsun şimdi nasılsın?
ayça kaya diyetleri güzeldir dene bakalım.
harikaymış
Geçmiş olsun canım.
Ne geceymis arkadaşgeçmiş olsun kuzum
muhteşem
eksi olsun inşallah
Afiyet olsun canım güzel menü. Hastası spor ihmal edilmemiş Tebrikler.
Su zayıflamaktan önce vücudumuzdaki organlar için çok faydalıdır. Çünkü vücudumuzdaki her organ suya bağlıdır. Vücudumuzun %75 i su olduğuna göre bu oran düştüğü zaman hem metabolizmamızın yavaşlamasına hem de vücudumuzda bulunan organların çalışmasında güçlük çekilmesine neden olur. Beynimizin %85’i, kaslarımızın %75’i, böbreklerimizin %82’si ve kaslarımızın %22’si su ile besleniyor. Temiz ve sağlıklı su tüketilmediği takdirde vücudumuzda bulunan organlar işlevlerini bir süre sonra yitirmeye başlar. Bu nedenle su tüketilmesi oldukça önemlidir. İdrar yoluyla ve soluk soluyla ortalama bir yetişkin 2,5 litre su kaybediyor. %5 su kaybettiğimizde vücutta direnç kaybı ve halsizlik meydana gelir. Peki, 1 günde kaç litre su içmeliyiz ki vücudumuz istediği su oranına ulaşsın.
Günde Ne Kadar Su Tüketmeliyiz?
Günlük aktivitelerimizi yerine getirirken su kaybı yaşarız. Metabolizmamızın işlevlerini yerine getirebilmesi için kaybettiğimiz suyu geri kazanmamız gerekir. Su ihtiyacımızı susama belirtileri ile gidermemeliyiz. Günde kaç litre su içmeliyiz soru burada devreye giriyor. Fakat günlük su miktarını net olarak belirlemek çok zordur. Genellikle 2,5 ile 3 litre arasında su tüketilmesi söylenir. Bu yaklaşım yanlış sonuçlara neden olur. Çünkü 50 kilodaki bir insanla 100 kiloda insan aynı su tüketim ihtiyacı duymaz. Bu nedenle herkes kendi kilosuna ve ihtiyacına göre su tüketmelidir. Su ihtiyacı sadece kilo olarak da belirlenmez. Yaşadığı iklim koşulları, yaşı, cinsiyeti hepsi birer etkendir. Fazla su tüketimi de vücut açısından zararlı olabildiği için gün içerisinde her canlının ihtiyacı kadar su tüketmesi gerekir.
Susuzluğun belirtileri nelerdir?
Bu örnekte vücudun ihtiyacı olan su miktarı sağlanmadığında,vücudumuzda gerçekleşen hafif ve orta seviyedeki değişiklikleri inceleyebilirsiniz.
2,736+ 3 bardak su abuu ben bunu nasıl içeyim o zaman hiç birşey yiyememkiVücudumuz susuz kalırsa ileri seviye değişiklikler ise şu şekildedir.
Vücudun susuz kaldığını nasıl anlarız?
- Ciddi susuzluk ve ağız kuruluğu
- Daha hızlı gerçekleşen kalp atışı
- Bilinç kaybı
- Daha hızlı nefes alış verişi
- Bakışlardaki anlamsızlık
- Düşük tansiyon
- Hassas ve kuru cilt
- Güçlü baş dönmesi
- Çok koyu idrar
- Yoğun baskı ya da sıcaklara rağmen terlememe
Elinizin üst kısmında,cildinizi parmaklarınızla çekin.Cilt elastikiyetinden vücudunuzun susuz kalıp kalmadığını rahatlıkla test edebilirsiniz.Parmaklarınızla çektiğiniz cildiniz bıraktığınızda eski halini alıyorsa, bu durum vücudunuzun ihtiyacı olan suyu aldığını gösterir.Şayet cildiniz bıraktığınızda pürüzlü şekilde duruyorsa bu da susu kaldığınızı işaret eder.
Kiloya Göre Su İhtiyacı Nasıl Hesaplanır?
Vücut hacmi arttıkça suya olan ihtiyacımızda o derece artış gösterir. Örneğin 60 kiloluk bir insan günde 2 litre kadar, 100 kiloluk birisi ise 3,5 ile 4 litre arasında su tüketmesi gerekir. Suyun fazla tüketilmesi böbreklerimizi yormak dışında başka bir işe yaramıyor. Günde kaç litre su içilmeli hesaplama şekli kilonuz ile doğru orantılıdır. Çok kolay bir hesaplama yöntemini deneyebilirsiniz. Mevcut olan kilonuz ile 32 gramı çarparak günde kaç kitre su ihtiyacınız olduğunu bulabilirsiniz.
Zayıflamak İçin Su Tüketiminin Önemi
Diyet programlarında fark etmişsinizdir su tüketimine oldukça büyük önem veriliyor. Bunun en önemli nedeni vücuttaki yağları yakmada suyun önemi çok büyük olması… Kilonuza göre su miktarınızı hesapladığınızda çıkmış olan litreyi gün içerisinde tüketmeniz gerekir. Bu sayede vücut ihtiyacı olan suyu karşıladığından metabolizmanızı daha hızlı çalıştıracaktır. Peki, zayıflamak için günde kaç litre su içilmeli sorusunun yanıtı ne olabilir? Öncelikle şunu hatırlatalım. Fazla su tüketimi böbrekleriniz açısından zararlıdır. Bu nedenle zayıflamak için yapacağınız doğru su tüketimi kilonuz ve boyunuzun arasında her 5 kiloda 1 bardak arttırmak olacaktır. Bu şekilde hem boyunuz ile kilonuz arasındaki doğru orantıyı karşılamış olacaksınız hem de fazla su tüketimi yapmamış olacaksınız. Örnek verilmek gerekirse; 66 kiloda bulmuş olduğumuz 2,11 litre su tüketiminin yanında boyunuz 1,71, kilonuzda 66 ise tüketeceğiniz 2,11 litre suya 1 bardak daha ilave etmeniz gerekecek. Sağlığınız için su tüketiminizi ihmal etmeyin.
Her emzirme den sonra zeytinyaği sursun canım göğüs uclarinaSağol canm anne bebek iyi ama emzirirken sorun yaşıyor göğüsleri yarık. Kv de var ben artık çok gitmem.bişi diyorum kadın bana kızıyor. Ne aksi bu insanlar.
İnşallah ablam inşallahHadi hayırlısı mervem gelsin eksiler
Ayşecim bi önceki mesajda askrhpozitifin menü bildirimine bak örnek olarak
O şekilde yazılacak
Zamanla menülerinin daha iyi olacağından eminim
su sisem elimde canım bol bol içerim çünkü annemler geldi şimdi cayiydi meyvesidir kekiydi cereziydi bu akşam bitmeztekrar hoşgeldin Ayşe cım. Ben Elif nisan ayından beri buradayım 36 yaşındayım 2 oglusum var.
Allah evlatlarıni bağışlasın.
Bol paylaşımla buralarda olursan emin ol vericeksin tıkır tıkır gidicek o yağlar zaten çok aşırı bir kilon yok hallolur.
Afiyet olsun canım beğendim menunu suyu içersin daha.
Afiyet olsun canım genel anlamda güzel görünüyor.
ahh o kaynanalar çok bilir onlar insanı hayattan sogutuyorlar ya
süper olmuş canım hadi hayırlısıMenüm
Saat 8
1 tk çörekotuyağı
1 yk sirkeli sıcak su
Saat 11
1 yumurta
1 kaşık mantar sote
4 kaşık tulum peyniri
Saat 14
1 küçük köfte (ekmeksiz yaptim)
1 bardak ayran
Saat 17:15
5 kaşık haşlanmış tavuk göğüs eti acılı ve Kekikli
1 büyük kase yoğurt
Su 1.5 litre 2 ye tamamlıycam
2 yeşil çay
Spor yok
sen hariç kaynanacik

Bence güzel cnm
anam vur suyun dibine dibine çok fena şeyler yazdın aman aman :)Anladim canım
Afiyet olsun canım
güzel canm afiyet olsun
Demekki ablam bugünde güzel bi sonuç gelirse tadından yenmez
İyi olur en azından yanlış anlaşmalara mahal vermeyiz
Çok şükür canım ya kırdım metonun bacağını Hızır gibi yetişti
bitmek bilmeyen bir geceydi canım ama bugün çok şükür superim
2,736+ 3 bardak su abuu ben bunu nasıl içeyim o zaman hiç birşey yiyememki
Her emzirme den sonra zeytinyaği sursun canım göğüs uclarina
İnşallah ablam inşallah
su sisem elimde canım bol bol içerim çünkü annemler geldi şimdi cayiydi meyvesidir kekiydi cereziydi bu akşam bitmez
süper olmuş canım hadi hayırlısı
Afiyet olsun Can'ım .Spor da olsa süper olacak diyecektim ama bugünü unuttuk. :) Ben yine de dayanamadım yaptım spor.Meum gelsin
1 kupa limonlu yeşil çay
1 dilim çok ince ananas
50 gram kadar peynir
1 kupa limonlu yeşil çay
1 ince dilim ananas
spor yok
Yapistim suya canımsen hariç kaynanacikseni burdan tanıyorum ama hiç öyle gelininin arkadaşına kızıma azarliycak biri değilsin gibi geliyor mefkusum. Yoksa yaniliyormuyum?
anam vur suyun dibine dibine çok fena şeyler yazdın aman aman :)
bugün hem perşembe canım hemde annemler geldiği için yemek yapmaktan vaktim olmadıAfiyet olsun Can'ım .Spor da olsa süper olacak diyecektim ama bugünü unuttuk. :) Ben yine de dayanamadım yaptım spor.
Insan yaşamadığı şeyi bilemez ama heralde yapmam cnmsen hariç kaynanacikseni burdan tanıyorum ama hiç öyle gelininin arkadaşına kızıma azarliycak biri değilsin gibi geliyor mefkusum. Yoksa yaniliyormuyum?
anam vur suyun dibine dibine çok fena şeyler yazdın aman aman :)
Yapmazsin yapmazsinInsan yaşamadığı şeyi bilemez ama heralde yapmam cnm
Afiyet olsun22.Aralık.Perşembe
Kalkınca
Çörekotuyağı
Sirkeli su
11.00
Ananas
Mozerralla
16.30
Ananas
Sonra 1 bar yoğurt suyu içebilirim
Su 2.5 lt olur
Bol Bol bitki çayı
Cnm tartı öncesi yeme benceŞimcik bir şey sorucam ben bugün kek yaptım ve deli gibi tadını merak ediyorum içinde 1 bardak tambugday unu ,½ bardak zeytinyağı ,kuru meyve ve ½ bardak yoğurt, ½ bardak buğday ruseymi var yılbaşı citirlar dan çıkmış olurmuyum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?