- 4 Şubat 2008
- 5.999
- 14.165
- 448
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #183.521
Sormadan kullanmayım dedim abla eğer siz takıöda kullanan varsa başlayın kilo verdirdiğini farkettinizmi pekiCHİA TOHUMU FAYDALARI
Tek bir chia tohumunun yüzde 20 oranında protein, yüzde 34 oranında yağ ve yüzde 25 oranında diyet lifi içerdiğini belirten diyetisyen Savur, yüzde 25'lik yağ oranının büyük bir kısmının ise omega-3 yağ asitleri oluşturmakta olduğunu söyledi.
Chia tohumunun glutensiz olması ise çölyak hastaları için sağlıklı bir alternatif olduğunu vurgulayan Savur, "1 yemek kaşığı chia tohumunu 1 bardak su ile karıştırıp yarım saat beklettiğinizde tohumun içeriğindeki çözünür lifler sayesinde sıvı, jelatini andıran bir form oluştuğunu göreceksiniz. Yapılan araştırmalar chia tohumunun sindirildiğinde midede de aynı formu aldığını ortaya çıkarmıştır. Midede oluşan jel karbonhidratlar ile onları parçalayan sindirim enzimleri arasında bir bariyer oluşturuyor, dolayısıyla karbonhidratların şekere dönüşme süreci yavaşlamış oluyor. Chia tohumu bu sayede kan şekeri seviyesini normalleştirirken aldığı form sayesinde acıkmayı önlüyor, uzun süre tok tutuyor" dedi.
İŞTE CHİA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI...
ZAYIFLAMAK İSTEYENLER İÇİN BİR SEÇENEK
Tok tutması, acıkmayı önlemesi ve günlük protein ihtiyacının çokca fazlasını karşılaması nedeniyle zayıflamak isteyenler için de çok iyi bir seçenek olan Chia tohumu, bunların yanı sıra et ve balık ürünlerinin de yerini tutabiliyor.
Chia tohumlarının bir diğer önemli özelliği içeriklerindeki yüksek yağ seviyesi olduğunu hatırlatan Savur, "Bu tohum kaliteli bir yağ olan omega-3 yağ asitlerinden zengindir. Doymamış yağ asitleri vücudun A, D, E, K gibi yağda çözünen vitaminlerin emilmesine yardım eder. Ayrıca et, balık gibi diğer omega-3 kaynaklarının tersine chia da kolesterol olmaması da bu tohumu daha avantajlı bir hale getirmektedir. 'Plant Foods for Human Nutrition' dergisinde yayımlanan bir araştırmada, 7 gün boyunca günde 25 gram chia tüketen kişilerin vücutlarındaki omega-3 yağ asidi seviyesinin önemli miktarda arttığı gözlenmiştir" ifadelerini kullandı.
CHİA TOHUMU NASIL TÜKETİLMELİ?
Chia tohumunun nasıl tüketilebileceği yönünde de bilgiler veren Savur, "Chia tohumları belirgin bir tada sahip değiller. Kahvaltıdan sonra 1 bardak suda yarım saat bekleterek içebilirsiniz. Ayrıca kahvaltılık gevreklere, meyve-sebze sularına, çeşitli yemeklere, süt veya yoğurta ekleyerek de tüketebilirsiniz. Günlük önerilen miktarı 1-2 yemek kaşığıdır. 28 gram chia tohumunda 11 gram diyet lifi bulunmaktadır. Bu miktar yetişkinler için önerilen günlük miktarın üçte biri kadardır" şeklinde konuştu.
GÜÇLÜ DİŞLER VE KEMİKLER İÇİN CHİA TOHUMU
1 avuç chia tavsiye edilen günlük kalsiyum miktarının yüzde 18'ini içermekte olduğunu belirten Savur, "Sağlıklı diş ve kemiklere sahip olmak ve osteoporozdan korunmak için güzel bir alternatiftir. Vejetaryenler için ideal besinlerden biri olan chianın 28 gramı 4.4 gram protein içermektedir. Bu miktar ise günlük tavsiye edilen miktarın yaklaşık yüzde 10'unu içermektedir. 100 g chia tohumu besin değeri, protein 20,7 g, yağ 32,8 g, karbonhidrat 41,8 g, kalsiyum 714 mg ve demir 16,4 mg" diye konuştu.
Ben beğenmiyorum hiç dibek kahvesini sütlü kahve ondan daha güzel ASLINDA .Sanki öyle içmek daha güzel olur gibiDibege alisinca normal turk kahvesi bana cok sert geliyor,ama kremasi beni de dusunduruyor oyuzden azalttim.
Derler ya cnm Allah bi kapıyı kapatırsa diğerini açar diyeÖyle yapıyoruz abla eşimin anne babası da ayrı o bana destek ben ona destek.Eşim evde hep olmasa da ilgisini sevgisini hissediyorum ona rağmen Mutlu ve huzurluyum evlenmeden hiç böyle Mutlu olmamıştım.Hep eksiktim.Şimdi tamamladık birbirimizi.
İlk başlarda çok zorlandım 10 gün su içmesem aramam yaz kış bu böyledir bendeBizde ne kadar eksiyle listeye giriş yaparsak o kadar iyi canım
Arada suya limon sıkıp içiyorum tek yaptığım bu ingiliz karbonatı aldım geçen sene hala duruyor. öyle şeyler beni şu içmekten soğutuyor normal arıtma suyu içiyorum
Sen denedin mi?
Damak tadi farkli olabilir tabi, sutlu kahve de hic sevmem ya.Ben beğenmiyorum hiç dibek kahvesini sütlü kahve ondan daha güzel ASLINDA .Sanki öyle içmek daha güzel olur gibi
Amin ablacım aminnnnnnnnnnn :) Şu sınavımı da halletsem bir de hayırlısıyla evladım olsa başka bişey istememDerler ya cnm Allah bi kapıyı kapatırsa diğerini açar diye
Sanada kocişini getirmiş
Allah mutluluğunuzu daim etsin
Ben eşimle alıştım kahve içmeye zaten başka türlü çok içmiyorum kafeinden dolayı :) Çok masrafsızım tek içeceğim su ve Yeşilçay o kadarDamak tadi farkli olabilir tabi, sutlu kahve de hic sevmem ya.
Ben de senin kadar olmasa da masrafsizim:)Ben eşimle alıştım kahve içmeye zaten başka türlü çok içmiyorum kafeinden dolayı :) Çok masrafsızım tek içeceğim su ve Yeşilçay o kadar
Sağol kuzum sizide Allah kavuştursun inşallah özellikle gidersin canım memleketineAllah kavuştursun sizi de .Şubatta ben de Ankara'ya gidicem ama memlekete uğrayamıcam yakın olduğu halde.
Canım ben listedeyim zatende bu hafta kaçamak yapınca kilolar geldi üzerine regl olunca bu hafta yerimde saydim2 kiloyu biliyorum
Sen daha fazla vermişsin ondan sordum listeye niye giremiyorsun diye
Baya faydalı canım Zuhal ablam yaznisHanımlar şu çia tonumumudur nedir biliyonuzmu
Öve öve bitiremiyorlar
Akşamdan onunla puding yapıp sabah yiyormuş bi arkadaş
Jel gibiymiş karında 12 kat daha şişiyormuş sağlıklımı neyin nesidir
Telaşı oluyor ama dediğin gibi zaman güzel geciyor.yeni taşınma işi bırakma derken yoğun oldu bu sıra. misafir denen meret gelmeden önce yoğunluk stres gelincede keyifle geçirilen saatler oluyor valla
ya yaşlanıyorum yada yıllardır diyet yapa yapa alıştı midem az yemeğe dün yediğim pide yağlı da olunca hemde hamurişi malum, bugün mideyi bozmuşum elim yüzümde şiş yüzük bol gelirken sabah zor çıkardım
Abla valla sende geldin aklıma herhalde öyle olsam hiç yapamazsın şimdi bile oturdum ağladım çocuklar gibi gezme yürüyüşü gibiydi abla hareket olsun diye yaptım careforsa dan almışlar bulamazsan gönderim buradan ablamHelloooo bayblerr
Aç karna 1 kş zeytinyağıda içbilirsin cnm
Bide sabah kalkınca 1-2bar sıcağa yakın su içmek gerekli
Salatalarada mutlaka zeytinyağı koyun yağsız yemeyin
Allah kavuştursun bebeğim
Ben ne edeyim taa başka ülkede bide
Her gelen kimse yazmıyor diye bişey yazmazsa sonuç sesliklik olur fıstık
hangisini daha az yediysen onu ye bence
Misafirlere bi sürü cıss eşlik edecektir heralde
Kız hadi artık
haftaya haftaya diye diye yer kalmıcak ona göre :))
Gezme yürüyüşü gibiyse sorun olmaz tatlım
Yarın olmasada haftaya bunun acısını çıkartırsın tatlım
Sonuçta çaba gösterdin
Aaaa bende istiyom ondan :))çok şirin
Kızzzz sportmeniçemi olcan başımıza :))
Ohhh be bi güzel haber
Merakla bekliyom
Alkali suyu sen hangi şekilde yapıyosun tatlım
Bide dün menü yorumu yapmak ne haddime gibi bişey yazmışın
Olurmu tatlım burda hepimiz birbirimizden biçok şey öğreniyoruz
Ayrıca doğru yapılan şeylerinde onaylanması insanı ayrı motive eder
Sende dünkü savaşlardan galip olarak çıkmışın
Efferimmm
onlarla görüşmüyonmu tatlım
Tatlım benim özel bi isteğim değil
Listeye girmek için üyenin düzenli paylaşımı ve çaba göstermesi gerekir kural gereği
Yoksa takıma doğru dürüst katkı sağlamıcak kayıp üyeleri Listeye almak anlamsız
Bizde illa 2 kilo şartı yok cnm
Yukarda dediğim şartlar önemli
Düzenli bol paylaşım, takımla iletişim kaynaşma ve güzel menüler
Bizde arada kullanıyoruz cnm
Bi çok faydası var
Ama herşeyde olduğu gibi onuda abartmamak gerekiyor
Günlük 1 yk
Su tohumu bir almak nasip olmadı gerçi daha aldiklarimi kullanmadimda bu hafta değerlendireyim bakalım onlarıdaCHİA TOHUMU FAYDALARI
Tek bir chia tohumunun yüzde 20 oranında protein, yüzde 34 oranında yağ ve yüzde 25 oranında diyet lifi içerdiğini belirten diyetisyen Savur, yüzde 25'lik yağ oranının büyük bir kısmının ise omega-3 yağ asitleri oluşturmakta olduğunu söyledi.
Chia tohumunun glutensiz olması ise çölyak hastaları için sağlıklı bir alternatif olduğunu vurgulayan Savur, "1 yemek kaşığı chia tohumunu 1 bardak su ile karıştırıp yarım saat beklettiğinizde tohumun içeriğindeki çözünür lifler sayesinde sıvı, jelatini andıran bir form oluştuğunu göreceksiniz. Yapılan araştırmalar chia tohumunun sindirildiğinde midede de aynı formu aldığını ortaya çıkarmıştır. Midede oluşan jel karbonhidratlar ile onları parçalayan sindirim enzimleri arasında bir bariyer oluşturuyor, dolayısıyla karbonhidratların şekere dönüşme süreci yavaşlamış oluyor. Chia tohumu bu sayede kan şekeri seviyesini normalleştirirken aldığı form sayesinde acıkmayı önlüyor, uzun süre tok tutuyor" dedi.
İŞTE CHİA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI...
ZAYIFLAMAK İSTEYENLER İÇİN BİR SEÇENEK
Tok tutması, acıkmayı önlemesi ve günlük protein ihtiyacının çokca fazlasını karşılaması nedeniyle zayıflamak isteyenler için de çok iyi bir seçenek olan Chia tohumu, bunların yanı sıra et ve balık ürünlerinin de yerini tutabiliyor.
Chia tohumlarının bir diğer önemli özelliği içeriklerindeki yüksek yağ seviyesi olduğunu hatırlatan Savur, "Bu tohum kaliteli bir yağ olan omega-3 yağ asitlerinden zengindir. Doymamış yağ asitleri vücudun A, D, E, K gibi yağda çözünen vitaminlerin emilmesine yardım eder. Ayrıca et, balık gibi diğer omega-3 kaynaklarının tersine chia da kolesterol olmaması da bu tohumu daha avantajlı bir hale getirmektedir. 'Plant Foods for Human Nutrition' dergisinde yayımlanan bir araştırmada, 7 gün boyunca günde 25 gram chia tüketen kişilerin vücutlarındaki omega-3 yağ asidi seviyesinin önemli miktarda arttığı gözlenmiştir" ifadelerini kullandı.
CHİA TOHUMU NASIL TÜKETİLMELİ?
Chia tohumunun nasıl tüketilebileceği yönünde de bilgiler veren Savur, "Chia tohumları belirgin bir tada sahip değiller. Kahvaltıdan sonra 1 bardak suda yarım saat bekleterek içebilirsiniz. Ayrıca kahvaltılık gevreklere, meyve-sebze sularına, çeşitli yemeklere, süt veya yoğurta ekleyerek de tüketebilirsiniz. Günlük önerilen miktarı 1-2 yemek kaşığıdır. 28 gram chia tohumunda 11 gram diyet lifi bulunmaktadır. Bu miktar yetişkinler için önerilen günlük miktarın üçte biri kadardır" şeklinde konuştu.
GÜÇLÜ DİŞLER VE KEMİKLER İÇİN CHİA TOHUMU
1 avuç chia tavsiye edilen günlük kalsiyum miktarının yüzde 18'ini içermekte olduğunu belirten Savur, "Sağlıklı diş ve kemiklere sahip olmak ve osteoporozdan korunmak için güzel bir alternatiftir. Vejetaryenler için ideal besinlerden biri olan chianın 28 gramı 4.4 gram protein içermektedir. Bu miktar ise günlük tavsiye edilen miktarın yaklaşık yüzde 10'unu içermektedir. 100 g chia tohumu besin değeri, protein 20,7 g, yağ 32,8 g, karbonhidrat 41,8 g, kalsiyum 714 mg ve demir 16,4 mg" diye konuştu.
Hakikaten burnundan gelmiş canımBen bir yürüyüş yapayım dedim kapım bir yandan çaldı diğer yandan telefon üstüste çaldı sonun da sadece yarım saatlik bir yürüyüş yapıp banyoya girdim yan tarafımda oturan eltim merak etmiş banyodayken havalandırma camına fırça uzatmış vurmuş cam nerdeyse kafama iniyordu
Banyodan çıkmadan bu defa eşim geldi yine kapı çaldı aynı zamanda misafirler haber vermiş geçmiş olsuna geleceğiz demişler. Yani yürüyüş yaptığıma yapacağıma pişman oldum burnumdan geldi
kivi denince ağzım kiyiş kiyiş oluyorbana tadı kivini içindeki taneler gibi geliyor :)
Hakkında hayırlısı olsun kuzucuk ne diyeceğimi bilemedimÖyleymiş Can'ım evet bazıları bilmiyorki hayırsız evlat olduğu gibi hayırsız ana babalarda var.Herkes yuvasında Mutlu oldun inşallah.
Bencede sonra listede yer bulamazsınAnammm İzne çıkarken birkaç kez düşünmek lazım
Hayır olsun inşallahMerhaba kuzlar bugün hep hastanedeudim gelemedim dun ku ve bugunku menumu yaxayim
Dun
Sabah 11:00
2dilim ekmek 2dilim pwynir 7 zeytin
1yumurta
Aksam 18:00
2dilim palamut
Salata 2yk makarna
Ara20:00
1elma
Su az oldu
Spor yok
Bugun
Sabah10:00
2d isittigim ekmek uzerine 1tk tereyağı koyup 1tk kadar hashasla tostumsu bisey yaptim
7 zeytin 1d peynir
Ogle15:00
2d ekmek kiyma
Turp sogan yogurt
Ara17:30 1elma
Aksam 19:00
1kase tarhana salata yoğurt olacak
Su 2olur
Spor yok
Gelsin eksiler inşallahKizlar bugun patates gunu yaptim sabah ogle ve aksam ikiser orta boy patates yedim.
2 litre su spor yok
afiyet olsun canımMenümm
Kahvaltı 8:45
1 haş yumurta
1 kaşık tulum peyniri
1 dlm tb ekmeği
Ara 11:00
Kayısılı formçay
Öğle 12:15
Salata
Tonbalığı, yoğurt
Ara 17:00
1 elma
Akşam 18:15
Kıymalı pırasa kavurma
Salata
3 cin biber, 1 dlm tb ekmek
2 lit su
Süper afiyet olsun.Bugün uzun betimlemeli salata göremedik :) Yarın karşılığını görücez inşallah(09:30)
1 tk çörek otu yağı
(11:00)
1 haşlanmış yumurta
1 yk lorlu baharatlı yeşil salata
1 kupa güllü yeşil çay
(15:00) tam hatırlamıyorum
1 kupa az sütlü Nescafe
10 çiğ badem
(17:30)
3 yk pirincsiz pırasa yemeği
½ kase bal kabağı salatası
Su:2 lt
spor : 30 dk koşu bandı (3-4 km hız la düşük tempoda)
içeriği aynıydı canimda yazmadım okuması zor oluyor diye umarım canım eksiye duserimSüper afiyet olsun.Bugün uzun betimlemeli salata göremedik :) Yarın karşılığını görücez inşallah
Sen bu hafta sınırları zorladın ümitliyim senden yana :) Durmadan koştun Can'ım Mirkelam gibiiçeriği aynıydı canimda yazmadım okuması zor oluyor diye umarım canım eksiye duserim
kız ben bugün daha cumaya göre artiydim ben yarın mucize bekliyorum en azından elimden geleni yapmaya gayret ettim tatlım umarım yüzüme güler tartıSen bu hafta sınırları zorladın ümitliyim senden yana :) Durmadan koştun Can'ım Mirkelam gibi
Bu hafta fark olur bence.Baya gayret ettin çünkü.2 3 gün spora ara verdim bakalım beb de ki etkisi ne olacak.kız ben bugün daha cumaya göre artiydim ben yarın mucize bekliyorum en azından elimden geleni yapmaya gayret ettim tatlım umarım yüzüme güler tartı
inşallah canım yarın merakla bekliyorumBu hafta fark olur bence.Baya gayret ettin çünkü.2 3 gün spora ara verdim bakalım beb de ki etkisi ne olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?