- 4 Ağustos 2011
- 26.938
- 41.404
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #184.001
Geldim kizberilceee canım çıkmadın mı hala hastaneden nasıl oldu kuzucuğun? Biran önce gel bizde senle yarışalım yarışanları kıskanıyorum ben amaaa
Tebrikler kizlarCUMA ZAYIFLAMA YARIŞMASI 499. ETAP SONUÇ LİSTELERİ
30 ARALIK - 06 OCAK
TAKIM DERECELERİ
1-) 9. Takım..................%0.780
2-) 7. Takım..................%0,766
3-) 2. Takım................%0,460
BİREYSEL DERECELER
1-) 9. TAKIMDAN......... @dagyolu ....... %2.87
2-) 7. TAKIMDAN....... @roxen2303........%2.30
3-) 8.TAKIMDAN........ @elifdnzzz......%2.04
Ben artı olduğumda hep birinci oluyoruzCUMA ZAYIFLAMA YARIŞMASI 499. ETAP SONUÇ LİSTELERİ
30 ARALIK - 06 OCAK
TAKIM DERECELERİ
BİREYSEL DERECELER
Canım benim mükafatı büyük olur inşallahGeldim kiz
Rabbim beni Öyle seviyoki hastalikla denenmem bitmiyor annem
Evet cnm ordan indirdimyoutube dan mı indiriyorsun canım?
tebrikler
@dagyolu canım seni de çok tebrik ederim
yazı şahane. saol tatlım
abur cuburlarda referans değeri 2000cal olarak alınıyor a normalde calori işin espirisi 1700cal ile zayifliyorsak caloriden ziyade yediğimiz şeylerin yararlı olması canım karışık iş ama mısır patlamaları ekstra tehlikeli en değersiz mısırdan yapılıyor mısır zaten çok riskli bu dönemdebende sana çok benzetememistim ama üniforma olunca izin yok iyi bir kural
Çok güzel analiz etmişsin ablacım
trambolin e bir türlü karar veremedim faydasini goruyormusun canim
su hesaplama işi nasıl oluyor anlamadım ben günlük 1000 üzerine çıkmıyorum
eliptik benimde aklımda koşu bandı ni elden cikarinca
ablacım inan şımarmak gibi algılamayın hep iki üçüncü olmak istemişimdir yazmamak için kural gereği yazcaz ins
ilk roundu bitirdim bendeİlk spor girişimim başarısız sonuçlandı akşama doğru koşu bandı deniycem
totemiz olsun senin artı çıkman ozaman bizim :)
ben kalori hesabı yaparak beslenmek istemişimdir hep kaç gere indirdim uygulamalardan hesaplama şeylerini ama yok beceremedim ve şunu anladım aldığın kalori degıl besin değeri ve şekerini fırlatıp daha çok yemene sebeb olmayan yiyeceklerin vücuda girmesi lazım kılo verilecek korunacaksaabur cuburlarda referans değeri 2000cal olarak alınıyor a normalde calori işin espirisi 1700cal ile zayifliyorsak caloriden ziyade yediğimiz şeylerin yararlı olması canım karışık iş ama mısır patlamaları ekstra tehlikeli en değersiz mısırdan yapılıyor mısır zaten çok riskli bu dönemde
Hep diyoruz ya kaliteli kalori diye...abur cuburlarda referans değeri 2000cal olarak alınıyor a normalde calori işin espirisi 1700cal ile zayifliyorsak caloriden ziyade yediğimiz şeylerin yararlı olması canım karışık iş ama mısır patlamaları ekstra tehlikeli en değersiz mısırdan yapılıyor mısır zaten çok riskli bu dönemde
Senin 63 den ne haber güzellikselam kızlar nasılsınız bakalım. benim sorarsanız misafir stresini atmış bugün dünkü enkszı toplamays çalışan yorgun savaşı gibi hissediyorum kendimi :)
dün hiç fırsat bulup uğraşamadım tebrik ederim 9.takıma yakışır bi derece almışız geneemeği geçen herkesin emeğine sağlık bu hafta dahada iyi olacak inşallah
Uyku o nasil birseyUykuda metabolizma nasıl hızlandırılır
Nane
İştahınızı kapamak, açlığınızı bastırmak ve metabolizmayı harekte geçirmek için size yardımcı olacak bazı kokular ve aromalar var. Bunlardan biri de nane…
Nane kilo almayı ve yemek yemenizi önlemek için size yardımcı olur. Mesela en basit yolu birkaç saatte bir nane koklamak!
Bu yüzden yastığınıza gece birkaç damla nane yağı damlatırsanız, gece metabolizmanızı çalıştırması için size yardımcı olur
Yatmadan önce Protein ve protein içecek
Yatmadan önce protein içeren bir içecek içmeniz metabolizmanızın daha hızlı çalışması için mükemmel bir zamanlama olur. Çünkü uyku sırasında protein emilimi çok daha fazla olur.
Protein, kas kitlesi artış sağlar ve uyku sırasında kalori harcamanıza sebep olur
Yatmadan önce yiyeceğiniz bazı gıdalar size kilo verme konusunda yardımcı olabilir. Bunların başında da süzme peynir geliyor.
Protein açısından zengin olan süzme peynir metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olur ve sabah uyandığınızda çok açlık hissedip kahvaltıda çok yemenizi engeller.
Zararlı gıdalardan mutfağı arindir
Mutfağınızı düzenli tutun ve sakıncalı gıdalardan arındırın. Temiz ve düzenli bir mutfak ve kiler kilo vermeniz açısından size yardımcı olur.
Özellikle gece atıştırmlarını çok seviyorsanız, mutfakta gözle görülür yerlerde sizi cezbedecek gıdalar barındırmayin
Yeşil çay
Yeşil çay harika bir metabolizma güçlendirici olarak bilinir. Yatmadan önce bir bardak yeşil çay içmeniz, metabolik hızınızı arttırır.
Ancak sadece yatmadan önce 1 bardak yeşil çay içmek size çok da yardımcı olmaz. Yeşil çayın etkilerinden faydalanmak için, gün içinde ve gece tüketmeniz gerekir. Bu sayede uykunuzda metabolizmanızın hızlanması daha garanti olur.
Eğer kahve içmek uykunuzu açmıyorsa yatmadan önce yeşil çaya alternatif olarak kahve de tüketebilirsiniz
Teknolojiden uzak dur
Gece yatmadan önce elektronik eşyalarınızı kapatın. Tv, cep telefonu, bigisayar ve tabletinizi kapatarak kaliteli bir uykuyu tercih edin.Yatağın başucunuda duran elektronik aletler sağlıksız yaşama adapte olmanızı tetikler.
Yapılan araştırmalara göre karanlıkta uyumanın ya da dinlenmenin , parlak ışıkta ya da televizyon ekranı karşısında uyuma ve dinlenmeye göre kişinin yemek yeme isteğinde olumsuz değişim gösterdiğini belirtiyor. Kaliteli geçirilen uykunun verimsiz bir uykuya göre daha az kalori alımına sebep olduğu yapılan çalışmalarca gösterilmiştir.
Bu yüzden telefonunuzu uzağa bir yere koyun. Kurduğunuz alarm sabah çaldığında da ayağa kalkmak zorunda kaldığınızdan uyanmanız konusunda daha iyi bir adım atmış olacaksınız…
Gece egzersiz yapmak
Geceleri egzersiz yapmak, dinlenme aşamasında olan metabolizmanızın çalışmasına yardımcı olur. Uykuya dalmadan önce kardiyo yapmanız sizin hem kalori yakmanıza yardımcı olur hem de kaslarınızın artmasını sağlar.
Geceleri yaptığınız egzersiz hareketleri uykunuz sıasında kaslarınızın iyileşmesine ve kas ağırlığınızın artmasına da yardımcı olur.
79
Baharatlı yemek
Metabolizmayı hızlandırmanın başka bir etkili yolu da baharatlı yemekler yemek. Atıştırdğınız şeylere veya suyunuza acı biber ekleyerek geceleri metabolizmanızın hızını arttırabilirsiniz.
Eğer geceleri metabolizmanızın hızını daha da arttırmak isterseniz, acı biber ve limon suyu ile bir karışım yapın ve geceleri için.
Alıntı
Cok daraldik gülsahim isyanimdan sirke girecem nerdeyseCanım benim mükafatı büyük olur inşallah
Ne oldu hayirdir kuzumİlk spor girişimim başarısız sonuçlandı akşama doğru koşu bandı deniycem
Maşallah yine birincilik gelmisCUMA ZAYIFLAMA YARIŞMASI 499. ETAP SONUÇ LİSTELERİ
30 ARALIK - 06 OCAK
TAKIM DERECELERİ
BİREYSEL DERECELER
Metabolizmayı Hızlandırarak Kilo Verme Yolları
Metabolizmamızın çalışma hızı genlerle belirlenmiş olsa da, kalıtsal olarak edinilen yavaş metabolizma, kilo verememenin bahanesi olmamalıdır. Fazla kilolara sahipseniz ve kilolar hayatınızı zorlaştırıyorsa, harekete geçmenin zamanı gelmiştir. Metabolizmanız nasıl çalışıyor olursa olsun, onu eğitmek sizin elinizdedir. Doğru şeyleri yaparak, metabolizmanızı daha hızlı çalışır hale getirebilirsiniz. Araştırmalara göre, bu yazıda vereceğimiz önerilerin her biri, yavaş çalışan metabolizmayı hızlı çalışır hale getirebilir ve kısa zamanda daha etkili ve sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi kolaylaştırır.
1- Her Sabah Sağlıklı Bir Kahvaltı Yapın
Sabahları sağlıklı bir kahvaltı yapmak çok önemlidir. Çünkü, uyandıktan kısa bir zaman sonra yapılan kahvaltı, metabolizmanın hemen çalışmasını sağlayacaktır. Örneğin, kahvaltıda beyaz peynirli ve ıspanaklı bir omlet ile tam tahıllı ekmek yemek, metabolizmanızın çalışmasını hemen başlatarak, doğru şekilde çalışmasına katkıda bulunacaktır. Amerikadaki ulusal kilo kontrolu biriminin, 500’den fazla hastayla yaptığı bir araştırmaya göre, güne sağlıklı bir kahvaltı ile başlayan bireylerde, 5 sene içinde 30 kiloya yakın kilo kaybı görülmüştür.
Bunun nedeni kahvaltının, vücudun yağ tutmasını engelleyen enerjiyi sağlamasıdır. Sağlıklı bir kahvaltı sayesinde metabolizma, vücuda giren yiyeceği hemen yakmak için çalışmaya başlar. Böylece daha fazla enerji üreterek doğal yoldan kilo vermeye yardımcı olur. Bunların yanında akşam yemeğini hafif şeyler yiyerek geçiştirmeye dikkat etmek de önemlidir. Çünkü vücut, uykudayken yağları depolama modunda çalışır. Böylece geç vakitte alınan fazla kaloriler yağ olarak vücutta depolanır.
2- Yeşil Çay İçin
Yeşil çay, iyi bir antioksidan olarak bilinir. Son araştırmalar, bu sağlıklı çayın, metabolizmanın hızlanmasına yardım ettiği ve dolayısıyla kilo vermeyi kolaylaştırdığını kanıtlamıştır. Dünyanın farklı üniversitelerinden çok sayıda araştırma görevlisi, demleme yeşil çayın etkilerini incelemektedir. Bu araştırmalar sonucunda, yeşil çay içme alışkanlığı olan insanların, içmeyenlere oranlar daha hızlı kilo verebildiği belirlenmiştir. Çünkü yeşil çay, vücuttaki metabolizma hızını arttırarak doğal bir ısı (termojenez) açığa çıkmasını sağlar, bu ısı da yağları yakmaya yardımcı olur. Günde beş bardak yeşil çay, ideal miktardır. Altı bardak yeşil çay ile sadece 90 kalori alarak, vücudun enerjisini çoğaltabilirsiniz.
3- Omega 3 Zengini Besinler Tüketin
Somon ve ton balığı gibi, omega 3 bakımından zengin balıkları tüketmenin, metabolizmayı hızladırdığı bilinen bir gerçektir. Bu tip besinler aynı zamanda kandaki şeker miktarını dengelerken, şişkinlik azaltıcı etkiler de gösterirler. Son araştırmalara göre, yağlı asit olarak da bilinen bu besinler, tüm bu faydaların yanı sıra, vücudun salgıladığı, kilo alıp vermeyi kontrol altında tutan leptin hormonu direncini azaltmaya da yardımcı olurlar. Fakat tüm bunlara rağmen balık tüketmekten hoşlanmıyorsanız, omega 3’ü başka yollardan edinebilirsiniz. 2000 veya 3000 miligramlık omega tabletleri alabilir veya kuru meyve yiyerek bu sorunu çözebilirsiniz.
4- Beslenmenizden Kaloriyi Çıkarmayın
Egzersiz yapmak, vücudunuza ve sağlığınıza verebileceğiniz en güzel hediyedir. Fakat fazla egzersiz, yorgunluğa sebep de olabilir. Spor yapmak, metabolizma hızını arttırsa da, yeteri kadar dinlenerek vücudu rahatlatmak bu yolda çok önemlidir. Ayrıca spor yaparken, aldığınız kalorilerden daha fazlasını yakmak, kilo vermenize yardımcı olacaktır.
5- Trans Yağlardan Uzak Durun
Yağın sağlığa ne kadar zararlı olduğu bilinen bir gerçektir. Fakat daha az bilinen bir ayrıntı ise, yağların, vücudun doğal yağ yakma sürecini de olumsuz etkilediğidir. Bunun nedeni, yağların hücreleri değiştirmesi ve böylece metabolizmayı yavaşlatmasıdır. Ayrıca yağlar, insülin direncine ve iltihaplanmaya da neden olabilir. Trans yağları beslenmenizden çıkarmak, metabolizmanızı hızlandırarak kilo vermenize katkıda bulunacaktır.
6- Daha Fazla Protein Alın
Protein bakımından zengin olan besinleri sindirmek, karbonhidrat ve yağlı besinleri sindirmekten daha uzun zaman alır. Bu demektir ki, her protein aldığınızda, metabolizma besinleri işlemeye devam ederken, daha uzun süre tokluk hissedersiniz. Zamanla bu beslenme şekli, matabolizmanın hızlanmasına ve daha az açlık hissine neden olacaktır. Ayrıca protein almanın, yağ alımından daha çok kas kütlesi oluşturmaya kartkıda bulunduğu da kanıtlanmıştır.
İyi Beslenerek Matabolizmanızı Hızlandırın
Genler, vücudunuzu çerçeveler, fakat kontrolu elinize alıp içini doldurmak sizin elinizdedir. Eğer kilonuzdan memnun değilseniz, bazı değişiklikler yapmanız ve bunu devam ettirmeniz gerekir. Metabolizmanızı hızlandırmak onun daha hızlı çalışmasını, daha fazla kalori yakmanızı ve ideal kilonuzda kalmanızı sağlayacaktır.
Mutlu haftasonlari kizlar
aslinda bunları devamli uygulamak sonuc veriyor yoksa bi iki kere yapmanin etkusi olmuyiUykuda metabolizma nasıl hızlandırılır
Nane
İştahınızı kapamak, açlığınızı bastırmak ve metabolizmayı harekte geçirmek için size yardımcı olacak bazı kokular ve aromalar var. Bunlardan biri de nane…
Nane kilo almayı ve yemek yemenizi önlemek için size yardımcı olur. Mesela en basit yolu birkaç saatte bir nane koklamak!
Bu yüzden yastığınıza gece birkaç damla nane yağı damlatırsanız, gece metabolizmanızı çalıştırması için size yardımcı olur
Yatmadan önce Protein ve protein içecek
Yatmadan önce protein içeren bir içecek içmeniz metabolizmanızın daha hızlı çalışması için mükemmel bir zamanlama olur. Çünkü uyku sırasında protein emilimi çok daha fazla olur.
Protein, kas kitlesi artış sağlar ve uyku sırasında kalori harcamanıza sebep olur
Yatmadan önce yiyeceğiniz bazı gıdalar size kilo verme konusunda yardımcı olabilir. Bunların başında da süzme peynir geliyor.
Protein açısından zengin olan süzme peynir metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olur ve sabah uyandığınızda çok açlık hissedip kahvaltıda çok yemenizi engeller.
Zararlı gıdalardan mutfağı arindir
Mutfağınızı düzenli tutun ve sakıncalı gıdalardan arındırın. Temiz ve düzenli bir mutfak ve kiler kilo vermeniz açısından size yardımcı olur.
Özellikle gece atıştırmlarını çok seviyorsanız, mutfakta gözle görülür yerlerde sizi cezbedecek gıdalar barındırmayin
Yeşil çay
Yeşil çay harika bir metabolizma güçlendirici olarak bilinir. Yatmadan önce bir bardak yeşil çay içmeniz, metabolik hızınızı arttırır.
Ancak sadece yatmadan önce 1 bardak yeşil çay içmek size çok da yardımcı olmaz. Yeşil çayın etkilerinden faydalanmak için, gün içinde ve gece tüketmeniz gerekir. Bu sayede uykunuzda metabolizmanızın hızlanması daha garanti olur.
Eğer kahve içmek uykunuzu açmıyorsa yatmadan önce yeşil çaya alternatif olarak kahve de tüketebilirsiniz
Teknolojiden uzak dur
Gece yatmadan önce elektronik eşyalarınızı kapatın. Tv, cep telefonu, bigisayar ve tabletinizi kapatarak kaliteli bir uykuyu tercih edin.Yatağın başucunuda duran elektronik aletler sağlıksız yaşama adapte olmanızı tetikler.
Yapılan araştırmalara göre karanlıkta uyumanın ya da dinlenmenin , parlak ışıkta ya da televizyon ekranı karşısında uyuma ve dinlenmeye göre kişinin yemek yeme isteğinde olumsuz değişim gösterdiğini belirtiyor. Kaliteli geçirilen uykunun verimsiz bir uykuya göre daha az kalori alımına sebep olduğu yapılan çalışmalarca gösterilmiştir.
Bu yüzden telefonunuzu uzağa bir yere koyun. Kurduğunuz alarm sabah çaldığında da ayağa kalkmak zorunda kaldığınızdan uyanmanız konusunda daha iyi bir adım atmış olacaksınız…
Gece egzersiz yapmak
Geceleri egzersiz yapmak, dinlenme aşamasında olan metabolizmanızın çalışmasına yardımcı olur. Uykuya dalmadan önce kardiyo yapmanız sizin hem kalori yakmanıza yardımcı olur hem de kaslarınızın artmasını sağlar.
Geceleri yaptığınız egzersiz hareketleri uykunuz sıasında kaslarınızın iyileşmesine ve kas ağırlığınızın artmasına da yardımcı olur.
79
Baharatlı yemek
Metabolizmayı hızlandırmanın başka bir etkili yolu da baharatlı yemekler yemek. Atıştırdğınız şeylere veya suyunuza acı biber ekleyerek geceleri metabolizmanızın hızını arttırabilirsiniz.
Eğer geceleri metabolizmanızın hızını daha da arttırmak isterseniz, acı biber ve limon suyu ile bir karışım yapın ve geceleri için.
Alıntı
ablam gecer ins bi an once felaha erersiniz gun gelir hic yaşanmamış gibi olur ama simdi cektiriyor işteUyku o nasil birsey
Yenirmi icilirmi
Ahhhh bunun icin uyumak lazim ama.....
Mutlaka öyledir kamilecigim ama 6 aydir 3 ameliyat arada hep hasta artik evde yasamayi unuttuk düzen müzen kalmadiablam gecer ins bi an once felaha erersiniz gun gelir hic yaşanmamış gibi olur ama simdi cektiriyor işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?