Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Merhaba cnm bnde kk nin gediklisiyim 2012 ten beri ismim burcu bakliyatlarda zayiflamada onemli rol oynar cnm. Sadece yarsta cumadan once cars. Ve pers. Uygum degil sislik ypabilir. Spor ins. Eliptik bisikletim gelince baslicam

Aksam ekmk olmasaymis daha iyiymis cnm cunku oglende sehriye var

Patatesin diyette cok yeri olmamali cnm

Bni fazla sisirmez cnm

Menu
Sabah (8:00)
1dlm ekmek
1 yumurta
1dlm peynir

Ara(11:00)
2tatli kaşığı activia
1kup şekerli Türk kahvesi

Öğle (13:00)
3kofte
Salata

Akşam(18:00)
4kofte
1kase yoğurt

Şu:2lt spor:yok

Gayet guzel cnm

Cok iyi cnm

Ozel bir diyet mi yapiosin cnm

sabah 08.40
1 dilim peynir
4 zeytin
domates
2 dilim tbe

öğlen 13.00
7 küçük köfte
közlenmiş domates biber
1 dilim ekmek

akşam 19.00
kavurma
salata
1 dilim tbe

ara 1 küçük portakal

1,5 lt su

Ekmkler cok olmus cnm

Menüm

Sabah
Omlet 1 kk süzme peynir
2 s tbe 5 zeytin

Öğle
Kıyma kavurma
Ayran
2 tbe

Akşam
Et sote salata yoğurt

2 lt su

Ekmklet fazla cnm

Mefkûre ablayı geçemedim tüh

Bi arkadaş dedi dolunay varmış herkes te ödem oluşuyormuş hadi ya dedim inanmadım ama valla gerçekmiş dedi

Hoşgeldin canım tanışmadık bende 13 gündür Burdayım
Senin bugünki bakliyat benden fazla olmuş bakliyatla kilo
Verdim yazmışsın ya da ben yanlış anladım biraz açarmısın

Kilo almanın ne olduğunu bilmeden bir 26 sene geçirdim, dahası annem de benimle aynı görüşte.Ama kim ‘’kilo alabilirisin vücudun buna müsait’’ diye söylese kahkahalarım karıştı gürültü yere.Ben kilo alamazdım , ne zaman almıştım ki.
İstediğim her kıyafet bana rahatlıkla oluyordu 38 ile 40 beden arası gelip giderken. Hem boyumda 1, 75 idi kilom ;63…
Sonrası evlendim. Kabus gibi günler üzerime oturdu ve hiç gitmek bilmedi. Sürekli tüketmeler…Bir hayata başlangıç beni yerle bir etmişti. Ayak uyduramıyordum.
Evlendikten sonra ( 2 ay sonra ) hamile kaldığımı öğrendim. Kötü bir hamilelik süreciydi. Sürekli bulanan bir mide ve koku alma organım hayli bir gelişmişti. Ekmekten başka bir şey yiyemez duruma gelmiştim ve 41 hafta sonra doğuma 104 kiloyla gittim. Buraya yazması bile son derece kötü görünürken ben ayakta durmakta zorlanırken o 9 ay beni 2 kat kilolu bir bunalımda kadın hallerine soktu.
Sonrası kötü bir görüntü. Giymeyeceğim ve bana yakışmayan ne varsa ( anne kıyafetleri de dahil ) giymek durumunda kaldım.Çünkü 42 beden üstü genç kuşağa üretilmiyordu yada ben bulamadım yada çok pahalıydı.
Mesleğim; Postacıyım . Belki bir kadın Postacı ilk etapta şaşkınlık yaratabilir, banada aynı şeyler olmuştu.neyse İşim günde 5 -6 saat yürümeyi bana sağladığı için en azından kilomun büyük bir çoğunluğunu kaybetmende buna borçluyum ve çocuğumu emzirmek buda en büyük etkenlerden biri…
Ama olmadı aynalara yakışmadım. Kızım 2 yaşına gelince sütten kestim
Kilom = 83 tü.
Şimdi kilolarım gözle görülür bir şekilde gitmeye , bende zayıflama ya başladım. Arkadaşlarım beni yoldan çevirip arzum nasıl yaptın bize de söylesene demeye başladılar.Takip edilmeye başladığımı ve yüzümün daha güzel olduğunu söylemeye başladılar.

Yanıtım belliydi ; Diyet yapmıyorum sağlıklı ve düzenli besleniyorum.Aç değilim
Yalan değildi.
52 beden pantolonum 42 lere düştü bile.
Aslında ben zayıflamıyorum düzenli besleniyorum buda gece yatarken beni yormuyor, daha rahat nefes alabiliyorum , yürümekten ve merdiven çıkmaktan bıkkınlıkta gelmiyor nefesimde kesilmiyor.mesleğimi koştura koştura büyük zevkle yapabiliyorum.
Ben çok mutluyum Mehtap.Senin sayende.
İyi ki varsın.İyi ki bu kadar meleksin.
Ve GÖRÜNDÜĞÜ KADAR ZOR OLMAYAN BİRŞEYMİŞ Başarmak duygusu.

Ben 34 yaşında iki çocuk annesi bir öğretmenim.Benim zayıflama daha doğrusu doğru beslenme hikayem ikinci doğumumdan sonra başladı. İlk oğlumun doğumundan sonra 70 kiloda olan ben 9 yıl sonra ikinci doğumumla 80 kiloda kalmıştım.Bebeğimi emziriyordum ancak kilom beni çok rahatsız ediyordu. Bebeğim 6 aylık olup ek gıdaya başlayınca bende eski kiloma dönme kararı aldım .

169 boyundayım. 80 kilo ve 46 bedendim.

6 ay sonrasında

60 kilo ve 38 bedenim. (12 YIL ÖNCE BU KİLODAYDIM)

Ve en önemlisi 8 aydır kilomu koruyorum…..

Peki 6 ayda diyetisyensiz neler yaptım:

*öncelikle kendime güzel bir not defteri aldım.

*Her gün yediklerimi 10 kilo verene kadar not ettim.

*Haftanın 5 günü 30 dakika yürümeye çalıştım.(yağmur ,çamur demeden kendimi zorlayarak)

* Çalışmaya ara verdiğim için evde kendim platese başladım.

3 ay sonra 80 kilodan 70 kiloya düşmüştüm.Aslında hedefim bu kiloya ulaşmaktı.Bebeğimi emzirmemde sıkıntı yaşamadım.DOĞRU BESLENMEYE ALIŞMIŞTIM. VE kilo verme sürecim devam etti.

*Sabah kalkınca bir bardak ılık su içtim.

*Ekmeği azalttım.Dilimleyerek ve sınırlı miktarda önüme koydum.

*Akşam yemeğini en geç 18:00 de yemeye çalıştım

*Günde bir bardak yeşil çay içtim.

*Akşamları acıkınca bir avuç badem tükettim.Yine akşamları salatalık,marul ,erik gibi kalorisi düşük sebze ,meyve yedim.Özellikle salatalık açlığı çok yatıştırıyor tavsiye ederim.

*Ara öğünleri kaçırmadım.Ara öğünümün biri bir kase yoğurdun içinde bir avuç kuru üzüm oldu .

*Emzirdiğim için yatmadan önce bir bardak şekersiz ,yarım yağlı süt içtim.

*Çikolatanın bir paketini bir oturuşta bitirirken bir paketi bir ayda bitirmeye başladım. Hayatımdan çıkmadı fakat ölçülü bir şekilde yerini aldı.

*Kişi başı bir kaşık yağ ile yemeklerimi pişirmeye alıştım.

*Yiyeceklerin kalorisini buzdolabıma astım.Ne yediğimi öğrendim.

*Not defterime takvim yapıştırdım.verilen kiloları not ettim.

Ve bir yılı geçti bu sürece başlayalı.Bebeğim 18 aylık ve emzirmeye devam ediyorum.8 aydır kilomu koruyorum.

Çok kolay değil biliyorum.Ama biraz İRADE,DUA VE KARARLILIK.

SONUÇ MU?

Kıyafetlerini yeniliyorsun

Giydiklerin yakışıyor

Çevrendekiler takdir ve hayranlıkla bakıyor

En önemlisi aynaya mutlu bakıyorsun…

O yüzden dedim zaten.Tartı öncesi olduğu için :)

Suan listede degilim cnm ve calisiyorum yemek yapma firsatim omadi bunlari yedim suan sknti yok haftaya ins. Daha iyi menulerle gelicem

Hoşgeldin canım tanışmadık bende 13 gündür Burdayım
Senin bugünki bakliyat benden fazla olmuş bakliyatla kilo
Verdim yazmışsın ya da ben yanlış anladım biraz açarmısın

Bakliyatla kilo vermedim cnm sadece kilo vermede bakliyatta saglikli beslenme sekli ben daha once karatayla vermistim.20 kilo kadar o zaman her turlu bakliyati tuketiodum haftada 1 gun mutlaka

ne kadar msj sayım azmış toplu msj nasıl sayılıyor 1 adet olarak mı yoksa kaç tane alıntı yapilmissa mi

Yok canım kafa diyeti yapıyorum ama yine iki öğün beslenmeye geçtim

***9.TAKIM 500. Etap***

MuallimeA (74,3///%)
askrhpozitif(82,9///%)
dagyolu(67.6/67/0.6/%0.88)
60kiloyum(84,4///%)
Mefkurem (79.3///%)

ezo26 (58,3///%)
sahgull(67.2///%)

Nanekekik(71///%)494. Etapta bildirim yaparak izine ayrılan üye geri dondu ,yüzdesi 6'ya bölündü

9. Takım ortalama %

LİSTE DIŞI :

Eliya (
Kkkmevsim (72,7///%)
Masal3487(62,9///%)
Deryanur (85.9///%)
Muskammm(102///%)
Habinar(80,4///%)
Yiden16 (98///%)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…