- 4 Şubat 2008
- 5.999
- 14.165
- 448
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #185.261
Çok iyi irade valla tebrik ediyorum senicanım gün boyu ananasin 3 de 1 ı gitmiş diye düşün
canım moringa çayı portakalın kaç katı c vitamini İçeriyor benimde grip başlayacak gibi oluyor içince Allahın izniyle geçiyor bağışıklık sistemini güçlendirici takviyeler almak lazim
canım keske öyle olsaydı ama ins çok zarar vermez spor da yaptım asıl sonuç yarin belli olcak bazen az besleniyirum bu doğru
ablacım herkes bir alem benimde kontrol mekanizması değişik çalışıyor bazen evde bazen dışarda hakim olamadığım zamanlar olur ama dediğin gibi herşey beyinde başlıyor
grip için bağışıklık sistemini güçlendirici takviyeler ise yarıyor yoksa ilaçlar tedavi değil gecistirme maksatlı
ablacim ben diyetisyenler olan inancımı girdikçe kaybediyorum sayisiz ellerinde diyet var senin vücut yapına göre sen böyle beslenmelisin diğerine başka vs e mantık ne 6 öğün birkere ruha ters bu şekil.ruh beden bütünlüğü olmadan zayiflama olmaz olsada geçici.
meyve direk yağ olarak depolaniyormus diye okudum bende anlamıyorum bu geç yeme işini gün içinde kalori hesabına göre veriyorlar ama meyve şekeri yiyip yatan kişinin ertesi gün şekerine bakilsa
ablacım yorumların harika cok beğendim yüreğine saglik
bencede sabah yada hiç zayıflama döneminde zaten aksam meyve yiyenler en fazla ayda 4 5 kilo vermiyormu karatayda da ortalama 5 kilo en azından karatay yapanlar toklar sürekli akillarinda yiyecek yok
abla açgözlülük deme ya kendine haksızlık ediyorsun sistemde o kadar yanlışlıklar varki bizi bize bırakmıyorlar mesela yediğimiz gıdaların içindeki katkı maddeler bağımlılık yapıyor iyice açlık hissi veriyor vs
abla yarından sonra fıstık yok var gibi ins
hoşgeldin canım artık listede görelim demi ya
iki öğün ya belki çok etkilemez
Afiyet olsun
ben bu listeden birşey anlamadım çünkü 72 den 59 düşüp izne ayrilmistim
geçmiş olsun canım. kilo vermen fıtığa da çok iyi gelir.
Geçmiş olsun cnm beline korse gibi bişey giysen belki faydası olur
Kizlar selam durdum durdum yine aksami batirdim offf bu huyumdan nefrey ediyorum
Sabah 10.45
1.5 yumurtali sucuklu yumurta
1 kk peynir
5 zeytin
1 dilim.tam bugday
Domates
Ara 15.00
1 kuru incir
1 turk kahvesi
Aksam 17.30
1 kase domates corba kremasiz
3 tane derisiz baget firinda
Kozlenmis domates sogan
Salata
20.00
1 dilim.islak.kek
2 top patates
2 litre su
15 dk.leslie
10 dk ayakta eliptik
20 dk oturarak.bisiklet
Menum
Sabah 08.30
2 kahve 42 Antep fıstığı 40gr kadar kome yarım dilim ev yapımı browni
Öğlen 12
Melemen 1.5 wasa üzerine sürmelik peynir turp
15 Yeşil çay karışımı
Akşam 18
1 salata 1 bardak ayran
2.5 lt su 45 dk koşu bandi
Huzurlu rahat uykular diliyorum
Menü
Sabah 11
1 poaça 70 gr beyaz peynir 5 zeytin 2 yumurta
Öğlen 15
Ton balıklı salata
Akşam 19
Melemen 3 kaşık
Yoğurt 1 kase
Diyet tavuk göğsü tatlısı şekersiz
1 soda
Su 2 litre
Arlarda filtre kahve
Spor yok
Her zaman ilk giriş kilosu alınıyor tatlım altta yazıyor kk ya ilk kilo bildirimin 66 imişcanım gün boyu ananasin 3 de 1 ı gitmiş diye düşün
canım moringa çayı portakalın kaç katı c vitamini İçeriyor benimde grip başlayacak gibi oluyor içince Allahın izniyle geçiyor bağışıklık sistemini güçlendirici takviyeler almak lazim
canım keske öyle olsaydı ama ins çok zarar vermez spor da yaptım asıl sonuç yarin belli olcak bazen az besleniyirum bu doğru
ablacım herkes bir alem benimde kontrol mekanizması değişik çalışıyor bazen evde bazen dışarda hakim olamadığım zamanlar olur ama dediğin gibi herşey beyinde başlıyor
grip için bağışıklık sistemini güçlendirici takviyeler ise yarıyor yoksa ilaçlar tedavi değil gecistirme maksatlı
ablacim ben diyetisyenler olan inancımı girdikçe kaybediyorum sayisiz ellerinde diyet var senin vücut yapına göre sen böyle beslenmelisin diğerine başka vs e mantık ne 6 öğün birkere ruha ters bu şekil.ruh beden bütünlüğü olmadan zayiflama olmaz olsada geçici.
meyve direk yağ olarak depolaniyormus diye okudum bende anlamıyorum bu geç yeme işini gün içinde kalori hesabına göre veriyorlar ama meyve şekeri yiyip yatan kişinin ertesi gün şekerine bakilsa
ablacım yorumların harika cok beğendim yüreğine saglik
bencede sabah yada hiç zayıflama döneminde zaten aksam meyve yiyenler en fazla ayda 4 5 kilo vermiyormu karatayda da ortalama 5 kilo en azından karatay yapanlar toklar sürekli akillarinda yiyecek yok
abla açgözlülük deme ya kendine haksızlık ediyorsun sistemde o kadar yanlışlıklar varki bizi bize bırakmıyorlar mesela yediğimiz gıdaların içindeki katkı maddeler bağımlılık yapıyor iyice açlık hissi veriyor vs
abla yarından sonra fıstık yok var gibi ins
hoşgeldin canım artık listede görelim demi ya
iki öğün ya belki çok etkilemez
Afiyet olsun
ben bu listeden birşey anlamadım çünkü 72 den 59 düşüp izne ayrilmistim
Saolasın canım İçinde peynir yoktu ondan peynirli yedim ama yoğurt daha mantıklı yumurta da biraz fazla oldu sanırımSabah poğaça yanına ayran yada yoğurt daha iyi olurdu bence yumurta peynir poğacanın içinde vardır zeytin de yağ olarak içinde onun dışında güzel görünüyor
Dediğin gibi cnm güzel bi gün boşa gitmişKizlar selam durdum durdum yine aksami batirdim offf bu huyumdan nefrey ediyorum
Sabah 10.45
1.5 yumurtali sucuklu yumurta
1 kk peynir
5 zeytin
1 dilim.tam bugday
Domates
Ara 15.00
1 kuru incir
1 turk kahvesi
Aksam 17.30
1 kase domates corba kremasiz
3 tane derisiz baget firinda
Kozlenmis domates sogan
Salata
20.00
1 dilim.islak.kek
2 top patates
2 litre su
15 dk.leslie
10 dk ayakta eliptik
20 dk oturarak.bisiklet
Ayvayı hiç duymamıştımyvayı dilimleyip çaya atmak çok hoş oluyor limon gibi yada şeker gibi ısırıp çay içebilirsin erzurumlular gibi tavsiye
6 öğünmü 3 öğünmü o da başka bi tartışmalacim ben diyetisyenler olan inancımı girdikçe kaybediyorum sayisiz ellerinde diyet var senin vücut yapına göre sen böyle beslenmelisin diğerine başka vs e mantık ne 6 öğün birkere ruha ters bu şekil.ruh beden bütünlüğü olmadan zayiflama olmaz olsada geçici.
Ben tokkende yiyebildiğim için öyle diyorum canımcımla açgözlülük deme ya kendine haksızlık ediyorsun sistemde o kadar yanlışlıklar varki bizi bize bırakmıyorlar mesela yediğimiz gıdaların içindeki katkı maddeler bağımlılık yapıyor iyice açlık hissi
takımlara ilk girdiğin kilo geçerli cnm sen 66 la giriş yapmışınben bu listeden birşey anlamadım çünkü 72 den 59 düşüp izne ayrilmistim
Sağlıksız bi kahvaltı güzel öğlenMenum
Sabah 08.30
2 kahve 42 Antep fıstığı 40gr kadar kome yarım dilim ev yapımı browni
Öğlen 12
Melemen 1.5 wasa üzerine sürmelik peynir turp
15 Yeşil çay karışımı
Akşam 18
1 salata 1 bardak ayran
2.5 lt su 45 dk koşu bandi
biran önce yapılsa cnm yoksa böyle aldımı verdimi bilmeden pek iyi olmaztartı olucak mefkusum yeni bir tartı istemiyorum çünkü çok kaliteli 8 yıl önce 140 liraya almıştım. Sadece çocuklar inmiş çıkmış hafızası karışmış 4 kişinin kilosunu kayıt ediyor seviyorum tartimi ha yine bozulur sa degisi
Hilal gece çocuk sık uyandığı için uykusuzluk çekiyomuş cnmNe konusmussunuz yaaa oku oku bitmedi.
Bu arada @CurukElma Hilal nerelerde kızlar.
Ağrın olduğunda bikaç gün taksan iyi gelir heralde tatlımğol kuzum..Sıcak tutanlar mı diyorsun canım bilemedim ki sıcağa alışırsam daha fena olur diye cesaret edememiştim
poğaça dışında güzelde yumurta fazla olmuş yanında karbon da olduğu içinHuzurlu rahat uykular diliyorum
Menü
Sabah 11
Öğlen 15
Ton balıklı salata
Akşam 19
Melemen 3 kaşık
Yoğurt 1 kase
1 soda
Su 2 litre
Arlarda filtre kahve
Spor yok
Elma portakaldan öncemi yenmeliymiş ben bunu duymamıştım :))Eve gidince geçmiş yapacağım şimdi şu meyve konusuna degineyim
Meyve bencede aksam yenmemeli inusilin yükseliyor sagliklisi 17:00den önce tüketmek ki ben çokta meyve düşkünü değilimdir zaten
Diyetisyenler neden akşam veriyor çünkü kilolu insanlar akşam saatlerinde atıştırma alışkanlığı kazanmış kisiler .çay yanına bisküvi yada cocukluktan gelme özellikle kış gecelerinde annelerin meyve saati geçmişi ortalama 20:00 civarı .elmanın portakaldan önce yenmesi gerektiğini kesfettigimiz hafızanın sünger gibi olduğu zamanlar kilo derdi yok aldigin enerjinin fazlasını sokakta kudurukluk birde evde kardeşlerine kudururken yakmissindir zaten (portakal kabuklatini sobanın üzerine koyardik ev miss gibi portakal kokardı ) velhasıl diyetisyenlerde amaç hayat şartlarına uydurup bezdirmeden zayıflatmak bu noktada akşam cayla bisküvi(kremasiz 2-3tane ) yada sütle bir porsiyon meyve veriliyor danışan atıştırma alışkanlığıni karşılamış oluyor
Mesela ben bidönem 17:00den sonra yemiyordum çok etkili oluyor aç yatmaya alışıyor bünye ama bu noktada yine başa dönüyorsun cevrendejiler çay yani bisküvi vs götürürken kendini süt ve meyve ile frenlemek en sağlıklı seçim oluyor bu durumda
Biraz daha yazalımda yarın canın sıkılmasınÇok insafsızca ama bı pazar günü hemde 160msj nedir yaokuyun dedim ama bitmedi yarın tamamlarim inşallah bugün annemlere gittik oradan kaynimlara oğlanı uyuttum spor yaptım duştan şimdi çıktım üşütme den uyumaliyim
ellerine sağlık cnmPastaları m bitti kızlar paşa lokumu pizza poğaça ve muhallebili tart yaptım yarında makarna salatası yaparım ama yemek yok tabi pizza poğaçayı eşim yedi tam not aldı.
Şimdi duşumu alıp namaz kılıp yatayım
İyi geceler canlar
Dr dan memnunsan bırakmasaydın cnmVe Karatay bana yaramadı sabah artiydim hiç karbonhidrat almadan nasıl oldu anlamadım , salı gününe randevu aldım kendi duruma gitmeye yüzüm yok yeni bir doktor buldum
Biraz uzak ama eşimin izin gününe ayarlayacagiz yine bakalım hayırlısı
canım uzun zaman sonra oldu küçük bir ödülle nefsimi köreltme babindan daha olursa taslayin beni42 antep fıstığı mi kome mi browni mi abovvvvv :) ! Afiyet olsun.
estg.canim. aslonda ertesi gün daha önemli benim biraz kacamagim olduÇok iyi irade valla tebrik ediyorum seni
bende bu tavuk göğsü nu merak ettimHuzurlu rahat uykular diliyorum
Menü
Sabah 11
Öğlen 15
Ton balıklı salata
Akşam 19
Melemen 3 kaşık
Yoğurt 1 kase
1 soda
Su 2 litre
Arlarda filtre kahve
Spor yok
ins bakalım tartı ne diyecekSabah ağır olmuş ama gerisi güzel toparlamışsındır bence
misafir mi geliyor ne güzel gagalar yapmışsın birgun de bizim gurubu al kız dermisizPastaları m bitti kızlar paşa lokumu pizza poğaça ve muhallebili tart yaptım yarında makarna salatası yaparım ama yemek yok tabi pizza poğaçayı eşim yedi tam not aldı.
Şimdi duşumu alıp namaz kılıp yatayım
İyi geceler canlar
ablacım bu alintiya cevap ilerde vereceğim sade 1 tane salata yedimDediğin gibi cnm güzel bi gün boşa gitmiş
Ayvayı hiç duymamıştım
6 öğünmü 3 öğünmü o da başka bi tartışma
Leptin için öğün aralarının fazla olması gerekiyor
Diğer taraftan ara öğünlerin metoyu hızlandırdığı söyleniyor
Ben sadece kalori hesabına kesinlikle katılmıyorum
Yoksa günde sadece 2 paket çukulata yiyip 1200 calori alıp oturuyum çok beklerim kilo vermeyi
Ben tokkende yiyebildiğim için öyle diyorum canımcım
Ama haklısın artık demiyim Yoksa olumsuzu çağırıyorum hep
Ayyy Ben hiç açlık hissetmem zaten accık yedimmi hemen doyarım :)))
takımlara ilk girdiğin kilo geçerli cnm sen 66 la giriş yapmışın
Sağlıksız bi kahvaltı güzel öğlen
Akşamki salata dediğin salatalıksa az olmuş en azından bol salata olsaydı
Bide kome yi bilemedim
biran önce yapılsa cnm yoksa böyle aldımı verdimi bilmeden pek iyi olmaz
Hilal gece çocuk sık uyandığı için uykusuzluk çekiyomuş cnm
Düzene sokunca gelecem diyo
Ağrın olduğunda bikaç gün taksan iyi gelir heralde tatlım
Bazen benimde belim çok ağrıdığında giyordum
Bide doğru şekilde esneme hareketlerini yapabilsen iyi olur
poğaça dışında güzelde yumurta fazla olmuş yanında karbon da olduğu için
Şekersiz tavuk göğsü nasıl oluyormuş
Tatlandırıcımı var yoksa
Ayy bende ne zamandır şu filtre kahveyi unutuyorum almayı
Makinesini aldım daha 1 sefer kullanmadım
Elma portakaldan öncemi yenmeliymiş ben bunu duymamıştım :))
Sadece atıştırma ihtiyacı için o zaman yoksa zaten doyurmuyor
Kızlar bide havuç benim kafamı karıştırıyor
Ben geçen verdiğimde hiç yememiştim ama bu sıralar arada yiyorum salatanın içinde lahana yemediğim için yeşilliklerin içine havuç koyuyorum
Bide benim kangrubumada iyi geliyordu heralde
Biraz daha yazalımda yarın canın sıkılmasın
ben havuç çok rahat yiyorum çok da yaradığını düşünüyorumOsman müftüoğlunun yazısı
Havuç, kış sebzelerinin en lezzetli ve faydalı olanlarından biri. Başta sarı mucize “betakaroten” olmak üzere çok sayıda vitamin (B1, B2 ve C vitamini), mineral ve bitkisel posa içeriyor.
Posadan zengin yapısı ile sindirim sistemini temizleyerek bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlıyor.
Özellikle çiğ havuç veya taze havuç suyu düzenli olarak yiyip içilince vücudun antioksidan kapasitesi güçleniyor. Başta kalın bağırsak, prostat, meme, yemek borusu kanseri olmak üzere birçok kansere karşı koruma sağlıyor.
Havucun suyu, püresi ve rendesi de tam bir damar dostu. Kolesterol kontrolünü kolaylaştırması, kolesterolün oksidasyonunu engelleyerek damarlara verdiği zararları azaltması yabana atılacak faydalar değil.
Ayrıca kalorisi düşük bir besin. 100 gram havuçta en fazla 20-30 kalori kazanılabiliyor. Glisemik yükü eskiden sanıldığı gibi yüksek de değil. Bu nedenle kilo kontrolünü de kolaylaştırıyor.
Güçlü bir potasyum, magnezyum, folik asit kaynağı olması havuca olan ilgiyi daha da artırıyor. Geleneksel tıp havucun antioksidan ve damar sertliği önleyici etkileri yanında, rahatlatıcı, cinsel gücü artırıcı, cilt sağlığını destekleyici, unutkanlığı hafifletici faydalarının da olduğunu düşünüyor. Kısacası ister suyunu, püresini, rendesini, ister kendisini yiyip için havuç son derece sağlıklı bir sebze seçeneği.
Son bir noktayı daha hatırlatalım: Havuç “çiğ” olarak yendiğinde kan şekerini “zıplatıp”, insülin dalgalanmalarına yol açmıyor, “kilo almanıza” filan da sebep olmuyor!
Bu tür sorunlar havuç ”pişince” ortaya çıkıyor. Özetle çiğ havucun değil, pişmiş havucun glisemik yükü fazla, havucun çiğ değil pişmişinden korkun!
Bence rahatlıkla yenebilir
Kızlar günAydınnnnnn :) +200 çıktım kahretmesin.Sporu arttırmamın vakti geldi zaten zor gidiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?