- 6 Kasım 2010
- 5.143
- 13.417
- 448
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #185.281
geçmiş olsun canım. Bende belde 5 boyunda 4 fitikla yaşamaya çalışıyorum bunun adı yaşamaksa hayat kalitem sıfırAynen inşallah öyle olur ilk fıtık olduğumu söylediğinde 80 kiloydum dr kilo alma dedi bende tamam deyip 20 kilo aldım
Sağol kuzum..Sıcak tutanlar mı diyorsun canım bilemedim ki sıcağa alışırsam daha fena olur diye cesaret edememiştim
Sporuna bütün gününe yazık olmuş canım yarın karbon almamaya dikkat et
imm afiyet olsun poğaça sabah ki ekmek yerine geçmiş ama biz eskiden hiç yemezdik hatta mefkusum ceza verirdi cuma dışı yenen cıss lara duyurulurHuzurlu rahat uykular diliyorum
Menü
Sabah 11
1 poaça 70 gr beyaz peynir 5 zeytin 2 yumurta
Öğlen 15
Ton balıklı salata
Akşam 19
Melemen 3 kaşık
Yoğurt 1 kase
Diyet tavuk göğsü tatlısı şekersiz
1 soda
Su 2 litre
Arlarda filtre kahve
Spor yok
Tavuk göğsünü merak ettim diyet nasıl oluyor bizi aydınlat ufkumuz açılsın.
Bu arada tanismismiydik ben Elif.
Oyy çok tehlikeli bugün senin ev. Ellerine sağlık.Pastaları m bitti kızlar paşa lokumu pizza poğaça ve muhallebili tart yaptım yarında makarna salatası yaparım ama yemek yok tabi pizza poğaçayı eşim yedi tam not aldı.
Şimdi duşumu alıp namaz kılıp yatayım
İyi geceler canlar
Aslında komşunun tartıda tartilirim ama ya faxla tartiyorsa daha önce baksaydım keşke. Bugün alır eşim olmuştur sanırım.Dediğin gibi cnm güzel bi gün boşa gitmiş
Ayvayı hiç duymamıştım
6 öğünmü 3 öğünmü o da başka bi tartışma
Leptin için öğün aralarının fazla olması gerekiyor
Diğer taraftan ara öğünlerin metoyu hızlandırdığı söyleniyor
Ben sadece kalori hesabına kesinlikle katılmıyorum
Yoksa günde sadece 2 paket çukulata yiyip 1200 calori alıp oturuyum çok beklerim kilo vermeyi
Ben tokkende yiyebildiğim için öyle diyorum canımcım
Ama haklısın artık demiyim Yoksa olumsuzu çağırıyorum hep
Ayyy Ben hiç açlık hissetmem zaten accık yedimmi hemen doyarım :)))
takımlara ilk girdiğin kilo geçerli cnm sen 66 la giriş yapmışın
Sağlıksız bi kahvaltı güzel öğlen
Akşamki salata dediğin salatalıksa az olmuş en azından bol salata olsaydı
Bide kome yi bilemedim
biran önce yapılsa cnm yoksa böyle aldımı verdimi bilmeden pek iyi olmaz
Hilal gece çocuk sık uyandığı için uykusuzluk çekiyomuş cnm
Düzene sokunca gelecem diyo
Ağrın olduğunda bikaç gün taksan iyi gelir heralde tatlım
Bazen benimde belim çok ağrıdığında giyordum
Bide doğru şekilde esneme hareketlerini yapabilsen iyi olur
poğaça dışında güzelde yumurta fazla olmuş yanında karbon da olduğu için
Şekersiz tavuk göğsü nasıl oluyormuş
Tatlandırıcımı var yoksa
Ayy bende ne zamandır şu filtre kahveyi unutuyorum almayı
Makinesini aldım daha 1 sefer kullanmadım
Elma portakaldan öncemi yenmeliymiş ben bunu duymamıştım :))
Sadece atıştırma ihtiyacı için o zaman yoksa zaten doyurmuyor
Kızlar bide havuç benim kafamı karıştırıyor
Ben geçen verdiğimde hiç yememiştim ama bu sıralar arada yiyorum salatanın içinde lahana yemediğim için yeşilliklerin içine havuç koyuyorum
Bide benim kangrubumada iyi geliyordu heralde
Biraz daha yazalımda yarın canın sıkılmasın
Teşekkürler mefkusum bilgi için.Osman müftüoğlunun yazısı
Havuç, kış sebzelerinin en lezzetli ve faydalı olanlarından biri. Başta sarı mucize “betakaroten” olmak üzere çok sayıda vitamin (B1, B2 ve C vitamini), mineral ve bitkisel posa içeriyor.
Posadan zengin yapısı ile sindirim sistemini temizleyerek bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlıyor.
Özellikle çiğ havuç veya taze havuç suyu düzenli olarak yiyip içilince vücudun antioksidan kapasitesi güçleniyor. Başta kalın bağırsak, prostat, meme, yemek borusu kanseri olmak üzere birçok kansere karşı koruma sağlıyor.
Havucun suyu, püresi ve rendesi de tam bir damar dostu. Kolesterol kontrolünü kolaylaştırması, kolesterolün oksidasyonunu engelleyerek damarlara verdiği zararları azaltması yabana atılacak faydalar değil.
Ayrıca kalorisi düşük bir besin. 100 gram havuçta en fazla 20-30 kalori kazanılabiliyor. Glisemik yükü eskiden sanıldığı gibi yüksek de değil. Bu nedenle kilo kontrolünü de kolaylaştırıyor.
Güçlü bir potasyum, magnezyum, folik asit kaynağı olması havuca olan ilgiyi daha da artırıyor. Geleneksel tıp havucun antioksidan ve damar sertliği önleyici etkileri yanında, rahatlatıcı, cinsel gücü artırıcı, cilt sağlığını destekleyici, unutkanlığı hafifletici faydalarının da olduğunu düşünüyor. Kısacası ister suyunu, püresini, rendesini, ister kendisini yiyip için havuç son derece sağlıklı bir sebze seçeneği.
Son bir noktayı daha hatırlatalım: Havuç “çiğ” olarak yendiğinde kan şekerini “zıplatıp”, insülin dalgalanmalarına yol açmıyor, “kilo almanıza” filan da sebep olmuyor!
Bu tür sorunlar havuç ”pişince” ortaya çıkıyor. Özetle çiğ havucun değil, pişmiş havucun glisemik yükü fazla, havucun çiğ değil pişmişinden korkun!
Bence rahatlıkla yenebilir
Günaydın gider gider cumaya.Kızlar günAydınnnnnn :) +200 çıktım kahretmesin.Sporu arttırmamın vakti geldi zaten zor gidiyor.