- 9 Ocak 2015
- 12.856
- 29.210
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #185.481
Bu sorularin cevaplarini sorgularsak neden kilo aldigimizi veya neden cok yemek yeme ihtiyacimizin oldugunuda ogrenmis oluruz.GÜNÜN KONUSU!!!!
- kacimiz beyin obezi
- kilolu bir yaşantıdan sonra zayıflayıp neden o kilolara geri dönüyoruz
- dur diyemedigimiz ne
-ruhumuzun açlığını neden mutfakta doyuruyoruz
Bütün bunların önüne nasıl gecebiliriz
Aynen bnde öyleymEki Görüntüle 1940760 gunaydinnnn
Seni anlıyorm bnde çok kısır döngülere girdimBu sorularin cevaplarini sorgularsak neden kilo aldigimizi veya neden cok yemek yeme ihtiyacimizin oldugunuda ogrenmis oluruz.
Kendi adima cevaplayacak olursam, eskiden beri kilolu degilim son 2 yildir boyleyim, sanirim bulundugum yerden memnun degilim,cunku dag basinda yatili okul yapmislar ilce disinda ve issiz bir yer,hareket olanagim sifir denilecek kadar az,arkadas cevremde yok gibi bu sebeplerden dolayi sanirim kendimi yemege verip daha cok mutsuz oluyorum kisir dongu yani.mutsuz oldugum icin yiyorum,yedigim icin mutsuz oluyorum
çokta yabancı değildi canimAfiyet olsun canım
Süper canım. Öğün değiştirmek ten kastım haftanın üç günü öğle protein akşam ise sebze ve karbon alıyorsan iki günü tersini yap
Cumaya kadar eksiye döner o rakam inşallah
Bakalım bu yaptığın süt kürü işe yararsa ben de yapacağım.
2 sosis bildiğimiz uzun olansa fazla olmuş 5 tane patates dilimdir inşallah :) kızartma olmasa iyi olurdu
Erzurumlu musun canım
Çorbanın yanına fıstık olmamış gerisi güzel
Tarçınlı karanfilli yeşilçay da güzel daha kolay içimli
Menü baştan aşağı ilginç vesselam :) afiyet olsun canım
Süper konu yarınmış madem yarın yazalım
Oyyy oğlun tam zamanını bulmuş misafirler yabancı mıydı
Çok güzel gözlemlemişsin canım benim şahsım adına konuşursam doyma duygum yok azıcık yetip tıkandım diyenlere çok özeniyorum tekrar kendimi zi dinleyip doyma hissini yakalamamız lazım
Yaza kadar mı canımablam valla süpersin anladın evet ya iş yerinde iyce sinirlerim bozulmaya başladı
hatır gönül işleri olmasa bugun bırakıcamda okullar kapanana kadar idare ediyorum işte
BMI degerim obezdi vallapatatesler kızartma değilse ekmek yok olabilir belki
onun dışında güzel cnm zamanla daha güzel olur ara verince tekrar adapte olmak zor oluyor
erzurumlumusun canım bende yarı erzurumlu sayılırım annemlerde suanda orda yaşıyor
akşamki fıstıklar olmasa olurmus ama güzel afiyet olsun sporda var
daha ne olsun
aynen cnm gözlerimi açamadım şükür geçti
yoğun gün menüsü belli
bence burda hiçbirimiz obez değiliz yani çok şükür neler var bazen görüyorum çevremde Allah korusun
ama evet kilo problemimiz var kendi adıma yemek yemeği seviyorum biraz yaşam tarzıylada alakalı bizde sofra kalkar çay gelir çay kalkar meyveaslında genel anlamada sağlıklı beslensek arada hamurişi vs olsa sorun olmıycak ama işte yemek kültürümüzde bu malesef makarna pilav olmadan olmuyor gibi ama oluyor aslında diyette oluyosa normaldede olur
kısacası bizim alışkanlıklarımızı değiştirmemiz lazım yoksa daha cok kilo alır veririz
hadi bakalım cnm iyi olur inşallah bu sefer
ama sabırlı olman lazım biraz tez canlısın çabuk sıkılıyosun gibi
bırakmak yok hemen
,afiyet olsun cnm akşam ara yapabilirsin tabiki acıkman normal
ayy patlıcanda ekmeksiz yenmezkiafiyet olsun ablam
hadi hakkında hayırlısı bu defa gideceğim de daha uygun 60 ilk muayene + kan testi var o ne kadar bilmiyorum gidince göreceğiz sonra her seansı 40tl aylık 120ye geliyor galiba kan hariçKızlar iyi bir diyetisyen buldum özel çalışıyor. yarın akşam altıda randevum var bugünde kan tahlili yaptırıcam
Benim diğer gittiğimde yapmamıştı ben kendim istemiştim bu direk kendi talep etti randevu alırken bende inusilin direnci var onun için bakması iyiNorth River
Benmki kan testi yapmıyo hastanede yaptırıcam. 3 seans aylık 100 tl benmkide. facede zayıflamış baya kişiyle fotoları var
GÜNÜN KONUSU!!!!
- kacimiz beyin obezi
- dur diyemedigimiz ne
Tatlım eğer yaşadığımız hayatı değiştirmek gibi bi şansımız yoksa sahip olduğumuz iyi şeylerle mutlu olmayı öğrenmemiz lazımllah kalbimizi faydalı ve bizi mutlu edecek şeylerle doldursun bende 20 li yaşlardayken çok umutluydum hayattan enerjim bir ara çok iyiydi nirvanadaydı resmen bütün maddi ve manevi olumsuzluklara rağmen umutluydum hayattan sonra bir katil beni zirveden aşağı attı o kızı komaya soktu ve hala bitkisel hayatta ve onu uyandıracak bir umut ışığı arıyor inşallah bir gün bulurum
o zamanlar yemek yemek sadece ihtiyaç içindi şimdiki gibi hayallerimi doldurmuyor.
öffff neyse işte ben şimdi eski bedenimi ruhumu uyandırmaya çalışıyorum ve bunu tek başıma yapıcam ne olursa olsun
sabah olmaması iyi değil cnm meton öğlen çalışmaya başlamışbu arada herkese tünaydın dünkü menüm
sabah yok
ara yok
işe gelene kadar bir şey yiyemedim
öğle 1 tb mantarlı sote
1 dilim ekmek
salata
ara elma
akşam kuru fasulye 6 kaşık kadar
1 dilim ekmek
portakal
su 2,5 ltre
spor yok
Hadi hayırlısı cnm inş.memnun kalırsınKızlar iyi bir diyetisyen buldum özel çalışıyor. yarın akşam altıda randevum var bugünde kan tahlili yaptırıcam
Aslında kuru yeneceksede öğlen yemek daha doğruFasulye şişlik yapmamış ama yaramamista hala sabittim ben ya su 3 gün çok dikkatli olmam lazim
zamanla hiç şekerli içemezsin cnm. Bak ben okadar tatlı hastasıyım ama çayı kahveyi şekerli içemembu arada şekersiz çay da fena değilmiş
Görümcen kilolumubenim ki troitten kaynaklandı beyin obezi değilim çok şükür ama yine de kiloluyum benim bir görümcem var lokmaları bazan parmağıyla bastıra bastıra ağzına sokuyor Allah korusun işte beyin obezi o söyleyince de daha bir inatla yiyiyor
zayıflarken sadece diyet yapıyoruz bunu bir yaşam tarzı haline getirmiyoruz bu yüzden kilo alıyoruz.
benim dur diyemediğim mayalı börek türleri ve çikolatalı pastalar
ruhumuzun aç olduğunu farketmediğimiz için midemiz aç sanıyoruz da ondan ayırt edemiyoruz bir türlü birşeyler aranıp duruyoruz halbuki o arayan kalbimiz
Sadece mutfağın önünden geçmekle kalmayıp dolapları boşalltığımız için olabilirmi acaba :))Eki Görüntüle 1940760 gunaydinnnn
bu kısır döngüyü değiştirmek sadece kendi elimizde cnmBu sorularin cevaplarini sorgularsak neden kilo aldigimizi veya neden cok yemek yeme ihtiyacimizin oldugunuda ogrenmis oluruz.
Kendi adima cevaplayacak olursam, eskiden beri kilolu degilim son 2 yildir boyleyim, sanirim bulundugum yerden memnun degilim,cunku dag basinda yatili okul yapmislar ilce disinda ve issiz bir yer,hareket olanagim sifir denilecek kadar az,arkadas cevremde yok gibi bu sebeplerden dolayi sanirim kendimi yemege verip daha cok mutsuz oluyorum kisir dongu yani.mutsuz oldugum icin yiyorum,yedigim icin mutsuz oluyorum
Haklısın abla geç kalktığım için bütün düzenimde alt üst oluyor bu aralar bir haksızlıklar yorgunluk uykumu alamıyorum bir türlüTatlım eğer yaşadığımız hayatı değiştirmek gibi bi şansımız yoksa sahip olduğumuz iyi şeylerle mutlu olmayı öğrenmemiz lazım
Yoksa hayat şöyle yada böyle geçiyor
Niye kendimize zehir ederek yaşayalımki
sabah olmaması iyi değil cnm meton öğlen çalışmaya başlamış
Çantanda mutlaka kuruyemiş kurumeyve gibi şeyler bulundur
Akşamda kurunun yanında salata yoğurt daha iyi olurmuş
Hadi hayırlısı cnm inş.memnun kalırsın
Aslında kuru yeneceksede öğlen yemek daha doğru
zamanla hiç şekerli içemezsin cnm. Bak ben okadar tatlı hastasıyım ama çayı kahveyi şekerli içemem
Görümcen kilolumu
Sadece mutfağın önünden geçmekle kalmayıp dolapları boşalltığımız için olabilirmi acaba :))
bu kısır döngüyü değiştirmek sadece kendi elimizde cnm
Ben tam anlamiyla beyin obeziyim cunku elim bos kaldikca yemek yemek istiyorum elimde bi fıstık bi elma ne biliyim illa bisryler bulunur oldum olasi kiloluydum aslibda unv basladigimda ideal kilomdaydim ama ilk yilimda on kilo aldim ve bu hep artti hic eksilmedi sıkıntı yapmadim hic siki bir vucuda sahiptim 65 kiloda 38 beden giyebiliyordum ki hala 158boy 76 kiloyla 44 beden giyebiliyodum ama dogumlardan sonra vucut sekli bozuldu daha kotu gorunmeye bel cevresibr silindir oturmus gibi oldu gordukce sinirim bozuluyor ama tokken cok kararli oluyorum verurim deyip kendime guvensemde yemege oturunca unutuyorum yiyip sisince aklim basima geliyor bu ara oldugu gibi yine bi kisir dongu içine gitdjm girdim aslında karar verince yapan bi kişiliğim var ama iki yildir evdeyim calismiyorum oglumun problemleri ailevi sikintilar cok artmasafa vermeme engel oldu inanmayacaksinjz ama biseyler yemeyince canim sikiliyor spor isini bi tutturamafim o yüzden sayiyorum yerimde karar vermek degil devam ettirmek sıkıntı napacam onuda bilmiyorum ikinci dönem artik basliycam calismaya benim icin bi milatGÜNÜN KONUSU!!!!
- kacimiz beyin obezi
- dur diyemedigimiz ne
hadi hayırlı oldun senin icinKızlar iyi bir diyetisyen buldum özel çalışıyor. yarın akşam altıda randevum var bugünde kan tahlili yaptırıcam
Güzelim benimde hiç boş durmaz boğazım o yüzden sürekli bişeyler içiyorumBen tam anlamiyla beyin obeziyim cunku elim bos kaldikca yemek yemek istiyorum elimde bi fıstık bi elma ne biliyim illa bisryler bulunur oldum olasi kiloluydum aslibda unv basladigimda ideal kilomdaydim ama ilk yilimda on kilo aldim ve bu hep artti hic eksilmedi sıkıntı yapmadim hic siki bir vucuda sahiptim 65 kiloda 38 beden giyebiliyordum ki hala 158boy 76 kiloyla 44 beden giyebiliyodum ama dogumlardan sonra vucut sekli bozuldu daha kotu gorunmeye bel cevresibr silindir oturmus gibi oldu gordukce sinirim bozuluyor ama tokken cok kararli oluyorum verurim deyip kendime guvensemde yemege oturunca unutuyorum yiyip sisince aklim basima geliyor bu ara oldugu gibi yine bi kisir dongu içine gitdjm girdim aslında karar verince yapan bi kişiliğim var ama iki yildir evdeyim calismiyorum oglumun problemleri ailevi sikintilar cok artmasafa vermeme engel oldu inanmayacaksinjz ama biseyler yemeyince canim sikiliyor spor isini bi tutturamafim o yüzden sayiyorum yerimde karar vermek degil devam ettirmek sıkıntı napacam onuda bilmiyorum ikinci dönem artik basliycam calismaya benim icin bi milat
Olur ins da belki on senedir goremefigim 68 i 65 i artik gorurum diye umut ediyorum hadi hayırlı oldun senin icin
Tek başına değilsin canımRegl olunca + mı çıkıyorsunuz neden böyle acaba
ben de 1-2 kilo gider bu cuma bakalım kaç çıkacağım süpriz olsun bana
dolu dolu bir menü kalori toplamın uygunsa çok da sağlıklı görünüyor 10 değilde 5 tane yeseydin keşke fıstığı
maşallah sana darısı başımıza
Ben geçenlerde psikoloğa gittim bana diyet yapmamı ve süt iznini kısa kesip işe başlamamı önerdi çok faydalı oldu benim için moral olarak bu aralar tekrar başlamayı düşünüyorum endokrin + psikolog ama bizimkilerden bana sıra gelmiyor bu ara iş yerinde de sıkıntı oluyor.
Allah kalbimizi faydalı ve bizi mutlu edecek şeylerle doldursun bende 20 li yaşlardayken çok umutluydum hayattan enerjim bir ara çok iyiydi nirvanadaydı resmen bütün maddi ve manevi olumsuzluklara rağmen umutluydum hayattan sonra bir katil beni zirveden aşağı attı o kızı komaya soktu ve hala bitkisel hayatta ve onu uyandıracak bir umut ışığı arıyor inşallah bir gün bulurum
o zamanlar yemek yemek sadece ihtiyaç içindi şimdiki gibi hayallerimi doldurmuyor.
öffff neyse işte ben şimdi eski bedenimi ruhumu uyandırmaya çalışıyorum ve bunu tek başıma yapıcam ne olursa olsun
muskacım bir diyet listesi uygulasana kendine ben bugünden itibaren kararlıyım kendime diyet listesi uygulayacağım evde de şaşmayacağım beğenmeyen kalksın kendine yemek yapsın rakiben olarak söylüyorum beraber kolkola kurtulalaım bu yağlardansöylemesi bile iğrenç ve ben bununla 8 senedir yaşıyorum.
tabiki dengeli olmak en iyisi ama haftada 1,5-2 arası eksilse ayda 6-8 kilo yapar daha iyi motive oluyor insan ara öğünler konusunda da haklısın ara öğün olmayınca insan sofrada kendini kaybediyor.
Kızlar önce dünkü konu için yorumumu yapayım
Çoğunuz yavaş yavaş verilmeli demiş
Ben aksini düşünüyorum
Ama bu demek değilki şok diyetler havada uçuşsun sağlıksız beslenme olsun
Yoksa herşeyden yiyimde az az gitsin düşüncesinide kabullenmiyorum
Bence özellikle fazla kilosu olanların işi çok daha sıkı tutup kaçamaksız disiplinle devam etmeleri gerekirki verme süresi uzayıp sabırları tükenip vaz geçmesinler
Zaten sağlıklı beslenmeyle kaçamaksız ayda 4-5 kilo verilmesi gayet normal. Sallayarak niye 1-2 kilo versinki
O zaman hedefe ulaşma süresi çok çok uzayacak muhtemelen vazgeçilecek
Bende öyle düşünüyorumBen o mantikla diyet yapinca ucu cok kacio o nedenle bende karsiyim abla o sekilde verilmio ilk diyet tecrubemdede o kafadaydim ve belkide 2 ayimi cope attim o nedenle sifir kacamaksiz benim takip ettigim bir kadin var o dio ki ben zaten yillarca bunu yedim tadini biliyorum ucundan baksam nolcak yada simdiy3 kadar ne oldu beni mutlu eden kucum bedenler bi parca kizartma degil diyip beynen telkin edio kendini
Öyle bi risk varmı daKizlar isten ciktim baktim otobusumun gelmesine yarim saat var duraga kadar yurudum aksamda bisimlet cevirirm ama reglime 2 gun.var sisiyorum devamli umarim.baska bisi yoktur
Tek başına değilsin canım
Seninle aynı mücadeleyi veren bizler varız hepi birlikte başaracağız
çok doğru söylüyorsunKızlar önce dünkü konu için yorumumu yapayım
Çoğunuz yavaş yavaş verilmeli demiş
Ben aksini düşünüyorum
Ama bu demek değilki şok diyetler havada uçuşsun sağlıksız beslenme olsun
Yoksa herşeyden yiyimde az az gitsin düşüncesinide kabullenmiyorum
Bence özellikle fazla kilosu olanların işi çok daha sıkı tutup kaçamaksız disiplinle devam etmeleri gerekirki verme süresi uzayıp sabırları tükenip vaz geçmesinler
Zaten sağlıklı beslenmeyle kaçamaksız ayda 4-5 kilo verilmesi gayet normal. Sallayarak niye 1-2 kilo versinki
O zaman hedefe ulaşma süresi çok çok uzayacak muhtemelen vazgeçilecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?