Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Bana gelirsek +1 deyim
Bunun kilo olduğunu sanmıyorum akşam geç vakit spor yaptım hala bacaklarım ağrıyo bide cuma tartısı olmadığı için gecede susadım su içtim

bu sabah 97 olmuştum tartıda
mantıya rağmen güzel gitmiş cnm

ezogelin çorba (k cal 235)
mantı(k cal 354)
zey.yağ taze fasulye (k cal 250)
salata (k cal 125)
tatlı (k cal 420) kızlar bugünkü işyeri menüsü bu hangilerini yesem ki acaba yada hiç gitmesem mi
arkadaşların dediği gibi çorba fasülye salata gayet güzel bi menü cnm

yoğun günü çok güzel atlatmışın tatlım

#GÜNÜN KONULARI#
  • Kilolarınızı gizlemek için nasıl kıyafetler giyiyorsunuz?
  • Sarkmaları önlemek veya kurtulmak için yaptığınız birşey var mı?

Kiloyu gizlemek adına koyu renkler tercih ediyorum , enine çizgili giyinmem boyuna çizgi her zaman daha zayıf gösteririr birde üzerimde çok bol duran kıyafetlerde giymem zipcik yapışan kıyafetlerde ,etek zaten hiç giymiyorum yüksek bel boru paça pantolon ( sanırım öyle deniyor) birde eğer bi yere davetluysem ve ilk gidiyorsam korseli zıbın giyerim içime

Sarkmalara tek yapabildiğim şey spor şuan için şuan öyle bir sarkma pek yok orantılı bir şekilde gidiyor bakalım çok şükür

temizlik yaptım ondan diye düşünüyorum bir de ufaklığın arkasında çok dolaştım

#GÜNÜN KONULARI#
  • Kilolarınızı gizlemek için nasıl kıyafetler giyiyorsunuz?
  • Sarkmaları önlemek veya kurtulmak için yaptığınız birşey var mı?
Fazla kilolu olan kişilerin zaten çok dar giyme gibi bi durumu olamaz ama çok aşırı bolda giyinmek doğru değil dahada kilolu görünüyor o zaman.
Bide vücut şekline göre giyinmek önemli
Ben kıloş etek giymeyi hiç sevmedim insanı daha geniş gösteriyor
Ben daha çok dar kesim ama tabiki vücuda yapışmayan etek ceket tarzını tercih ederdim
Bide boydan elbiseleri
Korseyide önceden sık kullanıyodum artık kullanmıyorum

Izine gitmeden önce taytın üstüne bi blüz almıştım 40 beden o zaman üstümden inmemişti bile. Dün giydim oldu

120 den 88 e düştüğüm dönemde kendime daha çok zaman ayırıyodum
Her gün tv den aldığım kremi sürüp masaj yapıp öyle spor yapıyodum
Şu anda spordan başka bişey yapmıyorum

Bunun adı mucize! 2 yılda tam 74 kilo verdi
diyarbakirsoz.com 24.10.2015, 16:51 Son Güncelleme: 24.10.2015,16:51 Sağlık

Son yıllarda zayıflama ameliyatları popülerleşirken, Muğla'da yaşayan Cennet Aksoy 20 ayda azmederek, spor ve diyetle 74 kilo zayıfladı ve 154 kilodan 80 kiloya inmeyi başardı.

Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde, aşırı kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşayan 22 yaşındaki cennet aksoy, yürüyüş ve bisiklet eşliğinde spor da yaparak 20 ayda 74 kilo zayıfladı. 154 kilodan 80 kiloya düşen ve eski görüntüsüyle şimdiki halinin fotoğraflarını bir araya getiren Aksoy, sosyal medya hesabından ’öncesi ve sonrası’ notuyla yaşadığı değişimi paylaştı.

2 YILDA 154 KİLODAN 80 KİLOYA DÜŞTÜ

Dalyan Mahallesi’nde Çalışan cennet aksoy, aşırı kiloları yüzünden sağlık sorunları yaşamaya başlayınca zayıflamaya karar verdi. İnternetten öğrendiği diyet programıyla yaşamından şekerli ve hamurlu gıdaları çıkartan Aksoy, 20 ayın ardından 154 kilodan 80 kiloya düşmeyi başardı. cennet aksoy bu değişimi, sosyal medya hesabından eski ve yeni fotoğrafını yan yana koyarak ’öncesi ve sonrası’ notuyla paylaştı.

“EKMEK, ŞEKER VE ABUR CUBURU BIRAKTIM”

"Bir şey yiyip içtiğim zaman göze batıyordum. Bir gün kendi kendime düşündüm ve diyet yapmaya karar verdim. Ancak diyet konusunda hiçbir bilgi sahibi değildim. Bunun için internette araştırmalar yaptım. Öğünlerini hiç geçirmedim. Çok su içtim. Ekmeği, hamur işini, abur cubur ve şekerli içecekleri bıraktım. Tek düşüncem sağlığımdı. Mükemmel bir sonuç alacağımı ben de tahmin etmiyordum. Güzelliğim ortaya çıktı. Çok mutluyum. Artık çok daha rahat hareket ediyorum. Kuş gibi sekebiliyorum."

Aksoy, çevresindeki kilolu insanların yanına gelerek zayıflamak için kendisinden yardım istediğini de söyledi.

Valla helal olsun
Insan gerçekten isterse azimle sabırla verilemiyecek kilo yok
Biz istiyoruzki hem her istediğimizi yiyelim hemde oturduğumuz yerden kilo verelim
Ne yazıkki çaba göstermeden emek vermeden olmuyor

Spor yaparken beslenme nasıl olmalı?
Uluslararası Spor Beslenmesi Birliği, spor yapmadan önce ve spor yaptıktan sonra olmak üzere özel beslenme önerileri hazırlamıştır.

Spordan önce neler yemeli, nasıl beslenmeli
Spor esnasında kaslardaki glikojen depolarını dolu tutmak spor yaparken kas kaybını önler. Glikojen depolarını sağlam tutmak için;

• Spor yapmadan 3-4 saat öncesinde bir ana öğün mutlaka tüketin. Ana öğününüz; et grubu( et, tavuk, balık, peynir, yumurta) + ekmek grubu ( pilav, makarna, ekmek, patates) + az yağlı salata içersin.
  • spordan yarım saat ile bir saat öncesinde ise bir ara öğün olsun. Taze meyve ve yoğurt olabilir.
  • Spor öncesi yeterli sıvı tüketmeli, yaklaşık 500- 550 ml su içmelisiniz. Böylece, ısıya bağlı sıvı kaybı (dehidratayon) sonucu oluşabilecek hastalıkların (ısı bitkinliği, sıcak çarpması) önüne geçebiliriz.

Spordan sonra neler yemeli, nasıl beslenmeli;
  • Spor yaptıktan sonra dokuların onarılması ve depoların yenilenmesi için kaliteli protein almalısınız. Bunun için protein tozları yerine; et, yumurta, süt ve süt ürünlerindeki kaliteli proteinlerden faydalanın.
  • Egzersiz sonrası yeterli kompleks karbonhidrat tüketimi, kas glikojeninin yeniden sentezini uyarır. Özellikle egzersiz sonrası daha iyi tolere etmek için kompleks karbonhidratla birlikte yeterli protein tüketin.
  • Karbonhidrat protein oranının 3:1 olması kaslarınızı desteklemek için idealdir. Ana öğününüzün; 1/3 ü proteinli yiyecek, et, tavuk, balık... vb. 1/3 ü pilav, makarna, ekmek gibi karbonhidratlı yiyecekler, 1/3 ü de sebze olsun. Et, makarna, salata, yoğurt şeklinde bir öğün ideal bir öğündür
  • Egzersiz sonrası 3 saat içinde elzem amino asit, kaliteli protein içeren et, süt, yumurta gibi yiyecekler , kas protein sentezini arttırır.
  • Kuvvet egzersizi sonrası, karbonhidratla proteini birlikte tüketirseniz, kas dokunuzu destekler. Vücut bileşiminizi olumlu yönde etkiler. Egzersiz sonrasında ara öğünde süt meyve tüketebilirsiniz. Bu sayede karbonhidrat ve proteini birlikte almış ve kas dokunuzu desteklemiş olursunuz.
  • Egzersiz sonrası sıvı alımı elektrolit dengesi için oldukça önemli. Kaybettiğiniz vücut ağırlığına göre sıvı takviyesi yapmalı, her 20 dakikada yaklaşık 200- 300ml su içmelisiniz.
hoşuma gitti paylaşayım dedim inşallah uygulayabiliriz.

Günaydın kizlar gervi gunaydini baya gectik ama ne ysxikki yine artiyi. Tartı fazla yameyi asla affetmiyor arti 1,5 ya uf sinir oldum kendime bugünden itibaren aksam menusu ta sadece yoğurt yada salata yogurt baska turlu gitmeyecek

21. TUR / ÜÇÜNCÜ HAFTA

1. TAKIM
499. Etap => 0,033% => 1. NOTA

2. TAKIM
500. Etap =>0,207%=> 1. NOTA
501. Etap =>-0,097%=> 2. NOTA

3. TAKIM
501. Etap =>0,234%=> 1. NOTA

4. TAKIM
499. Etap => 0,274% => 1. NOTA
500. Etap =>0,240% => 2. NOTA => 1. SARI KART

5. TAKIM
499. Etap => -0,351% => 1. NOTA
500. Etap => ETAP BİRİNCİSİ => 1. NOTA SİLİNDİ

6. TAKIM
499. Etap => -0,425% => 1. NOTA
501. Etap =>ETAP ÜÇÜNCÜSÜ=> 1. NOTA SİLİNDİ

7. TAKIM
501. Etap =>0,227%=> 1. NOTA

8. TAKIM
499. Etap => -0,072% => 1. NOTA
501. Etap =>-0,038%=> 2. NOTA=>1. SARI KART

9. TAKIM
BAŞARILI

10. TAKIM
499. Etap => 0,278% => 1. NOTA
500. Etap => ETAP İKİNCİSİ => 1. NOTA SİLİNDİ

14. TAKIM
499. Etap => 0,145% => 1. NOTA
501. Etap =>0,224%=> 2. NOTA

Bugün kimsenin enerjisi yokmu banamı öyle geliyor

Spor bakanım nerdesin hani gaz verecektin
askrhpozitif

Bide motivasyondan sorumlu bakan olsa hiç fena olmıcak
Aynen öyle abla sevmiyorum bu tatilleri bütün düzen alt üst oluyor
İnşallah bu yaz kilo problemim olmayacak stressiz tatil geçirmek istiyorum

Bugün kimsenin enerjisi yokmu banamı öyle geliyor

Spor bakanım nerdesin hani gaz verecektin
askrhpozitif

Bide motivasyondan sorumlu bakan olsa hiç fena olmıcak
ay abla valla kendim yapamayınca gazda veremedim çok özür valla ya azıcık dışarı çıktık geldik şimdi kız uyudu bende spora gideyim diyordum ama gidemedim motivasyonu en güzel sen veriyorsun valla )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…