Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Alıntı

Günün Motivasyonu: Amacım Neydi?

Amacımız sadece güzel görünmek miydi?

Yazın bikinileri giyebilmek,

Yaz düğününe giyeceğimiz abiyenin içinde sülün gibi görünmek,

Alışveriş merkezinde bir küçük beden istemek miydi sadece?

Aynaya bakıp iyi hissetmek,

Görünüşümüzden memnun olabilmek miydi?

Hayır.

Daha fazlasını istiyoruz.

Bu bir yolculuk ve asla bitmeyecek.

Bu yüzden "1 ayda 10 kilo ver" içerikli diyetler işe yaramıyor.
Bu yüzden bu yoldan saptığımızda kilolarımızı kat kat geri alıyoruz.
Bu yüzden "zayıflayıncaya dek spor yapayım, sonra bırakırım" diye bir şey yok!

Bu bitmeyen bir yolculuk.
Sağlıklı hayat yolculuğu.

İçinizde bir yerlerde, her kilo verişinizde ortaya çıkan bir beden var.

Başından beri, etrafını çevirdiğiniz yağlarla sakladığınız,
Ve her sağlıklı seçim yaptığınızda, bir heykeltraş gibi yontarak ortaya çıkardığınız,

Olmanız gereken,
Fit,
Çevik,

İncecik,
Kaslı,
Güçlü bir beden.

Bu bedene yağlı yiyecekler, sağlıksız besinler, paketli gıdalar, kalorili içeceklerle ulaşamazsınız.
Bu yolculuğa hayatınızı adamanız gerekiyor.

"Hemen zayıflayayım" diye değil,
"Artık vücuduma zehir sokmayacağım" diye düşünerek ilerlemeniz gerekiyor.

O son 3-4 kilo nasıl gidiyor biliyor musunuz?
Pes etmeyerek.
İnatlaşarak.

Belki aylar sürecek ama elinde sonunda vücudunuz bu fit ve sağlıklı hayatın izlerini yansıtacak dışarı.

Burada fotoğrafları bulunan hiçbir kadın, tüm gün yatarak, abur cubur yiyerek bu fiziğe ulaşmıyor.

Siz de bu görüntüyü istiyorsanız,
Bunun için emek vermek zorundasınız.

Arkanızdan konuşacaklar:
"Ve o sürekli acıkan kız, bir anda iştahını kaybetti..."

Selam kızlar. nasılsınız? bugün yoğundum biraz yürüyerek hastaneye gittim d vit eksikliği için ampül verdi dr. sonra bi kot pantolon aldım 42 beden ordan kuaöre gittim bi kaç alışverişten sonra eve geldim.hava acayip soğuktu hala ısınamadım

Alıntı

ZAYIFLAMA TAKTİKLERİ

Canınız gidip ıvır zıvır yemek, atıştırma kaçamağı yapmak istiyor olabilir.
Bu aşermelerle başedebilmek için öncelikle nedenini bulmamız lazım.

Tatlı aşermeleri genellikle hormonal dengesizliklerden kaynaklanır.
Tuzlu aşermeleri ise genelde vücudumuzda eksik olan bir mineralden kaynaklanıyor olabilir.

Canınız cips, kola, hamburger gibi zehirler; hamurişleri gibi zararlı gıdalar çekiyorsa bunları engellemek için uygulayabileceğiniz bazı taktikler var.

1- Alışverişe çıkmadan önce mutlaka bir elma yiyin. O küçük elmanın, alışveriş alışkanlıklarınızı değiştirmedeki mucizevi etkisine inanamayacaksınız.

2- Canınız ıvır zıvır çekiyorsa, önce aç olup olmadığınızı kontrol edin. Gidip mutlaka düzgün sağlıklı bir yemek yiyin.
Yemek yediğiniz halde ıvır zıvır çekiyorsa, beyninizin "susadım" sinyalini açlıkla karıştırıyor olabilirsiniz. Gidip en az 2-3 bardak su için.
Hala canınız bir şeyler istiyorsa, kendinize sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayın. Dilim salatalık, kıtır havuç, yağsız marul salatası gibi yiyeceklerle midenizi şişirin.
Eğer mideniz tıka basa dolu olduğu halde hala canınız bir şeyler çekiyorsa, bu noktada şeker bağımlısı beyniniz size oyun etmeye çalışıyor demektir.
Kendinizi oyalayacak bir şeyler bulun. Oje sürün, kitap okuyun, dışarı çıkın, internette oyun oynayın, evi temizleyin, spor yapın.
Asla şekere boyun eğmeyin, 21 günlük ayrılıktan sonra "Ne kadar gereksizmiş o yediklerim" diye düşüneceksiniz.

3- Spor konusunda şevke gelmek için Youtube'da spor videoları aratın. Açın ve sadece izleyin. Bir süre sonra dayanamayıp yapmaya başlayacaksınız.

4- Spor konusunda gaza getiren bir diğer husus, spor eşyası almaktır. Alışverişe çıkıp dar spor taytları, rahat spor ayakkabılar, bir spor aleti alın.
Bir atlama ipi almak bile spor konusunda daha heyecanlı olmanızı sağlar.

5- Sağlıklı hayat bir yoldur, bu yolda elbet tökezleyecek, bazen de yoldan çıkacaksınız. Her hatanızda kendinize küsmek yerine kendinizi affedin. Tek dikkat etmeniz gereken, daima sadık bir sevgili gibi o yola geri dönmek...

Düşünün, çiçek bakıyorsunuz ve 1 haftalık tatile çıktınız, çiçeğinizi de sulamadınız. "1 haftadır sulamıyorum, bu saatten sonra sulasam da kurtulmaz deyip onu ölüme mi terk edersiniz;
Yoksa hemen mutfağa koşup 1 bardak bile olsa çiçeğinize su verir misiniz?

Spor da bunun gibidir. "1 haftadır uzak kaldım, artık yapsam da anlamı yok" deyip tamamen boşlamak yerine;
"Tamam, bari sadece 5 dakikacık yapayım, yarın daha fazlasını yaparım" deyip 5 dakikalık bile spor yapmanız gerek.
Bir gün içinde ne yaptıysanız kâr.

Hiçbir şey yapamadınız mı, şunları deneyin:

* Asansörü kullanmak yerine merdiven çıkın.
* Bol su için.
* Bir durak önce inip gideceğiniz yere yürüyün.
* Öğle yemeğinde ızgara et yiyin, ekmeği bir dilim azaltın.
* Çaya kahveye şeker atmayın.
* Yatmadan önce durabildiğiniz kadar plank pozisyonunda durun.

Hiçbir şey yapmadığınız bir gün geçirmek yerine oldukça verimli bir gün geçirdiniz bile.
Her gün deli gibi spor yapmanıza gerek yok. Vücudunuzun dinlenmeye de ihtiyacı var.
Bu yukarıda saydığım maddeler, bedeninizde büyük değişiklik yapabilecek kadar büyük adımlardır.
Yeter ki sabırlı olun, devam edin, inancınız sarsılmasın.

İyi akşamlarrrrr cümleten
Cuma 56.9
Pazartesi 56.7

Fark 0.2

Menüm
Sabah 08.20
1 haşlanmış yumurta
1 kk peynir
5 badem

Öğle 12.45
1 fincan slim form bitkiçayı
1 kivi
3 fındık

Akşam 16.40
3 yk yoğurt
4 yk salata
3 yk mantar sote

Su:2 lt.
Spor:6o dk yürüyüş+Evde leslie 15 dk+20 dk pilates Toplam 90 dk
Yarın mola vericem spora çok yüklendim bugün

Aynen abla senin hikayeni okuyunca kendime benzettim zaten

Menümü vereyim
Sabah 10:30
1 yumurta 5 zeytin 1 dl tb ekmeği çay
Akşam 18
1 Lahmacun salata yoğurt
Su 2 litreyi geçti filtre kahve bitki çayı içtim aralarda
Dün çocukların odaları değiştirdik ufaklığa yatak aldım
Tüm ev birbirine girdi temizlik yapıyorum taşınsam daha iyiydi tüm dolaplar söküldü tekrar monte yataklar bazalar döküldü düşünün halimi
2 gündür sabah 9 dan şu saat oldu daha oturamadım yemek yapamadım spor bu yorgunlukla hiç yapamam sanıyorum hamlamışım zaten yorgunluktan bide regl sancısı perişan oldum resmen

Çok iyi maşallah

Afiyet olsun.Lahmacun etkilemez umarım.Spor olsa iyi olurdu da işleriniz çokmuş heralde :) Kolay gelsin.

Yorgunluk ve yetersiz beslenmeden yada bişey eksikliğinden olabilir cnm
Bazende insan uyudukça uyuyası gelir

Hiç cnm istemesede bende şimdi
bı doktora gitmem lazım abla ya ona göre takviye alsam iyi olacak

süpersin tatlım

kolay gelsin tatlim

(10:00)
kavurmalı yumurta (2 yumurta,100 Gr kavurma)
1 kk köy peyniri
5 tane yeşil zeytin

(13:10)
160 Gr deveci armutu

(17:15)
1 kepçe şehriye çorbası
1 kase peynirli nar ekşili havuç salatası
3 yeşil zeytin

Spor : 1 saat koşu bandı+ 45 dk leslie 3 ml
su : 2 lt

Hanimlar bugün sabahtan annemgile geldik sonra alışveriş hala burdayım daha spor yapamadim ama menüm de fire yok siz nasılsınız
bildirimini yazmamışın cnm

her yönden harikasın cnm

Ben bu pazartesi bildirimlerine alışamadım bi türlü
Regl olduğum için kilom sabit 79.200
Artı olmakdan iyidir cnm
Kolay gelsin cnm menü kötü sayılmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…