- 4 Şubat 2008
- 5.999
- 14.165
- 448
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #187.021
Aslında hepimizin sebepleri aşağı yuları aynı bu iş psikolojik tanıyı koyuyorumKonumuz
Neden yemek yerken kendimize dur diyemedik kilo almamızdaki sebepler nedir bir psikolog Edasıyla soruyorum
Benim ailem özellikle babam çok problemli. zayıf bi çocukluktan sonra akıl ermeye başlayınca babamın anneme bize olan psikolojik şiddeti sonucunda yemeye başladım 22 yaşıma kadar bu psikolojik şiddet kötü muamele devam etti. 17 yaşımda hayatıma öss stresi eklenince 20 kilo aldm o evden o şehirden kurtulmak için kazanmam lazımdı. dershaneye yollamak yok zatn bi de meslek lisesindeyim çok sıktım kendimi 20 kiloyu aldım lise 3 te 80 kiloydm sanırım tartılmadm hiç. kazandm sınavı ama örgüne yollamazdı zatn babam varlık içinde yoklukta çektim açıköğretmde okudum o sırada yine evdeydim.depresyondaydm doktorn dediğine göre yemeye devam ettim. sonra kpss de iyi bi puan aldm memleketime en uzak yeri yazdım atandım çok şükür. psikolojim hemen düzelmedi yine 80li kilolardaydaydm açıkcası benim için kilo dert değildi o zamanlar depresyonda olduğum için. eşimle tanıştım atandktan bir yıl sonra filan onun sayesinde depresyonu yendim evlendik kızım oldu şişman bi anne olmak istemediğim için kilo vermeye karar verdim.
Artık diyet yapmak spor yapmak en büyük zevkimizYarınki konumuz
Neden yemek yerken kendimize dur diyemedik kilo almamızdaki sebepler nedir bir psikolog Edasıyla soruyorum
2012 ye kadar yemek benim icin bir zevkti bayiliyodum hayatimin en buyuk zevkiydi ama bi sure sonra kendimi begenmemeye basladim ve 20 kilo verdim sonra 2 yil korudum evlendim dun bahsettigim gibi esim tam bir pis bogaz onunla 8 kilo aldim ve minnosuma hamile kaldim 84 le doguma gittim eve geldigimde 71 kiloydum fakat iste sutlusun ye filan bende zaten yemeyi seviyorum simdiye kadaf onun arkasina sigindim. Psikolojim azicik bozhm olsun en sevdigim sey yemek yapmak vr yemek hemen mutfakta bulurum kendimi
sporda yapıyorum ama yinede gitmiyor ilk verdigimdede 7 li rakamlara zor geçmiştimcanım tarçın hakkında bildiklerimiz doğruda gece yenmesi 8 den sonra heleki 9 dan sonra sindirim durduğundan hicbirsey yenmemesi fikrindeyim
bende çayda çok severim gece için demiştim
hayat hikayelerimiz geneli ya hamilelik yada emzirme donemi kaynakli kilo almisiz nasıl almışsak ins öylede veririz
Canım peynir sirkeyle mi yada mayaylami yapıyorsunuz bende çökelek yaparım
canım havaların etkisi var bende yerimde sayıyorum tabi spor yapmayarak
osyerinde merdiven var mi nen firsat buldukca merdiven iner cikardiminşallah bebnim de 28 şubatta 85 i görmem lazım ama 97 de takılıp kaldım egzersizi arttıracağım işten dolayı çok hareketsizim galiba
benim kilom panik atak oldum 18-21 yaşlar arası yoğun stres altındaydım başediyorum sandım ama 22 yaşında patladı yanardağ gibi neyse 6 ay ilaç kullandım 65 kilodan 81 e çıktım 6 ayda.İlaçtan olsa gerek iştahım arttı
İlacı bıraktım kilolar beni bırakmadı. 72 ile evlendim evlendikten 3,5 sene 76 ile hamile kaldım iştahsızdım 7 aylık doğdu kızım hamileyken sadece 4 kilo aldım ilk bebeğimi 81 le dünyaya getirdim hamileyken çok kötü grip oldum atlatamadım 3 ay boyunca hastahaneye kaldırılana kadar öksürdüğüm için kızım erken doğdu. kızım ilk üç ay ememedi emme kasları gelişmediği için.
Süt sağıcam aman sütüm azalmasın diye üzümlü incir kürleri kayısı suları hurmalar kuruyemişlerbulgurlu yemekler mayalı ekmekler gebelikte ve emzirme döneminde (kızım 8 ay olana kadar) aldığım kan ve vitamin ilaçları derken oldum
93.
88e düşmeye çalıştım bu sefer de oğluma hamile kaldımkızım 18 aylıktı o zaman kızımda yaşadığım sorunları yaşamamak için beslenmeme dikkat ettim oğlumda ama bu sefer troit patlak verdi oğlumu doğurduğumda 109 kiloyu gördüm doğum sezeryanla olduğu için hareketlerim de kısıtlandı ilk altı ay ben dur desem bile mecburiyetten aldım hazır gıdaları ilk hamileliğimden beri tüketmemeye çalışıyorum. peyniri bile kendimiz yapıyoruz kaynanamdan öğrendim.
kaliteli beslendim ama stresten çok fazla tükettim herşeyi vücutta ihtiyaç fazlasını depoladı.
Kizlar selamlar kahvaltimizi yaptik oturuyorhm ama tartida +300 ciktim gulmuo tarti bana yarin spor yapmicam bugunde sadece leslie yapcm
Günaydın kızlar bu aralar pek gelemiyorum paketim bitmek üzere bu ay nedense çabuk bitti
grip mi enfeksiyon mu
Yarınki konumuz
2012 ye kadar yemek benim icin bir zevkti bayiliyodum hayatimin en buyuk zevkiydi ama bi sure sonra kendimi begenmemeye basladim ve 20 kilo verdim sonra 2 yil korudum evlendim dun bahsettigim gibi esim tam bir pis bogaz onunla 8 kilo aldim ve minnosuma hamile kaldim 84 le doguma gittim eve geldigimde 71 kiloydum fakat iste sutlusun ye filan bende zaten yemeyi seviyorum simdiye kadaf onun arkasina sigindim. Psikolojim azicik bozhm olsun en sevdigim sey yemek yapmak vr yemek hemen mutfakta bulurum kendimi
hepimizdeki temel ne olursa olsun ysmeyi sevmemiz yani destekleyici etken ne olursa olsun asil sebep ayni yemekten zevk alan tipleriz bu yuzden hayat boyu dikat etmeliyizEşin gerçekten çok destek vermiş canım çoğu gitmiş azı kalmış senin emzirme sürecinde kiloya yatkınsan olağan süreç Burdur zaten verirsin tamamını inşallah
Eşim ve çocuklarım tam tersine çok kilo aldın hiç yakışmıyor diye diye beni bıktırdılar resmen üstüne ailem kardeşlerim babam annem çok zayıflar aralarında kocaman duruyorum kendimi baya kötü hissediyorum mecbur hissediyorum kendimi zayıflamak zorundayım
son kozlae mi rakibemBenim tartı 81,3 -81,4 e çakılı kaldı bugün lapa yapicam bakalım sabah normal kahvaltı yaptım akşam ve öğlen lapa yarında ful lapa yapicam ay inşallah işe yarar ya valla bunaldım bu 81 den
Hepimize bir sebep gerekiyor değilmi hikayeleri okudukça tutunacak bir dal bulunca kiloBenim kilo alma hikayem depresanlar yüzündendir ilk başlarda sonrada baktım kiloluyum yemeğide seviyorum kola hamburger ,pizza kar derken aldı başını gitti sonra evlenmeden önce gelinlik sevdası başladı zayifladim biraz ama hala yeterli değildi düğünden. Sonra hemen hamile kaldım şimdi tekrar zayıflama cabasindayim
ben kilo yaptığını bilmiyordum doktorum da uyarmadıDoğumlar hastalıklar derken bi bakıyoruz ki herkes yerli yerinde olan bize olmuş
Bi tanıdığım antidepresan ilaç kullanıyordu kortizon artı iştah açtığını biliyoruz bu ilaçların kilo alacam diye aç gezdi ilaçlar bitene kadar ve gram kilo almadı ben kortizon kullandım 2 ayda 6-7 kilo aldım kilomalacağımı dikkat etmem gerektiğini bile bile mefkûre ablanın dediği gibi kimseyi suçlamaya gerek Yok suç benim
ben yemek yemeyi seven biri değildim hatta yapmaktan nefret ederim hala aynı çok seçiciydim ama ilaç öyle bir şeydi ki iştahım aşırı arttı süt olsun diye içim almaya almaya neler yediğimi biliyorum burnumu tuta tuta zar zor yuttuklarımcanım tarçın hakkında bildiklerimiz doğruda gece yenmesi 8 den sonra heleki 9 dan sonra sindirim durduğundan hicbirsey yenmemesi fikrindeyim
bende çayda çok severim gece için demiştim
hayat hikayelerimiz geneli ya hamilelik yada emzirme donemi kaynakli kilo almisiz nasıl almışsak ins öylede veririz
Canım peynir sirkeyle mi yada mayaylami yapıyorsunuz bende çökelek yaparım
canım havaların etkisi var bende yerimde sayıyorum tabi spor yapmayarak
İnşaallah canmmmAslında hepimizin sebepleri aşağı yuları aynı bu iş psikolojik tanıyı koyuyorum
Tedavisi ise tamamen kendimiziz beynin karar ve irade mekanizmasını devreye sokuyoruz ve dur diyoruz başaracağız hep birlikte bu takımda rehabilitasyon merkezimizbirlikte birbirimizi dinleyerek başaracağız
zevk olarak bakmak gerek gerçekten sagolasin fikir oldu bunu düşüneyimArtık diyet yapmak spor yapmak en büyük zevkimiz
Zevklerimizi hobilerimizi tamamen değiştiriyoruz
Çevremizdekilerle diyet spor sağlıklı besinlerden bahsediyoruz demi
Direnç e karşı yapılacak şeyi biliyorsun canım sabrının sonucunu ins fazlasıyla alırsınsporda yapıyorum ama yinede gitmiyor ilk verdigimdede 7 li rakamlara zor geçmiştim
insilün direncini kırarsın ins dışardan etken şeyler iştah kontrolü bazen bizim elimizden alıyor o yüzden yedigimiz şeylere dikkat edeceğiz paketli ürünler heleki bağımlılık yapıyorben yemek yemeyi seven biri değildim hatta yapmaktan nefret ederim hala aynı çok seçiciydim ama ilaç öyle bir şeydi ki iştahım aşırı arttı süt olsun diye içim almaya almaya neler yediğimi biliyorum burnumu tuta tuta zar zor yuttuklarım
insülin direnci artınca doymak bilmez hale geldim
zevk olarak bakmak gerek gerçekten sagolasin fikir oldu bunu düşüneyim
Direnç e karşı yapılacak şeyi biliyorsun canım sabrının sonucunu ins fazlasıyla alırsın
insilün direncini kırarsın ins dışardan etken şeyler iştah kontrolü bazen bizim elimizden alıyor o yüzden yedigimiz şeylere dikkat edeceğiz paketli ürünler heleki bağımlılık yapıyor
elden geleni yapıyorum canimda sinirim bozulmuyor desem yalan olur su son zamanlar aldığım iltifatlar yüzünden duraklamaya girdim kesin nazara geldimzevk olarak bakmak gerek gerçekten sagolasin fikir oldu bunu düşüneyim
Direnç e karşı yapılacak şeyi biliyorsun canım sabrının sonucunu ins fazlasıyla alırsın
insilün direncini kırarsın ins dışardan etken şeyler iştah kontrolü bazen bizim elimizden alıyor o yüzden yedigimiz şeylere dikkat edeceğiz paketli ürünler heleki bağımlılık yapıyor
Valla 81,3 çakılı kaldı şuan ablam bugün tam lapada yapamadım öğlen lapa yedim sadeceSelamlarrr
Sabahtan çocuk gelmişti arada geçmişi okumaya çalıştım ama cevap yazamadım
Biraz uyuyunca yemekleri hemen hallettim
Sonra oğlan gelin geldi yemek çay faslı falan yeni gittiler
Rakibem bugün azda olsa eksiye düşmüşüm duyrulur
istikrar1986
Sizlerde ne var ne yok tartılardan ne haber
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?