Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Aslında hepimizin sebepleri aşağı yuları aynı bu iş psikolojik tanıyı koyuyorum
Tedavisi ise tamamen kendimiziz beynin karar ve irade mekanizmasını devreye sokuyoruz ve dur diyoruz başaracağız hep birlikte bu takımda rehabilitasyon merkezimiz birlikte birbirimizi dinleyerek başaracağız

Artık diyet yapmak spor yapmak en büyük zevkimiz
Zevklerimizi hobilerimizi tamamen değiştiriyoruz
Çevremizdekilerle diyet spor sağlıklı besinlerden bahsediyoruz demi

sporda yapıyorum ama yinede gitmiyor ilk verdigimdede 7 li rakamlara zor geçmiştim

inşallah bebnim de 28 şubatta 85 i görmem lazım ama 97 de takılıp kaldım egzersizi arttıracağım işten dolayı çok hareketsizim galiba
osyerinde merdiven var mi nen firsat buldukca merdiven iner cikardim

Kizlar selamlar kahvaltimizi yaptik oturuyorhm ama tartida +300 ciktim gulmuo tarti bana yarin spor yapmicam bugunde sadece leslie yapcm

Günaydın kızlar bu aralar pek gelemiyorum paketim bitmek üzere bu ay nedense çabuk bitti

grip mi enfeksiyon mu

hepimizdeki temel ne olursa olsun ysmeyi sevmemiz yani destekleyici etken ne olursa olsun asil sebep ayni yemekten zevk alan tipleriz bu yuzden hayat boyu dikat etmeliyiz
Benim tartı 81,3 -81,4 e çakılı kaldı bugün lapa yapicam bakalım sabah normal kahvaltı yaptım akşam ve öğlen lapa yarında ful lapa yapicam ay inşallah işe yarar ya valla bunaldım bu 81 den
son kozlae mi rakibem

Hepimize bir sebep gerekiyor değilmi hikayeleri okudukça tutunacak bir dal bulunca kilo
Vermeye başlamışız
Bu son olsun hepimiz için sonra kontrollü yaşamayı öğrenelim zayıflar çünkü böyle herşeyi yiyorlar ama ertesi gün dikkat ediyorlar bizde hedefe ulaşınca bunu yapmalıyız

ben kilo yaptığını bilmiyordum doktorum da uyarmadı

ben yemek yemeyi seven biri değildim hatta yapmaktan nefret ederim hala aynı çok seçiciydim ama ilaç öyle bir şeydi ki iştahım aşırı arttı süt olsun diye içim almaya almaya neler yediğimi biliyorum burnumu tuta tuta zar zor yuttuklarım
insülin direnci artınca doymak bilmez hale geldim

İnşaallah canmmm

Artık diyet yapmak spor yapmak en büyük zevkimiz
Zevklerimizi hobilerimizi tamamen değiştiriyoruz
Çevremizdekilerle diyet spor sağlıklı besinlerden bahsediyoruz demi
zevk olarak bakmak gerek gerçekten sagolasin fikir oldu bunu düşüneyim

sporda yapıyorum ama yinede gitmiyor ilk verdigimdede 7 li rakamlara zor geçmiştim
Direnç e karşı yapılacak şeyi biliyorsun canım sabrının sonucunu ins fazlasıyla alırsın
insilün direncini kırarsın ins dışardan etken şeyler iştah kontrolü bazen bizim elimizden alıyor o yüzden yedigimiz şeylere dikkat edeceğiz paketli ürünler heleki bağımlılık yapıyor

evet canım 4-5 senedir tüketmemeye çalışıyorum hep doğala kaçıyorum kızım cips isterse onu bile kendim yapmaya çalışıyorum ama börek türünü çok seviyorum yaaaa
önceden kek yapardım 1 dilim yiyemezdim şekerli gelirdi içim almazdı şimdi tabak tabak baklava yerim herhalde

Selam kizlar malum memleketteyim pek giremiyorum bir sey soracaktim size keten tohumu yagi kullanan var mi aranizda ben aldim ama emin olamadim.

Keten Tohumu Yağı, yüksek oranda doymamış, fazla olmasa da doymuş yağ, bolca potasyum, ufak miktarda magnezyum, çinko ve birçok değişik vitaminler içerir. 100 gr keten tohumu yağı içeriğinde 13, 4 mg E vitamini barındırır. Mevcut olan N-3 yağ asidi miktarı omega – 6’ nın yaklaşık 4 katı kadardır.

Bitkisel östrojen olarak bilinen lignanların en fazla bulunduğu keten tohumu, diyetisyenler tarafından oldukça sık önerilir. Keten tohumunda bulunan lignanlar, hormonlarla ilgili kanser çeşitlerinde örneğin prostat, göğüs vb. kanser türlerinde seks hormonlarına baskı yaparak kansere karşı bir nevi koruma sağlar. Ayrıca tümör hücrelerinin oluşmasını ve büyümesini durdurur ve yeniden bir hücre oluşmaması ve var olan hücrenin büyümemesini sağlayarak kanser riskini azaltır.

Keten tohumunun dış yüzünde selüloz tabakası bulunması nedeni ile direkt olarak kullanıldığında insan vücudun da selülozu eritecek ve parçalayacak enzim bulunmadığından dolayı içerisindeki birçok yararlı maddelerden kullanan kişiler yeterince fayda sağlayamaz. Bu nedenden dolayı soğuk olarak preslenen keten tohumu yağını natürel olarak tüketilmesinin çok daha faydalı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Beslenme uzmanlarına göre gerekli olan yağ asidini dengede tutmak için, kullanılan temel yağları doymamış yağ oranı yüksek olan soğuk sıkım olarak bilinen zeytinyağı tercih edilmeli. Doymuş yağ asit oranı fazla olan (hidrojene) trans yağları en aza indirilmeli. Tahıl ürünlerini özellikle ekmeğe bağımlılığı en aza indirilmeli ve sıklıkla yapraklı sebzeler tercih ederek mutfaklara keton tohumu yağı takviyesinde bulunulmalıdır.

Keten tohumu yağı, içinde bulundurduğu alfa-linolenik asit (N-3 yağ asitlerinin en önemlisidir) ve bu nedenle gıdaların en zenginidir. Alfa –linolenik asidin belli bir bölümü vücutta uzun halkalar N-3 yağ asitleri EPA ve de DHA dönüşerek yüksek tansiyonu dengeler ve iyi kollestrolü yükseltir. Kanda meydana gelen pıhtılaşmayı azaltır, özellikle alfa- linolenik asidin kronik kalp hastalığı oluşumunu azalttığı bilimsel kanıtlanmıştır.

Bu durumda mutfaklarda keten tohumu yağına yer verilerek rahatlıkla hamur işlerinde, salatalarda, tatlılarda, çorbalarda, sebzelerde ve her çeşit yemeklerde sağlıklı bir şekilde kullanılmalıdır. Keten tohumu yağının tüketimi anında yüksek ısıya maruz bırakılmaması gerekmektedir. Bu nedenle kullanım esnasında salatalarda ve hazırlanan yemeklerde pişirildikten sonra ilave edilmelidir.

Keten Tohumu Yağı, Cilt Ve Gut Hastalıklarına Karşı Koruma Sağlar:

Keten tohumu yağı, cilt rahatsızlıklarında yalnızca eklemlerde bulunan iltihabı azaltmanın yanı sıra bu rahatsızlığın sebep olduğu kolesterol seviyesini düşürür. Keten tohumu yağı gut rahatsızlığından dolayı meydana gelen şişlikleri ve eklem ağrılarını giderir.

Keten Tohumu Yağı, Sedef Egzama Ve Akne Rahatsızlıklarına İyi Gelir:

Keten tohumu yağı içerisinde bulundurduğu yağ asidinin ciltte onarıcı ve iyileştirici etkisi bulunduğu bilinmektedir.

Sedef hastalığı, kırmızı lekeler ve benzeri deri rahatsızlıkları keten tohumu yağında bulunan EFA’NIN antinflamatuar etkilerine fazla direnemeyerek kaybolurlar. Bunların yanı sıra keten tohumu yağı güneş yanıkları tedavisinde kullanıldığında hızlı bir iyileştirme sağladığı bilinmektedir.

Keten Tohumu Yağı, Tırnakları Ve Saçları Besler:

Keten tohumu yağı, içerisinde bol miktarda barındırdığı omega-3 yağ asitlerinin tırnakların ve saçların sağlıklı bir şekilde uzamasında etkili olduğu gözlenmiştir.

Keten Tohumu Yağı, Kanser Oluşumunu En Aza İndirir ve Yaşlanma Belirtilerini Geciktirir:

Keten tohumu yağı bünyesinde bulundurduğu lignanların kolon, prostat, göğüs ve cilt kanserlerine karşı bir koruma sağladığına inanılmaktadır.

Keten Tohumu Yağı, Kadın Kısırlığı Ve Menopoz Rahatsızlığını Tedavi Eder:

Keten tohumu yağı, içeriğinde var olan hormon düzenleyici bitki östrojenleri ve ligmanlar, kadınlarda progesteron ve östrojen seviyesini dengede tutmaya yardımcı olarak menopoz da ve adet sorunlarının çözümünde oldukça faydalıdır. Keten tohumu yağı kadınlarda görülen kısırlık rahatsızlıklarında rahim fonksiyonlarını güçlendirerek kısırlık nedenlerini yok edici bir etkiye sahiptir.

Keten Tohumu Yağının Bilindik Bazı Yararları:

• Mide ve bağırsaklarda meydana gelen bazı rahatsızlıklara iyi geldiği bilinmektedir.
  • Bağırsakları çalıştırır ve kabızlığa karşı önleyicidir.
  • Kan şekerini dengede tutar.
  • Hafızayı güçlendirir.
  • Öksürüğü giderir.
  • Romatizma hastalıklarını önler.
  • Sinir sistemini ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Sulunum yolu rahatsızlıklarında olumlu etki sağlar.
  • Yaşlılığa bağlı meydana gelen dikkat bozukluklarına iyi gelir.
  • Kısırlık, prostat ve iktidarsızlığa iyi gelir.
  • Diş eti, ağız boşluğu ve boğaz hastalıklarında gargara yapılarak kullanılır.
  • Ruhsal ve sinirsel bozukluklara oldukça iyi gelir.
  • Kalp damar rahatsızlıklarından korur.
  • Yüksek tansiyonu dengeleyerek düşürür.
  • Kemikleri güçlendirir ve menopoz döneminde oldukça etkilidir.
  • Haricen oluşan yaraların iyileşmesinde çabuk etki sağlar.
  • El ve ayaklarda meydana gelen nasırlara kompres yapılarak uygulanır.
  • Konsantrasyon kayıplarına karşı iyi sonuçlar verir.
  • Sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarına iyi gelir.
masal3487

evet bugünkü menüm
sabah 9:00 gibi
menemen 2 yk kadar
1,5 kk peynir
2 ilim ekmek
çay

ara yapamadım

öğle : 13:00 gibi
karnıyarık kızartılmadan yapılmış
marul salatası yağsız tuzsuz
1 bardak limonlu su
1 kase cacık yağsız

ara yarım çay bardağı kabak çekirdeği

su 2,5 lt
spor
30 dk yürüyüş

elden geleni yapıyorum canimda sinirim bozulmuyor desem yalan olur su son zamanlar aldığım iltifatlar yüzünden duraklamaya girdim kesin nazara geldim ibre hareket etmiyor bakalım bugün ne olacak

neyse kızlar size iyi akşamlar ben kaçtım akşam bir değişiklik olursa yazarım kendinize iyi bakın

Selamlarrr
Sabahtan çocuk gelmişti arada geçmişi okumaya çalıştım ama cevap yazamadım
Biraz uyuyunca yemekleri hemen hallettim
Sonra oğlan gelin geldi yemek çay faslı falan yeni gittiler

Rakibem bugün azda olsa eksiye düşmüşüm duyrulur
istikrar1986

Sizlerde ne var ne yok tartılardan ne haber

Valla 81,3 çakılı kaldı şuan ablam bugün tam lapada yapamadım öğlen lapa yedim sadece

(10:00)
1 tk çörekotu yağı
1 tk aspir yağı

(11:00)
1 haşlanmış yumurta
1 dilim köy peyniri

(12:30)
kızılcık ve bademli tahilli çıtır bar(wasanin)

(14:30)
kepekli pirinç lapası
2 yk yoğurt

(16:00)
50 Gr yeşil elma
50 Gr deveci armutu

(17:30)
dereotlu maydanozlu yoğurt(4 yk yoğurt)
4 tane acve hurması

Su 2lt
spor 60 dk koşu bandı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…